Dodaj do ulubionych

Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami...

• harpaga Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami... 19.03.13, 13:16
      Znowu temat zastępczy dla odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów.

Zobaczymy kto to zrealizuje. Ale to taka metoda postraszyć dużymi daninami, potem wycofać się z częsci, dla uciechy gawiedzi i wprowadzić nieco mniejsze. Kiedyś nazywało się to propagandą, teraz PR.
    • felucjan Powiem krótko: skur..wiele. 19.03.13, 13:26
      dodam jeszcze, że złodzieje.
      • Gość: do lemingów Re: Powiem krótko: skur..wiele. IP: *.internetia.net.pl 19.03.13, 14:45
        nie ma nic za daro - chce się mieć rząd fachowców, drugą Irlandię, szuflady pełne ustaw i odsunięty POiS od władzy - to trzeba płacić. Co myślicie, ze te cuda to za darmo? Nie, musicie za nie zapłacić.
    • valdi49 Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami... 19.03.13, 17:21
      Wolny Śląsk!!! Tylko to nas może uratować!
    • rojberek Kto na Śląsku ma jeszcze ochotę głosować za PO? 19.03.13, 18:11
      1. Za obwodnicę, nazwaną autostradą (tak, najpierw to była zwykła droga ekspresowa zanim została autostradą) PO chce by płacić.
      2. Ponad 800 tysięcy osób, które określiły się w spisie GUS za Ślązaków zostało dzisiaj "wymazanych" z wyników badań.
      3. Planuje się wprowadzenie opłat za drogi ekspresowe (DTŚ też?)

Mi wystarczy - i niech PO - POlegnie w następnych wyborach - już mi naprawdę wisi, czy wygra Kaczka zamiast Kaczora.
    • pacynka0258 Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami... 19.03.13, 18:24
      I to jest właśnie kapitalizm po polsku.
    • chilum Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami... 19.03.13, 18:30
      Sławomir Nowak ‏@SlawomirNowak
      No to jeszcze raz: NIE PLANUJEMY ODPŁATNOŚCI ZA SAM. OSOB. NA A4 GLIWICE - KATOWICE. POzdrawiam Śląsk i Ślązaków!
    • 19marek80 Niech ich szlag jasny trafi! bojkot! 19.03.13, 19:28
      jaki jest sens jazdy autostradą skoro co kawałek trza się zatrzymywać?! - poza tym - płacimy podatek drogowy w paliwie i jeszcze 2 raz nas doją! wyłączyłem w nawigacji płatne drogi i jeżdżę innymi drogami! - wolniej i dłużej, ale nie spieszy mi się - a te h... na mnie nie zarobią!
      • kuba_katowice Re: Niech ich szlag jasny trafi! bojkot! 19.03.13, 23:16
        Tylko często alternatywne drogi są strasznie dziurawe :/

To co zaoszczędzisz na braku opłaty za przejazd oddasz w paliwie (zazwyczaj dłuższa i bardziej czasochłonna droga) i w szybszej naprawie zawieszenia..

Trzeba wyjść na ulice, Koleżanki i Koledzy!
    • prawdziwy.erich tak ?? w takim razie... 19.03.13, 19:32
      w takim razie my mieszkancy gornego slaska wprowadza podatek od zanieczyszczenia wszsytkim ktorzy jada z krakowa do wroclawia i zanieczyszcaja nasze miasta.

blokada za blokade. Tak dalej byc nie moze. Nie po to godzilismy sie zeby autostrady budowalil doslownie w centrach miast po oknami. Oszukali nas i chca nas teraz okrasc.

Kilka blokad autostrady wybije z glowy hersztowi tuskoowi totalitarne zapedy !
    • prawdziwy.erich i co gamonie wyborcy PO ?!?! 19.03.13, 19:33
      dalej bedziecie na nich glosowac ?!??!
      • Gość: hehe Re: i co gamonie wyborcy PO ?!?! IP: *.internetia.net.pl 20.03.13, 07:19
        tak, bo oni tak ładnie obiecują.
    • prawdziwy.erich zablokowac autostrade A4 19.03.13, 19:35
      jesli ten zlodziejski projekt przejdzie jedyne wyjscie to to ze mieszkancy slaska zablokuja autostrade i tyle.
    • iustus.1 Wszyscy zapłacimy za jazdę A4 między Katowicami... 19.03.13, 19:40
      Żądam odłączenia GÓRNEGO ŚLĄSKA od złodziejskiej polski.
    • Gość: byly wyborca brawo po brawo nowak IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 22:49
      brawo zlodzieje
      • Gość: Qc Re: brawo po brawo nowak IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.13, 23:20
        Za kumuny obkradali slask. Za zanieszczysczenia zaklady placili kosmiczne kary. Tylko , ze ta kary nie szly na ochrone srodowiska slaska tylko na Rzeszow, Bieszczady itd. Teraz nalezy okradac slazokow jak sie do. Bo to glupi narodek i sie do jokrodac. Sam pan Kutz powiedzial cos pod adresem slaskich politykierow. A joni dalej robia to co robia. Czyli nic. Ani jeden z poslow z slaska nie powie >> NIE << Czy ktos to zrozumie? Bo ja czhyba cos kapuja. Czyzby to sa sami gorole co chca sie zwac slazokami?
        Panowie zarty zartami , ale tu cos naprawde cos nie pasuje w tej slaskiej ukladance. Dlaczego SLAZAK musi za beleco placic? A w zamian ,co slask z tego ma?
    • Gość: o w morde czytac ze zrozumieniem !!!! IP: *.c194.msk.pl 20.03.13, 07:28
      skoro postawia bramki w Kleszczowie i na wezle "Murckowska" to oplata bedzie tylko dla tych ktorzy przez te wezly pojada
      niegdzie nie napisali, ze jazda "wewnatrz" tych punktow bedzie platna - to przeciez wymagaloby postawienia dodatkowych kilkudziesieciu bramek, bo tyle na tym odcinku jest wlotow i wylotow na A4
      • Gość: mk Re: czytac ze zrozumieniem !!!! IP: *.internetia.net.pl 20.03.13, 08:43
        gdzie ty masz coś o bramkach, czytaczu ze zrozumieniem. Nie bedzie bramek, będzie elektroniczny pobór opłat.
        • Gość: PeKaES Nie będzie szlabanów! Będą bramki elektroniczne! IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.13, 10:49
          No właśnie: jak oni to sobie wyobrażają od strony technicznej?
          Na przykład:
          - Wjeżdżam moją osobówką na kawałeczek autostrady z Węzła Mikołowska. W większości jadę nie tyle samą autostradą, ile raczej drogą przylegającą do niej (choć autostradą jednak kawałek też).
          - Zjeżdżam na Węźle Murckowska w lewo, by zaraz przy cmentarzu komunalnym odskoczyć - w ulicę Gospodarczą (w kierunku na Janów).

Jeśli nie będę miał w samochodzie żadnego elektronicznego urządzenia do płacenia, to co mi zrobią? Zatrzymają natychmiast po wjeździe na A4, czy też dopiero po zjeździe na ulicę Murckowską?
          Czyli co: żadnych bramek, czy może jednak jakieś szlabany pojawić się muszą? A może będą tam krążyły jakieś brygady pościgowe w superszybkich Ferrari, ścigające takich jak ja; takich, którzy wjechali, choć im nie było wolno? A może po prostu automat zrobi mi zdjęcie i listownie poprosi o zapłacenie mandatu?

Uważam, że moje pytanie jest BARDZO WAŻNE, wręcz KLUCZowe.
        • Gość: o w morde Re: czytac ze zrozumieniem !!!! IP: *.c194.msk.pl 22.03.13, 04:42
          Gość portalu: mk napisał(a):

> gdzie ty masz coś o bramkach, czytaczu ze zrozumieniem. Nie bedzie bramek, będzie
          > elektroniczny pobór opłat.

cmoku, bramki elektroniczne to tez bramki
          a moze ty myslales, ze z satelity beda ci auto namierzac ?

hihihihihihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka