Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:24 To nasz własny na miarę naszych możliwości i potrzeb... MIŚ... Pytanie: Kto na tym zarobił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roro68 Re: Dmuchany kierunek lunaparku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:43 Artykuł nie stwarza mi podstaw do jakiejkolwiek oceny. Dużo w tym tekście przekomarzania a faktów jak na lekarstwo: ile nowych urządzeń w tym sezonie i jakie, czy zlikwidowano jakieś stare urządzenia (oprócz liter nad wejściem)? Mam wrażenie, że coś nowego jednak się pojawiło. Kto to są ci "holendrzy"? Czy jakaś nowa firma zarządza miasteczkiem? Do czego byli zobowiązani przez umowę dzierżawy miasteczka? Czy wykonują postanowienia tej umowy, czy nie? To są dla mnie fakty, na których można budować jakąkolwiek ocenę dzierżawcy. W zamian dostaję opinię autorki (bo nawet opis to nie jest) i dyżurnego komentatora, że w miasteczku kicha. Tylko że ja już Wyborczej na słowo nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aroro86 roro IP: 203.76.50.* 02.05.06, 01:51 Rooro! Piszesz, ze nie wierzysz juz na slowo wyborczej, dlaczego wiec marnotrawisz swoj czas i zycie na komentowanie i dopieprzanie sie do kazdego artykulu (gratuluje zaciecia w sprawie Talkowskiego). Zamknij internet, idz na spacer. No, chyba, ze z pracy piszesz, ale w to nie wierze, zbyt "zasadniczy" jestes, zeby oszukiwac pracodawce. Stary(a), to tylko glupi artykul o lunaparku. Jestes jedyna osoba, ktora sie nim tak naprawde przejela, wyluzuj! Nie zapalaj sie tak przy byle okazji, szkoda zdrowia, kazdy to olewa z Twoimi (z calym szacunkiem) postami wlacznie. Daj spokoj, zycie jest piekne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aroro86 aroro2 IP: 203.76.50.* 02.05.06, 02:12 Wlasciwie to sorry roro. Zareagowalem moze impulsywnie. Masz racje, pilnuj ich, niech bzdur nie pisza! Chcialem tylko napisac, ze nie ma sie co denerwowac. Spacery polecam tak czy tak :) Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: aroro2 IP: 65.171.193.* 02.05.06, 02:49 a mnie sie wydaje ze poki nie bedzie w wesolym miasteczku kolejki gorskiej z prawdziwego zdarzenia dopoty ten lunapark bedzie niewiele wiecej wart od odpostowych atrakcji dla dzieci gdzie i taniej i nowoczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: aroro2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 04:39 A po co toto udaje tekst informacyjny? I jeszcze ten napuszony komentarz? Jeżeli pojechaliście na otwarcie sezonu i się wam nie spodobało lub odczuliście zażenowanie, można było napisać ładny felieton. Nawet minireportaż o pierwszym dniu w Wesołym Miasteczku. I wtedy te wszystkie wtręty "demaskujące" zarządcę miałyby swój sens (jakieś potykanie się na dziurawym asfalcie, na podłodze nowe deski a łożyska zgrzytają, jakaś zjeżdżalnia wytarta od ślizgania w innym Hamburgu...). Wszystko można, tylko z polotem, państwo redaktorzy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Dmuchany kierunek lunaparku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.05.06, 11:48 jak byłam dzieckiem,lat temu wiele ,o ile dobrze pamiętam Wesołe Miasteczko,Zoo i jedna z bram Stadionu Sląskiego były na terenie Katowic.prosze mi przyomnieć czy tak rzeczywiście było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dmuchany kierunek lunaparku IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:55 zoo i wesołe miasteczko na pewno nie były w Katowicach - cały park jest w Chorzowie. W Chorzowie są też targi katowickie i stadion GKS Katowice, bo też są na terenie parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Dmuchany kierunek lunaparku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.05.06, 20:20 mówię o czasach sprzed 30 lat,a wtedy bylo inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Dmuchany kierunek lunaparku IP: *.c31.msk.pl 02.05.06, 18:58 to jakieś kpiny, to Wesołe Miasteczko to chyba podwórzowy plac zabaw a pan Pradela chyba w życiu nie widział prawdziwej karuzeli, wstyd jest zaprowadzić dzieciaki na takie "atrakcje", szczególnie gdy zobaczą w telewizji jak wyglądają prawdziwe lunaparki. Nie wspominając o tym, że godziny otwarcia są śmieszne, wieczorem, gdy zapada zmrok i oświetlone karuzele zyskałyby na "uroku" to gości się wygania. Pomyślcie o tym, jak naprawdę można zrobić na tym prawdziwe pieniądze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER ja tam wole "heide park - soltau" IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.06, 21:05 w przyszla sobote jedziemy do legolandu, zamierzamy zwiedzic w to lato tez: sarengetti park, potem soltau, rastiland, zamierzamy tez z dziecmi odwiedzic disneyland paris. teraz w weekend bylismy w - www.bodenseetherme.de/panoramen/uebersicht.html a w niedziele w autostadt wolfsburg. szkoda ze tam oprocz "niewesolego miasteczka" i zardzewialej "elki" nic nie macie, fala plajtuje, zoo bez zwierzat, no ale zato, mozecie na mecze gksy chodzic i rencistow i policjantow "poobijac". ponizej lista niektorych "parkow zabawy" (vergnügungsparks) : www.bundesgebiet.de/parks.htm gruss nach schlesien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: ja tam wole "heide park - soltau" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:03 a ty co tam masz u siebie że jestes taki niezadowolny z naszych atrakcji? to oczywiste że za granicą jest lepiej, ale w Polsce poki co WPKiW nie można z niczym porównać, a twoje plany na lato są po prostu oszałamiające WOOW!!! tylko zupełnie nie związane z tutejszym forum, podobnie spędzone lub zaplanowane przez ciebie weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Szkoda tych liter nad wejściem 03.05.06, 14:24 To był symbol. Jakaś neonowa litera pewnie kiedyś zgaśnie i minie kilka lat zanim ktoś pomyśli, żeby wymienić. A nawet jak będą wymieniać na bieżąco to i tak szkoda tego co było do tej pory. Co z tego, że były już w socjalizmie? Odpowiedz Link Zgłoś