Dodaj do ulubionych

Czy Wam nie wstyd Ślązacy

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 18:46
Piszą u Was Werwolf, Antyslow i podobni a ich posty pozostają bez komentarza
albo komentują je podobne im menty o odmiennych acz równie szowinistycznych i
głupich poglądach. Nie ma na tym portalu formum gdzie tak często obrażało by
się Polskę, Polaków, nieślązaków, obcych... Czy Ślązacy myślą jak Werwolf i
Antyslow ? Czy jesteście szowinistami ?
Czytam to forum a teraz napisałem tu dlatego, że przyszło nam zamieszkiwać w
jednym województwie. Ja mieszkam w Beskidzie Żywieckim pod górą która nazywa
się Romanka, szanuję i lubię Ślązaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: titok Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 20:15
      Wstyd, wstyd mi także za Polaków. Nawet bardzej.
    • mesco Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy 19.03.02, 14:32
      rasizm i nazim sa u slonzaków mocno zakorzenione. Niestety.
      Slonzactwo mysli ze po przyjezdzie do Niemiec nalezy szkaolwanie kraju z którego pochodza do dobrego
      tonu.
      W Polsce nie przeprowadzono denazyfikacji, i stad sie biora tego typu problemy.
      Z postów slonzackich przebiaja przede wszystkim wlasne kompleksy nizszosci, i to jest najwiekczy
      problem tych ludzi.

Gość portalu: komar napisał(a):

> Piszą u Was Werwolf, Antyslow i podobni a ich posty pozostają bez komentarza
      > albo komentują je podobne im menty o odmiennych acz równie szowinistycznych i
      > głupich poglądach. Nie ma na tym portalu formum gdzie tak często obrażało by
      > się Polskę, Polaków, nieślązaków, obcych... Czy Ślązacy myślą jak Werwolf i
      > Antyslow ? Czy jesteście szowinistami ?
      > Czytam to forum a teraz napisałem tu dlatego, że przyszło nam zamieszkiwać w
      > jednym województwie. Ja mieszkam w Beskidzie Żywieckim pod górą która nazywa
      > się Romanka, szanuję i lubię Ślązaków.

• zygmunt43 Re: A skad wiesz, ze to Slazacy 19.03.02, 15:18
        Nie raz sie zastanawiam czy to nie przypadkiem prowokacja,kiedy czytam takie
        posty. Nie ma nic latwiejszego, jak podpisac post nickiem Wehrwolf, Antyslow,
        Antypol, Bog wie jeszcze jak, zeby tylko nie bylo watpliwosci, od kogo ten post
        pochodzi.
        • Gość: Wilym do komara IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 18:49
          Wlasnie Komar! Jestem Slazakiem, ale wcale nie uwazam, ze to oznacza iz mam
          bezgranicznie bronic moich rodakow. Moze to nawet nie prowokacja ze jakis typ
          podpisuje sie Wehrwolf, Antyslow itd., ale czysty idiotyzm. Menty i lumpy sa w
          kazdym narodzie i ani Slazacy ani Polacy nie stanowia od tej reguly wyjatku.
          Zauwaz ze swoich adwersarzy autorzy prymitywnych postow ze slaskiej strony
          znajduja rowniez wsrod typow o ograniczonych horyznontach po stronie polskiej -
          vide mesco. Ale to juz osobny rozdzial.
          W kazdym razie, grunt to nie uogolniac!
          Pyrsk
    • Gość: esi72 Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 23:58
      Gość portalu: komar napisał(a):

> Piszą u Was Werwolf, Antyslow i podobni a ich posty pozostają bez komentarza
      > albo komentują je podobne im menty o odmiennych acz równie szowinistycznych i
      > głupich poglądach. Nie ma na tym portalu formum gdzie tak często obrażało by
      > się Polskę, Polaków, nieślązaków, obcych... Czy Ślązacy myślą jak Werwolf i
      > Antyslow ? Czy jesteście szowinistami ?
      > Czytam to forum a teraz napisałem tu dlatego, że przyszło nam zamieszkiwać w
      > jednym województwie. Ja mieszkam w Beskidzie Żywieckim pod górą która nazywa
      > się Romanka, szanuję i lubię Ślązaków.
      Wstyd. Ja myślę,że sporo ślązaków tak myśli. jestem z Łodzi mąż jest ślazakiem

• hugon Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy 21.03.02, 09:55
      Cześć komar
      Slązacy to bardzo fajni ludzie ,przeważnie uczciwi ,pracowici,z poczuciem
      humoru.
      Niestety na tym forum jest duza ilośc miernot które wyładowują swoje
      flustracje i niepowodzenia na Polakach ,Niemcach, każdej innej osobie byle nie
      na sobie ,posty ich sa natchnione pełne msjanizmu.Wybiorcze traktowanie zdarzeń
      historycznych,uproszczenia,ksenofobia,malkontenctwo ,a nieraz zwykła
      głupota,chęc prowokacji biorą tu górę.
      Wal i ich możesz tu spokojnie przyjechać i dobrze sie zabawić.
      Takich dupków w karczmie nie spotkasz to samotni ludzie siedzą i masturbują sie
      przed kompem.
      pozdr hugon
      • Gość: Margret Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.ub.ruhr-uni-bochum.de 21.03.02, 13:35
        dzieki za tak prywatne zwierzenia...

Margarethe Wischnewsky
        -----
        hugon napisał(a):

Takich dupków w karczmie nie spotkasz to samotni ludzie siedzą i masturbują sie
        przed kompem.
        pozdr hugon

• Gość: dsf Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 23:08
          Witam Panią! Jakaż to wielka szkoda, że zniknął Pani wpis jakże przepojony
          tęsknotą do kusek z makiem i rodzinnego miasta. Proszę o więcej takich historii
          za serce chwytających i łezkę z oka wyciskających.

• hugon Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy 22.03.02, 09:42
          Gość portalu: Margret napisał(a):

> dzieki za tak prywatne zwierzenia...
          >
          > Margarethe Wischnewsky
          > -----
          > hugon napisał(a):
          >
          > Takich dupków w karczmie nie spotkasz to samotni ludzie siedzą i masturbują si
          > e
          > przed kompem.
          > pozdr hugon
          > Dzień Dobry
          Małgorzato Wiśniewska
          Bochum czy to nie to miasto w Niemczech do którego pitła większość folksdoiczów ?
          Osobiste zwierzenia mam zarezerwowane dla przyjaciół.
          Moja droga szlamo:-)

• Gość: Wilym Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 17:45
            Nie hugonku,

To miasto gdzie sie zorganizowali twoi rodacy zebrzacy na westfalskim bruku i
            dzialajacy w Zwiazku Polakow w Niemczech. Chcesz ich adres? Moze znajda ci
            jakas robote na szrocie!
            • Gość: iver Re: Czy Wam nie wstyd Ślązacy IP: *.bg.us.edu.pl 27.03.02, 12:12
              popieram hugona..a czemu? bo znam kolesia i mimo że to gość zza brynicy (gorol -
              nie w pejoratywnym tego słowa znczeniu w tym miejscu) to czapka z głowy za to
              jaki jest (między innymi za post obiektywny, ten wczesniejszy)

jestem ślązakiem i chciałbym przypomnieć że ślązak to ślązak, a nie niemiec,
              polak czy też inny kolo....historia tak sobie sprawiła (a właściwie nam)
              boli mnie tylko że najczęściej do powiedzenia coś mają Ci którzy wyjechali z
              tej ziemi, gdzieś się urządzili i teraz łatwo się im przyznać do tego kim są
              (choć może to lepsze od tych którzy zapominają skąd pochodzą)
              do pani wiśniewskie: droga pani my (slązacy) i oni (zagłebiacy) to juz nasza i
              tylko nasza sprawa..pani głos jest tu niepotrzebny...wszysto dzieje się tutaj...
              i niech pani pozwoli że sami sobie to będziemy załatwiali
              pozdro dla hugona i wszystkich wporzo goroli
              • hugon Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! 27.03.02, 13:04
                Cześć Normalni:-)
                Powoli traciłem wiare w człowieczeństwo i racjonalizm bywalców Forum.
                Ale to tak zawsze bywało jak dwie strony chca się z soba porozumieć załtwic
                jakis problem .koegzystować itp......itd..
                To znajduje się ta trzecia ktora będzie kręcic ,knować w imie swoich chorych
                ambicji .Najłatwiej jest Ludzi nauczyć nienawidzieć,wymyślać niestworzone
                historie,i bardziej prymitywnie tym jest to skuteczniejsze.
                Po prawdzie to jestem ;
                Polakiem,Zagłębiakiem,Ślązakiem,Góralem, i diabli wiedza czym jeszcze:-)
                • Gość: Wilym Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 22:55
                  ... masz racje hugonie - diabli wiedza!
                  • hugon Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! 28.03.02, 10:28
                    Gość portalu: Wilym napisał(a):

> ... masz racje hugonie - diabli wiedza!

Willy nawet nie śmie powątpiewać w twoja etniczną czystość Aryjczyka
                    taki elokwentny,kulturalny,inteligen jak ty mus musi być ..........
                    e tam świeta idą
                    pozdr hugon:-)
                    • Gość: Wilym Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 12:37
                      Wlasnie - wesolego Alleluja Hugon. A tak na marginesie to skad wytrzasnales
                      tego Aryjczyka-czytasz Mein Kampf?
                      • hugon Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! 28.03.02, 14:22
                        Cześć Willy
                        Tego wybitnego dzieła stowrzonego przez austriaka z ugryzionym"wackiem"
                        nie czytałem jedynie fragmenty, i nie mam zamiaru czytać
                        Willy w poniedziałek Smingus-Dyngus hlup hlup hlup
                        Zimna woda dobrze robi na rozgorączkowane głowy wystaw się na rynek
                        może chłopcy kultywujący ta polską tradycje zmyją z ciebie grzech nienawiści
                        pozdr.hugon
                      • hugon Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! 28.03.02, 14:24
                        Gość portalu: Wilym napisał(a):

> Wlasnie - wesolego Alleluja Hugon. A tak na marginesie to skad wytrzasnales
                        > tego Aryjczyka-czytasz Mein Kampf?

hlup hlup Willy czas Świat to czas zadumy i wybaczenia życzę tego Sobie i Tobie
                        pozd. hugon
                        • Gość: Wilym Re: Do Ludzi -gupole nie otwierać! IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 16:17
                          Alez ja do nikogo nie palam nienawiscia - to ty starasz sie innym imputowac
                          tego rodzaju uczucia. Z tego co wiem, w smigusa polewa sie kobiety, ale jesli
                          ty masz jakies traumatyczne przezycia zwiazane z tym obyczajem to podziel sie
                          z nami na forum. To naprawde pomaga - moze ktos Ci tu pomoze.
                          swiateczne pozdro
                          :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka