Gość: pan dzik IP: *.telpol.net.pl 20.02.12, 13:01 Wytępić tę czarną hołotę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaza Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 13:11 jak ich pracodawcy będa im płacić te wczesne emerytury to tak ale kosztem innych pracujących to nie. Minimum 60 rok zycia dla górników emerytów. Będzie mniej zawałów od siedzenia za telewizorem a i praca w agencjach ochrony na G. Śląsku będzie też dla innych a nie tylko górników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 13:28 Niech nie straszą tym najazdem an Warszawę , do roboty lenie . Może znajdzie się wreszcie odważny rząd i zrobi porządek nie tylko slużby mundurowe , ale właśnie górnicy , nauczyciele i lekarz tylko jeden etat , ale za to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 213.227.107.* 20.02.12, 13:42 A pogonić to towarzystwo w pierony! Robić się nie chce leniom, to straszą. Oby ten rząd się nie ugiął jak poprzednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.play-internet.pl 22.02.12, 10:59 To zapraszamy gorolu do nas na dół, kopalnia stoi otworem, człowiek szedł na kopalnię wiedząc że będzie miał emeryturę po 25 latach. gdyby nie to w dupie mial bym kopalnię, poszedł bym do pracy na powierzchni a nie jak kret drążył tunele z myślą że zaraz może mi runąć kilka ton na głowę że o metanie już nie wpominając. Jak chcą to zmienić to tylko na takich warunkach jak mundurowym, żeby człowiek świadomie decydował czy do konca życia chce ryk tunele jak kret czy jednak na takich warunkach znajdzie sobie posadę lekką i przyjemną. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.as13285.net 20.02.12, 13:57 nie wiecie co piszecie.. zjedzcie jeden z drugim pod ziemie, a wyjedziecie predzej niz zdazycie zlapac tam oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 15:41 Gość portalu: ola napisał(a): > nie wiecie co piszecie.. zjedzcie jeden z drugim pod ziemie, a wyjedziecie pred > zej niz zdazycie zlapac tam oddech. Ola nie strasz zjazdem. Za zjazd i wyjazd szolą powinno się płacić, tak jak za jazdę karuzelą, bo to sama przyjemność. Pozdrawiam Olu. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... 20.02.12, 14:00 Kolejny najazd na Warszawę? No, nie wiem. Lepiej byłoby skoncentrować się na tym, by drapieżna ręka Wszaków nie sięgała do naszych dóbr, naszej kasy, byśmy w końcu mogli sami o sobie decydować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 193.111.166.* 20.02.12, 15:32 Tak i żebyście wreszcie sami płacili za swe przywileje z własnej kieszeni a nie okradali resztę Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na 20.02.12, 17:56 Zirankiewitz! Kieruj górników do Gorzelika, niech gumiaki i opony palą ma tym stadionie w kolorach Praktikera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 18:17 wolałbyś stadion w kolorach Kauflanda? Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na 20.02.12, 22:32 cirano napisał: > Kolejny najazd na Warszawę? No, nie wiem. > Lepiej byłoby skoncentrować się na tym, by drapieżna ręka Wszaków nie sięgała d > o naszych dóbr, naszej kasy, byśmy w końcu mogli sami o sobie decydować Cirano (de Bergerac?) - nos Sz.P. urósł (z POwodów wiadomych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 14:06 Ryle chwycie się roboty a nie na Warszawę darmozjady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Normalny Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 14:20 Jedźcie krety i nie wracajcie na Śląsk. Nic tu po was kmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 15:25 gdy górnik przestanie węgiel wydobywać, komputer na korbkie dla białej hołoty, a ciepłownie zamiast opalać węglem, dadzą białej chołocie po pięć waciaków, a że górnik po trzydziestu latach pracy pod ziemią jest żywym trupem, to dla równowagi białą hołote po trzydziestu latach pracy, pozbawić dostępu do lekarza i leczenia, i w takich warunkach biała hołota ma dopracować do emerytury, wtedy biała hołota chcąc walić bezmyślnie w klawiature, sama spróbuje wydobywać węgiel, i zrozumie co to kopalnia, a najważniejsze w tym wszystkim jest to, ze tu, na śląsku, białej przyjezdnej hołoty jest dziesięciokrotnie więcej niż rodowitych Tubylców, więc tak dokładnie, biała hołota, takimi komentarzami dobrze robi swoim braciom, którzy kiedyś przybyli na Śląsk "tylko" zarobić na koniki i furmankie, nie spodziewając się obecnej reakcji swoich "kochanych wiejskich białych braci, pyrsk ! biali uczynni bracia, niech wasz ukochany płemieł, emerytury przyzna wam po siedemdziesiątce, a jeszcze lepiej puźniej, wtedy szanse dożycia do emerytury, się zrównają, to znaczy, nikomu emerytura nie będzie potrzebna, tylko składki teraz składajcie uczciwie, żebyście obecnie też za dużo kasy nie mieli hołoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QpaMięci do roboty darmozjady IP: *.welnowiec.pl 20.02.12, 15:40 Nie pierdziel. ci co są na przodku to faktycznie harują jak woły i im się należą pewne przywileje. Ale reszta, elektrycy, automatycy, szybowi i inne nieroby pracować. Druga sprawa, że dziwną rzeczą jest że potem te "żywe trupy" dorabiaja zajmując miejsce młodym. A jak tak jesteście mądrzy to niech spółki węgklowe zapłaca zaległe składki na emerytury, których nie odprowadzali przez lata. To się posrają i skończą się tgrzynastki, czternastki dodatki na ksiązki dla dzieci, bony na żarcie i wcześniejsze emerytury i jeszcze inne badziewne dodatki. SKANDAL!!!! I ja muszę na tych pachołów robić, a onie do góry brzuchami leżą przez następne 40 lat. Niegdzie tak nie ma na świecie. Panie Tusk nie odpuszczaj Pan a zagłosuję na Pana w następnych wyborach. Ktoś tych cwaniaków musi nauczyć pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzi Re: do roboty darmozjady IP: 78.8.105.* 23.02.12, 13:20 przyjdź za mnie, ja bedę zmęczony tak jak ty po 8 godzinach w biurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 109.95.206.* 21.02.12, 19:48 no ja znam kilku takich ,,wykończonych ''pracą na dołku''Jeden od 15 lat nudzi się i chleje,drugi z....w czeskiej kopalni a trzeci pracuje u piekarza.Ty zaś droga Soniu jesteś pewnie żoną górnika ,która się w życiu pracą nie skalała.Po poziomie twojej wypowiedzi widzę,że nawet do MPO się nie nadajesz.Dosyć mam pier....o ciężkej pracy górnika.Bo za tę praca ma tyle przywilejów że można by z dziesięć zawodów obddzielić.Jak tak źle to czemu na kopalnię za pracę tłumy walą. Odpowiedz Link Zgłoś
hgornik Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... 20.02.12, 14:50 Jestem na górniczej emeryturze, ale uważam, że wreszcie trzeba z tym zrobić porządek. Kiedy przeszedłem na emeryturę w wieku 51 lat, myślałem, ze zdurnieję bez pracy, do dziś pracuję na 1/2 etatu. Pracowałem w dozorze górniczym i myślę, że mógłbym spokojnie pracować do dziś (mam 65 lat). Prawo do wcześniejszej emerytury powinni mieć górnicy, którzy faktycznie pracują w przodkach i na ścianach, a nie urzędnicy, związkowcy i im podobni obiboki. Wiem, że wielu górników po przejściu na emerytury dorabia w prywatnych firmach albo za granicą w Czechach czy na Słowacji. Liderzy związkowi niech się zastanowią nad tym, co jest lepsze dla ludzi. Ale co tam, można przecież jechać do Warszawy za cudze pieniądze, przy okazji narozrabiać, porzucać petardami i nakrętkami, czy spalić trochę opon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PALIKOT Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 15:23 No widzisz pajacu to ty jesteś jedną z tych gnid której robić się nie chciało i poszli do dozoru,a teraz masz siły żeby pracować na 1/2 etatu.Właśnie dozór powinien robić do 65 roku życia,bo to właśnie są pijawki które tylko dużo od ludzi wymagać,a sami nic nie robić!!! A do całej reszty tak jak tu już ktoś napisał zjedźcie na dół i zobaczcie co tam jest,znając życie 3/4 tych co tu piszą zesrało by się po wejściu do szoli /klatki,bo gorole nie zrozumieją/, jakby już zjechali to tylko raz,bo drugi by sie już nie odważyli. TO WY JEŁOPY SIĘ DAJCIE DO ROBOTY,TO TEN KRAJ WYJDZIE NA PROSTĄ,BO NA POWIERZCHNI TO TYLKO KAWKA,CIASTECZKO I GADKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QpaMięci Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.welnowiec.pl 20.02.12, 15:46 gorole to w tych szolach siedzą :) skąd są ci górnicy? bo tych ze śląska to tam jest mniejszość/ A gość ma rację. Jak chcecie chodzić na wcześniejsze emerytury ... proszę bardzo, ale z wyliczonymi świadczeniami na ogólnych zasadach. zaraz by wam się odechciało i nagle okazałoby się że wszyscy mogą pracować dłużej. no i odebrać wszystkie dodatki, dopłaty i deputaty, bo ja ku**a nie mam zamiaru na ciebie robić leniu. i Jak chcesz to jedz do W-wy tylko już nie wracaj na śląsk. Spierdzielaj, będziesz miał bliżej do kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.telpol.net.pl 20.02.12, 19:14 Trza się było uczyć, to byś sobie teraz przy ciasteczku siedział. Zesraj się, a nie domagaj się pieniędzy, na które inny musi ciężko całe życie robić, a ty byś je za darmo chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 109.95.206.* 21.02.12, 19:53 Sam sobie wystawiasz cenzurę śląski prostaku .Dość ma zapierd....na Ciebie górniczy darmozjadzie.Przez wasze przywileje cała Polska musi do 67 lat pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
tutejszy60 Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na 08.01.16, 19:29 ale dupny z ciebie hajer bo pod ziymia zjyżdzosz,mój dziadek na grubie jeboł do 70 lot a jak była wojna to siedzioł durś na dole i pilnowoł pompów by chodników nie zaloło,ino mu jedzynie zwozili,a tyś przerobił dwadzieścia pare lot i dupny z ciebie hajer,pewnie z wypasionym brzuchym i kuflym piwa,dzisiej takich to wiykszość jest wiela zawodów kaj sie muszą najebać tyż ciynżko a zadupiają do 65 lot a potym mają 1500zł emerytury pewnie z ciebie taki ślązok z importu co go komuna ściągła a teraz rześ ważny jak magi w zupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johajer Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 193.46.187.* 20.02.12, 15:55 wez se kilof i piznij sie w tyn gupi łep Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na 20.02.12, 22:35 hgornik napisał: > Jestem na górniczej emeryturze, ale uważam, że wreszcie trzeba z tym zrobić por > ządek. Kiedy przeszedłem na emeryturę w wieku 51 lat, myślałem, ze zdurnieję be > z pracy, do dziś pracuję na 1/2 etatu. Pracowałem w dozorze górniczym i myślę, > że mógłbym spokojnie pracować do dziś (mam 65 lat). Prawo do wcześniejszej eme > rytury powinni mieć górnicy, którzy faktycznie pracują w przodkach i na ścianac > h, a nie urzędnicy, związkowcy i im podobni obiboki. Wiem, że wielu górników po > przejściu na emerytury dorabia w prywatnych firmach albo za granicą w Czechach > czy na Słowacji. Liderzy związkowi niech się zastanowią nad tym, co jest lepsz > e dla ludzi. Ale co tam, można przecież jechać do Warszawy za cudze pieniądze, > przy okazji narozrabiać, porzucać petardami i nakrętkami, czy spalić trochę opo > n. Z Sz.P. taki górnik na emeryturze, a zwłaszcza pracujący w dozorze górniczym - może jeszcze PO wyższych studiach (chyba WUML :) ), jak nie przymierzając z koziej d... trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYL Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 21:04 ty KUTASIE JEDEN!!!GÓWNO ROBIŁEŚ ZASRANY DOZORCO!!!JESTEŚ NIEROBEM I TYLE!!!WSTYD ZA TAKICH NIEUDACZNIKÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.238.70.144.ip.abpl.pl 20.02.12, 15:58 Nie istnieje coś takiego jak "Prawo nabyte", każde prawo można zmienić, wystarczy spojrzeć wstecz w naszej polskiej rzeczywistości, lub rozejrzeć się współcześnie po Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... 20.02.12, 16:15 Ten , który się napracował na przodku może później być w szatni albo na bramie . Ale musi pracować do końca jak każdy . Do emerytury i tak liczy się 10 najlepszych lat z kolejnych dwudziestu . Ale składki trzeba płacić cały czas aby nikt w Polsce nie dokładał do emerytur górniczych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer To nie rząd odbiera nieuczciwość ale społeczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 16:19 Społeczeństwo ma dosyć tej obrzydliwej niesprawiedliwości w postaci rozbuchanych przywilejów. Nie ma moralnego prawa uzasadniającego taki stan. Najlepiej świadczą o tym wpisy pod artykułami. A co do występów w Warszawie to niechże wreszcie policja wsadzi chuliganów tam gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Przywileje i emerytury esbeków, ubeków i ... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 16:40 Przywileje esbeków, ubeków, funkcjonariuszy partyjnych pod parasolem PO? Agenci służb idą na emeryturę już po 15 latach "ciężkiej" pracy i otrzymują tak wysokie emerytury, że górnicy mogą pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciaszczyk zaś gorole majom problym IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 17:56 Zaś ino gorolom to zawodzo,że na Ślonsku górniki idom pryndzyj na pyndzyjo,a to ino skuli tego że już momy dość tego żeby na wos GOROLE robić całe lata.Nom sie biere 14 razy w roku składki na ZUS i przez to mogymy iść pryndzyj na pyndzyjo,a jak sie komu niy podobo to dować na gruba robić,a my już wom jajka rozhuśtomy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: zaś gorole majom problym IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 18:20 chłopie, nie wypowiadaj się w imieniu Hanysów, no chyba, że tych upośledzonych umysłowo - większość na grubach to gorole, a większość ogólna Hanysów ma was wszystkich dawno w d...e. A poziom mózgu prezentujesz odpowiedni dla większości tych spod ziemi - to znaczy czarne zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciaszczyk Re: zaś gorole majom problym IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 18:29 Te gorolu niy rajcuj,bo jo godom w imiyniu Ślonzokow a niy hanysow,bo hanysy to soim spod Nysy.A poziom to ty prezyntujesz jak spod kloaki,tyś nawet zero niy jest,bo jak jeszcze ftoś jest zero to jest wiyncyj niż ty ,bo ciebie to już nawet sie refomować niy do łośle jedyn Odpowiedz Link Zgłoś
tutejszy60 Re: zaś gorole majom problym 08.01.16, 19:16 ale pie...sz!! jo tyż tu na śląsku się urodziłech w latach 60-tych i musza dupić do 65 lot,byda mioł 55 lot roboty a jak dożyja to emerytura 1/3 twojej,ile lot żeś przerobił w tyj polsce? teraz reszta roboli musi dupić na twoja emerytura przez ok 20 lot zanim wiekowo osiągniesz wiek emerytalny,komuna ci zawodzała ale piniadze jakie wom dali trzymiecie zymbami aż byście się posrali 45 letnie emeryty!!!!!! Jedyny wyjątek to hajery co dupią bezpośrednio na ścianie,im się należy wcześniyjszo emerytura a reszta powinna zadupiać tak jak inni do 65 lot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHO Re: zaś gorole majom problym IP: *.telpol.net.pl 20.02.12, 19:18 Nie ośmieszaj się facet, jak wam co roku będą zabierać 25 składek ZUS, a nie 14, to wtedy będziecie mogli 20 lat wcześniej na emeryturę iść, a nie tak jak dziś, za darmo. A te 14 składek, co wam idzie teraz, to idzie od 14 pensji, na które zarabiacie 12 miesiącami, to ci jakoś umknęło, a ja muszę 12 miesięcy na 12 pensji robić i to do 65 roku życia, bo inaczej na twoje 13 i 14 nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciaszczyk Re: zaś gorole majom problym IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 19:26 Jo ci rozwionża problym,jak chcesz to złoż papiory na gruba i tyż bydziesz mioł te prziwileje,ino jak piyrwszy roz zjedziesz to weź sie pampers,bo obawiiom sie że narobisz we galoty.A o nsze 14-nostki i "barbórki" /bo 13-nostki niy ma/, to ty napewno niy robisz,bo jak znom życie to jak ciebie by płaciyli za robota to ty nawet na suchy chlyb niy zarobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QpaMięci ja nie mam problemu ale żal mi innych IP: *.welnowiec.pl 20.02.12, 20:43 nie po to się szmaciarzu uczyłem, żeby na kopalni opieda***ć się w warsztacie. o ciężkiej pracy to ty chyba od swoich ojców słyszłeś bo wtedy trzeba było zapierdzielać na kopalni. teraz to kpina z przywilejami. całe szczęście mam swoją firmę i zasadę że emerytów górników nie zatrudniam bo szkoda mi pieniędzy. wolę normalnych ludzi zatrudniać a was olewam. szkoda mi tylko moich i wszystkich innych polaków składek które ida na tak beznadziejne pyski jak ty. ale mnie stać więc mam to w gruncie rzeczy w dup*e. tak więc dużo zdrowia bo na emeryturach potrzeba wam zdrowia dla wątroby cieniarzu. na przeszczep cię nie stać więc mniej pij. PANIE TUSK ropier**ol pan to PRLowskie nasienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo kocham yen argument IP: *.free.aero2.net.pl 20.02.12, 22:23 Nauczyciele i ryle: dwie najbardziej skrzywdzone grupy sierot, które nie mając ŻADNYCH argumentów mówią: "To trzeba było zostać górnikiem/nauczycielem". Żeby zostać rylem trza mieć niesamowite plecy (coś kilkaset osób na jedno miejsce), nauczycielem to samo. Ale pewno to przez to, że jest w tych zawodach taka ciężka praca;) Odpowiedz Link Zgłoś
tutejszy60 Re: zaś gorole majom problym 08.01.16, 19:06 ale pie...sz!! jo tyż tu na śląsku się urodziłech w latach 60-tych i musza dupić do 65 lot,byda mioł 55 lot roboty a jak dożyja to emerytura 1/3 twojej,ile lot żeś przerobił w tyj polsce? teraz reszta roboli musi dupić na twoja emerytura przez ok 20 lot zanim wiekowo osiągniesz wiek emerytalny,komuna ci zawodzała ale piniadze jakie wom dali trzymiecie zymbami aż byście się posrali 45 letnie emeryty!!!!!! Jedyny wyjątek to hajery co dupią bezpośrednio na ścianie,im się należy wcześniyjszo emerytura a reszta powinna zadupiać tak jak inni do 65 lot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Przywileje i emerytury esbeków, ubeków i ... IP: *.238.70.144.ip.abpl.pl 20.02.12, 18:32 Ale oni za to nie niszczą stolycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.play-internet.pl 20.02.12, 18:15 coś długo ta czarna hołota siedziała cicho, nawet mnie to dziwiło proponuję nie emerytury, nie na Warszawę, ale do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNY Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 18:31 Te pudelek a ty niy powiniyneś koło budy z azorym być przipinty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.as13285.net 20.02.12, 20:05 tak to kiedys bylo, ze na slask, 'robic' do kopalni przyjezdzali az z poznania. gdzie by Polska dzisiaj byla gdyby nie gornicy, kopalnie i miejsca pracy w nich? czym bys czlowieku ogrzewal swoje cudne mieszkanko gdyby nie gornicy i kopalnie? nie nazywaj, prosze, 'cholta' ludzi, dzieki ktorym masz to i tak co/jak masz. i nie odzwywaj sie wiecej na temat o ktorym nie masz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciaszczyk Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 20:27 BRAWO OLA,TAKO JEST PROWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 20:34 Gość portalu: maciaszczyk napisał(a): > BRAWO OLA,TAKO JEST PROWDA @maciaszczyk Ola ma cię w rzyci ona? klika z Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 20:38 I niech idą ,ale forsę im przeliczyć odpowiednio do lat składkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY_CIUL Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 20:53 trzeba zrobić porządek z tą bandą prymitywów,. Co to jest żeby facet w wieku 40 lat przechodził na emeryturę i dostawał od państwa 3000 zł - znam taki przypadek !!!! - to chore, za co , za to że kopał kilkofem przez 15 lat ... a kto inny musi zapie....lać do 67 roku życia i jeszcze wcześniej się uczyć 15 lat ...??? - zrobić porządek z tymi ciulami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNY Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.12, 21:49 Jakżeś boł osioł to bezto tak dugo żeś sie uczoł i napewno jeżeś tympy jak kilof górnika po 15 lotach roboty hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.12, 21:04 A co wy to jesteście święte krowy,już dosyć pracujemy długo my wszyscy na wasze emerytury!Wara od naszych emerytur teraz trzeba podnieść tym nierobom co mają wcześniejsze emerytury: górnikom,wojskowym i policjantom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.piekary.net 20.02.12, 21:08 Przecież górnicy robią wszystko żeby te przywileje stracić, po uzyskaniu praw emerytalnych przeciągają tak długo jak to jest możliwe moment zwolnienia z kopalni, a wielu po kilku tygodniach na emeryturze podejmuje pracę w firmach górniczych świadczących pracę na rzecz kopalń. Nasuwa się więc pytanie czy rzeczywiście muszą przechodzić po 25 latach na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppx Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.12, 23:06 Jest jeszcze coś gorszego idą po niepełnosprawność przez plicę i pracują w ZPCh i zaniżają płace naprawdę osobą niepełnosprawnym którzy nie maja takich emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiboki_cwaniaki Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 23:33 ciekawe czy im nie wstyd silnym chłopom iść na emeryturę bo państwo na nich daje emeryturę a są ludzie którzy głodują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak1953 Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.12, 23:59 Będąc w Warszawie górnicy powinni zabrać ze sobą gen. Jaruzelskiego, bo to za jego władzy zmieniono przepisy emerytalne dla górników na 25 lat. Wcześniej obowiązywało minimum 60 lat życia. Do tego jeszcze w latach 70-tych pracowało się 6 dni w tygodniu w wymiarze 46 godzin. A obecną mechanizację to wprowadzano na kopalniach po objęciu władzy w Warszawie przez towarzysza Gierka, który w efekcie doprowadził do prawie 200 mln ton wydobycia rocznego, bo węgiel był jednym z nielicznych produktów eksportowych. Aby to osiągnąć to werbownicy jeździli po całej Polsce i namiawiali goroli do pracy w kopalniach. Było nie obalać Jaruzela. Za jego czasów mimo wszystko robol był panem. Dzisiaj może sobie o tym pomarzyć. A marzenia rozbudzają im koledzy związkowcy - prawdziwa mafia leni, którzy innych mają za jeleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o w morde Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: *.c194.msk.pl 21.02.12, 00:04 " Wszyscy górnicy, którzy teraz pracują w kopalniach, mają zagwarantowaną emeryturę po 25 latach. " i to mowi szef ZZ ??????? g...o prawda ze wszyscy ktorzy pracuja w kopalniach, g...o prawda ze wszyscy dolowi kto jak kto, ale on powinien chyba wiedziec, komu przysluguje emerytura po 25 latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo naje... IP: 109.95.206.* 21.02.12, 19:39 Panie Grzesik Pan nie ma pojęcia co to są prawa nabyte i jest pan szefem Solidarności.Prawa nabyte to mają Ci co są już na wcześniejszej emeryturze.chcecie iść na wcześniejsze emerytury -proszę bardzo,ale z tych pieniędzy co sobie wypracowaliście ,,święte krowy'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzi Re: Górnicy: albo wcześniejsze emerytury, albo na IP: 78.8.105.* 23.02.12, 13:16 czyli masz kompa na korbkę idioto Odpowiedz Link Zgłoś