Dodaj do ulubionych

Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwida...

IP: *.campus-sued.uni-duesseldorf.de 12.08.03, 22:41
TO TE DWA BABSZTYLE POWINNY WYLADOWAC NA CIEZAROWCE !!!

NIE PLAC ZABAW !!!

PRZECIEZ TAKIE ROZMONTOWANIE TO TEZ SA KOSZTY !!! KTO ZA TO
ZAPLACIL I ILE ?? I GDZIE SIE DZIECI MAJA BAWIC TERAZ ??
ZACZNA SPEDZAC CZAS NA KLATKACH SCHODOWYCH PEWNIE....

SMUTNE !
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Dudała Nie było to chyba działanie w interesie społecznym! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 23:11
      Pani Naczelnik nie działała w interesie społecznym, tylko tzw.
      świętego spokoju. Dziwne dość zachowanie, jak na urzędnika.
      Swoją drogą od kiedy jest Ona osobą, aż tak wrażliwą. Oto
      przykład. Prowadzę korespondencję z WGKiM m.in w sprawie
      uprządkowania trawnika przy ul. Lotników 5. Pierwsze pismo
      trafiło do Wydziału 6 marca ubiegłego roku. To prawie półtora
      roku temu. Trawnik jest za "słynną ławeczką". Można sprawdzić,
      jak wygląda. Kiedyś, dokładnie 5 lat temu, wykopano tam dół na
      liście. Potem go zasypano, ale zrobiono to wyjątkowo
      niestarannie. Nadal jest tam lej i mnóstwo kamieni. Trawnik
      wygląda strasznie. Ostatnio coś zaczeli tam robić tj. ścinąć
      samosiejki, bo jeszcze by powstał las. Sprawa oparła się
      wcześniej nawet o "najwyższe władze", które ostatnio
      postanowiły nie reagować. Na ostatni mój list brak jest
      odpowiedzi od ponad 80 dni. Trawnik wystarczyłoby wyrównać i
      posiać trawę. Oczywiście, jak zacznie trochę padać. Gdyby Pani
      Naczelnik zareagowała rok temu, tak szybko jak w tej sprawie,
      to nie byłoby już żadnej sprawy. Swoją drogą, ciekawe, gdzie
      trafił ten plac zabaw i kto ma taką siłę przebicia?. Na Osiedlu
      Rudna 1 od dłuższego czasu rodzice dzieci zamieszkałych przy
      ul. Niepodległości 5 starają się by przed ich blokiem powstał
      plac zabaw. Niedawno dowiedzieli się, że miasto nie jest
      właścicielem placu, mimo że osiedle w całości jest komunalne?
      Ciekawe więc, kto jest właścicielem tego placu? Pewno jakaś
      jednostka komunalna lub Wspólnota, gdzie miasto ma 90%
      udziałów!
      • Gość: obercygon Re: Nie było to chyba działanie w interesie społe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.03, 11:28
        Gość portalu: Piotr Dudała napisał(a):
        "...roku temu. Trawnik jest za "słynną ławeczką". Można
        sprawdzić, jak wygląda. Kiedyś, dokładnie 5 lat temu,
        wykopano tam dół na liście. ..."

a co to jest dol na liscie?
        • Gość: wiktor Re: Nie było to chyba działanie w interesie społe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 23:50
          skandal
    • Gość: ads Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.tor.primus.ca 13.08.03, 06:59
      "Nerwowe" ?
      Dla mnie one sa psychicznie chore
    • Gość: gregor babcie super hero IP: *.crowley.pl 13.08.03, 10:36
      Takie uciazliwe babcie o zachowaniu aspolecznym powinno sie
      sila wysiedlac do domu spokojnej starosci... hehe dla swietego
      spokoju, bo czemu tylko urzednicy maja miec swiety spokoj... a
      tak powaznie to przykre ze spowodu jakichs 2 emerytek zamknieto
      plac zabaw... sadze ze pani Ż. powinna zwiekszyc czestotliwość
      wizyt u swego psychiatry, bo co?... dzieci maja sie bawic
      na ulicy?!!!!
      PS A tak apropo nocnego przesiadywania na tym placu, to babcia
      umiala zlozyc petycje do prezydenta miasta... a nie umiala
      zadzwonic po policje zeby zrobila w nocy porzadek!!!
      • Gość: sosiad Re: babcie super hero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 21:56
        heh umiala umiala dzwonic .....spokojnie siasc na lawce sie nie
        dalo ......bo juz sex uprawiasz na mostku paranoja :)
      • Gość: Spinache (sąsiad) Re: babcie super hero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 17:09
        Ja tak w sprawie tego PS bo co do placu to już nawet nie mam siły nic mówić
        (pisać :)). A co do sprawy wezwania policji w nocy to nie wzywają bo po prostu
        synalek jednej z nich przesiaduje często na tych ławkach i chleje z kumplami, i
        co swojego syna będzie na policję podawać.
    • zenon133 Kilka pytań! 13.08.03, 12:01
      Gdzie są Radni z tej Dzielnicy, gdzie Rada Osiedla? Dlaczego
      mieszkańcy mają dochodzić do porozumienia, w jaki sposób? Mają
      zwołać wiec, czy co? Teraz rodzice dzieci powinni zebrać 26
      podpisów i wydzwaniać przez 2 miesiące. Ciekaw jestem, jak wtedy
      zareagowałaby Pani Naczelnik? Odpowiem. w ogóle by nie
      zareagowała. Cała ta sytuacja jet skanadaliczna! Dla "świętego
      spokoju" ustępuje się ludziom niezrównoważonym pysychicznie
      kosztem dzieci i ich rodziców. Pani Naczelnik to
      chyba "panienka", bo ma to wyraźnie w nosie.
    • Gość: sasiad Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 21:59
      hehe kochane moje sasiadki :):) kurde nigdy nie myslalem ze bede
      znal kogos slawnego lol swoja droga to jeszcze jak by o plac
      chodzilo tylko to nie bylo by tak xle sprubowali bysccie porzyc
      w ich sasiedstwie troszke dluzej ....a przekonali byscie sie ze
      plac to lajtwy numer
      • zenon133 Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi 21.08.03, 22:04
        Dzięki za wirusy, bydlaku!
    • zenon133 skandal 14.08.03, 16:04
      Po prostu skandal. Chyba dzieci też mają jakieś prawa w tym
      mieście. Gdzie trafił ten ogródek?
      • zenon133 Re: skandal 16.08.03, 02:07
        To jest prawdziwy skandal. ZA TYM WSZYSTKIM KRYJE SIĘ PREZYDENT KLEPACZ.
    • Gość: -Q-C-Z- Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.proxy.aol.com 16.08.03, 13:36
      Dlaczego jedni moga zalatwic sprawe od reki, a drudzy musza czekac pare ladny
      mieciecy jak nie lat?
      A czy przypadkiem te panie nie sa spokrewniane z jakim prominentem tego miasta?
      • zenon133 Koszty głupoty 17.08.03, 10:24
        Jakie koszty zostały poniesione:
        - za rozmontowanie i uporządkowanie terenu ?
        - transport ?
        - za przygotowanie tereniu i za zamontowanie w nowym miejscu?
        Ile na to wydano ?
        • Gość: witold Ciąg dalszy.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 23:34
          Sąsiedzi mówią o emerytkach, które zlikwidowały plac zabaw w Sosnowcu

Witold Gałązka 21-08-2003, ostatnia aktualizacja 21-08-2003 23:14

- Problemem naszego bloku nie były dzieci na placu zabaw, tylko te paniusie,
          które doprowadziły do jego likwidacji! - skarżą się nam mieszkańcy z ul.
          Dmowskiego w Sosnowcu

Przypomnijmy, że pani Ż., wspierana przez sąsiadkę R., wymusiła na
          magistracie, by spod ich bloku zniknął nowy plac zabaw. Kobiety zebrały 13
          podpisów pod petycją do prezydenta Sosnowca, a potem zamęczały urzędników
          telefonami, w których dzieci nazywały "bachorami". Ich zdaniem "bachory"
          hałasowały, a na urządzeniach do zabawy nocą uprawiano seks.

Gdy w zeszłym tygodniu opisaliśmy niezwykłą skuteczność pań Ż. i R., sąsiedzi
          z bloku nr 20 opowiedzieli nam, jak obie kobiety zatruwają im życie. - Syn
          jednej z nich, karany za rozbój i włamania, przesiaduje z kompanami pod
          blokiem. Wzmacniają się piwem. W rozmowie matki z synem ciągle padają słowa na
          k...

Jednym z kuriozalnych zwyczajów pań Ż. i R. jest przenoszenie życia
          towarzyskiego z mieszkania na trawnik przed domem. - Na prywatny użytek
          nazywam to "wyszły klempy na przyzbę" - opisuje jeden z sąsiadów: - Na
          trawniku odbywają się sjesta, kawusia, ciasteczka, czasem grill, a nade
          wszystko wymiana opinii o akurat przechodzących lokatorach. Zrozumiałe, że
          jeżeli miejsce takich seansów zostało zajęte przez plac zabaw, to dzieci
          nakurzą do kawy i ciasta. A i pogadać nie można, bo mamusie opiekujące się
          dziećmi słuchają. Teraz w pełni szczęścia i poczuciu dobrze spełnionego
          obowiązku Ż. i R. powróciły do swoich zwyczajów i nikt im już nie
          przeszkadza... - ironizują sąsiedzi.

Postanowiliśmy wrócić na osiedle Dmowskiego. Żadnego z pytanych mieszkańców
          nigdy w nocy nie budziły odgłosy par rzekomo kochających się na placu zabaw.
          Okazuje się też, że, wbrew temu co nam opowiadała, pani R. nie mogła nic
          widzieć, bo okna ma... z drugiej strony bloku. - Nie widziałam, ale ktoś mi
          mówił - przyznaje R. i biegnie do nas. - Mam dla pana prezencik! - podsuwa nam
          pod nos zużytą prezerwatywę. - To dowód, że młodzież niemoralnie się prowadzi!

R. nie zaprzecza, gdy pytamy ją o syna i wulgarne wyzwiska. Podczas rozmowy z
          innymi lokatorami, cały czas śledzi nas i podsłuchuje. W bloku mieszka co
          najmniej 60 osób, ale do podpisania petycji dwie kobiety namówiły tylko 13
          najstarszych mieszkańców. - Dlaczego nie pytała mnie pani o zdanie? - rzuca z
          balkonu dwudziestoparoletni lokator. - Bo ty nie masz prawa nic podpisywać.
          Tyś zaciemniony! - pani R. odpyskowuje bezczelnie. - A twój ojciec to pijak!
          • zenon133 Dziwne zachowanie Panie Naczelnik Gosek! 21.08.03, 23:38
            Dlaczego nikt z Urzędu tego nie sprawdził i podjęto w tak krótkim czasie
            głupią decyzję? Gdzie trafił ogródek jordanowski?
            • Gość: Mark® Re: Dziwne zachowanie Panie Naczelnik Gosek! IP: *.proxy.aol.com 22.08.03, 10:06
              A dlaczego tej sprawy nie odda się do sądu.?
              To co nastapiło to jest dewastacja Waszego mienia. Mienia mieszkanców tegoż
              osiedla.
              Plac zabaw powstał z pewnego fundusz. A fundusz pochodzi z pieniędzy z czynszów.
              Zreszta dziwne zachowanie się administracji, czyżby też łapówka?
          • Gość: Hasiokmen Re: Ciąg dalszy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 18:05
            muszę pilnować coby mi śmietnika nie wzięli
          • Gość: :) Re: Ciąg dalszy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 17:32
            Klempy po dłuższej nieobecności znów pokazały się na przyzbie. Na razie są
            cicho , ale to tylko cisza przed burzą .
            RATUJCIEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: alina1 Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 12:58
      Na taczkę z nimi i wywalić za osiedle. Albo umilać im życie w podziękowaniu.
      Co za ludzie, brak słów.
    • Gość: Tak to Grzesiek Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.03, 07:36
      Przez wasze komentarze Rejmanowa mi teraz zatruwa spokój
      stwierdzając że to ja pisałem. Niedługo będę ją musiał
      zlikwidować fizycznie.
      • Gość: sasiad rejmanowej Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.03, 15:45
        ludziska nie martwcie sie i tak te panie a mianowicie pani ż i pani rejmanowa
        maja juz nie za mile zycie z nami sasiadami a bedzie jeszcze bardziej nie mile
        takie jak my myelismy z nimi przez te lata chcialbym zeby plac znowu sie
        pojawil ale niestety 2 dni temu zabrali nawet lawki wiec o placu nawet nie ma
        co mazyc a co ciekawe zostawili kosze co staly kolo lawek tylko po co tam
        teraz stoja chyba tak dla jaj.
        • Gość: Wiktor ławki są też niepotrzebne ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 17:33
          ławki są też niepotrzebne ! Nie umiecie się dogadać, to po co wam ławki. Na
          koniec zabiorą kosze i wszytsto zabetonują. U mnie na osiedlu już nie ścinają
          trawy.
          • Gość: -Q-C-Z- Re: ławki są też niepotrzebne ! IP: *.proxy.aol.com 30.08.03, 21:37
            Ludzie czego Wy sie boicie? Przeciez te urzadzenia z placu zabaw to sa za Wasze
            pieniadze. Co ma ADM do tego? Co to jest przeszkole w wykonaniu ADM-u.
            Poszukajcie dobrego adwokata. To jest naprawde paranoja.
            • Gość: Darek Re: ławki są też niepotrzebne ! IP: 213.216.88.* 31.08.03, 19:17
              Po co się sądzić... Szkoda czasu i pieniędzy. Ja jestem zdania, że jak ktoś nie
              dorósł do życia w mieście wśród ludzi to niech spada na wieś (mam na myśli
              te "miłe" dwie stare baby i wszystkich, którzy się z nimi identyfikują). Z tego
              co wnioskuję z powyższych postów, wspomniane pANIE nie pracują, więc chyba nic
              ich już tutaj nie trzyma.
          • Gość: :( Re: ławki są też niepotrzebne ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 17:58
            Kosze też już zabrali, A szkoda że pani ż i pani r nie zabiorą( Rybnik
            przepełniony), bo to one są zbędne, a nie plac uciech
        • Gość: Hasiok Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 18:03
          Kosze też wcięło, kobity zostały( Rybnik przepełniony,Lubliniec nie reflektował)
          Pilnujcie drzewek i trzepaka
      • Gość: :) Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 20:32
        Mam nadzieję że ktoś zrobi dla nas coś dobrego i przepędzi zarówno ż jak i r
        • Gość: :) Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 20:35
          A tak poważnie jak można było to tyle lat tolerować , dobrze że w końcu ktoś
          dał im popalić.W końcu jest spokój i coraz rzadziej słychac to wrzaskliwe k...
          i k...
          • Gość: o Re: Dwie nerwowe mieszkanki doprowadziły do likwi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 18:53
            Kosze też wcięło, kobity zostały( Rybnik przepełniony,Lubliniec nie
            reflektował)
            Pilnujcie drzewek i trzepaka

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka