Gość: Oliwka IP: *.welnowiec.net 19.09.11, 11:33 Polska służba zdrowia... bezplatne-porady-prawne.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Góral Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.internetunion.pl 19.09.11, 11:42 Za Gomułki i Gierka nie było kolejek do lekarzy, działała służba zdrowia w zakładach pracy , w szkołach, uczelniach. I byłu na to pieniądze chociaż nie płaciło się podatków ani na Narodowy Fundusz Zabijania. Komu to przeszkadzało? Czy chodzi o ekstermiancje narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londi Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.waldex.3s.pl 19.09.11, 13:51 i właśnie teraz te długi spłacamy... Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Rosną kolejki do lekarza 19.09.11, 14:53 Gość portalu: Góral napisał(a): > Za Gomułki i Gierka Dziś ponad 70% Polaków nie stać na leczenie, choć jest teoretycznie darmowa opieka zdrowotna wyborcza.biz/biznes/1,101562,10289802,Pacjenci_nie_maja_pieniedzy_na_leczenie.html Dziś już 70% żyje poniżej minimum socjalnego ,w PRL 1979 5% pl.wikipedia.org/wiki/Bieda Słowem III świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.welnowiec.net 19.09.11, 16:39 Za Gomułki i Gierka to najpoważniejszym badaniem było RTG, a najdroższym lekiem penicylina, więc o czym ty bredzisz ???... Kasa na leczenie nie rośnie proporcjonalnie do cen leków i sprzętu... (to jeden z powodów...) Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Rosną kolejki do lekarza 19.09.11, 16:51 Cenzor co ty palisz przecie w PRL wszyscy leczyli się u znachorów. A pierwszy RTG zobaczyli po obaleniu komuny. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 12:38 No i Pani Minister twierdzi, że jest najlepszym ministrem zdrowia w ostatnich latach. Cóż, skuteczna jest w każdym razie. Po kolejnej kadencji jej "ministerowania" nie będzie potrzebne MZ - wszyscy będziemy się leczyć prywatnie, za własne, a nie NFZetowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Rosną kolejki do lekarza IP: *.ip.netia.com.pl 19.09.11, 13:57 albo ja jestem glupia, albo matematyka jest tak prosta, ze w Min. Zdrowia sie nia nie posluguja - jezeli poradnia ma kontrakt na powiedzmy 1.000.000 to w chwili kiedy stawka za jednego pacjenta wzrasta z np. 10 zl do 100 zł to jest oczywsita oczywistoscia, ze kontrakt wyczerpie sie szybciej i przyjeta bedzie mniejsza liczba pacjentow! Czy Najlepsza Pani Minister nie umei liczyc? Jakim trzeba byc osiolkiem zeby tego nie ogarnac? Moze powtrona matura z matematyki ? A jak jest u Pani w Warszafce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talib Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 14:39 40 lat pracy w Polsce, nie byłem w życiu w szpitalu,mam zacmę na jedno oko termin operacji październik 2014, głosujcie na Platformę Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Rosną kolejki do lekarza 19.09.11, 15:00 mam w rodzinie osobę, która jeszcze za rządów poprzedniej partii zapisała się na zabieg usunięcia zaćmy. Ponad dwa lata czekała na zabieg. Więc to nie od PO zależy wyłącznie czas czekania na zabiegi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 16:08 napewno masz zaćme niech ktoś z rodziny zerknie na kiedy masz termin bo napewno nie na 2014 r chyba że zapisałeś się w Wiesiółce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 17:09 Pani Krysiu zapisałem się w Katowicach Klinika na Ceglanej termin 05.10.2014 Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Rosną kolejki do lekarza 19.09.11, 17:53 > napewno masz zaćme niech ktoś z rodziny zerknie na kiedy masz termin bo napewno > nie na 2014 r Krysiu, a skąd takie przekonanie? W dużym szpitalu na DŚ specjalizującym się w takich laserowych zabiegach już od kilku lat termin oczekiwania to 2-3 lata, więc skąd tu zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 06:51 dziwie się dlatego że mój sasiad poszedł do okulisty z zaćma i za miesiąc już jej nie miał mogę skoczyc do sąsiada i zapytać jak to sie stało Odpowiedz Link Zgłoś
1kasza Rosną kolejki do lekarza 19.09.11, 19:25 PRL czy wolny rynek? Jeśli w PRL zarządzano centralnie finansami forsy nie brakowało. Teraz choroba jest " Rynkowa" i musi na siebie zarabiać. Paradoks? Nie! Bo jedynym wyjściem jest podniesienie stawki na obowiązkowe ubezpieczenie. I tak dzieje się na całym "rynkowym" świecie. Więcej chorych,wyższa stawka i odwrotnie. Chciałbym słyszeć ten ogólnopolski krzyk : znowu podatki rosną i to przed wyborami. Żaden polityk nie podniesie tego tematu. A w rynkowej gospodarce innego wyjścia NIE MA! Przepraszam jest: Dalsze zadłużanie się. Pytanie tylko : za co będzie tych przyszłych pacjentów leczyło ? Pomijam tutaj celowo wątek absurdalnej administracji NFOZ, pożerającej środki finansowe przeznaczone w zasadzie na leczenie. Jeśli w sierpniu brakuje środków na leczenie to co robią do końca roku lekarze , drogi sprzęt? Pożal się Boże !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Międzymiastowy Re: Rosną kolejki do lekarza IP: *.internetunion.pl 03.10.11, 16:30 To jest sposób na rozwiązanie problemu braku mieszkań w Polsce. Niejeden doczeka się szybciej grobu niż mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Machalski - Rosną kolejki do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 12:28 Czy Ciebie również męczy stanie w kolejkach do lekarza? Tą sprawę opisał portal stefczyk.info. Link: www.stefczyk.info/wiadomosci/polska/postoisz-w-kolejce-do-lekarza Zapraszam do oceniania i udzielania komentarzy na poruszane tematy. Bogdan Machalski - eRzecznik portalu stefczyk.info Odpowiedz Link Zgłoś