Dodaj do ulubionych

Ratujmy starego psa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:27
Ajent PKN ORLEN po 13 latach wyrzucił psa ze stacji benzynowej w katowicach
prz ulicy Murckowskiej przy dolinie 3 stawów który był jego domem. Pies na
zime został bez zaplecza i jedzenia
Obserwuj wątek
    • ola9944 Re: Ratujmy starego psa 16.11.06, 15:13
      i gdzie teraz jest?
      • chrum2 Re: Ratujmy starego psa 16.11.06, 15:24
        Błąka się po okolicznych krzakach i wraca, bo niby gdzie ma pójść? Ludzie są
        okrutni :(
        • Gość: tadeusz Może go ktoś przygarnie ja mam już psa i trzy koty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:49
          psa jakiś idiota potrącił i zostawił na drodze to go zabrałem ,miałem pięć ale
          dwa zeszły ze starości a nowy pies w stadzie to sodoma i gomora
          nawet na mój ogródek wiec może ktoś go przygarnie a na razie kto tam jedzie
          niech mu coś podrzuci do jedzenia.
          Jeśli przebywał dużo na dworze to zimna się nie boi o ile nie jest głodny
          gorzej jeżeli sypiał w pomieszczeniach bo nie ma futra zdatnego do zimy.
          Ta stacja jest przy ruchliwej trasie i żadnego bojkotu się nie przestraszy
          chociaż rozpropagowanie zapewne odbierze jej kilka setek klientów
          Miejmy nadzieję ,że kiedyś jej własne dzieci potraktują ją identycznie jak ona
          tego kundla , to z reguły tak się kończy
          • Gość: Krasicki Re: Może go ktoś przygarnie ja mam już psa i trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:01
            Przestraszy się, przestraszy - już mają niezły pasztet o tego kudelka -
            tymbardziej ze widzialem na stacjach konkurencji fajną reklamę nawiazujacą do
            tej historii i "niezwykłej wrażliwości ludzi Orlenu". Jasne że chodzi tu o
            odebranie klientów a nie o psa - ale może przez to poprawi sie los nawet
            jednego biedno zwierzaka.
    • miriam11 Re: Ratujmy starego psa 19.11.06, 14:46
      no i jak sytuacja? Czy to prawda, że jednak znów ma tam budę?
      • Gość: Pitek Re: Ratujmy starego psa PILNE IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.06, 20:37
        jeśli to aktualne to dajdzie jak najszybciej ogłoszenie na forum dogomanii,
        trzba wejść na www. dogomania.pl ( nastepnie trzeba wejść na "czytaj forum" i
        zlogowac się to trwa krótko potem psy do adopcji i znalezione ) oni pomagają
        psom, wielu pomogli; tez swojego czasu pomogli mojemu znajmemu, ja tego psa
        widziałem ale jakoś nie dotarło do mnie że on może byc bezdomny; prośba
        sprawdzie czy on tam jeszcze jest

• Gość: tadeusz spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:15
      Wiele babie nie zrobimy bo wszystkie sieci kupują benzynę w Orlenie tylko
      mieszają swoje komponenty , więc Orlen nie zbiednieje .
      Klientów też nie powstrzymamy przed odwiedzaniem tej stacji bo jak ?
      ja faktycznie nie kupię tam już nawet kropli więc moje dwie stówy tygodniowo
      mają w plecy ale co to jest wobec ich obrotów? - to tyle co nic.
      No ale inni mogą ostentacyjnie na widok babska charkać na ziemię , nie znam
      człowieka ktory wytrzymałby to nerwowo.
      • Gość: Wilczyca Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:40
        podtrzymuje watek
        • Gość: k. Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:39
          Jeśli ktoś coś się dowie o tzym psie czy dalej tam jest niech da znać może
          znajdziemy mu nowy dom.
          • Gość: Piter Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 10:17
            psa nie ma - dziwne 13 letni pies zostawił swój "dom" i odszedł?!
            katowiczanie wlączcie sie w poszukiwania Kuby, może ktos go gdzies wywiózł, on
            przez te 13 lat tam zAwsze był od szczeniaka
            - na forum www. dogomania. pl jest poruszany ten watek
            • tropicielka Re: spluwajmy na widok tej ajentki na ziemię 22.11.06, 12:10
              maja obowiązek wydać oświadczenie w tej sprawie!!!!!!! nie mógł tak po prostu
              zniknać!!!ludzie sa beznadziejni nigdy tam nie zatankuję i moi znajomi również -
              dziwki tolerują a biednego psa przegonili - co za babsztyl!!!!
              • Gość: tadeusz przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwiązali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:47
                Chodziłem tam dzisiaj ale nie znalazłem , faktycznie to za stary pies żeby tak
                od razu porzucił ten teren .
                Wracałby wciąż w nadziei ,że to jakaś omyłka i ,że dadzą mu coś do jedzenia
                albo próbowałby coś od ludzi wyżebrac na stacji i pewnie tak było .
                Może ktoś z załogi go zabrał bo nie wierzę ,że mają serca z kamienia ,chyba ,że
                załoga jest zmieniona bo nie widze ostatnio znajomych twarzy ale na stację nie
                wchodze więc z daleka moge się mylić.
                • Gość: m824 Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:03
                  no to trzymać za psiaka kciuki. tylko kto się nim teraz zajmie, jak POlacy nowa
                  rozrywkę mają - kopalnię Halembę... jak ktoś tam mieszka - błagam....
                  sprawdzajcie, sprawdzajcie....
                  • Gość: iga Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 23:47
                    informacja przeklejona z www.dogomania.pl "Kuby nie ma nadal istnieje
                    podejrzenie ze zaklinowal sie w rurze zagoniony tam przez kierowniczke
                    dzwonili do strazy pozarnej ale to chyba nic nie dało"

czy ktoś może pomóc jakoś, sparwdzic co to za rura, bo ta rura podobno zagina
                    się pod jakimś kątem, pies podobno sie wczesniej w niej chował ale teraz mógł
                    przejść dalej
                    , wejść głębiej czy ktoś coś wie na ten temat i może jakoś pomóc
                    • Gość: Czestochowianka Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.prenet.pl 23.11.06, 00:21
                      Ja jestem zbulwerswana co sie u Was na śląsku wyprawia naraz ten pies i ta
                      tragedia w Halembie ! Cos jest nie tak moze to wina tego zdegradowanego
                      środowiska w ktorym przyszło Wam życ?
                      • Gość: jojo Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:41
                        halemba to halmeba. kopalnia i tyle. a wypadki zawsze tam były. a jezeli chodzi
                        o psa to ze srodowiskiem nie m nic wspolnego a z wrazliwoscia (lub jej brakiem)
                        u ludzi. widzisz - mozesz napisac, ze na slasku ludzie sa be, bo wyrzucaja psa,
                        albo napisac ze sa ok, bo zdecydowali sie na taka akcje i o psie miejmy
                        nadzieje dowie sie wiecej osob z calej polski. modlmy sie za kubusia psiaka, bo
                        gornikom to i tak juz nic nie pomoze. a nie daj boze i jemu cos sie stanie to
                        wtedy modlcie sie za kierowniczke stacji, bo nie edzie miala kobieta zycia!
                        • Gość: Wilczyca Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:11
                          POPIERAM, sama osobiscie z rodzina wyslalam im post, ze za to co zrobila
                          ajentka wobec psa juz tam nie zatankuje.Dostalam 2 maile Z DZIALU O.K.
                          ORLEN ,ze pies ma kupiona nowa bude,mieszka tam i wszystko cacy.Ale nawet jak
                          to prawda- wszystko dzieki reakcji Slazakow!Nie jestem stad,mieszkam 8 km od
                          Katowic dopiero od roku ale obrazac Slazakow nie pozwole,bo to dzieki
                          zaangazowaniu ludzi i ich zainteresowaniu sprawa kierownictwo cokolwiek
                          zrobilo,jesli zrobilo.Zobacz(do poprzedniej rozmowczyni) ile ludzi tu sie
                          wpisalo odnosnie tego psa,nie tylko kobiet ale i mezczyzn!Co ty wypisujesz i
                          mieszasz do tego tragedie Halemby jakby to byla wina Slazakow,ze gornicy tak
                          tragicznie zgineli.Nie wiesz czyja to wina,kto wyslal tam w wiekszosci malo
                          wykwalifikowanych z firmy zewn.za grosze mimo ,ze tamta sciana juz sie kiedys
                          palila?To rusz glowa zanim bzdury o Slazakach napiszesz.To wspaniali
                          ludzie,ciagle ciezko doswiadczani przez los.
                          • Gość: Wilczyca Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:16
                            Oczywiscie tekst dotyczy pani z Czestochowy i nie pisz o degradacji, bo Slazacy
                            sa rozni niektorzy mieszkaja w warunkach o jakich ci sie nie snilo,dzieki
                            zaradnosci ,a bywajac w Czestochowie widywalam liczne menelstwo rowniez i
                            tam.Sorry za brak polskich znakow.
                          • chrum2 Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi 23.11.06, 14:00
                            Bardzo mi przykro Wilczyco, ale ci z Orlenu wciskają nam bzdury. Otóż pies
                            zniknął podejrzanie kilka dni temu i nikt nie wie co się z nim stało. Nowa
                            buda, owszem, stoi, ale co z tego kiedy jest pusta :(
                      • dziad_borowy Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi 23.11.06, 11:16
                        Nie kompromituj sie kobieto.
                        Dzierżż!!!
                        • Gość: Marta W. Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:18
                          A to do kogo?
                          • Gość: Wilia Re: przyszło mi do głowy czy go do drzewa nie uwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:31
                            A czy sprawa została zgłoszona TOZ-owi? Mają obowiazek sprawdzić co sie z psem
                            dzieje. Czy w ogóle zyje? Dobrze byłoby też powiadomic miejscowe media. W
                            Krakowie tak sobie radzimy w podobnych wypadkach. Działa też u nas Straz dla
                            Zwierząt. Moze u Was też juz taka jest? Pomysł z choćby częściowym bojkotem i
                            nagłaśnianie tej sprawy - to tez dobry pomysł.
    • gucho Gdzie jest Kubuś!! 23.11.06, 14:17
      Ciągle nie ma Kubusia! Niby budę mu kupili, niby już chcieli aby wrócił. Ich
      rzecznik twierdził raz, że uciekł i niedługo wróci. Potem, że potrzebuje
      spokoju i jest szczęśliwy ale nie chce powiedzieć gdzie jest ???? Czy nie jest
      to podejrzane?? Może trzeba sprawdzić rurę - może w niej zaklinował się. Może
      go tam zagnali!! MOŻE CZEKA NA POMOC!!!
      Cytuję z Dogo " Orlen wybrał zysk nad Kubusia pysk"
      • fajna_myszkowianka Re: Gdzie jest Kubuś!! 23.11.06, 19:29
        Biedne psisko , biedni ludzie u was na tym śląsku :(
        • Gość: ali Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 19:43
          dzisiaj tam przejzdzalam, nie ma psiaka - tez bojkotuje tę stację, może czas bu
          poinformować konkurencję co się dzieje na takich stacjach
          • Gość: Iga Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:00
            informacja przeklejona z www.dogomania.pl "Kuby nie ma nadal istnieje
            podejrzenie ze zaklinowal sie w rurze zagoniony tam przez kierowniczke
            dzwonili do strazy pozarnej ale to chyba nic nie dało"

czy ktoś może pomóc jakoś, bo ta rura podobno zagina się pod jakimś kątem, pies
            podobno sie wczesniej w niej chował ale teraz mógł przejść dalej, czy ktoś coś
            wie na ten temat

• Gość: iga Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:10
              informacja z www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34597&page=67

jutro o 14.30 na tym Orlenie jest zebranie,
              osoby chcace cos powiedziec w sprawie Kuby sa zaproszone
              m wiecej osob tym lepiej
              • Gość: sqro Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:30
                postaram sie być
              • Gość: psinka Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:25
                będe napewno i napluję jej w tę głupią mo...dę
      • Gość: pati Re: Gdzie jest Kubuś!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 20:28
        ajentka sprzedała poprzednia "wypasioną" budę Kubusia swojej znajomej. Ta która
        tam stoi jest zimna , chłodna i bez psa na razie niestety.
        • jolliee Re: Gdzie jest Kubuś!! 26.11.06, 22:30
          ja tez bojkotuje te stacje, ani kropli benzyny tam nie kupie ani ja ani moi
          znajomi puty psa tam nie zobacze calego i zdrowego.
          • Gość: m824 jolliee.... :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:35
            juz niestety nie zobaczysz. Kubuś nie żyje. a tak swoją drogą, to jakie prawa
            do budy miała ajentka, aby sprzedać budę? w końcu buda nie była jej własnością,
            prawda? trzeba wymusić na tej kobiecie, aby przynajmniej otrzymane pieniądze
            przekazała na animalsa, albo jakąś organizacje zajmującą się zwierzakami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka