Dodaj do ulubionych

święto niepodległosci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 09:22
czy w Katowicach obchodzimy dzien niepodleglosci ,nigdzie żadnej
informacji,w zeszłym roku była mini defilada,msza w katedrze,wladze
miasta chyba mają w nosie zwykłych mieszkancow ktorzy chcieliby
wziązć udział w tych obchodach
Obserwuj wątek
    • Gość: Lalunia i Ryl Re: święto niepodległosci... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 09:30
      tak, obchodzimy...wielkim łukiem !
      • Gość: cud mad wislo Re: święto niepodległosci... IP: *.versanet.de 11.11.07, 10:41
        Pojedzta do Sosnowca, i obchodzta sobie tam!
        • Gość: alleks Re: święto niepodległosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:09
          do sosnowca to wyslij swoja babka pyndzlu
    • jofu1 Re: święto niepodległosci 11.11.07, 11:19
      .Chciałam synkowi pokazać żołnierzy ,przekazać mu jakieś wartości:(
      Syn oglądał czołgi w telewizji które będą na defiladzie w Warszawie
      no cóż....
      • Gość: sqro Re: święto niepodległosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:17
        > .Chciałam synkowi pokazać żołnierzy ,przekazać mu jakieś wartości:(
        > Syn oglądał czołgi w telewizji które będą na defiladzie w Warszawie
        > no cóż....

O taaak szweje i czołgi nośnikami wartości.... ciekawe tylko jakich?
    • Gość: matt Re: święto niepodległosci IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.11.07, 11:20
      Władze miasta mają w nosie zwykłych mieszkańców na co dzień,
      i od święta. Teraz to zauważyłeś?
      • Gość: walkiria Re: święto niepodległosci IP: *.centertel.pl 11.11.07, 11:32
        W Katowicach będzie obchodzony dzień imienin pana Piotra. A dzień
        niepodlełosci nie jest ważny
        • Gość: kasia Re: święto niepodległosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 12:46
          jest wlasnie teraz sie odbywa kolo urzedu wojewodzkiego.
          pozdr
          • Gość: Wasz Marjanek Re: święto niepodległosci IP: *.versanet.de 11.11.07, 13:46
            Rostomili puakocze!
            Tak po prowdzie, to co mo Slonsk i njypodleguosc Polski 11.11.1918 zuzamyn?
            Wtyn 11 lastopada Slonsk bol prowincjom Niemiec. Tosz to, co Poloki dostali
            "niypodleguosc" niy bouo tukej nic wielkigo.
            Pyrsk przi njydzieli!
            Wasz Marjanek
    • Gość: ślązaczka Re: święto niepodległosci IP: 217.153.211.* 11.11.07, 16:08
      A co mnie obchodzi dzień nie podległości, wkurza mnie to że mi sklepy pozamykali :(
      • cirano Re: święto niepodległosci 11.11.07, 17:47
        To jusz rozpoczynanie karnawału o 11-tej leży mi bardziej
        • Gość: Wasz Marjanek Re: święto niepodległosci IP: *.versanet.de 11.11.07, 18:59
          A do tego - coby bouo weseli - o 11 i 11 minut. I choc w Köln louo, pora
          tysiyncy karnawalistow radowauo sie skuli poczontku karnawalu (a mozno
          swjyntowali Nie podleglosc Polski??)
          Pyrsk przi njydzieli!
          Wasz Marjanek
          PS: A co do tego dzisiej je swjyntego Marcina - ciepia skuli tego malo
          gyszichta, kero ech napisou pora lot tymu:

Swjynty Marcin – abo historia jednego mantla.

Jak co roku – dzisiej 11 listopada – wele godziny 11:11, rozpoczyna sie
          tegoroczno sesja karnawalowo.
          Tradycyjnie bez niekere miasta przejyzdzo swjynty Marcin – tukej Martinym zwany
          – na koniu.

Wczora po Wielkym – w domu u naszego farorza Tyjoka, trefjyli my sie z radom
          parafjalnom, coby pogodac, jak to u nos bydymy tego swjyntego Martina fajrowac.
          Na poczontku wszyjstko wyglondalo normalnie. Jak sie jusz wszyjscy siedli –
          Zeflik nalol piwa do kufow, I zodyn sie ani njy myslol, co bydzie to poczontek
          polityczny dyskusje.
          Hyjdla, co to jak wjymy, mo niywyparzony pysk, upjola troszycka ze swojij kufy –
          I zaczla:
          …Farozicku – pado – ta colko historia z tym Martinym mi sie nie podobo !
          Jak wjymy – downo, downo tymu jechol se tyn Martin - synek z bogaty rodziny –
          na koniu bez las I trefiol zmarznjyntego bjydoka. Tosz wzion szabla, kero mjol
          przi pasie, I urznol polowa swojigo mantla i mu dol.
          - Jo sie pytom – pado Hyjdla – czamu dol lon mu ino pu z tego mantla? I kery
          konsek to bol?
          Bo jakby to bol ino tyn spodek, to I tak Martinowi zostol fajny szaket, a bjydny
          zebrok dostol konsek sztofu, s kerym niewiela mog zaczonc. Bo wto by lot niego
          kupiol tako feca? Tosz lon go napewno zaros wciepnol do kontynera ze starymi
          szmatami, a Martin, jak przijechol do dom – tysz napewno wyciep ta swoja
          lobszczympiono jupka do altkleidersamlungu.
          A jakby przeznol tyn mantel na pu lot gory do dolu – to tysz zodyn by s tego nic
          njy miol – filozofowala Hyjdla dalij.
          …Tego nawet njy szlo by nawet poslac do Lumpexu !
          To bol jusz sztich do bitki.
          Hanys – co jak wjymy, je bardzo spokojny I pobozny karlus – zrobiol sie czerwony
          na gymbie.
          …Byc cicho Hyjdla – pedziol do sfojij baby – lo tym pogodomy sie jak przidymy do
          dom. A poza tym, boloby dobrze jakbys jusz poszla, bo cza kloski ciepnonc na
          woda, cobych – jak przida – mogli my zacznonc jejsc lobiod.
          Ale Hyjdla nic – wjyncy – lona zaczla dalij rozwijac tymat.
          … A co ba bolo – pado – jak by tyn Martin dol tymu borokowi ta swoja szabla –
          kerych napweno w doma miol wjyncyj. Mog by sie lon jom na szaberplacu sprzedac –
          I miol by s tego wjyncyj. Abo, mog mu dac 50 Euro – bo w koncu bol tyn Martin
          synkiym z bogatego domu !
          …Jo njy wjym – pedziol na to Anton. Bo wto wjy, moze kupiol by sie tyn zebrok za
          to gorzoly, I bolby to problym spoleczny.
          Ja, ja Anton – pedziala Hyjdla – ty i tyn twoj problym spoleczny! Bo jak ty sie
          gichniesz gorzolki , to zodyn njy godo lo problymie spolecznym – a takymu
          bjydokowi to zalujesz trocha procyntow.
          Tyjok - nasz farozycek – to jusz nic niy godol, bo tysz jusz chciol poleku isc
          na lobiod, kery mu, jak zawsze pjyknie, narychtowala Cila. Wejzol ino na zygor –
          postawiol pusto kufa, i bol to znak, co poleku cza isc do dom.
          Zynek, bol trocha zly z tego lobrotu sprawy, bo myslol, co jak wypozycy swojigo
          gaula na tyn przejazd Martina, to mu trocha grosza do kieszyni wleci. A tu nic z
          tego.
          I tak chconc niy chconc – pozegnali my sie, i poszli – na njydzielny lobiod – do
          dom.

Pyrsk !

Wasz Marjanek. Nowymber 2004
          • Gość: P77 Re: święto niepodległosci IP: *.chello.pl 12.11.07, 10:10
            Jo tyż je Ślonzok ale jak słysza takie sranie to mie biere.Mój opa
            walczył w powstanich ślonskich winc cepie sie harnij w rzić z tym
            twoim sraniem po galotach
            • chrisraf P77 12.11.07, 10:24
              > Jo tyż je Ślonzok ale jak słysza takie sranie to mie biere.Mój opa
              > walczył w powstanich ślonskich winc cepie sie harnij w rzić z tym
              > twoim sraniem po galotach

Jyden ze moich pra "onklow" tysz tyn feler zrobiou. Potym srou ze
              zuosci we galoty. Zowszy siy kajs jako czorno owca znojdziy.

Inny zas jak sam pydziou, ze lyzie do korfanciorzy, to mu fater tak
              rzic sprou, zy siydziec nie umiou.

Glückauf!

P.S. Szkryfnij ino co mo tyn Twoj opa do tygo 1918?
              • Gość: P77 Re: P77 IP: *.chello.pl 12.11.07, 10:41
                to że walczył o Polska z Górnym Ślonskiem a nie z helmutami a
                Korfantego szanowoł ale Piłsudskiego juz ni
                Pyrsk
                • chrisraf Re: P77 12.11.07, 14:14
                  No ja, wjylu douo siy we tedy nabroc. Korfantego przeklinali potym
                  do konca zycia. Uon wjyla zuygo uo nos narobiou. Do dzisiej siy tygo
                  niy douo wyrychtowac.

Glückauf!
        • chrisraf cirano 12.11.07, 10:16
          To jusz rozpoczynanie karnawału o 11-tej leży mi bardziej

No przyca uo to uazi! To je durch ni konczoncy siy karnawal... ;)

Glückauf!
    • Gość: sqro Re: święto niepodległosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 20:26
      o tu polecam piękną defiladę i to niedaleko Katowic - jest wszystko co trzeba
      polskie wojsko, generały, rośli wojacy, kawalerzyści, armaty, czołgi nawet, a
      rozentuzjazmowany tłum rzuca kwiaty do ich stóp.
      www.youtube.com/watch?v=NgK0ToaFoAA
      • chrisraf sqro 12.11.07, 10:37
        Adolfowi H., mieszkancowi Berlina ta parada karnawalowa z okazji
        rozbioru Czechoslowacji tak przypadla do gustu, ze niezwlocznie
        wyslal Jozefowi B. pocztowke z gratulacjami.

Glückauf!
    • Gość: typisz Re: święto niepodległosci IP: 67.159.45.* 11.11.07, 22:24
      ta marianek, ino pa russku bys godal i ruskie swieta fetowal
      • cirano Re: święto niepodległosci 12.11.07, 09:21
        Tipisz dupa s ciebie, typisz.
        Mało kapnoł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka