Dodaj do ulubionych

Weselne kreacje

11.07.21, 16:06
Dlaczego kobiety sobie to robią? Ładne, naturalne, fajne dziewczyny przebierają się za klaunów.
Jakieś dziwne tandetne fryzury. Makijaż jak na odpust w wiosce pod Łomżą. Suknie tak tandetne że trzeba pojechać po nie do Tuszyna czy Wólki Kosowskiej bo nawet na lokalnym bazarku nie ma takiej tandety.
Dlaczego wesele musi wyzwalać takie pokłady tandety?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:08
      Nie wiem gdzie byłaś i kiedy. Coraz rzadziej na weselach widać w ten sposób "nastarane" panie.
      • palaczka_zwlok Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:14
        Wystarczy wejść na pierwsze lepsze i się znajdzie.
        Co do obserwacji emam to mam wątpliwości. Bo a przykład kiedy mam jakikolwiek kontakt z budowlancami, robolami to zazwyczaj to są prostackie chamy których życie to robota, chlanie harnasia i kiełbasa z grilla i mma aalbo meczyki.
        Emama wtedy się oburza bo ona zna tylko takich co czytają reckich filozofów, uprawiają crossfit i dla hobby lepiągarnki z gliny ucząc się dla przyjemności baskijskiego.
        • primula.alpicola Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:18
          Pomiędzy prostackimi chamami a czytajacymi filozofów po baskijsku nie ma nic.
        • ludzikmichelin4245 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:22
          Oj tam oj tam, nie umiesz w klasizm.
    • ludzikmichelin4245 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:13
      Trolujesz, ale odpowiem - bo ich poczucie estetyki nie musi pokrywać się z Twoim.
      A czemu istnieje zjawisko weselnego uberwyfiokowania? Może dlatego, że ludzie mają mało okazji, żeby się odstrzelić - co w tym złego?
    • milka_milka Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:14
      Coś w tym jest. Fakt, że coraz rzadziej takie panie widzę, ale rozwalają mnie buty na 5 cm platformie + szpila i pokracznie poruszająca się na nich osoba.
    • palacinka2020 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:44
      Zgadzam sie, wesele na sali weselnej to nie jest zadna elegancka Impreza, a panie wystrojone jak na bal stulecia. Fryzury jak grecka bogini, sukienki dlugie, bogato zdobione, do tego widoczna bizuteria....
      • primula.alpicola Re: Weselne kreacje 11.07.21, 16:59
        Długie sukienki to tradycyjnie strój wieczorowy. Jeśli wesele jest imprezą wieczorową, to wszystko ok.
        A jaka to jest niewidoczna biżuteria, kolczyk w łechtaczce?
        • palacinka2020 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 22:00
          Moim zdaniem na wesele w typowej sali weselnej bardziej pasuje sukienka koktajlowa, a nie wielka suknia balowa z gorsetem i wyklejana diamencikami.
          • primula.alpicola Re: Weselne kreacje 11.07.21, 23:07
            Ale skąd nam się teraz wzięła "typowa sala weselna"?
        • zielonyjeziorak Re: Weselne kreacje 11.07.21, 22:10
          Też mnie ta niewidoczna biżuteria zaciekawiła smile
    • lot_w_kosmos Re: Weselne kreacje 11.07.21, 17:21
      Nie wiem lajtova kiedy i gdzie ty ostatnio byłaś na takiej tandeciarskiej imprezie ....
    • mid.week Re: Weselne kreacje 11.07.21, 17:23
      Bez zdjęć to ja nie wiem o czym rozmawiamy 🤷‍♀️
    • leia33 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 17:42
      Cóż za uroczy nick
    • angazetka Re: Weselne kreacje 11.07.21, 18:26
      Właśnie wróciłam z wesela na wsi. Większość dziewczyn i kobiet była ubrana bardzo dobrze, w ładne sukienki, z prostymi (acz "wyjściowymi", nie że jak na działkę) fryzurami i makijażami. Zły gust prezentowało głównie starsze pokolenie.
    • jehanette Re: Weselne kreacje 11.07.21, 20:15
      Bo "wesela" to tandeta robiona wg gustu cioci z Wólki Małej. Nie wiem jak ludzie mogą się (podobno) dobrze bawić w takich warunkach.
    • mia_mia Re: Weselne kreacje 11.07.21, 20:30
      Nie musi, ostatni raz na takim tandetnym weselu byłam ze 30 lat temu jako późna nastolatka, potem jedno w końskich takie pół na pół, bo i stolyca w wersji eksluzyw była gościmi, bo tak żyli „młodzi” i babcie, ciotki i reszta z okolicy.
    • potworia116 Re: Weselne kreacje 11.07.21, 22:07
      A dlaczego właściwie nad tym ubolewasz?
    • bywalec.hoteli Re: Weselne kreacje 11.07.21, 23:06
      Może mało inteligentne albo po prostu mające zły gust?
    • szafireczek Re: Weselne kreacje 12.07.21, 08:49
      Może z uprzejmości, by nie przyćmić panny młodej?
    • aqua48 Re: Weselne kreacje 12.07.21, 09:18
      Bywam na zupełnie innych weselach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka