Dodaj do ulubionych

Kazimierz Kutz: Dziura w głowie

09.10.12, 12:44
Ha!
Kapitalne jest to pańskie "Ślązakiem się jest albo nie. Polakiem albo Niemcem czuć się można od niedzieli do niedzieli, i na przemian. Idzie o to, aby mieć własną ojczyznę. Każdy Ślązak nosi ją w sobie. I to jest Śląsk właśnie!"
I to też jest we mnie! Ale teraz wiem jak mogę to powiedzieć, opowiedzieć - i za to dziękuję!
Serdecznie pozdrawiam.
Bogdan
Obserwuj wątek
    • Gość: Ślązak Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 13:19
      wypocin tego starucha już się nie da czytać.... na starość we Łbie mu się miesza...

takie "felietony" mają tylko jeden skutek SZCZUCIE JEDNYCH NA DRUGICH na Śląsku dla Wszystkich...

WSTYD I HAŃBA STARUCHU BEZ MÓZGU! DZIURĘ W GŁOWIE TO TY MASZ....

CIEKAWE CO BY BYŁO gdyby się okazało,że np ŚP. Krystyna Bochenek spoczywa w grobie innej osoby ... też by dojście do prawdy tak nazywał... ORGIĄ NEKROFILSKĄ?????

i to wszystko robi człek który w stanie wojennym popisywał się służalczością....względem władzy komunistycznej !!!

nazywanie więzienia nawet cięzkiego, polskim obozem koncentracyjnym chyba tylko Niemcom robi dobrze bo umniejsza ich PRAWDZIWE OBOZY KONCENTRACYJNY w ktorych wymordowali miliony ludzi !

WYPIEPRZAJ DZIADU ze ŚLĄSKA, TWOJEGO JĄTRZENIA TUTAJ NIKT NIE POTRZEBUJE, ŻYJEMY W SPOKOJU WSZYSCY I TAK NIECH ZOSTANIE !!!
      • fyrlok Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 09.10.12, 15:11
        U ciebie taki "Slazak" jak z mojego dakla/jamnika - aligator. DD
        • fyrlok Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 09.10.12, 15:11
          > U ciebie
          Z ciebie

• staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 09.10.12, 16:54
        ty Ślązak - a może ty zza Brynicy Ślązak ? jak tak to wszystko jasne. A tak po prowdzie jak piszesz tu do Pana Kutza to stoj na baczność i czopka z tej gupij i pustej gowy ściągnij bo do Pana Kutza możesz najwyższej tu sam za troje pisać - jak żeś slonsok to wiesz o czy tu biega i weź se do reki jakos porządno książka o historii Sląska i potem zajmij głos w tej tukej opisanej sprawie - pyrsk
        • rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 14:27
          staryhanys1 napisał:

> ty Ślązak - a może ty zza Brynicy Ślązak ? jak tak to wszystko jasne. A tak po
          > prowdzie jak piszesz tu do Pana Kutza to stoj na baczność i czopka z tej gupij
          > i pustej gowy ściągnij bo do Pana Kutza możesz najwyższej tu sam za troje pisa
          > ć - jak żeś slonsok to wiesz o czy tu biega i weź se do reki jakos porządno ksi
          > ążka o historii Sląska i potem zajmij głos w tej tukej opisanej sprawie - pyrsk

To do mje?
    • rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 09.10.12, 13:42
      Slonsokym siy je eli niy,niy ma ynkszych.Jo je Hanys.
    • queserasera Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląskości" 09.10.12, 14:03
      widząc tych kretyńskich poltoni jak się napieprzają trumnami, prześcigają w genetycznym patriotyzmie, zaklinają deszcz fanzoląc o powrocie Śląska do macierzy... przed którą to macierzą 70% Ślązaków uciekło pozostawiając wszystko. Brzydzi mnie czasem ten tępawy nadwiślański volk i wtedy odczuwam zarazem rozkosz niebycia Polakiem. Super!
      • Gość: gorzkieżale Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 14:28
        No to sie jeszcze pooglądajcie ten krótki film ,ale w całości i odpowiedzcie sobie na pytanie
        Czy człowiek to brzmi dumnie?
        p.s
        W kwestii Polak,Niemiec to każdy z nich ma swój kraj, swoje granice których strzeże.
        A Ślązak jako taki urodzony na polskiej ziemi też tak się powinien czuć i przynajmniej poczuwać.
        Ten tu opisywany przez K.Kuta Ślązak to niezły komik.
        Jaki mundur przywdzieje to jak twierdzi , we wszystkim mu do twarzy.
        Dobrego samopoczucia dobrzy ludzie z twarzą , oby jej Wam nikt nie zabrał po śmierci jak tej 'starej działaczce' (młodsza od pana była i niczym się nie zhańbiła)
        • arnold7 Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko 09.10.12, 14:34
          W XIX wieku granic jakiego kraju strzegliscie, Polaku?
          • Gość: Otake Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 14:40
            Granice zmieniają się wraz z siłami politycznymi na świecie.
            Ja strzegę tych co teraz oznaczone i krwią przodków okupione.
            • staryhanys1 Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko 09.10.12, 14:46
              Gość portalu: Otake napisał(a):

> Granice zmieniają się wraz z siłami politycznymi na świecie.
              > Ja strzegę tych co teraz oznaczone i krwią przodków okupione.

te otake albo lepiej ocapie ciebie to już zupełnie odbiło - kieryj to granicy bronisz tej wschodij czy zachodniej - zbierej granaty i pod łóżkiem chowej i czekej może wylecisz do nieba polskigo kaj je burdel jak sie patrzy

pyrsk
              • Gość: Hemingway Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 14:49
                Stary hanys1 i może?
            • arnold7 Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko 09.10.12, 16:01
              Gość portalu: Otake napisał(a):

> Granice zmieniają się wraz z siłami politycznymi na świecie.
              > Ja strzegę tych co teraz oznaczone i krwią przodków okupione.

To nie jest odpowiedz na moje pytanie. Prosze sie skupic i sprobowac jeszcze raz.

O obecnych granicach panstwa polskiego mozna powiedziec zas tyle, ze sa okupione krwia milionow zolnierzy walczacych za Stalina i Hitlera. Zalicza ich pan do swoich przodkow?
              • rico-chorzow Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko 09.10.12, 16:22
                On nie wie,kto to Stalin i Hitler:)
              • Gość: Sradczyni Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 17:33
                W XIX mój duch szedł z Napoleonem, po to by po powstaniu biedę klepać w Galicji , ale na swoim z polskim urzędem,kościołem,szkołą,miedzą,strzechą..
                Przyznać musisz ,że mimo biedy , polska kultura intensywnie się rozwijała.
                W tym czasie tworzyli: pisarze - Prus, Orzeszkowa, Żeromski, Asnyk , Matejko, Chełmoński, Siemiradzki, Wyspiański .
                W 1905 roku Henryk Sienkiewicz otrzymał literacką Nagrodę Nobla.
                Także nauka polska przeżywała rozkwit: Zygmunt Wróblewski i Karol Olszewski jako pierwsi skroplili tlen i azot 1886.
                W 1853 roku Ignacy Łukasiewicz opracował technikę destylacji ropy i skonstruował lampę naftową, a w 1887 Ludwik Zamenhof wydał podręcznik języka esperanto.
                Ukoronowaniem naukowej działalności Polaków były dwie nagrody Nobla, przyznane Marii Skłodowskiej-Curie za dokonania w dziedzinie fizyki (1903) i chemii (1911).
                Ten polski duch , zaczyna świecić jaśniej im większe ciemności i wciurności .

Pon jest taki a ja taki
                Ha! trza znosić Fata, Los,
                o Wielkościach darmo śnić,
                trzeba żyć, trzeba żyć. -
                Pon nos obśmiwajom w duchu?
                A, jak myślę, ze panowie
                duza by juz mogli mieć,
                ino oni nie chcom chcieć!

A vonclom to nie musicie nom błyskać po pyskach
                o Wielkościach darmo śnić,
                trzeba żyć, trzeba żyć.
                • Gość: fixumDyrdum Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.play-internet.pl 09.10.12, 18:23
                  @sradczyni....
                  duch duchem, zuch kołtunem ... cnota Konopielki w Zaleszczykach... . A knefli od munduru doliczyłaś się wreszcie ?
                  • Gość: Serdeńko Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 18:38

A pan zawsze bałamutny?
                    • Gość: fixumDyrdum Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.play-internet.pl 09.10.12, 18:54
                      @serdeńku....
                      piszesz jak @sradczynidło, co połknęło ostatni guzik od beckowego mundura, ten od rozporka, z galot duchu_kołtunu we Zaleszczku..., gdy pod kobyłu spał.
                • rico-chorzow Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko 09.10.12, 19:08
                  Łukasiewicz dostał w lampę,inaczej,bez niego,Polaka,cała ludzkość siedziałaby w ciemnościach.A Kopernik szuka dalej,po dziś,przodka Polaka/Polki.
              • Gość: Duszka Re: Takoż odczuam "czystą radość ze swojej śląsko IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 17:46
                O obecnych granicach panstwa polskiego mozna powiedziec zas tyle, ze sa okupion
                > e krwia milionow zolnierzy walczacych za Stalina i Hitlera. Zalicza ich pan do
                > swoich przodkow?
                Tych przodków nie zmogła niewola Hitlera i nie dosięgła ta od Stalina i to jest to co nazywa się szczęście
                a co ja robię tu?
                Zesram się i nie dam się i choć geny zabezpieczyłam to i tak z niepokoju drżę .
        • rico-chorzow Slązak, 09.10.12, 15:32
          brzmi bardzo dumnie,jo je Hanys,i mom moj sztolc,bydzie ku końca mojych dniow,nie każdy wie,co znaczy stolz,duma,yno tyn u mje uostanie,ku końca.Nie chcę Polaków robić komikami,wielu z was,was Polaków już wyręczyło.
          • Gość: komik... Re: Slązak, IP: 80.50.134.* 10.10.12, 19:30
            ..."śląski" www.google.pl/search?q=kucyk&hl=pl&rlz=1T4ADFA_plPL481PL482&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Z7B1UKToJ8nQtAbf5IDQDQ&ved=0CCcQsAQ&biw=1152&bih=632
    • fyrlok Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 09.10.12, 15:10
      > Dawna łapczywość brutalnej polityki asymilacyjnej Michała Grażyńskiego,
      > potem komunistów, znalazła w PiS-ie gorących kontynuatorów

Ja sie niedawno definitywnie "rozwiodlem" z PO - wlasnie z tego powodu: z powodu aktorstwa, manewrowania, "dwulicowosci", "podwójnego dna" i nibymoralnosci, antyslaskich "szachów" itp. PO manewruje, slalomuje i oklamuje Slazaków, nie tylko, ale tez - i to mnie glównie sztyruje - w Tematyce Slaskiej !!!!! Pozur, to wszysko ino aktorstwo w tradycji Kurzydly i w celu neutralizacji mas czyli nas.

PO - ostrzegam ! PO: pa, pa.

• Gość: harc mistrz =----> Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 09.10.12, 22:58
        (nieomal jak po strzale z pistoletu w potylicę).

"Cycata" c y t a t a klasyka RAŚ'owej śląskości K. Kutza:
        Po ordynarnej orgii nekrofilno-roszczeniowej w Sejmie te gigantyczne omłociny z rozgrzebywaniem grobów, powtórny pochówek starej działaczki, a potem ów gigantyczny pochód trocinowego patriotyzmu wprawiły mnie w nieznane mi dotąd osłupienie; wszystko mieszało się w mojej starczej głowie po tym świętokradczym spektaklu, jakby z obcej mi planety.
        To był gigantyczny i martwy kotlet mielony spoza mojej sfery emocji. Byliśmy świadkami profanacji człowieczeństwa.
        [koniec cytatu]

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12636615,Kazimierz_Kutz__Dziura_w_glowie.html#ixzz28pjyw0Yl

Po identyfikacji przez rodziny ciał ofiar Smoleńskiej Katastrofy Tu 154M, najprawdopodobniej zbeszczeszczone zostały zwłoki legendarnej działaczki "Solidarności" z Gdańska św. pamięci p. Anny Walentynowicz i... "zamieniono" w trumnach ciała, zakazując ich otwierania w Polsce.
        W ten sposób odbyły się uroczyście, co najmniej dwa "fałszywe pochówki": w Gdańsku i w Warszawie. A pan senator Kutz sobie teraz z tego kpi, używając epitetów o... "ordynarnej orgii nekrofilowo-roszczeniowej" w felietonie GW pt. "Dziura w głowie". ;-((((((((((((

Czegóż się można spodziewać po kimś takim, co szermuje publicznie epitetami o... "polskich obozach koncentracyjnych Auschwitz - Birkenau"!?... N e k r o f i l i a . . . [???]
        (HKP)
        ...
        "AUSCHWITZ - BIRKENAU SIALALALALA"...!!! [chóralny śpiew]
        www.youtube.com/watch?v=BDEkwswFu3A
        Młodzi i ordynarnie oraz prostacko głupi. Może kiedyś z tego wyrosną...!? K. Kutz - już nie!!!
        • Gość: krawiec Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 10.10.12, 00:16
          hrcmistrzu... ty też z krótkich galotków NIE ....wyrośniesz , nawet po niebieskim sądzie.

..................................................................
          napisał ,,< Może kiedyś z tego wyrosną...!? K. Kutz - już nie!!
    • firiduri Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 03:48
      Nie ma wątpliwości, że felietonista Kutz przeżywa alienację połączoną z dezintegracją, ale nie ma pewności, czy pozytywną? W dość późnym wieku, bo dopiero teraz, pozbył się polskości typu „kongresowego”, a przecież nie wiadomo, czy nie pozostały złogi polskości jeszcze innego typu? Póki co, w opróżnione przestrzenie, czyli w powstałą dziurę w głowie zasysana jest "śląskość", która dla Pana Kutza jest religią. To stwierdzenie wiele wyjaśnia i jest kluczem do zrozumienia wielu zjawisk animowanych przez Pana Senatora, takich jak „naród śląski”, „autonomia”, „śląski język”. Najwyraźniej chodzi o powołanie do istnienia jakiegoś nowego bytu przypominającego sektę, na potrzeby której wymyślana jest historia i rytualne obrzędy. Nie jest to łatwe zadanie. Swojego czasu komuniści chcąc stworzyć nowy naród z równie nową świecką tradycją, w gruncie rzeczy zrzynali tradycje swojego wroga, czyli kościoła, tyle, że niemiłosiernie ją koślawili, co ładnie jest pokazane w filmach Barei. Pan Kutz idzie w tym samym kierunku. Ostatnio proponował na Śląsku organizację parady Korfantego na wzór amerykańskiej parady Kazimierza Pułaskiego. Brzmi to logicznie, bo nowej sekcie potrzebny jest jakiś święty męczennik, ale przecież naśladowanie Polaków (o zgrozo!) jest powtórnym wypełnianiem własnej tożsamości tyle co już wydaloną treścią. To już wygląda nieapetycznie. Czy przypadkiem nie jest potrzebny medyk?
      • cirano Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 09:35
        A piyrszy cymbał for GW juzaś swoje. Zawrij sie jusz frida i łykej ziorka słonecznika. Przido ci sie trocha świyżego "oleum".
        Dziynki Panie Kutz, dobrze napisane. A co było z Kurzydłom-Grażyńskim, tysz chciołbych wiedzieć. Tyj małopolskij myndzie wszylkich piekelnych mynk za mało
        • Gość: opiekunka ludu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 11:53
          Bismarckowskie pomioty nienawidzące tak samo Korfantego jak i Grażyńskiego dobrze wicie i rozumiecie ,że Śląsk wrócił do maciory dzięki takim bohatyrom właśnie jak oni.
          O tym jak dzielny i inteligentny i prawy i pracowity był ten drugi to zostało spisane i zatwierdzone
          tukej
          To ,że sie wadzili ci dwaj zacni mężowie to wcale nie dziwi . To była wielka polityka i dwóch wielkich facetów na miarę XXwieku.
          Tak myślę ,że wy też tak myślicie i stąd wystawiliście na swoje podstępne działania odkręcenia
          tego co tamci nakręcili - J.Gorzelika.
          Tak ,to też jest inteligentna ,odważna,wielkiego serca i intelektu osoba i na dodatek ojciec dzieciom.
          Tylko takiego młodego można złapać pokazując mu z daleka złotą klatkę.
          Oby się w porę wycofał zanim w niej będzie siedział jak Wojciech siedział i płakał bo przecież On chciał dobrze.
          Ja Was nawet rozumiem. Karmieni byliście mlekiem pruskiej krowy a nie tej polskiejpolskiej krasulki . Doktur Gorzelik , ty bierz przykład z doktora Kurzydło Grażyńskiego.
          Tak jak tamten rozbudował południowe centrum Katowic , to też pozostaw piękną kartę w historii zanim cię wsadzą do klatki jedni albo drudzy. Wszystko mi mówi , że masz serce lwa a nie scura. Krzep się tam jako!
          • Gość: glupkowski jestes Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: 213.139.155.* 10.10.12, 14:13
            Dalej nie czytam, szkoda czasu na jakies tam, akurat widze, "krasulki" itp.
            Nie jestes Slazakiem, nie masz pojecia o materii, smolisz i nudzisz.

Juz w pierwszym zdaniu widze: nie lubia ani Grazynskiego ani Korfantego.
            No widzisz, tacy jak ty, co to cos tam keidys slyszeli, mysla bialoczarno - jeden musial byc dobry a drugi zly. Akurat jeszcze sa w stanie zrozumiec, ze bylo na odwrót i ze sa tacy "folksdojcze", co mysla "naopak". Ale z rzeczywistosc czyli w tym przypadku przeszlosc moze byc ok.milion razy bardziej zlozona i niejednoznaczna - to ich przerasta.

Nt. Kurzydly nie ma co pisac - kanalia, jakich malo, tylko ze w polskiej historiografii nawet "niedoceniony". Co innego Korfanty: mial wiele faz, tendencji, wyobrazen i przeobrazen, slowem: sprawy byly arcy"kompleksowe", musial agowac, agitowac, reagowac, grac podwójne i potrójne gry, zmieniac zdanie, przekonanie, wnioski, plany, partnerów, koalicje.

• rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 14:39
              Gość portalu: glupkowski jestes napisał(a):

> Dalej nie czytam, szkoda czasu na jakies tam, akurat widze, "krasulki" itp.
              > Nie jestes Slazakiem, nie masz pojecia o materii, smolisz i nudzisz.
              >
              > Juz w pierwszym zdaniu widze: nie lubia ani Grazynskiego ani Korfantego.
              > No widzisz, tacy jak ty, co to cos tam keidys slyszeli, mysla bialoczarno - jed
              > en musial byc dobry a drugi zly. Akurat jeszcze sa w stanie zrozumiec, ze bylo
              > na odwrót i ze sa tacy "folksdojcze", co mysla "naopak". Ale z rzeczywistosc cz
              > yli w tym przypadku przeszlosc moze byc ok.milion razy bardziej zlozona i nieje
              > dnoznaczna - to ich przerasta.
              >
              > Nt. Kurzydly nie ma co pisac - kanalia, jakich malo, tylko ze w polskiej histor
              > iografii nawet "niedoceniony". Co innego Korfanty: mial wiele faz, tendencji, w
              > yobrazen i przeobrazen, slowem: sprawy byly arcy"kompleksowe", musial agowac, a
              > gitowac, reagowac, grac podwójne i potrójne gry, zmieniac zdanie, przekonanie,
              > wnioski, plany, partnerów, koalicje.

Nie jest pan Slązakiem?,to pan sobie da zaszklić Korfantego Wojciecha w ubikacji i za każdym razem przejść związanych z ubikacją spoziera na niego.
            • Gość: praskwpysk Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 15:09
              Boże, jaki to dar mieć swoją inność kulturową!
              To prawdziwa łaska, i to prawda, bo moja śląskość jest moją religią.
              Ona nie potrzebuje jakiejkolwiek narodowości, bo jest jak róża bez kolców,
              orzech bez łupiny albo kartofel bez skórki.
              Jest rzeczą samą w sobie;
              bytem niezależnym, bo ostała się przez wieki i dziś ją odzyskujemy.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12636615,Kazimierz_Kutz__Dziura_w_glowie.html#ixzz28tlFYogR
              'Bernadka' powiedz mi, że Tobie się podobie tyn konsek wycięty z tej mierzwy kierom Cię karmi ten stary magik uot psychologii tłumanów .
              Powiem ,że mnie to nie dziwi bo tak samo jak ty a może i bardziej byłam w kręgu jego magii
              o Śląsku. To przez jego Perły w koronie i Sól ziemi czarnej stałam się zawróconą i jak niewidoma szłam tyle lat ,że aż mnie dziwi ,że doszłam tylko do tego ,że okulary kupiłam za 10 złotych w Lidllu.
              Nie żaluję , powiem ci.Nie żałuję !!!! bo poznałam tu więcej wspaniałych ludzi i to większego serca niż normalnie się rodzą.
              To mnie tu trzyma i troska o to aby młodzi omamieni ,gniewni nie podcięli sobie gałęzi na której siedzą. Korzenie zawsze zostają w ziemi i próchnieją , ale gałęzie to jest ten tlen,ten wiatr,ten zapach młodych liści i drzew, których coraz to ubywa dziwnie.
              p.s
              Tyn konsek jest zajebisty , jeszcze ino by go wzbogacić
              i do tej
              róży bez kolców i orzecha bez łupiny albo kartofela bez skórki
              dołoża
              jaja bez szkorup i rzić bez dziury

• Gość: katachetka Re: Kazimierz Kutz: moja religija IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 19:26
                I.
                róży bez kolców
                orzecha bez łupiny
                kartofel bez skórki
                II.
                jaja bez szkorup
                rzić bez dziury
                III.
                piniondze bez wartości
                baba bez kuciapki

• firiduri Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 14:03
          Ty Zirankiewitchz postanowiłeś w tej nowej sekcie Pana Korniszonka zostać ministrantem? Bardzo pasujesz do tej roli. Przy twoich skłonnościach do zjawisk paranormalnych oraz przy twoich koneksjach z jasnowidzem Jackowskim dostarczysz w swojej osobie nieoceniony wkład w rozwój sekty.
          Parsk intelektualiści z Kormelowitchz.
    • lopi123 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 12:33
      No co zrobić, skleroza i letkie otępienie dotyczą wszystkich starszych ludzi, bez względu na pochodzenie. Czas na penzyjo kucyku.
      • cirano Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 13:32
        Czyżbyś był starszy od Kutza lopi? Niyftorzy tego wieku sie przi sraniu trowy trzimać muszom, a ty to pewnie jeszcze i jurny...
        • Gość: Metody Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 13:53
          Bo lepiej się '> przi sraniu trowy trzimać' niż walićć pod siebie i bryzgać na boki
          i totak bez wyobraźni,że stapia się z tym równo jak by znał tylko ta jedna prowda
          Es ist trotzdem Scheiße
        • lopi123 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 13:56
          Porządni Ślązacy muszą się wstydzić za takiego chama. Obesra wszystko i wszystkich wokół z miną wszystkowiedzącego ciula.
          • Gość: Bernadeta Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: 213.139.155.* 10.10.12, 14:16
            Nier wiem, do kogo to, ale jesli do pana Kutza - to.....
            sie mylisz i glupi i chamski jestes.
            • lopi123 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 15:10
              Nic się nie mylę. Otwarcie śmierdzącej gęby tego pacana budzi wśród nawet przychylnych wam Polakom co najmniej zdziwienie. Ale co tu się dziwić jeśli ten głąb kapuściany obraża rodzinę m.inn. Anny Walentynowicz. Czy ty Bernadetto chciałabyś się modlić na grobie obcej ci osoby myśląc, że to ktoś bliski. Nie sądzę. A tu wiadro rzygowin z ust tego pajaca. Jak go widzę i słyszę to bierze mnie obrzydzenie.
              • Gość: harc mistrz ;-(((( Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 10.10.12, 16:43
                W doborze słów, epitetów i pejoratywnych określeń zawartych w owym ohydnym paszkwilu i szydzeniu się z ludzkiego dramatu, nie-zakończonego tylko rodzajem straszliwej śmierci na obcej ziemi, ale jeszcze po niej... zbeszczeszczeniem ciał ofiar - Kutz osiągnął moralne DNO.

Najwyraźniej takimi samymi draniami jak ON - artysta filmowiec i reżyser oraz domorosły "filozof i moralista od 7-miu boleści - są również ci wszyscy jego "dyżurni apologeci i przytakiewicze", z cielęcym zachwytem kibicujący wypocinom tego złośliwego, zgorzkniałego i nienawidzącego innych, plującego jadem nienawiści starca.

Ciekawy nadal też jestem, do jakiego jeszcze stopnia degradacji umysłowej i moralnej ten... kolorowy jak tęcza osobnik się jeszcze posunie w tym swoim super'sk... ństwie w GW ?!
                www.youtube.com/watch?v=-sklhlkNFcY
                (HKP)
                • Gość: fixumDyrdum Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 10.10.12, 20:26
                  ciekawy nadal też jestem, do jakiego jeszcze stopnia degradacji umysłowej i moralnej ten... kolorowy jak tęcza osobnik mieniący się kolorytem < haracmistrza> się jeszcze posunie w tym super'sk... ństwie w GW ? Starcem jeszcze starszym np. był też JeotPeZwei, wisz pan...?
                  Cóż , do trybunału niebieskiego ci blisko, ale woźny nawet za płot wpuści starego pie.....ca w krótkich galotkach.
                  • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 10.10.12, 21:04
                    O mnie się nie martw, Play'u, ja na pewno PO swojej śmierci pójdę do niebieskiego nieba.
                    Chociaż nie latam codziennie do kościoła i nie modlę się nazbyt żarliwie.
                    Jak tylko mogę to pomagam zwykłym ludziom i bronię ich przed draństwami sk...synów.(!)
                    W swoim życiu uratowałem życie 6 ludziom (od niechybnej i straszliwej śmierci). (sic!)
                    Więc śmierci się nie boję, bo na pewno pójdę PO niej do nieba... ;-)))))))))
                    (HKP)
                    ...
                    CZEGO I TOBIE ŻYCZĘ!!!
                    www.youtube.com/watch?v=suxa2mQ72zY
                    • arnold7 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 10.10.12, 21:35
                      Niybo niy jes dlo ciuli.
                      • erka-4 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 11.10.12, 06:29
                        arnold7 napisał:

> Niybo niy jes dlo ciuli.

...no właśnie panie arnoldzie miły,ale mam prośbę,mógłby mi szanowny pan przybliżyć charakterystykę ciula,bo mi się wydaje,że to są wszyscy inni co myślą inaczej od pana,szanowny panie siódmy arnoldzie.

Po ordynarnej orgii nekrofilno-roszczeniowej w Sejmie te gigantyczne omłociny z rozgrzebywaniem grobów, powtórny pochówek starej działaczki, a potem ów gigantyczny pochód trocinowego patriotyzmu wprawiły mnie w nieznane mi dotąd osłupienie; wszystko mieszało się w mojej starczej głowie po tym świętokradczym spektaklu, jakby z obcej mi planety.

...ja sądzę,że takim ciulem to jest ten co tak pisze a nawet myśli.
                        Czyżby chciałby pan mieć w grobie miast swej matki obcą sobie osobę ,która z tych rodzin może być teraz pewna nad kogo grobem wznosi modły,ale co to pana obchodzi i tego KUTZA wielkiego i jemu podobnych,wszak on Slonzok jest mazowiecki a nie jakiś ciul polski.
                        • cirano Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 11.10.12, 09:09
                          Porzondny, przizwoity Ślonzok mo głymboko w d... porzondnego, prawdziwego Poloka na Ślonsku. Kedy ino moga, daja tymu wyraz
                          • firiduri Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 11.10.12, 11:02
                            Zirankiewitchz.Jako prawdziwy "Slunzok" wszystko pchasz sobie w rzyć, a to popierdywanie po wodzionce nazywasz "dawaniem wyrazu"? To jest jedyna dziura, którą jesteś w stanie cokolwiek wyrazić. Jest tu jeszcze kilku tobie podobnych. Jak się razem skrzykniecie, to może założycie chór bżdziniarzy. Macie szanse pobić samego dr Mioda. To pewnie będzie ta nowa kultura, o której wspomina Pan Korniszonek.
                            • Gość: firydury Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 12:01
                              @firiduri ..=> daje rzeczony głos, z ....dooooopy!
                              • firiduri Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 11.10.12, 12:40
                                Zgłoś się do Zirankiewitchza padlino
                                • Gość: syrdeńko Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 12:46
                                  frdyronto g....oooowniana....słabo cie słychać, głośniej, mocniej.... ciuliku...
                                  No i wujowie ORMO_cy tiebia pazdrawlajut....

www.youtube.com/watch?v=G8qnsK0PRmI&feature=related
                                  • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 12:56
                                    @serdeńko.....kiszka polka, kapitalne

...same frydurniaki wyskakują tym gorolum, wujom firiduriego ze życi, aże sie temu ptoku we łbie majgo!
                                    Buchaahahahahahah.....dup!
                                    • Gość: całuski Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 13:49
                                      www.youtube.com/watch?v=4ed0Aahu8Kw
                                      Całuski od dziadka Józka
                                      zagada dla playja dziada
                                      • Gość: serdeńko Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.rudcom.pl 11.10.12, 17:33
                                        @całuski...a zrób dziadziowi Józiowi...hulala , tylko nie pokąsaj go w napletek! A poza tobą to w domu wszyscy zdrowi...obca_hanna_gościówa też ?
                                    • Gość: cirano Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 17:06
                                      Witoj cycato landryno kajsik sie zapodziala w tym lobsranym kormelowie

Profda jest straszniejsza nizli bron
                                      Suchojcie dr Mioda
                                    • Gość: cirano Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 17:13
                                      Ja, to ty szaromascio, albo pierdykles, bo smrody podobne? Tukej sie spotykaja prowdziwe slunzoki co w rzyci maja wszystko. A puc sam to se bydymy medale oglundali po unklach. Nie zapomnij kunsek kulturmiuzik dr Mioda!
                                      Parsk kozie bobki i inksze synki

Prowda jestmojo straszno, bo rzyci
                                      • Gość: Figunia Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 17:24
                                        Masz skończone 18 lat?
                          • erka-4 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 11.10.12, 12:58
                            cirano napisał:

> Porzondny, przizwoity Ślonzok mo głymboko w d... porzondnego, prawdziwego Polok
                            > a na Ślonsku. Kedy ino moga, daja tymu wyraz

...ciebie nie pytałem o zdanie,ale nie przeczę,że jesteś głymboko porzondny i prowdziwy "Slonzok",pewnie zostaniesz ambasadorem autonomii slonskiej w Berlinie.
                            Pracuj,pracuj bo praca daje stosowne "efekty".
                        • rico-chorzow Ciul, 12.10.12, 12:56
                          to takie słowo śląskie,określenie,,którego polska terminologia jeszcze nie zna,chciaż egzystuje już w PWN,jednak bez definicji.
                          • rico-chorzow Re: Ciul, 12.10.12, 13:01
                            też żaden Polak nie może powiedzieć,że ono jest polskiem słowem,pojęciem.

Są dwie pory roku:

lato i ciulato;).
                            • firiduri Re: Ciul, 12.10.12, 13:31
                              Ricek. Niedobrze z tobą. Już sam ze sobą "szkryflorz", czyli do ciula
                              • rico-chorzow Re: Ciul, 12.10.12, 18:24
                                firiduri napisał:

> Ricek. Niedobrze z tobą. Już sam ze sobą "szkryflorz", czyli do ciula

Niech i tak będzie,jednak w Polsce nie każdy wie,co to jest za pojęcie i oznacza,jak np. rzić,jak pan;)
                                • erka-4 Re: Ciul, 13.10.12, 07:16
                                  Dzięki rico,to już teraz dokładnie mi naświetliłeś kim jest ten wasz wielki senator.
                                  Mały ciul do rzici nie pasuje.
                                  • Gość: ciulstwa Re: Ciul, IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 08:12
                                    Po mszy Jaś mówi do księdza:
                                    - Pańskie kazanie było zajebiste
                                    - Ale jasiu nie wolno tak mówić
                                    - Było tak zajebiste, że postanowiłem dać 1000 zł na
                                    kościół
                                    - Pierdolisz.
                                    • Gość: ciulstwa Re: Ciul, IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 08:32
                                      m.dziennikzachodni.pl/f/s2rg7/p2rjk/artykul.html?synd=411643
                                      cdn
                                      • rico-chorzow Re: Ciul, 13.10.12, 12:14
                                        Gość portalu: ciulstwa napisał(a):

I teraz przytknie się autochtonom Polakom słowo - ciul -,znowu będą mieli z czym walczyć.

> m.dziennikzachodni.pl/f/s2rg7/p2rjk/artykul.html?synd=411643
                                        > [url=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9s8dEAkdQtw#!]cdn[/
                                        > url]
                                  • rico-chorzow Re: Ciul, 13.10.12, 12:05
                                    erka-4 napisał:

> Dzięki rico,to już teraz dokładnie mi naświetliłeś kim jest ten wasz wielki sen
                                    > ator.
                                    > Mały ciul do rzici nie pasuje.

Pewnie ma go pan w buzi,i tam panu pasuje.
                                    • Gość: Ciulia Re: Ciul, IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 11:02
                                      Rici zrobiony w ciula
                    • Gość: proktologMózgu Dziura w głowie...starych dziadów.... IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 08:38
                      hajotku...a sprawdź, na ile palców macica ci się obniżyła, bo ostatnio strasznie ludzi nie lubisz, starszych lub równych wiekiem, którzy w życiu osiągneli szczty, np. p.Kutz, JPII, Einstein, Marks, Engels, Josef Dżaugasziwlli....agent Kurzydło..

www.youtube.com/watch?v=b75gRtdkXks&feature=related///
    • Gość: SiostraNiem Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 08:34
      Aby zakończyć wątek adekwatnie, to powinniśmy obejrzeć wspólnie jeszcze jeden film.
      Należy nam się to i autorowi wątku .
      Cierpienie ludzi uszlachetnia ,mówi religia chrześcijańska .
      Co mówi religia orzecha bez skorupy , to już sami wicie i rozumicie.
    • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.rudcom.pl 12.10.12, 08:44

www.youtube.com/watch?v=0PlVVZxZ-xI
      • Gość: Glikauf Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 09:01
        www.youtube.com/watch?v=Y515Hm1E-WI
    • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck IP: *.rudcom.pl 12.10.12, 09:45

www.youtube.com/watch?v=m3W6UAqvM78
      • Gość: harc mistrz =----> Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck IP: *.1000lecie.pl 12.10.12, 12:14
        Przykro mi czytać te obelgi i szyderstwa adresowane ze strony różnych PO'pleczników p. Kutza tutaj na forum. Tak samo, jak ten jego ohydny i szokujący paszkwil, zamieszczony w katowickim wydaniu "Gazety Wyborczej", urągający i naigrywający się nad trumnami ekshumowanych ofiar Katastrofy Smoleńskiej.

Wiem co czują pogrążone w żałobie rodziny 96 zabitych ofiar w tej strasznej katastrofie lotniczej, która wydarzyła się w dniu 10 kwietnia 2010 roku i wstrząsnęła całą Polską oraz cywilizowanym światem.
        Pośrednio dotknęła ta tragedia także mnie i moją najbliższą rodzinę.
        W dniu 16 kwietnia 2010 roku straciłem brata, inwalidę bez nóg, przykutego do łóżka, którego jedynym kontaktem ze współczesnym światem był tylko: telewizor, radio i prasa. Nie wytrzymało jego serce, tego wszystkiego i tych emocji politycznych, jakie niosła ta straszna katastrofa, te przywożone z Rosji okryte flagami trumny ofiar, kondukty pogrzebowe przez Polskę, atmosfera przygnębienia i smutku.
        A moja bratowa, gdy go zawiozło pogotowie umierającego na izbę przyjęć do szpitala, krzyczała do lekarzy: - TO PRZEZ TEN KATYŃ!!! TO PRZEZ KATYŃ I TĄ KATASTROFĘ...[!!!]

Dlatego moje wielkie oburzenie i szok moralny wzbudzają tak ohydne oraz szydercze i... paszkwilanckie "wypociny felietonowe" p. senatora Kutza w tutejszej gazecie (GW). :-(((
        (HKP)
        ...
        PS:
        Znałem i zawsze podziwiałem św. pamięci działaczkę "Solidarności" ze stoczni gdańskiej p. Annę Walentynowicz. Jesienią 1980 r. spotkałem się z nią w Gdańsku, gdy zawiozłem do niej pieniądze z dobrowolnej zbiórki w Katowicach, przeznaczone na budowę pomnika Poległych Stoczniowców. + + +
        Jestem wstrząśnięty i oburzony takim potraktowaniem ciała ofiary tej narodowej Katastrofy Smoleńskiej i świętej pamięci o legendarnej Annie Walentynowicz ("Annie Solidarność").
        www.youtube.com/watch?v=O9MCoJDJ0C8&feature=related
        • Gość: Kucapka Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 18:50
          Lu z bluzg w głowie samedziury
        • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck IP: *.rudcom.pl 12.10.12, 20:53
          hajotku....a popraw sobie humor ;pojedz bigosy śląskiego, zmień pampersa i zgryz na giebisach....to łatwiej ci będzie o rannych brzozach śpiewać....
          www.youtube.com/watch?v=68e9aILugJo&feature=related
          • Gość: Kucopa Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 21:50
            Panie a zasadził ktoś panu kiedyś coś ?

Noo
        • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Viel Gluck 13.10.12, 08:46
          harcy mistrzuniu nie pisz tak bolesnych komentarzy mnie łzy mi cieknom już do galoty i jo napisza do Kaczora by ci wystawił pomnik za ta sciepa coś to rzekomo dał Walentynowicz i za brata inwalidy co go Katyń dobił rzeczywiście jesteście rodzinom cierpiących i gnębionych noprzod przez komuna a teraz przez PO. Przeston już pisać te komentarze bo jeszcze dostaniesz Nobla. I mosz recht nie wolno mieć innego poglondu niż "WIELKI WÓDZ " - kiery to był? tu mosz prawo wybierać bo prawdziwe! poloki! te z pisu-aru mieli ino WIELKICH wspaniałych, największych, najmądrzejszych przywódców! Trzymej tak dalej ta biało czerwono fana aż ci pukiel urośnie. Pyrsk
          • Gość: lżejci? Re: Kazimierz Kutz: po co Ci to po co IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 10:10
            Na­wet po­miatać ludźmi trze­ba umieć z klasą.

Jak tak czasem na ciebie patrzę , to wydaje mi się,że masz bulimię,tylko zapominasz rzygać.
            • Gość: lżyj go... Re: Kazimierz Kutz: po co Ci to po co IP: *.rudcom.pl 13.10.12, 10:26
              @lżejci....
              a po czym poza rzyganiem poznajesz.., że to bulimia ?
              • Gość: NielżyjGo Re: Kazimierz Kutz: po co Ci to po co IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 10:39
                Bulimia jest stosunkowo niedawno wyodrębnionym zaburzeniem psychicznym.

Godanie o kapuście na łebie z gorola to pierwszy objaw choroby umysłowej .
                • Gość: lżyj go... Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: *.rudcom.pl 13.10.12, 10:56
                  nie każdy ma takie zaburzenia niedawno wyodrębnione...jak te w twojej psychice.
                  Poza tym, tak tak, kapucha szkodzi, gdy łeb je ze starego gorola...poczytaj hajotka ;w postach siedzi jego psychika ...i twoja.
                  • Gość: nie lżyj Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 11:47
                    nawet mi ciebie żal
                    po zatem pisz poprawnie bo poza to coś takiego co ci się może przyśni jak pojesz kołocza z makiem
                    a po zatem mnie nie denerwuj ciuliku
                    • Gość: lżyj go... Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: *.rudcom.pl 13.10.12, 13:20
                      @ nie lżyj ......:
                      nawet mi ciebie żal, matole z wyodrębnioną bulimią na tle <łeba ze starego gorola...>
                      ...poza tym....

poradnia.pwn.pl/lista.php?id=12865
                    • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: *.1000lecie.pl 13.10.12, 13:46
                      Wy nie jesteście prawdziwymi Ślązakami.
                      Wy nie jesteście nawet... "szlezjerami" - bo to są Ślązacy o orientacji pro-niemieckiej, którzy wyrośli w tej kulturze, obyczajach i mają niemieckie pochodzenie... Oni na pewno chcieliby, aby cały Śląsk był dalej w niemieckich granicach. I to jeszcze jakoś... można zrozumieć, bo to tylko sprawa subiektywna choć tendencje jasne, niezależnie nawet od racji historycznych, politycznych i realnych geopolitycznych zaszłości, jakie nastąpiły po dwu wojnach światowych.

Ślązacy - to są Słowianie, tacy sami jak inni mieszkańcy polskich terenów historycznych, leżących na ziemiach nad rzeką Wisłą oraz pomiędzy Bugiem i Odrą.

Funkcjonuje natomiast taki quasi etniczny termin: "ślązakowcy", którego się używa w odniesieniu do tego rodzaju osobników co Wy, moim zdaniem mało trafny i nie adekwatny do zjawiska mentalnej indyferentności (czyli rodzaju wyobcowania i... narodowej chwiejności).
                      Ale jest takie słowo, które wydaje się być najbardziej właściwe dla Waszego charakteru.
                      K - o - n - i - u - n - k - t - u - r -a -l - i - ś - c - i . . . [ ! ! ! ]
                      (HKP)
                      ...
                      "NIEMCY TAKIE OSOBY NAZYWAJĄ KONIUNKTUR SCHWEINE" (wg Google i... tak w ogóle)
                      Dla takich ludzi UCZUCIE PATRIOTYZMU... to tylko polska e g z o t y k a .
                      www.youtube.com/watch?v=sHY4lYTufiw&playnext=1&list=PL58444D97E2313B53&feature=results_video
                      • Gość: fixumDyrdum Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: *.rudcom.pl 13.10.12, 13:56
                        Łooooo to ..to... to mischlingu.... właśnie ta paskuda bulimia mosz..... !!!!!
                        Moim zdaniem to bardzo trafny i adekwatny do zjawiska mentalnej indyferentności (czyli rodzaju> wyobcowania i... narodowej chwiejności)....mortus, hajotku ciebie męczy.
                        ..........................................................
                        NielżyjGo 13.10.12, 10:39 napisał:
                        Bulimia jest stosunkowo niedawno wyodrębnionym zaburzeniem psychicznym.

Godanie o kapuście na łebie z gorola to pierwszy objaw choroby umysłowej .
                      • rico-chorzow Przyszło panu 13.10.12, 14:02
                        do głowy,że Slązacy chcą być u siebie w własnym śląskim Sląsku?
                        • Gość: frelka z Opola Re: Przyszło panu IP: 80.50.134.* 14.10.12, 06:32
                          Coś ty taki egoista,z braćmi nie chcesz się podzielić.
                          U siebie to będziesz w grobie,tam ci już nikt nie będzie przeszkadzał.
                      • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury 13.10.12, 14:14
                        do harcerzyka pytanie jedno - fto to z tych ludzi zrobił jak ty to nazywasz nie "prawdziwych Ślązaków" - i rusz tom swoją tępą łepetynom harcmistrzyku wspaniały i odpowiedz sobie na to pytanie - jo ci pomoga - to przeca zasługa zaborców germańskich i polskich co to ciemnotę wciskali i wciskają ludziom tam mieszkającym. wedla ciebie -"Ślązacy - to są Słowianie, tacy sami jak inni mieszkańcy polskich terenów historycznych, leżących na ziemiach nad rzeką Wisłą oraz pomiędzy Bugiem i Odrą". Czyli wedle ciebie Słowianie to tylko Polaki, ciekawe co na to powiedzą Słowaki, Czesi, Słowianie, Kroaty i inne ludy europejskie. Ale uprościłeś sobie historie ludów europejskich i to jest typowe dla polskich pseudo historyków a raczej należałoby ich nazwać hysterykow . weź sobie coś na uspokojenie , pojedz na Wawel i upadnij przed grobem Twojego mentora LK może cie wysłucha i weźmie do siebie a my bydymy mieli spokój. Pyrsk i pozdrowienia za Brynicę ci śle STARY HANYS
                        • Gość: harc mistrz =----> Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury (SUPLEment): IP: *.1000lecie.pl 13.10.12, 14:46
                          Co do kwestii rzek (polskich), to r z e k n ę Ci tylko, Stary Hanysie Jeden, że źle adresujesz tego swojego posta, bo ja akurat mieszkam TAM, skąd naprawdę wypływa... czysta rzeka Rawa.
                          - Oj, czysta Ci ona jest, TU na Tysiąclecia Osiedlu, bo już nieco dalej na Załężu... to leją do niej nieczystości i ścieki...
                          Tak samo jak "tukej" na forum. ;-((((((((((((((((((((((
                          ...
                          Dla resocjalizacji i ku refleksji... dwa utwory, właściwe bardzo do tego akurat wątku.
                          Pamięci Stoczniowców Wybrzeża i św. pamięci (ekshumanizowanej) Anny Walentynowicz:
                          www.youtube.com/watch?v=_CC17ObRkqk&feature=autoplay&list=PL58444D97E2313B53&playnext=2
                          "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica"... Kukiza:
                          www.youtube.com/watch?v=-624JuF5LrA&feature=autoplay&list=PL58444D97E2313B53&playnext=3
                          (HKP)
                          ...
                          ... "WAPNO PAMIĘĆ ROZPUŚCI,
                          SUMIENIE PRZEŚPI SIĘ W NOC".

• Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury (SUPLEment): IP: *.play-internet.pl 13.10.12, 15:02
                            hajotku..richtig, ty mosz fest bulimia i no i zaparcia po bigosie ślaskim, bankowo.
                            Nadto ujawniasz , że wapno mózg zezyro...to widać trapi cię jeszcze anoreksja mózgu...
                            Cóż, jeszcze wiele przed tobą: czeka ci większy mortus, gdy mozę dorównasz do wieku p.Kutza, JPII , K.Marksa czy E.Gierka.... tylko kąsek ci brakuje !

"WAPNO PAMIĘĆ ROZPUŚCI,
                            SUMIENIE PRZEŚPI SIĘ W NOC".
                        • Gość: frelka z Opola Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: 80.50.134.* 14.10.12, 07:10
                          staryhanys1 napisał:

pojedz na Wawel i upadnij przed grobem Twojego mentora LK może cie wysłucha i weźmie do siebie a my bydymy mieli spokój.

...dobrze radzić tylko pewności nie ma kto tam jest pochowany,a więc prośby mogą póść na marne.
                          Zaś ten Iwan namieszał nieżle Polokom w grobach,aż wstyd się przyznać,że jest naszym słowiańskim bratem,ale germańskie niemce mają ubaw,może i dobrze bo poumierają ze śmiechu,i z jednym sąsiadem będziemy mieli święty spokój.
                      • Gość: frelka z Opola Re: Kazimierz Kutz: lej do dziury IP: 80.50.134.* 14.10.12, 06:56
                        K - o - n - i - u - n - k - t - u - r -a -l - i - ś - c - i . .
                        - otóż to,kto da więcej,a zatem nie jest to postawa narodowa a społeczna,więc o jakim narodzie mowa.
                        Pierwej należy coś dać z siebie a potem będą tego efekty.
                        Zatem dziś już nie moda na powstania więc walczyć należy o jednolitą mowę slonskom,czyli jakiś ten nowy jeden jedyny język slonski należy stworzyć i każdego potencjalnego Slonzoko przeszkolić w umiejetności w piśmie i mowie,będzie to takie powstanie slonskie w XXI wieku,a na koniec powstania egzamin z wiedzy złożyć należy przed Miedzynarodowym Trybunałem d/s Powstań Narodowych.
                        No a już tak na prawdziwy koniec tego powstania slonskiego w XXI w. będzie trzeba koniecznie wykroić jakiś kawałek Ziemi dla tego nowego NARODU SLONSKIEGO,no żeby było tak bezkrwawo i po europejsku poprosić Polaków,Czechów,Słowaków i oczywiście Niemców także,żeby ten pokrojony tort slonski przywróćić do pierwotnego stanu.
                        I wówczas można już stworzyć Nowe Slonskie Państwo oczywiście ze stolicą w Opolu,a ja ewentualnie mogę zgłośić się na doradcę slonskiego Premiera,a nawet jeśli idzie o ścisłość mogę być strażniczką w Banku Slonskim w Katowicach i pilnować slonskiego złota,żeby Poloki go nie wywieżli cichcem,no bo gdyby to oni mieli zrobić to wolałabym to ja uczynić osobiście i zakopać w razie czego na swoim ogródku pod slonskom gruszkom.
                • Gość: ewelina Re: Kazimierz Kutz: po co Ci to po co IP: *.net02-g2.isko.net.pl 30.03.13, 17:45
                  jak nazwałeś kapustę w głowie i dziurę to powiem ci że każdy bezczelny poeta ma swojego pojeba w głowie po co się wypowiadasz na tematy bulimi skoro znasz ją z teorii co ty możesz wiedzieć o dziurawej kapuście w głowie skoro sam nie doświadczasz tego co ta dziura wypełnia w głowie bulimiczki jak na poetyckiego poetę to spaliłabym cię na stosie śmiechu poetą jesteś ale na psychiatrę to jesteś za mało inteligentny w tej dziedzinie żeby z tobą o tym rozmawiać doucz się za nim wypowiesz beznadziejny post który ma na celu ośmieszenie choroby . sama choroba sprawia nam wstyd a czytając takie rzeczy to powiem ci nadaremno traci czas ten kto chce pouczać człowieka głupimi i prowokującymi tekstami jestem zbulwersowana
    • Gość: fixumDyrdum Kazimierz Kutz: Dziura w głowie... IP: *.rudcom.pl 14.10.12, 08:17
      dziury w łebach....tylko Ruch Autonomii Zagłębia....

eliza-dumoulin.blog.onet.pl/Mam-w-d-ten-caly-Slask-J-Pilsu,2,ID434122639,n
    • Gość: proktologMózgu Dziura w łebie..warchołom Ślask zbędny... IP: *.play-internet.pl 14.10.12, 09:32
      @freklku...z hadziajowa,
      ty sie sromaj dolą i niedolą Łolesia na Białorusi i taJóźków na Litwie...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,9373944,Hofman__Niech_Sikorski_przeprosi_za_slowa_o_Slasku.html
    • akukula2 Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 15.10.12, 09:02
      Pan jak nasz Janosch, żyje na obczyźnie, a jest z nami. To się czuje w trafności przykładów i artykułowanych wartościach. Pana tekst ma dla mnie kapitalne znaczenie. Szkoda tylko, że sprowokowany stękaniem tego nacjonalistycznego popaprańca (kiedyś pięknie go Pan określił). Gratuluję dobrego zdrowia i życzę jeszcze długich lat życia. Panie Kazimierzu, pana sprawność intelektualna i chęć nabywania wiedzy o Górnym Śląsku, mnie zachwyca. Pozdrawiam.
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.1000lecie.pl 15.10.12, 10:20
        Cóś piyknego: som mniód z bynzynom i stare flaki z olejym...

No, to do następnego cotygodniowego felietonu p. Kutza lub p. Smolorza w GW - pełnego jadu i nienawiści. Zaś "sfrustrowańcom dyżurnym" polecam dla dobrego nastroju poniższy tekst:
        [Opublikowane w dniu 11 maj 2012 przez użytkownika ThePsychool994]

Tekst:

Żyły stanowią dla nich wszystkich piękny ton
        Agresja, nienawiść, frustracja i stąd
        Kolego pomału plując krzyczą won
        idź stąd siły dają bezlitosna broń

I znak Cierpienia, symbolem dominacji
        suplementacji złożonych metod i inwigilacji
        infiltracja środowisk, obracaj się za siebie
        bo najwięksi wrogowie potrafią mieszkać w niebie

Samotność trzyma się świetnie w centrach miast
        spychają na margines, trują, a w płucach gaz
        trochę pokory, nigdy nie zasługuje na śmierć

[Ref]
        Pierdole to, biorę nóż i wychodzę na ulice
        pie... was i krzyczę i ch... wam w potylice
        pie... wasze prawa, to stroma reakcja
        pie... ścierwa tych na troskich aspiracjach

Transporty gówna, reguluje prawo
        chore jak wyprane z myśli bezlitosne stado
        słowem nie szczepie tylko prowokuje
        opancerzone w kurwe para militarne ch...e

Bo to jest tak właśnie mój świat
        Będę topił, bez wad, bez zalet i strat
        ... moralności już przestałeś byc człowiekiem
        Nauczyłeś mnie jednego: Przemoc bywa lekiem

Agresja nigdy nie rodzi się sama z siebie, u jej korzeni zawsze znajduje się zaszczucie, odrzucenie i izolacja. Kiedy zamkniesz zwierze w klatce, nie zdziw się, że zacznie ujadać i gryźć. Czy tylko na podstawie tego że ktoś ma emocje i czuje strach będziesz traktował go jako niższy gatunek i istotę, która nie jest godna tego by być wysłuchaną? I chociaż odrzucam ideologie zamykającą mózgi to za czyjeś oko byłoby ci twoje dwa po to żebyś więcej nie patrzył na mnie z pogardą. A za ząb mojego człowieka wypie... ci całą szczękę bo gdy jestem zapędzony w kozi róg wtedy dopiero czuje siłę.

Manifest wściekłej generacji
        z której mieliście zabrać świat
        I z boku tej dominacji
        bo strach bardzo dobrze kryje
        Przeżarty piach
        Przeżarty piach

[Ref]
        Pierdole to, biorę nóż i wychodzę na ulice
        pie... was i krzyczę i ch... wam w potylice
        pie... wasze prawa, to stroma reakcja
        pie... ścierwa tych na troskich aspiracjach (x2)

[ k o n i e c cytatu]
        www.youtube.com/watch?v=4rumvE-FDzA
        (HKP)
        • Gość: mistrzGarowy Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.rudcom.pl 15.10.12, 10:32
          hajocie, ...ciebie nie trzeba konowała ani leków; bo takim jak ty mischlingum wystarczy tylko woda święcona, egzorcysta od za_głodzi=onego buskupa i łopata....babska żyć w żyć i expedition na podajniku wózkowym od razu do gazu w Rudzie Śląskiej albo magistralą węglową na dno Bałtyku, do wiecznego ....celem u_wyzdrowienia;
          oni już grają miedzy uszami, po nocach...Ament!
          www.youtube.com/watch?v=WqFISER9fVE&feature=related
          • Gość: harc mistrz & HKP Panie Mistrzu Garowy w/w WPIS wspaniały. Dzięki... IP: *.1000lecie.pl 15.10.12, 12:37
            ... Ci Panie za tego... LENINA WIECZNIE ŻYWEGO". ;-)))))))))))))))))))))))

Św. pamięci Anna Walentynowicz (legendarna suwnicowa ze Stoczni Gdańskiej im. Lenina)... w grobach się przewraca. Wszak to Jej sprawy głównie ten wątek p. Kutza dotyczył.
            Dołączam do Twojego, Mistrzu Garowy, retrospektum, ten filmik YT bardzo "na czasie" i... częściowy opis pod nim:
            www.youtube.com/watch?v=1__81yr2tIA&feature=related
            Opublikowane w dniu 17 maj 2012 przez użytkownika grzegorz335

Nad bramą Stoczni Gdańsk przywrócono w nocy z niedzieli na poniedziałek napis "imienia Lenina". Przeciwko decyzji prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza (PO) o rekonstrukcji bramy w PRL-owskim kształcie protestowali pomorscy posłowie PiS i stoczniowa Solidarność. Montaż bramy z napisem "Stocznia Gdańska imienia Lenina" rozpoczął się w niedzielę przed północą. Na bramie powieszono też napisy znane z sierpnia 1980 r. - "Proletariusze wszystkich zakładów łączcie się", "Dziękujemy za dobrą pracę", a także postulaty strajkowe. Pojawił się też metalowy Order Sztandaru Pracy. Przed zmianą nad bramą wisiał napis "Stocznia Gdańska S.A.". Nowa brama została pomalowana szarą farbą, bo taki właśnie kolor miała konstrukcja z 1980 roku; dotychczasowa była ciemnoniebieska.
            Dziś stocznia im. Lenina, jutro Adolf-Hitler-Platz? Historia zatacza koło: komuna wraca! A co będzie dalej? Oto dowody: Platforma Obywatelska (niegdyś określana w Niemczech jako partia „konserwatywno-liberalna", nazywana dziś już „liberalna" w najnowszym numerze Der Spiegel), przywróciła w stoczni gdańskiej napis im. Lenina. (...)

[koniec cytowanego spod w/w filmu YT fragmentu opisu]
            (HKP)
            ...
            A MOŻE TAK (W RAMACH TRYPTYKU WAJDY) np. ZMIENIĆ TYTULIK FILMIKU TEN, NA... "CZŁOWIEK Z BURSZTYNU", HĘ...???
            - Czuwaj!!!
            • Gość: harc mistrz & HKP Re: Panie Mistrzu Garowy w/w WPIS wspaniały. Dzię IP: *.1000lecie.pl 15.10.12, 12:44
              ...ki Ci Panie.

DODATEK ZE ŚLĄSKA:
              www.youtube.com/watch?v=dZwoPUJaXq8&feature=fvwrel
              (hkp)
              • rico-chorzow Re: Panie Mistrzu Garowy w/w WPIS wspaniały. Dzię 15.10.12, 15:04
                Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a):

> ...ki Ci Panie.
                >
                > DODATEK ZE ŚLĄSKA:
                > www.youtube.com/watch?v=dZwoPUJaXq8&feature=fvwrel
                > (hkp)

Ciekawe,jednak nigdzie nie zauważyłem śląskich symboli,chyba że zieleń Sląska Zielonego.
        • staryhanys1 Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 15.10.12, 15:13
          harcerzyku poczytoj jak te zdrajcy szkockie odczepiają się od macierzy tu w tym przypadku Angliji
          "Edinburgh (Großbritannien) – Der britische Premierminister David Cameron hat grünes Licht für eine Volksabstimmung über eine Unabhängigkeit Schottlands gegeben. Cameron und der Chef der schottischen Regionalregierung, Alex Salmond, unterzeichneten in Edinburgh eine entsprechende Vereinbarung. Jüngsten Umfragen zufolge sprechen sich nur 28 Prozent der Schotten für eine Abspaltung von London aus." Jak nie wiesz co je tuto napisane poproś tumacza - bo prawdziwy POLOK zno ino poski
          • Gość: Anas Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 20:00
            Ja! Nawet szlyzjer je blank taki som jak szkot i tak samo smakuje mu bimber.
            Jak poszyjom sie spodnice w żołto niebiesko krata to bez różnicy.

Nawet podobnie obiecują:
            "- Gdy pozbędziemy się brzemienia brytyjskiego, długi szkockich banków przejmiemy tylko proporcjonalnie do liczby mieszkańców, więc to będzie najwyżej kilka miliardów funtów. Utrzymamy się z ropy i gazu, z których dochody przechwytuje teraz Londyn, z energii odnawialnej, której nam nie brakuje, a w mniejszym stopniu także ze wszystkiego, z czego słyniemy: whisky, turystyki i wołowiny" -

Czy rzeczywiście po rozwodzie Szkocję czekają lata tłuste?
            Awas?
            Materiały w temacie dostępne bez pośrednictwa -tylko czytać ze zrozumieniem !
            • Gość: fixumDyrdum Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.play-internet.pl 15.10.12, 20:22
              @Anas ...ripostujesz zza spódnicy na kałmuckim łebie, bo niewidzialna ręka w tym czasie pierze ci zardzewiałe w kratkę majtole.; oczywiście...tylko czytać i oglądać ze zrozumieniem !

www.youtube.com/watch?v=b75gRtdkXks&feature=related
              • Gość: Amasz Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 20:31
                konflikty.wp.pl/kat,1356,opage,2,title,Szkoci-zdecyduja-o-niepodleglosci-w-referendum,wid,15009888,wiadomosc.html#opOpinie
            • staryhanys1 Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 16.10.12, 08:00
              widzisz ananasku jak kuje w ten gupi polski łeb ta autonomia Sląska ten Sląsk co nigdy nie był polski ani niemiecki był nasz ino zysk czerpały zaborcy jednakowo jak ci ze zachodu i ze wschodu od Brynicy i W-wy. Trzeba jeszcze pamiętać o Dolnym Sląska ale ten jest zowiso przepadnięty na zawsze tam nima już Indianerow. "Gdy pozbędziemy się brzemienia brytyjskiego"! tu w tym przypadku polskiego - oj to by była frajda samemu się rządzić w odzyskanej ojczyźnie śląskiej bez tych geniuszy z polszy co to wszystko wiedzom jak to się godo - "co to wszystkie rozumy pozjodali". Żeby nie być źle zrozumianym nie ma mowy o połączeniu się z Niemcami ale ino tako unia z polską jak mo Tyrol południowy z Italią to już wystarczy. Bez Sosnowca i okolicy. Pyrsk
              • Gość: Ananas Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 08:54
                Z całym szacunkiem dla narodu jako takiego , ale bez sympatii niestety.
                Ta moja nadmuchana Perłami ,Solą,Morcinkiem,Ligoniem,powstaniami z 'czytanki' zaczęła się kurczyć proporcjonalnie do dziwów jakie tu doprowadzą w końcu do czasów kamienia łupanego ,kiedy nawet śledzia nie uświadczy.
                Z kim chcesz tworzyć ta autonomia?
                Z szympansami od playa.
                Jak już się taki dorwie do czego i czy to jest kopalnia , czy to jest spółdzielnia to już tak strasznie musi chapać ,że dopiero rak jest go w stanie zatrzymać a i to nie zawsze.
                Nie ma letko . Jak mówił baca ucierając w garnku
                nic z tego nie bedzie - za duzoguwna
                • Gość: banans.. Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 09:12
                  Z kim chcesz tworzyć ta autonomia?
                  > Z szympansami od playa.....czy z chello @_ą z ananasem w kroczu i berecie ?

www.youtube.com/watch?v=SIElov6r9Hc&feature=related
                  • Gość: Ana zowi Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 09:44

Szympansy potrafią nawet obsługiwać wieża kontrolna w śmoleńsku to i sie nie obrażaj gławnyj i pierwyj bajkopisie po dziadku orzechowym ,pisarzu forumowym.
                    autonomia.pl/faq tu masz rozwiązane wszystkie problemy na twoje zbiórki silesjugend.
                    Szkockich działań to w niczym nie przypomina a raczej związek młodzieży wiejskiej na wczesnym etapie.

• staryhanys1 Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 16.10.12, 09:54
                      ana zowizo - ty mosz na pewno rozwiązanie na wszystkie problemy i na twoja gupota nie znalazłeś lekarstwa i tak po cichu ci powia - jeszcze go ni ma w aptekach ale jest na cmentorzu
                      • Gość: Ana zowie Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 10:16
                        Też uczyła mnie mama ,że wszystkie drogi prowadzą na cmentarz
                        • Gość: sołtysZeORMO Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 11:19
                          @chellówna...ania+zowi.ananas....i jej mama, nauczycielka z ZMWowa

www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4&feature=related
                • staryhanys1 Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 16.10.12, 09:25
                  ananasku widać ze twoje na Sląsk to tylko tzbiorowisko roboli i gupoli - som tam tez ludzie mądrzy ale jak się godo "nikt nie jest prorokiem w swoim kraju (czy coś podobnego ale w tym sensie)" , na pewno som ludzie zbałamuceni przez obiecanki zaborców ale elita polityczna musi się wykrystalizować prze lata a jak to jest ciężko widać na przykładzie tzw. " pseudo polityków" z W-wy i reszty Polski. A kraść i brać ino dlo siebie to nos nauczyli no ja zostawmy to. Tak że widzisz droga daleka do mądrej autonomii daleko ale kiedyś trza zacząć myśleć o tej odbudowie wyrabowanego Sląska o wolnym myśleniu o swoim. A tych tzw wielkich pisarzy jak M.., Li.. i inszych zostawmy w spokoju bo jako powiadają starzy ludzie "o zmarłych godo się dobrze abo wcale nie". pyrsk
                  • Gość: fixumDyrdum Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 09:43
                    szkoda czasu na dyskusje z ananas@-pą chello, to jest właśnie ...ta małpa w czerwonym.... sfiksowana obca-hania_gościówa, druhna gilo_hajotka. Pyrsk
                  • Gość: Ana.itp Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 10:11
                    > ananasku widać ze twoje na Sląsk to tylko tzbiorowisko roboli i gupoli - som ta
                    > m tez ludzie mądrzy ale jak się godo

Tak ,teraz już tak i trudno mieć o to pretensje do Pana B. za to ,że trwa ten impas już wieki całe. Przeznaczenie???

• Gość: harc mistrz =----> Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. IP: *.1000lecie.pl 16.10.12, 18:20
                      Był tutaj mój wpis (ale cenzor-moderator Sett go wyciął), bo był mocny i ostry. ;-)))

Zacytowałem w poście b. trafne spostrzeżenie "Ana Zowi", która napisała:
                      Szympansy potrafią nawet obsługiwać wieża kontrolna w śmoleńsku to i sie nie obrażaj gławnyj i pierwyj bajkopisie po dziadku orzechowym ,pisarzu forumowym.
                      autonomia.pl/faq tu masz rozwiązane wszystkie problemy na twoje zbiórki silesjugend.
                      Szkockich działań to w niczym nie przypomina a raczej związek młodzieży wiejskiej na wczesnym etapie.

Wykpiłem te "tukejsze aspiracje", powołujące się na EURO AUTONOMIĘ SZKOCKĄ, proponując powrót do zasadniczego tematu wątku: tj. św. pamięci Anny Walentynowicz - suwnicowej ze Stoczni Gdańskiej, która się w 2 grobach przewracała, gdy jej stoczni przywracano w maju br. imię Wodza Czerwonej Rewolucji "WIECZNIE ŻYWEGO LENINA".
                      A dla przywrócenia normalnego stanu ducha i ciała zaproponowałem ten oto filmik:
                      www.youtube.com/watch?v=prOawJP0vVo&feature=relmfu
                      (HKP)
                      ...
                      - ECH, SZKODA GADAĆ, CENZURA NA FORUM GW... JAK ZA CZASÓW KOMUNY!!!

PS:
                      Optymistycznie zatytułowałem zaś swój wpis, że "Dyskursyja w niniejszym wątku p. Kutza... nabiera rumieńców". I tak zresztą, to wszystko na... GW!!! ;-(((((
                      • staryhanys1 Re: Panie Kazimierzu, tekst wspaniały. Dzięki. 17.10.12, 08:59
                        "harcerzyku" możesz mi powiedzieć jak długo będą Polacy rozgrzebywać groby i bawić się w szukanie prawdy im pasującej - patrz kości Sikorskiego itd co do Pani Walentynowicz i jej zamienionego grobu to można ino powiedzieć polski porządek i ruska miłość do polaków sprawiły ten cały wir i bajzel wokół nieboszczyków i wedle mnie jest to świństwo i nieposzanowanie zabitych czy jak fto woli zamordowanych w Smoleńsku. Ale możecie się ciepać Poloki jak żaby na powrozku ale stosunki rusów do polski som takie jakie som i winne som tu niestety obie strony po równo. Jo miałem do czynienio w moim życiu z ruskimi firmami i tzw. działaczami sportowymi i wiem jak się ciężko z nimi pertraktuje ale przy dobrej gorzałeczce i kąpieli w saunie dużo się osiągnie i załatwi u ruskich - a straszenie Trybunałem w Hadze, grożenie szabelkom i wypominanie ich starych grzechów to możesz siedzieć w W-wie i bałamucić ludzi na placach i ulicach polską potęga gospodarczą i militarną (i "Nie oddamy guzika" - pamiętasz to hasło) a tzw. przyjaciół ze zachodu GB, USA tez możesz zapomnieć i interesują ich ino sprawy narodowe i to ino te co im przyniosą zyski.Pyrsk
    • Gość: fixumDyrdum Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 10:21
      Ana zowi @ w czerwonym....chellówna...
      łoooooo joj , kolegówna ZMWówka się odnalazła, ale jaja...a teraz piss_kuma...

www.youtube.com/watch?v=A7c9aXB7Ne4&feature=related
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 17.10.12, 17:57
        Ana Zowie, nie przejmuj się play-chamem oraz niektórymi jego głupimi kamratami.

Twój nowatorski pomysł z męskimi spódniczkami szkockimi... w żółto-niebieskie śląskie kraty (takie richtig kultowe kilty) - jest doskonały i akurat "na czasie":
        Ja! Nawet szlyzjer je blank taki som jak szkot i tak samo smakuje mu bimber.
        Jak poszyjom sie spodnice w żołto niebiesko krata to bez różnicy.

Kiedyś było takie zdjęcie Jorga Gorzelika w takiej właśnie kusej szkockiej spódniczce w kratę, z biołymi jak u hajotów Adolfa H... podkolanówkami.

Oczyma wyobraźni... "jo jusz widza tyn ich MARSZ AUTONOMII bez ulice Katowic" (Kattowitz))))) Na żółto i na niebiesko... parade-marsche:
        www.youtube.com/watch?v=ZlyHegXhjBA&feature=endscreen&NR=1(HKP
        - hiper kilt'owo parada ############... )))))
        ...
        CZUWAJ!!!
        • rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 17.10.12, 18:01
          Widzę,że Slązacy pana bardzo bolą Harcmistrzu?
          • Gość: harc mistrz =----E Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 17.10.12, 19:36
            Ja naprawdę bardzo lubię naszych braci i rodaków Ś l ą z a k ó w .
            Dzisiaj np. bardzo miło sobie pogawędziłem na naszym Osiedlu Tysiąclecia ze... "ŚLĄZAKIEM ROKU 2006" p. Jęczmychem, zachwyconym pięknem naszego osiedla - prawdziwym zaiste... "Miastem w Ogrodzie". Robił tu zdjęcia w scenerii jesieni...

Bardzo lubię także wszystkie śląskie regionalne potrawy. No, może z wyjątkiem tego "BIGOSU PO ŚLĄSKU" (kapusta z pola i... itd.). Za to moja żona potrafi robić... NAJLEPSZY BIGOS NA ŚWIECIE!!! Szkoda, że tak rzadko i głównie na Święta Bożego Narodzenia. Taki wielki gar do lodówki, z dużą ilością podsmażonego mięsa, przyprawami i zbieranymi przeze mnie grzybami i... dwoma rodzajami kapusty (kiszonej i słodkiej). Pycha! Im dłużej poleży - tym lepiej smakuje...
            P y r s k ! ! !
            (HKP)
            ...
            NA USPOKOJENIE WĄTKU, Z OKAZJI REMISU 1 : 1 W WARSZAWIE Z ANGLIĄ.
            B I G O S - prawie taki, jak na tym poglądowym filmiku, tyle że bez koncentratu pomidorowego oraz śliwek suszonych, ale za to z grzybami i... większą ilością mięsa oraz pokrojonej przesmażonej kiełbasy:
            www.youtube.com/watch?v=O5TGozhI0ZQ
          • Gość: Ana zowito Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 20:24
            rico-chorzow napisał:
            > Widzę,że Slązacy pana bardzo bolą Harcmistrzu?

Mnie też bolą . Im bardziej one zwracają na siebie uwagę ,tym trudniej ich pojąć i tym bardziej mnie nie do śmiechu z tzw ciuli i widzi mi się jakby te łupiny z orzechów odpadły i z roż zostały same kolcoki.
            Z tego co pamiętam to chciałeś info o polskich obozach a ja ci tu o śląskich znalazła to i poczytaj ten 'opis' pod filmem i obejrzyj to może dowiesz sie tego co może jeszcze nie wiesz ale ten starszyhanys to on to na pewno wie. On to wie. Pozdrawiom.
            • rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 17.10.12, 20:43
              Do lekarza i apteki.
              • Gość: Ana ana Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 20:55
                A tu masz o polskich
                www.youtube.com/watch?v=hqMxoTQJ0FM
                No z ciebie nadczłowiek pra .
                Ty sie ucz , moze doktorem zostaniesz. Wtedy przida do cia na lyki z twoi aptyki.
                www.youtube.com/watch?v=eXAv5pcElx0
                • rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 17.10.12, 21:31
                  Jo niy mom lykow,jo je yno Hanys.
                • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 18.10.12, 08:26
                  Bóg zapłać za ten filmik ale mnie już nic nie zaskoczy w historii Sląska i nie powiększy mojego bólu po stracie Dziadka i Ujka. Dziadek umarł w czasie marszu z Mysłowic (częściowo jechali jak Żydy czy Polacy w krowiokach do OK) na Sybir gdzie niestety nie dojechał zapodał go patriota polski do UB no itd itd. Ujek guwniorz 15 letni z dziurami w plecach wrócił do dom ale nigdy do zdrowia. To mam głęboko w pamięci ale nie moga w sobie wzbudzić nienawiści do jakigos narodu - to były złe czasy a i ludzie byli przez ta przeklęto nazistowsko wojna trocha zabłąkani nasyceni odwetem co można po tych okrucieństwach wojny ich nawet zrozumieć. Ale jo stary 76 latek myśla o moich wnukach i prawnukach (co żyjom na Slasku i EFI-e) i życza sobie by coś takigo nie przeżyli. O tym co się wtedy stało trza pamiętać tu nima dyskusji ale życie idzie do przodu i trza myśleć i działać by było lepiej i nie było już wojen i młodzi ludzie poznali prawdziwom historie Sląska, Polski czy całej Europy. Mie ino jedno jeszcze zastanawia , jak Polacy som 99% katolikami i wierzom w Boga skąd ta nienawiść. Ale se satry Hanys pofilozowol. Pra ludkowie. Ale starym każdy kiedyś będzie. Pyrsk
                  • Gość: Ana tam Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 10:20
                    Bardzo tragiczne były i niestety bywają nadal historie życia niektórych. Mnie to się podobają takie historie, gdzie bohater miał szczęście za miemca i za ruska i za gierka i za tuska.
                    Są takie prestyagitatory .To taki dar życia(?).
                    Twoja filozofia : <Mie ino jedno jeszcze zastanawia , jak P
                    > olacy som 99% katolikami i wierzom w Boga skąd ta nienawiść>

Nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz ,że przyszło Ci taką straszną opinię wyznać.
                    Wiem ,że niektórzy klasycy stosują tzw 'wmawianie ' tzn powtarzanie bez końca teorii aż do uwierzenia przez agitowanego. To jest silna broń wymierzona przeciw ludzkości. Nic tak nie zabija osobowości jak zaniżanie samooceny.
                    Inna technika manipulacyjna zwana NLP też jest groźna i pozwala samego siebie zaprogramować.....
                    Sposobów jest sporo , ale nie dajmy sie ogłupić drodzy parafianie takim poniżającym chorym kaznodziejom .

Powtórzę za jakimś (juz nie pamiętam bo tylu ich miałam autorytetem):
                    Jeśli chcesz być szczęśliwym chwilę to się zemścij,
                    jeśli chcesz trwać w szczęśliwości na wszystkie czasy to przebacz.

Przebaczenie to nie to samo co zapomnienie.
                    Przebaczenie to nie to samo co zaufanie.

Wyrządzonej krzywdy nie da się wymazać.

Można też powiedzieć kij ci w oko" , przebaczam ale i tak już tobie nie ufam.

www.youtube.com/watch?v=q2IQbRIYIX4&feature=g-vrec

• Gość: firydury Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 10:44
                      @Ana tam...kij ci w oko....
                      to optycza sytuacja, ale ...jak ci mało to jest jeszcze homo: w ucho, nos, w dooooopę... ale trzeba zapić mieszung koniecznie z wodą święconą + kadzidełko z gęsich kanoldów suszonych w czerwcu....
                      Daszzzzzz Boooog ..Ani Tu Ani Tam zo_wie.==zołzo
                      www.youtube.com/watch?v=Hds3_ke551k&feature=related
                      • Gość: Obareeba Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 11:04
                        szlunzki łobertas jako Bartos bijoł baba ji kiernoza

czytaj opisy pod filmami ,
                        one kształcą nawet szympansy
                        Kutzou baca kucoł za stodołom kutzoł cosik mu wisiało burek na to mrutzou
                        • Gość: StringKapucyna Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 11:24
                          @-paObereeba_chellówna...
                          polocki łobertas jako Bartos nazar sie <obareeby...> ijoł baba ji kiernoza i pierdy narodowe puscoł na orzła"
                          > czytaj opisy pod filmami ,
                          > one kształcą nawet burki , obereeby, AnieTu_TAM i inne konopielki..

www.youtube.com/watch?v=G8qnsK0PRmI&feature=related
                    • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 18.10.12, 11:10
                      przepraszam za te słowo "nienawiść" po prostu rano przed kawa mi się wymknęło miało być - historycznej gupoty czy może nawet niezrozumienia. Wybaczyć to piękne słowo i Papież Wojtyła nawoływał do wybaczenia i miłości bliźniego ale jak mi się tak widzi ze te polskie katoliki wolom słuchać radia M.. i Ojca Ry. Pyrsk
                      • Gość: Ana tu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 11:16
                        podobno...
                        niektórym się powiodło
                        podobno

czytaj komentarze- pozdr...
                  • Gość: Ana.amen Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 10:36
                    Mimo tragicznych wspomnień po dziadku i ujku życie na Śląsku przebiegło Ci raczej spoko i w dostatku. Skończyłeś studia,miałeś ciekawą pracę ,delegacje i te rzeczy.
                    www.youtube.com/watch?v=W6FkrjhKTDU&feature=related
                    Od 80 tych bywasz tam gdzie tzw poltonie nie bywały i nie będą . Bywały za to w kamieniołomach
                    KL gdzie za wytłoki z buraków i czarny zakalec cieszyły się każdym przeżytym dniem.
                    Ale jo stary 76 latek myśla o moich wnukach i prawnukach (co żyjom na Slasku i EFI-e) i życza sobie by coś takigo nie przeżyli. O tym co się wtedy stało trza pamiętać tu nima dyskusji ale życie idzie do przodu i trza myśleć i działać by było lepiej i nie było już wojen i młodzi ludzie poznali prawdziwom historie Sląska, Polski czy całej Europy.
                    O Jego dzieciach (po co takiemu dzieci) lepiej nie wspominać .Mogłyby nienawidzić ,ale i to nie wyszło.Miały szkołę ordungu i micen apu i trzęsły im się ręce ze strachu ,że Niemcy wrócą.
                    otake albo lepiej ocapie ciebie to już zupełnie odbiło - kieryj to granicy bronisz tej wschodij czy zachodniej - zbierej granaty i pod łóżkiem chowej i czekej może wylecisz do nieba polskigo kaj je burdel jak sie patrzy
                    Nikt nas nie bronił i nikt nas nie broni. Możecie pluć ,charkać i smarkać i pływać po morzach
                    www.youtube.com/watch?v=W6FkrjhKTDU&feature=related
                    Pomodlę się z nadzieją,że Bóg Jemu i Wam wybaczy.
                    • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 19.10.12, 12:57
                      ANA a ciebie to już zupełnie odbiło idź ino do dochtora morze dostaniesz przekaz do Rybnika albo jesteś już przypadkiem do nieuratowania. Trzymej ta Polsko fana dalej wysoko a dostaniesz dobro? renta- hi, ha, ha!!!
    • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 21:29
      Szkoda czasu na polemiki z konfabulacjami tego stetryczałego mischlinga, buca i hanysożercy, z optyką kiszki stolcowej, który na dodatek dostał dożywotniego cipca na tle p. Kutza....
      Radna Maryniakowa akurat miała racje....ten mieszung pachnie kałmucką krzyżówką.

Buc to buc a buców trzeba tłuc!
      Jak się buców nie wytłuce to powstaną nowe buce...CZUWAJ HWDP !
      ...................................................................................................
      Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowieIP: *.1000lecie.pl..
      Gość: harc mistrz & HKP 17.10.12, 17:57 NAPISAŁ
      • Gość: AnaTu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 21:35
        nie przejmuj się swoją rolą
        bo i tak cie wydupca
        • Gość: BobVinton Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 21:51
          @-pa AnaTu chellooo...czekam na cię; zrobim se tysz zmiana, ja mieć dużego banana, annasa, iii......tenskiem za ciebiem...

www.youtube.com/watch?v=FEv5mUHR1i4
          • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 18.10.12, 19:43
            ...jak PO strzale, oddanym przez "służbistę e-NKWD-zistę" w czyją'ś P O t y l i c ę .

Za sprawą takich "entuzjastów Kutza", jak... cham-play & kamraci, każdy wątek felietonistów GW bije rekordy wpisów, a potem "schodzi na psy" lub kanalizowany jest do for-rynsztoka.

W owej dyżurnej cotygodniowej "anty-pisaninie" w GW, p.p. Kutzów & Smolorzy, chodzi głównie o napuszczanie tutaj jednych na drugich oraz podsycanie wzajemnych nienawiści.
            Taki "towar" (zdaniem dyżurnych redaktorów) bardzo dobrze na rynku mediów się sprzedaje i... PO'DNO'SI PO'CZY'TNOŚĆ GAZETY. ;-((((((((((((((((((((((((
            (HKP)
            ...
            DLA TAKICH BARANÓW, PACHNĄCE LAWENDĄ WZGÓRZA BAŁKANÓW SIĘ TU MARZĄ.../
            ROZBRZMIEWAJĄCE MUZYCZNIE, JAK CYKADAMI... Z "KAŁASZNIKOWA" AK-47 SERIAMI...

www.youtube.com/watch?v=9lVhZ1ispik&feature=related
            Sieją tutaj ciągle wiatr i liczą na... "jugoslowiańsko - bałkańską" G...ŚLĄSKĄ BURZĘ.
            - Europa, Europa... (zjednoczona))))))))).

• Gość: mgławicza Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 20:19
              > Sieją tutaj ciągle wiatr i liczą na... "jugoslowiańsko - bałkańską" G...ŚLĄSKĄ
              > BURZĘ.

Przecież
              Nam strzelać nie kazano....
              wstępuję na pole
              i co?
              same gorole !!
              Hanysy stare i młode spadły jak płatki róży bez kolcy i łupy orzechowe

gdzie nie spojrzysz

ino smród plaja ciągnie sie za nami jak mgła
              www.youtube.com/watch?v=fZmr8KqPLhc
              już jesień
              Ja chcę burzy, żeby we mnie z siłą
              znowu serce gorzało i biło,
              żeby życie uniosło mnie całą
              i jak trzcinę w objęciu łamało!
              Nie trzymajcie, nie wchodźcie mi w drogę
              już się tyle rozprysło wędzideł ...
              Ja chcę szczęścia i bólu, i skrzydeł
              i tak dłużej nie mogę, nie mogę!
              Niech się wszystko odnowi, odmieni! ...
              O jesieni! ... jesieni! ... jesieni.
            • Gość: harc mistrz =----> Dodatek do mojego wcześniejszego wpisu na FORUM IP: *.1000lecie.pl 18.10.12, 20:23
              Dobrze, że są jeszcze pomiędzy nami INNI, całkiem normalni i... prawdziwi Ślązacy.
              www.youtube.com/watch?v=x6CWj3_Cv_s
              Nie są tak krzykliwi, jak ta sfrustrowana, agresywna RAŚiowa "narodowa mniejszość koniunkturalistów", ale są... i kochają ten swój Śląsk - życzliwie do wszystkich ludzi nastawieni.
              (HKP)
              ...
              POZDRAWIAM ICH I DEDYKUJĘ IM (od harc mistrza) TĘ PIĘKNĄ PIOSENKĘ O ŚLĄSKU:

www.youtube.com/watch?v=liY1yp6umvY
              (a p. Leszka Jęczmyka przepraszam za literowy błąd w wymienieniu Go z nazwiska na FORUM)
              • rico-chorzow Re: Dodatek do mojego wcześniejszego wpisu na FOR 18.10.12, 21:03
                Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a):

> Dobrze, że są jeszcze pomiędzy nami INNI, całkiem normalni i... prawdziwi Śl
                > ązacy.

> www.youtube.com/watch?v=x6CWj3_Cv_s
                > Nie są tak krzykliwi, jak ta sfrustrowana, agresywna RAŚiowa "narodowa mniejszo
                > ść koniunkturalistów", ale są... i kochają ten swój Śląsk - życzliwie do wszyst
                > kich ludzi nastawieni.
                > (HKP)
                > ...
                > POZDRAWIAM ICH I DEDYKUJĘ IM (od harc mistrza) TĘ PIĘKNĄ PIOSENKĘ O ŚLĄSKU:
                >

> www.youtube.com/watch?v=liY1yp6umvY
                > (a p. Leszka Jęczmyka przepraszam za literowy błąd w wymienieniu Go z nazwiska
                > na FORUM)

Proszę o definicję - prawdziwego Slązaka -.
            • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 18.10.12, 20:32
              zasrany harcerzyku jak żeś się wywinął przez sito komuny jo myśla że jak żmija pod kamieniem żeś przesiedziol i terozki grosz wielkiego patryjoty i bluzgosz nienawiściom do wszystkigo co ci obce nie popolskie. Zjednoczona Europa tak ale nie za wszelką cenę , tożsamość regionalna czy narodowa prosza bardzo takiej chcemy ale bez nakazów i pierd....nio z Warszawy. Zanuć sobie pieśń o kurhanach dalekich czy Litwo ojczyzno moja to ci dobrze zrobi. Pa i trzymojta sie ramy chlapniej brynolu do tego gupigo pyska i idź już spać bo nudzisz
    • Gość: proktologMózgu Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 20:37
      Wznowienie....normalne!
      Szkoda czasu na polemiki z konfabulacjami tego stetryczałego mischlinga, buca i hanysożercy, z optyką kiszki stolcowej, który na dodatek dostał dożywotniego cipca na tle p. Kutza....
      Radna Maryniakowa akurat miała racje....ten mieszung pachnie kałmucką krzyżówką.

Buc to buc a buców trzeba tłuc!
      Jak się buców nie wytłuce to powstaną nowe buce...CZUWAJ HWDP !
      ...................................................................................................
      Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowieIP: *.1000lecie.pl..
      Gość: harc mistrz & HKP 17.10.12, 17:57 NAPISAŁ
      • Gość: beretka mochairowa Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.12, 21:01
        Nie przejmuj się swoją rolą bo i tak cię wydubca

www.youtube.com/watch?v=5vQ-bqC7wEw
        • Gość: Gałopdupcov Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.play-internet.pl 18.10.12, 21:11
          śmierdząca @-pa chello-moherówka...
          a łun tebia...toże możiet jebat, on wsiegda gatov...

www.youtube.com/watch?v=FEv5mUHR1i4
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.1000lecie.pl 18.10.12, 21:27
        Sami TO widzicie, Drodzy Internauci i Goście Forum Katowice, że... "zatrute jadem nienawiści i szowinizmu maleńkie ziarenka... wypuszczają tutaj swoje brunatne pędy".
        UDERZ TYLKO W STÓŁ, A NOŻYCE SIĘ ODZYWAJĄ, A NIEKTÓRYM... NERWY PUSZCZAJĄ.
        Szkoda gadać...
        Ale ICH poniosło... !? Aż na 298 m polecieli, Paździochy jedne... jadem nienawiści zatrute.
        Można się tylko z tego gorzko, ale... pośmiać.
        - PO'lej, Grisza... "Kurica nie ptica - Polsza nie zagranica".
        www.youtube.com/watch?v=GNTfpetOkJY
        • staryhanys1 Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie 18.10.12, 21:41
          posluchaj harcmistrzu moich ulubionych piosenek z Kroacj kaj robia urlop z przerwami od 8o roku
          www.youtube.com/watch?v=W6FkrjhKTDU&feature=related - a i zdjecia som fajne morz cie uspokojom
    • Gość: macius Re: Kazimierz Kutz: Dziura w głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 08:25
      ujeb.se/movO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka