Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie przed firmą Inpost

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 10:37
Firma ta gubi przesyłki polecone i nie potrafi nawet sprawdzić gdzie zginęła. Chyba niską cenę przesyłek rekompensują sobie zawartością przesyłanych paczek.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost 14.01.07, 18:19
      to i tak se lepsi niz PP-monopolista jest znacznie drozszy, wiec z dwojga zlego
      in post jest przynajmniej tanszy :-DDD
      • Gość: asd Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:57
        Poczta doręcza (listy zwykłe z miesięcznym opóźnieniem, ale doręcza), inpost gubi bez śladu przesyłki polecone. Nie spotkałem się z przypadkiem, aby przesyłka z potwierdzeniem odbioru przesłana pocztą doszła opóźniona, natomiast Inpost przesyłki polecone gubi.
        • jimmyjazz Chyba kpisz 15.01.07, 08:47
          Gość portalu: asd napisał(a):

> Poczta doręcza (listy zwykłe z miesięcznym opóźnieniem, ale doręcza), inpost
          > gubi bez śladu przesyłki polecone. Nie spotkałem się z przypadkiem, aby
          > przesyłk z potwierdzeniem odbioru przesłana pocztą doszła opóźniona,
          natomiast > Inpost przesyłki polecone gubi.

To albo niezbyt często korzystasz z usług PP albo tam pracujesz.
          Zagubienie przesyłki może przytrafić się każdemu - ale dlaczego PP notorycznie
          gubi przesyłki?
          A niedostarczanie zawiadomień o przesyłkach to już poprostu norma - listonoszom
          się nie chce nosić to tylko opisują przesyłki że adresata nie zastano.
          Czekam na uwolnienie rynku jak na zbawienie.
          • iberia.pl Re: Chyba kpisz 15.01.07, 10:48
            jimmyjazz napisał:

>> Czekam na uwolnienie rynku jak na zbawienie.

wyjatkowo sie z Toba zgadzam.
          • Gość: asd Re: Chyba kpisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:04
            Nie, nie kpię ani nie pracuje na poczcie. Sam doświadczam strasznych opóźnień z ich strony, pare razy zgubili mi np. fakturę za telefon (dzisiaj dostałem fakturę tydzień po terminie płatności) ale nigdy mi sie nie zdarzyło, aby przesyłka _polecona_ zaginęła, a tak jest w przypadku Inpostu. Na dodatek nie są w stanie stwierdzić co się z nią stało. Pozatym po ostatnim telefonie do nich podejrzewam, że ta "firma" magazyny przesyłek ma w prywatnych domach i ktoś po prostu wyjmuje co droższe przedmioty.
          • Gość: Zibi Re: Chyba kpisz IP: 80.51.229.* 14.02.07, 06:56
            Troche handluję na allegro, wiec często korzystam z poczty. Na 100 przesyłek
            wysłanych nie miałem ani jednej reklamacji.
            Natomiast niezrozumiały jest dla mnie czas powrotu ZPO - 10 do 14 dni - przecież
            po potwierdzeniu staje sie zwykłym listem. Również w poczcie kurierskiej po
            złych doswiadczeniach z DHL korzystam z Pocztexu, i po kilkudziesieciu
            przesyłkach bez zastrzeżeń.
    • racku Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost 15.01.07, 00:34
      korzystam co jakis czas z inposta, nie spotkałem sie z zagubieniem przez nich
      przesyłki, co niejednokrotnie zdarzyło mi się w znanej tej firmie o wiele
      wiekszej szanownej konkurencji....
    • Gość: Ela Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:24
      Mnie sie cos wydaje ze autor posta pracuje w PP :p
      • Gość: nadawca Poczta kontratakuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:00
        ASD działa i pisze w ramach akcji bezsensownej kontrakcji molocha - Poczta
        Polska. W jednym z województw złapano już PP na niszczeniu listów konkurencji...

Nicku "asd" - przekaż swoim zleceniodawcom że czasy się zmieniły i klientów, w
        dzisiejszych czasach, utrzymuje się przez niskie ceny usług i wzorową pracę
        własnej firmy. A napewno nie przez groszowe wynagradzanie własnych
        przacowników, zbijanie majatku przez niezliczonych dyrektorów PP oraz przez
        obsryw...nie wolnej konkurencji.
        • jimmyjazz Poczta Polska jest najlepsza 15.01.07, 15:49
          ale niestety od końca.

Wyniki porównania:
          www.tinyurl.pl/?bV2ftzjF
        • Gość: asd Re: Poczta kontratakuje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:08
          Niestety nie masz racji. Po prostu kupiłem pewien przedmiot na Allegro, sprzedawca wysłał go Inpostem i wszeli słuch po przesyłce zaginął. Nikt z Inpostu nie jest w stanie powiedzieć co się stało z przesyłką, gdzie była a gdzie nie, nie posiadają żadnego śledzenia trasy przesyłki. To nie jest "list zwykły" tylko przesyłka "polecona ekspresowa". Nerwy na PP mam takie same jak każdy w PL albo nawet większe, co to Poczta Polska pokazuje w stosunku do przesyłek "zwykłych" przechodzi ludzkie pojęcie, ale tak samo postępuje Inpost w stosunku do przesyłek poleconych. Po prostu podejrzewam, że niską cenę przesyłek rekompensują sobie ich zawartością.
    • Gość: wqrwiony Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:48
      Dwa dni temu zgłosiłem w tej "firmie" reklamacje. Mieli sprawdzić i oddzwonić, dzisiaj dzwonię się zapytać co z moją reklamacją i kobieta zdziwionym głosem "musiała koleżanka zapisywać i nie przekazała". Poniżej krytyki.
    • Gość: polak Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.gl.digi.pl 18.01.07, 20:34
      Witam mieszkam w zabrzu i też z tą "firma" miałem do czynienia .W zeszłym mieś
      miałem dostać rachunek za telefon oczywiście firmą inpost i co? i nic do dnia
      dzisiejszego rachunku niema! a kopie przesłała mi telekomunikacja już pocztą
      polska która notabene doszła po 2 dniach .Nadmieniam ze do dnia dzisiejszego
      nie otrzymałem rachunku zaległego tą firma nikt nie wie gdzie ten rachunek jest
      w firmie inpost.Nie liczy sie tylko cena ale również to czy dany operator jest
      w stanie obsłórzyć tylu klientów !.Czy jeśli ktoś obniża koszty za wszelką cene
      żeby tylko wejść na rynej to to sie bedzie równało jakości ?wątpie!.Nadmieniam
      również że nie jestem pracownikiem poczty polskiej żeby co niektórzy nie
      sugerowali tego co zresztą daje do zastanowienia czy ci ludzie którzy wypisuja
      tutaj o firmie inpost same superlatywy nie są jej pracownikami.A co do
      przesyłek to kupuje na allegro ruzne rzeczy i pare razy dostałem firma DHL
      musze powiedzieć ze wszystko było ok tylko ta cena poczta jest taniej i w tym
      samym terminie jest przesyłka dostarczana co DHL.Mysle że poczta już nie jest
      monopolistą przecież rynek paczek jest uwolniony od bodajze 2 albo 3 lat i nie
      nazekają na brak klientów.A co do przesyłek listowych to ciotka pracuje w
      dojthe post w niemczech i jak mi mówiła to poczta niemiecka ma bodajże tez
      wyłączność do 50 gram listy takze w polsce to nie wyjątek.
      • Gość: asd Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:12
        > dojthe post w niemczech i jak mi mówiła to poczta niemiecka ma bodajże tez
        > wyłączność do 50 gram listy takze w polsce to nie wyjątek.
        Inpost ma patent na tą "wyłączność" PP do 50 gram - przykleja do kopert firmowe "blachy" i już przesyłka jest cieższa. Ale nawet list zwykły w obrębie tego samego miasta szedł do mnie tydzień.
    • Gość: polak Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.gl.digi.pl 19.01.07, 09:55
      No właśnie bo u nas w zabrzu już podobno na skupie ładnie płacą za ten
      złom "podobno blacha nierdzewka "he he he. Ciekawe jak im sie to opłaca?????
      złom przecież kosztuje .Aha przy okazji jeleń który dostarczył rachunek do
      matki za telefon pogniutł skrzynke listową przez tą blache!!
      • handlowieckrakow1 Sprostowanie 13.02.07, 08:44
        Skoro ktos plombe zabezpieczajacą uznaje za zlom to juz swiadczy o nim jak
        bardzo zwraca uwage na swoj wlasny budżet, jak bardzo jest oszedny i ile ma
        kreatywnych pomysłow, by sprzedawac plomby zabezpieczajace przesyłke przez
        otwarciem z grawerem InPost na zlom. Cóz, moze w Zabrzu tak jest! Plomba nie
        jest w stanie pogniesc skrzynki to po pierwsze, a w ramach scislosci nasi
        kurierzy InPost nie wkladaja do zwyklych skrzynek pocztowych listów tylko
        doreczaja je do reki klienta, do euroskrzynek ma wrzut kazdy operator, ale
        blaszka InPost nie gniecie zadnej z nich. Bzdury jakie tu sa wypisywanie sa
        teragiczne, oby ktos myslał!
    • Gość: Mierrr34 Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:38
      Ja wysłałem po 1,22 zł/szt 4 listy na terenie Warszawy i szły calutki miesiąc.
      Zgadnijcie kto doręczył ? Listonosz Poczty Polskiej. Koperty Inpostu były
      zapakowane w białe koperty z opłatą frankownicy po 1,70 każdy... i na jakieś 5
      dni przed doręczeniem wysłano je z Piotrkowa Trybunalskiego... Porąbane co ?
      Najważniejsze że wogóle doszło.
      • iberia.pl Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost 23.01.07, 20:23
        Gość portalu: Mierrr34 napisał(a):

> Ja wysłałem po 1,22 zł/szt 4 listy na terenie Warszawy i szły calutki miesiąc

dokladnie tyle samo ida listy z Poczty polskiej tyle, ze znaczek chyba nieco
        drozszy...
    • Gość: józef cieśla Re: Ostrzeżenie przed firmą Inpost IP: *.org.pl 23.01.07, 20:16
      rozczarowanie inpostem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=382&w=56034871
      • Gość: józef cieśla InPost żenada! IP: *.org.pl 29.01.07, 15:29
        skocz.pl/inpost
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka