mirafas 14.09.12, 09:32 Dworzec zniszczony, kamienice uszkodzone, ale nic to! Ważne że ohydna Wagina ma się dobrze :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuccheropl Liczą straty po budowie Galerii Katowickiej. Zn... 14.09.12, 09:34 Właściciel wycenia na 3 miliony... ale już w poprzednim artykule na ten temat udowodniono, że właściciel CHCE 3 miliony w gotówce, a nie chce "tylko" całkowitej naprawy szkody (która jest dużo mniejsza). Wszędzie każdy tylko sprawdza, gdzie można trochę innych przekręcić na kasie, a GW to wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk_origo Wlasciciele trupowatych kamienic to kanciarze ! 14.09.12, 10:51 Te kamienice nie widzialy remontu od wielu dekad, a teraz kanciarscy wlasciciele chca udojic kupe szmalu od wykonawcow budowy i inwestorow. Trzeba pokazc tym gnojom "Kozakiewicza gest" - i to bylaby dobra odpowiedz na ich bezczelne zadania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszuk Ten Muc IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 10:08 Ten MUC to chyba ma wszędzie fuchę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Ten Muc IP: *.free.aero2.net.pl 15.09.12, 15:54 Gość portalu: oszuk napisał(a): > Ten MUC to chyba ma wszędzie fuchę... chcieć to Muc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
laguardia Liczą straty po budowie Galerii Katowickiej. Zn... 14.09.12, 10:16 Ja doskonale rozumiem, że Pan Jedlecki ma jobla na punkcie Rynku i Dworca PKP. Ok, każdy w życiu ma większe czy mniejsze fetysze - jeśli są niegroźne, to w porządku. Ale jeśli kamienice były tylko uszkodzone (co i tak jest niedobrym zjawiskiem i źle świadczy o wykonawcy - nie bronię budowniczych) to nie piszemy że ZOSTAŁY ZNISZCZONE. Podstawowe zasady rzetelności dziennikarskiej się kłaniają, Panie redaktorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liczą straty po budowie Galerii Katowickiej. IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 14.09.12, 10:41 nie rozumiesz nowoczesnego dziennikarstwa!!! :D :D :D a prawda jest taka , że ci z uszkodzonymi kamienicami złapali pana boga za nogi i strabaga na darmowy remont. pamiętajcie , że każdy z tych budynków powinien przechodzić co ok. 30 lat pełny kapitalny remont, a znając życie poza pomalowaniem fasad w połowie lat 70 nik nic poważniejszego przy budynkach nie robił od 45 roku. jeśli ktoś rząda 3 mln. za uszkodzenia w nieremontowanum budynku to na początku powinien wykazać co i kiedy w nim robiono. strabag i tak robił dokumentację substancji przed budową dworca, a mimo to naprawia. dobrze , że jest to rosyjska firma - polska nie zapłaciła by grosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc O czym wy piszecie...? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 12:08 Nikt z nas nie był w kamienicach i strat nie oglądał, więc wyrokowanie, ze ktoś oszukuje lub nie jest wymyślaniem faktów. Nie oceniajcie innych po sobie, nie każdy musi kraść i kłamać. Co do szkód, ta na pierwszy rzut oka może być niewielka - ściany stoją, połogi jeszcze się nie zawaliły -, ale jeśli pęknięcia, nawet niewielkie, są wynikiem naruszenia osi budynku, to wtedy koszt przywrócenia jej do pionu, może być spory. Temu, że jakiś właściciel nie chciał naprawy, tylko gotówkę, też się nie dziwię. Gdyby mnie sprawa dotyczyła, w życiu nie powierzyłbym usunięcia szkody firmie od waginy, wybrałbym gotówkę i sam znalazł firmę remontową. No i zdaje się, że ten remanent, to był taki na papierze tylko, bo niektórzy kamienicznicy na forach się wypowiadali, ze pierwsze słyszą o takowym, podobnie jak o zabezpieczaniu budynków. Może dlatego, ze Uszok czeka jak na zmiłowanie, aż któraś runie i będzie mógł dostawić w ich miejsce kolejny market lub żwirowany parking. Wyburzenie Brutala nie było przecież pokierowane niczym innym, jak TYLKO zdobyciem miejsca pod gigant waginę. Brutal nie był ani w złej kondycji, ani niefunkcjonalny, wymagał gruntownego szorowania, remontu i wewnętrznej reorganizacji, co kosztowałoby 10x mniej, ale nie uwolniłoby miejsca pod waginę. Teraz przeszkadzają jeszcze kamienice, które, kurcze, nie chcą się zawalić, a tak stukali i pukali, a one stoją jak stały. Jeszcze chce rozwiać mity na temat podziemnego dworca autobusowego, bo tak o tym piszą media i mówi UM, to nie dworzec autobusowy, tylko przystanki autobusów podmiejskich. Dworzec PKS za chwilę zniknie z Piotra Skargi, bo powstanie tam kolejny market z kolejnym multipleksem, ale gdzie go przeniosą, tego jeszcze nikt nie wie. Myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
zuccheropl Ja osobiście byłem 14.09.12, 13:02 Ja osobiście byłem w tej słynnej kamienicy na Słowackiego w trakcie jej zabezpieczania - szukałem pokoju i miałem się tam nawet wprowadzić tymczasowo. Więc osobiście mogę zaświadczyć, że kamienica na moich oczach była zabezpieczana i to dobrze, przez wiele dni (jako, że myślałem o pokoju tam na poważnie, to porozmawiałem dokładnie o tych pracach i jestem w temacie). I dlatego wkurza mnie, że ludzie piszą brednie i domagają się odszkodowań robiąc forumowiczom wodę z mózgu, bo ja sam wiem, że po prostu kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Ja osobiście byłem IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 13:16 Dokładnie tak jest. Facet odkąd kupił ta kamienica nie kiwnął palcem zeby polepszyć jej stan, prócz zrobienia rusztowan nad chodnikiem zeby ludziom gruz na głowa nie leciał. Facet jest z Łodzi, w dodatku prawnik, wiec mozna sie po nim spodziewac najwiekszych kantow. Dla niego wazna jest działka w tym miejscu a nie kamienica. Chce gotowki bo bedzie mogl za nia kupic kolejne takie budynki, albo poczeka az ta kamienica sie rozsypie i postawi tu bunkier oblozony styropianem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ja osobiście byłem IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 14:05 Ty wszędzie byłes i swoim "fachowym" okiem wszystko potrafisz ocenić, no i to zabezpieczenie "na kilka dni" - to musiałobyć coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuccheropl Re: Ja osobiście byłem 14.09.12, 15:35 Człowieku, naucz się czytać ;) nie "na kilka dni" tylko przez kilka dni minimum były wykonywane prace w kamienicy - bo byłem tam dwukrotnie w odstępie tygodnia. I do tego rozmawiałem z osobą z plakietką "kierownik budowy" który jednego dnia akurat sprawdzał jak idzie pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grn Re: Ja też osobiście byłem IP: 195.93.251.* 14.09.12, 17:32 Też osobiście byłem w kamienicy przy ul. Słowackiego 24. Miałem tam klientów sieci internetowej, których straciłem, gdyż zostali zmuszeni do wyprowadzki. Rzeczywiście kamienica była zabezpieczona - ściany były poskręcane w różnych miejscach, nie mniej jednak, w mieszkaniu jednych z moich klientów pojawiły się pęknięcia o szerokości kilku cm, pękł parapet pod oknem, drzwi odchodziły od ściany razem z framugą itp. Słowem - strach przebywać w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Ja też osobiście byłem IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 17:46 No ale wiesz, wszędobylski gość @zuccheropl pytał kieorwninka budowy, czyli firmy odpoiwedzialnej za tą dewastację, no ale on przecież ni kłąmie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś