apas13 Koles głęboko wierzy, że wyżyje z tego, w co wierz 16.04.13, 23:06 ...czyli cash baby, cash! Jakoś mnie to nie dziwi, bo jakby religii nie oglądać (zwłaszcza w wydaniu KRK), to w środku zawsze jest kaska. A wracajac do tego chłoptasia. Zabrania ateistom głosić dobra nowinę o nieistnieniu bozi, ale wierzący i on sam mają święte prawo pytlować o tym do woli. Zgadzam się - mają - ale we wlasnym gronie. Skoro bóg istnieje, jak wierzą, i może wszystko - to sobie poradzi. Skoro zaś nie istieje (co jest, na marginesie, znacznie bardziej prawdopodobne, niż przypadek boga istniejacego), to uprasza sie katoli o niewchrzanianie się w życie osób o odmiennych poglądach, bo sobie nie życzą. I jeszcze jedno - do lez rozbawiło mnie nauczanie katolickich roziców młodego katola. Tatuś nauczył stawiać pytania i szukac odpowiedzi bezkompromisowo, mama zaś zalecała robić to jak najprosciej. Biorąc pod uwagę głęboką wiarę całej trójki, synek zapewne nie boi się stawiać pytania i szukać odpowiedzi w najprostrzy sposób - czyli zapytać ksiedza. Bo jakos sobie nie wyobrażam, by przeciętnie inteligebtny człowiek, stawiając pytania i POSZUKUJĄC na nie odpowiedzi, nie doszedł był szybko do wniosku, ze dogmaty religijne nie mają prawa być prawdą, nawet choćby bylo to bezdyskusyjne. A to oznacza utratę wiary. Skoro ten chłopak wciąż wierzy i to gleboko, to albo nie mysli, albo nie pyta i nie szuka odpowiedzi... Kłamczuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
jegermajster Re: Koles głęboko wierzy, że wyżyje z tego, w co 16.04.13, 23:34 powalająca logika wywodu. tak czy owak z tego bełkotu zrozumiałem tylko tyle, że katolicy powinni mieć zakaz prowadzenia blogów. Odpowiedz Link Zgłoś
5rolnikzwilkowiecka A jo znom czerwone świnie które sie tego wstydzą ! 16.04.13, 23:17 "Jestem katolem i się nie wstydzę". A jo znom czerwone świnie, esbeckie pomioty i rządowych przydupasów, które sie tego wstydzą !!! Więc jak to jest panocku ????? Odpowiedz Link Zgłoś
ex-con "Jestem katolem i się nie wstydzę". 16.04.13, 23:18 Ale autorka artykułu powinna się wstydzić. Nadużywanie ctrl c i ctrl v bez czytania tresci kończy się pisaniem głupot... Ile miesięcy powstawał ten artykuł? "Wkrótce Mateusz wyprowadza się od rodziców i przenosi się do Katowic." "Był ministrantem w parafii Brata Alberta w Jastrzębiu-Zdroju i choć niedawno wyprowadził się od rodziców i zamieszkał w Katowicach, nadal pełni funkcję ceremoniarza." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atuskr Ja można sex drugs & rock`n roll przerobić na IP: *.tktelekom.pl 16.04.13, 23:25 bóg honor & rock`n roll. Jakim bezczelnym bandytom trzeba być, żeby hasła wolności przerabiać na hasła zniewolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 Re: Ja można sex drugs & rock`n roll przerobić na 16.04.13, 23:57 A w czym ci to przeszkadza ? Który człon boli - Bóg, honor, czy rock&roll ? Przy okazji nadmienię, że hasłem wolności było 'wolność, równość, braterstwo' - to z czasów rewolucji francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kreative "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:26 wielki obrońca większości... pffff ja tam się wypisuję z kościola. to wręcz obowiązek dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.04.13, 23:31 Religie są najtragiczniejszym absurdem ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek IP: *.155.57.188.dyn.user.ono.com 17.04.13, 03:25 Napewno zaliczyles siebie do dobrych ludzi wyrazajac ta opinie - gratuluje pewnosci siebie i zwycieskiego ego. Musisz jednak wiedziec, ze ferowaniem opini i werdyktow zajmuje sie kazdy, bo jest to najprostrza rzecz pod sloncem. Niewielu natomiast stac na wysilek by np. zapoznac sie z historia wiary ktorej narod z ktorego pochodzi zawdziecza przetrwanie i fakt ze istnieje "potencjalnie" wolny - wiary bez ktorej nikt nie bylby wstanie uczynic ofiary ze swojego zycia w interesie tzw. "wolnej ojczyzny" - ktora "potencjalnie" masz dzis do dyspozycji by sie wzbic ponad miernote konsumpcji, materializmu i "uznania". Odpowiedz Link Zgłoś
wari "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:32 Szanowny autor bloga pisze o "zakładaniu" prawdy. CO TO ZNACZY? W dodatku uważa, że raz "ZAŁOŻONE PRAWDY" obowiązują do końca świata. To dlaczego Kościół zmienił zupełnie poglądy na kwestię niewolnictwa, pracy dzieci, aborcji (jeszcze 150 lat temu nie był to problem), a nawet zabijania noworodków (nie był tak restrykcyjny) oraz dzieiątek innych spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
gadagadu "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:36 "Religia nadaje się na temat do rozmowy z kumplami przy piwie tak samo jak ......" ...................... no i słusznie. Bo czym jest ta religia ? ..... tworem "ojców kościoła" - rozumieniem ludzi, którzy żyli 1950 - 1000 lat temu. ....... cóż wiedzieli, cóż widzieli o Jezusie i jego nauce ??? ......... zmarnowali niepowtarzalną szansę na przekazanie wiedzy, WIEDZY Jezusa. ......... zamienili ją na ....... w i a r ę , marną wiarę. ......... ale interes zrobili chrześcijanie - prawosławni i katole. ......... WIEDZĘ zamienili na wiarę. i dobrze im z tym. ............ i bronią wiary zamiast żądać tego co przekazał Jezus. ............ ale marnych miał uczni, rybak, biedak - bardzo ubodzy umysłowo, bez żadnych zasad moralnych, liczyło się tylko dobro materialne. ............ no bo co się stało z apostołami po śmierci Jezusa???? zniknęli, schowali się i przepadli. ............ czyja ewangelia jest najważniejsza ? tego który nie znał i nie słyszał Jezusa. ........... itd. ........... poszukajcie WIEDZY którą głosił Jezus. ........... reszta będzie jasna i zrozumiała ............ i nie będzie się nadawała na pogaduchy przy piwie................. Odpowiedz Link Zgłoś
nietyp Zgroza ogarnia... 16.04.13, 23:37 " Kościół nie może iść z tzw. duchem czasu, ponieważ stanąłby z samym sobą w wielkiej sprzeczności - " - Powiedział młody katol!! Oto słowo boże!!! Co jeszcze tu można więcej dodać??? Przerażenie ogarnia... Kiedy ten katol zostanie papieżem to mamy powrót do wojen krzyżowych i stosów inkwizycji... Czyli powrót do tradycyjnych wartości katolickich!!! To chyba wolę już Głódzia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jegermajster Re: Zgroza ogarnia... 17.04.13, 00:47 nietyp napisał: > " Kościół nie może iść z tzw. duchem czasu, ponieważ stanąłby z samym sobą w wi > elkiej sprzeczności - " - Powiedział młody katol!! Oto słowo boże!!! Co jeszcze > tu można więcej dodać??? Przerażenie ogarnia... Kiedy ten katol zostanie papie > żem to mamy powrót do wojen krzyżowych i stosów inkwizycji... Czyli powrót do t > radycyjnych wartości katolickich!!! To chyba wolę już Głódzia.... > Te gadki o wojnach krzyżowych i stosach to oczywiście brednie. Ale na poziomie rozważań czysto intelektualnych może warto się zastanowić czy ten katol nie nie racji. Kościół nigdy nie szedł z tzw. duchem czasu. Może w tej strategii tkwi jego siła skoro jest jedyną instytucją na naszym kontynencie, która ma juz 2 tys lat Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:39 chyba sam Bóg przeleciał tego debila Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 kibole, katole, krolowie internetu laczcie sie w 16.04.13, 23:39 w pary, to bedzie prawdziwy szal par hehe Odpowiedz Link Zgłoś
red.leszek "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:41 przejdzie mu. W tym wieku chemia mózgu jest jeszcze nieustabilizowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 23:53 Tak, tak... np. Palikotowi też dłuuugo przechodziło....... Odpowiedz Link Zgłoś
volverener "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:50 No proszę, jednak znalazł się katolik który się nie wstydzi przyznać publicznie do bycia baranem. Jak na trzydzieści parę milionów katolików w naszym kraju to całkiem niezły wynik. Ani chybił zostanie świętym za heroizm i bohaterstwo. Bo przyznać się do bycia katolikiem w naszym katolickim kraju to wszak wielka odwaga! Kto następny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek IP: *.adsl.hansenet.de 17.04.13, 04:04 > No proszę, jednak znalazł się katolik który się nie wstydzi przyznać publicznie > do bycia baranem. dlaczego baranem? Ateizm wydaje mi sie glupsza postawa. No ale mniejsza z tym. Fajnie, ze gosc mowi, co mysli. Ja tez jestem katolem i mysle ze czasy ida takie, ze coraz wiecej z nas bedzie sie jasno w ten sposb okreslalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kato-rznik "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 16.04.13, 23:53 Cóż... biedny głupiec. Co tu dużo gadać. Przykre, że go ktoś tak popsuł. Za naukę by się lepiej wziął, zamiast bzdetami zajmować Odpowiedz Link Zgłoś
gr_ub_y Ja was bardziej zszokuję! 17.04.13, 00:18 Nie wziąłem Gazety do ręki od 15 lat! I co wy na to dewianci z Platformy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: kłamiesz, bo tu jesteś! IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 07:56 A to jest portal Gazety ! Nie możesz żyć bez niej . Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Młody człowiek , a z charakterem 17.04.13, 00:49 Jeszcze Polska nie zginęła , póki żyją tacy dzielni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPO Re: Młody człowiek , a z charakterem IP: *.bb.online.no 17.04.13, 15:56 Idiota Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 PiusX wtsawiennictwo świętych wbrew słowom Jezusa 17.04.13, 01:11 PiusX to ten od koronowania obrazów i wstawiennictwa świętych u Boga , wbrew biblii i nauce słowom Jezusa ? Odpowiedz Link Zgłoś
meloman_13 Normalny kolo. 17.04.13, 01:22 90% populacji chce żyć normalnie, tzn. pójść do pracy, zarobić i wydać trochę kasy, zapoznać pannę/kawalera lub adorować własną żonę/męża, spędzić czas ze znajomymi, napić się wódeczki, poczytać książkę. I nie myśleć za często o śmierci, zbawieniu i grzechu antykoncepcji. Zwyczajnie cieszyć się tym, co jest. Ale prawda jest taka, że albo geje wciskają się przed oczy i całują, albo katole manifestują swoje metafizyczne ciągoty i pogardę dla rozumu. Jedni i drudzy próbują spolaryzować nasze postawy, zaangażować w swoją własną pyskówkę, przedstawić siebie jako jedynych prawdziwych obrońców: prywatności i tolerancji lub dla odmiany - tradycji i duchowej odnowy. Fakt jest taki, że bez jednych i drugich można być uczciwy, tolerancyjnym, przyzwoitym, szanującym innych człowiekiem. I potępiać zło: ciemnotę, myślenie magiczne, perwersję, egoizm, brak odpowiedzialności, złą wolę. I wcale nie trzeba być ani gejem, ani katolem, żeby to czynić. Niech pan Mateusz skrzyknie się z Terlikowskim, zbiorą chłopaków i zrobią normalną, uczciwą ustawkę z Biedroniem i jego waflami. 20/20 jak normalni kibice. Tak robią prawdziwi mężczyźni. Po kiego czorta wywlekacie swoje brudy na publiczny ogląd? Mam dość tej retoryki, tych wszystkich cywilizacji śmierci, aborcji, homofobii, związków partnerskich i in vitro. Guzik mnie wasze zainteresowania obchodzą. Co jest z tymi ludźmi nie tak, że wciąż im się język obraca wokół odbytu i genitaliów? Was jest tylko kilka procent. Zróbcie sobie nawzajem dobrze i nie mieszajcie normalnych ludzi do tego. Potraficie? Dlaczego pan Mateusz to normalny kolo? Bo pisze to, co ci tak zwani katole skrycie myślą, ale wstydzą się głośno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek12-1 "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 17.04.13, 01:26 A powinieneś się wstydzić, bo mając 22 lata w XXI wieku i być DEBILE, to wielka sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 17.04.13, 01:38 Cóż, trudno sie wstydzić bycia upośledzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek IP: *.se.biz.rr.com 17.04.13, 02:46 Sam jesteś upośledzony. Ateistyczna Świnia! Odpowiedz Link Zgłoś
garkuchta Re: "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek 17.04.13, 06:54 A co mówił Jezus ? Kochaj bliźniego swego jak siebie samego. Jak się to ma do twoich internetowych wyzwisk i nienawiści, katoliku ? Chcesz kogoś opluwać? nie afiszuj się ze swoim wyznaniem, bo przynosisz wstyd innym katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtem "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 17.04.13, 04:13 Mateusz nie daj sie! Tak trzymac! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
yani-51 "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 17.04.13, 05:13 CYT.....to, co piszę w temacie wiary i moralności, jest Prawdą (taką przez wielkie P), ponieważ tego uczy Kościół. i te slowa eliminuja cie z jakiejkolwiek dyskusji o religi....;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory502 Obnoszenie się z katolicyzmem to jak ekschibicjoni 17.04.13, 05:20 Jesteś synku młody i chcesz błysnąć Celowo obnosisz się ze swym katolicyzmem, ze swą wiarą jak ekschibicjonista Załozyłeś sobie że będą tacy co ich zniesmacza takie zachowanie, Jednocześnie jak się tacy zniesmaczeni odezwią, to dyzurne katole zaczną bic w tarabany jak to młodego wierzącego katolika się poniewiera Liczysz na nakrecenie spirali A ty będzisz sterował energia tej spirali i wypuszczał dawki energii w tych co ich zniesmaczyłeś, dyżurni katole cie wspomogą I tak się to ma kręcić Gdybyś nawet goły po Jastrzębiu zaczął chodzić Goły ale obwieszony atrybutami twej wiary I tak nie przeskoczysz tego co juz było Znam doskonale Jastrzębie To tygiel w którym znależli się ludzie w zasadzie z całej Polski W zasadzie desperaci tacy jak ci co wieki temu za ocean wyemigrowali Miejscowi, Ślązacy zawsze będą nazywać osiedleńców na swj ziemi "GOROLAMI" Ci tak przezwani nie takie chołubce na Śląsku wywijali Za naukę się weż Bo nauka to potęgi klucz Posłuchaj N,A,S to się dowiesz po co takiemu jak ty klucze Odpowiedz Link Zgłoś
kolo02 Przykra sprawa 17.04.13, 05:25 wszędzie znajdziemy ludzi miłych i niemiłych, smutnych wesołych, wysokich niskich...oraz wierzących i niewierzących. W przypadku naszego bohatera to losowa sprawa że jest katolikiem. Urodził sie w danym roku w danym kraju, jest osobą wierząca głęboko - Odpowiedz Link Zgłoś
gregory502 Re: Przykra sprawa 17.04.13, 06:34 kolo02 Zapomniałeś dodać że mógłby zostać "ludziem" ludy smolńskiego Nosiłby transparenty: Tusku zamordowałeś mojego prezydenta Albo: Putin weź sobie Komoruskiego do Rosli Czy: Pomścimy śmierć Pana Prezydenta Pytanie czy pomsta tyczy wymyślonych nikczemnych zbrodniarzy ? Czy prawdziwych sprawców katastrofy ? Albo weszliby w tą pomstę polecznicy zbrodniarzy Mogłoby być bardzo ciekawie z tą pomstą i tych co by ich pomsta "załapała" Znam bardzo dobrze Jastrzębie i ludzi tam mieszkających Wielu to bardzo wartościowi ludzie Wielu do piet tym wartościowym nie sięga i są zajefajnie sfrustrowani Jako nieudacznicy obwiniaja wszystkich po kolei Co ciekawe że są tacy co winią właśnie katoli i ich funkcjonariuszy za swe nieudacznictwo. Tak jak wspomniałem to tygiel Jak do kotła wciepniesz wszystko co się pod rękę nawinie I nazwiesz to BIGOS NA WINIE To może się okazać że tego najgłodniejszy pies nie tknie Jastrzębie to taki kocioł z produktami CO SIĘ NAWINIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Przykra sprawa IP: *.prnet.pl 17.04.13, 08:31 Ale wylewacie jad i pomyje. Nie zawiodłem się na was. Wciąż ta sama hołota. Tak trzymać towarzysze a zwycięstwo będzie wasze (ha, ha) Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 "Jestem katolem i się nie wstydzę". 22-latek na... 17.04.13, 05:29 Założył chyba blog ,a nie bloga.Zaśmiecanie języka polskiego jest na porządku dziennym i przez wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna czy zachować psychiatryki?-zdecydowanie TAK! 17.04.13, 05:33 czy zachować psychiatryki?-zdecydowanie TAK! Odpowiedz Link Zgłoś