Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:27 Ajent PKN ORLEN po 13 latach wyrzucił psa ze stacji benzynowej w katowicach prz ulicy Murckowskiej przy dolinie 3 stawów który był jego domem. Pies na zime został bez zaplecza i jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrum2 Re: Ratujmy starego psa 16.11.06, 15:24 Błąka się po okolicznych krzakach i wraca, bo niby gdzie ma pójść? Ludzie są okrutni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Może go ktoś przygarnie ja mam już psa i trzy koty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:49 psa jakiś idiota potrącił i zostawił na drodze to go zabrałem ,miałem pięć ale dwa zeszły ze starości a nowy pies w stadzie to sodoma i gomora nawet na mój ogródek wiec może ktoś go przygarnie a na razie kto tam jedzie niech mu coś podrzuci do jedzenia. Jeśli przebywał dużo na dworze to zimna się nie boi o ile nie jest głodny gorzej jeżeli sypiał w pomieszczeniach bo nie ma futra zdatnego do zimy. Ta stacja jest przy ruchliwej trasie i żadnego bojkotu się nie przestraszy chociaż rozpropagowanie zapewne odbierze jej kilka setek klientów Miejmy nadzieję ,że kiedyś jej własne dzieci potraktują ją identycznie jak ona tego kundla , to z reguły tak się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasicki Re: Może go ktoś przygarnie ja mam już psa i trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:01 Przestraszy się, przestraszy - już mają niezły pasztet o tego kudelka - tymbardziej ze widzialem na stacjach konkurencji fajną reklamę nawiazujacą do tej historii i "niezwykłej wrażliwości ludzi Orlenu". Jasne że chodzi tu o odebranie klientów a nie o psa - ale może przez to poprawi sie los nawet jednego biedno zwierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Ratujmy starego psa 19.11.06, 14:46 no i jak sytuacja? Czy to prawda, że jednak znów ma tam budę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitek Re: Ratujmy starego psa PILNE IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.06, 20:37 jeśli to aktualne to dajdzie jak najszybciej ogłoszenie na forum dogomanii, trzba wejść na www. dogomania.pl ( nastepnie trzeba wejść na "czytaj forum" i zlogowac się to trwa krótko potem psy do adopcji i znalezione ) oni pomagają psom, wielu pomogli; tez swojego czasu pomogli mojemu znajmemu, ja tego psa widziałem ale jakoś nie dotarło do mnie że on może byc bezdomny; prośba sprawdzie czy on tam jeszcze jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:15 Wiele babie nie zrobimy bo wszystkie sieci kupują benzynę w Orlenie tylko mieszają swoje komponenty , więc Orlen nie zbiednieje . Klientów też nie powstrzymamy przed odwiedzaniem tej stacji bo jak ? ja faktycznie nie kupię tam już nawet kropli więc moje dwie stówy tygodniowo mają w plecy ale co to jest wobec ich obrotów? - to tyle co nic. No ale inni mogą ostentacyjnie na widok babska charkać na ziemię , nie znam człowieka ktory wytrzymałby to nerwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:40 podtrzymuje watek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:39 Jeśli ktoś coś się dowie o tzym psie czy dalej tam jest niech da znać może znajdziemy mu nowy dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 10:17 psa nie ma - dziwne 13 letni pies zostawił swój "dom" i odszedł?! katowiczanie wlączcie sie w poszukiwania Kuby, może ktos go gdzies wywiózł, on przez te 13 lat tam zAwsze był od szczeniaka - na forum www. dogomania. pl jest poruszany ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię 22.11.06, 12:10 maja obowiązek wydać oświadczenie w tej sprawie!!!!!!! nie mógł tak po prostu zniknać!!!ludzie sa beznadziejni nigdy tam nie zatankuję i moi znajomi również - dziwki tolerują a biednego psa przegonili - co za babsztyl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwiązali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:47 Chodziłem tam dzisiaj ale nie znalazłem , faktycznie to za stary pies żeby tak od razu porzucił ten teren . Wracałby wciąż w nadziei ,że to jakaś omyłka i ,że dadzą mu coś do jedzenia albo próbowałby coś od ludzi wyżebrac na stacji i pewnie tak było . Może ktoś z załogi go zabrał bo nie wierzę ,że mają serca z kamienia ,chyba ,że załoga jest zmieniona bo nie widze ostatnio znajomych twarzy ale na stację nie wchodze więc z daleka moge się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m824 Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:03 no to trzymać za psiaka kciuki. tylko kto się nim teraz zajmie, jak POlacy nowa rozrywkę mają - kopalnię Halembę... jak ktoś tam mieszka - błagam.... sprawdzajcie, sprawdzajcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 23:47 informacja przeklejona z www.dogomania.pl "Kuby nie ma nadal istnieje podejrzenie ze zaklinowal sie w rurze zagoniony tam przez kierowniczke dzwonili do strazy pozarnej ale to chyba nic nie dało" czy ktoś może pomóc jakoś, sparwdzic co to za rura, bo ta rura podobno zagina się pod jakimś kątem, pies podobno sie wczesniej w niej chował ale teraz mógł przejść dalej , wejść głębiej czy ktoś coś wie na ten temat i może jakoś pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czestochowianka Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.prenet.pl 23.11.06, 00:21 Ja jestem zbulwerswana co sie u Was na śląsku wyprawia naraz ten pies i ta tragedia w Halembie ! Cos jest nie tak moze to wina tego zdegradowanego środowiska w ktorym przyszło Wam życ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:41 halemba to halmeba. kopalnia i tyle. a wypadki zawsze tam były. a jezeli chodzi o psa to ze srodowiskiem nie m nic wspolnego a z wrazliwoscia (lub jej brakiem) u ludzi. widzisz - mozesz napisac, ze na slasku ludzie sa be, bo wyrzucaja psa, albo napisac ze sa ok, bo zdecydowali sie na taka akcje i o psie miejmy nadzieje dowie sie wiecej osob z calej polski. modlmy sie za kubusia psiaka, bo gornikom to i tak juz nic nie pomoze. a nie daj boze i jemu cos sie stanie to wtedy modlcie sie za kierowniczke stacji, bo nie edzie miala kobieta zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:11 POPIERAM, sama osobiscie z rodzina wyslalam im post, ze za to co zrobila ajentka wobec psa juz tam nie zatankuje.Dostalam 2 maile Z DZIALU O.K. ORLEN ,ze pies ma kupiona nowa bude,mieszka tam i wszystko cacy.Ale nawet jak to prawda- wszystko dzieki reakcji Slazakow!Nie jestem stad,mieszkam 8 km od Katowic dopiero od roku ale obrazac Slazakow nie pozwole,bo to dzieki zaangazowaniu ludzi i ich zainteresowaniu sprawa kierownictwo cokolwiek zrobilo,jesli zrobilo.Zobacz(do poprzedniej rozmowczyni) ile ludzi tu sie wpisalo odnosnie tego psa,nie tylko kobiet ale i mezczyzn!Co ty wypisujesz i mieszasz do tego tragedie Halemby jakby to byla wina Slazakow,ze gornicy tak tragicznie zgineli.Nie wiesz czyja to wina,kto wyslal tam w wiekszosci malo wykwalifikowanych z firmy zewn.za grosze mimo ,ze tamta sciana juz sie kiedys palila?To rusz glowa zanim bzdury o Slazakach napiszesz.To wspaniali ludzie,ciagle ciezko doswiadczani przez los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:16 Oczywiscie tekst dotyczy pani z Czestochowy i nie pisz o degradacji, bo Slazacy sa rozni niektorzy mieszkaja w warunkach o jakich ci sie nie snilo,dzieki zaradnosci ,a bywajac w Czestochowie widywalam liczne menelstwo rowniez i tam.Sorry za brak polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
chrum2 Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi 23.11.06, 14:00 Bardzo mi przykro Wilczyco, ale ci z Orlenu wciskają nam bzdury. Otóż pies zniknął podejrzanie kilka dni temu i nikt nie wie co się z nim stało. Nowa buda, owszem, stoi, ale co z tego kiedy jest pusta :( Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi 23.11.06, 11:16 Nie kompromituj sie kobieto. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta W. Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:18 A to do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:31 A czy sprawa została zgłoszona TOZ-owi? Mają obowiazek sprawdzić co sie z psem dzieje. Czy w ogóle zyje? Dobrze byłoby też powiadomic miejscowe media. W Krakowie tak sobie radzimy w podobnych wypadkach. Działa też u nas Straz dla Zwierząt. Moze u Was też juz taka jest? Pomysł z choćby częściowym bojkotem i nagłaśnianie tej sprawy - to tez dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
gucho Gdzie jest Kubuś!! 23.11.06, 14:17 Ciągle nie ma Kubusia! Niby budę mu kupili, niby już chcieli aby wrócił. Ich rzecznik twierdził raz, że uciekł i niedługo wróci. Potem, że potrzebuje spokoju i jest szczęśliwy ale nie chce powiedzieć gdzie jest ???? Czy nie jest to podejrzane?? Może trzeba sprawdzić rurę - może w niej zaklinował się. Może go tam zagnali!! MOŻE CZEKA NA POMOC!!! Cytuję z Dogo " Orlen wybrał zysk nad Kubusia pysk" Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_myszkowianka Re: Gdzie jest Kubuś!! 23.11.06, 19:29 Biedne psisko , biedni ludzie u was na tym śląsku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 19:43 dzisiaj tam przejzdzalam, nie ma psiaka - tez bojkotuje tę stację, może czas bu poinformować konkurencję co się dzieje na takich stacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:00 informacja przeklejona z www.dogomania.pl "Kuby nie ma nadal istnieje podejrzenie ze zaklinowal sie w rurze zagoniony tam przez kierowniczke dzwonili do strazy pozarnej ale to chyba nic nie dało" czy ktoś może pomóc jakoś, bo ta rura podobno zagina się pod jakimś kątem, pies podobno sie wczesniej w niej chował ale teraz mógł przejść dalej, czy ktoś coś wie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:10 informacja z www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34597&page=67 jutro o 14.30 na tym Orlenie jest zebranie, osoby chcace cos powiedziec w sprawie Kuby sa zaproszone m wiecej osob tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:30 postaram sie być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psinka Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:25 będe napewno i napluję jej w tę głupią mo...dę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:28 ajentka sprzedała poprzednia "wypasioną" budę Kubusia swojej znajomej. Ta która tam stoi jest zimna , chłodna i bez psa na razie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jolliee Re: Gdzie jest Kubuś!! 26.11.06, 22:30 ja tez bojkotuje te stacje, ani kropli benzyny tam nie kupie ani ja ani moi znajomi puty psa tam nie zobacze calego i zdrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m824 jolliee.... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:35 juz niestety nie zobaczysz. Kubuś nie żyje. a tak swoją drogą, to jakie prawa do budy miała ajentka, aby sprzedać budę? w końcu buda nie była jej własnością, prawda? trzeba wymusić na tej kobiecie, aby przynajmniej otrzymane pieniądze przekazała na animalsa, albo jakąś organizacje zajmującą się zwierzakami. Odpowiedz Link Zgłoś