Gość: RySieK IP: *.pl / *.zabrze.net.pl 23.05.06, 20:11 Może i więcej nikotyny, ale przy spalaniu jest masa jakiś świństw innych. Teraz pytanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Franio Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:31 Tabaka nie jest do kupienia od 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Ciekawa hipoteza IP: *.atman.pl / *.atman.pl 24.05.06, 12:29 Ostatnio widziałem w sklepie z tytoniem w Warszawie na Centralnym trzy dni temu (potem już nie byłem na Centralnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dai Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 24.05.06, 12:29 Ani jedno ani drugie nie jest dobre, a już zwłaszcza dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
resocjalizacja Re: Uczniowie zażywają tabaki 24.05.06, 17:59 Oczywiście, tylko co zrobić z prostym faktem, że nasze dzieci cpają, jarają i wdychają? Przejść do porządku dziennego (młodość musi się wyszaleć) czy surowo karać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.amg.gda.pl 24.05.06, 12:31 jezeli po 3 latach bardzo intensywnego wciagania (iles tam razy dziannie) sie nie uzaleznilem, i po prostu mi sie znudzilo, to chyba ryzyko uzaleznienia nie jest az tak duze, sa za to inne minusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb jeju, ale GW robi afere IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 24.05.06, 12:31 jaka nowa moda? w 92 gdy konczylem podstawowke co drugi wciagal tabake, dla zartow oczywiscie, bo tez wtedy byla taka moda, zapewne masa mlodych ludzi duzo lat wczesniej, przed nami, robilo to samo wiec o co cala afera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez nie wiem, Re: jeju, ale GW robi afere IP: *.pptp.stw-bonn.de 24.05.06, 17:19 ja tez nie wiem, skad to zamieszanie. moje chwile bliskosci z tabaka przezywalam w liceum przed osmioma laty. a tabaka byla litewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.acn.waw.pl 24.05.06, 12:39 a zdjecie jest wcale nie pozowane:D jednoczesnie chlopak sypie i wciaga:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.chello.pl 24.05.06, 12:48 Ciekawe tezy. Zjawisko jest znane już od ładnych paru lat (pięciu-sześciu, chociaż nasiliło się po zniesieniu zakazu obrotu tabaką), nie jest to więc żadna nowość. Oczywiście normą jest, że urzędnicy resortu oświaty zauważają problem jako ostatni. Wątpiłbym też, czy moda przychodzi z USA. Nie odnotowałem takich wzorców. Obstawiałbym raczej naszych południowych sąsiadów. Z wycieczki do Czech zawsze młodzi ludzie wracali z wiadrami tabaki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ciąg Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.77.classcom.pl 24.05.06, 16:16 do dziś mam resztki tabaki co to ją sobie ze słowacji za czasów liceum przywiozłem, teraz mam 30 lat i czasem niuchnę przy okazji, szkoda ze rzadko po tabace kicham :( ale i tak uważam - jak ktoś wcześniej napisał- że to używka zdrowsza od papierosów, czysta nikotyna, bez tych chemikaliów, pamietać jednak należy o zdrowym rozsądku (jak zawsze) i nie przeginać - NOS MA SIE JEDEN. pozdrawiam z k-rowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqymon Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.hstl2.put.poznan.pl 24.05.06, 12:52 ja zażywałem tabake już troche czasu temu, jakieś 3 lata tamu :), wciągnąłem może ze 2-3 opakaowania i mi sie poprostu znudziła. Ostatnie pudełko do dziś leży w barku i czeka. uzależnić sie od tabaki chyba nie można więc loozik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.botany.gu.se 24.05.06, 13:17 Tabaka - choz zastrzegam, ze nie dla dzieci - jest znacznie lepsza niz papierosy. Przede wszystkim dlatego, ze delikwent truje tylko siebie! Jestem za popularyzacja tabaki (takze tej do zucia w Polsce). Lepsze sa oplute przystanki niz smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Moniuszko Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.stat.gov.pl 24.05.06, 13:57 - Strach Waści? - Nie! - Zażyj tabaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiakość Świecka tradycja? IP: 80.50.180.* 24.05.06, 13:56 Lepsze od Cypiska _ GIERTYCH</p>DOŚĆ</a>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.05.06, 14:02 W sumie to dobrze, wiecej imbecylów, uzależnionych, ciemnymi masami będzie ławiej się sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi uzaleznia? ROTFL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:09 ludzie, nie demonizujcie! mam 27 lat, nie pale papierosow bo uwazam ze smierdza. tabaka, sporadycznie od kilku lat. nie czuje sie uzalezniony, ostatnim razem huhu moze dwa miesiace temu i nie na imprezie a w domu - ot tak, dla przyjemnosci. do tej pory spotkalem NIKOGO uzaleznionego od tabaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimbda Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.06, 14:12 Co jest zdrowsze?? Ani nie palenie ani nie wciaganie tabaki... da sie zyc bez tych gowien i wcale nie byc wywalonym po za nawias towarzyski. A tego boi sie 90% nastolatkow. Ja konsekwentnie powtarzam ze nie pale (niczego), tabaka to nie moje czasy, nic nie cpam... i mam wieleu swietnych znajomych, a co oni robia, ich sprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:21 W moim gimnazjum była kiedyś moda na tabakę. Chłopaki kupowali ją w kiosku koło szkoły. Otwierali pudełeczko i wdychali... Ale teraz na szczęście już to przeminęło. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Uczniowie zażywają tabaki 24.05.06, 14:27 Ja do dzisiaj myślałem, że tabaka jest zdrowa. Gdzieś w czasopiśmie lub książce czytałem o jej zaletach i korzystnym wpływie na górne drogi oddechowe. Ale teraz muszę zrewidować swoją opinię na temat tabaki. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raucher Kaszubi wciągają tabakę od pokoleń, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:37 i nic im się nie dzieje. Fidel Castro pali cygara od kilkudziesięciu lat i trzyma się tak, jak każdy by chciał w jego wieku. Chyba znowu nasza władza wymyśla sztuczny problem, mający odwrócić uwagę od istotnych spraw. BTW- dziewczyna z cygarem? Sexy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Kaszubi wciągają tabakę od pokoleń, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:06 Fidel już dawno rzucił tytoń w diabły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Kaszubi wciągają tabakę od pokoleń, IP: *.static.qsc.de 24.05.06, 17:07 Gość portalu: Raucher napisał(a): > dziewczyna z cygarem? Sexy! ;) Zwłaszcza z cygarem z różowym ustnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluzacy_ukladu szkodliwość tabaki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:52 "Najgorsze jest to, że wciąganie tabaki zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwór jamy nosowej oraz silnie uzależnia." Można ktoś zna jakieś poważne źródło to potwierdzające? Tylko nie typu "amerykańscy naukowcy odkryli, że ilość dzieci w rodzinie zależy od obejrzanych przez rodziców zachodów słońca"... Z tego co pamiętam, to żadnych dowodów na to że zwiększa się ryzyko zachorowania na raka nie ma. Zaś ostrzegawcze napisy na tabace ("Tytoń poważnie szkodzi zdrowiu", "Powoduje raka") są wymagane przez UE, która woli dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman i Andrzej Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:11 I własnie poprzez takie artykuły coraz więcej osób będzie to robiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M. Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.profiline.pl 24.05.06, 15:27 Nasz wspanialy vice-premier i minister edukacji zarazem powinien zabronic lektury "Pan Tadeusz"!!! Nie mozna przeciez jawnie promowac tak szkodliwych uzywek jaka jest tabaka!!! --- spieprzaj-dziadu.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
resocjalizacja Re: Uczniowie zażywają tabaki 24.05.06, 18:00 > I własnie poprzez takie artykuły coraz więcej osób będzie to robiło... Dziennikarz jednak z czegoś żyć musi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak "rowniez na Slasku" IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.05.06, 15:58 a od kiedy Slask jest "rowniez na Slazku" to jakas Polska kategorii B, czy cos gdzie takie wybryki mlodziezy sa nie dopuszczalne. Jakas buta bije z tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżast from śląsk Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:21 Teraz jest wzrost? myśmy też snufali co prawda że jak byłem w podstawówce to nawet nie wiedziałem jak to wygląda ale w gimnazjum trzebabyło spróbować napewno jest lepsze od papierosów bo rodzice tego nie poczują i to może być kryterium ale wszysko przechodzi z wiekiem i jak bedą mieli po 16 lat to jush to pójdzie w zapomnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.man.czest.pl 24.05.06, 17:33 tak, oczywiscie po wciagnieciu tabaki wystepuje obfite krwawienie z nosa, wyrastaja brodawki na plecach, osoba zazywajaca traci swiadomosc, a do tego po pierwszym cm sciechy uzaleznia sie fizycznie, psychicznie. w celu zdobycia pieniedzy na kolejna tabake dopuszcza sie napadow na osoby 3-cie. zabija ,kradnie, cudzolozy i jest zasranym niereformowalnym cpunem. mozna sie bylo spodziewac ze jest to art z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala To teraz wszyscy sięgną po tabakę. IP: *.icpnet.pl 24.05.06, 17:33 W życiu bym nie wpadła na to, żeby to wąchać ale po takie reklamie GW kto wie, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielebny Re: To teraz wszyscy sięgną po tabakę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:55 Zażywam sobie 2 alta (z przerwami) nos w porzadku, nic sie nie dzieje. Obecnie przez tabaką bolą mnie 4 litery (mniej szlachetna część pleców), bo spadłem z krzesła. Albo się mylę, albo to nasza kochana, tolerancyjna władza szuka czegos do zamydlenia oczu. BTW Na Kaszubach tabaka to przkatycznie tradycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonolov Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.aster.pl 24.05.06, 18:09 Też mi nowość 10 lat temu w maliceum tworzyliśmy Tobacco Front, a tabakę sciągaliśmy z czech - najlepszy był Gawith ( taka w czarnym pudełeczku) Smakowymi i mentolowymi gardziłem. A i musiała być grubo mielona, bo były takie okrągłe metalowe zmielone prawie pył - nie zostawał w nosie iszedł do gardła. Ale kręcił nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uczniowie zażywają tabaki IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.05.06, 18:42 nie ma to jak tabaczka. zazywam od kilku lat. nigdy mi sie nie przytrafily podawane tutaj skutki uboczne. w przeciwienstwie do papierosow, ktorych pudelka maja coraz wieksze napisy ostrzegajace o ich rakotworczym dzialaniu na pudeleczkach tabaki jest wrecz odwrotnie - z powodu braku potwierdzonych przypadkow z opakowan zniknal napis "powoduje raka". kto zazywa dluzej, ten z pewnoscia to zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś