Dodaj do ulubionych

Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 07:41
Na spotkaniu z prezydentem Bytomia Krzysztofem Wójcikiem wrzało. Wójcik był
wyraźnie zaskoczony pikietą. - Chyba wszyscy, oprócz mnie, o niej wiedzieli.
Dziękuję! - ironizował.

- Pan chyba w ogóle niewiele wie o tym, co dzieje się w Bytomiu! - kontrowali
pikietujący.

he he świetny tekst. Mam nadzieję że podobne typy będą miały problemy z
dostaniem się do władzy
Obserwuj wątek
    • tutaj_jestem Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów 21.02.06, 08:51
      A na rogu Wrocławskiej/Łużyckiej będzie biedronka, a kilkadziesiąt metrów wyżej,
      na Łużyckiej na przeciwko wejścia do kopalni Centrum ma być Lidl - porąbało ich
      wszystkich :/
      • Gość: artek Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.microchip.net.pl 21.02.06, 10:10
        Lidl jeszcze nie jest pewny...
        • Gość: jaś Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: 83.238.168.* 21.02.06, 10:38
          LIDL całkiem idealnie (gabarytowo) wpasowałby się w płytę bytomskiego Rynku... A jaka piękna kompozycja z otoczeniem by była, mmhhmm. Można by nawet jakiś dodatkowy szlak turystyczny tamtędy wówczas wyznaczyć, dla zwiedzania tego LIDL-a rzecz jasna. Na pl. Kościuszki Kaufland rzecz jasna, jakieś małe Tesco z może na Grunwaldzkim bądź Th.. znaczy się pl. Sobieskiego, poza tym z Sikoraka można bany wykurzyć i jakiegoś ładnego Leader Price'a wkomponować pomiędzy zieleń, ostatecznie zawsze można któryś z obiektów sportowych przy Wrocławskiej wyburzyć w imię wyższego celu. Nie zrealizowała się wizja Nowego Bytomia pod Ustroniem, to można ją spełnić u siebie.
    • Gość: maciek Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.06, 09:06
      MACIE TAKIEGO PREZYDENTA (SLD) NA JAKIEGO SOBIE ZASŁUŻYLIŚCIE. GRATULUJE WYBORU.
      • Gość: dyzio Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.bytom.compnet.com.pl 21.02.06, 22:06
        Gość portalu: maciek napisał(a):

> MACIE TAKIEGO PREZYDENTA (SLD) NA JAKIEGO SOBIE ZASŁUŻYLIŚCIE. GRATULUJE
        > WYBORU.

Problem w tym, że w Bytomiu nikt sensowniejszy się do władzy nie pcha...
    • Gość: Artur Pisałem o Tesco rok temu IP: 217.8.188.* 21.02.06, 10:24
      Między innymi na forum Bytomia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=141&w=19573864&a=19573864.
      Nikt w tedy jednak tematu nie podchwycił. Teraz juz za późno. A tłumaczenie że
      nic nie da sie zrobic bo kto inny kupił grunt a apotem okazało sie że budowane
      bedzie Tesco to jakaś bzdura. Wystarczy ze w umowie zawiera się zapis ze
      nieruchomość gruntowa nie może byc przeznaczona pod budowae marketów
      wielkopowierzchniowych i temat zamkniety. W końcu to sprzedający proponuje
      umowe. Tej pani co wygaduje takie bzdury juz dziekujemy. Wójcikowi z reszta
      też. Potem zajmie sie tym prokuratura.
      • Gość: Dreger Re: Pisałem o Tesco rok temu IP: *.interpc.pl 21.02.06, 11:05
        Po co ta pyskówka ja jestem katolikiem i powiem szczerze że cieszę sie że
        powstają nowe placówki typu Tesco,bo mogę w ciepłym i w normalnej atmosferze
        robić zakupy nawet w niedziele po mszy jeżeli coś się zapomni, wybieram sobie
        sam towar ,a nie tak jak to rąbią w małych sklepach ,kupuję 10 bułek i 3 są
        czerstwe, ziemniaki słodkie bo przemarznięte jajka są całe artykuły sypkie
        orginalnie zaklejone nie zbierane resztki i wsypywane do papierowych torebek.A
        przecież nie kto inny jak właściciele którzy tak pikietują Kupują w
        hipermarkietach BARDZO CZĘSTO i sprzedają po wyższych cenach ile to razy byłem
        świadkiem w ubiegłym roku jak znajoma z targowiska kupiła 30 kg pomidorów w
        Realu 10 kg bananów a potem wszystko opchnęła ludziom na targu wtedy nikt nie
        pikietował wiemy dobrze że czasami ceny artykułów spożywczych w supermarkietach
        są niższe od hurtowych i właśnie oni jak sępy wykupują je masowo, i dziwię się
        bo jestem 10 lat na emeryturze i obserwuje to nasze bagno a szczególnie teraz tą
        anarchie PAZERNOść NA STANOWISKA OBIECANKI NA IV RP A LEKKą RęKą MIęDZY INNYMI Z
        MOICH PODATKóW ROBI SIE PREZENT DLA KOSCIOłA W WYSOKOśCI 20 MILIONóW Zł a
        bezrobocie w naszym mieście nawet nie drgnęło ,bezrobotni dostają 51,00 zł na
        3osobową rodzinę zasiłku O TO CZEBA WALCZYć NIE WYBIERAć WłAśNIE TAKICH CO
        OBIECALI MILIONY MIESZKAń I śWIADOMIE NIE ZREALIZUJą TYCH OBIECANEK TYM BARDZIEJ
        żE MAJą DłUG WOBEC KOśCIOłA.
        • Gość: Artur Ten komentaż to a'propos jakiej informacji ??? IP: 217.8.188.* 21.02.06, 12:49
          ???
    • Gość: mirka Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:50
      To co robi i już niestety zrobił z Bytomiem prezydent Wójcik po prostu woła o
      pomstę z nieba!!!!!!!!!!! Mieszkałam w Bytomiu przez 25 lat, 8 lat temu
      wyprowadziłam się do Rudy Śląskiej i w Bytomiu bywam sporadycznie, ale to co
      widzę przyprawia mnie o dreszcze!!!!!!!! To miasto po prostu jest w agonii, a
      prezydent oburza się na pikietę - podejrzewam że nie przyszedłby do pracy gdyby
      został o niej poinformowany; żadnych racjonalnych pomysłów na ratowanie miasta,
      ale samopoczucie jak najlepsze a nagrody tradycyjnie wysokie; WSTYD PANIE
      PREZYDENCIE, WSTYD!!!!!!!!! I pomyśleć że kiedyś stawiałam Bytom za przykład
      urzędnikom w Rudzie
      • Gość: ach jo Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.godula.net / *.crowley.pl 21.02.06, 20:38
        Takie markety to poza miastem maja być stawiane a co do Bytomia to żygać sie chce na widok ogólnego zniszczenia miasta nędzy i rozpaczy , to totalna ruina , mozna by w tym mieście kręcic filmy sf o zagładzie ludzkosci . To miasto sie nawet do remontu nie nadaje lepiej je zburzyć a na placu po miescie pobudowac te markety .
    • Gość: gościu Re: Bytomscy kupcy nie chcą supermarketów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:21
      Kupcy niech walczą jakością i ceną a nie zawyżają ceny i wala takie mąrże,ze
      nikt nie chce kupować i woli supermarket!!Szuka sie sposobów politycznego
      blokowania inwestycji, skad my to znamy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka