Gość: Chorzowianin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:20 Małe sprostowanie - nie Słaboń, a Sadłoń Ryszard z Chorzowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Złoty Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 08:06 "To chyba najgorszy prezes, jakiego mieliśmy" - to słowa jakie wypowiedziałem dwa lata temu w obliczu nieudolnego powołania Jedności Górnośląskiej. Wspaniała idea legła wtedy w gruzach słabych podstaw i złej organizacji. To był jedynie blichtr medialny. Pamętać należy również, że całokształtem działalności Związku kieruje Zarząd Główny, będący najwyższą władzą Związku w okresie między Kongresami, który reprezentuje Związek na zewnątrz i za swoją pracę oraz działalność odpowiada przed Kongresem. Prezes jedynie kieruje pracą Zarządu Głównego. Tak więc zastanowić się trzeba kto i za co w zarządzie głównym odpowiada. Suma pracy całego Zarządu z prezesem podlega ocenie Kongresu. Uważam, że Związek ma się dobrze. Wiele jego jednostek robi wspaniałe rzeczy. Szwankuje zarządzanie i koordynacja działań. Zarząd Główny nie powinien koordynować lokalnych imprez. Lepiej zrobią to krainy, koła i bractwa. Andrzej Złoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemce Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:02 szyga to prostak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sziga Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:52 Złoty też. Będzie godnym następcą. Prostacki prezes prostackiej organizacji doświadczonej w działaniu za cudze (czytaj publiczne) pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cigaRASlaska Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:18 Gość portalu: sziga napisał(a): > Złoty też. Będzie godnym następcą. Prostacki prezes prostackiej organizacji > doświadczonej w działaniu za cudze (czytaj publiczne) pieniądze. Organizacje i stowarzyszenia z reguły działają za "cudze" pieniądze i niewielkie składki własne. Z tego co wiem, to Związek Górnośląski działa głównie za polskie pieniądze, w przeciwieństwie do niektórych krzykliwych szlezjerskich organizacji, które cechuje krytykanctwo podobne do Twego. Przemawia przez Ciebie zawiść i kompleks wynikający braku umiejętności pozyskiwania środków!? A może Ci żal, że ZG nie dał się wydudkać poprzez Jedność Gó.nośląską zainspirowaną przez RAŚ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sziga Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:27 "Umiejętność pozyskiwania środków" przez ZG: przejęcie nieruchomości przy ul. Stalmacha w Katowicach, stanowiącej mienie publiczne, finansowanie ludycznej imprezy pod nazwą Śłaskie Gody przez KZK GOP, i podpinnie szyldu ZG pod imprezy organizowane za pieniądze Chorzowa trnsferoane przez Starochorzowski Dom Kultury. Pan prezes in spe powinien wiedzieć, że środki stowarzyszenia powinny pozyskiwać w konkursach. A ZG dał się wydudkać partiom, z którymi tradycyjnie się prostytuuje, stanowiąc coraz bardziej zużyty szyld dla politycznych karierowiczów, którzy w sejmie głosują przeciw Śląskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DFK Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 13:55 Dlaczego, Panie Złoty, nazywa Pan TSKN krzykliwą szlezjerską organizacją? Nasze stowarzyszenie korzysta, w znacznie mniejszym stopniu niż kiedyś, ze środków niemieckich, ale to chyba normalne w przypdku organizacji mniejszości narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cigaRASlaska Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 15:24 Dlaczego nazywasz mnie panem Złotym? Coś insynuujesz? Wcale nie uważam DFK za organizację szlezjerską! Akurat TSKN jest spokojną organizacją, która nigdy nie atakowała innych górnośląskich organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DFK Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:35 A zatem chodzi Panu o "Pojednanie i Przyszłość" pana Brehmera? Nie znam innych organizacji "szlezjerskich", które korzystają z niepolskich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim 03.12.06, 01:41 "szlejzierski" ---> Schlesier ---> Slazak po niemiecku (konotacja: niemiecki Slazak / Slazak-Niemiec) i nic wiecej to takie proste, znane, jasne i oczywiste kaj problym, kaj skandal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:54 prestiżowe nagrody Korfantego - ha ha ha. niby prestiżowe jak się je rozdaje w świetle kamer tv i dostają je takie osoby jak Nossol. niestety członkowie Związku Gornoślaśkiego rozdają je też osobom wręcz przypadkowym. np pewna pani, która pełni funkcję dyrektora jednego z katowickich liceów - pamiętam jak rozdawała te "nagrody" uczniom, którzy np zdobyli jakies tam miejsca w olimpiadach przedmiotowych. niby ok, bo sie dla szkoły zasłużyli, ale jak to się ma do Ślaska i Korfantego... ha ha ha. Związek Górnośląski tak samo jak i RAŚ to organizacje dla niespełnionych, sfrustrowanych ludzi, którzy nie wiedzą jak się realizować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:16 Ty też jesteś niespełniona. Chłopa ci trzeba, frustratko. A sama pewnie w życiu nic dla innych nie zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:35 Jedna z kilkudziesięciu jednostek ZG, który poddajesz krytyce w latach 2003-2004 zrobiła w latach 2003-2004 m. in. ze składek i darowizn członków (ok. 25 000)następujące: Ukazała się książka “Moja ziemia...” (egzemplarze bezpłatne) wydana wspólnie z Domem Współpracy Polsko-Niemieckiej, zawierająca przykładowe lekcje autorstwa Haliny Nocoń i Barbary Sopot Zembok (późniejsze laureatki konkursu wojewódzkiego) oraz Łucji Staniczkowej, biogramy twórców potęgi przemysłowej Górnego Śląska i skrót pracy dra Piotra Greinera Górny Śląsk w czasie i przestrzeni oraz dra Zdzisława Jedynaka Śląskie mundury górnicze i inne. Zorganizowano w dniu w dniu 17.10.2003 roku konferencję Moje miasto Katowice - Kartografia w edukacji regionalnej (18.10.2006 roku odbył się V Kongres ZG) dla katowickich nauczycieli i pasjonatów historii, której towarzyszyły następujące publikacje: Słownik osady i osiedla dra Lecha Szarańca, książka Moje miasto Katowice oraz komplety map historycznych opracowane na podstawie m.in. materiałów zgromadzonych w Bractwie. Bardzo ciekawy referat wygłosiła prof. Ewa Chojecka, członek Rady Konsultacyjnej Związku Górnośląskiego. Zorganizowano (22.10.2003 roku) konferencję dla nauczycieli Moje miasto Chorzów - w aspekcie historyczno-przestrzennym. Referaty wygłosili: prof. Joanna Rostropowicz, dr Joachim Otte, dr Piotr Greiner i Marian Gałuszka. Opracowano program KARTOGRAFIA GÓRNOŚLĄSKA, będący efektem współpracy Bractwa z samorządem miasta Chorzowa i Rudy Śląskiej oraz plonem kartograficznych publikacji wspartych przez samorząd mieszkańców Katowic i Suszca k/Pszczyny oraz przygotowano do druku wydanie albumowe, będące kontynuacją albumu „Zaczarowany świat kartografii”, a obejmujące opracowaniem okolice Gliwic, Bytomia i Tarnowskich Gór. Wykorzys-tano w nim materiały opublikowane w książce Moje miasto Chorzów, a przekazane przez członków Związku Górnoślą-skiego Joachima Ganszyńca z Tarnowskich Gór, Władysława Parchańskiego z Rudy Śląskiej i Andrzeja Złotego. Bractwo w ramach współpracy z Domem Kultury POŁUDNIE w Katowicach udostępniło na dwa lata część swoich zbiorów kartograficznych, uzupełniając w ten sposób objazdową wystawę map dawnych otwartą w Katowicach-Piotrowicach 8.10.2004 roku. Wystawa stanowiła część spotkań z mieszkańcami Murcek, Kostuchny, Zarzecza i Podlesia. Okazała się książka “Moja ziemia... Katowice” objęta mecenatem miasta i stanowiąca materiał dla nauczycieli, uczestników drugiej konferencji edukacji regionalnej w Katowicach, poszerzona o pracę prof. Jana Malickiego Kultura literacka mieszczan śląskich w XVII wieku, opracowanie prof. ks. Jerzego Myszora Ślązacy na uniwersytetach średniowiecznych, mapki schematyczne i materiały do wykorzystania w edukacji regionalnej Andrzeja Złotego oraz wiele innych bogato ilustrowanych materiałów. Książkę otrzymali uczestnicy III konferencji edukacji regionalnej Wrocław, Opole, Katowice - śląskie stolice zorganizowanej 16 września w Bibliotece Śląskiej pod patronatem Prezydenta Katowic Piotra Uszoka. Wówczas zaprezentowano społeczeństwu Śląska po raz pierwszy reprodukcję wielkoformatową rzadko spotykanej mapy Europy Carolo Allarda z 1680 roku, udostępnionej do wykorzystania w edukacji regionalnej przez Metropolitę Katowickiego ks. Arcybiskupa Damiana Zimonia. Mapa ta jest wyeksponowana do dnia dzisiejszego w holu głównym Biblioteki Śląskiej (w gablocie po lewej stronie wejścia do sali audytoryjnej). Bractwo Gospodarcze Związku Górnośląskiego zorganizowało otwarty dla społeczeństwa wykład Mirosława Sekuły, Prezesa Najwyższej Izby Kontroli, który odbył się 4 listopada 2004 roku w sali sesyjnej Starostwa Powiatowego w Pszczynie. Temat wykładu "Sprawiedliwe państwo. Zjawiska korupcji w Polsce w latach transformacji" . Udział wzięło wiele kół ZG, a po wykładzie odbyło się spotkanie w gronie członków ZG w restauracji Wiceprezesa Bractwa Michała Becka Va Banque. Wykład Prezesa Najwyższej Izby Kontroli znajdziecie w zakładce PUBLIKACJE na stronie Bractwa www.bgzg.pl Z jego treści korzysta nieodpłatnie i często do dnia dzisiejszego wielu internenautów z całego świata. Ukazały się dwie nowe monografie zilustrowane fragmentami dawnych map wydanych wcześniej przez nasze bractwo. Potwierdziło to celowość działań podjętych przez nas kilka lat temu. Wydane książki to: TYSKIE BROWARY KSIĄŻĘCE 1626-2004 pod redakcją prof. Ryszarda Kaczmarka (Kompania Piwowarska SA, Poznań) oraz WIERNOŚĆ KORZENIOM czyli wczoraj i dziś gminy Suszec Zygmunta Orlika(Gmina Suszec). Wobec zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, jak co roku przekazaliśmy na naszych stronach (zakładka PUBLIKACJE) do nieodpłatnego wykorzystania w edukacji regionalnej znaczną część pozyskanych do druku przez Bractwo materiałów. Do dziś na przykład w okresie przedświątecznym internauci kilkadziesiąt razy “ściągają” pracę Andrzeja Złotego “Kolędy, pastorałki, jasełka”, która kiedyś zadebiutowała podczas kolędowania Związku w Bazylice panewnickiej. Pozostałe dwa ostatnie lata prześlę Ci "joanno" później! "niespełniony, sfrustrowany ludzik, który nie wie jak się realizować....:)))" Andrzej Złoty Prezes Bractwa ZG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:07 nie musisz, bo wasza "działalność" kompletnie mnie nie interesuje. pomimo tego, że tu się urodziałam nie moge się doczekać kiedy po studiach na dobre wyniose sie z tego regionu. tak sie akurat sklada, ze z ludzmi dzialajacymi w ZG i RAS mialam okazje sie spotkac nie raz i nawet przez pewnien czas wspolpracowac. czesc z nich to fajni ludzie, ale to wyjatki. wiekszosc ma nierowno pod sufitem. niestety. ale o czym tu dalej pisac. i tak sie nie dogadamy. bo ja naleze do pokolenia ktore ma w "wielkim powazaniu" wasze mapy, slaskie piesni, koledy, bazylike panewnicka (i wszystkie inne z reszta tez). itd. nie macie lepszych rzeczy w zyciu do roboty? .................................. a tak poza tym - to w twoim wypracowaniu i ja posrednio znalazlam swoje miejsce. heh. zdziwilbys sie, ale wsrod tych wszystkich osob jest i moja rodzina. niestety :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empata Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:16 Żal mi Cię, dziewczyno. Pozostaje mieć nadzieję, że te bzdury, które wypisujesz, to kwestia wieku i niedojrzałości emocjonalnej, a nie ograniczenia. Całe szczęście wielu ludzi w młodym wieku interesuje się swoim regionem. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim 03.12.06, 02:02 "działalność" kompletnie mnie nie interesuje. nie moge się doczekać kiedy po studiach na dobre wyniose sie z tego regionu. --------------- Widzisz, Modo Kobitko: 1) Najpierw chcesz "wyrazic" dezaprobate wobec "aktywistów". 2) A potem okazuje sie, ze Ci G.Slask "wisi". Jesli tak jest (2) - a do tego masz oczywiscie prawo - to dlaczego krytykujesz/osmieszasz innych (1). Abstrahujac od oceny (a mialbym wielka chec) osoby urodzonej(!) tu, a ignoranckiej/aroganckiej wobec wlasnego, jak piszesz, "regionu": naprawde NIE JESTES W PORZADKU, bo to tak samo ich prawo sie czyms zajmowac, przejmowac, sie angazowac, cos pielegnowac, tak: ratowac!, co dla wieeeelu osób na Slasku, ale tez punktualnie w w innych czesciach Polski, takze w Czechach, Niemczech, Francji, Izraelu, Belgii, Kanadzie itd. (!) jest nadal b.wazne i cenne i "bliskie sercu" ? Ja np. nie zachwycam sie hodowla golebiów, ale sie nie nabijam z zapalenców-fanatyków tych ptaszków. I zeby bylo tu jasne: nie jestem fanem ZG, tylko sympatyzantem RAS. Ale w tym punkcie to bez znaczenia. Mysle, ze moja sp.oma, która w calym zyciu nalezala tylko do kólka rozancowego, tez by mi dala racje. (A tym oragnizacjom serdecznie podziekowala.) Mozesz sie nie identyfikowac/utozsamiac (choc to na dluzsza mete niemadre+niezdrowe+biedne), ale dlaczego atakujesz niewinnych, szczerze zaangazowanych, z zapalem pracujacych "milosników" swojego/jej hajmatu(MalejOjczyzny ??!!! Zycze Ci luzu, dystansu, fantazji, tolerancji i milosci do bliznich, ale tez do siebie samej. Bo nie ma nic gorszego od slepej zagryzakowosci. Mimoto: z wyrazami sympatii - pozdrawiam, swietlannej i szczesliwej przyszlosci zycze PS: Zauwaz: "Kosmopolityzm/tycznosc a uczucia do hajmatu nie sa w konflikcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytel pytek Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:42 Najpierw wojewódzka PO pod dowództwem erudyty Tomczykiewicza Podesłała ZG Krzysztofa Szygę, a teraz serwyje kwiat swych działaczy w POstaci niedoszłego radnego wojewódzkiego PO Józefa Buszmana i jakiegoś Dawida Kostempskiego, asystenta europosła POJerzego Buzka, o pięknie brzmiącym śląskim nazwisku. Wie ktoś, kto zacz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalinka Re: Zmiana warty w ZG-PO lubi przegrywać IP: *.kosa.net.pl 02.12.06, 14:45 Dawid Kostempski hmm kolejny młody gnojek startuje na poważne stanowisko :) PO stawia na młodych :P, Szpyrka już chciał być prezydentem, a teraz kostempski pozazdrościł i chce być prezesem, może też zajmie "drugie" miejsce i zostanie cieniem prezesa :D <mam nadzieję, bo gdyby wygrał to..> Kostempski już raz był prezesem stowarzyszenia,które doprowadził do ruiny, Młoda Chadecja się nazywa/ło, skończyło się tym, że nie ma ono członków poza Szanownym Prezesem Kostempskim, za to prezes Kostempski ma sprawę sądową za niegospodarność i niedopełnienie obowiązków stowarzyszenia <nota bene uchyla się od odpowiedzialności> Jeśli miałby być równie dobrym prezesem ZG to nie wróżę powodzenia ZG.Dawid jedne wybory już przegrałeś, czy nie wystarczy? teraz ci juz proboszcz nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos kto wie Michalinka a moze Pawelec vel Masny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:01 dlaczego podpisujesz sie Michalinka? Tak bardzo Masny ci jej brakuje czy ty Pawelec bys chciala miec tyle wzrostu bo w biuscie to na bank, bo nawet dziewczynki w podstawowce maja wiecej w staniku. Teraz lec szybko zrobic sobie zdjecie pod biurem i do kolejnej gazety, niech wiedza jaka ty jestes dobra tylko nikt tego nie rozumie. Ogolnie trio Szyga-Masny-Pawelec to wstyd dla czegokolwiek na Śląsku a nie tylko polityki czy ZG. PS Mam nadzieje, że Złoty wygra i sprzatnie to cale g.... z ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silbermann Re: Michalinka a moze Pawelec vel Masny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:37 Przecież AZ to jeszcze gorszy prymityw i soroń od Szygi. Zresztą, dobrze go znasz. W końcu prowadzisz mu na forum kampanię przed kongresem. Chyba pora dać sobie spokój z ZG, bo z tego już nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Michalinka a moze Pawelec vel Masny IP: 62.233.185.* 10.02.07, 17:34 a ty skad wiesz co w staniku mo pawelec,a co michalinka? sprawdzoles? bo jo sie zaloza ze nie bynajmnij u pawelec :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Michalinka a moze Pawelec vel Masny IP: 62.233.185.* 10.02.07, 17:38 Dawid czemu się podpisujesz "ktoś kto wie" a nie kostempski zapomniałeś jak się nazywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Od Buszmana to ty się odczep IP: 217.153.82.* 02.12.06, 19:11 po poście widać, że do pięt mu nie dorastasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 13:01 Panie redaktorze Gazety Wyborczej Przemysławie Jedlecki! Mi bardzo nie odpowiada partyjniackie politykierstwo wszelkiej maści uprawiane wobec Górnego Śląska, między innymi za pośrednictwem mediów! Ostatni kongres ZG przyjął uchwałę główną, której projekt osobiście zgłosiłem, przez trzy lata realizowałem i fragment przytaczam: Do zadań Związku o wymiarze krajowym należą: działania na rzecz upodmiotowienia samorządu terytorialnego wg zasad regionalizacji, angażowanie się w życie polityczne kraju i regionów, działanie na rzecz zmiany ordynacji wyborczych, by ich kanwą były struktury jednomandatowych okręgów wyborczych oraz współdziałanie z innymi stowarzyszeniami i ruchami społecznymi w kraju i regionie w szczególności. Ktoś się chyba źle przygotował do tematu i znowu publikuje pokrętne informacje! Andrzej Złoty - kandydat na prezesa ZG Jeżeli ktoś z GW czyta to forum, to proszę o publikację powyższego w ramach prawa prasowego. Ciekawe, czy czytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 13:34 Na wszelki wypadek wysłałem e-maila do GW następującej treści: Wydanie katowickie Gazety Wyborczej! W artykule Zmiana warty w Związku Górnośląskim z soboty 2.12.br. redaktor Przemysław Jedlecki pisze nieprawdę, którą pozwalam sobie podkreślić: Kandydować zamierza również Andrzej Złoty, działacz ZG z Pszczyny. Ten ostatni do tej pory najostrzej krytykował Szygę. Nie odpowiadało mu bowiem wikłanie Związku w politykę, gdy razem z innymi organizacjami ZG powołał Jedność Górnośląską. - To chyba najgorszy prezes, jakiego mieliśmy - mówi Złoty. Ponieważ nie odpowiada mi jedynie partyjniackie politykierstwo (wszelkiej maści) uprawiane wobec Górnego Śląska, między innymi za pośrednictwem mediów, a nie polityka [UZASADNIENIE: Ostatni kongres ZG przyjął uchwałę główną, której projekt osobiście zgłosiłem, przez trzy lata realizowałem i fragment przytaczam: Do zadań Związku o wymiarze krajowym należą: działania na rzecz upodmiotowienia samorządu terytorialnego wg zasad regionalizacji, angażowanie się w życie polityczne kraju i regionów, działanie na rzecz zmiany ordynacji wyborczych, by ich kanwą były struktury jednomandatowych okręgów wyborczych oraz współdziałanie z innymi stowarzyszeniami i ruchami społecznymi w kraju i regionie w szczególności.] oraz mając na uwadze, iż we wczorajszej rozmowie telefonicznej z Jedleckim nie użyłem słów pod adresem Krzysztofa Szygi - To chyba najgorszy prezes, jakiego mieliśmy [UZASADNIENIE: Takiego sformułowania użyłem dwa lata temu krytykując nieudolną i nieudaną próbę powołania czegoś, co nazywano JEDNOŚCIĄ GÓRNOŚLĄSKĄ. Chcąc te słowa zacytować ponownie należało napisać - mówił Złoty i podać kiedy i kontekst wypowiedzi. Proszę w trybie prawa prasowego o pilne opublikowanie powyższego sprostowania. Ktoś się chyba źle przygotował do tematu i Gazeta publikuje pokrętne informacje, które mogą mieć wpływ na opinię o mnie i mające nastąpić wybory do władz Związku Górnośląskiego podczas Kongresu w dniu 9.12. 2006 roku! Szkodzi to również samej Gazecie Wyborczej i jej edukacyjnej roli w regionie, jaką skutecznie spełnia! Pozdrawiam! Andrzej Złoty Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim 03.12.06, 02:11 Jesli sie zgadza, to poperam. Gazeta ma byc gazeta(medium), a nie "playerem" politycznym. Przynajmniej u nas na Górnym Slasku. Wiem, ze to troche naiwne: Ale my sam sie niy domy. :) Od siebie dodam, ze autor artykulu móglby podac swoje nazwisko, a nie kryc sie za malutkimi inicjalami. Sa pewne konwencje, jest etos pracy, jest fairplay. Powinien byc - przynajmniej u nas na Górnym Slasku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Zmiana warty w Związku Górnośląskim 03.12.06, 02:13 A Panu Zlotemu radzilbym sie przy pisaniu tu zalogo-wo-wy-wac i uzywac zawsze swojego stalego nicka - tak chyba lepiej. Bo nigdy nie wiadomo, kto sie moze podczepic i manipulowac. srd pzdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Artysta kabaretowy Złoty na prezesa ZG! 02.12.06, 17:20 Urocza postać z tego Złotego,"Pajęczarz"Szyga wymięka przy nim! Zwróćcie uwagę,że w tym jednym wątku występuje pod kilkoma nickami,a że nie chce mu się logować ponownie,więc zawsze chwali samego siebie jako gość-i zwróćcie uwagę na to samo IP zawsze! :D Prezesa schizofrenika jeszcze ZG nie miał. ZG chyba mało wstydu się jeszcze najadł przez Szygę i jego kompanów,że chcą wybrać takiego ananasa :P Zresztą podobne rozmowy z samym sobą prowadzi Złoty w innych wątkach, np.tutaj gdzie przekonuje samego siebie jakie to genialne "książki" udało mu się napisać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=52749499&a=53216676 Ż E N U J Ą C E Czy ZG kolejny raz wybierze na prezesa artystę kabaretowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Peacock na Prezesa !!! IP: 217.153.82.* 02.12.06, 19:25 A ty to skąd jesteś, że masz dostęp do naszych IP ! Ja tam nie widzę, żeby przy wszystkich tu dyskutujących pojawiało się IP, a podpisać się "Andrzej Złoty" albo "Peacock79 vel 97" to ja też mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Test na bystrość 03.12.06, 01:39 Gość portalu: Andy napisał(a): > A ty to skąd jesteś, że masz dostęp do naszych IP ! Ja tam nie widzę, żeby przy wszystkich tu dyskutujących pojawiało się IP, a podpisać się "Andrzej Złoty" > albo "Peacock79 vel 97" to ja też mogę. Nie chcę robić Ci wstydu na forum,załóż okulary i jeszcze raz pomyśl,a potem jeszcze raz i tak do skutku,aż się zorientujesz jaką głupotę żeś palnął :D Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Test na bystrość 03.12.06, 02:18 Ej Pikok: chyba sie mylisz. (errare humanum est - za pisownie nie gwarantuje, hehe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty Test na bystrość nie jest potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 11:32 Żenująca niekompetencja PICOKA69, czy jak mu tam! Nie wie, ze z jednego IP może rozmawiać więcej internautów. Osobiście nie mogłem wczoraj uczestniczyć w tej twórczej debacie, ponieważ rozpięliśmy wszystkie kompy w domu dla odpalenia prezentacji i filmów na imprezę andrzejkową i podyplomową córki. Internet to ekologiczna spluwaczka. Nie trzeba mokrej szmaty, żeby posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeka Re: Test na bystrość nie jest potrzebny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:19 No to ktoś się pod Ciebie, chłopie, podszył, bo jest wpis z wczoraj z Twoim nazwiskiem. Bulwersujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siemianowiczanin Zmiana warty w Związku Górnośląskim IP: *.home-net.com.pl 02.12.06, 20:32 Gonić tego parcha.Towarzysz sz. jes jak wrzód na dupie,nie idzie sie dziadostwa pozbyc,co chwila wyłazi kaj indzij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sułek bezrobotny na prezesa ZG, nowy program PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:13 Platforma szykuje POkrętny desant na Związek Górnośląski! Co ten Buszman zrobił dla Śląska w ostatnich sześciu latach, za wyjątkiem prostytucji POlitycznej i biadolenia na brak pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardener Złoty kabaret! IP: *.streamcn.pl 05.12.06, 19:47 "autor: Gość: Sułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Platforma szykuje POkrętny desant na Związek Górnośląski! Co ten Buszman zrobił dla Śląska w ostatnich sześciu latach, za wyjątkiem prostytucji POlitycznej i biadolenia na brak pracy?" Co za kabaret! Kolejna wirtualna tożsamość,kolejny wpis w interesie Andrzeja Złotego i kolejny raz oczywiscie to samo IP! I za chwilę oczywiscie pan Złoty będzie przekonywał,że to zbieg okoliczności! Chłopie,przestań się kompromitować i naucz się logować na forum,bo takiego pośmiewiska to w historii netu w Polsce chyba nikt jeszcze nie robił z siebie!!! Nie jesteś anonimowy,jeśli chcesz opluwać przeciwników to rób to pod swoim nazwiskiem,bo wyjątkowo obrzydliwie sobie poczynasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Te sułek, czy jak ci tam IP: 217.153.82.* 06.12.06, 09:35 od Buszmana to sie odfandzol. Tyś gacie w zębach nosił, jak on warunki do twojego gupiego fandzolenia tworzył. Bez takich jak on, byś sie terazki mog pogmerac w jajcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silbermann Re: Te sułek, czy jak ci tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:59 No i się Złotemu dostało. :) Odpowiedz Link Zgłoś