jankorusj-23 17.08.01, 09:03 CZEKAM Z KIM BEDZIECIE GŁOSOWAĆ W ZBIZAJĄCH SIE WYBORACH W WOJ ŚLĄSKIM-OPNIE NA TEMAT PARTII,I ICH,PROGRAMQW WYBOCZYCH-I MOJĄ ZAFEROWANIA ŚLĄSKOWI-CZEKA NA FORUKOWICQW-Z WOJ ŚLĄSKIEGO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 158.66.11.* 17.08.01, 11:43 Jesteś bardzo aktywny. Podziwiam. Szkoda tylko, że przy całej inwencji twórczej rozmieniasz się na drobne. Śląsk i Resza Polski?! Myślałam,że te relikty przeszłości straciły znaczenie. Nie? Pozdrawiam Ciebie i wszystkich mieszkańców Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
jankorusj-23 Re: WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.01, 10:40 KOLENY BRAK REAKCJI NA TEMAT WYBRQW W NASZYM REGIONIE FORUKOWICE ZDAJE SIĘ ŻE OLEWJĄ WYBORY -MYŚLĄC ZE SIEDZIENIE W DOMU TO ZAŁATWI BOLĄCE SPAWY NASZEGO REGIONU,MIAST I GMIN-ZDAJE MI SIĘ ZE BEDZIE TRZEBA WZOREM PAŃSTW ZACHONICH WPADZIC OBWIĄZEK GŁOWANIA-CZY TO KOMUS PODOBA CZY TEZ NIE ZDAJE ZE BEDZIE TRZEBA PRZYGOWAĆ ZMIANY LEAGICJNE W USTAWIE O ORDYNACJI WYBORCZEJ-MOŻE KARY ZA STAWIE W LOKAU WYBORCZYM SIEGAJACE 100000 ZŁOTYCH,I ODSIATKI W WIEZIENIU DO 4- LAT MOZE ZMOLIZUJĄ SPOŁECZĘSTWO DO MYŚLENIA O SPAWACH WAŻNYCH ,DLA SPOŁECZĘSTA- ZE BEZ GŁOWANIA NIGDY NIE POPRAWI W NASZYM KRAJU-CO TYM MYŚLA FORUKOWICE???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.186.85.* 21.08.01, 10:51 Gdybys tak nie krzyczal, moze byloby wiecej odpowiedzi. Sugeruje wylaczyc CapsLock''a. A co do tematu proponuje przesledzic watek: GORNY SLASK-PYTENIE O PRZYSZLOSC. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.addcom.de 21.08.01, 11:32 Wybory jak wybory. Sadze, ze na Slasku przezyjemy znowu premiere wynikow, bo chyba nie ma sie co spodziewac, ze Mniejszosc Niemiecka bedzie w stanie powtorzyc swoj sukces z dawnych lat. Tak wiec sugeruje, ze duzo glosow przejdzie na konto specjalistow komuchow od gruszek na wierzbie, czyli SLD-owcow. Cala Polska w zachwycie znowu sprzedaje sie tym ociemniaczom, ktorzy przeciez nie sa w stanie dac sobie rady z takimi wyzwaniami. Obecni rzadnisie tez nie. Dalbym szanse "Prawie i Sprawiedliwosci" Kaczuchow, aby zobaczyc ile te slowa sa politykom dzisiaj w Polsce warte? Mowie dalbym, bo naturalnie moim faworytem na Slasku jest RAS, czyli Ruch Autonomii Slaska, ktory ma jakis konkretny program i to dla Slaska. RAS ma cele godne uwagi i skupia sie na calym Slasku o obecnym charakterze niemieckim i polskim, a Mniejszosc Niemiecka rozczarowuje mnie swym niedostatecznym programem wyborczym, gdzie jest brak pomyslow dla ozywienia gospodarki. Pozatym mysle, ze ludzie sprawiajacy wladze nad Mniejszoscia Niemiecka na Slasku nie przenikaja do konca zachodzacych tam problemow. Nie dosc tego istnieja jeszcze dwie oddzielne organizacje Mniejszosci w slaskim i opolskim wojewodztwie. Znowu panowie od stolkow rychtuja sobie stolki i nie sa lepsi od partii polskich. Na czas wyborow sie polaczyli, ale potem znow bedzie kazdy grzal swoj stolek. I po co to, zamiast wypracowac sobie wspolne cele w jednej organizacji. No tak, ale Kroll i Brehmer na to nie wpadna, bo nie dorosli do poziomu politykow lokalnych chcacych dobra dla swego regionu, tylko do poziomu przedstawicieli organizacji, ktora im daje zarobic na maslo i chleb. Po tym jak widze co sie dzieje, mysle ze oni tam tylko zarabiaja pieniadze a nie pracuja. Az wstyd. Trzebaby tam narobic troche dymu i wykurzyc wszystkich pierdziwstolkow, aby rozwoj na Slasku mogl nabrac dynamiki, ktorej tam potrzeba. Jestem Slazakiem opcji niemieckiej. Pozdrowienia dla wszystkich (oprocz BNNN, mesco i MIS) Glück auf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 24.08.01, 18:58 Ich möchte nicht falsch verstanden verden, aber GS ist ein guter Kerl (gutgelaunt) mit einem Problem, nähmlich - er langweilt sich todt. Als der Duetsche ist er hier lediglich ein Gast, und deswegen möchte ich Ihne nicht verletzen, ohne darum sogar gebeten worden zu sein. Z Bogiem, biedny chłopcze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: WYBORY!!!!!!!!..............................................Barcio IP: *.pppool.de 24.08.01, 21:43 zostol zes zle zrozumiany. GS mo polske obywatelstwo i moze pisac co chce bo to take jes prawo na forum. A ze mo 100% racji to tys prowda. Niymieckym sie niy popisuj bo go za dobrze niy umiys. Pyrsk GS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: WYBORY!!!!!!!!..............................................Barcio IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.01, 19:21 die Bemerkung zu diesem schlonsakischen Neofaschisten Kroll war durchaus richtig. Dieser debile Schlonske denkt nur daran, seine eigene Tasche mit dem Geld zu stopfen. Die sog. deutsche Minderheit, die von nationalsozialstischen Organisationen aus dem Ausland finanziert wird, versucht nur die Einheit des polnischen Staates von innen zu sprengen. Wir Polen müssen daher stets wach bleiben und diesen Mob notfalls mit Waffengewalt zum Rückzug aus unserem Vaterland zu zwingen. Jeszcze Polska nie zginela... mesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: WYBORY!!!!!!!!..............................................Barcio IP: 62.27.128.* 27.08.01, 10:12 Gość portalu: mesco napisał(a): > die Bemerkung zu diesem schlonsakischen Neofaschisten Kroll war durchaus richti > g. > Dieser debile Schlonske denkt nur daran, seine eigene Tasche mit dem Geld zu > stopfen. Die sog. deutsche Minderheit, die von nationalsozialstischen > Organisationen aus dem Ausland finanziert wird, versucht nur die Einheit des > polnischen Staates von innen zu sprengen. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Biydni mesco. > Wir Polen müssen daher stets wach > bleiben und diesen Mob notfalls mit Waffengewalt zum Rückzug aus unserem > Vaterland zu zwingen. > Jeszcze Polska nie zginela... ale, zaniedlugo bydzie kupionol. Wtedy bydzie istniec yno na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: GS to śmierdzące zero ! Null !!! IP: *.dialup.medianet.pl 27.08.01, 12:13 GS jesteś tylko żałosnym ścierwem. Pyrsk !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: do ABC(mesco) IP: *.addcom.de 28.08.01, 09:52 Serdeczne dzieki ABC za twoje parszywe przezwiska. Ty jestes jeszcze wiekszym zerem, bo nie lubisz prawdy i nie potrafisz sie kulturalnie wyrazac oraz dyskutowac. Niestety to typowe zjawisko dla wielu twoich rodakow. Takze wyksztalconych, po studiach No coz, taki jest wasz los. Nie odnosi sie to do porzadnych i zdrowo myslacych Polakow. Ten kto nim jest, nie bedzie sie czul obrazony. Gornoslazak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: do GS IP: *.dialup.medianet.pl 28.08.01, 12:14 Do GS Nie jesteś Niemcem (bo cię nie zaakceptowali), nie jesteś Polakiem (bo ich zdradziłeś), nie jesteś Ślązakiem (bo tobą pogardzają) - jesteś tylko żałosnym ścierwem, bez Ojczyzny, środowiska i przyjaciół. Kończę jakikolwiek dyskurs z tobą - bo to uwłacza mojej godności. Pyyyyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: do ABC(mesco) IP: 62.27.130.* 29.08.01, 14:35 No tak, ty wiesz ze nie jestem akceptowany przez Niemcow, Polakow i Slazakow i to z jakich powodow. Jestes tez jednym z tych radiomaryjnych geniuszy nacjonalistycznych, ktorzy wszystko wiedza i na wszystko znaja odpowiedz. Co do godnosci, to uwazam, ze nosisz dupe wyzej od glowy koles. Nie czuj sie taki wazny, bo dales popis swojej glupoty powyzej. Wiec po co to glupie wywyzszanie. Aha do Twojej wiadomosci, ja plakac nie bede jak przestniesz ze mna dyskutowac. Bedzie to dla mnie wielka przyjemnosc gdy przestaniesz mnie opluwac. Podejzewam, ze najbardziej bolaly cie moje poglady o wladzach Mniejszosci Niemieckiej. Prawda zawsze boli. Mit Grüßen an die Heimat GS Glück auf! Odpowiedz Link Zgłoś