Dodaj do ulubionych

Mateusz nieobecny

IP: *.net 10.03.06, 23:37
mordercy tego chlopca nie sa winni, bo to osoby niedorozwiniete. Nalezy jej jednak natychmiast odizolowac od spoleczenstwa. Choc jestem przeciwnikiem kary smierci, byc moze nie wykluczam, ze dla nich najlepszym wyjsciem byla by eutanazja... ich egzystencja jest pewnie tylko przepelniona bolem, cierpieniem, nienawisciom do siebie i wszystkiego wokol i tylko tyle sa wstanie dac innym. Sskladam serdeczne kondolencje rodzicom chlopca.
Obserwuj wątek
    • Gość: Migła Re: Mateusz nieobecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:04
      To jest przerazajace, to co sie dzieje z ludzmi... Kara śmierci to jest pewne
      rozwiazanie ale nie umiała bym zgodzic sie na zabicie i 1000 najgorszych
      morderców gdyby przez nieudolność systemu miał zostac stracony choc jeden
      niewinny człowiek. Niestety taka prawda ze przy naszym systemie prawnym i
      bajzlu jaki panuje w tym kraju kara smierci to poprostu cos nie do pomyslenia,
      wole nie wiedziec co by sie działo gdyby zostala wprowadzona...
      Głębokie kondolecje dola wszystkich cierpiących po stracie Mateusza...
      • katolik.wierzacy [...] 11.03.06, 12:11
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: zamotana Re: Mateusz nieobecny IP: 195.205.75.* 12.03.06, 03:18
          katolik, skąd wziąłeś ten artykuł? z gazety NIE? bo tam takowy został już bardzo
          dawno zamieszczony przez tych samych autorów, ale z inną adnotacją
          zamieszczenia... tutaj mamy luty 2006, a tam w 2002 (nr 29) pod tytułem
          "Samotność kapłana" ( www.nie.com.pl/main.php?dzial=arch&sub=wynik )
    • Gość: olo Re: Mateusz nieobecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:15
      Znowu pseudo bełkot red. Goslinskiej. Te urywane zdania zapewne maja świadczyc
      o dynamice tekstu.
      Widzę, że zdaliście sobie sprawe (mówię do redakcji katowickiego GW)z bezsensu
      tej pogoni za newsem. Wasze sumienie będzi eobciążąc ból rodziców Mateuszka,
      którzy z waszych wypocin dowiedzieli sie o smierci syna. A przecież ciała nie
      ma...
      Pomyslcie i rozważcie to w waszym sumieniu, czy warto było. Przeciez każde
      zwierzę, nawet hiena, ma serce.
      • Gość: roro68 GW - hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 02:42
        Popieram Olo w całej rozciągłości. Teraz starają sie zrobić wrażenie, że
        policja dzwoniła do matki wcześniej. Tak naprawdę w GW mają to głęboko gdzieś,
        dla nich ważne, że znowu jakiś ciul policyjny najpierw zadzwonił do
        Pietraszewskiego. Aż dziwne, że Goślińska nie stała pod drzwiami tej rodziny z
        piatkową Wyborczą z samego rana, żeby zanotować reakcje na żywo...
    • Gość: twardziel Re: Mateusz nieobecny IP: *.watf.cable.ntl.com 11.03.06, 00:18
      strzal w tyl glowy!

za taki czyn - najpierw jeszcze sam wlasnymi rekami ten mordeca powinien
      zapracowac na swoj wyrok - zeby czasem nie byl oplacony z pieniedzy ludzi
      pracujacych - powinien byc ukamienowny publicznie zeby wszyscy widzieli i inni
      debile tez - co ich czeka za taki czyn!

Nie broncie nienormalnych, niedorozwinietych - to ze robia zle- to nie dlatego
      ze sa niepelnosprawni tylko ze system pielegnacji oszolomow wystepuje i
      podatnicy na nich musza placic!!! Jakby jednego z drugim ukamienowali .. to
      najwiekszy wariat by zrozumial co go czeka. Wprowadzic metody sredniowieczne!
      Sa moze okrutne, ale jakze skuteczne!!! Dopoki metody nie zaczna byc skuteczne
      bedzie jak jest - niebezpiecznie!

Nie ma nad czym myslec - historia nam mowi jak bylo kiedyds jak jest dzis. Kto
      choc troche czytal historie wie o czym mowie.

twardziel
      • Gość: twardogłowy Re: Mateusz nieobecny IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:45
        na początek niech księża rozpalą stosy przy kościołach i niech tam wrzucają
        wszystkie kobiety, które straciły cnotę przed ślubem,
        może to i okrutne, ale wicie, rozumicie.
        Czy ta się trochę o tym średniowieczu.
      • Gość: popol Re: Mateusz nieobecny IP: *.net 11.03.06, 10:15
        Absolutnie nie masz racji! Sugerujesz ze w sredniowieczu, gdy byly przeciez praktukowane "sredniowieczne metody" bylo mniej przestepstw niz obecnie? Zapewniam Cie ze bylo wrecz odrotnie. Stosowanie agresji i to agresji zbiorowej, wykonywanej przez gawiedz, to najgorsza z mozliwych metod.

Rozumiem oburzenie po ujawnieniu takiej zbrodni. "Zdrowy instynkt" nakazuje kazdemu normalnemu czlowiekowi cwiartowanie i solenie takich zloczyncow, ale zadajmy sobie pytanie: czy wymiar sprawiedliwosci ma sluzyc zaspokojeniu naszego (czesto slusznego) gniewu, obrzydzenia i, nie bojmy sie tego powiedziec, nienawisci wobec takich dewiantow. Moim zdaniem nie. Podstawowa rola wymiaru sprawiedliwosci jest zapewnienie spoleczenstwo bezpieczenstwa a poprzez eksalacje przemocy bezpieczenstwo napewno sie nie poprawi. Wiem, ze latwo mimowic i gdyby to moje dziecko padlo ochaira takiej tragedii to nie ukrywam tym bardziej sam mialbym ochote na zemszczenie sie na tych podlych istotach, ale czasem trzeba uniesc sie ponad swoje instynktowne zachowania i to nie dla dobra tych bandytow ale w imie interesu spolecznego.
      • Gość: aga Re: Mateusz nieobecny IP: 62.233.173.* 11.03.06, 10:37
        Zgadzam sie. Jak mozna bronic takich zwyrodnialcow? Jestem za kara smierci.
        Kiedys uwazalam, ze to nie humanitarne, ale doszlo do mnie, ze przeciez to nie
        ludzie, a zwykle zwierzeta. Roznica polega na tym, ze zwierze nie zabije bez
        sensu, ono chce tylko przetrwac. Dla pedofili proponuje kastracje. Dla
        wszystkich innych wiezniow prace na rzecz spoleczenstwa. Dla takiego wiezenie
        to atrakcja; dach nad glowa i jedzenie. Tylko dlaczego mamy go utrzymywac?
        Gdyby kary byly surowsze, moze jeden z drugim zastanowiliby sie 5 razy zanim
        sie takiego czynu dopuszcza...
        • Gość: m.k. Re: Mateusz nieobecny IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:31
          "Dla takiego wiezenie
          to atrakcja; dach nad glowa i jedzenie."

Jesteś chyba chora:)
          Posiedź w małym pokoju z czterema innymi ludmi przez choćby pół roku i jedz to
          co oni tam jedzą, a jak nie zwariujesz to jesteś dobra:)
          • Gość: em Re: Mateusz nieobecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:03
            Wiesz, jak ktoś lubi seks analny, to pewnie pobyt w celi jest dla niego
            atrakcją:)
        • Gość: Michu Re: Mateusz nieobecny IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.06, 11:37
          Kobieto badz cywilizowana.
          Pedofilom mozna podawac takie leki, ktore powoduja ZUPELNY zanik popedu
          seksualnego. Tak sie robi z wiezniami w USA, ktorzy popelniali ciezkie
          przestepstwa na tle seksualnym. W Polsce oczywiscie jest odrotnie. Raz,ze sie
          tego nie stosuje. Dwa, ze przepisy prawne sa tak sformulowane,ze wiezien sam
          musialby na to wyrazic zgode na takie "leczenie". Tu trzeba by przymusu.
          Teraz troche o karze smierci.Piszesz,ze gdyby kary byly surowsze, moze jeden z
          drugim zastanowiliby sie 5 razy zanim sie takiego czynu dopuszcza. Otoz nie. W
          USA (w roznych stanach) przerabiano juz tyle badan na ten temat,ze ponownie az
          nie chce sie o tym mowic. W kazdym razie wniosek jest jeden. To,ze jest kara
          smierci nie oznacza,ze jest bezpieczniej. Nie, nie jest bezpieczniej. Z czym
          sie chcesz klocic? Z matematyka, ze statystyka, z historia sie chcesz klocic? A
          czy bedzie sprawiedliwiej - a kto Wam (zwolennikom kary smierci) daje prawo do
          decydowaniu o czyim zyciu? Sami sobie je dajecie i tym wlasnie sposobem
          zwolennicy kary smierci "upodobniaja" sie do tych mordercow. A zapewniam Cie,ze
          istnieja mozliwosci wymierzenia odpowiedniej kary. Dozywocie bez mozliwosci
          wczesniejszego zwolnienia z przymusowa ciezka praca na wlasne "utrzymanie" to
          bylaby dla nich odpowiednia kara. Natomiast co do zabijania, to ja nie chce
          miec z tym nic wspolnego. Nawet do zabijania takich zwyrodnialcow jak w tym
          artykule
          • Gość: mk Re: Mateusz nieobecny IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:55
            Po 25-ciu latach nawet jak wyjdzie taki z paki to nie jest w stanie nawet
            zakupów zrobić, zatem można powiedzieć, że jest wyeliminowany.
            A jeszcze co do atrakcji, o których jest przekonana aga, to jest jeszcze jedna -
            kąpiel raz na tydzień - wyobraź sobie teraz 4-rech nieumytych facetów w małej
            celi - smród musi być niemożliwy:), a n.p. ci, którzy czekają na rozprawę
            (niekoniecznie będąc winnymi) prawie cały czas siedzą w celi, żeby nie doszło
            do ustalenia zeznań z innymi podejrzanymi, to może trwać pół roku, rok...
          • Gość: Paweł Re: Mateusz nieobecny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.06, 21:57
            Toż sam rozum podpowiada, że JEST bezpieczniej, jeśli kilka tysięcy morderców,
            gwałcicieli i innych tego typu indywiduuów jest już na tamtym świecie, zamiast
            przechadzać się ulicami i polami naszego pięknego kraju.

Fakty są takie, że ci ludzie wychodzą po kilku latach i wracają DO TEGO SAMEGO.
            Zapytaj jakiegokolwiek dyrektora więzienia o resocjalizację długowyrokowców, to
            Ci się w twarz roześmieje. Zdarzają się wyjątki, ale najczęstszy przypadek to
            recydywa.

Kara śmierci eliminuje takich osobników na zawsze, odbierając im możliwość
            ponownego zgwałcenia, zamordowania, zakatowania innych osób. Tylko tyle i aż
            tyle.
            • Gość: em Re: Mateusz nieobecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:05
              Tak, bo oczywiście każdego mordercę policja oczywiście łapie.. śmieszny jesteś.
    • Gość: Ryba Re: Mateusz nieobecny IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 11.03.06, 12:21
      Porazajace.
    • Gość: Kiełbacha Re: Mateusz nieobecny IP: *.pl 11.03.06, 12:42
      Kojarze z widzenia tych dwóch morderców. Jeden z nich, ten młodszy, jest z
      mojej dzielnicy. Obydwóch często widywałem razem, m.in. w autobusie. Po
      obydwóch poznać że są niedorozwinięci umysłowo. Zawsze chodzili ubrani w
      najgorszych szmatach. Tacy życiowi nieudacznicy, skazani na pomoc z opieki
      społecznej. Gdy chodziłem do szkoły, młodszy z nich często wracał ze szkoły tym
      samym autobusem co ja. Tego starszego kilka razy widywałem na mieści z wózkiem
      w którym woził różne klamory.
      • pianca Re: Mateusz nieobecny 11.03.06, 15:28
        Wzrusza mnie ten sąsiad, który się upił. I wzruszają mnie wszyscy ci zwolennicy
        kary śmierci, którzy uważają się za pokolenie JPII.
    • Gość: józek To niech uwierzą .W Boga wierza ,a go nie widzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:27
      ??????
      • Gość: M. Re: To niech uwierzą .W Boga wierza ,a go nie wid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:22
        A co ma jedno do drugiego?
        Czy wiara w Boga przeszkadza w tym, by żądać kary śmierci dla zwyrodnialców?

Jeśli tak to współczuję.
        Ja jako ateistka na szczęście nie mam takich wątpliwych problemów.

Biedne dziecko...
        • Gość: harc mistrz Re: To niech uwierzą .W Boga wierza ,a go nie wid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:12
          Jestem przeciwnikiem kary śmierci.
          Z prostych powodów.
          To nie jest żadna kara tylko prymitywna zemsta i następne zabijanie.
          Bo sądy mogą (i tak nieraz bywało) skazać na śmierć niewinnego człowieka.
          Kara dożywotniego więzienia za najcięższe przestępstwa jest wystarczająca i
          dolegliwa.
          Umożliwia też - w konfrontacji z karą śmierci - naprawę ewentualnej pomyłki
          sądowej albo wyrachowanego wrobienia kogoś.
          A jakie są tzw. niezawisłe sądy - to każdy widzi...
          [NIE UZNAJĄ np. GRAWITACJI - a to właśnie PRAWO (fizyczne) ma niebagatelną rolę
          przy karze śmierci wykonywanej w majestacie PRAWA(!)]

Cała nadzieja w ministrze Zbigniewie Ziobrze,
          że wreszcie z takimi sądami - zrobi dobrze!?
          (HKP)
          ...
          CZUWAĆ I PILNOWAĆ!!!
          • roro68 czas na bezwzględne dożywocie 11.03.06, 22:01
            w Polsce najwyższa pora, by sądy nareszcie wykorzystały kodeks karny i żeby
            wreszcie zapadł wyrok dożywocia bez prawa wcześniejszego zwolnienia. Taki
            wyrok - o zgrozo! - jeszcze w polskim sądzie nie zapadł. Najwyższy, jaki
            pamiętam, to dożywocie z możliwością zwolnienia po 30 latach.
    • fyrlok Re: Mateusz nieobecny 11.03.06, 20:52
      > skakałem ZE spadochronu
    • fyrlok Re: Mateusz nieobecny 11.03.06, 20:53
      > Zaczepiał chłopców i dawał im cukierki w zamian za to,
      > żeby się z nim przespacerowali.

To czamu niy dzwonila na policja ?
    • fyrlok Re: Mateusz nieobecny 11.03.06, 20:58
      Niy kapuja, ze mozna jako facet interesowac sie wlasna plcia.

Niy kapuja, ze mozna sie interesowac dziecmi ponizej 16.
      Niy kapuja, ze mozna w wieku 30 lat "zakochac" sie w osmiolatka.

Niy kapuja, czamu ktos niszczy, co niby "kocho".
      Niy kapuja, czamu to robi z wlasnym gwalcicielem.

???

Wyrazy wspólczucia dla Rodziny
      i Bliskich (np.Sasiada) !
      • Gość: Tomek Re: Mateusz nieobecny IP: *.server.ntli.net 12.03.06, 13:59
        A ja bym ich zaajebał gdybym rewolwer tylko miał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka