Gość: człowiek IP: *.kosa.net.pl 05.05.06, 16:50 O miejscowości P ibor i o Malwinie Ratajczak dowiaduję się od Pana. Nie wiem o czym to świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starotyszanin Re: Czas na opamiętanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.06, 06:59 Szanowny Panie Smolorz podam Panu do wiadomsci jeszcz pare noblistow ze Slaska ktozy sie jak sie lorietuja nigdy nie ukrywali ze som ze Slaska: Otto Stern-Zory Kurt Adler-Chorzow Konrad Bloch-Nysa no i Muzyk Michal Jary ale bez Nobla ale jakiego nobliste mo Sosnowiec albo Warszawa? starotyszani Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Czas na opamiętanie 08.05.06, 16:54 Noblistów mo G/Ś trocha wiyncyj, ale i tak mo Katowice niy ino wszyskich tzw. "wielkich" Polaków na szyldach swoich ulic, ale i tych małych jak M. Kurzydło, czyt. Grażyński. Jedyn wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Czas na opamiętanie IP: *.ula5.1000lecie.pl 08.05.06, 17:03 Dawno nie czytałem takiego dobrego felietonu Smolorza. Ukazuje "nędzę" intelektualną władz Katowic. Noblistka z Katowic to skarb medialny dla tego, pożal się Boże, miasta. Pal licho tego Stęślickiego, ale dlaczego władze miasta odpuściły sobie tę Marię Gepert? Ja wiem dlaczego - bo nie wyrosła z hasioka i z familoka, ino z gowy! Mo jeszcze 2 krychy - wanieliczka i babus. Równać Uszoki do Giertycha i Leppera, bo sie zbliżają wybory. Jak to godajom "darymny futer". Odpowiedz Link Zgłoś
kutz.kazimierz Re: Czas na opamiętanie 08.05.06, 21:47 Brawo Smolorz, jak zwykle: s-ü-perowo! To samo odnosnie np. KrólHuty (Alder,Waxmann,Weissler, Wagner,Weding,.....) i Laury (Jarczyk czy jak mu tam bolo). Ale co sie dziwic, jak obce podciepnione GOROLSTWO w magistratach, u wejewody i w sejmiku "pracuje". Powiym ino: general policji "slonskiyj" z...czynstochowy (a tyroski kajindziyj). Odpowiedz Link Zgłoś
aby Přibor 11.05.06, 18:16 Chodzi o Přibor (w tekście zginęła czeska litera 'r' z ptaszkiem), lub pozostając przy nazwie z czasów austriackich, Frieberg. staff-www.uni-marburg.de/~frickea/pribor.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V kolumna Re: Czas na opamiętanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:50 Z PIENIĘDZY, KTÓRE Dom Współpracy Polsko- Niemieckiej ostatnio wypłacił Smolorzowi można by wystawić zupełnie postawny monument. Ja znam postać, która się więcej zasłużyła dla Śląska i KATOWIC! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czas na opamiętanie 11.05.06, 20:12 Zmowu Cię zazdrość zżera, że ktoś zarobił? Weź się do roboty, wcześniej się czegoś naucz, to może też wreszcie skorzystasz:-). Odpowiedz Link Zgłoś