judytart45 Re: polecane biuro rachunkowe 14.04.15, 15:07 Ja korzystam z obsługi tego biura w Katowicach www.plus.katowice.pl. Oprócz szeregu sprawnie i porządnie wykonywanych usług ściśle z zakresu rachunkowości i księgowości, świadczą też różne dodatkowe usługi, np. prawne. To biuro poleciała mi przyjaciółka, bardzo je chwaląc i odkąd z nimi współpracuję wiem, że chwaliła ich słusznie. Prowadzę dużą firmę i wiem, że bez ich pomocy na pewno bym sobie nie poradziła z jej prowadzeniem, a tak oni bardzo mnie odciążają za przystępne kwoty. Nie muszę już w ogóle zawracać sobie głowy podatkami, ZUS-em…wszelkimi ubezpieczeniami, kredytami. Wiem, że mogę na nich liczyc i nie muszę się obawiać, że coś będzie zrobione niepoprawnie, wszystkiego zawsze dopilnują dokładnie, są niezwykle kompetentni. Zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
marek.88873 Re: polecane biuro rachunkowe 15.06.15, 00:27 Ja polecam biuro rachunkowe Benefit w Tarnowskich Górach. Księgowa doświadczona, zna się na wielu kruczkach, o których w poprzednim biurze nie mieli pojęcia. Jakby ktoś szukał w okolicy, to warto -www.benefittg.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria101 Re: polecane biuro rachunkowe 10.08.15, 10:58 Polecam Biuro rachunkowe TO-MA z Katowic, bardzo profesjonalne usługi, miłe księgowe! stronka: www.biurotoma.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kmlclc Re: polecane biuro rachunkowe 01.09.15, 19:01 Ja się rozglądam ostatnio za nowymi biurami i wpadło mi w oko: KUC Biuro Rachunkowe. Głównie zależy mi na dofinansowaniach z UE i audycie. To raczej klimaty, których nie ogarnie świeżak-student. Odpowiedz Link Zgłoś
kaweccy123 Re: polecane biuro rachunkowe 09.09.15, 14:08 Dla naszych klientów najważniejsza jest wiedza, doświadczenie, dobry kontakt, terminowość, zaufanie i fachowe doradztwo. Jeśli więc prowadzisz własną firmę, nie znasz się na księgowości, nie zatrudniasz księgowej, nie pozostaje Ci nic innego jak zacząć współpracę z biurem rachunkowym. Dla wielu podatników otwierających własny interes, kwestie księgowe często przyprawiają ich o bóle głowy. Sumienne i terminowe rozliczanie się z podatków odgrywa jednak kluczową rolę i rzutuje na aktualną sytuację finansową przedsiębiorstwa. Księgowość jest fundamentem każdej firmy. Prowadzenie księgowości to przede wszystkim prawidłowe rozliczenia podatkowe oraz stałe monitorowanie finansów przedsiębiorstwa. Bez odpowiednich rozliczeń, przedsiębiorstwo jest narażone na konsekwencje finansowe i ponadprogramowe wydatki, które mogą nie tylko uszczuplić stan pieniędzy w kasie ale i negatywnie wpłynąć na reputację firmy. Nasze Biuro Rachunkowe KAWECCY s.c. z siedzibą w Będzinie pomaga firmom rozwiązać te skomplikowane problemy. Oferujemy kompleksowe usługi księgowe: księgi handlowe (rachunkowe), książki przychodów i rozchodów (KPiR), ryczałt, ZUS, VAT, PIT, CIT, deklaracje, rozliczenia, rejestracja i likwidacja firm, doradztwo podatkowe, kadry i płace. Obsługujemy firmy transportowe i spedycyjne, motoryzacyjne, budowlane, finansowe, medyczne, usługowe, handlowe, projektowe, sklepy internetowe i wiele innych. Prowadzimy firmy z woj. śląskiego z takich miast jak: Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, Wojkowice, Siemianowice Śl. Radzionków, Bytom, Piekary Śl. Chorzów, Mysłowice, Jaworzno, Katowice i nie tylko. PROMOCJA: KAŻDEJ NOWEJ FIRMIE ROZPOCZYNAJĄCEJ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ LUB ZMIENIAJĄCEJ BIURO RACHUNKOWE PROPONUJEMY OBSŁUGĘ KSIĘGOWĄ 2 MIESIĄCE GRATIS. Pomagamy odzyskać podatek z zagranicy z takich krajów jak: Niemcy, Wielka Brytania, Holandia. Kaweccy s.c. 42-500 Będzin woj. śląskie tel. 509 050 305, 505 100 668 tel/fax: 32 761 98 97 www.kaweccygroup.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dariuso4 Re: polecane biuro rachunkowe 04.01.16, 16:28 Od kilku lat prowadzę działalność gospodarczą. Od jakiegoś roku przeszedłem na księgowość online. Stwierdzam, że internetowo rozlicza się dużo wygodniej. Wcześniej jeździłem na spotkania z księgową i przyznam, że to była strata czasu. W superksięgowej jest tak, że wysyłam skany dokumentów. Wszystko jest na czas i wychodzi mi to taniej niż wcześniej jak korzystałem z tradycyjnej księgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
vgrin Re: polecane biuro rachunkowe 07.01.16, 11:04 Prowadzę swoją działalność od prawie 2 lat. Z księgowością mam różne doświadczenia. Od lipca rozliczam się internetowo. Przyznam, że jest to wygodne. Rozliczam się przez specjalny program, gdzie wystarczy wprowadzić dane. Jest kilka firm, które zajmują się taką księgowością. Ja wybrałem superksięgową, ponieważ w razie problemów służą pomocą i mam z nimi stały kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceksocha Re: polecane biuro rachunkowe 02.03.16, 13:10 Polecam A.S. Finanse to chyba jedyna firma, która dojeżdża po dokumenty. Wszystko można z nimi załatwić. Podaje namiar 668792200 Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo777 Re: polecane biuro rachunkowe 15.03.16, 18:02 Ja polecam biuro rachunkowe fajkis na ul. chopina w katowicach. Młody, ambitny zespół. Mają niskie ceny usług i wiele promocji. Ja skorzystałem z księgowości za 1 zł na start a potem wiele darmowych miesięcy za polecanie. Do tego dostałem za darmo program do fakturowania, a jak miałem problem prawny to mąż właścicielki- adwokat pomógł mi się z nim uporać bo oni na zasadzie współpracy świadczą sobie darmową pomoc dla klientów (pracują w jednym lokalu). Odpowiedz Link Zgłoś
mowasos Re: polecane biuro rachunkowe 12.04.16, 21:16 Jest dużo dobrych firm księgowych w Katowicach, wartych zainteresowania będzie ponad 100. Sprawdź oferty wszystkich dobrych biur i wybierz najlepsze dla siebie: www.dobre-biuro-rachunkowe.pl/slaskie/katowice/ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynacredos Re: polecane biuro rachunkowe 08.08.16, 10:26 Polecamy się! Biuro rachunkowe Credos - mamy siedziby w trzech miastach - Warszawa, Wrocław, Katowice. Biuro księgowe Katowice - działa prężnie. Podobnie jak w innych biurach - działają specjaliści, którzy odpowiedzą na wszelkie pytania. Działamy również online. Proszę zajrzeć na naszą stronę. biurorachunkowecredos.pl/oferta,ksiegowosc Odpowiedz Link Zgłoś
nataszata Re: polecane biuro rachunkowe 10.10.16, 00:56 Ja polecam Biuro rachunkowe Michalina Fajkis na ul. Chopina 10 w centrum Katowic. Nie ma problemu z miejscami parkingowymi. Dostałam ja z polecenia i tez serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekmaciola Re: polecane biuro rachunkowe 13.10.16, 18:25 A ja polecam biuro rachunkowe z Tarnowskich Gór PPFinanse - obsługuje klientów małych i dużych na terenie prawie całego śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
dokin007 Re: polecane biuro rachunkowe 23.11.16, 13:42 Polecam Biuro Rachunkowe GCBF sp.zoo są na Raciborskiej 24 w Katowicach za AWF-em mają dobre ceny(wszystko z góry jest ustalane ile dokumentów i wielkość firmy taka cena ja za prosta ksiegowość kpir płaciłam 90 zł, teraz mam od 2 miesięcy spółkę z o.o. więc wychodzi ok 400zł co jak się orientowałam na K-ce też jest niedużo)kontakt telefoniczny i mailowy super, dokuemnty można zawozić można wysyłać na maila, zawsze wszystko na czas, maja na miejscu prawnika więc jak mam problem z zapłatami faktur jeszcze mi pomaga ściągnąć należności od klientów. Tel biurowy mogę podać 731 022 023 a w google jak się wpisze nazwe to jest też strona. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
eandrzej1972 Re: polecane biuro rachunkowe 08.02.18, 11:43 też polecam BIURO RACHUNKOWE GCBF, jak trzeba przyjeżdza pan po dokumenty, a jak nie wysyłam scany, dodatkowo na miejscu maja prawnika, doradce który załatwił mi szybko leasing i niedługo będe wchodzić na wysoki ZUS wiec zaproponowano mi rozwiązanie w postaci Spółki z oo. super opcja, warto skorzystać podchodzą do klienta indywidualnie a nie masowo!!!biuro na Raciborskiej 24 w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
radzik84 Re: polecane biuro rachunkowe 01.11.17, 16:56 W Katowicach niestety nie znalazłem biura rachunkowego, które dałoby radę poprowadzić dokumentację mojej firmy, która jest oddziałem spółki zagranicznej. Dopiero w Bielsku Białej znalazłem kompetentnych ludzi, którzy wiedzieli jak się za to zabrać, dokładnie to biuro Gwarant. Już od kilku lat prowadzą dokumentację mojej firmy, z czego jestem mega zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
sambolejro Re: polecane biuro rachunkowe 14.11.17, 10:41 radzik84 napisał: > W Katowicach niestety nie znalazłem biura rachunkowego, które dałoby radę popro > wadzić dokumentację mojej firmy, która jest oddziałem spółki zagranicznej. Naprawdę nic nie znalazłeś? Przecież na Śląsku mnóstwo jest biur rachunkowych, które mają dobre oferty dla firm. Kilka z nich jest opisanych na abcporady.pl/biura-rachunkowe-w-slaskiem-ktore-popularne-w-najwiekszych-miastach/ . Jeśli nie wiesz, z czyich usług skorzystać, myślę że warto na ten tekst zerknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy.polley Re: polecane biuro rachunkowe 30.01.18, 13:45 A może nie trzeba się szukać koniecznie w Katowicach? Teraz biura rachunkowe, a przynajmniej to z którego sam korzystam - www.księgi-rachunkowe.com - proponują usługi w formie wirtualnego biura, wirtualnej asystentki. Większość spraw można załatwić zdalnie - bez konieczności szukania miejsc parkingowych, przepychania się przez korki itd. Polecam się zainteresować tego rodzajem współpracy i usługami księgowymi - może w twoim przypadku będzie to strzał w 10 :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mkobek Re: polecane biuro rachunkowe 23.02.18, 13:12 Ze swojej strony mogę zarekomendować biuro rachunkowe Elżbiety Szymszal. Oferują pełną obsługę księgową, właśnie też dla małych firm oraz ogólnie firm z sektora msp. Cenowo korzystnie, do tego też nie trzeba czekać na rozliczenie jakos wybitnie bardzo długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny111 Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.25.246.102.static.3s.pl 10.06.22, 16:02 Polecam Biuro Księgowe Roksany Kos z Katowic, szczególnie prawnikom. Kobieta zna się na rzeczy i ma całkiem rozsądne ceny. tel. 577 887 123 Odpowiedz Link Zgłoś
bart278 Re: polecane biuro rachunkowe 05.06.18, 10:38 Koniecznie muszą być Katowice, czy okolica też wchodzi w grę? Znam świetne biuro z Bielska Białej, które mogę polecić z czystym sumieniem - Gwarant. Przerobiłem na śląsku już kilka biur i wiem, że nie mają sobie równych. Odpowiedz Link Zgłoś
bookmajster Re: polecane biuro rachunkowe 17.07.19, 10:26 Teraz można śmiało działac online więc możesz sprawdzić tutaj bialystokbiurorachunkowe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyk Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.19, 13:03 Sprawdzone, z parkingiem, blisko centrum Katowic na Oukowca 15 Eurokadra Expert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judy93 Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.play-internet.pl 30.03.20, 21:31 Polecam biuro rachunkowe Agnieszki Achtelik na ul. Wojewódzkiej 27 w centrum Katowic (na przeciwko parkingu APCOA wiec parking to nie problem). Rezolutna i sensowna ksiegowa. Ceny w normie. Trafiłam z polecenia I mogę polecić Tobie (branża beauty), dane masz na stronce www.achtelik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marianek10 Re: polecane biuro rachunkowe 30.03.20, 22:09 biuro rachunkowe jaworzno - tutaj jest lista kilku biur rachunkowych. Ja korzystałem z usług bety. Nie powiem bo zadowolony byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solona Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 14.10.21, 06:54 Sama na poczatku korzystałam z biura rachunkowego online, potem jednak przerzucłam się na stacjonarne. W sytuacji w której faktur jest dużo , zarówno zarobkowych jak i kosztowych, dobrze jest mieć kontakt z drugą osobą. Która wyjaśni niektóre problematyczne kwestie: bielskirynek.pl/pl/651_materialy_partnera/1757_dlaczego-warto-skorzystac-z-uslug-biura-rachunkowego.html Co będzie na pewno bardzo istotne po wprowadzeniu nowego polskiego ładu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelnowacki Re: polecane biuro rachunkowe 12.04.22, 23:36 Polecam ich sprawdzić! Gdybym chciała wszystko sama rozliczać, to musiałabym być na bieżąco ze wszystkimi zmianami w prawie, no i musiałabym mieć na to czas. Na szczęście istnieją biura rachunkowe, które działają w tej branży już naprawdę długi czas i ciągle się doszkalają. Jeśli chodzi o księgowość dla firm, to polecam Wam fcenter.pl/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowice Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.205.211.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.22, 21:36 Warto zapytać się na dedykowanym forum dla Katowic o polecane biuro rachunkowe - obywatelmiasta.pl/category/242/katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marioj85 Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.syrion.pl 29.06.23, 13:24 Witam, Ja polecam biuro rachunkowe online z siedzibą w mieście Kędzierzyn-Koźle - wPodatki - Biuro Rachunkowe. Bardzo nowoczesne biuro z mocno rozwiniętą opcją księgowości zdalnej, online. Mają dużo udogodnień, korzystam z ich usług już od lat. www.google.com/maps?cid=9263612842617242066 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adran Re: polecane biuro rachunkowe IP: *.mxp.as54203.net 12.03.24, 07:26 Czy ktoś z was może polecić dobrą księgowość, bo moja obecna opcja przestaje spełniać wymagania. Mam teraz księgowość w ifirmie, ale nie mają api do paragonów, więc można je jedynie wystawiać bezpośrednio przez stronę ifirmy. Pakowaniem paczek oraz wystawianiem paragonów w moim przypadku zajmuje się podmiot zewnętrzny, który działa na baselinkerze. Zależy mi na możliwości wystawiania faktur oraz paragonów przez api oraz co kluczowe zautomatyzowaniu księgowania zwrotów (protokoły anulowania sprzedaży z kasy fiskalnej), bo obecne rozwiązanie które zakłada ręczne wklepywanie tych protokołów zaczyna być bardzo męczące. Ewentualnie będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak u siebie macie rozwiązaną kwestię automatyzacji księgowania zwrotów. Zastanawiam się nad skorzystaniem z pomocy biura rachunkowego: tactis.pl/ Czy ktoś moze korzystał z ich usług? Odpowiedz Link Zgłoś