Dodaj do ulubionych

Co do "dziwnych zasad"

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 00:00
Chciałbym utosunkować się do artykułu A.Stańczyk z 23.04.2002r. w sprawie
Kolegium Nauczycielskiego, a przy okazji i do dzisiejszych informacji w radiu
RMF.Sam jestem słuchaczem tego Kolegium i uważam (jak zreszta większość z nas),
że nagonka która obecnie jest prowadzona na naszego Dyrektora jest oburzająca.
Stan rzeczy opisany w mediach mija się cokolwiek z rzeczywistością. Zresztą
niektóre tzw. PROBLEMY są po prosu głupie, jak choćby omiatanie butów w zimie.
Zresztą robimy to nie tylko my, ale również nauczyciele.
Co do wyzwisk używanych przez Dyrektora, krtóre to przytoczył "nauczyczyciel
angielskiego, który to zgodził się z nami rozmawiać" trudno mi się wypowiadać.
w końcu nie byłem przy tym i nie słyszałem ich, zresztą innych również nie.
Wydaje się jednak, że p. Stańczyk powinna potwierdzić informację u
bibliotekatki, tym bardziej, że mgr Smętek (jest tylko jeden nauczyciel
angielskiego w naszej szkole) nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Od
dłuższego czasu prowadził kampanię przeciwko prof Barczykowi, grożąc nam
jednocześnie, że jeśli go nie poprzemy to nam nie da zaliczeń. Jego grożby
wydawały nam się tym bardziej realne, że sam jest on dość dziwną osobą. Czasami
zachowuje się jak ktoś niespełna rozumu, a z całą pewnością ma OGROMNY przerost
ego. Przykładem niech będzie choćby to, że przez ostatnie dwa miesiące
większość zajęć z angielskiego polegała na czytaniu przez Smętka napisanych
przez niego przeciwko prof Barczykowi atykułów, delektowania się każdym słowem
i oczekiwania od nas aprobaty.
I co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: ref Re: Co do IP: *.cidernet.pl 24.04.02, 21:44
      Wogole nie wiesz chyba o czym piszesz!!!!!!!!!!!!!!!
      Albo jesteś jakimś lizusem Barczyka albo po porostu wstyd ci za szkolę?
      Nie wierze ze nigdy nie byłeś świadkiem jak prof. obrzuca nas wyzwiskami
      typu "wy brudasy, śmierdziele, a ta pani co cały czas gada na wykladzie ta co
      siedzi z tylu to buczy jak stara maszyna do pisania i jak sie człowiek rodzi z
      takim głodsem to nic tylko samobójstwo", a jego hasełko w stylu "kryminaliści
      DO GAZU" co ty na to? to jest hasło przewodnie na kierunku
      resocjalizacja????????????? chyba sie gościu troche pomyliłeś!!!!!!!!!!!!tez
      jestem studentem KN i choćby nie wiem jak ktos próbował usprawiedliwiac
      zachowanie prof. to nic nie jest w stanie zmienic tego jak faktycznie było,
      wszyscy o tym wiemy.
      Powodzenia!!!!!
      • Gość: wilbo Re: Co do IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 17:21
        Wolę byćlizusem Barczyka, niż należeć do sekty Smętka. Zresztą chyba już
        wiesz,że wy wybrańcy Wielkiego Guru, jedynego sprawiedliwego w KN, jesteście
        tak nieliczni, że właściwie was nie ma.
      • pio11 Re: Co do 28.04.02, 22:40
        Ja tam za szkołę się nie wstydzę. Wstyd mi natomiast, że tako Smętek rozpętał
        aferę w mediach, przy współudziale kilku "odważnych". Jak ci było tak źle to
        trzeba było zmienić szkołę lub spróbować coś zmienić w przyzwoity sposób.
    • Gość: sch Re: Co do IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.04.02, 02:00
      Chyba chodzisz do innej szkoły. Wyzwiska są faktem, chore przepisy i regulamin
      szkoły także, tylko teraz wszyscy trzęsą tyłkami bo boją się że przyjdzie nowy
      dyrektor i posprząta (pozbędzie się niektórych wykładowców), nagle robi się z
      dyrektora ofiarę nauczyciela angielskiego - jego spisków, zemsty czy też
      knowań. Bzdura, jeśli ci odpowiada nauka w prywatnym folwarku pana dyrektora,
      baw sie dobrze, wycieraj buty, korzystaj z biblioteki czynnej do 14.00 i rób
      ksero po zawyżonej cenie.
      • Gość: mik Re: Co do IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 11:14
        Nie brońcie teraz dyrektora, nie mówcie nagle, że było wam dobrze. Fakt, nie
        trzeba było podawać tego do mediów ale wszyscy wiemy, że dyrektor ma szerokie
        plecy.Smętek też zawalił sprawę. Mógł się i nas choć trochę przygotować i może
        udało by się to załatwić bez takiego rozgłosu. Teraz i tak najwięcej tracimy my-
        słuchacze, już nie uczymy się w jednym z najlepszych kolegiów ale w tym "
        śmiesznym". Dlatego nie marnowała bym sił by "ratować" dyrektora czy Smętka
        (obaj nie zasługują).Świetny pomysł dały dziewczyny z artystycznego.
        Zorganizujmy Dzień Otwarty dla Mediów, pokażmy im, że chcemy być dobrzy w tym
        co robimy, możemy zorgonizować konctrt, wystawę, spektakl, festyn dla dzieci,
        kiermasz z naszymi pracami, coś w stylu kiermaszu wielkanocnego, który był
        zeszłego roku dla dziewczeny chorej na białaczkę, każda grupa może zrobić swoją
        kronikę, przedstawić gdzie i co robili dla dzieci (przecież korzdy organizował
        dzień dziecka dla dzieci). To lepsze niż wpisywanie się na listę czy jestem za
        dyrektorem czy przeciw.Przemyślcie to i proszę nie popadajcie ze skrajności w
        skrajność.
      • total5 Re: Co do 27.04.02, 19:25
        Ach, jaki z ciebie biedny, bezradny chłopczyk. Ten straszny dyrektor zwyzywał
        cie od najgorszych i zawlokł siłą do szkolnego ksero. Wywrzeszczał, ze tylko
        tu mozesz kserować i absolutnie, ale to absolutnie nigdzie wiecej. A na
        dodatek kazal ci placic, aż 30 groszy za strone. To wprost przerazające. Czys
        ty na glowe upadl ??!! Kto cie zmusza do kserowania w KN. Dwa kroki obok masz
        inne ksero, z ktorego wielu z nas korzysta.
    • total5 Re: Co do 27.04.02, 19:19
      Fajnie było w czwartek. Nalezaloby to gdzies opisac, zeby upamietnic dzien, w
      ktorym SMETEK POLEGL !!!!
      • Gość: m Re: Co do IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 04.05.02, 19:29
        że w czwartek był cyrk to sie zgodze,ale jesli chodzi o ksero to powinno byc
        troche tansze dla wszystkich a nie dla wybranych kolezanek Remka!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka