Gość: Sonia Kozub Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:30 A ja myślę, że ktoś kto pisze takie bzdury powinien sam usunąć swoje dziecko z tej szkoły ! po tym pierwszym komentarzu przynajmniej wiadomo , kto jest prowodyrem pisania tych bzdur !!! Fakty podane w gazecie wyborczej nie są prawdziwe , a są jedynie wynikiem sfrustrowanego rodzica . Mundurki nie zostały wycenione na 140 zł tylko na 240 zł choć paradoksem jest powoływanie biegłego. Mundurek w szkole jak dom to nie kamizelka tylko trzy koszulki i dwie spódnice lub spodnie . O tym rodzice zapominają mówić . Na szczęście narzekających rodziców w szkole jest mniejszość , ale niestety ta mniejszość nie wie , co to kultura i honor. Cały czas mówimy , że to szkoła prywatna, a więc drodzy „narzekacze” nikt Was nie zmusza aby wasze dzieci do niej chodziły. Moje dziecko również chodzi do tej szkoły i z przykrością musze stwierdzić, że nie Pani Dyrektor , czy kadra nauczycielska jest w tej szkole problemem, a rodzice , którzy mają problem ze sobą . W sumie czego można się spodziewać skoro nawet redaktor gazety wyborczej zapomina o zwrotach grzecznościowych , bo pisanie w gazecie Kałuża jest chyba nie na miejscu !!!!!A wszyscy uważają się za wykształconych i inteligentnych ludzi no proszę. Mam nadzieje , że rodzice się opamiętają , a gazeta przestanie wreszcie kłamać , ponieważ zapominacie, że Wasze dzieci chodzą do tej szkoły i to Wam powinno zależeć na dobrej opinii tej szkoły . Pozdrawiam wszystkich pozytywnych i rozsądnych rodziców . ps. Prowodyr skoro taki odwazny niech się podpisze Odpowiedz Link Zgłoś
rodzic135 Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły 13.11.07, 09:41 Sonia Kozub napisała: > sfrustrowanego rodzica . Mundurki nie zostały wycenione na 140 zł > tylko na 240 zł choć paradoksem jest powoływanie biegłego. Proszę wycenę przeczytac jeszcze raz i nauczyć sie dodawać. A wycenę zleciła rada rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:48 pozostaje napisać pozdrawiam III c i mam nadzije ze sama odejdzie ze szkoły , zniknie ten wysoki poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Cholewa Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 09:49 Paranoja, nasza szkoła jest super ale nie rozumiem osoby która do niej chodzi i ją krytykuje i jej rodzice za nią płacą. Jeśli się jej nie podoba niech zmien szkołe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Rudolf Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.gl.digi.pl 13.11.07, 10:02 Ciekawe ile z Was, wchodząc na to nieszczęsne formu, kliknęło "Pajacyka" ( górny, prawy róg strony www ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnD Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 10:07 O co już teraz chodzi? O cenę mundurków, czy o to żeby zniszczyć naszą szkołę? Po pierwsze apele to jest raczej rzecz wewnętrzna w szkole, dlaczego nagle się tym gazeta interesuje? Może Pani dziennikarka została odpowiednio opłacona przez rodzica, który nie zarobił na mundurkach bo nie on wygrał przetarg? Kompletna paranoja... Rodzice niszczą szkołę do której chodzą ich dzieci? Szkoda słów, ten artykuł przechodzi wszelkie granice... I jak tutaj mieć zaufanie do wiarygodności artykułów w gazetach? Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.5 Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły 13.11.07, 17:53 niw ten zły ptak co własne gniazdo kala,lecz ten co o tym mówić nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena i co to da? IP: 80.51.236.* 13.11.07, 10:10 Szanowne dzieciaki, Szanowni rodzice, a może Szanowna redaktor. Dzieci zanim zaczniecie wypowiadać się na tematy związane z prawem, radzę poczytać KPC, KC, Konstytucje, nie wiem czy mam też przytoczyć odpowiednie artykuły. Pozatym misie, zanim zaczniecie cokolwiek pisac podpiszcie się a nie zgrywajcie z siebie chojraków. Panią Jolantę Kałuże niezwykle szanuję jako człowieka i przedsiębiorcę, ponieważ ze zwykłego miezkania i przedszkola potrafiła wybudować dużą szkołę, przekazując nam uczniom, absolwentom, wiele mądrości które wykorzystujemy w codziennym życiu. 15 lat ciężkiej pracy - wypracowana renoma, wspaniała atmosfera, wysoki poziom nauki i tylko 2 artykuły młodziutkiej pani redaktor, chcącej się wybić za wszelką cenę. Droga Pani nie tędy droga. Może kiedyś pani się nauczy, że na szacunek i renomę pracuje się przez wiele lat. W sumie nie wiem czy pani sobie zdaje sprawę, ale poprzez kontrowersje wystawiła nam pani świetną darmową reklamę, a sobie wspaniałe świadectwo głupoty, niedoświadczenia i niewychowania. Chyba uczyła się pani na studiach o etyce dzienikarskiej, jeśli nie serdecznie polecam poczytać. A wy drodzy dorobkiewicze, awanturnicy zapamiętajcie. To że płacicie nie znaczy że możecie zmieniać zasady wedle waszego ograniczonego uznania. I niszczyć przy okazji lat cięzkiej pracy, oraz naszego przywiązania i lojalności względem NASZEJ szkoły. Pozdrawiam Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: i co to da? IP: 195.39.217.* 13.11.07, 13:32 Rozumiem , Pani Magdaleno, ze odbiera Pani prawo do publicznej prezentacji swoich uwag wszystkim tym którzy osmielają się inaczej myślec niż Pani no i oczywiście pani Dyrektor ? I na dodatek obraża ich Pani wyzywając od dorobkiewiczów i awanturników. Sugeruję samej zapoznac się z odnośnymi przepisami Ustawy Zasadniczej, szczególnie tam gdzie pisze się o tolerancji i wolności słowa. Pozdrawiam Panią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: i co to da? IP: *.centertel.pl 13.11.07, 23:15 Tylko,że p. Kałuże ktoś to przedszkole kiedyś za darmo oddał, a był to chyba nie kto inny jak p. Uszok. Tylko jedno pytanie, czy p. Uszok oddając p. kałuzy za darmo majatek miasta, a więc nas wszystkich zapytał mieszkańców o zdanie? Tej pani sie wszystko nalezy, tylko czy napewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny .!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 10:53 I bardzo dobrze.!!! Na miejscu Pani dyrektor gdybym wiedziała kto potrafił zrobic tak perfidną rzecz to z miejsca wyleciałby ze szkoły. :/ I mam przesłanie do pewnej osoby własnie do jednej z "uczennic" - skoro kocahnie nie podoba ci się ta szkoła to po co do Niej chodzisz, wydajesz na nią pieniądze, które mogłabyś wydać na swoje leczenie. Bo Twój stan umysłu i swiatopoglądu pozostawia wiele do życzenia. Dobrze wiem kto jest jedną z tych osób i zaufaj moja miła żebyś nie chciała miec ze mną bliskiego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Tu Elwer do pani Madzi.. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 12:06 Nie strasz, spotkaniami trzeciego stopnia, poczytaj (tak ty) kodeks karny. Prosiłbym o mniej emocji, czytam te posty jako osoba bezstronna, jak się czegoś broni takim językiem to skutek może być odwrotny. Straszenie osoby niepełnoletniej to wg. KK .... Jeśli masz pretensje do pani redaktor to wolna droga..masz nazwisko, znasz adres redakcjinapisz list otwarty i czekam na odpowiedź. Sam byłbym ciekawy odpowiedzi. Pisanie w takim tonie nie przynosi honoru dla obydwu stron konfliktu. Jedynie nie doczytałem się by strony próbowały z tego konfliktu wyjść bez prania brudów i emocji. A uczenica do której masz pretensje, nie wydaje na nią pieniędzy a jeśli już chodzi o pieniądze na jej leczenie to już z Twojej strony kuriozum..fe.."Zaraziłem się Twoim humorem i życzę Ci gdy zachorujesz by na leczenie zabrakło pieniędzy" Pozdrawiam. Przeczytaj swój post tak na spokojnie i co ta dziewczyna o Tobie pomysli. Ale nie dziwota p. Kałuża kształtowała właśnie część wypisujących tu forumowiczów to jej zasługa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: .!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:30 Magdo P.... (pip) jesteś bezczelna i niezbyt mądra. A wydaje ci się, ze jest inaczej! Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: .!!! IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:36 Mam wrażenie, że tobie to już się nawet nie wydaje, że jesteś mądra, bo nie jesteś. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny Do Anki. IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:58 Ja jestem bezczelna.? Proszę podać mi przykład w którym przejawia się moje bezczelność. Tylko sensowny prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znjdziesz mnie Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.kamal.pl 13.11.07, 12:02 i jeszcze jedno! na ciebie nie ma juz ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Basi Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.Red-88-12-191.dynamicIP.rima-tde.net 13.11.07, 13:16 Odwaga to Twoje drugie imię ? Mimo wszystko życzę Ci by ktoś pochylił się nad Tobą i spróbował uzmysłowić jak bardzo się kompromitujesz. Obrażanie innych mówi tylko o małości samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.c201.msk.pl 13.11.07, 12:04 'jeśli autorzy niepochlebnych wpisów nie ujawnią się do końca dnia, sama ustali ich personalia i wyrzuci ze szkoły' Robi się mini-CBA. A może by tak wyrzucić dyrektorkę? Albo powypisywać dzieci z tego tworu? W końcu szkól nie brakuje (tych spolecznych także). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: 80.51.236.* 13.11.07, 12:12 No właśnie więc się wypisz :) Jest dużo szkół w Katowicach, chociażby społecznych ;) A dziedziaczek 2 posty wyżej to już w ogóle mnie rozbawił. Tatko by cię lepiej wziął na kolano, to może byś się czegoś nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.c201.msk.pl 13.11.07, 12:17 No właśnie więc się wypisz :) > Jest dużo szkół w Katowicach, chociażby społecznych ;) Nie jestem uczniem. Poza tym zrobilbym wszystko, żeby oszczędzić mojemu dziecku chodzenia do takiej placówki (gdybym je oczywiście mial). W każdej dobrej szkole dyrekcja powinna wspólpracować z rodzicami, a nie stawiać ich przed faktami dokonanymi (vide: zakup tandetnych mundurków za 350 zl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: 80.51.236.* 13.11.07, 12:49 Skoro pan/pani nie jest uczniem, ani osobą bezpośrednio związaną to skąd pan/pani wie jak wyglądają mundurki? Było zdjęcie w gazecie? nie przypominam sobie. Dlatego pani dalsze komentarze uważam za zbęde i wyssane z palca. Z tego co widziałam to mundurki są bardzo dobrej jakości i nawet żałuję, że jako uczeń nie było mi dane reprezentowac mojej szkoły w ten sposób. Zresztą proszę zauważyć, że teraz nie chodzi już o mundurki tylko wzajemne problemy i utarczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.c201.msk.pl 13.11.07, 17:03 Było zdjęcie w gazecie? nie przypominam sobie. Skargi rodziców. Trudno uznać, by wszyscy się uwzięli na dyrektorkę. Ponadto postawa wyżej wymienionej odbiega od moich standardów. Wszyscy wiemy, że artykul musi spelniać określone kryteria. Nie zmienia to jednak faktu, że jest oparty na jakiś realiach (trudno uznać wszystko za konfabulacje autorki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: 195.39.217.* 13.11.07, 12:10 A ja się tak zastanawiam nad wypowiedziami uczniow tej szkoły, dotyczących spraw mundurków. Wszystkie one pochodzą z dnia dzisiejszego , i są napisane po godz 8 00 , czyli w czasie trwania lekcji. Czyżby to jakas zorganizowana akcja? No bo chyba nie jest możliwe , by cała szkoła miała na pierwszej lekcji informatyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluś Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:00 BINGO!!! Bardzo dobre spostrzezenie Ciekaw jestem prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnD Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 14:49 Gość portalu: Karol napisał(a): > A ja się tak zastanawiam nad wypowiedziami uczniow tej szkoły, > dotyczących spraw mundurków. > Wszystkie one pochodzą z dnia dzisiejszego , i są napisane po godz 8 > 00 , czyli w czasie trwania lekcji. > Czyżby to jakas zorganizowana akcja? > No bo chyba nie jest możliwe , by cała szkoła miała na pierwszej > lekcji informatyke. Mamy dostęp do jednej z pracowni komputerowych w czasie przerw oraz czasie wolnym od zajęć. Wiem, że nic nie zmieni Pana sposobu myślenia. Poczułby się Pan lepiej, gdybym napisał że tak, to była zorganizowana akcja, wszystko było od razu po artykule ugadane, i każdy z wypowiadających się pozytywnie uczniów dostał odpowiednią sumkę pieniędzy w złocie. Wstyd mi, że nosimy te same imiona... --- Jeszcze kwestia geolokacji. Co z tego że ktoś ma dynamiczne IP? Naprawdę, proszę mi wierzyć nie da się być w sieci anonimowym, żadne proxy, żaden program, ani żadne dynamiczne IP nie da nam anonimowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata ucznia Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.eranet.pl 13.11.07, 15:11 > Mamy dostęp do jednej z pracowni komputerowych w czasie przerw oraz czasie > wolnym od zajęć. > > Wiem, że nic nie zmieni Pana sposobu myślenia. Poczułby się Pan lepiej, gdybym > napisał że tak, to była zorganizowana akcja, wszystko było od razu po artykule > ugadane, i każdy z wypowiadających się pozytywnie uczniów dostał odpowiednią > sumkę pieniędzy w złocie. > > Wstyd mi, że nosimy te same imiona... > --- > Jeszcze kwestia geolokacji. Co z tego że ktoś ma dynamiczne IP? Naprawdę, prosz > ę > mi wierzyć nie da się być w sieci anonimowym, żadne proxy, żaden program, ani > żadne dynamiczne IP nie da nam anonimowości. "Dzieciaki" (sorry :) ) pokazujecie naprawdę klasę. Może ta sprawa bedzie miała jeden bardzo pozytywny wydźwięk, pokaże jak wielu osobom zależy na naszej szkole i da porównanie w jakości wypowiedzi obcych pieniaczy i tym którym zależy na naszej szkole. A co do geolokacji. Brawo ! I to mówię ja, który ma w tej chwili nie tylko zmienne IP, ale też zmienia się moja stacja bazowa :), a mimo wszystko dałoby się mnie namierzyc, a co dopiero z "dynamicznej" neostrady lub serwerów komercyjnych firm. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnD Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 15:38 Gość portalu: Karol napisał(a): > Wszystkie one pochodzą z dnia dzisiejszego , i są napisane po godz 8 > 00 , czyli w czasie trwania lekcji. Pańska wypowiedź napisana jest o 12:10... Czyżby przerwa na lunch w pracy? Co na to inni w COIG powiedzą? A w szczególności szefostwo? Może mały telefonik do nich od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kAROL Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:36 nIKT MI NIE PODSKOCZY, JESTEM PREZESEM COIGU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:39 A w którym kiblu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnD Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:20 Gość portalu: kAROL napisał(a): > nIKT MI NIE PODSKOCZY, JESTEM PREZESEM COIGU A ja jestem bratem kaczyńskich ale z innego łona i dlatego mnie ukrywają Gość portalu: abc napisał(a): > Ciekawe co by było, gdyby autorka zainteresowała się również traktowaniem > nauczycieli przez p. Dyrektor? Czasem można usłyszeć różne ciekawe rzeczy, tema > t > rzeka. Lepiej żeby autorka zainteresowała się kolejnym fakultetem bo nie wierze że długo posiedzi w branży. maadzik3 napisała: > Wlasnie zaczynam szukac szkly dla dziecka w Katowicach i wiem juz ktorej na > pewno nie wybiore. Taki stosunek do rodzicow i uczniow (traktowanie jak > poddanych albo wlasnosc szkoly a nie wspoltworzacych ja) pamietam z > najczarniejszych wlasnych momentow szkolnych. Dziekuje dyrektorce za jedna > szkole mniej do sprawdzania - szkoda mojego czasu Sądząc po powierzchowności Pani oceny wnioskuję że również Pani dziecko [przepraszam z góry za określenie, ale akurat te mi najbardziej pasuje] nie jest zbyt inteligentne, więc może to nawet lepiej że nie wyśle Pani dziecka do tej szkoły, bo zaniżyłoby one poziom, który szkoła reprezentuje. Gość portalu: elwer napisał(a): > No też powoli się bawię. Nie Elwera tylko Elwra. Gwoli wyjaśnienia elwer to tak > i > lump, może jeszcze nie knajak, więc gdybym się poczuł obrażony to bedąc tobą > (wysokie mniemanie) nie odpisałbym na ten post. Jestem EnD. Nie enD czy End tylko EnD. Gwoli wyjaśnienia EnD znaczy JA, czyli MISTRZU i (twój) PAN. Widocznie jak ktoś przekręca Twój nick jest on widocznie specyficznie nienormalny...? Szczerze samemu też na początku pomyślałem że jesteś płci żeńskiej, dopiero po drugim przeczytaniu nicka zrozumiałem że chodzi o płeć męską. Gratuluję pomysłowości... [transwestyta?] > A prosiłem, przed pisaniem wypić szklankę melisy. > Jesteś tak podniecona, że popełniasz błędy ortograficzne,stylistyczne., > "klawiszowe", fe!!!!! A przed chwilą byłem dla Ciebie taki życzliwy... > Już raz zwracałem uwagę, groźby i podżeganie ucznów wobec np. Gazety to KK. Sffrachass uffageee na bueeeeedyyyy ortografijiiiiiczzzneee jiii nhieee thylkooooooo? Aleeeeee ssupeeeelllll nohmalllnieeee nie fffiesshh hak sieeem cieszeeeeem!! AAaaaa sosssstanieeessss mooojjjmmmm hhhlllooopakiuuueeeemmm!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:35 Masz rację, "dziwny" zbieg okoliczności.Dzieci pod presją. Co za psychoza. Najlepszy dowód co tam się z dziećmi wyrabia i jaki to ma na nie zły wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.11.07, 21:38 Sherlock Holmes od siedmiu boleści. Mówisz (piszesz) jak moherowy beret! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 13.11.07, 22:05 Na najlepsze pomysły człowiek wpada z głupoty. jednym z tych " pomysłów" jest post ( tak.! - treściwy nick) he he. Taaa... Ogólnie to Nas w tej szkole demoralizują... Codziennie mamy taki rytuał rano wchodzimy do szkoły i zamiast lekcji mamy spotkania pt. : " Bądźcie źli..." żałosne. Tylko dziwne, że wszyscy nadal chodzą do tej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:55 a Tobie się wydaje, że ktoś będzie zmieniał szkołę z własnej woli w środku roku? pomyśl troche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.elsat.net.pl 14.11.07, 19:32 Małe spostrzeżenie jeśli myślisz że to była zorganizowana akcja to bardzo bardzo głęboko się mylisz !!!!!!! ja jestem jedna z tych uczennic co wtedy pisały . po pierwsze bardzo głośno było o tej sprawie juz bardzo dawno a Nie wszyscy w domu maja dostęp do komputerów oraz sieci i pisali to w czasie lekcji ktore tak a propos były wolne lub nie bylo nauczycieli bo musieli wyjechac na szkolenia lub tym podobne . A i jeszcze jedno w szkole mamy az 3 pracownie komputerowe z dostepem do sieci wiec wiadomo ze nie byla to zorganizowana akcja . A po 3 wiem ze kazda z tych osob pisala szczerze bo wszystkie je znam i rozmwialam z nimi na ten temat. wiec zastanow sie o co tak na prawde podejrzewasz niewinne osoby a dopiero potem napisz . jetem tym zbulwersowana a z reszta nie tylko tym ale rowniez tym z e taka afera wogóle powstala !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: 195.39.217.* 13.11.07, 13:02 Znam tę szkołe od wielu lat, Moje dzieci do niej uczęszczają.. I na pewno mozna powiedzięc , że jest to szkoła przyjazna dla dzieci. Niestety nigdy nie była przyjazna rodzicom, którzy mieli inne zdanie niz Pani Dyrektor, i zdanie to było z reguły ignorowane. By nie byc gołosłownym przypomne potraktowanie rodziców obecnej klasy VI w sprawie niejakiego Natana S. Słowa "jak się nie podoba....to prosze zabrac dziecko" swiadcza dobitnie o stosunku P Dyrektor do rodziców i jej arogancji, pomijając już wogóle fakt iż nie powinny paśc z ust , jakby nie było pedagoga. Pani owa chyba nie zdaje sobie sprawy że zabranie jednego dziecka ze szkoły ...to problem jego rodziców, ale zabranie 100 dzieci ze szkoły, to już problem Pani Dyrektor.......i to całkiem wymierny. a Jeżeli jej stosunek do nas jako rodziców się nie zmieni to tak może byc......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia. Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Piekorz Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:49 Witam, Jestem rodzicem z III c. U nas problem mundurków został rozwiązany w zeszłym tygodniu na spotkaniu klasy i nie uciekaliśmy się do indywidualnych ustępstw u dyrekcji(np. dot. spodni) jak klasa "Pani Soni". Na tym sprawę zakończyliśmy. Dzieci Nasze chodzą w mundurkach lub będą chodziły jak je skompletują. Niektórzy są bardzo mocni w wypowiadaniu komentarzy, ale poprowadzić prac Rady Rodziców w zeszłym roku - nie potrafili. Małgorzata Piekorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 11:37 Witam cieszę się, że Pani klasa jest taka zgodna szkoda jednak , że na tyle niedojrzała, że nie uznała Pani za stosowne porozmawiać ze mną wczoraj w cztery oczy i wysłuchać racjonalnych argumentów np. pozostałych członków Rady. Ale cóż dojrzewa się podobno całe życia tak , więc wszystko przed Panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Kozera. Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:51 Mam wielką prośbę do wszystkich Rodziców i Uczniów naszej "Szkoły jak Dom"-żeby nie używali publicznych portali do krytykowania Dyrekcji szkoły,nauczycieli,poziomu szkoły,sposobu wprowadzania mundurków itp.Właściwym miejscem na tą dyskusję są zebrania rodziców,oraz Rada Szkoły,która zbiera się dzisiaj i podejmie stosowne decyzje;dodam,że decyzje powinny być dla nas wiążące,ponieważ Rada Szkoły jest emanacją Trójek Klasowych,które sami wybieraliśmy.Możemy się różnić poglądami,możemy się spierać,ale róbmy to pięknie.Nic o nas bez nas-to prawda-ale jeśli chcemy coś zmienić w naszej szkole,to rozmawiajmy o tym we własnym gronie.Jestem pewna,że osiągniemy consensus. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły 13.11.07, 14:35 Czegoś nie rozumiem! Jeżlei Pani Dyrektor jest właścicielem firmy usługowej, to ma prawo określić - W UMOWIE - warunki w jakich zobowiązuje się wykonać usługę, a zleceniodawcy te warunki przyjąć lub nie podpisywać umowy. Natomiast jeśli Pani Dyrektor jest tylko zatrudniona wcudzej firmie, to decydujący głos ma właściciel firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RODZICE PIOTRA L. Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 14:41 Wstyd mi za tych wszystkich ,którzy za plecami szkalują imię Szkoły do której chodza nasze dzieci.A jeszcze bardziej mi wstyd za to, że wykorzystują do tych niecnych celów dziennikarzy łasych na "ZŁĄ" sensację.Nikt przecież nie ma obowiązku chodzić do tej właśnie szkoły ,którą SAMI sobie wybrali.Pani Dyrektor! My Panią w pełni popieramy! Odpowiedz Link Zgłoś
stanley_fish NIE BÓJCIE SIĘ dzieci, dyrektorka kłamie :) 13.11.07, 15:01 Wszystkich uczniów tej feralnej szkoły pragnę uspokoić, groźby pani dyrektor, że sama ustali waszą tożsamość jeśli się nie przyznacie, to zwyczajny blef :-) Raz, że redakcja Gazety.pl musiałaby udostępnić adresy IP wszystkich komentarzy (co byłoby bardzo niegrzeczne i chyba nie do końca legalne z jej strony), dwa - że pani dyrektor musiałaby otrzymać stosowne informacje od dostawcy usług internetowych (Telekomunikacji Polskiej) - co już w ogóle legalne nie jest. Reasumując - musiałaby dać tak wielkie łapówki, że nawet przy tak ogromnych zyskach z mundurków nie będzie ją na nie stać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Basi Re: NIE BÓJCIE się dzieci, dyrektorka kłamie :) IP: *.Red-88-12-191.dynamicIP.rima-tde.net 13.11.07, 15:18 Nie bójcie się dzieci , możecie kłamać opluwać obrażać innych bo jesteście tu bezkarni ? Taki ma być Pana przekaz dla młodzieży ? Może chwila zastanowienia nad tym co się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.W. IA Krótkie sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:45 P. Dyrektor nie chce nikogo wydalać ze szkoły, powiedziała, że "jest jej przykro z powodu tego że opluwają ją jej uczniowie. A jak im się coś nie podoba to przecież mają setki innych szkół na śląsku", ale mówię wam nie znają żadnej tak fajnej jak ta. PS. radze najpierw dowiedzieć się prawdy za nim się coś napisze Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.c201.msk.pl 13.11.07, 15:16 a niech sie dowiaduje. moze nawet napisac do abw, zeby pomogli namierzyc tych co biedniejszych. bo bogatsi zaplaca :] swoja droga- kto taka babe wybral na dyrektorke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnD Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 15:32 Gość portalu: filip napisał(a): > a niech sie dowiaduje. moze nawet napisac do abw, zeby pomogli namierzyc tych c > o biedniejszych. bo bogatsi zaplaca :] > swoja droga- kto taka babe wybral na dyrektorke? Czy Ty wiesz w ogóle co piszesz? Czy rozumiesz to że to jest PRYWATNA szkoła? Tutaj NIE ma wybierania osoby na stanowisko dyrektora, tylko Dyrektor jest to właściciel firmy usługowej, w tym przypadku szkoły. Edukuj się, edukuj a nie pisz głupot na forach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.centertel.pl 14.11.07, 06:36 sama się wybrała ta szkoła to jej własność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.chello.pl 14.11.07, 06:39 Walkirio, ale ja piszę o Tobie, nawet tego nie zrozumiałaś. Idź już - wkrótce świt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Walkirii Walkiria to nic innego jak sfrustrowany człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 06:57 Walkirio! Pracę dostaję się nie ze względu na wygląd ale na to co się ma w głowie. Ale tobie /specjalnie z małej litery/ trudno jest to zrozumieć... Jak ktoś che poczytać sobie wiele takich historyjek pdt "Jak Walkiria szukała pracy" lub "Siedziała na bezrobotnym i szukała winy w Panu Prezydencie" to zapraszam na wyszukiwarkę forum. Wystarczy w rubryczce AUTOR wpisać "walkiria" i... Namiastka wypocin: "Autor: Gość: Walkiria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:41 Posiadam ponad 10-letnie doświadczenie zawodowe, z tego 2 lata na samodzielnych stanowiskach w sprzedaży. Swobodnie posługuję się j.ukraińskim i angielskim. Jestem nastawiona na rozwój i pracę zadaniową. Mam pytanie - jaki obrać sposób postępowania,gdy prezentuję się jako kandydat do pracy, aby nie być postrzegana jako osoba, która czyha tylko, aby zajść w ciążę po podpisaniu umowy. Mam wrażenie, że płeć i młody wygląd przeszkadza mi w znalezieniu pracy (zwłaszcza gdy rekrutuje kobieta)." "Autor: Gość: Walkiria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:56 chciałabym dodać na koniec jeszcze jedną uwagę: zdarzyło mi się być zaproszoną na rozmowę mimo braku wymaganego doświadczenia (!) Sądzę, że rekrutująca, która zaprosiła mnie na rozmowę na podstawie CV spodziewała się raczej baby Heroda i w chwili gdy zobaczyła taką kruszynę jak ja zwyczajnie zrezygnowała z pomysłu zarekomendowania mnie klientowi:((" Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrysmaria Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły 13.11.07, 15:49 Cała "afera" medialna działa na korzyść szkoły i dyrekcji. Przestraszeni wizją "wydalenia" dzieci ze szkoły, (lub wizją napiętnowania) rodzice rzucili się do płacenia za mundurki i regulowania długów tak żeby nie być w kręgu podejrzeń. Dzieci, które nie chodziły w mundurkach nagle chodzą. Ci co mundurków nie odebrali - odbierają. Forum gazety spełniło też funkcję oczyszczającą - niezadowoleni się wygadali i tyle - ważne, że zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.compnet.com.pl 15.11.07, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaW.IIa Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 16:15 chcialam tylko przypomniec, ze to jak rownierz to poprzednie forum powinno dotyczyc mundurkow, a tak duzo komentarzy jest poniewaz niektórzy zmanipulowani opinia publiczna i mediami niestety zaczeli uznawac to jedno nieporozumienie miedzy pania dyrektor a rodzicami jako cala opinie o naszej szkole! tyle ile akcji charytatywnych, ile wspanialych osiagniec udalo nam sie zdobyc juz nikt chyba nie pamieta. a w naszej szkole panuje naprawde swietna atmosfera i nie znam takiej drugiej szkoly i takiej drugiej pani dyrektor, ktora by tyle osiagnela i zrobila tyle dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kosmala 3Gim ;] Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:13 Beszczelność niektórych rodziców przekracza wszystkie możliwe normy! Tak, dobrze słyszycie moi Drodzy rodzice - BESZCZELNOŚĆ! Ten artykuł to bzdura przez duże "b"!!! Czy normalny człowiek nie byłby zbulwersowany takimi epitetami jakimi obrzucono w poprzednim temacie p. Dyrektor?! Ja się nie dziwie, że zareagowała p. Dyrektor tak a nie inaczej. Sam bym tak zrobił, a kretyni, którzy powypisywali takie bzdety, pierdoły i inne róznego typu obelgi na temat naszej szkoły bym wywalił z hukiem! Nie można pozwalać bezprawnie obrażać i wystawiać fałszywe świadectwo o czymkolwiek. Co do następnych geniuszy pod anonimami, to jeżeli ktoś jest taki odważny i umie to powypisywać co mu do głowy wpadnie to proszę, niech każdy udowodni jaki jest "kozak" i pójdzie np. do mnie i mi to powie prosto w oczy. I będę śmiał się w głos jak was p. Dyrektor dojedzie, bo w sieci jesteście cfani ;] a później z płaczem do rodziców! A kończąc jeszcze moją wypowiedz, to zapraszam serdecznie p. Warchale i zwracam się z prośbą. Droga pani redaktor, niech pani chociaż raz na temat naszej szkoły będzie szczera i napisze prawde, bo czytając pani reportarze trace całą sympatie do Gazety Wyborczej Pozdrawiam JG, uczeń 3 Gim. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły 13.11.07, 16:49 Wlasnie zaczynam szukac szkly dla dziecka w Katowicach i wiem juz ktorej na pewno nie wybiore. Taki stosunek do rodzicow i uczniow (traktowanie jak poddanych albo wlasnosc szkoly a nie wspoltworzacych ja) pamietam z najczarniejszych wlasnych momentow szkolnych. Dziekuje dyrektorce za jedna szkole mniej do sprawdzania - szkoda mojego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.chello.pl 13.11.07, 16:54 A ja odwrotnie. Mam własny rozum i byle "wybiórcza" notka prasowa nie zniechęci mnie do obejrzenia tej szkoły. Jeśli ktoś, zamiast myśleć samodzielnie, pozwala za siebie myśleć brukowcom, to gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:23 Akurat inteligentna osoba patrząc na wpisy pod artykułem, rodziców i uczniów, wysnuje dokładnie przeciwną opinię :) I raczej ta szkoła może się spodziewć zwiększenia ilości chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 19:01 a ja serdecznie gratuluje jak łatwo Panią manipulować - współczuje jednak dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:06 Z całej sytuacji można wyciągnąć również pozytywy: Czy pod jakimkolwiek artykułem o szkole w Katowicach wpisały by się dziesiątki rodziców i jej uczniów w jej obronie oraz obronie dyrektorki ? I to w sytuacji pozornie tak łatwej do atakowania, jak niby pobieranie za coś za dużych pieniędzy ? Wątpliwe. Prosty wniosek, naprawdę szkoła ma świetnych uczniów i rodziców zaangażowanych w obronę jej imienia. Tytuły artykułu muszą przyciągać uwagę stąd „Bunt rodziców” i „Skrytykowałeś – wylecisz”. Ale czy one są prawdziwe ? Nie. Są zwyczajną manipulacją. Kilka osób będących podstawą do napisania artykułu znalazło po drugiej stronie grupę dziesiątek rodziców którym, albo to nie przeszkadza albo wręcz chcą takich rozwiązań jakie zostały przyjęte. W ilu szkołach dziesiątki uczniów z pełnym przekonaniem potrafi odpisywać w Internecie opinie „Tak. Nasza szkoła jest najlepsza.” ? I autentycznie aktywnie dyskutować na ten temat z własnej inicjatywy ? Więc może idąc za ciosem pani autorko artykułu porozmawia pani z więcej niż trzema rodzicami, może poprosi pani panią dyrektor o możliwość rozmowy z dziećmi, chociażby bez nauczycieli aby ktoś nie zarzucił manipulacji. Może zauważy pani jak fantastyczną szkołę udało się w naszym mieście stworzyć ? Ale to pewnie byłoby nudne: fajne dzieci, dziesiątki identyfikujących się ze szkołą rodziców. Kto o tym poczyta ? Lepiej pisać „bunt rodziców”, "rodzice są oburzeni". Ale może na coś innego są bardziej oburzeni ? Może na rzetelność dziennikarską ? Rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny Bzdura.!!! IP: *.chello.pl 13.11.07, 18:08 Pani dyrektor zwołała zebranie w sprawie mundurków żeby porozmawiać o tym z rodzicami. Frekfencja- 30%. W tym momencie rodzice się kłócom, a tak naprawde większość z Nich nie rozmawiała z Panią dyrektor. Następna sprawa to " wylecenie ze szkoły " czy kobieta na poziomie jaką jest Pani Dyrektor użyłaby słowa " wyleciała ". Gazeta szuka sensacji. Za pisanie nieprawdziwych rzeczy grozi sprwa karna. Także uczniowie którzy w niewłaściwy sposób wyrażali się o niektórych nauczycielach też powinni ponieść konsekwencje. To jest naruszenie zasad. I podlega pod sprawę sondową. A naczelnikowi Gazety Wyborczej radzę się zastanowić nad zminą pracy. Był bunt rodziców może byc również bunt uczniów. Nie pozwolimy obrażać Naszej szkoły i ludzi pracujących w niej. Osobiście postaram się cos z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Tylko spkój może Cię uratować.. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 19:30 A prosiłem, przed pisaniem wypić szklankę melisy. Jesteś tak podniecona, że popełniasz błędy ortograficzne,stylistyczne., "klawiszowe", fe!!!!! A przed chwilą byłem dla Ciebie taki życzliwy... Już raz zwracałem uwagę, groźby i podżeganie ucznów wobec np. Gazety to KK. Jeszcze raz pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Tylko spkój może Cię uratować.. IP: *.chello.pl 13.11.07, 19:33 A fee, w Twym poście również to samo, co zarzucasz innym, fuuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkiria Re: Bzdura.!!! IP: *.centertel.pl 13.11.07, 22:49 czyzby w tej szkole nauczyci Cię tak polskiego. " Kłócom " ciekawe, ciekawe. A jeśli chcesz wiedzieć to pani Kałuza uzywa gorszego słownictwa. Ale właściciel może wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Bzdura.!!! IP: *.chello.pl 14.11.07, 06:27 Obudziły się strzygi i upiory żądne krwi - walkirio wracaj do Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny Do Elwera. Przesłanie... IP: *.chello.pl 13.11.07, 18:14 Kolego. Rozbawiłam się bardzo. Powiem Ci tylko tyle. Zastanów się nad tym : Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Do Madzi pełnej zgryźliwości, zamiast życzliwości IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 19:10 No też powoli się bawię. Nie Elwera tylko Elwra. Gwoli wyjaśnienia elwer to taki lump, może jeszcze nie knajak, więc gdybym się poczuł obrażony to bedąc tobą (wysokie mniemanie) nie odpisałbym na ten post. --Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim,-- Nigdy Cię nie obraziłem, ale widać wychowanie p. Kałuży. Pisać posty należy przedtem wypić trochę melisy a nie szałwi. A tak mimochodem to zdjęcie w artykule to dzieci w tych mundurkach? Kończę pozdrawiam, życzę miłego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pokorny Re: Do Madzi pełnej zgryźliwości, zamiast życzliwo IP: *.chello.pl 13.11.07, 20:20 Skoro jesteś taki obeznany w kwesti zielarstwa to może zajmij się właśnie tym co Cię jak widać najbardziej interesuje. Jedno pytanie: Jesteś uczniem tej szkoły.? Jeżeli tak to podejdź do mnie jutro i powiedz mi to wszystko prosto w oczy. Zobaczysz bedzie miło. A jeżeli nie jesteś uczniem Naszej szkoły. To wyłącz komputer i zrezygnuj z umowy z neostradą czy UPC albo inną firmą bo chyba jeszcze nie dorosłeś do obcowania między ludźmi. I nie pozdrawiaj mnie bo mnie nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piachu Zdaniem Piacha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:38 No to uwaga bo sie wypowiada absolwent z 9 letnim stażem w tej szkole. Tzn najpierw Szkola jak Dom, pozniej Gimnazjum Amicus. U Pani Dyrektor na 'dywanie' byłem nie raz. Było i miło i raczej przykro. I nagany i ogolne ze mnie zadowolenie (mam nadzieje) np po olimpiadzie. I mimo to, że przez ten cały czas nie raz śmiałem się z dowcipów o Pani Dyrektor i te rzeczy. Że ogólnie przyjaciółmi nie byliśmy to trzeba powiedzieć jasno i prosto pare spraw. : - co do zarzutów o dostanie od Prezydenta Katowic połowy szkoły za darmo to o ile wiem ZSP jest prywatną szkołą na prawach czy tam zasadach szkoły publicznej, a kwestia przekazania budynku przez miasto była głosowana za radzie miasta. Nie wiem więc w czym rzecz. - druga sprawa to szkoła ta jest mocnym argumentem przeciwko teorii, że w prywatnych szkołach płacisz czesne i masz dobre oceny za to. Kadra bez zarzutów. Na prawde dobrze przygotowująca uczniów do egzaminów, matur. To tak w kwestii formalnej, gdyby komuś przyszło do głowy żeby jeszcze to tutaj przytoczyć. - co do Międzynarodowej Matury. Szkoła przechodziła wiele, bardzo wiele testów, kontroli, audytów aby w ogóle być braną pod uwagę do wdrożenia w niej tego systemu. Owszem są to koszty dla szkoły, P. Dyrektor , ale główną miarą tego bądź co bądź sukcesu jest tej szkoły renoma. - i ostatnia sprawa. Mundurki mogą być nawet i po 1500 zł. Pamiętam jak Szkoła jak Dom nie była jeszcze ZSP tylko malutką kilkudziesięcioosobową placóweczką w starym budynku bardziej przypominającym barak niż szkołę. P. Dyrektor ją wybudowała, rozpromowała, wyrobiła jej renomę, dzięki niej jest w niej program Sokrates, IB. Uczniowie piszą matury na 100%. Są na stypendiach Prezesa Rady Ministrów i odnoszą wiele sukcesów. Dostają się do tych liceów , do których chcą. Właśnie dlatego P.Dyrektor może sobie być w tej szkole Panem i Władcą. Jedyną słuszną wyrocznią i czym jeszcze sobie chce. Sama robiła statut i ciężko zapracowała na pozycje tej szkoły/szkół. A słowa , że ktoś zostanie wyrzucony, czy może zmienić szkołę jeszcze kiedys były nieprawdopodobne bo każdy uczeń był na wagę złota bo było ich mało. Ale teraz gdy listy kandydatów są pełne, chętnych do wszystkich szkół jest wielu P.Dyrektor może sobie tak szeryfować. Po raz ją na to stać, po dwa długo na to pracowała. Acha. Nie jestem stroną w tym sporze. Nigdy nie byłem zwolennikiem P.Dyrektor . Kto mnie zna ten wie. Po prostu jej zasługi trzeba docenić. A jeśli nie docenić to przynajmniej nie pomijać. A jak widze w jakiej skali sprawozdania Pani Redaktor sa podkolorowane to trace wiare w to co chce robić, czyli studiować dziennikarstwo. Słyszałem relacje od ludzi z Liceum co i jak i na prawde promil prawdy jest w tym co w artykule. Mój brat chodzi do Szkoły jak Dom i z jego relacji na apelu 11.11 wzmianka była góra 2 minutowa. Jako wyrzut, a nie zarzut. Pozdrawiam. Peace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewodniczący Re: Zdaniem Piacha... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 10:44 Drogi Piachu w kwestii wyjaśnienia, proszę podaj mi następujące fakty i dokumenty: "kwestia przekazania budynku przez miasto była głosowana za radzie miasta" - jeśli możesz napisz na której sesji rady miasta było to głosowane i w jakim dokumencie z sesji rady jest o tym wzmianka, znam tylko jeden dokument na ten temat a nazywa się on "ZARZĄDZENIE Prezydenta Miasta", Jeśli uważasz iż nie jesteś stroną w sporze nie wprowadzaj szumu informacyjnego, sprawa szkoły jest prowadzona CICHACZEM byle się nie dowiedziało o wynajmie zbyt wiele osób a wszystko pod przykrywką szkoły międzynarodowej. Swoją drogą ciekawe że miasto za szkołę międzynarodową daje Pani Kałuży dotację w wysokości 180 000 zł a biblioteka szkoły publicznej na książki dla gimnazjum na cały rok dostaje aż 20 zł!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Zdaniem Piacha... IP: *.eranet.pl 14.11.07, 12:21 Hahaha. Następny „ekspert”. Wiesz co to jest google ? Wiesz co to jest Biuletyn Informacji Publicznej ? Wiesz co to są ustawowo wymuszone standardy w publikacji takich działań przez jednostki publiczne ? Znaleziony w 3 minuty w sieci proces z tym związany: podstawa prawna to: art. 30 ust.2 pkt.2 i 4 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2001 r. Nr 142, poz.1591 z późn. zm. ), uchwała kierunkowa Rady Miasta w tym zakresie: uchwała LXVII/1626/06 Rady Miasta Katowice z dnia 26 października 2006 r., Zarządzenia Prezydenta Miasta związane z konkursem, powołaniem komisji konkursowej, podziałem środków to np. 295 z 18.06.2007, 410 z 16.08.2007, 439 z 7.09.2007. Piszę na przykład bo tyle wyrzuca wyszukiwarka przy szybkim sprawdzeniu a nie chce mi się szukać dokładnie. Jako laik zaglądający sporadycznie na strony Urzędu Miasta widziałem ogłoszenia o tym konkursie chyba przed wakacjami. Ty jako „ekspert” powinieneś żyć tematem i oczywiście wiedzieć wcześniej i więcej. Nie martw się, taki podział środków jest roczny. Dla miasta istnienie takiej szkoły to być albo nie być, żadna korporacja nie zainwestuje na poważnie w danym regionie bez takiej szkoły (tu akurat wiem co mówię, więc uwierz, ten wydatek zwraca się w przypadku inwestycji zagranicznych w 5 – 10 minut). Więc już w tej chwili zastanów się nad utworzeniem drugiej takiej szkoły (wszystkim się to opłaci), albo po prostu zaproponuj to taniej, też będzie ok. Ale pisząc coś rób to PROFESJONALNIE, a nie pisz banialuk które byle laik przewróci po szybkim wyszukaniu w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:59 nasza kochana pani dyrektorka jest nam jak matka uczy nas szczerosci i otwartosci żywi nas i ubiera a jak sie komu nie podoba to trudno! Szkoda ze tak nasza kochaną Panią dyrektor oszkalili w tej gazecie to szuje i hieny a nie ludzie są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.W. IA Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:27 Dobre, Powinniście się wstydzić krętacze Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Skrytykowałeś dyrekcję, wylecisz ze szkoły IP: *.chello.pl 13.11.07, 19:31 Po prostu głupie, nawet nie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś