Dodaj do ulubionych

Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty

05.08.04, 22:16
Podzielymy sie sam wrazyniami ze roznych gornoslonskich restauracyj.

Jo we lipcu bou:
we Malni kole Gogolina - kluski bioue, dobro zouza i rolada, ala mauo jak na
takigo chopa, ciulato kapusta, dwujynzyczne menu
we Gross Strehlitz - podobnie, ala kapusta dobro, a zouza ciulato, za to z
widokiym na fajny dynkmal, dwujynzyczne menu
we Kattowitz - "Pod Muynym" - siwe kluski, dupno rolada i coukiym niyzuo
modro kapusta, zouza oki, menu ino po gorolsku, za to nazwy potraw do goroli
niyzrozumiaue
we Imielinie - niy pamiyntom szczegolow, bo to bouo juz za pozno:)

Pyrsk!

PS. Wszysko porownuja do tego, jak moja wunderbaba warzy, a mo talynt ta
dzioucha:)
Obserwuj wątek
    • arcykr Co jeszcze lubisz jesc? 05.08.04, 22:26
      • arnold7 Re: Co jeszcze lubisz jesc? 05.08.04, 22:28
        Pisz na tymat.
        Jo sie poswiyncom jako reporter, a tyn zas swoje...
        • arcykr Re: Co jeszcze lubisz jesc? 06.08.04, 13:02
          Przeciez tematem jest wlasnie jedzenie.
    • filozosia Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:28
      arnold7 napisał:

> Podzielymy sie sam wrazyniami ze roznych gornoslonskich restauracyj.
      >
      > Jo we lipcu bou:
      > we Malni kole Gogolina - kluski bioue, dobro zouza i rolada, ala mauo jak na
      > takigo chopa, ciulato kapusta, dwujynzyczne menu
      > we Gross Strehlitz - podobnie, ala kapusta dobro, a zouza ciulato, za to z
      > widokiym na fajny dynkmal, dwujynzyczne menu
      > we Kattowitz - "Pod Muynym" - siwe kluski, dupno rolada i coukiym niyzuo
      > modro kapusta, zouza oki, menu ino po gorolsku, za to nazwy potraw do goroli
      > niyzrozumiaue
      > we Imielinie - niy pamiyntom szczegolow, bo to bouo juz za pozno:)
      >
      > Pyrsk!
      >
      > PS. Wszysko porownuja do tego, jak moja wunderbaba warzy, a mo talynt ta
      > dzioucha:)
      W Imielinie nie pamiętasz szczegółów, bo po 12 browarach trudno coś pamiętać.
      A na swoją dziouszkę uważaj, bo Ci Elver babochłopa podrzuci! Tak mi mówił!!!
      • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:31
        filozosia napisała:

> W Imielinie nie pamiętasz szczegółów, bo po 12 browarach trudno coś pamiętać.

Niy docyniosz mojich mozliwosci, 12 to bouo w pouednie.

> A na swoją dziouszkę uważaj, bo Ci Elver babochłopa podrzuci! Tak mi mówił!!!

Zas Ci kit wcisko:))
        • filozosia Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:33
          arnold7 napisał:

> filozosia napisała:
          >
          > > W Imielinie nie pamiętasz szczegółów, bo po 12 browarach trudno coś pamię
          > tać.
          >
          > Niy docyniosz mojich mozliwosci, 12 to bouo w pouednie.
          >
          > > A na swoją dziouszkę uważaj, bo Ci Elver babochłopa podrzuci! Tak mi mówi
          > ł!!!
          >
          > Zas Ci kit wcisko:))
          To taki Kolega, będziesz Arnold knorry wpieprzał, bo na sterydy nie masz :)))
    • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:34
      arnold7 napisał:

>
      > Jo we lipcu bou:
      > niyzrozumiaue
      >
      > Pyrsk!
      >

Arni!!!!!,dyć jo Cia zaro tyn hyrtoń ukrynca!!!!,co niy bydzies wiyncy
      szlukou,jak bydzys jot,Karlusie!!!!Dyć DO niydziele je tszi dniy,pieronie
      uognisty!!!!Uon sam tera uo gumi abo uo tartychklyjlsach ku tymu rolada,zouza!!!
      Mjy jynzyk do rzuici uciyko.
      • filozosia Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:36
        Rico, przetłumacz z łaski swojej !
        • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:38
          filozosia napisała:

> Rico, przetłumacz z łaski swojej !

Niy rozumisz?
      • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:37
        rico-chorzow napisał:

> arnold7 napisał:
        >
        > > Podzielymy sie sam wrazyniami ze roznych gornoslonskich restauracyj.
        > >
        > > Jo we lipcu bou:
        > > we Malni kole Gogolina - kluski bioue, dobro zouza i rolada, ala mauo jak
        > na
        > > takigo chopa, ciulato kapusta, dwujynzyczne menu
        > > we Gross Strehlitz - podobnie, ala kapusta dobro, a zouza ciulato, za to
        > z
        > > widokiym na fajny dynkmal, dwujynzyczne menu
        > > we Kattowitz - "Pod Muynym" - siwe kluski, dupno rolada i coukiym niyzuo
        > > modro kapusta, zouza oki, menu ino po gorolsku, za to nazwy potraw do gor
        > oli
        > > niyzrozumiaue
        > > we Imielinie - niy pamiyntom szczegolow, bo to bouo juz za pozno:)
        > >
        > > Pyrsk!
        > >
        > > PS. Wszysko porownuja do tego, jak moja wunderbaba warzy, a mo talynt ta
        > > dzioucha:)
        >
        >
        > Arni!!!!!,dyć jo Cia zaro tyn hyrtoń ukrynca!!!!,co niy bydzies wiyncy
        > szlukou,jak bydzys jot,Karlusie!!!!Dyć DO niydziele je tszi dniy,pieronie
        > uognisty!!!!Uon sam tera uo gumi abo uo tartychklyjlsach ku tymu
        rolada,zouza!!
        > !
        > Mjy jynzyk do rzuici uciyko.

Jo lubia pomiyszane gumi ze tartymi, pol na pol:))
        • filozosia Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:40
          Ja to mam wrażenie, że kuchnia śląska składa się wyłącznie z modrej kapusty i
          rolady. I nic więcej. Tak jest ?
          • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:43
            filozosia napisała:

> Ja to mam wrażenie, że kuchnia śląska składa się wyłącznie z modrej kapusty i
            > rolady. I nic więcej. Tak jest ?

Niy, ala sam szkryfloumy uo tym niydzielno-weselnym jejij elymyncie.
            • arcykr Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 13:04
              Wychodzi na to, ze slask to kraina nudziarstwa kulinarnego.
      • elver.b Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:38
        Arni, tyj wdowki modliszki filozosi niy sluchej! Bola u mie na chycie, alech
        joum wyciep, to terozki sie msci.
        A jak idzie o kluzki:
        - super rolada, biole gumiklyjzy, modro kapusta i zouza, abo
        - weselne jadlo: jwak wyzej, ale wczesnij nudelzupa, a poznij kolocz dostaniesz
        na Annabergu przi przistonku autobusowym, w dol od dynkmala Papiorza!
        Polecom!
        • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:40
          elver.b napisał:

> Arni, tyj wdowki modliszki filozosi niy sluchej! Bola u mie na chycie, alech
          > joum wyciep, to terozki sie msci.
          > A jak idzie o kluzki:
          > - super rolada, biole gumiklyjzy, modro kapusta i zouza, abo
          > - weselne jadlo: jwak wyzej, ale wczesnij nudelzupa, a poznij kolocz
          dostaniesz
          >
          > na Annabergu przi przistonku autobusowym, w dol od dynkmala Papiorza!
          > Polecom!

Wybiyrom sie han`:))
          • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:45
            Ja też to stwierdzam: tylko modro kapusto . I na śniadanie i na obiad i na
            kolację. Tylko na deser co innego : modro kapusto. O Jezu ...........
            • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:47
              carrramba napisała:

> Ja też to stwierdzam: tylko modro kapusto . I na śniadanie i na obiad i na
              > kolację. Tylko na deser co innego : modro kapusto. O Jezu ...........

Sama modro kapusta? eeeeee
              • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:50
                arnold7 napisał:

> carrramba napisała:
                >
                > > Ja też to stwierdzam: tylko modro kapusto . I na śniadanie i na obiad i n
                > a
                > > kolację. Tylko na deser co innego : modro kapusto. O Jezu ...........
                >
                > Sama modro kapusta? eeeeee
                >
                Tak piszecie ! Ciągle o modrej kapuście. Aż mnie to ciekawi, czy to jest
                surówka czy danie gotowane? Jak to się przyrządza?
            • wilym Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:51
              Tos ty je carrramba ej richtich gorol.
              Dyc kozdy to wjy, ze na sniodanie je klapsznita ze dzemym, na lobiod zur, abo
              bratkartofle z kiszkoum, abo krolik, abi kruonioki. Na deser przeca momy puding
              abo szpajza, na swaczyno sznita ze sznitlochym a na wieczerzo sznita ze tustym.
              Nudelzupa mo i rolada z kluskami i modroum kapustoum momy echt na nidziela.
              A tak na beztydziyn przeca je wodzionka, zupa z jakich warzyw i miynso ze
              gowiedzi!
              Jak mozesz tego ni wiedziec, ej!
              • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:53
                wilym napisał:

> Tos ty je carrramba ej richtich gorol.
                > Dyc kozdy to wjy, ze na sniodanie je klapsznita ze dzemym, na lobiod zur, abo
                > bratkartofle z kiszkoum, abo krolik, abi kruonioki. Na deser przeca momy
                puding
                >
                > abo szpajza, na swaczyno sznita ze sznitlochym a na wieczerzo sznita ze
                tustym.
                > Nudelzupa mo i rolada z kluskami i modroum kapustoum momy echt na nidziela.
                > A tak na beztydziyn przeca je wodzionka, zupa z jakich warzyw i miynso ze
                > gowiedzi!
                > Jak mozesz tego ni wiedziec, ej!
                Jakbyś to po Polsku napisał, to może bym zrozumiał. Nieważne. Co niedzielę
                jecie to samo ???????????????????????????
                • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:56
                  carrramba napisała:

> wilym napisał:
                  >
                  > > Tos ty je carrramba ej richtich gorol.
                  > > Dyc kozdy to wjy, ze na sniodanie je klapsznita ze dzemym, na lobiod zur,
                  > abo
                  > > bratkartofle z kiszkoum, abo krolik, abi kruonioki. Na deser przeca momy
                  > puding
                  > >
                  > > abo szpajza, na swaczyno sznita ze sznitlochym a na wieczerzo sznita ze
                  > tustym.
                  > > Nudelzupa mo i rolada z kluskami i modroum kapustoum momy echt na nidziel
                  > a.
                  > > A tak na beztydziyn przeca je wodzionka, zupa z jakich warzyw i miynso ze
                  >
                  > > gowiedzi!
                  > > Jak mozesz tego ni wiedziec, ej!
                  > Jakbyś to po Polsku napisał, to może bym zrozumiał. Nieważne. Co niedzielę
                  > jecie to samo ???????????????????????????

Jak jadymy do Goroli na odwiedziny to niy:))
              • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:56
                wilym napisał:

> Tos ty je carrramba ej richtich gorol.
                > Dyc kozdy to wjy, ze na sniodanie je klapsznita ze dzemym, na lobiod zur, abo
                > bratkartofle z kiszkoum, abo krolik, abi kruonioki. Na deser przeca momy
                puding
                >
                > abo szpajza, na swaczyno sznita ze sznitlochym a na wieczerzo sznita ze
                tustym.
                > Nudelzupa mo i rolada z kluskami i modroum kapustoum momy echt na nidziela.
                > A tak na beztydziyn przeca je wodzionka, zupa z jakich warzyw i miynso ze
                > gowiedzi!
                > Jak mozesz tego ni wiedziec, ej!

A i kartoflonka eli tomatynzoupa:))
                Czasym tysz baba cosik ze ouberiby zrobi...
                • wilym Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:58
                  No dyc, ze ogorkow tyz, al tyj ni moumj zbytnio rod.
                  We lato jeszcze robioum chlodnik ze trzesni!
                  • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:59
                    wilym napisał:

> No dyc, ze ogorkow tyz, al tyj ni moumj zbytnio rod.
                    > We lato jeszcze robioum chlodnik ze trzesni!

Jo tam jes mocka rod na ta ze uogorkow:))
                • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 22:58
                  No wreszcie rozumiem coś tak naszkrofioł. Zupa pomidorowa i ryba. Uffffff.
                  Nie odpowiedziałeś mi, jak się robi modrą kapustę? Pewnie nie wiesz, gamoniu:)
                  • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:00
                    carrramba napisała:

> No wreszcie rozumiem coś tak naszkrofioł. Zupa pomidorowa i ryba. Uffffff.
                    > Nie odpowiedziałeś mi, jak się robi modrą kapustę? Pewnie nie wiesz, gamoniu:)

Jako ryba? :))))))))
                    • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:01
                      arnold7 napisał:

> carrramba napisała:
                      >
                      > > No wreszcie rozumiem coś tak naszkrofioł. Zupa pomidorowa i ryba. Uffffff
                      > .
                      > > Nie odpowiedziałeś mi, jak się robi modrą kapustę? Pewnie nie wiesz, gamo
                      > niu:)

Moja wunderbaba robi modro kapusta, a jak, to sie uode Muti dowiedziala. Jo ino
                      konsumuja:))
                      • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:07
                        OUBERIBA - to nie ryba ? To co to jest ?
                        Mówiłem, żeś gamoń. Nawet nie wie, co je . Pytam: SURÓWKA CZY DANIE GOTOWANE !!
                        • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:10
                          carrramba napisała:

> OUBERIBA - to nie ryba ? To co to jest ?
                          > Mówiłem, żeś gamoń. Nawet nie wie, co je . Pytam: SURÓWKA CZY DANIE
                          GOTOWANE !
                          > !

Prziniys kibel sztromu, to Ci to wyklaruja:))
                          • wilym Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:13
                            hehehehehehe, Ouberiba to pewni bydzie Ryba od Ouby (Ouba to Oma od bajtla kery
                            mo rojma, hehehe).
                            Dej pokoj Arni, niy rob gorola za blozna, bo sie jescy pogorszy.
                            Otoz carrrambo, pozwol, iz wutlumacze Ci, ze:
                            - modryj kapusty sie nie robi, bo ona rosnie :-)))
                            - ouberiba to po polsku kalarepa :-)
                            • Gość: Marek Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.04, 23:18
                              to nie tak dokonca: rosnie Rotkohl a Blaukraut (modrol) to Rotkohl, ktory stal
                              sie niebieski na skutek ugotowania.
                              • wilym Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:21
                                Gość portalu: Marek napisał(a):

> to nie tak dokonca: rosnie Rotkohl a Blaukraut (modrol) to Rotkohl, ktory stal
                                > sie niebieski na skutek ugotowania.

No ja, idzie ale o to, ze tyj kapusty sie nie robi, jak chocby kluzek :-)
                              • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:23

> to nie tak dokonca: rosnie Rotkohl a Blaukraut (modrol) to Rotkohl, ktory stal
                                > sie niebieski na skutek ugotowania.

Ala slonski jes barzij uniwersalny uode dojcza, a to bes to, co uode modryj
                                kapusty robi sie mondry ueb:)) I we sklepie jusz jes modro kapusta, jak jom ze
                                pola przywiyzli i jako ta modro skonczy swoj modry zywot we pysku:))
                                • Gość: Marek Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.04, 23:29
                                  to bylo logiczne wytlumaczenie pochodzenia obydwu okreslen. W rzeczywistosci w
                                  Bayern i Schlesien uzywa sie pojecia Blaukraut. Poza nimi zas Rotkohl.
                                  • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:32

> to bylo logiczne wytlumaczenie pochodzenia obydwu okreslen. W rzeczywistosci w
                                    > Bayern i Schlesien uzywa sie pojecia Blaukraut. Poza nimi zas Rotkohl.

Sam mosz recht:))

• Gość: Alois Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 05.08.04, 23:41
                                    salve Marek!

to zarol widac, kto miol macht! ;-))))))))))))))))

jak sie zalozi, ze tworzyniy nowich begrifow je teil muttersprache, to widac
                                    zarol kto w jakym landzie stol przi gorkach! ;-))))))))))))))
                          • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:13
                            arnold7 napisał:

> carrramba napisała:
                            >
                            > > OUBERIBA - to nie ryba ? To co to jest ?
                            > > Mówiłem, żeś gamoń. Nawet nie wie, co je . Pytam: SURÓWKA CZY DANIE
                            > GOTOWANE !
                            > > !
                            >
                            > Prziniys kibel sztromu, to Ci to wyklaruja:))
                            >
                            Co Ty ? Sracz mam Ci przynieść? A sztrom, to nie wiem co to jest. Ja mam
                            wrażenie, że nie wiesz co piszesz, bo kiedy Cię o coś zapytam, to nie
                            odpowiadasz. Więc, nie wiesz .
                            • wilym Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 05.08.04, 23:17
                              Jak na goscia, ktory swa obecnoscia zaszczyca kazdy watek o slaskiej tematyce,
                              pouczajac przy tym tubylcow, wykazujesz sie niezrozumiala wrecz ignoranacja w
                              sprawach podstawowch carrambo;-)
                              • bartoszcze Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 10:02
                                Kiedyś carrramba opowiadał, co "łon łode bajtla goda" :)))
          • bartoszcze Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 09:59
            "Han'"? To jest po s'loonsku, abo po górolsku?
            • Gość: tojo Carramba wybacz IP: 81.210.102.* 06.08.04, 10:40
              Wiem że to nieładnie śmiać się z cudzej niewiedzy, ale uśmiałem się do łez.
              Modro kapusta sie warzy (w skrócie: czerwoną kapustę się gotuje, dodajemy
              rodzynki, przyprawy).
              Nie miej do chłopaków pretensji że nie wiedzą jak to się robi, przecież piszą
              że lubią jeść a nie gotować.
              • ouberiba Skond zećcie sam tego carramboka wytrzaśli? 06.08.04, 14:26
                On by niy poznoł kej byscie mu na talyrz wciepli hasie ze koukastli?
                Ty chopie nigdy Sloonzoków nie bydziesz sie mog fersztelować póki sie nie
                dowiysz ze wodzionka i wodzianka to jest choby genau to samo, ale inoczyj
                smakuje, pra chopy?
              • carrramba Re: Carramba wybacz 06.08.04, 16:09
                Gość portalu: tojo napisał(a):

> Wiem że to nieładnie śmiać się z cudzej niewiedzy, ale uśmiałem się do łez.
                > Modro kapusta sie warzy (w skrócie: czerwoną kapustę się gotuje, dodajemy
                > rodzynki, przyprawy).
                > Nie miej do chłopaków pretensji że nie wiedzą jak to się robi, przecież piszą
                > że lubią jeść a nie gotować.
                Uważaj, żebyś sie nie udusił ! Ciekawe mądralo, czy jak pojedziesz na Kaszuby,
                to będziesz cokolwiek rozumiał ?
            • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 16:05
              bartoszcze napisał(a):

> "Han'"? To jest po s'loonsku, abo po górolsku?

Kumpel tak godol, echt Slonzok ze Zwakowa.

>
    • Gość: Rehtoor Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:55

A niy boouo by gryfni tak?:

Sztrekoom kloozek, roladoow i blau krauta.
      • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 16:09
        Gość portalu: Rehtoor napisał(a):

>
        > A niy boouo by gryfni tak?:
        >
        > Sztrekoom kloozek, roladoow i blau krauta.

hehe:)
        To na drugi roz.

• tata_arnolda7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 16:40
          Wracaj no gibko do Reichu, bo czekomy na ciebie!
          Wunderstara i wunderbaba znow sie pobily o kapuste modro!
          Uobie w kuchni sie panosza i warzyc nie beda razem!!!
          • tata_arnolda7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 16:54
            Jo cie cos czuja gwizdna bez ueb tom kapustom!
            • tata_arnolda7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 16:59
              Albo znikniesz colkiem pomiocie podciepny, abo zoboczysz synku!
              Milosc uojcowsko mo swe granice, nie moga zdzierzyc fandzolenia forumowego ustatkuj ty sie
              synek! Jo z matkom niy wiymy co robic, taki wstyd......
              • Gość: up Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 19:46
                • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 06.08.04, 23:25
                  Tak po prowdzie to ino Wilym sie trzimie tymatu:)
                  • Gość: Pytek Sztrekoom kloozek, roladoow i blau krauta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 00:07
                    A co robjymy z niciooma po roladah? :-)
                    • Gość: felczer Re: Sztrekoom kloozek, roladoow i blau krauta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 11:47

Dubjymy w szparah mjyndzy zambooma!
    • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:20
      arnold7 napisał:

>
      > Jo we lipcu bou:
      > niyzrozumiaue
      >
      > Pyrsk!
      >

Arni!poć pogodomy uo klyjzach,bo mi siy cni i mje pieron biere.
      • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:23
        NAreszcie jakiś normalny watek, bez obelg i inwektyw. Arnold, jak ta Twoja
        dziouszka tak dobrze warzy, to masz z przeproszeniem rzić, jak 3 powiaty :)))
        • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:26
          A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada". Ale przepis na
          modrom kapustę już mam.
          • reden6 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:32
            carrramba napisała:

> A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada".

Niy wierza!
            • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:42
              reden6 napisał:

> carrramba napisała:
              >
              > > A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada".
              >
              > Niy wierza!
              Słowo ! bez jaj !
          • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:35
            carrramba napisała:

> A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada". Ale przepis
            na
            > modrom kapustę już mam.

Carrramba!!!!!! -na modrOOOOO- kapusta,Kapusto!
            • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:39
              rico-chorzow napisał:

> carrramba napisała:
              >
              > > A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada". Ale przep
              > is
              > na
              > > modrom kapustę już mam.
              >
              > Carrramba!!!!!! -na modrOOOOO- kapusta,Kapusto!
              Niech Ci będzie " modro " wiadomo o co chodzi. Przepisu i tak nie znaliście
              mądrale, dopiero Meg na Gliwicach mi podała. A co z roladą ? Co to jest ?
              To już qrde nie "perełka" tylko "kapusta" karlusie ?
              • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:46
                carrramba napisała:

> rico-chorzow napisał:
                >
                > > carrramba napisała:
                > >
                > > > A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada". Ale
                > przep
                > > is
                > > na
                > > > modrom kapustę już mam.
                > >
                > > Carrramba!!!!!! -na modrOOOOO- kapusta,Kapusto!
                > Niech Ci będzie " modro " wiadomo o co chodzi. Przepisu i tak nie znaliście
                > mądrale, dopiero Meg na Gliwicach mi podała. A co z roladą ? Co to jest ?
                > To już qrde nie "perełka" tylko "kapusta" karlusie ?

Ewolocjo two kayś uod ? 3-3,5 mylyjardof lot,tera co do warzynio,pedź mi co
                som -Łazanki-,niy wia.
                • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:51
                  rico-chorzow napisał:

> carrramba napisała:
                  >
                  > > rico-chorzow napisał:
                  > >
                  > > > carrramba napisała:
                  > > >
                  > > > > A ja tyle jestem na forum i dalej nie wiem co to jest "rolada
                  > ". Ale
                  > > przep
                  > > > is
                  > > > na
                  > > > > modrom kapustę już mam.
                  > > >
                  > > > Carrramba!!!!!! -na modrOOOOO- kapusta,Kapusto!
                  > > Niech Ci będzie " modro " wiadomo o co chodzi. Przepisu i tak nie znaliśc
                  > ie
                  > > mądrale, dopiero Meg na Gliwicach mi podała. A co z roladą ? Co to jest ?
                  > > To już qrde nie "perełka" tylko "kapusta" karlusie ?
                  >
                  >
                  > Ewolocjo two kayś uod ? 3-3,5 mylyjardof lot,tera co do warzynio,pedź mi co
                  > som -Łazanki-,niy wia.
                  Cooooooooooooooooooooooooooo??? Napisz po Polsku ! Nic nie rozumiem!
                  łazanki, to oczywiście wiem. To rodzaj klusek, w kształcie rombów. Ale mam
                  przepis Rico, padłbyś z wrażenia. łazanki z kapustą, grzybami i skwarkami.
                  Mniamniam. Pychota.
                  Dawaj tę roladę ! co to jest ?
                  • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 22:28

> > Ewolocjo two kayś uod ? 3-3,5 mylyjardof lot,tera co do warzynio,pedź mi
                    > co
                    > > som -Łazanki-,niy wia.
                    > Cooooooooooooooooooooooooooo??? Napisz po Polsku ! Nic nie rozumiem!
                    > łazanki, to oczywiście wiem. To rodzaj klusek, w kształcie rombów. Ale mam
                    > przepis Rico, padłbyś z wrażenia. łazanki z kapustą, grzybami i skwarkami.
                    > Mniamniam. Pychota.
                    > Dawaj tę roladę ! co to jest ?

Zawijane plastry mięsa wołowego,są też świńskie rolady,plastry te są różnie
                    obłożone,boczek,kiełbasa,ogórek albo senft/musztarda,zawsze
                    cebula,przyprawy,tylko!!!nie za dużo,zostaje to całe zrolowane i owinięte
                    nicią,m/w - rolada -,wszystko i do brytfany.
                    • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 22:36
                      rico-chorzow napisał:

>
                      > > > Ewolocjo two kayś uod ? 3-3,5 mylyjardof lot,tera co do warzynio,pe
                      > dź mi
                      > > co
                      > > > som -Łazanki-,niy wia.
                      > > Cooooooooooooooooooooooooooo??? Napisz po Polsku ! Nic nie rozumiem!
                      > > łazanki, to oczywiście wiem. To rodzaj klusek, w kształcie rombów. Ale ma
                      > m
                      > > przepis Rico, padłbyś z wrażenia. łazanki z kapustą, grzybami i skwarkami
                      > .
                      > > Mniamniam. Pychota.
                      > > Dawaj tę roladę ! co to jest ?
                      >
                      >
                      > Zawijane plastry mięsa wołowego,są też świńskie rolady,plastry te są różnie
                      > obłożone,boczek,kiełbasa,ogórek albo senft/musztarda,zawsze
                      > cebula,przyprawy,tylko!!!nie za dużo,zostaje to całe zrolowane i owinięte
                      > nicią,m/w - rolada -,wszystko i do brytfany.
                      No tak, czyli po mojemu to "zrazy zawijane" ! Tez to lubię!
                      Dzięki za pomoc. A teraz przeproś GRbę ! Bo paskudnie się zachowałeś!
                      • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 22:42
                        carrramba napisała:

> rico-chorzow napisał:
                        >
                        > >
                        > > > > Ewolocjo two kayś uod ? 3-3,5 mylyjardof lot,tera co do warzy
                        > nio,pe
                        > > dź mi
                        > > > co
                        > > > > som -Łazanki-,niy wia.
                        > > > Cooooooooooooooooooooooooooo??? Napisz po Polsku ! Nic nie rozumiem
                        > !
                        > > > łazanki, to oczywiście wiem. To rodzaj klusek, w kształcie rombów.
                        > Ale ma
                        > > m
                        > > > przepis Rico, padłbyś z wrażenia. łazanki z kapustą, grzybami i skw
                        > arkami
                        > > .
                        > > > Mniamniam. Pychota.
                        > > > Dawaj tę roladę ! co to jest ?
                        > >
                        > >
                        > > Zawijane plastry mięsa wołowego,są też świńskie rolady,plastry te są różn
                        > ie
                        > > obłożone,boczek,kiełbasa,ogórek albo senft/musztarda,zawsze
                        > > cebula,przyprawy,tylko!!!nie za dużo,zostaje to całe zrolowane i owinięte
                        >
                        > > nicią,m/w - rolada -,wszystko i do brytfany.
                        > No tak, czyli po mojemu to "zrazy zawijane" ! Tez to lubię!
                        > Dzięki za pomoc. A teraz przeproś GRbę ! Bo paskudnie się zachowałeś!

HE?
                  • bartoszcze Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 15:41
                    Gdzieś ty się chował, Carrramba, że na rolady mówisz zrazy, a na łazanki -
                    kluski???
                    • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 17:31
                      bartoszcze napisał(a):

> Gdzieś ty się chował, Carrramba, że na rolady mówisz zrazy, a na łazanki -
                      > kluski???

Bartoszcze, ochrzanił Cię kiedyś ktoś ? NIe? To ja to zaraz zrobię:)))
                      • bartoszcze Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 18:20
                        carrramba napisała:

> Bartoszcze, ochrzanił Cię kiedyś ktoś ? NIe? To ja to zaraz zrobię:)))
                        Będę się bronił, bo ja i chrzan to my się mocno nie lubimy :)
                        Pal sześć rolady, ale powiedzieć kluski na łazanki - uch, to mi podpadłeś:)
                        • carrramba Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 18:23
                          bartoszcze napisał(a):

> carrramba napisała:
                          >
                          > > Bartoszcze, ochrzanił Cię kiedyś ktoś ? NIe? To ja to zaraz zrobię:)))
                          > Będę się bronił, bo ja i chrzan to my się mocno nie lubimy :)
                          > Pal sześć rolady, ale powiedzieć kluski na łazanki - uch, to mi podpadłeś:)

A to dlaczego ? Następny mądry się znalazł, a według Ciebie- co to są łazanki ?
                          /i tak zbierzesz, jak koza za obierki:))))/
                          • bartoszcze Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 09.08.04, 13:42
                            carrramba napisała:
                            > > Pal sześć rolady, ale powiedzieć kluski na łazanki - uch, to mi podpadłeś
                            > :)
                            >
                            > A to dlaczego ? Następny mądry się znalazł, a według Ciebie- co to są
                            łazanki
                            > ?
                            > /i tak zbierzesz, jak koza za obierki:))))/

Bo kluski, to kluski! I nie mylic mi ich tu z MAKARONEM (vel nudlami)!!
                            A zwłaszcza w odniesieniu do ŁAZANEK, których będę bronił jak niepodległości!!!
                            Podź no sam :))
                            (jak cię argumenty werbalne nie przekonują, to zrobię ci wyciąg ze słownikami
                            języka polskiego)
                            • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 11.08.04, 17:47
                              www.schlesische-jugend.de/cms_de/kulturelles/kochrezepte/fleischgerichte/index.html

www.schlesische-jugend.de/cms_de/kulturelles/kochrezepte/suppen/index.html
        • reden6 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:27
          U nos sie godo że... "dobrze wyglondo".
          • rico-chorzow Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 07.08.04, 21:49
            reden6 napisał:

> U nos sie godo że... "dobrze wyglondo".

Serwus Reden!
            • Gość: lokerman Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:42
              Na to je sposoob:

loker galouty i hoouzyntryjgry! :-)
        • Gość: Sas A jak wyglada jedzenie u wyzszych sfer? IP: *.icpnet.pl 07.08.04, 21:28
          1.Czy róznorodnosc potraw moze powodowac
          zazdrosc?
          np
          kawior, homary,
          raki, wino z dobrych winnic
          kilkunasto-kildziescio letnie.
          • carrramba Re: A jak wyglada jedzenie u wyzszych sfer? 07.08.04, 21:31
            Gość portalu: Sas napisał(a):

> 1.Czy róznorodnosc potraw moze powodowac
            > zazdrosc?
            > np
            > kawior, homary,
            > raki, wino z dobrych winnic
            > kilkunasto-kildziescio letnie.
            Wszystko co wymieniłeś jest niezjadliwe. Wino obleci:)
        • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 00:06
          carrramba napisała:

> NAreszcie jakiś normalny watek, bez obelg i inwektyw. Arnold, jak ta Twoja
          > dziouszka tak dobrze warzy, to masz z przeproszeniem rzić, jak 3 powiaty :)))

A co to mo do rzici? Warzy piyknie, a jo jes smakosz, a niy uobzarciuch:))
      • arnold7 Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty 08.08.04, 00:04
        rico-chorzow napisał:

> arnold7 napisał:
        >
        > > Podzielymy sie sam wrazyniami ze roznych gornoslonskich restauracyj.
        > >
        > > Jo we lipcu bou:
        > > we Malni kole Gogolina - kluski bioue, dobro zouza i rolada, ala mauo jak
        > na
        > > takigo chopa, ciulato kapusta, dwujynzyczne menu
        > > we Gross Strehlitz - podobnie, ala kapusta dobro, a zouza ciulato, za to
        > z
        > > widokiym na fajny dynkmal, dwujynzyczne menu
        > > we Kattowitz - "Pod Muynym" - siwe kluski, dupno rolada i coukiym niyzuo
        > > modro kapusta, zouza oki, menu ino po gorolsku, za to nazwy potraw do gor
        > oli
        > > niyzrozumiaue
        > > we Imielinie - niy pamiyntom szczegolow, bo to bouo juz za pozno:)
        > >
        > > Pyrsk!
        > >
        > > PS. Wszysko porownuja do tego, jak moja wunderbaba warzy, a mo talynt ta
        > > dzioucha:)
        >
        >
        > Arni!poć pogodomy uo klyjzach,bo mi siy cni i mje pieron biere.

Jutro je byda kulou:))
    • Gość: sas232 Kenn Follett IP: *.icpnet.pl 07.08.04, 21:56
      Część pierwsza

Rozdział 1

Była to najchłodniejsza zima w Anglii od czterdziestu pięciu lat. Śnieg odciął
      wsie od reszty kraju, a Tamiza zamarzła. Zdarzyło się nawet jednego dnia w
      styczniu, że pociąg z Glasgow dotarł do dworca Euston w Londynie z
      dwudziestoczterogodzinnym opóźnieniem. Śnieg i zaciemnione ulice sprawiły, że
      poruszanie się po jezdniach stało się niebezpieczne, ilość wypadków drogowych
      zwiększyła się w dwójnasób, a ludzie opowiadali sobie kawały o tym, że większym
      ryzykiem jest jazda w nocy Austinem po Piccadilly, niż wyprawa czołgiem przez
      Linię Zygfryda.
      Z nadejściem wiosny świat jakby się odmienił. Balony zaporowe unosiły się
      majestatycznie na błękitnym niebie, żołnierze na urlopie przechadzali się po
      ulicach Londynu i flirtowali z dziewczętami w letnich sukienkach.
      Miasto nie wyglądało wcale jak stolica kraju, który bierze udział w wojnie.
      Oczywiście można było zauważyć pewne oznaki wojny i Henry Faber, jadąc na
      rowerze z dworca Waterloo w stronę Highgate, widział je wyraźnie: stosy worków
      z piaskiem przed ważnymi urzędami, schrony w podmiejskich ogródkach,
      propagandowe afisze o ewakuacji i ostrzeżenia przed powietrznymi nalotami.
      Faber obserwował wszystkie te znaki – był o wiele bardziej spostrzegawczy niż
      przeciętny urzędnik kolejowy. Zobaczył tłumy dzieci w parkach i zrozumiał, że
      ewakuacja nie doszła do skutku.
      Wiedząc o racjonowaniu benzyny policzył samochody na drodze i obejrzał reklamy
      nowych modeli pojazdów. Wiedział, co znaczą tłumy robotników przychodzących do
      fabryk na nocną zmianę, podczas gdy parę miesięcy temu były kłopoty ze
      znalezieniem pracy dla jednej zmiany.
      Przede wszystkim śledził ruch wojska w pobliżu brytyjskich linii kolejowych:
      cała dokumentacja przechodziła przez jego biuro i stanowiła źródło cennych
      informacji. Dzisiaj, na przykład, otrzymał opieczętowaną porcję formularzy,
      dzięki którym dowiedział się, że utworzono nowe Siły Ekspedycyjne. Miał
      całkowitą pewność, że powołano sto tysięcy mężczyzn z zamiarem wysłania ich do
      Finlandii.
      Tak, wszędzie były znaki, tylko że coś niepoważnego kryło się w tym wszystkim.
      Programy radiowe naśmiewały się z wojennych rozporządzeń, słychać było zbiorowe
      śpiewy w schronach przeciwlotniczych, a eleganckie kobiety nosiły maski gazowe
      w pojemnikach projektowanych przez wielkich krawców. Mówiło się o “nudnej
      wojnie". Było to bardzo prawdziwe i jednocześnie trywialne, jak film oglądany w
      kinie. Wszystkie, bez wyjątku, ostrzeżenia o nalotach okazywały się fałszywym
      alarmem.
      Faber miał na to wszystko swój własny punkt widzenia – no, ale Faber był kimś
      zupełnie obcym.
      Skierował rower w stronę Archway Road i pochylił się do przodu, by łatwiej móc
      pokonać strome wzgórze; jego długie nogi pracowały bez wysiłku niczym tłoki
      lokomotywy. Był w świetnej formie jak na swoje trzydzieści dziewięć lat, do
      których się nie przyznawał. Ukrywał też wiele innych spraw, czując się
      bezpieczniej wśród ciągłych kłamstw.
      Zaczął się pocić, kiedy wspinał się na wzgórze wiodące do Highgate. Budynek, w
      którym mieszkał, był jednym z największych w okolicy i dlatego właśnie
      zdecydował się tam zatrzymać. Wiktoriański, ceglany dom stał jako ostatni z
      sześciu wzniesionych na wzgórzu. Domy były wysokie, wąskie i ciemne jak myśli
      ludzi, dla których zostały zbudowane. Każdy miał trzy piętra i suterenę z
      wejściem dla służby – w dziewiętnastym wieku angielscy mieszczanie upierali się
      przy budowie specjalnego wejścia dla służby, nawet jeśli jej w ogóle nie mieli.
      Faber miał cyniczny stosunek do Anglików.
      Właścicielem mieszkania pod numerem szóstym był pan Harold Garden z małej
      spółki “Garden's Tea and Coffee", która zbankrutowała w latach wielkiego
      kryzysu. Ponieważ przez całe życie pan Garden przestrzegał zasady, że
      niewypłacalność jest grzechem śmiertelnym, nie pozostało mu nic innego, jak
      tylko umrzeć. Posiadłość dostała się w spadku jego żonie, która była zmuszona
      wziąć lokatorów. Polubiła swoją nową rolę gospodyni, chociaż etyka środowiska
      zmuszała ją do udawania, że jest tym faktem trochę zawstydzona. Faber zajmował
      pokój z mansardowym oknem na najwyższym piętrze. Mieszkał tam od poniedziałku
      do piątku, weekendy spędzał z matką w Erith, o czym poinformował panią Garden.
      W rzeczywistości miał jeszcze jedną gospodynię w Blackheath, dla której nazywał
      się Baker i był komiwojażerem firmy produkującej przybory do pisania,
      spędzającym cały tydzień w drodze.
      Wjechał przez ogród, ścieżką pod wysokimi oknami frontowego pokoju. Wprowadził
      rower do szopy i unieruchomił go przy maszynie do strzyżenia trawy – prawo
      zabraniało pozostawiania pojazdów nie zabezpieczonych. Ziemniaki w skrzynkach
      wokół szopy wypuszczały już kiełki. Ze względu na wojnę pani Garden zmieniła
      grządki z kwiatami na ogród warzywny. Faber wszedł do domu, powiesił kapelusz
      na wieszaku w korytarzu, umył ręce i pospieszył na kolację.
      Trzej pozostali lokatorzy siedzieli już przy stole: pryszczaty chłopiec z
      Yorkshire, który bardzo chciał wstąpić do wojska, sprzedawca wyrobów
      cukierniczych o przerzedzonych, jasnych włosach i oficer marynarki na
      emeryturze, z wyraźnie znudzoną miną. Faber ukłonił się i usiadł. Sprzedawca
      właśnie opowiadał dowcip:
      – Więc dowódca eskadry mówi: “Wcześnie wróciłeś", a pilot odwraca się do niego
      i odpowiada: “Tak jest, rozrzuciłem ulotki związane w paczki. Taki chyba był
      rozkaz?" A wtedy dowódca eskadry: “O Boże, przecież mogłeś kogoś zranić!"
      Oficer marynarki zachichotał, a Faber uśmiechnął się grzecznie. Pani Garden
      weszła z dzbankiem herbaty.
      – Dobry wieczór, panie Faber. Zaczęliśmy jeść bez pana. Mam nadzieję, że nam
      pan wybaczy.
      Faber rozsmarował cienko margarynę na kromce chleba, która była całym
      posiłkiem, i nagle zatęsknił za kawałkiem dobrej kiełbasy.
      – Można już sadzić pani ziemniaki – poinformował gospodynię. Jadł bardzo
      szybko. Pozostali kłócili się, czy Chamberlain powinien być odsunięty po to, by
      Churchill mógł zająć jego miejsce. Pani Garden wyraziła swoje zdanie na ten
      temat, a potem czekała na opinię Fabera. Była kwitnącą kobietą, może tylko
      trochę za tęgą. Dochodziła prawie do wieku Fabera, niemniej ubierała się jak
      kobieta trzydziestoletnia i Faber domyślał się, że bardzo pragnęła po raz drugi
      wyjść za mąż. Nie brał udziału w dyskusji.
      Pani Garden włączyła radio. Wśród trzasków dobiegł ich głos spikera: “Tu
      rozgłośnia radia BBC. Nadajemy audycję pod tytułem «To znowu ten człowiek»".
      Faber słyszał ją już przedtem. Była dalszym ciągiem opowiadania o niemieckim
      szpiegu Funfie. Przeprosił wszystkich i wycofał się na górę do swego pokoju.

Gdy audycja się skończyła, pani Garden została sama: oficer marynarki poszedł
      ze sprzedawcą do pubu, a chłopiec z Yorkshire, który był bardzo religijny, udał
      się na nabożeństwo do kościoła. Siedziała ze szklaneczką dżinu w ręce, patrzyła
      na zaciemnione okna i myślała o Faberze. Czy naprawdę musiał spędzać aż tyle
      czasu w swym pokoju? Potrzebowała towarzystwa, a on nadawał się do tego
      najlepiej.
      Podobne myśli budziły w niej poczucie winy. Żeby je złagodzić, pomyślała o panu
      Gardenie. Wspomnienia o mężu były bardzo konkretne, ale wyblakłe, jak stara
      kopia filmu z ledwo widocznym obrazem i niewyraźną ścieżką dźwięku, więc choć
      pamiętała dobrze, co znaczyło mieć go przy sobie, trudno było jednak przywołać
      w pamięci twarz pana Gardena, sposób jego ubierania się, czy też uwagi, jakimi
      dzieliłby się po wysłuchaniu codziennych komunikatów wojennych. Był niskim
      eleganckim mężczyzną, który robił świetne interesy, kiedy dopisywało mu
      szczęście, a gdy go opuszczało, tracił wszystko. Był powściągliwy na zewnątrz i
      niezwykle czuły w łóżku. Bardzo go kochała. Podzieli pewnie los wielu samotnych
      kobiet, jeśli ta wojna szybko się nie skończy. Nalała sobie następną porcję.
      Pan Faber był mężczyzną b
    • Gość: sas Igla part 1 IP: *.icpnet.pl 07.08.04, 21:57
    • Gość: U Kobjytki i Mutry Re: Szlakiym klusek, rolad i modryj kapusty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 20:33
      Jou sie iting szloounzky klyjzy ewry dej,
      Jou sie iting szloounzky klyjzu ewry dej,
      a do tego rolad kupa i s'wjyrzus'ko nudelnzupa,
      Jou sie iting szloounzky klyjzy ewry dej.

Refryn:
      Jopi ja, jupi jej,
      Jou sie iting szloounzky klyjzy ewry dej,
      jopi ja, jupi jej,
      Jou sie iting szloounzky klyjzy ewry dej!

Tak se s'pjywoom za Tolusiym ze "Kotuownie" we Horzowje, po jego PARTY.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka