cozy Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 18:57 W Tropikanie w Gołębiewskim w Mikołajkach są koedukacyjne szatnie i nie widać aby ktoś miał z tym problem. Może jak ktoś jest pierwszy raz i wcześniej nie zetknął się z takim rozwiązaniem. Do przebrania służą tam specjalne kabiny (takie same są na Warszawiance, choć na tym basenie nie ma koedukacyjnych szatni ) a prysznice są zasłaniane. Dokładne umycie się w miejscach intymnych nie jest niemożliwe przy założonym stroju kąpielowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek1910 O co ten raban? 05.03.13, 19:07 Od dawna chodze na basen w Lodzi, gdzie szatnia jest jedna dla wszytskich, z wieloma "kabinami" na przebranie np kapielowek(nie wierze ze w tym przypadku takich nie ma). Jest za to osobna sauna i prysznice dla kobiet i mezczyzn, wiadomo niektorzy wola po wyjsci z basenu wziac normalny prysznic zamiast w domu. Nigdy mi natomiast przez mysl nie przeszlo ze wspolna szatnia to cos nienormalnego, wstydliwego. Jacys zacofani ludzie chyba tak mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Re: O co ten raban? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:39 Nie jest to bardzo wygodne. Latanie z rzeczami ze wspólnej szatni do szafki i z powrotem, bo rozbiera i ubiera się człowiek po kawałku. Można przywyknąć, ale wspólna szatnia to rozwiązanie bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: 188.113.227.* 05.03.13, 19:12 Szatnie koedukacyjne są wszędzie na świecie. Po prostu przebieramy się w zamykanych kabinach i nie trzeba się przed nikim obnażać. Z prysznicami jest różnie - są takie miejsca gdzie są koedukacyjne i kompletnie nieosłonięte - męższczyźni i kobiety myją się nago, ale są też osobne i są też zasłaniane kabiny. Myślę że pomysł na koedukacyjne szatnie ale z zachowaniem intymności jest dobrym rozwiązaniem bo rzeczywiscie pozwala to lepiej wykorzystać szafki. A swoją drogą - dużo chodzę na basen i faceci biorą często prysznic w kąpielówkach i to po zakończeniu pływania a nie przed. Po prostu mentalna ciemnota i swołocz. Myślę że podobnie jest u kobiet. Więc dlatego baseny u nas muszą być tak zachlorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.broadband.tesco.net 05.03.13, 20:02 Wierz mi, że u nas nie jest jeszcze najgorzej. Od jakiegoś czasu odwiedzam kilka basenów w Anglii i nie widzę nikogo, kto chociaż przepłukałby się przed wejściem na basen. Za to nigdzie nie widziałem jeszcze koedukacyjnych pryszniców. W Szwecji, o której parę osób wspominało też nie ma tej koedukacji za wiele. W saunie przebywa się nago, ale wtedy są oddzielne sauny dla mężczyzn i dla kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: 31.187.17.* 05.03.13, 21:36 A w Austrii strefy sauny i wokół są tylko dla golasów i to jak najbardziej koedukacyjne. I nikt się tym nie podnieca. Odpowiedz Link Zgłoś
kkastr To nie jest naturalne. 05.03.13, 19:15 A co z prawem człowieka do choćby elementarnej intymności? Czemu jakieś urzędasy z przypadku mają decydować przed kim człowiek będzie się rozbierał na basenie? I ja mam za to płacić w podatkach? Państwowe baseny to jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: To nie jest naturalne. IP: 188.113.227.* 05.03.13, 19:21 A kto mówi że w takich szatniach trzeba się publicznie rozbierać ? Od rozbierania są kabiny. Chodzi o pomieszczenie ze wspólnymi szafkami. Nie ma nic zdrożnego w szafkach koedukacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kkastr Re: To nie jest naturalne. 05.03.13, 19:24 Napisali wyraźnie: "koedukacyjne toalety i prysznice". Szatnia jest nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To nie jest naturalne. IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 22:00 problem z d..y wzięty !! nagle nam się pruderyjne społeczeństwo zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: To nie jest naturalne. IP: 31.187.17.* 05.03.13, 21:35 Nie ma państwowych basenów. Są prywatne i samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
muzeumsnow Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 19:20 Basen jest do pływania, jacuzzi do moczenia dupska a łóżko do seksu czyli basenowa etykieta Jeśli często chodzisz na basen, to wszystko pewnie wku...a cię tak samo jak mnie. Jeśli chodzisz od czasu do czasu przeczytaj, bo może popełniasz kilka błędów i będziesz mógł się czegoś nauczyć. Basenowa etykieta w pigułce. orbita.blox.pl/2012/12/basen-jest-do-plywania-jacuzzi-do-moczenia-dupska.html Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet 05.03.13, 19:20 Niezależnie od tego, czy szatnia jest koedukacyjna, czy tradycyjna, na każdym basenie powinna być możliwość zamknięcia się na czas mycia i przebierania. Osoby, które nie chcą się rozbierać także przy osobach tej samej płci, mają prawo do uszanowania ich odczuć. ("Przecież każda ma to samo!"? - bzdura! Nie ma dwóch jednakowych ciał.) W końcu założenie drzwiczek w szatni to nie jest aż taki wielki kłopot! Więc może w gruncie rzeczy ten raczej chamski pomysł do czegoś się przyda i doprowadzi do uznania zamykanych miniprzebieralni za standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau nie burzyć się - jak Łysy mówi to tak ma być.... IP: *.armasan.pl 05.03.13, 19:21 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
habrama Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 19:36 Do wszystkich zdziwionych, że człowiek chce po basenie dobrze umyć całe ciało...nie jest chyba dla nikogo tajemnicą, że do wody w basenie dodaje się spore ilości chemii. Jeśli ktoś przychodzi na basen rano, a potem idzie do pracy to ma chyba prawo dokładnie się umyć. Przed wejściem na basen też dokładnie się myję - żeby nie było wątpliwości. Co do sposobu załatwienia sprawy przez kierownictwo pływalni...było wysoce naganne. W piątek o godzinie 6.00 do damskiej szatni wszedł pierwszy mężczyzna...tylko w kasie nikt mnie nie raczył uprzedzić, że zmieniły się przepisy...do dziś nie ma nigdzie informacji, że szatnie z dniem pierwszego marca stały się wspólne... Co do przeróbek...cieszę się, że po interwencji zaczęły się prace remontowe mające na celu dostosowanie szatni i natrysków do nowych realiów...jednak pytanie pozostaje, czy kolejność nie powinna być odwrotna ...wpierw prace adaptacyjne, a potem zmiany...może kierownictwo myślało, że jakoś to będzie. Na moje uwagi Panie w kasie odpowiadały, że decyzja jest nieodwołalna, bo tak zarządził Pan Dyrektor MOSIRu - czy Pan Dyrektor jest wszechwładny i nieomylny??? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Przygłupy boją się nagości. 05.03.13, 19:40 Ten narodek jest coraz śmieszniejszy. Dostaniecie ślepoty, bo zobaczycie nagość. Typowe "argumenty": 1. Boję się rozebrać przed mężczyznami/kobietami. Ojejejejej, zawału dostaniesz...seksistowski/seksistowska pajacu/idiotko 2. Ktoś się będzie ślinił na widok mojej/ego 15 letniej/niego córki/syna. Ojejejej, od 15 roku życia można uprawiać seks art. 200 KK 3. To niemoralne Ojejejejejej, jakoś Czesi, Niemcy, Skandynawowie, Francuzi czy Rosjanie nie mają tego problemu "niemoralnej nagości"... 4. Będzie niehigienicznie. Oejejejejej, ale jednopłciowe szatnie/toalety do nagle są "higieniczne"??? A w saunach Polacy ubrani jak muzułmańskie namioty. Odpowiedz Link Zgłoś
nakaro25 Re: Przygłupy boją się nagości. 05.03.13, 20:07 Jesteś tak ograniczony że rzygać się chce na widok twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzlav W przedszkolu 05.03.13, 19:44 W sumie fajnie by było, ale nawet dla mnie mogłoby to być krępujące, bo mógłbym mieć erekcję, i nie chciałbym być z tego powodu wyszydzony. Niby jestem wyistoczony z kulturowych uwarunkowań, a jednak naga kobieta poza szpitalem jest dla mnie pobudzającym sygnałem, chyba że jest stara i brzydka. To jest świetny pomysł, ale dla dzieci, żeby się od początku uczyły, na czym polegają różnice między nimi, i że nie ma się czego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: W przedszkolu IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 18:00 Wiele czytałam takich argumentów, że dostajecie erekcji i że to was facetów krępuje. Pomyślcie, czy to nie głupie? Przecież to oznaka, że jesteście zdrowymi facetami, działa na was to co powinno działać. Zawsze myślałam, że jak już to skrępowani powinni się czuć faceci, którzy przy naprawdę atrakcyjnej kobiecie nie mają wzwodu - to oni powinni się wstydzić, bo to oni nie reagują naturalnie - ale to ich sprawa. Zrozumcie, że nagość w sypiali i nagość na basenie to zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mefissto Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 19:54 Wspólna szatnia to nie wspólna przebieralnia coraz więcej jest takich basenów. W czym problem. Szok że tyle durnych komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do meffisto Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:56 Polak-katolak potrafi. Komentować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrupol Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.elpos.net 05.03.13, 20:03 pedały i pdeofile zacierają ręce a GW normalnie by opłaciła taki prysznic z własnych środków, byłem w holandii i tam ojciec z gołym siurem brał prysznic przy małej dziewczynce jestem z Polski i dla mnie to jest pedofilia i nienormalne ale zapewne w nowoczesnym kraju wg GW to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Wspólne szatnie są już w Polsce... IP: *.multimo.pl 05.03.13, 21:25 Wspólne szatnie są już w Polsce... tak jest np. w Polkowicach czy Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Kołtuństwo IP: 31.187.17.* 05.03.13, 21:33 Sosnowiec zawsze mi się kojarzył z lewicą. Ale skąd tu tyle kołtuństwa. A może wypowiadający się na forum nie są z Sosnowca i nigdy się na ten basen nie wybiorą. Za to święte oburzenie mogą w sieci pokazywać ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałek Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.opera-mini.net 06.03.13, 00:36 Nasza pani od polaka chodzi się kąpać w czwartki o 18. Idziemy całą klasą, chłopaki oczywiście. Napiszę jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
lkr666 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 16.06.13, 13:22 Jakie te kobiety bojaźliwe, boją się penisa. Odpowiedz Link Zgłoś