Dodaj do ulubionych

Katowice i okolice

27.07.12, 01:43
Witam,

Za parę miesięcy będę zmuszony przeprowadzić się do Katowice lub okolic na kilka lat i jestem na etapie szukania mieszkania. Miasta całkowicie nie znam. Chciałbym prosić lokalnych mieszkańców o krótką listę dzielnic typu te zdecydowanie na TAK i te które omijać szerokim łukiem. Szukam dzielnicy cichej, spokojnej i bezpiecznej. Tak żebym nie musiał martwić się o zaparkowane auto na ulicy nocą i gdzie będę miał duże szanse na normalnych sąsiadów, chodzących na codzień do pracy i traktujących mieszkanie jako miejsce odpoczynku. Co do sklepów, pub-ów, restauracji, szkół itp to mi obojętne czy będą czy nie, zawsze można podjechać..... Ogólnie będę musiał codziennie być w okolicach ZOO więc czekam na opinie ludzi z Katowic ale również Sosnowca, Chorzowa czy Bytomia. Dzięki wielkie !
Obserwuj wątek
    • zyyko Re: Katowice i okolice 27.07.12, 14:27
      > Ogólnie będę musiał codziennie być w okolicach ZOO
      ZOO? chodzi o śląskie zoo w parku śląskim?
      Jeśli tak, to szukaj mieszkania na osiedlu 1000-lecie. Jest na na przecie parku, blisko centrum.
      • jfryan Re: Katowice i okolice 27.07.12, 17:50
        tak chodzi mi o Śląski Ogród Zoologiczny, ale nie muszę mieszkać w jego bezpośrednim otoczeniu, tak jak pisałem chodzi mi bardziej o dobrą dzielnicę niż lokalizację.....
        • zyyko Re: Katowice i okolice 27.07.12, 21:59
          Ale to jest dobre miejsce.

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11132575,Wybierzmy_najlepsza_dzielnice_Katowic.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka