Dodaj do ulubionych

W Gliwicach powstają lofty

IP: 212.160.188.* 20.12.06, 08:38
Mieszkam w podobnym budynku - koszty ogrzewania sa b. wysokie stropy
drewniane nie zapewnieja zadnej izolacji termicznej. Do tego halas
przenoszony przez stropy, plus poglos bo brak scianek dzialowych. Stan murow
raczej nienajlepszy sypiaca sie zaprawa - nierowne ulozenie cegiel w murach.
No i okna w takim budynku jesli sie chce zachowac jego charakter okna musza
byc identyczne i najlepiej orginalne (znow straty cielpa). Podsumowujac nie
ma sie czym podniecac za 2,5 mozna wybudowac dom.
Obserwuj wątek
    • sojomail tragedia 20.12.06, 10:21
      tylko wariat by chcial w tym mieszkac (nie mowiac o wygodzie, kosztach utrzymania, ogrzewania etc)
      • Gość: el nino ludzie! lofty to nie TBS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:39
        co masz na mysli piszac " wygoda" ?
        • jimmyjazz właśnie - TBS są droższe :) 20.12.06, 12:42

• Gość: Artur Re: W Gliwicach powstają lofty IP: 87.204.12.* 20.12.06, 11:21
      Jak sie chce miweszkac wygodnie to niestety ale trzeba przeprowadzic remont.
      Stropy sie wzmacnia i przy okazji izoluje. Stare tynki i zaprawa - trzeba zbić,
      zaprawe wycztsciś i murowac na nowo. Okna - dobry stolarz zrobi kopie nawet
      tych najstarszych. Niestety , to kosztuje ale loft to nie mieszkanie w bloku po
      1,5 tyś za m2.
      PS. Za 2,5 to najwyżej stan surowy zamkniety - no chyba ze z najtańszych
      materiałów.
      • Gość: OLEk Re: W Gliwicach powstają lofty IP: 212.160.188.* 21.12.06, 08:42
        Wygodnie to znaczy jak ?
        JA mam przeprowadzony remont i wierz lub nie w takim budynku to nie jest takie
        proste (jesli oczywiscie chcesz zachowac "charakter budnku"
        Wzmocnienie nie jest koniecznie te stropy wytrzmuja- co do izolacji to radze
        zapoznac sie z konstrukcja takiego stropu - chyba ze mowisz o welnie mineralnej
        na sufit i plytach karton gips ale to zmienia tzw. "charakter". Tynkow jakbys
        nie zauwazyl nie ma zaprawe owszem mozna wymienic ale razem z nia wychodza z
        murow cegly wiem co pisze bo to robilem.
        Co do Okien - znajdz dobrego stolarza - chyba masz marne pojecie o budowie i
        jakosci oferowanych uslug.

Niestety , to kosztuje ale loft to nie mieszkanie w bloku po
        1,5 tyś za m2 - o tak ale robienie z loft'ow mieszkan luksusowych to mocna
        przesada.
        Jak widze niewiesz o czym piszesz ja mieszkam w czyms takim i wiem jakie sa
        problemy i koszty utrzymania. I wierz mi cena o jakiej mowi ten artukul nie
        odzwierciedla w zadnym razie jakosci mieszkania.
        Co do Twojego PS budowales kiedys dom ?
        Stan surowy bez za 2,5 z NJATANSZYCH materialow chyba Ci sie cos
        poprzestawaialo. No chyba ze dla Ciebie dom to budynke o powierzchni co
        najmniej 300 m2.
        • Gość: do Olka Olku...proste pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 12:15
          Ty byłeś tam w środku?

Nie, nie budowałem nigdy domu i prawde mówiąc nie zamierzam, ale z uwagą
          przeczytałem Twoje uwagi.

Tego typu powierzchnie adaptuje sie na "lofty" na całym świecie i nigdzie nie
          jest to tanie.
          Jako obserwator watku dziwi mnie ze tam wzbudza tyle kontrowersji.

Uważasz, że gdyby inwestor wyburzylby spichlerz i zbudowal tam apartamentowiec
          kontrowersji byłoby mniej?

• Gość: olek Re: Olku...proste pytanie IP: 212.160.188.* 22.12.06, 14:35
            > Ty byłeś tam w środku?
            Nie nie bylem akurat tam, ale mieszkam w czyms bardzo podobnym. I jest fajnie
            mieszkanie wysokie duza przestrzen ale sa i minusy jak wspomniane braki w
            izolacji i problemy z jej zalozeniem ze wzgledu na charakter budynku

> Tego typu powierzchnie adaptuje sie na "lofty" na całym świecie i nigdzie nie
            > jest to tanie.
            Oczywiscie tyle tylko ze dziwi mnie to usiluje sie to kreowac na luksus.
            Mam inne pojecie o luksusowych warunkach mieszkaniowych.

> Jako obserwator watku dziwi mnie ze tam wzbudza tyle kontrowersji.
            Mnie smieszy kreowanie na sile mody na takie mieskania, no i ta cena naprawe
            luksuowa :)
            > Uważasz, że gdyby inwestor wyburzylby spichlerz i zbudowal tam
            > apartamentowiec kontrowersji byłoby mniej?
            PO pierwsze uwazam ze szalencem bedzie ktos kto w Gliwicach zaplaci za takie
            mieszkanie 2,5 miliona zl polskich za to jak napisalem mozna miec dom i to nie
            jeden jesli nie oczekujesz palacu w centrum miasta.
            Nie jestem za wyburzeniami - ale nie wierze ze inwestor doprowadzi ten budynek
            do stanu idelanego tzn. okna, ocieplenie, tynk jesli sa, braki w murach i ich
            zawilgocenie, instalacje woda, prad, gaz itd, plus mniejsze problemy np.
            infrastruktura to sa tereny poprzemyslowe. To jest biznez ktos kupil ten teren
            z budynkami za milion no moze dwa i zrobi z tego byle jak i byle czym
            mieszkania nazwie je luksusowymi i bedzie usilowal sprzedac.
            A skoro jestes taki poinformowany sprawdz sobie ceny tego typu mieszkan w EU
            pamietaj po ile jest Euro i zdziwiesz sie co mozna kupic w tej cenie.
            Ale to nie moja sprawa co robisz ze swoimi pieniedzmi.

Wesolych Swiat.
            Olek
    • Gość: gość Re: W Gliwicach powstają lofty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:47
      Chętnie bym sobie sprawił taki loft, niestety cena 2,5 mln jest zaporowa, ale
      frajda z mieszkania musi być wielka.
      • jimmyjazz 2,5 mln to za najdroższe 20.12.06, 12:44
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Chętnie bym sobie sprawił taki loft, niestety cena 2,5 mln jest zaporowa, ale
        > frajda z mieszkania musi być wielka.

Przecież możesz kupić sobie mniejsze mieszkanie. Ale 6-8 tys za mieszkanie w
        Gliwicach to jakaś pomyłka. Za 50m2 zapłacić 400 tys??? W Krakowie, Warszawie
        lub przynajmniej we Wrocku - to może, ale w Gliwicach??? Domy są tańsze.

No chyba że ktoś uległ nagłej modzie na lofty. Pewnie i tacy się znajdą.
        • Gość: forma Re: 2,5 mln to za najdroższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:51
          Znowu sztucznie stworzony "rynek" dla głupich polskich japiszonów.
          Za 1mln to można kupić loft (ponad 150 m) we wschodnim Berlinie. Zgadzam się że
          w Gliwicach za taką cenę to jakaś paranoja.... "- Nasze lofty to rarytas." LOL.
          Zresztą ktoś kiedyś słusznie czepiał się na forum jakości prezentowanych
          projektów - przyklejanki za taką cenę???? Czy Ci projektanci używają wogóle
          jakiśprogramów 3D? Dziwi mnie że podpisuje się pod tym medusa... bo projekt
          wygląda jakby go zrobił Konior. Coś tu śmierdzi...
          • settembrini Re: 2,5 mln to za najdroższe 20.12.06, 13:56
            panowie, nieruchomosc jest tyle warta, ile ktos jest sklonny za nia zaplacic.
            porownywanie do innych miast jest imho pomylka, skoro sa kupcy, a inwestor nie
            narzeka na zainteresowanie. widac tyle sa te lofty warte.
          • Gość: spieprzaj dziadu Re: 2,5 mln to za najdroższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 14:23
            Najlepiej wszyscy zamieszkajmy w Berlinie! Wschodnim naturalnie.

• Gość: Enola Gay Za 1 mln dolarow kupisz loft nawet w Nowym Jorku IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.12.06, 15:36
              A za polowe-loft w Niemczech,Szwecji czy Hiszpanii.
              • Gość: cez Re: Za 1 mln dolarow kupisz loft nawet w Nowym Jo IP: *.onlink.net 09.01.07, 19:00
                milion dolarow a milion zl to chyba jest jakas roznica?
          • Gość: archibar PM-Pierwszy Polak w lofcie IP: 81.210.71.* 20.12.06, 22:04
            Przemo Łukasik jako Pierwszy Polak mieszkający w lofcie? No chyba że w IV RP,
            znam parę osób które mieszkają w podobnych miejscach, bez nachalnego lansu.
            • Gość: do "archibaru" (?) Re: PM-Pierwszy Polak w lofcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:34
              no chyba w Olkuszu ;)

a kto a kto?
    • Gość: arczibald kadowski W Gliwicach powstają lofty IP: *.jota.za.digi.pl 20.12.06, 23:06
      "Łukasik był pierwszym człowiekiem w Polsce, który zamieszkał w lofcie"....no
      tak przed nim w loftach (choć tak światowo się to jeszcze nie nazywało)
      mieszkali tylko squotersi i bezdomni, ale oni pewnie nie wiedzieli że to powód
      do dumy...
    • sss9 Re: W Gliwicach powstają lofty / nic, tylko brać 22.12.06, 19:02
      http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=24361562&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=gliwice&dzielnica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&forma_wlasnosci[1]=1&forma_wlasnosci[2]=2&forma_wlasnosci[3]=3&forma_wlasnosci[4]=4&forma_wlasnosci[5]=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&dzial=ni&limit=20&ilosc_ogl=20&start=2&nr=32&key_unique=18f4973f319501368a7b7148ffcf9fa3
      ;)
    • halev W Gliwicach powstają lofty 30.12.06, 15:26
      Nie wiem, jak to się sprawdza w naszym klimacie, podejrzewam, że jednak kiepsko.
      Ale przestrzeń fantastyczna!
      • Gość: Sofi a ja mieszkam w lofcie IP: *.cec.eu.int 10.01.07, 09:14
        i jest super!!!
        Co prawda nie w Polsce ale klimat niewiele sie rozni.
        Nawet tutaj mozna linka znalezc:
        www.loft.blox.pl

I denerwuje mnie jedna rzecz: ze w Polsce developerzy wykreowali z loftow
        zabawke dla bogatych yuppies. Ja loft kupilam nie dlatego ze modny, ale dlatego
        ze:
        - idea mieszkania w czyms takim bardzo mnie krecila
        - przecietnie jako zrewitalizowane obiekty, sa one sporo tansze niz normalna
        mieszkaniowka (przynajmniej w kraju, w ktorym mieszkam - i chyba na swiecie
        rowniez)
        - mozna pojechac z wykonczeniem i jest fajnie ...

No ale w Polsce jak zwykle wzieli fabryki na Kasprzaka, podzielili na klitki 80
        m2 i sprzeddaja jako loft po 9 tys. za m2. Jakies chore!

• Gość: nieolek Re: W Gliwicach powstają lofty IP: *.wro.vectranet.pl 30.01.07, 12:12
      Jak jeździsz Jaguarem to nie martwią Cie koszty paliwa i ubezpieczenia! To nie
      jest towar dla wszystich tylko dla świadomych...
    • Gość: tomaszowo.pl Szukam wspólnika 300% w 6 mcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 16:37
      Witam
      Trzeaba działać szybko bowiem ludzie chcą kupić te lokale i remontowac sobie
      latem.
      2 mieszkania moza sprzedac na zachęte po 300zł m2 .Jak pierwsze rodziny
      zamieszkają to inni przyjda natychmiast.
      Z uzyskanych pieniędzy zrobi sie kilka mieszkań na gotowo i srzedaje po
      600-1000zł za 1m2 . W Tomaszowie powstają ciągle nowe zaklady pracy a
      mieszkań brak.
      Ceny dochodza do 1500żł za 1m2.
      Ps
      przy odrobinie szczęscia
      inwestując 125.000 żł w kupno 1/2 budynku 1050m2 a własciwie 1270m2 (
      bowiem 440m2 na parterze ma 5,5m wysokosci i łatwo moza zrobic stropy) moza
      uzyskac min od 300 do 800 zł za m2 czyli nawet ok 1.000.000 zł..Lub nie
      sprzedawac a wynajmowac.
      Warto zaryzykowc!!
      Opis tomaszowo.pl
      Opis tomaszowo.pl
      Opis tomaszowo.pl
    • Gość: r0c4r W Gliwicach powstają lofty w starym spichlerzu IP: *.net.autocom.pl 20.09.08, 17:10
      Zawisza Rezydencje czyli Lofty Gliwice: lofty.gliwice.pl/
    • Gość: r0c4r W Gliwicach powstają lofty w starym spichlerzu IP: *.net.autocom.pl 20.09.08, 17:11
      Prawdziwa aktualna strona Zawisza Rezydencje czyli Lofty Gliwice:
      lofty.gliwice.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka