Gość: AgnieszkaM78 IP: *.chello.pl 21.12.07, 11:19 proponuję nowy wątek o szpitali położniczym na Łubinowej 3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evelaina Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 12:46 hejjj,,,słyszałm ,że świetne warunki tam proponują rodzącym,, i bardzo chciałabym tam rodzić,,,już zrobiłam pierwszy krok i chodzę tam do lekarza,,,wizyta przebiegła super,,,nawet mo mąż czuł się wreszcie jak tata , bo wszystko odbywało się przy nimm,, lekarz cudowny,,wytłumaczył wszystko,, i naprawdę czuło się bezpiecznie i komfortowo...i mam zamiar tan rodzić , ale słyszałam , że nie przyjmują wcześniejszych porodów,,,a jak sie zacznie wcześniej?to co? czy któraś już tam rodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:31 hej,ja rodziłam tam rok temu-w kwietniu,i potwierdzam ze wszystko jest super(warunki,personel,opieka,itp)-same plusy.porod byl o czasie,ale i tak wyladowałam tam ok tygoodnia wczesniej,niz zapowiadalam.nie wiem jak jest teraz,wtedy przyjechalam i juz zostalam.teraz jest o tyle lepiej ze juz robia tam badania przesiewowe sluchu i stawow bioderkowych(ja musiałam zrobic je z moim malenstwem na wlasny rachunek)Polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.silesialan.pl 12.04.08, 18:18 potwierdzam super szpital, rodziłam tam w listopadzie i mimo ciężkiego porodu położna świetnie pomagała, wszystk oSUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutter Re: Za pieniądze IP: *.c201.msk.pl 12.04.08, 22:29 Za pieniądze to i lekarz dobre słowo powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż Re: Za pieniądze IP: *.centertel.pl 14.04.08, 07:53 Tu nie chodzi wcale o pieniądze. To są jakby ludzie z innego świata. Moja żona rodziła tam w styczniu naszą Zuzię. Pojechliśmy tam rano z lekkimi regularnymi skurczmi. Cały piątek do godziny 23 siedziałem przy żonie a następnego dnia 1,3h i Zuzia już była. W innym szpitalu to walnelei by oksytocynę i na porodówkę. Dzięki temu, ze tak się nie stało poród był krótki i mało bolesny (tak mi się wydaje) Cały poród to niesamowite przezycie. Cały czas stałem przy zonie głaskałem ja, podawałem wodę. Nawet mogłem sprawdzac tętno zuzi:) Od momentu wyjscia corki byłem z nia, pomagałem przy mierzeniu:) A jak już ją "przyrzadzili" to od razu wyladowała w moich ramionach. Jeszcze godzinka czekania czy wszystko git i na sale dwuosobową z łazienka(nie jest to najważniejsze, ale zaufajcie, ze nie ma takich sal w innych szpitalach) Pozniejsza opieka takze super. Pielegniarki na kazde zawołanie(na guzik) bardzo pomagały przy karmieniu. Wszystkie badania na miejscu. Z mojej strony wyglądało to w ten sposób. Jestem bardzo zadowolony, ze nie traktowano mnie jak piatego kola u wozu. Nie bojcie si, wszystko bedzie super. Moja zona tez milo wspomina poród. Pozdrawiam. Jakmacie jakies pytania- walcie smiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 12:57 A JA TAM BYŁAM W 20 TYGODNIU , SZPITAL BARDZO ŁADNY , PAN DR BARDZO MIŁY ,CHCIAŁAM TAM RODZIĆ .PO ZBADANIU USG I ZAINKASOWANIU 150 ZŁ PAN DR UMÓWIŁ NAS NA PRZYSZŁY MIESIĄC. NIE ZROBIŁ BADANIA GINEKOLOGICZNEGO A BYŁYM U NIEGO PIERWSZY RAZ ,NIE ZLECIŁ BADAŃ TYLKO ZAPYTAŁ JAK SIE CZUJĘ.NIE ZAŁOŻYŁ MI KARTY PACJĘTA NIE ZMIERZYŁ CIŚNIENIA. PO MIESIACU PRZYSZŁAM DO NIEGO I ZNOWU POWTÓRKA Z ROZRYWKI CZYLI USG I DOWIDZENIA ACHA I 150ZŁ. WIECEJ TAM NIE POSZŁAM I ODRADZAM PO PODOBNY SCENARIUSZ MIAŁY MOJE DWIE KOLEZANKI. SZPITAL JEST FAJNY PO WARUNKIEM ŻE W CZASIE PRODU NIC SIE NIE WYDAŻY JEZELI COŚ JEST Z DZIECKIEM LUB MATKĄ TO ODSYŁAJĄ DO SZPITALA W KATOWICACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytająca forum Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.08, 21:44 Witaj Ewo:) Nareszcie ktoś napisał rozsądnego posta opartego na prawdzie.Wszystkie ciężarne mają tak zamydlone oczy kolorowymi ścianami na Łubinowej,że nie potrafią trzeźwo myśleć i ocenić jakość usług tam świadczonych. Ty rzeczowo podeszłaś do wizyty ginekologiczneji od razu zauważyłaś, że coś jest nie tak - ale co do kasowania i ustalania następnego terminu to są dobrzy. Pozdrowionka przesyłam i gratuluje trzeźwego myślenia, oby więcej kobiet tak umiało zadbać o swje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:16 Niestety tak jest w większości gabinetów. U wywołanego pana doktora Sodowskiego wizyta kosztuje 200 zł, w tym jest usg, ale badanie ginekologiczne miałam dopiero na 3 wizycie (16 tydzień ciąży). Oprócz tego wejście do gabinetu jest średnio opóźnione o godzinę, mimo ustalonej godziny wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajaczek Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.telpol.net.pl 17.04.08, 13:43 Ja chodzę do lekarza, który ma dyżur w tym szpitalu (Łubinowa). Jestem w 38 tc. Za wizytę daję 100 zł podczas którego mam sprawdzane wyniki z badania krwi i moczu, mierzone ciśnienie, dokładne badanie ginekologiczne, USG za każdym razem. Jestem zachwycona, bo miałam w ciąży trzech lekarzy prywatnie i dopiero ten okazał się profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:18 Też tam chodziłam przez całą ciążę do dra Ślęczki. Badanie to głównie USG, zwykłe ginekologiczne rzadko, podobnie morfologia i mocz (chyba tylko 3 razy morfologia, badanie moczu zrobiłam z własnej inicjatywy, bo wcześniej już miałam zakażenie dróg moczowych). Pan doktor nie zaleca również badania glukozy, tzw. Krzywej cukrowej. Bo "z wywiadu wynika, że nie ma takiej potrzeby". A ja miałam w poprzedniej ciąży wyniki na granicy normy. Ciąża na szczęście przebiegała normalnie, dzidziuś zdrowy i już śmiga samodzielnie. Warunki w szpitalu są dobre, ale nie nazwałabym tego komfortem. Chyba że zapłacisz 500 za salę 1-os. z łóżkiem na pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia dadusia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.08, 19:41 czy mogłabyś podać namiary na tego lekarza do którego chodzisz jestem w ciaży i również nie mogę trafić na kompetentnego lekarza z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia dadusia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.cable.smsnet.pl 18.04.08, 19:43 prośbę kierowałam do" zajaczka "jeszcze raz dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajaczek Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.telpol.net.pl 21.04.08, 07:35 dr Krzysztof Koza. Nie wiem czy mogę tak oficjalnie dać numer tu na forum. Najwyżej mnie zbanują ;-) 602-651-434 to bezpośredni prywatny numer do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia dadusia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.cable.smsnet.pl 21.04.08, 17:33 Bardzo ci dziękuję za info.a czy dr.koza nie ma dyż€rów na łubianowej??mogę się mylić .....ale tak mi się coś obiło o uszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: 77.252.72.* 02.05.08, 20:03 Mam pytanie, czy to znaczy że będziesz rodzić na Łubinowej, dziękuje za odpowiedź, bo Ja szukam dobrego lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
bleble24 Re: Łubinowa 3 nowy wątek 15.03.09, 15:31 a mogę wiedzieć co to za lekarz i gdzie przyjmuje ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manna Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: 217.153.211.* 05.09.08, 08:55 Ja chodzę do jednego z lekarzy pracującego na Łubinowej na NFZ czyli za wizytę nie płacę, za każdym razem badanie ginekologiczne + USG, lekarz zawsze odpowiada na wszystkie moje pytania, wystawia L4. Wszystkie badania i każdą wizytę mam zapisaną w kartotece. Może warto poszukać i niekoniecznie płacić za każdą wizytę 150 zł jeśli wam nie odpowiada sposób prowadzenia przez jednego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
kamuzo Re: Łubinowa 3 nowy wątek 20.03.09, 13:50 Ja jak chodziłam do lekarki z NFZ i do drugiej prywatnie z pierwsza ciążą a wiedziałam już ze to 3 tygodzień, ze jestem w ciąży ( jeszcze jajo nie było w macicy zagnieżdżone, nie widoczne na USG ) to do 3 miesiąca tez nie miałam badania gin. Lekarz twierdził ze lepiej poczekać, aż ciąza sie dobrze zagnieździ w śluzówce macicy żeby niczego nie zruszyć pazurami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekującaNAporód Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:33 Moj lekarz prowadzący polecił mi te klinikę. Słyszałam też o niej od koleżanki która miała tam w ub.r. zabieg na jajniku (usunięcie?). Była zachwycona. Ponieważ prowadzenie ciąży to jedno, a poród to drugie zdecydowałam że będe tam tylko rodzić, a prowadzenie ciąży dokończę u swojego gin. Na Łubinowej zrobię wizyte kontrolną ok. 35 t.c. potem jeszcze ze 2 wizyty, wykupie cegiełkę za 500zł przed samym porodem i już. Tak się złożyło ze w 30t.c. mój gin wyjechał na tydzień na jakies szkolenie za granicę i polecił mi żebym w razie czego poszła gdzie indziej, a nie czekała. W czasie jego nieobecności zaczęłam odczuwac twardnienie brzucha dosyć częste zresztą i pomyślałam ze zaczely mi sie skurcze. Zadzwoniłam na Łubinową i umówiłam się na wizytę. Miła pani powiedziała tel. że mam przyjechać i przyjmie mnie dr Wieczorek- o ile nie przekręciłam nazwiska. Pojechałam, weszłam na czas, Zbadał, zrobił USG (przez chwilę nawet 4D) i powiedział że wszystko ok, mam zażywac aspargin. Wypisał odręcznie na kartce. Poinformowałam go o zamiarze rodzenia tu, na lubinowej, powiedział mi ze nie mają oddziału dla wczesniaków i przyjmują tylko ciąże bez komplikacji, stąd zalecana wizyta "kwalifikacyjna" w 35 t.c. żeby zobaczyć czy wszystko do porodu wewnątrz jest przygotowane(że niby dziecko urodzone w 35 t.c. to już sobie poradzi bez pomocy). Skasował 150 zł, nie wpisał nic w karcie ciąży, nie zmierzył ciśnienia. Nie dostałam pokwitowania wpłaconych pieniędzy. Byłam ale nikt tego nigdzie nie odnotował. Gdyby coś się stało, nikt by nawet nie mógł potwierdzić mojej wizyty w tym "szpitalu". Tydzień temu przypadkiem w sklepie poznałam kobietę z maleństwem 3 miesięcznym w wózku. Stałyśmy przy kasie i zaczęłyśmy rozmawiać. Spytała gdzie chcę rodzić (...) !!!!!!!Odradziła mi Łubinową, podobno miała skurcze co 3 minuty jak dojechała do szpitala i kazali jej wracac do domu, jak będzie miała co pół minuty. Chodziła tam przez całą ciążę na wizyty, 20 wizyt po 100zł. Cegiełki nie musiała już kupować. urodziła w poniedziałek nad ranem a we środę rano wypisali ją z dzieckiem do domu. A gdzie badania? A gdzie ew. żółtaczka dziecka? Powiedziała - koszmar, nigdy więcej rodzić na Łubinowej!Traktują przedmiotowo! A w święta Bożego Narodzenia jak miała jakiś problem i leżała na oddziale to podobno był tylko 1 lekarz i to w dodatku narąbany (nazwiska z przyzwoitości nie wymienię). Ja już raz rodziłam więc wiem na czym mniej więcej rzecz polega. Z pewnością gdybym nie była przed poznaniem tej pani na wizycie, na której zostałam potraktowana przedmiotowo, nie uwierzyłabym jej. Dobrze że tak się stało, mam jeszcze kilka tygodni ciąży przed sobą i będe mogła dokonać właściwego wyboru ps. okazuje się że moja koleżanka prosiła dr Ś. o przyjęcie na oddział swojej przyjaciółki (torbiel). W efekcie dziewczyna podobno leżała na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamuzo Re: Łubinowa 3 nowy wątek 20.03.09, 13:55 Troche mnie to śmieszy - chodziałam porywatnie do kilku ginów - w życiu jeszcze nie dostałam pokwitowania za wizyte albo badania....to śmieszne...po co im kwitki zeby ktoś miał dowód na to ile kasują od ludzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.3s.pl 07.07.08, 16:31 Prawda jest taka, że im mniej wewnętrznych badań ginekologicznych tym lepiej. Wyczytałam kiedyś, że samo badanie jest przyczyąa 1 czy 2% wszystkich poronień. Jeśli nie ma takiej potrzeby, to dobry lekarz nie bada niepotrzebnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.energint.net 24.07.08, 19:56 Dokładnie tak jest. Lekarz nie prowadzi zadnej dokumentacji medycznej, robi tylko USG. Bylam tam 4 razy ale rezygnuje, przeciez nikt nie zagwarantuje nam porodu bez komplikacji. Ten szpital to "maszynka do robienia pienieczy", nic sie nie liczy tylko kasa, wizyta trwa ok. 10 min. lekarz inkasuje 150 zł. Ja nie ryzykowalabym tam porodu. Co to za szpital skoro nie przyjmuja przedwczesnych porodow, porodow po terminie i porodow z komplikacjami. TEN SZPITAL NIE POWINIEN MIEC KONTRAKTU Z NFZ!!! Bylam tam rowniez na badaniach prenatalnych ale nie otrzymalam z nich zadnego wydruku, a taki wydruk z pieczatka lekarza to podstawa (tak to takie badania nie maja sensu tak jakbym ich w ogole nie robila) wiec musze je zrobic jeszcze raz ale juz nie na Łubinowej.Chodze rowniez panstwowo i jestem pozytywnie zaskoczona, mam robione wszystkie badania nie tylko USG, lekarz bardzo mily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 10:45 ja jestem zadowolona z tego, że przychodząc tam mam robione USG bo jest ważniejsze od badania ginekologicznego - przecież na USG widzą wszystko co jest im potrzebne, a badanie ginekologiczne tego nie wykaże (tak było z moją znajomą, gdyby nie USG to nie wiadomo czy by przeżyła bo po badaniu ginekologicznym było ok, a na USG wyszło, że dziecko się nie rozwija - ale o tym się nie myśli jeśli ciąża przebiega bez powikłań) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia dadusia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.cable.smsnet.pl 21.04.08, 17:35 jeśli we wszystkim weszysz kase to tylko współczuć twoim najbliższym Odpowiedz Link Zgłoś
aicha_fr Re: Czy lekarze z Łubinowej wystawiają L4?? 25.04.08, 13:10 tak, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Sknery IP: *.c201.msk.pl 21.04.08, 19:15 Z taką chciwością za często człowiek się nie styka. Zarabiać tyle forsy na du..ch i oszczędzać na reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla123 Re: Sknery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:53 Ja właśnie jestem pacjentką dr Ślęczki, czyli tego z Łubinowej. Jestem w 23 tygodniu ciąży:):) Jak dotąd byłam u niego 3 razy. Badania krwi i moczu miałam tylko na samym początku, zaraz po stwierdzeniu ciąży. Potem miałam jeszcze 2 wizyty. Badania ginekologiczne miałam właśnie na tej pierwszej wizycie i tej trzeciej. No i USG zawsze. Lekarz jest zawsze miły, ale to chyba za mało, aby stwierdzić że jest dobrym lekarzem:)Ciśnienie mi zmierzyli tylko na jednej wizycie. Aha.. no i cytologie mi zrobiono. Badania w kierunku toksoplazmozy na przykład nie miałam i lekarz jak do tej pory nic nie wspominał, co mnie trochę martwi. Ale jeszcze poczekam... podejrzewam ze to badanie jest na własny koszt, nie w ramach wizyty, ale mógłby o tym chociaż powiedzieć:( Koszt każdej takiej "frajdy" to zawsze 150 zł za ok. 15 minut wizyty. Ciekawa jestem co mają do powiedzenia pacjentki dr Ślęczki z dłuższym stażem:):) Zwłaszcza jak to wygląda u dziewczyn, które mają minusową grupę krwi:) Ogólnie lekarz jest jak dla mnie ok., tylko ze ja nie mam doświadczenia z ginekologami i nie wiem co to znaczy dobry lekarz:( Co do szpitala to wygląda całkiem dobrze. Myslę, ze sie nadaje dla kobiet z prawidlowo przebiegającą ciążą, bo taka ciąża to nie choroba:) w przypadku, gdyby moje dziecko miało problemy wybrałabym np. szpital na Ligocie. No i jeszcze dodam, że raz byłam u takiej przypadkowej Pani dr. w ramach ubezpieczenia (na samiutkim początku ciąży). Kobitka była beznadziejna, nie chciało jej się nawet odpowiedzieć na moje pytania, opryskliwa....zraziła mnie strasznie do lekarzy ginekologów:( Ona tez tam jakieś badania mi zleciła, ale np. grupę krwi musiałabym sobie zrobić na własny koszt, ale pewnie tak już jest w ramach NFZ:) Czekam na wasze opinie odnośnie szpitala na łubinowej w katowicach i tegoż dr. Ślęczki;):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania77 Re: Sknery IP: *.telpol.net.pl 16.07.08, 12:49 Ja też chodzę do Ślęczki, jestem w 34 tygodniu i byłam u niego 5 razy. Mam ujemną grupę krwi ale to nie jest wskazaniem do badania w kierunku toksoplazmozy. Zależy jaką grupę ma twój partner i czy może istnieć u was konflikt krwi. Ja badania krwi od 20 tygodnia miałam 2 razy podobnie jak w pierwszej ciąży, więc to jest normalne, i jeśli nie ma jakiś komplikacji to wydaje mi się, że więcej nie trzeba.Co do samego lekarza to wg mnie jest kompetentny i przy tym bardzo sympatyczny. Ja jestem zadowolona, że on mnie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla123 Re: Sknery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 13:39 Aniu, dziekuje za odpowiedz. Co do tej tokso to ja sie tak martwie bardziej sama od siebie, bo mam w domu kocurka, który często wychodzi i bawi sie z podwórkowymi kotami. Takich badan sobie jeszcze nie robilam. Wiem oczywiscie ze nie ma to nic wspolnego z grupa krwi:):):):) Pytalam o ujemna grupe krwi, bo mój mąż ma własnie Rh+. Wiem ze dopoki nie mam przeciwcial to wszystko jest ok i wiem ze tych przeciwcial nie bede miala przy prawidłowym przebiegu ciąży (chyba dopiero po porodzie...nie wiem dokladnie). Ale na jednym forum wypowiadała się jakaś dziewczyna, że pan doktor Ś. nie bardzo przejmowal sie badaniami wlasnie na obecnosc przeciwcial. Toteż nawiązałam o tym w swojej wypowiedzi. Pozdrawiam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Sknery IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 22:19 moja lekarka zleca mi badania na toksoplazmozę co 2 miesiące - przez całą ciążę. Po prostu poproś o skierowanie i zrób je na swój koszt. NFZ chyba nie refunduje, chyba że wcześniej poroniłaś i można mieć podejrzenie że to mogło być przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: Łubinowa 3 nowy wątek 17.07.08, 12:06 a ja chodzilam do dr śleczki, poniewaz to druga ciaza, wiec rownie dziwne wydawalo mi sie ze nie mam badan ginekologicznych skoro przy pierwsze ciazy mialam na kazdej wizycie, odpowiedz dr sleczki byla taka, ze maja tak dobre usg, na ktorym widzi szyjke, ze to badanie nie jest konieczne na kazdej wizycie, dla mnie akurat to byl plus, moja ciaza byla w porzadku, wiec i lekarza polecic moge, mimo, ze bierze 150zl, ale odpowie na kazde nawet najglupsze pytanie,nie traktuje pacjentek z gory, co przechodzilam z lekarka w pierwszej ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_ki Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: 217.153.211.* 14.11.08, 14:30 Rodziłam na Łubinowej w lutym br i powiem tak.... gdyby nie fantastyczny zespół tego szpitala i ich szybka reakcja (odczuły to drzwi z zabiegowego ;)))) prawdopodobnie nie było by ze mną teraz mojego synusia - będę im wdzięczna zawsze :)))) pozdr p.s. szpital polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamanitka polecam IP: *.chello.pl 24.11.08, 22:39 polecam, miła i fachowa opieka, minus to sporo pacjentek, ale cóż wolę rodzić tam gdzie jest "kolejka" do porodu niż tam gdzie jest pusto... bo to świadczy tylko o fachowości personelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia2132 Re: polecam IP: *.c198.msk.pl 27.12.08, 18:01 Witam jestem w 31 tygidniu ciazy.Jeszcze nie wybralam szpitala w ktorym bede rodzila.Ostatnio kolezanka wlasnie polaca mi szpital na Łubinowej>Prosze dziewczyny,ktore tam rodzily o informacje na temat tego szpitala. Czy ciezko sie tam dostac,czy mozna sie jakos wczesniej ta zarejestrowac, czy porod wyzywienie jest w ramach nfz czy dla dziecka faktycznie zabiera sie tylko pampersy .z gory dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: polecam IP: *.tsi.net.pl 09.01.09, 10:25 Szpital jak najbardziej polecam mimo tego ,ze jeszcze nie rodziłam (zamierzam),kilka moich koleżanek rodziło i wszystko ok. Chodze do dr.Ślęczki i z czystym sumieniem moge polecic innym paniom.Wizyta zawsze przebiega w bardzo miłej atmosferze, co jest bardzo ważne.Odpowiedzi na kazde pytanie, mozna dzwonic do doktora zawsze jak cos niepokoi, a co do tych badan ginekologicznych, ktorych sie niektore panie domagaja, to iech se meza poprosza o pogrzebanie, w tych czasach, gdzie sprzet jest na tak wysokim poziomie, comiesięczne badanie ginekologiczne jest zbedne,i o tym kazdy lekarz wie, a ten ktory zaleca ciagle takie badania jest poprostu starej daty i tyle, takie moje zdanie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 11:26 potwierdzam słowa Magdy...czekam właśnie na pojawienie się naszego pierwszego maleństwa więc jeśli chodzi o poród to będę mogła wystawić opinię już niedługo. Dr Ślęczka jest dla mnie bardzo dobrym lekarzem - przed ciążą szukałam odpowiedniego lekarza i wróciłam do dr Ślęczki, tym bardziej, że pod jego opieką urodziły się już dwie pannice w naszej rodzinie (można powiedzieć, że lekarz rodzinny) i jeżeli jakieś wyniki pana dr niepokoiły to sam dzwoni do pacjentki. Z prowadzenia ciąży jesteśmy z mężem zadowoleni - odpowiedź na każde nurtujące nas pytanie - a było ich wiele, wszystko na USG wytłumaczone i pokazane, jak w grudniu miałam problem ze skracającą się szyjką macicy to na USG pan dr wszystko wyjaśnił i pokazał. Z mojego punktu widzenia im więcej zadaje się pytań tym więcej się wie, a więc nie czekajcie czy może lekarz wam zleci takie badanie czy nie, TYLKO OTWARCIE SIĘ PYTAJCIE O WSZYSTKO i nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości - jak się mówi "kto pytanie nie błądzi" i w tym przypadku się to sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamali@gazeta.pl Re: polecam IP: 83.143.98.* 09.01.09, 12:50 Rodziłam na Łubinowej w listopadzie. Jeśli ktoś chce poznać moje zdanie - proszę o kontakt na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamali79@gazeta.pl Re: polecam IP: 83.143.98.* 09.01.09, 12:51 poprawny adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwietnióweczka09 Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 11:27 Witam! Jestem w 29 tc, chodzę do dr Wieczorka od początku ciąży i jeszcze nie zdarzyło się, żebym na którejś z wizyt nie miała robionego badania ginekologicznego...fakt, że nie trwa to długo, dr sprawdza, czy wielkość macicy odpowiada wiekowi ciąży i stan szyjki...samo badanie musi być delikatne i szybkie bo tak jak już ktoś wspominał wyżej, faktycznie czasem może zaszkodzić bardziej niż pomóc...lekarz robi to bardzo profesjonalnie i delikatnie ponieważ nie czuję po tym żadnego dyskomfortu (byłam już u kilku lekarzy i zawsze po badaniu czułam pewien dyskomfort przez cały dzień). Ciśnienie mam również mierzone na każdej wizycie, z tym, że nie mierzy go lekarz tylko pani w rejestracji przed samą wizytą, wraz z ważeniem (na szczęscie ważenie odbywa się już po mierzeniu ciśnienia bo mogło by być delikatnie podwyższone :-)) )Osobiście jestem zadowolona, fakt że wizyta trwa 15 minut, ale skoro jest wszystko dobrze to nie wiem co można jeszcze robić dłużej...najważniejsze to sprawdzić czy dzidzia zdrowa, czy prawidłowo rośnie, serduszko jest podglądane na każdej wizycie, buźka w 4D również (to już chyba dla mamusi:-) ) i to wszystko...co do badań to lekarz zaleca częsciej jeśli są do tego wskazania...ja np mam nadciśnienie i lekarz kazał robić mi badanie moczu przed każdą wizytą, ponieważ przy tej komplikacji jest ważna kontrola nerek...dziewczyny, badania możecie sobie robić same kiedy tylko chcecie, czy lekarz zleci czy nie i tak musicie za to płacić a zawsze koło swoich wyników macie normy i same możecie zinterpretować te wyniki, jeśli są złe wtedy pokazać lekarzowi i on na pewno poradzi co macie robić. U mnie np. lekarz który nie zleca wszystkich badań co miesiąc punktuje, ponieważ nie nakręca w ten sposób biznesu farmakologicznego!Dr Wieczorek zleca naprawdę to co jest potrzebne i nawet jeśli jakiś lek przepisze to najpierw się 3 razy zastanowi czy aby na pewno jest potrzebny (na początku ciąży byłam prywatnie u kogoś innego i profaliktycznie pani doktor przepisała mi duphaston, po to jak to okreśłiła"aby ciąża się ładnie rozwijała...zaznaczam, że to moja pierwsza ciąża, szczęsciem udana przy pierwszym cyklu, więc naprawdę nie wiem skąd ten pomysł)...no ale się rozpisałam...tak więc polecam dr Wieczorka z Łubinowej (innych lekarzy nie znam więc się nie wypowiadam)...aha i nikt mi za to nie płaci:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia z katowic Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.chello.pl 18.02.09, 19:30 witam, tez jestem pacjentka dra wieczorka... i choć byłam dziś dopiero na 2-giej wizycie, to mam dokładnie takie samo zdanie. jestem już w 25 tc i m-c temu zmieniłam lekarza właśnie na dr wieczorka...bardzo konkretny lekarz, dlatego go szczerze polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.gprs.plus.pl 21.02.09, 22:04 witam! jeżeli chodzi o same porody, jest jeden problem-nie mają żadnego oddziału ratunkowego, więc nie przyjmują też ciąż zagrożonych, natomiast jedna rzecz jest pewna-nigdzie indziej nie mają tak doskonałego neonatologa jak dr Guzikowski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_arenka Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.09, 16:23 Witam serdecznie.. ja jestem juz po jednym porodzie, w świetochlowicach niestety personel tam sie zmienil calkowicie, i nie wiedzialam gdzie rodzic az moja ciocia pracujaca w chorzowie w szpitalu poradzila mi ten szpital..zreszta okazalo sie ze nasza ciocia inna jest tam polozna. jestem w 20 tyg ciazy, 26 marca ide na usg 4d narazie tylko tyle.. a potem pod koniec ciazy planuje isc na jedna wizyte do jakiejs pani doktor ktora tam pracuje (100zl za wizyte), no i z tego co wiem to nie bedzie problemu z wypisaniem skierowania na porod..a o doktorze Wieczorku tez slyszalam sama superlatywy!! wlasnie u niego mam usg..zobacze na wlasne oczy :) ma ktoras z Was porod na koniec lipca/ poczatek sierpnia?? pozdrawiam i przy okazji polecam cos co sie moze przydac!! www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2027609 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.telpol.net.pl 15.03.09, 15:21 ja mam termin na 22 sierpnia :) też chce rodzić na Łubinowej tylko nie wiem jak się tam załapać. Lekarza mam z Medicoveru - dr Drzewiecki - REWELACJA i nie zamierzam zmieniać, no ale chcę dostać skierowanie do tego szpitala na poród :) może wiecie gdzie to "załatwić" bo dr Wieczorek bierze teraz 200zł za wizytę i chce aby przynajmniej 3 razy być u niego i potem wypisuje skierowanie na poród (więc wychodzi ładna kasa). Czy któraś wie jaki lekarz jeszcze tam daje skierowanie ale mniej chce za wizytę i można pójść tylko po to?? proszę o info, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.gprs.plus.pl 02.04.09, 21:45 Ja byłam w 35 tygodniu u dra Mniszka - właściwie tylko po skierowanie. Wystawił je przy pierwszej wizycie. Mały jest ułożony miednicowo więc od razu umówił mnie na cesarskie cięcie. Nie było z tym żadnych problemów. Cena wizyty 130 zł z usg. CC w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że faktycznie jest w tym szpitalu tak dobrze jak to dziewczyny opisują. Zdam Wam relację po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka_sos Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.ds5-s.us.edu.pl 03.04.09, 20:39 Witaj ja również chodzę do medicoveru do wspaniałego dr drzewieckiego :D załapałam się właśnie na poród na łubinowej tyle że ja jestem w takiej syt że jestem po terminie, przyjechałam tam w dniu terminu bo mój szpital zamknęli z dniem 31 marca i musiałam na szybko coś szukać bo termin na 1 kwietnia. Zapisali mnie odrazu na jedną wymaganą wizytę do dr śleczka kosztowało to 200zł ale dostałam odrazu skierowanie i teraz tylko jeżdżę na ktg i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itan Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.cust.tele2.pl 03.04.09, 10:11 witajcie 2 marca urodziłam tam córeczke,mialam watpliwosci czy wybrac Łubinowa wlasnie przez to co wypisuje sie na forach. Dziewczyny to jakis kosmos!!! wspaniały personel (a to moje 3 dziecko i zaliczylam raciborska i klinikę), przy porodzie dwie połozne, lekarz.Były bardzo pomocne i naprawde kochane. Opieka na noworodkach bardzo ok, pielęgniarka dwa razy mi mowiła po porodzie ,ze jak bede zmeczona mam zadzwonic i zabiora małą( nie bylo takiej potrzeby oczywiscie). Pokoiki komfortowe, moze nie takie jak na fotce ale ładne, jasne z łazienka i tv. Podstawowe kosmetyki dla dziecka mialam w łozeczku. dzieciaczki zabierane tylko do kapieli i na konieczne badania. Wspaniały neonatolog dr Guzikowski. No i moze to mało istotne ale jedzonko pychota;-). Dodam jeszcze ze nikomu nic nie dawałam i za nic nie płaciłam tak jak to bywało gdzie indziej. Odbyłam 2 wizyty (druga była konieczna bo istniało ryzyko wczesnego porodu i skierowanie do szpitala ze względu na dobro maluszka dostałam dopiero po drugiej wizycie). Nie namawiam nikogo, złe rzeczy i dobre dzieja sie wszedzie. Ale ja swojej decyzji nie załuje. A i jeszcze jedno co dla niektórych moze byc wazne. Z wyboru nie chcialam karmic piersia, położna powiedziała szanujemy pani decyzję , zadbano o mnie w tej materii pod wzgledem zatrzymania laktacji,a dla dziecka przynoszono mi lub sama odbierałam mleko w jednorazowych butelkach.Druga mama na sali która karmiła miała jednak pełna pomoc w tym względzie. To tyle, wybór nalezy do was dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linusia Re: Łubinowa 3 nowy wątek IP: *.chello.pl 04.04.09, 19:42 Witajcie. Ja mam wyznaczony termin porodu na 14 kwietnia (cc - bo dziecko ułożone pośladkowo). Jetsem pacjentką dr Ślęczki chyba od 15 tc. Przy każdej wizycie (koszt 150 zł) miałam robione USG. Badania ginekologicznego nie robił nigdy - twierdził, że nie ma takiej potrzby ponieważ on wszystko widzina USG. Dr Ślęczka kazał robić badania (morfologia, mocz, krzywa) chyba co drugą wizytę. Informował mnie za każdym razem dlaczego tym razem mam nie robić badań. Uważam, że jest profesjonalistą. Robił mi też badania prenatalne. Wyczerpująco odpowiada na każde - nawet głupie - pytania. Nie jest to pierwszy ginekolog w moim życiu, któremu płacę - ale zaliczam go do najlepszych. Chodziłam też cały czas do innego ginekologa - w ramach NFZ. I tu miałam tylko trzy razy USG (bo tyle tylko fundusz refunduje) ale za każdym razem odbywało się badanie ginekologicze, po którym lekarz stwierdzał, że "szyjka trzyma mocno". Szczerze mówiąc już wolę mieć tylko USG. Po 30 tc poprosiłam tego lekarza, żeby mnie już nie badał. Jedyny plus to taki, że przynajmniej za badania lab nie musiałam płacić - i na wszystko co chciałam to lekarz dawał skierowanie. To jest mój drugi poród. Pierwszy raz rodziłam w Tychach w wojewódzkim - i to był koszmar. Koszmarne warunki (7 kobiet na sali, koszmarna opieka (jak to pani nie umie karmić piersią??? - mówi położna). Mam nadzieję, że na Łubinowej będzie lepiej. Sama siebie nie zaliczam do osób, którym kolorowe ściany tego szpitala przysłaniają trzeźwe i logiczne myślenie. Gdziekolwiek miałabym zamiar rodzić - to i tak chodziłabym prywatnie do ginekologa. Chciałabym być po prostu traktowana jak człowiek - w szpitalu - a nie jak przeszkadzający element. Boję się cesarki - a właściwie tego czasu po niej. Mam nadzieję, że na Łubinowej będzie mi z tym wszystkim po prostu łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Łubinowa 3 nowy wątek 06.04.09, 10:23 Jabyłam na wizycie u dr. Ślęczki w sobotę.Koszt 200 zł wizyta dosłownie 10 minut. Lekarz bardzo miły ale wywiad przy pierwszej wyzycie tragiczny.Zadnego pytanai o przebyte choroby a mam sporo nowotworów w rodzinie , grupa krwi , czy rodziłam itd.Zero badania tylko USG i owszem bardzo czytelne bo na razie nie mogę zajśc w ciąże ale lekarz wszystko mi pokazał i wyjaśnił. Powiedział że wszysto jest ok i że moge zajśc w kolejną ciążę.Zalecił przyjazd koło lipca gdyby nadal ciąży nie było.Jestem z Częśtochowy więc ustaliłamże nie muszę jeździctam co miesiąc , wystacza trzy cztery wizyty razem z porodem.Ogólnie jestem zadowolona ale brak wywiadu troche mnie niepokoi no i cena za wizyte też jest powalajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Łubinowa 3 nowy wątek - zabiegi ginekologiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 08:12 a jak wyglada sprawa z zabiegami ginekologicznymi na lubinowej? szukam akurat szpitala, w ktorym wykonuje sie zabiegi laparoskopowego usuniecia torbieli jajnika - czy mozecie polecic lubinowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata cesarka na łubinowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 22:35 dziewczyny, miała któraś z Was cesarkę na żądanie? Miłam pierwszy poród przez cc z powodu braku postępu i po męczarniach które musiałam przeżyć zanim lekarz podjął decyzję przy drugim chcę od razu cesarkę. Prawdopodobnie pierwsza cc już mnie zakwalifikuje do drugiej, ale gdyby był problem - jak to załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś