Dodaj do ulubionych

A może by tak zrobić przewodnik po knajpach?

29.11.04, 11:19
W ostatni piątek Wybiórcza wrzuciła coś takiego sfinansowanego przez browara,
ale były tam jedynie wybiórczo co znamienitsze knajpy i z całego województwa.
A ja se tak myślę - a jakby tak opisać wszystko, co się rusza, wykwitntne
restauracje i osiedlowe kufloloty, puby i punkty z obiadami, knajpy
studenckie i sieciowe..
Co Wy na to?
Jakbyśmy się zgodzili co do wyglądu takiego wątku, to by się go założyło na
Po godzinach.
A potem każdemu poszukującemu by się tylko linka zarzucało:)
Obserwuj wątek
    • fenicja Re: A może by tak zrobić przewodnik po knajpach? 29.11.04, 12:42
      jestem za, good idea. ale - nie wychylam się, czekam na opinie Dostojnych tego
      forum ;)
    • strapiony9 Dobre! 29.11.04, 13:05
      Jakies propozycje.
      • kc.kpzr Re: Dobre! 29.11.04, 20:42
        Szczególnie spodobało mi się to stwierdzenie o "kuflolotach",
        co z pewnością jest synonimem lumpen-proletariackich tzw. "mordowni"!
        Jak ktoś lubi...

Oprócz jakiegoś dobrego dania oferują tam.. danie w pysk!
        Też można! :)
        • bartoszcze Re: Dobre! 29.11.04, 20:45
          Cóż, przyzwoity kuflolot to potrzebna rzecz!
          Bo gdzie lepiej skoczyc na pyffko..
          • kc.kpzr Re: Dobre! 29.11.04, 20:51
            W lipcu bedąc w Gdańsku zaprowadzono mnie (nie: zaniesiono) do
            lokalu "Parlament"; jeszcze w życiu nie widziałem tylu skinów na raz!
            Widok był dość porażający, i gdyby nie to, że z racji mego krótkiego strzyżenia
            (łysina) nie musiałem się obawiać o me i małżonki bezpieczeństwo, to zostałbym
            z pewnością potraktowany co najmniej ostracystycznie:)
            • kelo Re: Dobre! 29.11.04, 20:58
              Bar "Krzyś" w Dąbrowie Górniczej Gołonogu. Mój bar od 10 lat - w styczniu
              jubileusz baru. Kącik dla niepalących, piwniczka dla swojaków i do wynajęcia.
              Ja tam odpoczywam. Jestem za .
              • kc.kpzr Re: Dobre! 29.11.04, 21:03
                kelo napisał:

> Bar "Krzyś" w Dąbrowie Górniczej Gołonogu. Mój bar od 10 lat - w styczniu
                > jubileusz baru. Kącik dla niepalących, piwniczka dla swojaków i do wynajęcia.
                > Ja tam odpoczywam. Jestem za .

Nazwa swojska, ale ten kącik dla niepalących nie byłby tym, co mogłoby mnie
                skłonić do odwiedzenia tego typu lokalu tylko i wyłącznie z tego względu.
                Idąc z trendem piwiarnianym, palę ąż siwo, lubię jak powietrze nożem ciąć można.
                Kwestia gustu i etologicznych nawyków behawioralnych...
                ...
                Promujcie, promujcie...

P O Z D R A W I A M !
            • strapiony9 Re: Dobre! 30.11.04, 12:52
              No tak po 14 lipca stale rozmawialem z kumplem na necie.

kc.kpzr napisał:

> W lipcu bedąc w Gdańsku zaprowadzono mnie (nie: zaniesiono) do
              > lokalu "Parlament"; jeszcze w życiu nie widziałem tylu skinów na raz!
              > Widok był dość porażający, i gdyby nie to, że z racji mego krótkiego
              strzyżenia
              >
              > (łysina) nie musiałem się obawiać o me i małżonki bezpieczeństwo, to
              zostałbym
              > z pewnością potraktowany co najmniej ostracystycznie:)
              • psie.pole Re: Dobre! 01.12.04, 17:41
                w Katowicach najlepszy jest Longmann !!! :)
                • psie.pole Re: Dobre! 01.12.04, 17:44
                  ale Źródełko też jest oki :)
                  • psie.pole Re: Dobre! 01.12.04, 17:45
                    A wiecie dlaczego? bo mamy blisko do Rady hłe, hłe :P
          • settembrini Re: Dobre! 01.12.04, 19:54
            tylko raz zdarzylo mi sie rzucac kuflami w knajpie, bylo to jeszcze gdy bob
            nazywal sie marcello :) mialem wowczas dluzsza pogadanke z policja, ale bylo w
            sumie sympatycznie, nik nie ucierpial. takie mlodziencze wybryki ;)
    • bartoszcze To co, spróbujemy? :) 01.12.04, 21:03
      Możnaby w temacie dawać nazwę i(ewentualnie) orientacyjny adres.
      Potem króciutki opis charakterologiczny:) i informacja, czy lepiej tam wpaść na
      kawę, piwo, lunch, łobiod czy wcale:)
      Ewentualnie jakiś wskaźnik cenowy w stylu cena dużego piwa lub małej kawki..
      Hę?
      • zeck Re: To co, spróbujemy? :) 02.12.04, 13:42
        A kto pamiento "Piwniczka" albo jeszcze leoiej "Zalenzanka" kaj nad drzwiami
        stolo " Do organisty stzylac nie wolno".
        Som one jeszcze?
    • koukastel Re: A może by tak zrobić przewodnik po knajpach? 22.12.04, 00:53
      więcej chyba w sieci nie ma:
      www.nawidelcu.pl/index.php?mod=catalog

• settembrini Re: A może by tak zrobić przewodnik po knajpach? 23.12.04, 12:58
        malo recenzji, ma raczej charakter teleadresowy. katalog nie jest pelny (nie
        znalazlem wielu lokali bardziej undergroundowych jak np. krolik albo bob). no
        ale zawsze cos.
        • nawidelcu Bob i Królik 24.12.04, 11:18
          Niestety według naszej wiedzy zarówno Bob jak i Pub Królik nie serwują kuchni.
          Szkoda - wówczas na pewno znalazły by się w naszej bazie. Jeśli zaś wiesz o
          jakichś lokalach z kuchnią o których my nie wiemy, to będziemy wdzięczni za
          podpowiedź.
          Już niedługo uruchomimy możliwość dyskusji pod każdym wpisem lokalu. Wtedy
          recenzji szybko powinno przybywać.
          Pozdrawiamy i Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów
          www.nawidelcu.pl
          • settembrini Re: Bob i Królik 24.12.04, 13:37
            widze, ze trzymacie reke na pulsie :) to dobrze, to klucz do sukcesu.
            ale ad vocem
            to fakt, nazwa serwisu sugeruje, ze chodzi tylko o restauracje i puby, w
            ktorych mozna dobrze zjesc. ale w bazie danych sa rowniez miejsca, gdzie kuchni
            nie ma (jak np. winiarnia burgundia albo chimera) no chyba, ze za jedzenie
            uwazac paluszki czy inne krakersy. te jednak mozna kupic rowniez w kroliku czy
            bobie. mimo wszystko uwazam serwis za udany, a po wprowadzeniu czegos na
            ksztalt forum, w ktorym moznaby umieszczac opinie o danych miejscach, witryna
            bedzie przydatna i praktyczna.
            pozdrawiam wigilijnie

nawidelcu napisał:

> Niestety według naszej wiedzy zarówno Bob jak i Pub Królik nie serwują
            kuchni.
            > Szkoda - wówczas na pewno znalazły by się w naszej bazie. Jeśli zaś wiesz o
            > jakichś lokalach z kuchnią o których my nie wiemy, to będziemy wdzięczni za
            > podpowiedź.
            > Już niedługo uruchomimy możliwość dyskusji pod każdym wpisem lokalu. Wtedy
            > recenzji szybko powinno przybywać.
            > Pozdrawiamy i Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów
            > www.nawidelcu.pl
            • nawidelcu Re: Bob i Królik 24.12.04, 14:45
              Dzięki za ciepłe słowa. Śpieszymy jednak wyjaśnić: w Burgundii jest pełna
              kuchnia (polecamy znakomite ślimaki po burgundzku) a według zapewnień
              właścicielki Chimery w lokalu tym można zamawiać jedzenie, które jest donoszone
              z baru Mekong znajdującego się na Słowackiego. Zaraz po świętach sprawdzimy czy
              to działa jak nas zapewniano i ewentualnie sprostujemy.
              Dotknąłeś ważnego tematu. Jest wiele fajnych, atmsferycznych miejsc bez
              jedzenia i szkoda, że nie ma ich w naszej bazie. Może po nowym roku uruchomimy
              specjalną kategorię. Chodzi o to, żeby ktoś kto odwiedza jakieś miejsce dzięki
              naszemu serwisowi się nie zawiódł, a więc informacja, że dany lokal nie serwuje
              jedzenia powinna się znaleźć nie tylko przy wpisie lokali, ale już na samej ich
              liście. Pracujemy nad tym, aczkowliek wszelkie pomysły, uwagi, czy zwrócenie
              uwagi na błędy jest bardzo mile przez nas widziane, bo pomaga stworzyć serwis
              zgodny z oczekiwaniami.
              Serdecznie pozdrawiamy świątecznie oczywiście.
              www.nawidelcu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka