arcykr 17.08.04, 06:37 Jak postawic przed sadem goscia "deutscher" uzywajego IP: *.dip0.t-ipconnect.de' ktory obrazil polskich biskupow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 06:58 A czy biskupi chcą go postawić przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 08:55 Gość portalu: olo napisał(a): > A czy biskupi chcą go postawić przed sądem? A moga jedynie oni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:03 Nie, ale to oni powinni zrobić, jeżeli poczują się urażeni. Jezus nie takie obelgi znosił i nie podawał nikogo do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 09:06 Gość portalu: olo napisał(a): > Nie, ale to oni powinni zrobić, jeżeli poczują się urażeni. Jezus nie takie > obelgi znosił i nie podawał nikogo do sądu. Wiec powinni, czy nie powinni? Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 09:08 Absolutnie nie jestem tym zainteresowany. Pytasz o kwestie prawne czy moralne? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 09:23 josef.k napisał: > Absolutnie nie jestem tym zainteresowany. Pytasz o kwestie prawne czy moralne? W ktorym momencie? Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 09:26 arcykr napisał: > Wiec powinni, czy nie powinni? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 17.08.04, 09:41 Jak go chcesz stawiać przed sądem karnym (wzorem zimnego) to po prostu zawiadom prokuraturę. Jak przed cywilnym - zawiadom biskupów lub ich rodziny. A w ogóle nie masz większych zmartwień? Niektórzy tu się ewidentnie kwalifikują do prokuratury, i o to się nikt nie stara.. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 08:38 bartoszcze napisał(a): > A w ogóle nie masz większych zmartwień? > Niektórzy tu się ewidentnie kwalifikują do prokuratury, i o to się nikt nie > stara.. Ale oni nie uderzaja bezposrednio w Kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
josef.k Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 09:21 Kościół stoi na twardej opoce i jak pokazuje historia raz Kościół uderzał twardo (nieraz bardzo twardo), raz uderzano w kościół. Jeżeli jesteś gorliwym katolikiem, to módl się i siej i siej i dawaj świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 11:29 josef.k napisał: > Kościół stoi na twardej opoce i jak pokazuje historia raz Kościół uderzał > twardo (nieraz bardzo twardo), raz uderzano w kościół. Jeżeli jesteś gorliwym > katolikiem, to módl się i siej i siej i dawaj świadectwo. Jest w Nowym Testamencie taki fragment "Nie na darmo prawo nosi swoj miecz". Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 19:53 arcykr napisał: > bartoszcze napisał(a): > > > A w ogóle nie masz większych zmartwień? > > Niektórzy tu się ewidentnie kwalifikują do prokuratury, i o to się nikt n > ie > > stara.. > Ale oni nie uderzaja bezposrednio w Kosciol. Za przeproszeniem, ale Kościół (katolicki czy jakikolwiek inny) nie jest objęty w RP jakąś rozszerzoną ochroną. Aczkolwiek możesz próbować, ks. Peszkowski zdaje się uzyskał w Sądzie Najwyższym symboliczne odszkodowanie od Urbana za nazwanie Papieża "prostackim wikarym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.insight-bs.co.uk 20.08.04, 20:16 ks. Peszkowski zdaje się uzyskał w Sądzie > Najwyższym symboliczne odszkodowanie od Urbana za nazwanie Papieża "prostackim > wikarym". Z tego co pamietam, chodzilo tu nie o Urbana lecz o "Trybune" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:18 Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > ks. Peszkowski zdaje się uzyskał w Sądzie > > Najwyższym symboliczne odszkodowanie od Urbana za nazwanie Papieża "prost > ackim > > wikarym". > Z tego co pamietam, chodzilo tu nie o Urbana lecz o "Trybune" Istotnie, pomyliłem sprawców :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.insight-bs.co.uk 20.08.04, 20:21 > Istotnie, pomyliłem sprawców :)) Nic nie szkodzi :-) Przy okazji: nie wiesz gdzie jest Slezan? Chce go o cos zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:23 Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > Przy okazji: nie wiesz gdzie jest Slezan? Chce go o cos zapytac. Chyba wojażuje po Niemczech. Ale zawsze możesz spróbowac wysłać mu maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.insight-bs.co.uk 20.08.04, 20:26 Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:28 Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > Dzieki :-) Ty tukej niy dziynkuj, ino gibko tłumacz o co chodzi z Hlondem? Jak to zbrodniorz??? W jakim sensie????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:31 Wątki w wątku ci się nie pociulały? Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:33 bartoszcze napisał(a): > Wątki w wątku ci się nie pociulały? > A ciekawym, to nie mogę być, Drogi Panie? Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:39 spamm-all-ya napisał: > bartoszcze napisał(a): > > > Wątki w wątku ci się nie pociulały? > > > > A ciekawym, to nie mogę być, Drogi Panie? Widzę, że się nie dowiem już nic. Dziękuja jo Wam za wyjóntkowom kompytyncję... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:40 A pewnikiem możesz:) Tyle że GH sam postawił pytanie (i to w innej odnodze wątku), na czyym polegają zbrodnie Hlonda, więc czemu od niego oczekujesz odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.insight-bs.co.uk 20.08.04, 20:48 Dzieki Bartoszcze, za zaoszczedzenie mi trudu wyjasniania spammowi, ze pytac ma kogos innego ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Wybaczcie, nie przeczytałem dokładnie... 20.08.04, 20:51 dobrej nocy... Sopot ulula do snu... p y r s k Wam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:30 Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > ks. Peszkowski zdaje się uzyskał w Sądzie > > Najwyższym symboliczne odszkodowanie od Urbana za nazwanie Papieża "prost > ackim > > wikarym". > Z tego co pamietam, chodzilo tu nie o Urbana lecz o "Trybune" Uzupełniając: "6.4.Warszawa (PAP) - "Trybuna" ma przeprosić ks. Zdzisława Peszkowskiego za znieważenie papieża Jana Pawła II - orzekł we wtorek Sąd Najwyższy. Gazeta nie musi jednak wpłacać zadośćuczynienia. Wyrok ten jest już ostateczny. W listopadzie 1997 r. związana z SLD "Trybuna" nazwała papieża "prostackim wikarym", a jedną z jego wypowiedzi określiła jako "niechlujną i bełkotliwą". Artykułem poczuł się dotknięty jako katolik i Polak 96-letni ks. Peszkowski. Skierował pozew o ochronę swych dóbr osobistych przeciw wydawcy gazety - spółce "Ad Novum", redaktorowi naczelnemu i autorowi tekstu (w czasie procesu zmarł - postępowanie wobec niego umorzono). Kapłan domagał się od nich przeprosin w mediach oraz wpłaty 100 tys. zł na cel dobroczynny" www.poland.org.au/site/index.php?id=140&backPID=98&begin_at=65&L=&tt_news=148 Że też tego nigdzie bliżej nie umiałem namierzyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:32 bartoszcze napisał(a): > Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > > > ks. Peszkowski zdaje się uzyskał w Sądzie > > > Najwyższym symboliczne odszkodowanie od Urbana za nazwanie Papieża > "prost > > ackim > > > wikarym". > > Z tego co pamietam, chodzilo tu nie o Urbana lecz o "Trybune" > Uzupełniając: > "6.4.Warszawa (PAP) - "Trybuna" ma przeprosić ks. Zdzisława Peszkowskiego za > znieważenie papieża Jana Pawła II - orzekł we wtorek Sąd Najwyższy. Gazeta nie > musi jednak wpłacać zadośćuczynienia. Wyrok ten jest już ostateczny. W > listopadzie 1997 r. związana z SLD "Trybuna" nazwała papieża "prostackim > wikarym", a jedną z jego wypowiedzi określiła jako "niechlujną i bełkotliwą". > Artykułem poczuł się dotknięty jako katolik i Polak 96-letni ks. Peszkowski. > Skierował pozew o ochronę swych dóbr osobistych przeciw wydawcy gazety - > spółce "Ad Novum", redaktorowi naczelnemu i autorowi tekstu (w czasie procesu > zmarł - postępowanie wobec niego umorzono). Kapłan domagał się od nich > przeprosin w mediach oraz wpłaty 100 tys. zł na cel dobroczynny" > <a href="www.poland.org.au/site/index.php?id=140&backPID=98&begin_at=65&L=&tt_news=148" target="_blank">www.poland.org.au/site/index.php?id=140&backPID=98&begin_at=65&L=&tt_news=148</a> > Że też tego nigdzie bliżej nie umiałem namierzyć :)) > Ciekawe.. Ale jo w dalszym cióngu niy wiym co z tym Hlondem? Dowuym się w kóńcu??? Chyba, żeście to tak sobie palnęli... Wiync jak to boło? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:41 Palnoł Alois, jego pytej :) Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 10:40 nie czytalem tych postow, ale podejrzewam, ze chodzi o naruszenie dobr osobistych. w k.k. jest to przestepstwo prywatnoskargowe i tylko zainteresowani przedmiotowa sprawa moga zlozyc doniesienie do prokuratury. w postepowaniu cywilnym jak to zwykle bywa pozew moze zlozyc wylacznie strona pokrzywdzona lub jej pelnomocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alois Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 20.08.04, 13:00 jezeli chcesz skarzyc to poszukaj sobie kandydatow na kraj lub aktualnosci. Tam sie az roi od Polakow wyzywajacych kosciol! Poza tym jezeli chodzi np. o kard. Hlonda, to byl on jednoznacznie zbrodniarzem! nawet siostra zakonna z mojej rodziny to twierdzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Pytanie techniczno-prawne IP: *.insight-bs.co.uk 20.08.04, 20:19 > Poza tym jezeli chodzi np. o kard. Hlonda, to byl on jednoznacznie > zbrodniarzem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
spamm-all-ya Re: Pytanie techniczno-prawne 20.08.04, 20:25 Gość portalu: George Hedgehog napisał(a): > > Poza tym jezeli chodzi np. o kard. Hlonda, to byl on jednoznacznie > > zbrodniarzem > ??? Hlond? Tyn Prymas? W kierym sensie, hę??? Odpowiedz Link Zgłoś