Gość: katowiczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:07 bardzo trafny komentarz, nic dodać nic ująć!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malinka Re: Kopuła czy bunkier sztuki IP: 62.233.185.* 01.09.06, 23:03 już lepsza bylaby tam jakaś galeria handlowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xvid Re: Kopuła czy bunkier sztuki IP: *.siec2000.pl 02.09.06, 13:37 a jeszcze lepszy dupny market!!! co za glab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głąb Re: Kopuła czy bunkier sztuki IP: 62.233.185.* 02.09.06, 17:01 jam jest Głąb. chcialeś czegoś ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Kopuła czy bunkier sztuki 01.09.06, 23:14 rondo najwieksza atrakcja katowic? na to mogl wpasc tylko ten, kto z katowicami ma tyle wspolnego, ze pisze w katowickiej redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Półdekiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:15 PÓŁDEKIEL (cyt.) od półgłówków powinien pokoleniom przypominać, jak łatwo nieloty dochodzą do władzy w tym kraju i jego miastach. Czy ktoś choć słówkiem się zająknie, jaki będzie koszt utrzymania, z ogrzaniem i oświetleniem z naszych podatków tego maszkaronu, który już zepsuł świetną optykę Spodka i Pomnika Powstańców z powodu złych proporcji? Odpowiedz Link Zgłoś
mixed_moods Re: Półdekiel 02.09.06, 12:58 Lalko, to chyba nazwa ku pamięci twojej nielotności. A jak sie nie chce ponosić kosztów utrzymania budynków o publicznym przeznaczeniu, to najlepszym pomyslem jest przeprowadzic sie n wies, gdzie jedyna przestrzenia publiczna to wiata pksu. Cieszę się, że postanowiono o takim a nie innym przeznaczeniu halfdekla. Może nie wzbudza zachwytu, ale jest estetycznie poprawna i _urozmaica_ wyglad ronda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot Kopuła czy bunkier sztuki IP: *.pool.t-online.hu 02.09.06, 11:04 bardzo dobry pomysl - zwlaszcza fakt, ze sciany beda szklane. autor ma widocznie jakies problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Kopuła czy bunkier sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:10 co do architektury mogła być rewelacja patrząc na konstrukcję stawianej kopuły. Dobór koloru fasady kiepski nie wpominając że górę przykrywa jakaś blacha z rowkami. Dlatego nie podoba mi się od strony wjazdu do tunelu. Natomiast od strony DOKP ładnie spina drogę ma się wrażenie że nie wiadomo gdzie się dalej pojedzie plus te ruły które podkreślają sylwetkę obiektu co mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Re: Kopuła czy bunkier sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 02:16 No tak... Najpierw pomysł na zagospodarowanie terenu a później zastanawianie się nad tym co z tym zagospodarowanym terenem zrobić. Autor komentarza dobrze zauważył że to chyba będzie jedyne miejsce na świecie które w bardzo rozpraszającym uwagę otoczeniu będzie eksponowało to nad czym trzeba chwilę podumać. Czy sama idea tej budowli w tym miejscu mi sie podoba? Nie wiem! Urozmaica dosyć krajobraz i jest dosyc oryginalna. Oryginalna w takim sensie że jeszcze nie widziałem ronda z czymś takim a i przyjezdni wybałuszaja na to coś oczy. Znajomi z Gdańska bardzo żałowali że nie mogą łypać okiem w różnych kierunkach jak kameleon by jednocześnie pogapić się na zabudowę ronda i spodek:- ) Odpowiedz Link Zgłoś