crunx 20.07.12, 21:05 Rodzice pewnie byli z Sosnowca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 21:14 mylisz sie z Bedzina Odpowiedz Link Zgłoś
green_agula Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 20.07.12, 21:15 cud ze nie oddali jej do przechowalni bagazu ;) A tak na serio, jakim trzeba byc człowiekiem zeby takie cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
migaiga Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 20.07.12, 21:29 tak od dwóch tygodni szkalujecie polskie wybrzeże, wymyślacie co tylko można , ze ludzie zniechęcić do spędzenia czasu w Polsce, że nawet dziecko zostawiają byle pojechać gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pantiktak11 Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 20.07.12, 22:14 jak bum cyk cyk to musieli być pseudo-rodzice z Sosnowca ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 20.07.12, 22:23 Tę wycieczkę do Grecji im pewnie Rutkowski fundował. A była naczelna Gali już płodzi kolejną łzawą książczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nprmal. Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.12, 22:50 Ja z tymi dzieciecymi paszportami to jawny przekret. Kto to wymyslil? Defakto , ze dziecko zmienia swoj wyglad z dnia na dzien. Zaznaczam dziecko w tym przypadku ta 2- letbia dziewczynke. Co Rodzice sa zmuszeni co dwa miesiace zmieniac dowod temu dziecku? Kiesys dzieci byly wpisane do dokumentow rodzicow , Co to jest ciezka sprawa? Gdzie ta dwulatka sama sie wybierze? To jest wlasnie pewny idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 21.07.12, 01:27 kiedys to mozna bylo zostawic dziecko pod czyjas opieka na 30min, nawet obcej osobie, szczegolnie tak latwo identyfikowalnej jak pracownik portu lotniczego. a dzis to dla lewactwa pretekst do prob odebrania komus dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 08:15 Sama się nie wybierze, ale wpisywanie dziecka do paszportu rodziców powoduje, że dziecko nigdzie nie pojedzie np. z dziadkami... Problem leży gdzieś indziej a nie w ty, czy dziecko wpisywać do paszportu rodziców, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: 79.97.57.* 21.07.12, 00:54 generalnie to nie wiem o co chodzi zostawili dziecko na max 30 min pojawila sie opiekunka odstawila dziecko do dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: *.welnowiec.net 21.07.12, 10:35 Ty też jesteś z Sosnowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 19:13 Lecz się, póki nie jest za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 21.07.12, 02:16 głupota wynikająca z ... to już ustali policja. Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 21.07.12, 07:54 Na pewno jest zapotrzebowanie ze Skandynawii. Rodziców może nie rozstrzelają. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 21.07.12, 13:54 Ja też kiedyś musiałem zostawić swoją córeczkę pod opieką obcych ludzi i w dodatku w obcym kraju. Miałem awarię samochodu w szczerym polu, była zima. Córkę zostawiłem w samochodzie i poszedłem szukać pomocy. Po trzech godzinach znalazłem schronienie dla dziecka u zupełnie obcych ludzi. Wszystko się dobrze skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
atowlasnieja Wydaje mi się czy policja zadecydowała z kim 21.07.12, 16:41 mała ma pozostać? Rodzice zadecydowali, że opiekunka a policja stwierdziła, że dziadek. Znam (niestety) sporo rodzin gdzie dziadkowie są ostatnimi osobami do opieki nad dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Zostawili dziecko i wyjechali 21.07.12, 16:56 Bronicie rodziców? To powiem wam, że dobrzy i troskliwi rodzice dziesięć razy sprawdziliby czy dziecko ma ważny paszport długo przed podróżą. Zostawili dziecko pod opieką obcych ludzi i nie wiem czy mieli stuprocentową pewność, że opiekunka się pojawi. A gdyby miała po drodze wypadek? Różne rzeczy mogły się wydarzyć! Ja zrezygnowałabym z wyjazdu, serio! Nie narażałabym dziecka na stres, płacz i przerażenie. Żadne pieniądze nie są tego warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 19:17 Dokładnie tak!!! Myślę, że większość wypowiadających się tutaj dotychczas, nie ma własnych dzieci, a jeśli ma, to pogratulować! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normal. Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.12, 21:07 Broniac rodzicow czy ich nie broniac to jest jeden powazny w tym delemat. Koszt pobytu w Grecji kosztuje dosyc fajnie. Moze Ci ludzie oszczedzali aby w koncu pojechac , nagle jak piorun z jasnego nieba. Nie wazny paszport dziecka. W tym przypadku wystapila burza w ich glowach, co zrobic? Nie pojechanie laczy sie z utrata tychze pieniedzy. Biuro podruzy i linie lotnicze nie zwroci pieniedzy. Co byc Ty zrobil / zrobilas ? Nie chcialbym byc w ich skorze, Ale co do pozostawienia tymczasowo pod czyjas opieka to za bardzo nie jest opisane. W jaki sposob sprawa zostala dogadana. Ale czasami badzmy normalnymi ludzmi, i paczmy w ta sytuacje z innego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Zostawili dziecko i wyjechali 21.07.12, 21:26 Biorąc pod uwagę, ile błędów ortograficznych zrobiłeś w swojej wypowiedzi, jestem w stanie zrozumieć, że jesteś dzieciakiem, który się dorwał do klawiatury i bzdury wypisuje. Przedkładać kasę wywaloną w bezmózgi sposób na najtańsze all inclusive w Grecji ponad bezpieczeństwo własnego dziecka mogą tylko zapatrzone w telenowele menele. Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 08:37 Jesteś na tyle głupi że pewnie masz ze ,12 lat i nie znasz wartości zarobionego pieniądza. Więc faktycznie nie ma co z tobą dyskutować. A przedmówca na rację nie zależnie od ilości błędów ortograficznych Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Zostawili dziecko i wyjechali 22.07.12, 10:46 A ja bardzo dobrze znam wartość zarobionych pieniędzy bo pracuję ciężko od wielu lat. Mam również dziecko i nigdy, przenigdy nie naraziłaby go na traumę. Po prostu zrezygnowałabym z wyjazdu nawet jeśli na wakacje wydałabym oszczędności życia! Mogę się założyć, że większość rozsądnych ludzi postąpiłoby podobnie. Większość także sprawdziłaby ten cholerny paszport i warunki wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.welnowiec.net 22.07.12, 14:04 Ty jesteś bezsprzecznie debilem i odmóżdżonym, wypranym w najlepszym proszku i wybielonym wybielaczem z uczuć przewodem pokarmowym... Pewnie Ciebie starzy też kiedyś zostawiali na x czasu i się "przyzwyczaiłeś"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.e-wro.net.pl 22.07.12, 16:29 Widzę, że dla ciebie wartość pieniądza jest ważniejsza niż zaufanie dziecka do rodziców i poczucie bezpieczeństwa jego bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Zostawili dziecko i wyjechali 23.07.12, 12:32 Nie, nie mam 12, tylko 3 razy więcej. A pracuję dłużej niż 12, więc wiem, co to pieniądz i praca. Mam tez dziecko i wiem, ze trzeba być kompletnym prymitywem, zeby porzucić (tak, porzucić, bo inaczej tego nazwać nie można!) własne, jedyne, malutkie dziecko na łasce obcych ludzi, bo czeka drink z palemką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Zostawili dziecko i wyjechali IP: *.e-wro.net.pl 22.07.12, 16:27 A jaki ta sytuacja ma wpływ na wychowanie dziecka? Dziecko dowiedziało się, że jest mniej ważne niż wycieczka. Ta wiedza pozostanie na zawsze. Ty o pieniądzach i kosztach jednej wycieczki a ja o zaufaniu dziecka do własnych rodziców. Wycieczkę można powtórzyć choćby za rok ale zaufania tak łatwo się nie odzyskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 21.07.12, 23:24 Niezależnie od decyzji sądu dzieciak będzie miał traumę do końca życia. Przez kolejne 10 lat będzie reagowała histerią na hasła: wakacje, lotnisko i zostaniesz tu z Panią na chwilę... Nie wyobrażam sobie zostawić dziecka i pojechać sobie na wakacje. Co innego, gdy to z góry zaplanowane i dziecko uprzedzone ale w takiej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Postąpili 22.07.12, 09:24 rozsądnie . Przecież po dziecko zaraz ktoś z rodziny miał przyjechać a odlot jest za chwilę . Byli nierozsądnymi ,że nie sprawdzili przepisów i paszportu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolza1983 Re: Postąpili IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 09:56 Dużo pieniędzy? Jeżeli dla kogoś byle jakie wakacje w brudnej Grecji są warte tego aby zafundować własnemu dziecku takie przeżycie, to niech lepiej jeździ do szwagra na działkę pod Częstochowę. Wygląda to tak jakby wieśniaki pierwszy raz zagranicę się wybierali i nawet nie wiedzieli, że musi być coś takiego jak paszport dla dziecka, tacy byli podekscytowani swoimi "wakacjami życia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniał Re: Postąpili IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 15:02 Sprawa wygląda rzeczywiście kosmicznie, ale trzeba pamiętać że to internet i artykuł pisany po to, by zainteresować i poruszyć. Możliwym jest, że rodzice jechali np. na pogrzeb kogoś bliskiego do Grecji itd (skąd niby wiadomo, że "wakacje", nie wiadomo, co konkretnie się kryje pod tym), wtedy nie ma co się dziwić, że zostawienie dziecka na 20 minut pod opieką może jest lepszym wyjściem niż pozostanie w Polsce. Ale jeśli to typowe wakacje - nie wiem, nie mam dzieci, ale chyba bym nie mogła. I niesprawdzenie paszportu? Dzikie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Postąpili IP: *.e-wro.net.pl 22.07.12, 16:15 Jaja sobie robisz? Postąpili rozsądnie?? A jakby opiekunka z jakiś powodów nie dojechała? Zresztą nieważne czy dojedzie czy też nie. Pomyśl co czuje dziecko - rodzice zostawiają córkę w porcie lotniczym z obcymi osobami a sami lecą na wakacje, na które córeczka także szykowała się pewnie od paru tygodni. Nie wiem czy masz dzieci, domyślam się że nie, ale pomyśl czy zafundował być swojemu dziecku taką traumę. Dziecko zostało nauczone, że nie jest ważne dla swoich rodziców, bo wczasy są ważniejsze, z dzieckiem czy bez ale najważniejszy jest wyjazd na wakacje. Domyślam się, że dziecko pozostało pod dobrą opieką ale nie to jest najważniejsze, tutaj chodzi o traktowanie własnego dziecka jak niepotrzebnej walizki, jak jakiejś "przeszkadzajki" we wspaniale zaplanowanym urlopie. Wyobraź sobie co teraz czuje to dziecko, jak się okazuje niepotrzebne dziecko, mniej ważne niż sałatka grecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Postąpili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 16:09 Czyje to samo, co czują wszystkie dzieci pozostawiane w żłobkach i przedszkolach. Obce mury, obce panie, a mama/tata ucieka nie zważając na płacz dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Postąpili IP: *.e-wro.net.pl 23.07.12, 16:50 Mylisz pojęcia. Kiedy rodzice wiozą dziecko do żłobka czy przedszkola to je do tego przygotowują wcześniej. Tłumaczy się dziecku, że mamusia idzie do pracy ale na ten czas dzieciakiem zaopiekuje się opiekunka. Dziecko wie gdzie jedzie i po co. Podobnie z zaplanowanym wakacyjnym wyjazdem do dziadków. Ale tutaj okazało się, że dzieciak który przygotowywał się do wakacji wraz z rodzicami w ostatniej chwili dostał kopa w dupę. Tutaj mamy do czynienia z ewidentnym porzuceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Nie wierzę w to IP: *.e-wro.net.pl 22.07.12, 16:04 Przeczytałem to dwa razy i nadal trudno mi w to uwierzyć. Rodzice potraktowali dziecko jak ponadplanową walizkę. Ot tak - okazało się, że jest nadbagaż więc to co niepotrzebne zostawiamy. Tylko że tutaj chodzi o dziecko. Zwykle jestem przeciwny odbieraniu dzieci rodzicom ale tu jest istna patologia. Wycieczka do Grecji okazała się ważniejsza od własnego dziecka. Dziecko przegrało ze starożytnymi ruinami i grecką sałatką. Co będzie potem? Jak braknie w domu miejsca na nowy telewizor to się dzieciaka wyje..ie za okno? Zamiast się odpowiednio wcześnie zainteresować paszportami całej rodziny te bałwany pewnie podniecały się wycieczką i wyszło jak wyszło. Potem zamiast posypać głowy popiołem i przesunąć wczasy na inny termin zostawili dziecko tak jak w sklepie zostawia się nadplanowy towar przy kasie. Dlaczego jestem za odebraniem dziecka tym patologicznym rodzicom? Bo widać że traktują dziecko jak przedmiot a nie jak żywą istotę z uczuciami. Co teraz czuje i myśli córeczka? Pewnie wszystkich to obchodzi tylko nie degeneratów podniecających się akropolem czy innymi ruinami. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarek17 Rodzice zostawili na lotnisku 2-letnią córkę 22.07.12, 17:47 To nie rodzice, to kanalie!!! Przestańcie o tym Sosnowcu pisać. To taka poważna sprawa. Co dalej z tymi pseudorodzicami??? Odpowiedz Link Zgłoś