Dodaj do ulubionych

ul. Radockiego Piotrowice tzw. Manhattan proszę o

IP: *.chello.pl 04.09.06, 23:36
opinie. Jestem z Krakowa i chcę przeprowadzić się do Katowic. Mam upatrzone
mieszkanie na ul. Radockiego na tzw. Manhattanie. Jaka to dzielnica, jaką ma
opinię? Czy jest tam duża przestępczość? Czy warto tam zamieszkać czy wybrać
inne miejsce? (chodzi o bloki) i czy można bez żadnych obaw spacerować po
osiedlu po zmroku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: ul. Radockiego Piotrowice tzw. Manhattan pros IP: *.chello.pl 04.09.06, 23:54
      nie znam dobrze tego osiedla wiem tylko że tam jest Pub Manhattan, a w ogóle to
      nie przeprowadzaj się na oś.Witosa, to osiedle to istny koszmar.
      • Gość: Klaudek 92 Re: ul. Radockiego Piotrowice tzw. Manhattan pros IP: *.c9.msk.pl 05.09.06, 19:40
        Witam zamieszkuję osiedle odrodzenia na manhatanie i uważam że to przyjemne osiedle cho jak to w każdym duzym skupisku ludzi zdażają się jakieś kradzieże.Kilka lat temu było sporo bijaty kibiców ale policja zrobiła z tym pożądek i od tamtego czasu jest spokojnie po osiedlu regularnie chodzą patrole policji. Pozatym osiedle znajduje się koło lasu wiele scieżek rowerowych dla rodzinnej jazdy i dla tej bardziej ekstremalnej. Dużym minusem jest to ze bloki są w zamałych odstępach od siebie. Spółdzielnia dba o osiedle jest ono sprzątane codzienny wywóz smieci renowacja klatek płotków itp... Ogólnie rzeczbiorąc jestem bardzo zadowolony z tego osiedla W porównaniu z 100 leciem i witosem jest ono oazą spokoju :P
        • Gość: katie Re: ul. Radockiego Piotrowice tzw. Manhattan pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:02
          dokładnie. zgadzam sie z wypowiedzią powyżej. jak na kazdym osiedlu sa bandy
          małolatów, które lubia sobobie wypic na klatce, ale od jakiegos roku jest tez
          dużo patroli policji. okolica ładna, blisko las, do centrum katowic też
          stosunkowo niedaleko. no i kilka fajnych knajp tez sie znajdzie w okolicy;)
    • kasian00 Re: ul. Radockiego Piotrowice tzw. Manhattan pros 06.09.06, 15:05
      Są to Piotrowice (południowa dzielnica Katowice), okolica fajna, w
      szczególności jeśli lubisz jeździć na rowerze.
      To "panorama" na Manhatan:
      www.piotrowice.gower.pl/images/manhattan.JPG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka