Dodaj do ulubionych

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

08.04.13, 09:45
Tą samą łyżką miesza potrawy i je smakuje.. ciarach. U pani Magdy G. nie tkąłbym niczego. Fuj ! Zaś o jej komentarzach szkoda gadać....
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 10:01
      Ta kretynka zachowuje się jak rozkapryszone dziecko. Wystarczy, że ktoś zrezygnuje z jej idiotycznych pomysłów i wpada w furię. Niestety przez układy jest nie do ruszenia, więc nie wróżę właścicielom lokalu sukcesu.
      • kretynofil Nie ogarniam... 08.04.13, 14:19
        Nie rozumiem o co chodzi - wszyscy najeżdżają na Magdę Gessler, ale za co tak naprawdę?

Fakt, rzadko zdarza mi się oglądać jej program, ale jeszcze nigdy nie widziałem tam czegoś co do zasady nietrafnego lub złego. Podoba mi sie to co robi, podoba mi się to, że krytykuje typową dla "byznesu po polskiemu" bylejakość, przeświadczenie, że "byznes" to jest takie coś, że wkładasz 30-50 tysięcy i po pół roku bez jakiejkolwiek pracy, pasji, poświęceń, kompetencji - swoje 100 kafli musisz na czysto wyciągnąć. Tak, niestety, rozumuje większość, pożal się boże, "restauratorów".

Same rady pani Gessler też ciężko nazwać odkrywczymi: tak, rybę przyrządza się świeżą, tak, nie gotuje się z koncentratu, tak, niektóre dania wymagają więcej pracy, a wystrój jest równie ważny jak to co na talerzu. Każdy kto chociaż trochę lubi gotować wie o tym, to jasne, ale jeśli ktoś życzy sobie kilkadziesiąt złotych za rozmrażane mięso duszone w kostce rosołowej, to najwyraźniej nie jest to wiedza powszechna.

Co do zachowania celebrytki to fakt, potrafi być wulgarna, potrafi nakrzyczeć - ale ponownie: ONA MA RACJĘ. Jeśli ktoś truje klientów zepsutym, przygotowywanym w urągających higienie warunkach żarciem, to raczej niech nie liczy na pochwały.

Dla mnie najważniejsze jest to, że program przekazuje proste przesłanie: żarcie nie musi być pretensjonalne, zagramaniczne na siłę, przekombinowane, tylko proste, ale przyrządzone z uczuciem, ze świeżych, lokalnych produktów, ku*wa. Jeśli dotrze to do restauratorów to kto wie, może Polacy zaczną częściej jadać na mieście - wszystkim to wyjdzie na zdrowie...

I teraz: czego wszyscy skaczą tak na Gesslerową? Że próbuje tą samą łyżką, którą miesza? Sorry, ale w połowie tych lokali to i tak jest to ogromny krok do przodu w stosunku do zarastających pleśnią garów...
        • Gość: adasiek Re: Nie ogarniam... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.04.13, 14:39
          >Że próbuje tą samą łyżką, któr
          > ą miesza? Sorry, ale w połowie tych lokali to i tak jest to ogromny krok do prz
          > odu w stosunku do zarastających pleśnią garów..._______ ______ Pewnie, zawsze mozna przyrownac do czegos gorszego i wszystko jest w porzo...;)
          • kretynofil No nie... 08.04.13, 15:50
            > Pewnie, zawsze mozna przyrownac do czegos gorszego i wszystko jest w porzo...;)

No nie, oczywiście że nie o to chodzi, ale każdy program kulinarny można krytykować że niby da się go lepiej zrobić. W każdej restauracji odchodzą takie rzeczy, ale chodzi o to, żeby piętnować takie które naprawdę stanowią problem. Jak mam do wyboru ślinę kucharza albo starą rybę, to jednak wolę to pierwsze...
        • Gość: Big Brother dokładnie IP: 91.233.18.* 08.04.13, 14:46
          większość pseudokucharzy je łapą z gara, a klienci nie mają o tym pojęcia i jeszcze się oblizują jelenie
          • Gość: adasiek Re: dokładnie IP: *.hsd1.fl.comcast.net 08.04.13, 14:49
            i dlatego jak pseudokucharka madzia siorbie z lyzki, ktora potem miesza jedzenie posypujac wszystko garcia klakow to jest okey?
            • kretynofil No nie jest ok... 08.04.13, 15:52
              Tak, to nie jest ok, ale najważniejsze, że pokazuje przy okazji wiele innych, dobrych rzeczy.

Nie do wszystkiego trzeba się stosować, nie każdy jej przepis jest dobry, ale "duch" programu jest słuszny: żeby zajmować się gotowaniem, trzeba się na nim znać i trzeba to kochać...
        • Gość: Babcia klozetowa Re: Nie ogarniam... IP: 194.165.48.* 08.04.13, 15:33
          @kretynofil
          Nie przejmuj się. Większość tych krytykujących Gesslerową "smakoszy" zapewne w życiu nie była w restauracji, bo po co płacić 30, 50 zł czy 100 zł za obiad, jak w domu "za tyle kasy" zrobi się żarcia na tydzień a i za jedno piwko z knajpy można wypić cztery... Zresztą jeżdżąc po Polsce widzę że np. miernikiem jakości dla tirowców jest wielkość porcji i jaki-taki smak. A podane może być nawet w wiadrze, no bo jaki "normalny" talerz zmieści dużo zupy ?

Programy Gesslerowej pokazują jaki syf mają na zapleczu niektórzy uważający sie za "restauratorów". Ja gdybym miał knajpę z takim zapleczem, to w życiu nie wpuścił bym tam nikogo i to jeszcze z kamerą ! A poza tym, o ile wiem, to ten wystrój, zmiany menu i darmową reklamę funduje TVN. Gwarantem jest stosowna umowa lojalnościowa zobowiązująca restauratora do zachowania tych zmian przez jakiś tam czas. Więc żal można mieć wyłącznie do siebie
          • kretynofil Otóż to :) 08.04.13, 15:56
            > Nie przejmuj się. Większość tych krytykujących Gesslerową "smakoszy" zapewne w życiu nie była w restauracji, bo po co płacić 30, 50 zł czy 100 zł za obiad, jak w domu "za tyle kasy" zrobi się żarcia na tydzień a i za jedno piwko z knajpy można wypić cztery...

To jedno, a druga grupa to ludzie, którzy w tych knajpach jadali, smakowało im i teraz odbierają krytykę czegoś co im smakowało jako atak personalny wymierzony prosto w nich.

Nie wiem na czym to polega, ale Polacy tak mają, że jak skrytykować coś co lubią, to natychmiast biorą to strasznie do siebie. Nigdy tego nie potrafiłem zrozumieć...

Strasznie śmieszne jest też to, że ludzie oczekują, że Gesslerowa będzie "grzeczna", że będzie "kulturalna", czyli: żarcie może być zgniłe i podłe, byle w tle plumkała muzyka klasyczna, na stole stały świeczki a kelner miał krawat. Snobizm w najgorszej postaci...
          • Gość: and2 Re: Nie ogarniam...obłuda IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 20:25
            Mnie razi obłuda pani Madziuchny,innym wmawia,że należy rozmawiać z personelem,ale nie moze być sytuacji,że pracuje kochanka i żona w jednej knajpie,i dowiadujemy sie ,że pani madziuchna sama ma romanse z kelnerami,potem twierdzi ,że pracownikom należy wypłacać pensje i dowiadujemy sie,jak to u niej w knajpach jest,twierdzi,że należy gotować zdrowo i sama sypie jakieś badziewie reklamowe do gara,i ten jej język,baby z magla lub z targu wiejskiego.To nie jest gwiazda ani autorytet tylko prostaczka w najlepszym wydaniu.
        • Gość: Adam Re: Nie ogarniam... IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 19:39
          Nie wiem jak inni, ale ja ją krytykuję, bo nieudolnie naśladuje Gordona Ramseya i jego program. Gościa, który w przeciwieństwie do niej ma kompetencje, żeby robić rewolucje w restauracjach i żeby pouczać ich właścicieli.
    • acototak Pamiętacie Miss Piggy z Muppet-ów? 08.04.13, 10:14
      Czyż nie ma podobieństwa?
      • Gość: Silva Nie, nie widzę podobieństwa. IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.13, 10:26
        Natomiast widzę podobieństwo Twojego komentarza do innych postaci The Muppet Show => 2 starszych zgredów.
        • Gość: Anna Re: Nie, nie widzę podobieństwa. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 10:34
          Jest podobieństwo. Ta charakterystyczna fryzura... spokojnie, przecież świnka Piggy to miła postać. Jednak Magda Gesler nie powinna z taką fryzurą miotać się nad garnkami. Obrzydzenie mnie bierze na to jedzenie.
          • Gość: kotbehemot Re: Nie, nie widzę podobieństwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:37
            Obrzydzenie to mnie bierze na to pseudojedzenie serwowane przez pseudorestauratrów. Odgrzewane "coś" rodem z epoki lodowcowej, utopione w starym tłuszczu i posypane tablicą mendelejewa. To mnie obrzydza.
            • Gość: z Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszkadzają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:53
              ?
              Przecież to puste i głupie babsko urąga wszelkim zasadom higieny w kuchni, gdzie obowiązkowy jest czepek, chusta czy choćby siateczka zabezpieczająca przed sypaniem się włosów kucharza do potraw. Obrzydzenie bierze widok miotającego się nad garami babska ze stertą rozwianych kudłów na głowie. I w dodatku mającego czelność wytykać innym syf i brud.
              • Gość: kotbehemot6 Re: Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 11:01
                Dobrze zadbany włos nikomu nie zszkodził:))) Czy ktoś znalazł włos????- Natomiast Gesslerowa znalazła przeterminowane żarcie, stary tłuszcz oraz chemikalia które nijak jedzeniem nazwac nie można i to szkodzi i to jest obrzydliwe
                • acototak Może należałoby zrobić cykł programów 08.04.13, 11:12
                  "Z ukrytą kamerą w restauracjach Magdy Gessler."
                • Gość: hhhhhhhhhh Re: Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszka IP: *.internetia.net.pl 08.04.13, 11:21
                  Jak chodzi o chemikalia to Gessler używa gotowych przypraw w ramach reklamy pewnej firmy. To tak na marginesie, zaden szanujący się kucharz tego nie robi.
                  • Gość: xxxx Re: Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszka IP: *.165.enf.pl 08.04.13, 11:26
                    Dokładnie tak, żaden szanujący kucharz i nie tylko, domorośli też unikają takich gotowców.Ponadto ta baba jedynie znana jest z tego że jest znana, i to wyjaśnia jaki poziom reprezentuje.Celebrytka to nie to samo co szanujący się kucharz.
                  • Gość: ivo Re: Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszka IP: 193.111.166.* 08.04.13, 12:25
                    t szanujący się kucharze maja uprawy pieprzu, drzew cynamonowych????
                  • spacey1 Re: Ale kudły w zupie czy surówce ci nie przeszka 08.04.13, 22:35
                    ja nie widziałam gotowców wśród używanych przez MG przypraw. Używa suszonych przypraw, ale mieszanek tam nie widziałam. Co masz na myśli konkretnie?
            • Gość: merritt Re: Nie, nie widzę podobieństwa. IP: *.lublin.eu 08.04.13, 12:30
              W Lublinie na ulicy Kościuszki restaurację o nazwie: Spiżarnia Magdy Gessler zamknął sanepid. Wytykanie innym syfu i nieświeżych składników to z jej strony czysta hipokryzja. O coś w tej gierce chodzi. Może Pani Magda żąda odsypu za dobre słowo a jak układ nie idzie to restauracja jest do d... ?
        • acototak Re: Nie, nie widzę podobieństwa. 08.04.13, 11:08
          Czyli widzisz podwójnie?
      • Gość: Anna Re: Pamiętacie Miss Piggy z Muppet-ów? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 10:28
        Trafiłaś w "10" cały czas wiedziałam, że kogoś mi przypomina... nie mogłam skojarzyć kogo :)
      • Gość: stranger 1 Re: Pamiętacie Miss Piggy z Muppet-ów? IP: *.agh.edu.pl 08.04.13, 10:59
        nie obrażaj Miss Piggy była dużo fajniejsza i język miała bardziej kulturalny zachowanie też było ok a tego wszystkiego brak u "słynnej" "restauratorki"
      • czemublokujecie_mikonto Jest ! Piggy tez była bardzo inteligentna 08.04.13, 13:28
        - w przeciwieństwie do ciebie:P
    • chernakowski Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:14
      A czego ci restauratorzy się spodziewali po Gessler? Że będzie ich chwalić i sypać komplementami? Zapraszając kobietę, by zrobiła sobie show na ich kłopotach sami ukręcili na siebie bicz. A teraz narzekają?
      • tygrysio_misio Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:23
        to prawda... wiedzieli jaka jest formuła programu.. sami się na nią zgodzili.. raczej nie powinni mieć szans w sądzie

co nie zmienia faktu, że realizatorzy programu (nie wiemy na ile to intencja Gessler, na ile wymóg producentów) postępują nagannie.. aż dziw, że ludzie się do nich zgłaszają..
        • Gość: mimi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 10:39
          oni skie zglaszaja bo robia bokami, a nie dlatego, ze im interes kwitnie.

jezeli ta pani czuje sie urazona gkrytyka Gessler i twierdzi, ze probowano zniszczyc im dobrze prosperujaca restauracje to ja tez nie rozumiem po co jej tA Gessler byla?
          • tygrysio_misio Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:42
            parę miesięcy temu czytałam wypowiedź tej pani o tym, że nie szło im aż tak źle, a programem chcieli rozreklamować restaurację.. za to po programie zaczęło być na prawdę źle
            • Gość: mimi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 10:46
              no bo ludzie zobaczyli ten sos bez grzybow...

moze powinni przerzucic sie na organizowanie przyjec weselnych etc, te ludwili sie do czegos takiego lepiej nadaja, a schabowego kazdy glupi zrobic potrafi.

• Gość: mimi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 10:51
                tzn. mam na mysli, ze w tym odcinku Gessler z pomoca kelnera szukala grzybow w swoim sosie grzybowym i ich nie znalazla.
              • tygrysio_misio Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:30
                akurat styl jaki narzuca Gessler też ma sobie wiele do życzenia... do tego higiena leży i kwiczy.. no i hipokryzja (naśmiewanie się, że Ludwik XVI nie znał kaszy, a samemu wsadzanie do menu ziemniaków z bigosem)
                • Gość: mimi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 12:34
                  nie zmienia to faktu, ze wlascicielka zyje w swiecie iluzji. jej adwokat tez o tym wie, inaczej by jej procesowanie sie z kims kto ma duzo wiecej kasy od niej odradzil. kobieta zamiast poszukac winy w sobie zwala na Gessler fakt, ze klientela zaglosowala nogami i poszla gdzies indziej. Gdyby oni naprawde dobrze gotowali to Gessler by im nie mogla zaszkodzic.

Taki podobny program jest w niemieckiej telewizji- kiedys byl taki przypadek, ze restauracja uratowana i z nowym menu i tak splajtowala bo wlasciciel byl arogancki w stosunku do gosci, a obsluga brala z niego przyklad. Te rewolucje moga pomoc w tym sensie, ze wlascicielowi ktos pokaze co on zle robi i jak to mozna zrobic lepiej. Wszystko zalezy od tego co on z ta wedka zrobi.

inaczej ta kobieta co byla ostatnio, co jej kuczarki nie wiedzialy jak sie lepi pierogi(!!!!) tez pojdzie skarzyc Gessler bo ludzie nie chca jesc jej pizzy smietanowej(foch).

w ogole to sie zastanawialam skad ten ludwik w tym budynku. zeby to byl palacyk albo przynajmniej stara willa- ale ona tego ludwika wstawila to czegos co wyglada jak hurtownia papiernicza.
    • Gość: kotbehemot Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:25
      akurat Restaurację matal cos tam(nie do wymówienia) dobrze zapamiętałam, bo dawno tak się nie uśmiałam z wielkopańskich zapędów właścicieli. Ubaw po pachy.
      Niby w którym miejscu Pani Gessler działała na szkodę? Gdyby restauracja przynosiła zyski, właściciele nie wzięliby udziału w programie. Lokal nie działał jak trzeba. Czego ci państwo sie spodziewali,ze Pani Gessler uzna,ze icjh miejsce jest w Wersalu a to społeczeństwo nie dorasta do pięt.Żeby zaszkodzić trzeba mieć w czym zaszkodzić, przeciez ten lokal chylił sie ku upadkowi, i nie przynosił zysków co właściciele sami potwierdzili biorąc udział w programie...chyba,że......liczyli na reklamę za darmo i wtedy kto tu kogo oszukał?
      • Gość: jaga Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:31
        nie przesadzaj z reklama za darmo , zapraszajac to pania trzeba wyłozyc TVN 100 tyz zł i stad niektóre z restauracji upadło, a cały program jest rezyserowany dlatego nie dziwie sie ze ktos niewytrzymał
        • wirusx Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:54
          Nie dość, że kłamiesz, to jeszcze nieudolnie piszesz jak analfabetka. Jestes właścicielką tego obciachowego "lokalu" ?
      • taka_prawda500 Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:06
        Ja tę "restaurację" też zapamiętałam najlepiej z negatywnych względów. Wystrój kicz nad kicze, nazwa durna, a właścicielka ma chyba problemy z psychiką. Pani Gessler usiłowała coś z tym zrobić i nie udało się jej, do tej pani właścicielki nic nie docierało. Chciała to ma.
        • Gość: gosc72 Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.13, 11:29
          hmmmm produkcyjni licza na kase niestety coraz bardziej jestesmy grubianscy i wulgarni bez taktu wobez siebie i innych stad ta popularnosc tej pani ,obojetnie co jest w restauracji ta pani i je sposob poroszania , gesty i mowienie mnie nie odpowiada wiec nie ogladam,pisze by byly takie programy ale w takim aroganckim klimacie np " slodki bisnes : na TLC
        • Gość: will Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 13:03
          Tak, a "restauracja pod złotym ziemniakiem" jest świetna. Lepsza byłaby chyba tylko Pod czerwonym burakiem a logo twarz pani (choć ciężko ją tak nazwać) G. z kur.. na ustach.
    • vomitorium1 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:30
      nie wiem dlaczego
      ale ta pani
      odbiera mi apetyt
      • Gość: Gość1 Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: 78.9.15.* 08.04.13, 21:53
        Bo jak się obserwuje świnię w chlewie to traci się ochotę na wieprzowinkę :)
    • Gość: Zdegustowana Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.tktelekom.pl 08.04.13, 10:30
      Jej rewolucje polegają na tym, ze przyjeżdża, próbuje potraw, następnie wyzywa właścicieli lokalu i personel, zwraca się do wymienionych per ty, rzuca produktami spożywczymi i naczyniami, następnie forsuje swoje menu (tu należy sobie zadać pytanie czy sama je wymyśla, bo jej działalność w kuchni ogranicza się do sypania przypraw w garnki), a potem, gdy przyjeżdża na kontrolę, wywraca stół.
      Oglądałam niemiecką wersję tego programu i ekspert nigdy takich rzeczy nie robił. Wskazywał błędy i w bardzo kulturalny sposób podpowiadał, jak można je skorygować.
      • Gość: ada Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:41
        Ten oglądam niemiecką wersję - z Christianem Rachem. Super! Tam nie ma krzyków, rzucania jedzeniem i przekleństw! Gdyby tylko polska telewizja była taka...
        • jamesonwhiskey Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:19
          > Ten oglądam niemiecką wersję - z Christianem Rachem. Super! Tam nie ma krzyków,
          > rzucania jedzeniem i przekleństw! Gdyby tylko polska telewizja była taka...

bo to jest ciemniaki zupelnie inny szol
          • Gość: jazz O RLY? IP: *.superkabel.de 08.04.13, 11:31
            no tak, poza tym ze sa to wersje programu Ramsay'a. Znawco.
          • Gość: gość Re: Producenci // Gessler vs Rach IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 12:34
            ale jak się przypatrzeć ile z tych podmiotów przetrwało
            tu: de.wikipedia.org/wiki/Rach,_der_Restauranttester
            to ciężko o dobry nastrój,
            Niemiecki moderator jest grzeczny i ułozony, bo ... studiował kierunki związane z logiką raczej niż sztuką
            • Gość: mimi Re: Producenci // Gessler vs Rach IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 13:54
              jak sie przyjrzec od czego padly to mozna rozroznic dwie grupy- pierwsza to ci co mieli taka kupe dlugow, ze jednak nie podolali ewentualnie wypowiedziano im umowe lokalu, druga to tacy co nie zmienili swojego nastawienia. tak kiedys pod tym katem sprawdzalam i pod jednym z artykulow o zamknieciu takiego lokalu na stronie jakiejs lokalnej gazety komentarze byly jednoznaczne- zarcie podle, a obsluga arogancka- wlasciciel myslal, ze sobie zrobi reklame. zupelnie jak ta pani.
        • Gość: Medioznawca to słabo znasz niemiecki IP: 91.233.18.* 08.04.13, 11:44
          użyj mózgu i kulturalnie wytłumacz, że nie nie należy truć klientów
          • Gość: Zdegustowana Re: to słabo znasz niemiecki IP: *.tktelekom.pl 08.04.13, 12:01
            Uważasz, że bez podnoszenia głosu, chamskich, albo nawet wulgarnych odzywek i demonstracji w postaci rzucania przedmiotami nie da się wytłumaczyć komuś, że on/ona coś źle robi? Zapewniam Cię, że w kulturalny sposób jest to bardziej możliwe niż w przy użyciu wyżej wymienionych „metod”.
            • Gość: dośćchamstwu Re: to słabo znasz niemiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 13:25
              Dokładnie. Albo TVN promuje chamstwo ,albo kultury nie akceptuje większość Polaków. Przecież w TVN24 tak "pięknie" mówią o "mowie nienawiści" w polityce, a sami promują nienawiść i chamstwo swoimi programami. Mało im sygnałów ostrzegawczych ? Pan mordujący polityka PiS ? Profesora planującego zamach na sejm ? Jednak trudno mi uwierzyć ,że media dają to czego ludzie chcą,bo potrzeby też można wykreować,a resztę zrobi chęć dostosowania się do reszty społeczeństwa. DOŚĆ CHAMSTWU W TV. Co z tego że Ty, znajoma czy ja tego nie oglądamy ,ale ogląda to większość Polaków, która później kreuje naszą rzeczywistość, chamską rzeczywistość.
        • Gość: mim Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 13:58
          polska wersja jest bardzo zblizona do tej oryginalnej, w ktorej wrzaski, przeklenstwa i rzucanie garami byly na porzedku dziennym.

stad roznica.

Rach to po prostu jest inny typ, wiec program jest inny.
        • Gość: emi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 08.04.13, 14:32
          To może dla odmiany obejrzyj wersję oryginalną z Gordonem Ramsayem. Przy nim pani Gessler naprawdę wypada łagodnie :)
          • omizq Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 19:36
            Z tym, że:
            Po pierwsze Gordon Ramsey jest autentycznym szefem kuchni i restauratorem. W dodatku cenionym.
            Po drugie on nie wyzywa ludzi. Owszem "rzuca mięsem" na lewo i prawo, ale nigdy nie wyzywa właścicieli lub pracowników. Mówi dosadnie, rzuca tekstu typu "jak możesz takie g... podawać ludziom", "jak możesz nazywać się kucharzem, jak k... przygotowujesz wszystko w mikrofalówce", "możesz k... kogoś otruć". W swoim przeklinaniu jest autentyczny, widać prawdziwe oburzenie, gniew, nieogarnianie sytuacji. Nawet jeśli kogoś urazi to potem go/ją uspokaja, pociesza, wyjaśnia.
            Po trzecie znaczna część jego podpowiedzi ma charakter merytoryczny, dotyczą jedzenia, prowadzenia biznesu, miejsc do robienia zakupów, relacji z personelem, sposobów na wyróżnienie się wśród innych restauracji itd. Często przedstawia wyniki małego rozeznania na rynku lokalnym, przykładowo pizzerii jest w tej okolicy 25, ale nie ma ani jednego grill-baru.
            Po czwarte nie używa i nie promuje używania przypraw z paczki. Główna zasada to, że jedzenie ma być przygotowane ze świeżych składników.
            Po piąte nie zachowuje się jak wielka diva, choć biorąc pod uwagę jego dorobek ma większe prawo niż Magda Gessler.
            Po szóste menu jest dostosowywane do charakteru lokalu. Bardzo często opracowywane jest razem z kucharzami i szefem. Zachęca ich do tworzenia czegoś samemu.
            • Gość: Adam Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 19:44
              No i to jest odpowiedź idealna, dla wszystkich fanów pani G, którzy nie rozumieją jak można nie lubić tak wspaniałej i sympatycznej kobiety. Do tego prawdziwej szefowej kuchni po malarstwie.
            • Gość: Arth Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 00:19
              Akurat i Ramsy by wymiękł przy właścicielce Matalmary.
              Chociażby ten przykład 25 pizzerii - tutaj powiedziałby, że kuracjusze potrzebują dobrej restauracji, bo w Goczałkowicach nie ma takiej; a ona, że takich gości nie chce.:-)
              To on by pewnie zapytał się: A jakich? Hrabiów czy celebrytów? a potem dodał, że tacy mają i 1000 innych resauracji chcociażby z autentycznymi antykami.:-)
            • Gość: Arth Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: 149.156.60.* 11.04.13, 12:00
              Jeszcze rozwinę swoją wypowiedź i odniosę się do hipotetycznej wizyty Gordona Ramseya w Matalmarze, oraz jej rezultatów w porównaniu z wizytą Magdaleny Gessler. :-)

> Po pierwsze Gordon Ramsey jest autentycznym szefem kuchni i restauratore
              > m. W dodatku cenionym.
              Nic by to nie zmieniło w ostatecznym rezultacie, ponieważ zauważmy, że włascicielka się wściekła dopiero w sytuacji, kiedy jedzenie zaczęło być krytykowane przez "zusowców", a krytykę celebrytki znosiła. Wypowiedź o "zusowcach" padłaby po prostu w innych okolicznościach.

> Po drugie on nie wyzywa ludzi.
              A to by nawet pogorszyło ocenę właścicielki przez widzów, po jej obraza i wyjazd czy "k...a" przy barze po zaproponowaniu zmian (akurat bez przekleństw M. G.) wyglądałby jeszcze gorzej - przy Gesslerowej mogła się tłumaczyć, że nie wytrzymała, bo ta jest chamska, przy Ramseyu jak? Że nie wytrzymała, bo ten jej nie pochwalił.:-)

> Po trzecie znaczna część jego podpowiedzi ma charakter merytoryczny
              Nic by nie zmieniło a nawet pogorszyło, bo właścicielka jest zbyt zadufana w sobie.

> dotyczą jedzenia,
              Właścicielka uważa, że wystrój jest najważniejszy, a gotować może nawet pomoc kuchenna. :-)

> prowadzenia biznesu...
              Właścicielka i tak wszystko wie najlepiej. :-)

> przedstawia wyniki małego rozeznania na rynku lokalnym,
              A co by tu powiedział? Że najważniejsza potencjalna klientela to kuracjusze, bo tacy się nudzą, więc chcieliby zjeść coś dobrego?:-)
              A właścicielka na to, że ona nie chce "zusowców" - vide moja wypowiedź obok. :-)
              Poza tym Ramsey od razu by odkrył, że te "antyki" to w gruncie rzeczy XX-wieczne kopie...

> Po czwarte nie używa i nie promuje używania przypraw z paczki. Główna zasada to
              > , że jedzenie ma być przygotowane ze świeżych składników.
              Właścicielka uważa, że wystrój jest najważniejszy, a gotować to może nawet pomoc kuchenna. :-)

> Po piąte nie zachowuje się jak wielka diva,
              Tym bardziej by się właścicielka ośmieszyła swoimi zachowaniami.:-)

> Po szóste menu jest dostosowywane do charakteru lokalu. Bardzo często opracowyw
              > ane jest razem z kucharzami i szefem. Zachęca ich do tworzenia czegoś samemu.
              A co by tu mógł zrobić, skoro wykwintna kuchnia francuska jest trudna technicznie, a kucharz (nie mówiąc już o pomocy kuchennej z następnej wizyty M. G.) nie dawał sobie rady z kuchnią standardową. Jedynie mógłby doradzić zmianę stylu na coś prostszego, żeby dobrano menu, które nie przekracza umiejętności kucharza.

Reasumując dobrze, że nie przybył do Matalmary Ramsey zamiast Gesslerowej, bo właścicielka wypadłaby w takiej sytuacjia co najmniej 2 razy gorzej.
    • mariusz_1234 [...] 08.04.13, 10:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koichiro2020 Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:50
        Po 1. : Ona się nazywa "Gessler"
        Po 2.: Nie ma powodu do zdejmowania tego programu z anteny co potwierdzają bardzo wysokie wyniki oglądalności
        Po 3.: Na jakiej podstawie pomawiasz ją o alkoholizm?
        Po 4.: Jej temperament i (specyficzne) poczucie humoru są motorem tego programu, dzięki czemu cieszy się tak dużą popularnością.
        A po 5.: Mi osobiście ten program bardzo się podoba. Lubię wyrazisty temperament pani Magdy. Nie owija w bawełnę. Jak coś jest przeciętne, dziadoskie albo po prostu do dup* to ona to mówi wprost. I o to chodzi. Nie mam problemów z jej wyglądem. A skoro ją tak krytykujesz za wygląd to musisz być niezłym Adonisem. Chętnie bym Cię zobaczył.

A tak wogóle - jak Ci sie program nie podoba - bo ma prawo nie podobać - to nie męcz się i nie oglądaj.
        • Gość: Krzepki Harry Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.e-gco.pl 08.04.13, 11:13
          Nazywa się Ikonowicz (jest siostrą tego w czerwonej koszuli), a "Gessler" to pamiątka po byłym mężu. Z Gesslerami ma tyle wspólnego co wół z karetą.
          • Gość: abc Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 12:44
            > Nazywa się Ikonowicz (jest siostrą tego w czerwonej koszuli)
            Ikonowicz to ona była z domu, teraz nazywa się Gessler, bo przyjęła nazwisko męża. I nawet jeśli to jest już były mąż, to jeśli nie zmieniła nazwiska to ciągle nazywa się Gessler.
            Za trudne do pojęcia?
          • czemublokujecie_mikonto A co komu przeszkadza jak ma na nazwisko. Skoro 08.04.13, 13:45
            nie zmieniła, to jej sprawa, jej rodzinne sprawy to też jej sprawy. A show to show-taką przyjeli konwencje i tyle. Gdyby do mnie przyjechała to tylko bym w rozmowie poprosił żeby nie rzucała kuchenną łaciną, bo przy mnie nie ma takiej potrzeby, a kulturalny człowiek znajdzie inne słowa ze słownika by powiedziec to co chce. Myśle że by zrozumiała. No ale jak sie spotyka z jakimiś pacanami, które niczego nie rozumieją to moze inaczej do nich nie trafia, że skoro prowadzą kuchnie to winno być najpierw umyte, potem składniki nie zepsute a na dodatek ugotowane, bo przecież nikt nie idzie do nich dać im zarobić tylko dobrze zjeść. A jak nie potrafią to niech sie za to nie biora. Przykładem ostatni program gdzie było dwóch panów wspólników. Lepiej stracić troche, zając sie czymś innym niż tracić latami i skończyć z komornikami na karku:P
        • Gość: jaca Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 11:25
          no własnie dla takich ja ty jest ten program ,zakłamanych mieszkanców ciemnogródu zwolenników teori spiskowych i co niedziele biegajacych do koscioła
        • Gość: all Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.04.13, 12:27
          Większego kiczu niema.
      • Gość: Hehe widać, że ci piana z mordy wali IP: 91.233.18.* 08.04.13, 11:47
        no ale ty celebrytów możesz co najwyżej w TV obejrzeć znawco
    • j-44 Plus,czy minus 08.04.13, 10:33
      Żeby było jasne,nie przepadam za czasem zbyt grubiańskim językiem Magdy Gessler,ale.....
      1.wg dzisiejszych ogłoszonych badań - taki język jest zrozumiały [!]przez większość społeczenstwa.Czy na budowie jest inaczej??
      2.Magda to bat na pazernych restauratorów,żeby nie powiedzieć - oszustów!
      3.Magda Gessler przyjeżdża na ZAPROSZENIE.Każdy zna warunki.
      4.Czasem mi się wydaje,że w niektórych przypadkach aż się ciśnie pytanie - gdzie była inspekcja SANEPIDu??
      5.Program Magdy Gessler odsłania patologię "polskiego jadła".
      A co się dzieje po "rewolucjach"? Ano,np po ostatnim programie,jak się cieplej zrobi to pojadę z żoną do Ostrowa Wielkopolskiego [ok.200km] by w rodzinnej restauracji "Golonka w pepitkę" tej golonki spróbować! Ostatnio w jednej restauracji w moim mieście podano mi "kotlet słoneczny" który nie widział jajka,był szaro-bury i o konsystencji odgrzanego kotleta w mikroweli.No,nie zrobiłem awantury ,a powinienem.Smacznego.
      • Gość: behemot6 Re: Plus,czy minus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:36
        dokładnie. Baba jest dosadna ale mówi prawdę.
      • bet.a.12 zgadzam się z j-44 08.04.13, 12:30
        Program jest tak zrobiony żeby miał oglądałność. Ale podoba mi się ,że pokazuje się w nim wszechobecną patologię w restauracjach i w ogóle w żywieniu ludzi. Wszystko stare ,odgrzewane 100 razy ,mrożone, jedzenie z proszku, sztuczne dodatki, tony tłuszczu, sztucznych przypraw,jajek w proszku itp .Popieram żeby zrobić rewolucję i w końcu z tym skończyć . Jaka Magda Gessler jest taka ,jest ale robi dobrą robotę ,może tylko mogłaby przestać przeklinać bo to mnie bardzo razi nie tylko u niej ,ale w ogóle .
    • Gość: mimi Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.13, 10:37
      przeciez to byl kicz. potworkowaty ludwik ktorystam.

ja ny miejscu tej pani bym sie tak nie wychylala. wydaje mi sie, ze to w tym odcinku Gessler z pomoca kelnera szukala grzybkow w sosie grzybowym i ich nie znalazla.
    • ewa5.0 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:37
      Mam nadzieję,że wreszcie tej grubej obleśnej babie,która nazywa sama siebie restauratorką,a o gotowaniu i kuchni ,ma blade pojęcie-ktoś wreszcie dobierze się do dupy!
      Trzymam kciuki za właścicieli lokalu Matalmara!
    • koichiro2020 Dziwi mnie głupota niektórych restauratorów 08.04.13, 10:41
      Osoby zgłaszające się do programu dobrze znają konwencję programu: 1. Magda Gessler ocenia wygląd lokalu, menu oraz kuchnię, 2. TVN nieodpłatnie odnawia lokal i wdraża wizję nowego wnętrza M.Gessler, 3. Wprowadzane jest nowe menu. i 4. M.Gessler wraca po lilku tygodniach i dokonuje WŁASNEJ OCENY wyglądu lokalu, menu oraz smaku potraw. Nie ma tu żadnej tajemnicy. Trzeba być wyjątkowo głupim żeby przed powrotem M.Gessler do lokalu dokonywać totalnych zmian vs. to co ona pozostawiła (nawet nazwę lokalu zmienili na starą!) i liczyć na pozytywną opinię. Czego oni się spodziewali?! To jest albo skrajna naiwność albo skrajna głupota. Nie dziwię się teraz, że takim "biznesmenom" interes nie szedł, gdyż do tego potrzebne jest minimum talentu i inteligencji.
      • Gość: z Może właśnie głupi nie są i po tych "zmianach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 10:58
        interes zaczął iść im dużo gorzej, więc wrócili do tego co było przedtem. BTW. co to za nazwa "Pod Złotym Ziemniakiem"?! Dobre może dla smażalni frytek albo placków ziemniaczanych. Jak można było wymyślić takiego gniota?
        • Gość: kotbehemot6 Re: Może właśnie głupi nie są i po tych "zmianach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 11:03
          Matal cos tam była bardzie odpowiednia????? temu lokalowi z pretensjami do Wersalu z przysłowiowej Wólki bardzo ta nazwa pasowała......chciaz faktycznie bardziej by pasował Pozłacany Burak.
        • Gość: Cool food Kolejny bufon, co bez angielskiej albo innej IP: 91.233.18.* 08.04.13, 11:56
          obcojęzycznej nazwy nie potrafi zjeść.
        • Gość: x2d Re: Może właśnie głupi nie są i po tych "zmianach IP: *.ip.netia.com.pl 08.04.13, 14:58
          Jeśli ktoś nie potrafi wykorzystać takiej reklamy, po której ludzie z całego regionu jadą sprawdzić jak rzeczywiście wygląda jedzenie "Pani z telewizji" to nie powinien się brać za żaden business.
    • winqu Słaby poziom restauracji M. Gessler 08.04.13, 10:42
      Ciężko, żeby osoba, która sama nie potrafi prowadzić własnych restauracji, potrafiła doradzić innym właścicielom jak należy poruszać się w tak specyficznej branży. Bytuję głównie w Krakowie, jednak doświadczenie z rynkiem restauracyjnym dosyć znacznie wykracza po za jego ramy. Ostatnie kilka lat z braku czasu i chęci, jadam głownie w restauracjach i innych przybytkach gastronomicznych, a przez pewiein czas moje życie zawodowe również było związane z tą gałęzią usługową.
      Z lekką ciekawością obserwowałem pojawienie się nazwiska pani Magdy Gessler na rynku krakowskim. Na ten czas jedyne co można powiedzieć o restauracjach w mieście Kraka, firmowanych jej nazwiskiem, to to, iż nawet na tle tak przeciętnego i mimo wszystko ubogiego rynku gastronomicznego, prezentują się wyjątkowo przeciętnie. Nie zaskakują jedzeniem, wystrój, zwłaszcza jednej - w Hotelu Francuskim, jest tandetny i na siłę wydumany, a obsłudze, głównie osobach w wieku studenckim, o ile zdradza czasami jakiekolwiek elementy profesjonalizmu, ciężko mimo to powiedzieć, iż jest profesjonalna. Cały pomysł na biznes zasadza się na nazwisku "Gessler", ot tyli...
      • Gość: M Sprawdź jaki są fakty IP: *.multi-play.net.pl 08.04.13, 10:55
        zanim sie wypowiesz. Restauracja w Hotelu Francuskim jest Adam Gesslera, jej szwagra Więc, że nazwisko Gessler to nie znaczy, że Magda tym bardziej, że pan Gessler nie ma najlepszej opinii jako biznesman szczególnie w W-wie, gdzie wisi miastu jakieś grube miliony.
        • winqu Re: Sprawdź jaki są fakty 09.04.13, 19:36
          Podczas wprowadzania jej na rynek, powszechna była informacja, która wyszła z kręgów związanych z lokalem, iż Magda Gessler bierze udział w kreowaniu owego projektu. Dlatego traktuję ją jak biznes, który przynajmniej wspiera swoim nazwiskiem i osobą. Żadnego dementi z jej strony nie było.
          Ponad to pozostają jeszcze Wentzl i Marcello. W Wentzlu, jakość obsługi i jedzenia od momentu pojawienia się pani Gessler mocno spadły i następuje dalszy, jeszcze głębszy upadek prestiżu tego lokalu, a Marcello, to niewypał od samego początku, pod bardzo wieloma względami.
    • munaciello Gessler zna się na kiczu jak mało kto w tym kraju. 08.04.13, 10:42
      Wystarczy na nią spojrzeć i wsłuchać się w jej "cenne rady".
    • Gość: 13sw Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.softelnet.pl 08.04.13, 10:47
      Akurat to był jeden z najlepszych odcinków serii, a najwyraźniej zakompleksiona właścicielka oderwana od pługa i udająca światową damę była wielce zabawna, żeby nie powiedzieć - żałosna.

Później jeszcze przez miesiąc chwaliła samą siebie na forum programu, za każdym razem z tego samego IP, ale pod innym nickiem... :P.
    • zgw Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 10:48
      Badziewie na wizji, które nie wiadomo komu i czemu służy.
      • Gość: Zdegustowana Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.tktelekom.pl 08.04.13, 10:51
        Reklamodawcom. To kolejny program służący głównie lokowaniu produktu (te otwierane w kolejne torebki z pieprzem, kminkiem i papryką).
        • Gość: M Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani IP: *.multi-play.net.pl 08.04.13, 10:58
          Nie przesadzajcie. ma jakąs wartość edukacyjną. Ludzie się częściej zastanawiają co jedzą i wymagają dobrego jedzenia.
    • Gość: Restarurator Dobrze im Gesslerowa powiedziała IP: 91.233.18.* 08.04.13, 10:51
      Tam powinien wjechać sanepid i zamknąć w pudle całą tą pseudoekipę kucharzy i właścicieli. Nie mam zamiaru tam jeść w tej budzie, ale jak będę blisko to powiem tym wieśniakom co myślę o tej dziurze. Totalne dno. Szkoda nerwów pani Gessler. Chołota pani nie doceni.
      • Gość: z "Chołota", powiadasz? A kto to taki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 11:02
        Odsyłam do sjp, pseudorestauratorze.
        • Gość: jazz Endrju, a kto IP: *.superkabel.de 08.04.13, 11:12
          Endrju, Endrju Cholota.
        • Gość: Restaurator twoja rodzina IP: 91.233.18.* 08.04.13, 12:19
          pseudokomentarorze
          • gandan-10 Re: twoja rodzina 08.04.13, 12:47
            I to jest wasze polaczkowe bagno,tagze glupota na kazdym kroku.Polniche Kultur.
            • Gość: Restaurator volksdojczu IP: 91.233.18.* 08.04.13, 15:15
              szoruj kibel swojego niemieckiego pana i nie odrywaj się od pracy bo euraczków na czarno nie będzie
      • Gość: Tess Re: Dobrze im Gesslerowa powiedziała IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 11:05
        O Boże znów jakiś wykształcony restaurator, ciekawe czy "bórak" smakuje tak samo jak "chołota"...
        • Gość: Ludwik4864684 idź się nażryj do matalsrary IP: 91.233.18.* 08.04.13, 12:20
          albo innych niepokornych restauracji
    • megaxs Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:01
      Miss Piggy też cienko przędzie, zamknęła swoje dwa lokale MG Eat jeden na Krakowskim Przedmieściu drugi na Chmielnej w Warszawie, ciekawe dlaczego?
    • camel_3d alez ona ma racje.. 08.04.13, 11:02
      to jest kicz!!!!

co do potraw ciezko sie wypowiadac, bo nie da sie smaku poczuc przez internet..ale kuzwa ten palacyk to wiocha straszna..
      gdyby im dobrze ten biznes szedl to by sie do nij o pomoc nie zwracali.
    • kloceklego Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:10
      "Magda Gessler ostro o restauracji: "Kicz..." Jest akt oskarżenia przeciw producentów programu" - za to ludziom odpowiedzialnym za tworzenie takich idiotyzmów grozi zatrudnienie w gazecie
    • akenazy2 Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:17
      99% restauracji jest zadowolona ze wspolpracy z p. Gessler, poza tym na cholere ja zapraszaja? po darmowa reklame? A to ze krytykuje w kuchni chemie, padline, smrod i brud to chyba dobrze? Mam wrazenie, że negatywne wpisy sa od restauratorow-odgrzewaczy i niechlujow co to tanim kosztem truja ludzi.
    • Gość: zenek Re: Warsiaska "dama" z manierami kuchty IP: 95.108.81.* 08.04.13, 11:19
      doradza kuchtom na temat gotowania, o którym nie ma bladego pojęcia.
      Sam fakt że się wżeniła w rodzinę Gesslerów nie robi z niej restauratorki.
    • madorot Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:21
      Kto to pisze!? Podstawówka nie robi takich błędów (na stronie głównej tytuł brzmi): "Magda Gessler ostro o restauracji: "Kicz..." Jest akt oskarżenia przeciw producentów programu"

Polska język, trudna język!!!!
    • pokon Producenci programu Magdy Gessler pozwani 08.04.13, 11:28
      Ciekaw jestem , kto tak usilnie promuje tego garkotłuka?? Już nie można patrzeć na tę wstrętną gębę a tym bardziej słuchać jej chamskich i ordynarnych tekstów.
      • Gość: Radca to wyłącz TV koleś IP: 91.233.18.* 08.04.13, 12:24
        wiem, że to całe twoje życie, ale naprawdę spróbuj.
    • folwark_polski obleśny tłusty źle odżywiany babsztyl 08.04.13, 11:28
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka