Dodaj do ulubionych

jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia

IP: *.devs.futuro.pl 03.03.06, 08:56
Mam dziecko w Klinice w Katowicach Ochojcu na rehabilitacji. Muszę z Ochojca
dojechać do Bytomia z gorsetem ortopedycznym do Bytomia, do zakładów
ortopedycznych. Proszę o pomoc jakim autobusem tam dojadę?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • winetou74 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia 03.03.06, 10:01
      Jeśli pasuje pani w poniedziałek to podwiozę panią autem!
      A jeśli nie to nie wiem jak dojechać na Plac św.Andrzeja, a stamtąd autobusem
      618.
      15 lat nie jechałem autobusem więc mimo iz bym chciał pani pomóc to nie wiem.
      • Gość: merilou5 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia IP: *.devs.futuro.pl 03.03.06, 10:10
        dziękuję . Niestety nie mam jeszcze określonych poprawek przez lekarza
        prowadzącego więc nie zdążę na poniedziałek. Dziękuję jednak za chęci. I mam
        pytanie z jakiej ulicy w Ochojcu odjeżdża ten autobus?
    • marwi75 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia 03.03.06, 10:10
      Najprościej i według mnie najszybciej to z Ochojca dojechać do centrum Katowic
      (autobusów jest kilka) a z centrum (trzeba spod dworca przejść ulicą Stawową na
      przystanek przed liceum przy ulicy Mickiewicza) autobusami 820 lub 830.
      Ewentulanie busikami prywatnymi.

Jest jeszcze opcja omijająca centrum (ale czasowo chyba dłuzsza jeśli oczywiście
      w centrum nie ma korków) - autobus 238 z Ochojca na osiedle 1000-lecia, wysiadka
      przy "żyrafie" (nazwa przystanku to Tysiąclecie ZOO) i tam przesiadka do
      autobusu 820 lub 830.
      • Gość: merilou5 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia IP: *.devs.futuro.pl 03.03.06, 10:25
        bardzo dziękuję za pomoc
        • jasiole Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia 03.03.06, 11:09
          Naprawdę nie znajdziesz lepszej opcji, aniżeli dojazd jakimkolwiek autobusem spod kliniki do pętli tramwajowej w Brynowie (kilka przystanków, niestety nie podam szczegółowych numerów linii), a stamtąd tramwaj 6 do samego Bytomia.
          Wybierz z rozkładu kurs podkreślony, czyli wagon niskopodłogowy - Karlik, acz może się zdarzyć, że wyjątkowo pojedzie zwykły - niemniej wsiadając na pierwszym przystanku zajmiesz sobie dogodne miejsce.
          tiny.pl/mjd3
    • Gość: e70 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia IP: 80.51.222.* 04.03.06, 13:50
      spod samego szpitala w Ochojcu jezdza autobusy, wystarczy sie zapyatc czy jedzie do dworca, albo busiki i ja bym tak zrobila, ze od razu do centrum, a tam na tramwaj, albo wymienione juz autobusy, dodam, ze tramwaj nie stanie w zadnym korku :) niestety nie wiem gdzie w Bytomiu są zakłady ortopedyczne, więc dokładniej nie wytłumaczę
      ostatnio się do Ochojca z bratem na rehabilitację najeździłam- dobrzy są :)
      • Gość: merilou5 Re: jak dojechać z Katowic Ochojca do Bytomia IP: *.icpnet.pl 05.03.06, 10:10
        dziękuję bardzo, bardzo za wszystkie posty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka