Dodaj do ulubionych

W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach

IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 00:55
Na Mariackiej hałas, wszędzie hałas widzą na siłę. 'Za dużo' imprez jest w takim razie, skoro ludziom to przeszkadza! Za dużo w 4 literach mają, najlepiej to zapier**lać w pracy 24/7

Trochę luzu, jest lato to są i jakieś imprezy a fajerwerki o 22:30 to nie środek nocy. Jak przeszkadza to wynocha z miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: hanys Re: W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 01:24
      Aleś ty głupi
      • Gość: ale argument Re: W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.tys6.1000lecie.pl 15.09.11, 03:23
        brawo, piękny argument
        niech najlepiej nic się nie dzieje, a w niedzielę ogłaszajmy ciszę "nocną" zaraz po mszy o 12:00!
        i będzie spokój
      • Gość: 2 Re: W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.tys6.1000lecie.pl 15.09.11, 03:24
        I jak widać, w przeciwieństwie do poprzedników, piszę z osiedla Tysiąclecia. Fajerwerki sobie pooglądałem (choć połowę zasłaniały kukurydze) i wróciłem do łóżka. Jak widać żyję i mam się dobrze.
    • Gość: potent-at W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.11, 04:15
      W piatek mozna strzelac.
      W sobote mozna strzelac.
      W niedziele nie trzeba/wolno !

Czyli jakby niedaleko (a moze nawet w Parku)
      ktos inny tak klasycznie (np. wrzask albo klakson) halasowal o 24,
      to by go capli za zaklócanie ciszy nocnej.

A tym komercyjnym firmom wolno terroryzowac tysiace ludzi,
      tylko dlatego, ze masowa impreza ? (albo raczej ze maja i robia kase)
      OBLED i nie wierze.
    • Gość: moma W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 07:28
      Fajerwerki na BESTFEŚCIE odbyły się w niedziele przed 24, nie jest to przyjemne kiedy huk sztucznych ogni wyrwie Cię ze snu zwłaszcza jak wstajesz o 4 rano do roboty. W sumie mieszkam dość kawałek od parku a i tak mnie to obudziło. Piątek zrozumiem, sobota też, ale niedziela o 24 to jest przegięcie.
    • polsz soft przeprowadź się na Mariacką 15.09.11, 08:03
      ciekawe jak długo wtedy będziesz miłośnikiem imprez masowych
      • Gość: pisar Re: soft przeprowadź się na Mariacką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 08:16
        Trzeba przyznać że ładnie bili. Obserwowałem z balkonu i sztuczne ognie były klasa! Szczególnie finał. Oby więcej takich atrakcji!
      • Gość: T było kiedyś nudno w tym smutnym jak pi..da mieście IP: *.rdns.sun-net.pl 15.09.11, 08:54
        ...., ale teraz nie będzie niczego.... i będzie błogi spokój, a na imprezki plenerowe w mieście won do Krakowa pijaki, szelmy i rozpustnicy. Tu się śpi i pracuje!
      • Gość: JCK Re: soft przeprowadź się na Mariacką IP: *.biol.us.edu.pl 15.09.11, 09:11
        Z mariackiej można było się wyprowadzić (miasto dawało lokale w spokojniejszym miejscu), starzy mieszkańcy byli informowani o przyszłym charakterze tej ulicy, a i ci mający zamiar się wprowadzić też byli informowani.
        Dlaczego się nie wyprowadzili i teraz marudzą ?
    • Gość: Kasia W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.home-net.com.pl 15.09.11, 08:50
      Pokaz był wyjątkowo piękny i z pewnością nikogo nie obudził o 4-tej rano, jak napisano w artykule.
      Szkoda, że Polacy nie umieją się już bawić, tylko narzekać i słać skargi.
    • felucjan Trzeba było strzelać w poniedziałek o 6 rano. 15.09.11, 08:58
      Wtedy nikt by się nie burzył, bo ludzie prawi o tej godzinie wstają do pracy i szkół. :)
    • Gość: Logik tysiaclecie to nie jest cicha wioska IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 09:05
      jak chcecie ciszy to wyprowadzic sie na kostuchna w poblize soltysa
      tam jest spokoj
      a nie narzekac i marudzic
      szukac w miescie spokoju to tylko idiota moze

tak jak ludzie mieszkaja kolo lotniska i narzekaja na halas
      • dzikuska_sk Re: tysiaclecie to nie jest cicha wioska 15.09.11, 14:18
        Co ma wspólnego park z lotniskiem? Bo nie rozumiem?
    • Gość: tauzencitizen eee tam IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 09:25
      www.facebook.com/pages/Na-Tauzenie/234646603240816?sk=wall
      coś tam strzelało, ale specjalnie się tym nie interesowałem. większy hałas codziennie o 6 rano robią jeba.e śmieciarki hałasujące pod blokiem w niebogłosy a jakoś nikt nie protestuje ;)
      • dzikuska_sk Re: eee tam 15.09.11, 13:05
        Jeśli można wiedzieć, w której części osiedla mieszkasz, że śmieciarki budzą Cię o 6 rano??
        Bo u mnie spod bloku wywóz śmieci odbywa się dużo później, tzn. ok.9.
        Wychodzę do pracy o 6 i jeszcze mi się nie zdarzyło zauważyć śmieciarki jeżdżącej po osiedlu o tej porze. Kiedyś, dawno temu to i owszem. Ale teraz??
        Natomiast uważam, że puszczanie ogni sztucznych o godzinie 24 w niedzielę, jest grubą przesadą. Tak samo jak urządzanie pokazów co tydzień, obojętnie czy przed 22 czy o innej porze.
    • Gość: Marek W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.tvn.pl 15.09.11, 10:17
      Pokaz fajerwerków byl ok 23.00 a nie przed północą
    • Gość: zaza W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 10:43
      ludziom się miasto z rodzinną wsią ciągle myli
    • janonet4-4 Re: W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach 15.09.11, 12:47
      odbudowując czasie wolnym kopalnie i huty - po sztandarami proletariatu i klasy robotniczej- czyli praca przez cały rok po 24 godziny -po 22 lat LENISTWA -czas wziąć za pracę
    • Gość: Zawiszy 9 W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 19:48
      Lepiej niech sie zajma myjnia 24/h kolo TESCO .Mycie aut o godz. 2 w nocy to jest odjazd...
    • Gość: ttt Re: W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 21:44
      Pokaz zaczął się ok. 22.30, i trwał może z 15 minut, nie był głośniejszy niż jakikolwiek inny pokaz fajerwerków. Poprzedni był przy święcie piwa(nie patrzyłem na zegarek, ale jestem dziwnie pewny, że było to nieco wcześniej niż "parę minut przed północą"), jeszcze kilka tygodni wcześniej strzelali gdzieś koło kukurydz. Trzy pokazy w ciągu wakacji - po prostu coś strasznego i koszmar gorszy niż trąby jerychońskie. Już pomijam fakt, że te imprezy były zapowiadane sporo wcześniej, i można się było przygotować psychicznie:). Mnie osobiście(mieszkam na górnym tauzenie) bardziej przeszkadzało dudnienie z "portu Chorzów"(lub jakiejś okolicznej knajpy) potrafiące w środku tygodnia trwać i do 2 w nocy. Ale będę powtarzał do znudzenia - mieszkając w bezpośrednim sąsiedztwie parku i stadionu należy liczyć się z tym, że co jakiś czas się coś głośnego tam dzieje. Oczywiście pozostaje pytanie, czy każda z tych imprez musi koniecznie kończyć się pokazem fajerwerków, ale nie popadajmy w histerie.
    • Gość: kiełbasa W WPKiW strzelanie, a ludzie skaczą w łóżkach IP: *.88net.trzepak.pl 24.09.11, 17:36
      widzę, że głos zabiera wielu obrońców wielkomiejskiego stylu życia. i dobrze. ja też uważam, że miasto to nie wieś i hałas być musi. ale tym razem opowiem się po stronie ślących zażalenia. mieszkańcy tysiąclecia są naprawdę przyzwyczajeni do weekendowych atrakcji. przeżyliśmy koncerty metalicki, stonesów czy U2, nocne ostrzeliwanie petardami jest chlebem powszednim tak samo jak ryki kiboli pod balkonami w środku nocy "ruch, ruch!!!" a z drugiej strony "gks!!!". nie narzekam. uwielbiam to osiedle. ALE... tym razem było całkiem inaczej! nigdy nie słyszałam jeszcze takich wybuchów, tak sobie wyobrażam wojnę. nie spałam, siedziałam przed komputerem i aż podskoczyłam na krześle. wierzę, że niektórzy mogli się przestraszyć, bo hałas był taki jakby się waliły bloki. kij tam my ludzie, ale co z parkowymi zwierzętami? co z tymi w zoo? tak być nie może i przeciwko temu będę się buntować. uważam, że to skandal, że władze parku są tak bezmyślne. myślałam, że takim obiektem zarządzają ludzie, którzy potrafią dbać o przyrodę. lubię imprezy parkowe, wiem, że nie da się ich ograniczyć i wcale tego nie chcę, ale to co odbyło się ostatnio to jakaś wielka porażka i przegięcie pały
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka