Dodaj do ulubionych

Jeden celnik na całe Pyrzowice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 00:59
>>Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty<<
(Drugie z 10 zobowiązań Platformy Obywatelskiej podpisanych przez D. Tuska
19.10.2007r.)
uwierzyli ludzie? Postawili krzyżyk? Zapamiętali? No to radykalnie podnoście...
Obserwuj wątek
    • Gość: autochton po co celnicy skoro jesteśmy w Unii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 01:15
      tych kilkuset na wschodnią granicę to chyba można opłacić?
      a reszta niech sobie szuka SENSOWNEJ pracy.
      • mike-great Tych celników wywalić na zbity pysk! Do roboty! 26.01.08, 09:36
        Tych celników wywalić na zbity pysk! Do roboty!
        • lahdaan Choroba na zawołanie 26.01.08, 16:16
          A mnie ciekawi jak jest możliwe, że niektórzy z owych strajkujących tak nagle i
          "bez" powodu zachorowali. Epidemia? Jeśli epidemia to Sanepid powinien podjąć
          ustawowe działania.. A może komisja ZUS powinna przeprowadzić jakąś kontrolę?
          • Gość: kolo po co ich 45 jak jeden sobie radzi?? IP: *.dyn.optonline.net 27.01.08, 19:45
            wziąć 40 zwolnić, 5 dać 100% podwyżki i that's it
    • Gość: POKi jak tak dalej pójdzie to bedziemy mieli Francje tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 04:34
      ojczyzne strajków, niezadowolenia spolecznego, brutalnych zamieszek... tam
      pocztowcy narażają swojego pracodawce na 300 mln euro strat bo chca zeby im
      placic za przebieranie sie...
      • Gość: POKi i za co niby wczesniejsza emerytura dla celnika ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 04:36
        to ja na magazynie mam 10 razy cięższą pracę niż taki chłoptaś grzejący dupsko
        na lotnisku
        • jorge.martinez Re: i za co niby wczesniejsza emerytura dla celni 27.01.08, 13:10
          Stres i takie tam... Wszak mogą złapać za rękę.
      • jorge.martinez Re: jak tak dalej pójdzie to bedziemy mieli Franc 27.01.08, 13:10
        Rzecz w tym, że we Francji społeczeństwo z reguły popiera te strajki (choćby
        dlatego, że zatrudnienie w budżetówce tam, jest bardzo liczne).

Jeśli w Polsce staną pociągi na całe dnie, to kolejarze mogą spodziewać się
        linczów. A prywatne firmy transportowe będą zacierać ręce.
    • Gość: XYZ Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.c192.msk.pl 26.01.08, 09:22
      Górnicy, lekarze, pielęgniarki, obsługa tech. szpitali, nauczyciele, celnicy,
      niedługo kolejarze. Czy cała budżetówka jest w zmowie? Nowy rząd, budżet na
      2008r. robiony jeszcze przez PiS i Zytę. Widać budżetówka od razu robi skok na
      kasę strajkami, bo liczy na to, że nowy rząd będzie miękki. Ale socjalizm
      skończył się ca. 19 lat temu ! Bardzo ciekawe, że te wszystkie związki zawodowe
      nie robią strajków przeciwko prywatnym firmom, np. w marketach. Łatwo bronić
      interesów grup zawodowych, gdy można szantażować rząd nie ponosząc konsekwencji.
      No i oczywiście w narodzie nadal pokutuje przyzwyczajenie wpojone przez komunę -
      są ,,oni" i ,,my", to nie z ,,naszego", to z państwowego. Ludzie, obudźcie się.
      Wszyscy podatnicy, czyli my, płacimy za te wszystkie przywileje i dodatki. Nie
      twierdzę, że podwyżek nie powinno być. Ale dość tej obłudy związkowej. Niech
      płace w sektorze państwowym będą godne, ale koniec z dodatkami. Niech ci ludzie
      dostają płacę i tyle. Koniec z funduszami socjalnymi, dodatkami dla nauczycieli
      na opał, wakacje i nie wiadomo co jeszcze. Koniec z darmowymi przejazdami dla
      kolejarzy, dodatkami żywieniowymi czy odzieżowymi dla górników. Ile jeszcze
      ośrodków wypoczynkowych i mieszkań jest w gestii kolei i szkolnictwa? Po co?
      Czasy Funduszu Wczasów Pracowniczych sie skończyły. Pracownik budżetówki
      powinien dostawać pensję i tyle. Czy prywatnego przedsiębiorcę obchodzi gdzie
      jego pracownik mieszka, ubiera się, dokształca, spędza wakacje itd. ? Tak jak
      wspomniałem wyżej - komuna skończyła się jakiś czas temu ;) Godziwe płace - tak,
      utrzymywanie przywilejów na koszt reszty podatników - nie. Na marginesie -
      niedawno dowiedziałem się, że mało tego, że rolnicy płacą śmieszną składkę do
      KRUS i trzeba dopłacać do ich emerytur, to nie płacą składki zdrowotnej a mogą
      się leczyć tak jak reszta podatników! I to nie zależnie od tego czy mają 5 czy
      5000 hektarów...
      • mike-great I macie cuda Donka-Sronka i POpaprańców !!! 26.01.08, 09:41
        I macie cuda Donka-Sronka i POpaprańców !!!
        • lahdaan Na cud trzeba zapracować - nie strajkować! 26.01.08, 16:20
          j.w.
      • lahdaan Rzad Tuska mam m.in. mój mandat 26.01.08, 16:20
        I nie pozwalam by moje pieniądze były rozdawane nierobom. Chcecie podwyżek - ok.
        ale zrezygnujcie z "przywilejów".
    • Gość: celnik to zlodziej wcale mi palantow nie zal zadnych podwyzek!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.08, 11:18
      WCALE WAS PALANTY NIE ZAL ZAPIE..C DO ROBOTY ZA 2000 ZL!!
      WCZESNEIJ JAK BRALISCIE W LAPE OD KAZDEGO TO WAM NIE PRZESZKADZALO
      ZE MALO ZARABIACIE TERAZ NAGLE WIELKI BOOM BO NIE MA KTO DAWAC
      LAPOWECZEK!!WIEC JAK WAM SIE NIE PODOBA TO ZWOLNIC SIE I WYPIE..C
      DO ANGLII NA ZMYWAK ALBO NA RUSKA GRANICE TAM WASZE MIEJSC
    • Gość: LATACZ Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 11:49
      skoro lotnisko funkcjonuje bez celnikow to na cu.... oni tam robia
      odeslac ich na wschod
    • Gość: Piter Re: Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.opera-mini.net 26.01.08, 12:30
      No i dostaną 500 zł podwyżki. Kto następny zastrajkuje?
    • Gość: kato28 Re: Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.chello.pl 26.01.08, 14:37
      Roro, a ta kasę to niby rząd skąd ma wziąć? Chyba z Twoich i moich
      podatków. Pomyśl chłopie trochę. Wolisz podnieść zarobki celników
      czy np nowe radiowozy dla Policji? Albo dofinansowanie służby
      zdrowia, a może lepiej na remonty i rozbudowę dróg, albo... Prawdę
      mówiąc to albo lulu albo papu. Nie da się wszystkiego sfinansować na
      raz.
      • Gość: roro68 Re: Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 18:57
        A skąd ja mam wiedzieć skąd? Zapytaj Donaldu. Jeżeli obiecał radykalne podwyżki
        dla budżetówki, to chyba wiedział skąd? Chyba że nie wiedział. To może kłamał?
        Obietnice bez pokrycia? Platforma Obywatelska? Najbardziej odpowiedzialna partia
        fachowców? No coś Ty!
    • Gość: dede Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.devs.futuro.pl 27.01.08, 12:03
      nie mów roro że uwierzyłeś w te przedwyborcze obietnice, bo nie uwierze
      • Gość: roro68 Re: Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:30
        Pewnie że nie uwierzyłem. Ale mnie przegłosowano... Jednak uważam, że zobowiązań
        trzeba dotrzymywać. Jak obiecam bankowi, że co miesiąc będę spłacał 2400,- i
        bank dam mi kredyt, to nie ma zlituj, muszę wywiązać się z obietnicy, bo inaczej
        komornik, egzekucja, i majątek bye-bye! I windykacja na Donaldu właśnie się
        rozpoczęła.
    • jorge.martinez Re: Jeden celnik na całe Pyrzowice 27.01.08, 13:03
      Zapomniały łajzy co to służba publiczna? Jak chcą zarabiać to niech idą do
      prywaciarza.
    • Gość: olo Jeden celnik na całe Pyrzowice IP: 83.230.22.* 27.01.08, 18:31
      Oj oj skończył się im łapówki to chcą podwyżek...

Jakby to była prywatna firma to po pierwsze - oddelegowanie do pracy innych
      pracowników, a po drugie zwolnić tych oponentów.
      Na ich miejsce czeka wielu innych chętnych do pracy.

A jak na razie na wszystkim zyskuje Słowacja, Czech i Litwa bo transport odbywa
      sie przez te kraje. A polskie firmy transportowe odfurną z torbami...
    • peterp Umowa o pracę 27.01.08, 21:02
      Każdy pracobiorca zawiera z pracodawcą Umowę o pracę.
      W niej zawarte są warunki pracy, zakres praw i obowiązków, stanowisko, czas
      pracy i wielkość wynagrodzenia za jej wykonanie.
      Umowa zawierana jest dobrowolnie i świadomie, nikt nie zmusza do jej podpisania.
      Dlaczego więc te protesty ???
      Wiedziały gały co brały !!!!
      DO ROBOTY LEWUSY !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka