Dodaj do ulubionych

Prawie 2 mld euro dla Śląska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:23
No czyli za 2/3 dotacji zorganizujemy sobie jeszcze więcej
konkursów. O ile dobrze zrozumiałam ostatni paragraf i oczy mnie nie
mylą: 1 mld Euro na konkursy a reszta czyli 0.7 mld Euro na
inwestycje same w sobie. I zapewne prezydent Uszok na czele komitetu
konkursowego cha cha... Bo Śląskowi niczego więcej nie potrzeba jak
konkursów i jeszcze więcej konkursów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Working Class Re: Prawie 2 mld euro dla Śląska IP: *.fwfin.fwc.com 07.09.07, 10:35
      Jak zwykle Zagłębie dostało tyle środków że się chyba udławi. Fajnie
      z wami w tej aglomeracji...
      • arnold7 Re: Prawie 2 mld euro dla Śląska 08.09.07, 10:33
        Szukajcie szczescia w kieleckiej macierzy.

• Gość: Radvan Re: Prawie 2 mld euro dla Śląska IP: *.chorzow.n4a.pl 07.09.07, 19:24
      ryba zle zrozumiales :) na konkursy tzn na inwestycje z przetargami
    • Gość: Radvan Re: Prawie 2 mld euro dla Śląska IP: *.chorzow.n4a.pl 07.09.07, 19:26
      choc nie :P pomylilem sie :D sory hehe ja konkursy rozumie jako cos a'la robimy
      konkurs na najlepszy dworzec w katosach i na to idzie kasa tzn na wykonie juz
      inwestycji a nie jako sam w sobie konkurs. ale znajac zycie to ten 1mld ojro
      marszalek opalek i jego swita wywala w bloto
    • Gość: Lenny A Sosnowiec i Częstochowa to nie Ślask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 10:04
      więc dla nich nie ma pieniedzy - niech gorole wiedza gdzie ich miejsce no nie?
    • eichendorff Re: Prawie 2 mld euro dla Śląska 11.09.07, 09:53
      Widzę, że w katowickiej GW już daaaawno zapomnieli, że budżet RPO województwa
      śląskiego w zeszłym roku został uszczuplony o 300 mln €. W ten sposób mielibyśmy
      równe 2 mld a nie PRAWIE. Jak wiadomo z reklam PRAWIE robi wielką różnicę...
      15% budżetu, który zabrali łaskawie nam panujący bracia K. to tyle ile
      moglibyśmy wydać przez cały rok. Okres programowania wynosi 7 lat, ale budżet
      został obcięty do 6 lat. Mam nadzieję, że GW będzie o tym przypominać w trakcie
      nadchodzącej kampanii wyborczej, a nie pisać peany na tematy o których niektórzy
      redaktorzy nie mają bladego pojęcia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka