Gość: Jurek IP: *.elsat.net.pl 06.03.08, 05:07 Ludzie z Polsatu, zobaczcie Cirque du Soleil i zostawcie zwierzęta w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leo Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 06:59 cóż, takie są zainteresowania Niny: cyrk, telenowela, disco polo Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Moze paru ludzi z Polsatu wsadzic do klatek ? 06.03.08, 12:04 I pozniej niech skacza i biegaja po scenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norm Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opinie... IP: *.2a.pl 06.03.08, 12:10 ... ze chociaz byscie wystapili w najbardziej slusznej sprawie to i tak malo kogo to obchodzi. Mam gdzies wasze protesty kazda sciezke musicie oprotestowac. Wszedzie unikalna fauna i flora. Tylko jak dostaniecie hajs jak w przypadku Arkadii "Przyjazne miasto" to zamykacie ryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Kto by oglądał takie badziewie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:19 gwiazdy tańczą, robią loda, cyrkują, a może nie długo skaczą na skoczni.. to ostatnie chętnie oglądnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Bożek to dureń, jakich mało IP: 79.139.3.* 06.03.08, 13:48 Chociaż z drugiej strony z tych debilnych protestów wyciąga niezłą kasę i żyje mu się bardzo dobrze. Teraz też pewnie chce coś wydębić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSBecy : eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: 62.233.214.* 06.03.08, 17:49 ==== Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSBecy : eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: 62.233.214.* 06.03.08, 17:50 --=-= Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSBecy : eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: 62.233.214.* 06.03.08, 17:52 ====== Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: 82.160.255.* 07.03.08, 17:29 hmmm czy ty się jąkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:00 To pisanie nic Ci koleś nie pomoże. Przecież Twoi byli kumple i tak wiedzą kim byłeś i w jaki sposób zarabiałeś Panie Pawle Witkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: eSBecy : Marek Kłosowski i Edward Wróbel IP: *.chello.pl 08.03.08, 21:07 To zobaczcie coś na temat cyrku zalewski empatia.pl/str.php?dz=5&id=530 i jak zmusza się zwierzęta do wykonywania "sztuczek" www.circuses.com/ Jeśli to Was nie rusza to nie jesteście ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechaną opinię... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:26 Nadużywanie argumentów ekologicznych, "ekoterroryzm" (wymuszanie opłat za wycofanie sprzeciwu wobec budowy), ostre, niezrozumiałe protesty w sprawach błahych, protesty bez przemyślenia, czy coś szkodzi, czy przeciwnie - to zniechęca do ekologów. Ekolodzy powinni po pierwsze edukować, a protestować tylko wtedy, gdy chronią realnej wartości ekologicznej (patrz: Dolina Rospudy). Ale od "cyrkowej" ekologii - Boże broń. Owszem, zwierzęta powinny być traktowane dobrze, ale jeśli są dobrze traktowane, niechże zarabiają na swój chleb. Na przykład ja mam dwa koty: karmię, poję głaszczę, daję im ciepłe spanie - ale w zamian mają mi myszy odstraszać, mają mnie nie gryźć i mają dać sie głaskać, bo to lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depreściak Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechaną opin IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 15:22 Gość portalu: ała napisał(a): Owszem, zwierzęta powinny być traktowane dobrze, ale jeśli są dobrze traktowane, niechże zarabiają na swój chleb. To ja mam propozycję - będę cię trzymał na łańcuchu albo w klatce, gawiedź będzie cię oglądała na występach, jak będziesz nieposłuszna to zostaniesz ukarana a dla mojej przyjemności odpalisz mi dupy - bo to lubię :) Jakoś przecież musisz zarobić na swoje utrzymanie, prawda? Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolnosc Rządzi Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechaną opin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:08 Ok!!!!! Wszystkie ogrody zoologiczne rozp.... Kanarki na kanary!!! Lwy na sawanne!! Niedźwiezie w Bieszczady !!!!! I konia, i psa i gołębie też uwolnić !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechaną opin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:26 idz sie lecz psychopatko, a gdybys lubil ogladac jak twoje koty stoja na glowie to tez maja to robic, zeby zarobic na chleb? oddaj koty normalnym ludziom , a ty sie zmaknij w zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin IP: *.chello.pl 06.03.08, 14:30 No no, interesujące. Nie zastanowimy się, czy przypadkiem tamci ekoszantażyści nie byli innymi ludźmi, a ludzie protestujący przeciwko cyrkom z udziałem zwierząt to też niekoniecznie ekolodzy, tylko obrońcy zwierząt. Wrzuciliśmy zgrabnie wszystko do jednego wora, tworząc jedną bezkształtną, bliżej nieorkeśloną masę, i dawaj zrzucać na nią wszystko, co nam nie pasuje! Ja za dobrych kilka lat poświęconych działaniom na rzecz zwierząt nie dostałam od nikogo ani złotówki, podobnie każdy z moich znajomych. Empatia to ogólnopolskie stowarzyszenie oparte na wolontariacie, które nie ma nawet własnego biura, a nie widziałam, aby ktokolwiek jeździł mercedesem albo mieszkał w willi. Ludzie wkładają w to wszystko nie tylko swój czas, ale również swoje własne pieniądze, nie dostając w zamian żadnego wynagrodzenia. Proponuję skończyć z tak żałosnymi komentarzami, bo nie dość, że poziom beznadziejny, to przy okazji wygodnie pozwala odwrócić uwagę od sedna sprawy, czyli cierpienia zwierząt cyrkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin 06.03.08, 19:25 Gość portalu: m napisał(a): >czyli cierpienia > zwierząt cyrkowych. Skąd wiesz, że cierpią w czasie tresury ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:22 Bo tresura dzikich zwierząt oparta jest na przymusie i systemie kar, nie nagród. W przypadku zwierząt udomowionych sprawa ma się nieco inaczej, ale w pozytywny sposób nie zmusisz lwa, tygrysa czy słonia do zachowywania się w taki sposób, jaki możesz oglądać na arenie cyrkowej. Relacje treser - dzikie zwierzę oparte są na strachu, inaczej to drugie nie podporządkowałoby się temu pierwszemu. Poza tym, istnieje sporo filmów z tresury zwierząt cyrkowych, kręconych ukrytą kamerą, i ukazujących tą rzekomą "humanitarność". Polecam się zapoznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin IP: 90.163.54.* 07.03.08, 16:20 Nudzisz, a ja mam ochote ogladac tresure zwierzat i chetnie przetresowalbym wiekszosc psudoekologow. Wszystko ma miec umiar i porzadek. Moze bardziej cierpia zwierzeta, ktore dla nas pracuja; np.psy i konie ,a winnych regionach wielblady, slonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin IP: *.eastwest.com.pl 07.03.08, 22:52 Glowe sobie przetresuj. To ze jestes troche bardziej rozwiniety od zwierzat (chociaz zaczynam w to watpic) nie znaczy ze masz prawo do rozporzadzania nimi. Jak lubisz ogladac tresure to sobie zone tresuj a dzikie zwierzeta zostaw w spokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Drodzy ekolodzy teraz macie tak zjechana opin IP: *.yamana.com 06.03.08, 15:49 Drogi Normie, Jestes przyglupem. Udzial zwierzat w cyrkach jest krytykowany przez rzeczywiscie NORMALNYCH ludzi i niedopuszczany w wiekszosci krajow. Wstyd dla Polsatu. (I tak na marginesie - w Stanach ten program byl pokazywany w 80-tych latach, od tego czasu sporo sie zmienilo, i to nie za sprawa "ekologow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA nie bądźmy egoistami IP: *.koba.pl 07.03.08, 11:50 Jak te zwierzęta są traktowane? One nie mają głosu ani prawa wyboru. Człowiek jest silniejszy, to je zmusza i maltretuje. Nie jesteśmy jedynymi żyjącymi istotami, które czują.. Ja od poczattku wiedziałam, ze tego ogladać nie będę. Pomysł dobry, ale bez udziału "dzikich" zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 08.03.08, 20:59 To zobaczcie coś na temat cyrku zalewski empatia.pl/str.php?dz=5&id=530 i jak zmusza się zwierzęta do wykonywania "sztuczek" www.circuses.com/ Jeśli to Was nie rusza to nie jesteście ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 07:23 wieczne protesty są domeną ludzi o ciasnych horyzontach. ekolodzy muzułmanie mohery itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 193.111.166.* 06.03.08, 13:47 ekolodzy chca po prostu zeby polsat im zaplacil. to wyjatkowe mendy. taaa zwierzeta sie meczą. mecza sie tez w zoo, a najbardziej sie mecza na wolnosci, gdzie w kazdej chwili moga byc zjedzone przez drapieznika. ech kretyni... pies tez sie meczy jak sie go tresuje? ja mysle, ze raczej swietnie sie bawi. podobnie jest z reszta zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.com 06.03.08, 14:09 Gość portalu: miu napisał(a): > ech kretyni... pies tez sie meczy jak sie go tresuje? > ja mysle, ze raczej swietnie sie bawi. podobnie jest z reszta > zwierzat. Pies to tylko formalnie jest zwierzę. Pies jest w całości sztucznym stworem wyhodowanym przez człowieka dla jego przyjemności. Człowiek w pędzie do zabawy stworzył takie kaleki jak bassety, mopsy czy wiele podobnie nieporadnych i męczących się przez całe życie ras. To dopiero jest okrucieństwo. Prawdziwe zwierzęta nie są już przez ludzi tak kochane: stada zdziczałych wiejskich burków co roku mordują na polach tysiące małuch zajączków, bażantów, kuropatw czy sarenek. Chłopstwo specjalnie wypuszcza kundle do lasu, aby się najadły. I nikogo to nie obchodzi, zaś nad zapchlonym efektem rui niezliczonych Perełek z równie licznymi Burkami pochyla się z troską każdy "przyjaciel zwierząt", buduje się dla tego schroniska, wydaje środki budżetowe, piszczy i sapie w zachwycie. Gdyby głupota miała skrzydła, to Polska byłaby pierwszym krajem powietrznym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.eastwest.com.pl 07.03.08, 22:54 Znalazl sie oswiecony tresor Odpowiedz Link Zgłoś
tata502 Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 07:53 ci co tak walczą o dobro zwierząt to banda zacofanych ludzi.zwierzęta w cyrku są od dawien dawna i nikomu to nie przeszkadzało.znowu świat będzie miał z nas pośmiewisko.proszę mi wskazać kraj w którym odbyły się te programy i ktoś krytykował występy zwierząt.niestety polska to kraj absurdów i nierobów którzy zrobią wszystko aby było o nich słychać tzn. coś robimy tylko czy przy tym myślimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:37 Rzeczywiście, były od zawsze i tak jest super. Wróćmy może jeszcze do prowadzania niedźwiedzia na łańcuchu po wsiach, przecież to też było super i nikomu nie przeszkadzało. A ile zabawy! Dramat i porażka, tyle mogę powiedzieć. Zarówno ze strony Polsatu, jak i opłaconych pseudogwiazdek, nie mówiąc już o mediach, które nagle teraz sobie o tym przypomniały, jak już omówiły personalia występujących i prowadzących i zabrakło im plotkarskich tematów. A co do tego, że świat będzie miał z nas pośmiewisko: owszem, będzie. Tyle że z odwrotnych powodów, niż się szanownemu panu wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 12:09 Ja proponuję rzucanie chrzecijan na pożarcie lwom ;-) -- ♥ Nieboska satyra Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 09:01 jest jeszcze parę starych tradycji, które można by przywrócić: Palenie na stosie czarownic Pręgierz na rynku - to mogłoby być ciekawe Wbijanie na pal - dla niektórych Pańszczyznę - w wersji unowocześnionej: zakaz zmiany miejsca pracy. To już prawie jest, dotyczy lekarzy, nauczycieli itp. I najciekawsza propozycja - tzw prawo "pierwszej nocy" w wersji nowoczesnej, dotyczy dyrektorów i ogólnie zwierzchników, w wypadku ślubu personelu, płeć do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy gość Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 11:06 Zajmijcie się pasożyty TARCZĄ ANTY.Pokażcie waszą siłę.Pitolić o muszce, biedronce czy innym liszaju potrafi każdy głupek.A może bierzecie łapówy od POPRAWNYCH POLITYCZNIE w dolarach lub w euro by szkodzić POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 14:35 "kazdy głupek" wie również o tym, że 29 marca w Słupsku odbywa się demo przeciwko tarczy. Jak ktoś o tym nie wie, to ja już nie wiem, pod którym kamieniem żyje. :( www.m29.bzzz.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.jg.vectranet.pl 06.03.08, 11:41 Prawo chroni zwierzęta w większości cywilizowanych krajów. Ochrona zwierząt nie świadczy o zacofaniu kraju i nie ma nic wspólnego z "nieróbstwem" tata502, jesteś przygłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra-san Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:41 sam się ośmieszasz... chcesz przykładu, tak? proszę bardzo, w Anglii od ok 5 lat jest zakaz tresowania dzikich zwierząt. w cyrku nie zobaczysz słoni, małp itp. i jakoś ludzie tutaj potrafili zrozumieć, że los zwierząt jest ważniejszy niż prymitywna rozrywka:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.ckp.pl 06.03.08, 11:57 > w Anglii od ok 5 lat jest zakaz > tresowania dzikich zwierząt. w cyrku nie > zobaczysz słoni, małp itp. Ale "Raid", który zabija komary na śmierć jest bez żadnych sprzeciwów nie tylko sprzedawany i używany, ale też powszechnie reklamowany w TV, oczywiście za pieniądze. I nikogo z obrońców zwierząt to nie bulwersuje? Hipokryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 193.111.166.* 06.03.08, 13:49 ekolodzy to rasisci - chroniac zwierzeta kieruja sie rasą. Komarow nie chronia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.jg.vectranet.pl 06.03.08, 15:04 > ekolodzy to rasisci - chroniac zwierzeta kieruja sie rasą. Komarow > nie chronia. Kiu według twojego rozumowania prawo jest niesprawiedliwe bo za zabicie człowieka dostaje się dożywocie a za zabicie bakterii nie ma żadnej kary. Otóż prawo jest sprawiedliwe tylko piszą je ludzie mądrzy i rozsądni a nie paranoicy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.eastwest.com.pl 07.03.08, 23:01 Skad takie przyglupy sie biora??? Raid???? ...debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 14:11 sandra-san napisała: > sam się ośmieszasz... chcesz przykładu, tak? proszę bardzo, w Anglii > od ok 5 lat jest zakaz tresowania dzikich zwierząt. w cyrku nie > zobaczysz słoni, małp itp. i jakoś ludzie tutaj potrafili zrozumieć, > że los zwierząt jest ważniejszy niż prymitywna rozrywka:P ========================================== Czy mam rozumiec, ze wszystkie psy obronne, policyjno/poszukiwaczo/tropiace, mysliwskie (angielska tradycja polowania na lisa), tudziez wytresowane ptaki i zwierzeta lowieckie (sokoly, wydry) sa do Anglii importowane z barbarzynskich krajow, a ich posiadanie moze byc nielegalne? A co z psami-przewodnikami dla niewidomych? Przeciez stress odpowiedzialnosci (tak, to nie pomylka) dla tych psow to ciezka harowa, a porownanie do cyrkowego wystepu to smieszna, wesola zabawa. O poswieceniu psow ratowniczych oddajacych zycie wbrew naturalnym instynktom tez trzeba ci przypominac? Co o tym wszystkim mowi angielskie, hipokryzyjne jak widac, prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 14:37 Chyab wyraźnie było napisane "DZIKICH zwierząt". Niektóre zwierzęta są udomowione, szerloku. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 15:30 Gość portalu: m napisał(a): > Chyab wyraźnie było napisane "DZIKICH zwierząt". Niektóre zwierzęta są > udomowione, szerloku. ====================================== A gdzie ty widziales "DZIKIE" zwierzeta w cyrku? Pogielo ciebie do szczetu! To sa dziesiate pokolenia jak najbardziej udomowionych zwierzat, dla ktorych publiczne wystepy to zabawa. O ile dobrze pamietam chodzi o zakaz SPREDAZY do cyrkow zwierzat pochodzacych z przemytu, posrednio eliminujac proceder nielegalnych safari w koloniach Korony. Bywaly bowiem przypadki kupna dzikich zwierzat, ale dla celow wylacznie reprodukcjnych. Dzikiego zwierzecia nie da sie "ulozyc", i tylko glupcy (albo prowadzacy cyrkowe wystepy) uzywaja tego "mrozacego krew w zylach" przymiotnika. Ale wtedy chodzilo glownie o wzgledy weterynaryjno - sanitarne (choroby tropikalne), a nie widzi-mi-sie "ekologow" pyskujacych za pieniadze o "meczarniach" zwierzat w cyrkach. Gwarantuje Ci, ze te zwierzaki maja lepsze warunki zycia (i smierci), niz niejedno zwierze "domowe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu-166 Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 16:36 O czym ty mówisz? Widziałeś kiedyś udomowionego ( pl.wikipedia.org/wiki/Domestykacja_zwierz%C4%85t ) dorosłego niedźwiedzia lub tygrysa? Te zwierzęta nie są udomowione lecz tylko oswojone ( pl.wikipedia.org/wiki/Oswajanie_zwierz%C4%85t )a to spora różnica. Jak oswojonemu tygryskowi lub misiowi strzeli coś do łba to potrafi w ciągu kilu sekund okaleczyć lub zabić nawet swojego opiekuna. Więc nie p*eprz, że w cyrku nie ma dzikich zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra-san Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 19:28 myślę,że jesteś głęboko upośledzony. przykro mi bardzo. bo zgodnie z twoim rozumowaniem nie ma żadnej różnicy pomędzy psem, a np. tygrysem. pies to zwierzę domowe, który nie męczy się za bardzo śpiąc w łóżku(mój pies to uwielbia). każde zwierzę zasługuje na szacunek.... w cyrku się ich go pozbawia. "Zwierzęta cyrkowe Przytupują do taktu niedźwiedzie, skacze lew przez płonące obręcze, trzaska bat i muzyka brzęczy, trzaska bat i kołysze oczy zwierząt, słoń obnosi karafkę na głowie, tańczą psy i ostrożnie kroki mierzą. Wstydzę się bardzo, ja - człowiek. Źle się bawiono tego dnia: nie oszczędzono hucznych oklasków, chociaż ręka dłuższa o bat cień rzucała ostry na piasku." W.Szymborska PS: ludzie, nieco empatii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezbyt rozbawiona Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.yamana.com 06.03.08, 15:54 darkraj, poczekaj na mozliwosci transplantacji mozgu - moze ci sie poprawi. Takiego steku bzdur nie czytalam dawno Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 16:06 Gość portalu: niezbyt rozbawiona napisał(a): > darkraj, > > poczekaj na mozliwosci transplantacji mozgu - moze ci sie poprawi. > Takiego steku bzdur nie czytalam dawno ======================================== Mam nadzieje, ze dawca nie bedziesz ty ani zaden podobny oplacony ignorant i oszolom. Kiedy zabiera sie glos w dyskusji, trzeba miec chociaz pojecie, o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:27 No właśnie, drogi dakraju, wyzywanie od opłaconych oszołomów od razu jasno pokazuje, kto o czym jakie ma pojęcie. Czasu na dyskusję z polaczkami szkoda. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) w innych krajach już zakazano !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:35 Występy dzikich zwierząt w cyrkach zakazane są w Skandynawii, ponad 150 miastach Wielkiej Brytanii, Austrii, na Węgrzech a także w niektórych miastach Australii, Nowej Zelandii, Szwajcarii, Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: w innych krajach już zakazano !!! 06.03.08, 14:21 No i słusznie że zakazano. Tresowanie zwierząt dla samego tresowania ku uciesze gawiedzi jest rozrywką rodem z XV wieku... NIKT mi nie wmówi, że siedzacy w klateczce 2 x 2 metry tygrys czy lew ma "świetne warunki", nikt mi nie wmówi, że wożenie w kontenerach po całej Polsce (bo w końcu cyrk to interes obwoźny), zwierząt nie stresuje i ogólnie dobrze im służy. Nikt mi nie wmówi, że cyrk bez zwierzat cyrkiem nie jest. Tak BTW to myślę, że gdyby w Polsce nie było takiego ciśnienia na jednosezonowe "pseudogwiazdy" programy typu "Gwiezdny Cyrk" też racji bytu by nie miały. Codziennie czuję się bardziej zażenowana poziomem ludzi, którzy jako "gwiazdy" społeczeństwu są przedstawiani - Mroczki, Cichopki, Frytki, Natasze Urbańskie, Agnieszki Popielewicz i mnóstwo podobnych ludzi, których jedynym życiowym dorobkiem jest załapanie się z castingu do podrzędnego serialiku. Programy z udziałem "gwiazd" sprowadzają się do numerów typu "zjedz jądra wołu a wygrasz cośtam". Codziennie widzę straszną pauperyzację "gwiazd", ich upadek, chodzenie od bankietu do bankietu, poniżanie się na "koncertach" w hipermarketach, telezakupach Mango itp. Mam wrażenie, że bedąc aktorem serialowym w Polsce nie da się żyć z godnością bo prędzej czy później ląduje się w jakichś "tańcach na lodzie" i innych cyrkach. Skacząc po kanałach wczoraj wieczorem natknęłam się na uwłaczajace przedstawienie w formie Big Brother VIP (hehehe VIP???) w którym to programie lubiany poniekąd przeze mnie aktor Jarosław Jakimowicz chodził na czworaka w przebraniu owcy a jakis inny koleś udawał, że z nim kopuluje... Strasznie to smutne. Z całego serca współczuję ludziom, którzy by zarabiać muszą się tak poniżać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 83.13.98.* 06.03.08, 13:16 To ja tylko zacytuje Chrisa Rocka mowiacego o pewnym wypadku podczas pokazow tresury tygrysa: "The whole world's going crazy, man. Siegfried and Roy, the tiger bit the man in the head, and everybody's mad at the tiger. Talk about the tiger went crazy. That tiger ain't go crazy, that tiger went TIGER! You know when the tiger went crazy? When the tiger was riding round on a little bike with a Hitler helmet on: "Oh, sh*t, I'm a crazy tiger. Oh, Lord, I'm crazy. What is I gon' do?" Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 15:06 Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a): > To ja tylko zacytuje Chrisa Rocka mowiacego o pewnym wypadku podczas pokazow > tresury tygrysa: > > "The whole world's going crazy, man. Siegfried and Roy, the tiger bit the man i > n > the head, and everybody's mad at the tiger. Talk about the tiger went crazy. > That tiger ain't go crazy, that tiger went TIGER! > > You know when the tiger went crazy? When the tiger was riding round on a little > bike with a Hitler helmet on: "Oh, sh*t, I'm a crazy tiger. Oh, Lord, I'm crazy > . > What is I gon' do?" > > Pozdrawiam. ======================================= Niekoniecznie. Zwierzeta w cyrkach (tak jak ten tygrys) sa pokoleniami po ich poprzednikach w przewazajacej wiekszosci takze urodzonymi w warunkach domowych. Tak, domowych, bo porownujac warunki zwierzat gospodarskich (a niejednokrotnie nawet psow), zwierzeta w cyrkach traktowane sa raczej jak czlonkowie rodziny. Te zwierzeta instynktownie traktuja prace jako zabawe. Pomijam sytuacje stressowe, kiedy przestraszone lub chore (cierpiace) zwierze "ugryzie" opiekuna, bo ten tego w pore nie spostrzegl lub zlekcewazyl. Ich instynkty zabijania (polowania) sa praktycznie wyeliminowane, czasami bywaja to tylko odruchy obronne. Niech zreszta ktos mi pokaze nie podrapanego chociaz raz wlasciciela kota, czy "nie dziabnietego" przewodnika psa. Szczerze mowiac, nigdy nie widzialem tygrysa jezdzacego na rowerze w hitlerowskim kasku. Dla ludzi/gapiow moze to miec swoja wymowe. Dla tygrysa bylaby to kolejana zabawa, i watpie, zeby z tego powodu przezywal stressy, ze nie jest tygrysem (tym w znaczeniu: postrachem ludzi). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 83.13.98.* 06.03.08, 16:27 > Zwierzeta w cyrkach (tak jak ten tygrys) sa pokoleniami po ich > poprzednikach w przewazajacej wiekszosci takze urodzonymi w > warunkach domowych. A co to za argument, ze sa potomkami zwierzat urodzonych w niewoli? Czyzbys wyznawal teorie ewolucji Lamarcka? Miejsce tygrysa jest w naturalnym srodowisku - mam nadzieje, ze w koncu pokaze ktorej gwiezdzie jak potrafi bawic sie swoja ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 16:44 Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a): > > Zwierzeta w cyrkach (tak jak ten tygrys) sa pokoleniami po ich > > poprzednikach w przewazajacej wiekszosci takze urodzonymi w > > warunkach domowych. > > A co to za argument, ze sa potomkami zwierzat urodzonych w niewoli? Czyzbys > wyznawal teorie ewolucji Lamarcka? > > Miejsce tygrysa jest w naturalnym srodowisku - mam nadzieje, ze w koncu pokaze > ktorej gwiezdzie jak potrafi bawic sie swoja ofiara. =================================== A psy? A koty? A swinie, krowy i reszta "domowego" inwentarza, nie wylaczajac golebi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 83.13.98.* 06.03.08, 17:52 Psy sa udomowiane od ok. 15 tysiecy lat - w ciagu tego czasu zwierzeta dobierano m.in. na podstawie charakteru, dzieki czemu obecnie gatunek ten jest bardzo blisko zwiazany z czlowiekiem. Na tyle blisko, ze badania wykazuja, ze psy potrafia lepiej rozpoznawac nastroje ludzkie, niz spokrewnione z nami i inteligentniejsze szympansy. Dzikich zwierzat zyjacych obecnie nie hodowano nigdy na taka skale (obecnie tygrysow jest na swiecie kilkadziesiat tysiecy, podczas gdy psow jest ok. 400 milionow) - ich instynkty wciaz sa rozbuchane i to, ze przodkowie jakiegos tygrysa przez 2 albo 3 pokolenia byli wychowywani w cyrku niczego nie zmienia. Pies to towarzysz, tygrys to tygrys. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 19:30 Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a): > Miejsce tygrysa jest w naturalnym srodowisku Ignorancie, nie ośmieszaj się... Te zwierzęta na wolności szybko by zginęły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:32 haha :D W takim razie zamknijmy wszystkie zwierzęta w klatkach zoo, bo inaczej na pewno wyginą! (swoją droga, wyłącznie dzięki naszej ekspansywności) Dzięki tobie już wiem jak powinnam NAPRAWDĘ pomagać zwierzętom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szklanka Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 19:19 bzdury gadasz. Sam pomysl (tak, pomysl! to nie takie trudne): ogrody zoologiczne strasznie sie trudza, by rozmnozyc trzymane przez siebie zwierzeta, gdy juz to im sie czasem uda, jest sensacja na caly swiat. I ty twierdzisz, ze to, nad czym trudza sie ludzie w ogrodach zoologicznych, bez problemu przyszlo wlascicielom cyrkow? Te pokolenia tygrysow i sloni zyjace w cyrkach i radosnie mnozace sie jakby nie mialy nic innego do roboty. Glupis i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.eastwest.com.pl 07.03.08, 22:57 Nie jestem zacofana, jestem mloda osoba, studentka i nie podoba mi sie pomysl Polstau ani troche. Moze tata502 troszeczke jest zacofany?? Moze zatrzymal sie kilkadziesiat lat temu w rozwoju??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.ostrog.net.pl 06.03.08, 09:01 kolejny prymitywny program, myslalem ze po gwiazdy tancza na lodzie nie bedzie juz nic gorszego, mylilem sie, kto oglada taki shit?? czekam z niecierpiliwoscia na inne pomysly, moze gwiazdy tancza przy rurce albo gwiazdy w prosektorium?? polsat zrobil sie taka denn stacja ze glowa bili tak samo publiczna tv Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 09:02 jaki polsat, taki program Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 66.129.89.* 06.03.08, 10:18 gwiezdny burdel;) Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 10:43 tak co to ekolodzy sa swietymi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drosta1 Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:31 Taki program już był w publicznej lata temu, K. Strassburger zdaje sie w czasie akrobacji nabawił się kontuzji a słoń się zes..ł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seler naciowy Polacy nie zgadzają się na ekologów w Polsce IP: 87.204.12.* 06.03.08, 11:33 Wszelkie ruchy ekologiczne powinny zostac zdelegalizowane. Skoro ekolodzy maja prawo "żądać" ja tez ŻĄDAM delegalizacji ruchów ekologicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Polacy nie zgadzają się na ekologów w Polsce IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:03 Zadaj . Mozesz nawet w ramach protestu dokonac samospalenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beuthen Bożaka trzeba leczyć IP: 87.204.12.* 06.03.08, 11:35 facet wychował swojego psa karmiąc go marchewka i sałatą. Twiedzi do dzisiaj że kazde zwierze w tym człowiek może byc wegetarianinem. Ciekawe czy pozostawił swojemu pieskowi jakiś wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Bożaka trzeba leczyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:39 czyli znęcał się nad psem, powinien zostać zbojkotowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Bożaka trzeba leczyć IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:05 Moze by tak was przerobic na karme dla psow ?. Swiat na tym na pewno nie ucierpi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:37 czy ekolodzy oprotestują również filmy ze zwierzętami? Przecież w uwolnić orkę jest tresowana orka, w Lassie wróć tresowany pies, czemu nie oprotestowali Ogniem i mieczem? Praktycznie w każdym filmie są tresowane zwierzęta... Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:38 > Ludzie z Polsatu, zobaczcie Cirque du Soleil i zostawcie zwierzęta w > spokoju O tym samym pomyślałam. Program Polsatu z pewnością będzie zupełną porażką, sądząc po zapowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.aster.pl 06.03.08, 11:44 ja w ogole sie zastanawiam, kto takie cuda oglada?\jakiego typu osoby przygiaga tego typu program? rzyznaje, raz w zyciu obejrzalam taniec z gwiazdami, w celu popatrzenai na falujacy biust cichopkowej i to wszystko, nudne, nudne, nudne.... nie rozumiem idei tych programow, taniec na lodzie? a teraz ten cyrk? to naprawde jest cyrk... wiadomo, ze chajzer czy wolszak nie powiedza zlego slowa, wszak kontrakt juz podpisany... argument, ze 'cyrki istnieja od dawna' nie przestaje mnie smieszyc. dawniej palono czarownice na stosie, ucinano reke za kradziez, gwalcono kobiety na porzadku dziennym, wierzono, ze ziemia jest plaska, za dlugi brano do walk gladiatorow, posiadano ludzi na wlasnosc... dawniej tez mielismy braci ka jako prezydenta i premiera.... to co, wracamy? zenula jakich malo, niech sie wstydzi ten, kto to oglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:40 jestem osoba, ktora wychowala sie w cyrku. znam cyrk od potrzewki. wiezcie mi, ze zwierzeta hodowlane maja gorsze warunki zycia niz te w cyrku. czy ktos protestuje, gdy kon zaprzegany jest do wozu lub plugu? to przeciez takze nie sa naturalne dla konia czynnosci. czy ktos jest przeciwny pracy sloni w lasach Indonezji czy Tajlandii? przeciez nauczenie sloni takiej pracy to tez tresura. a psy - czy ktos protestuje, kiedy psy uczone sa aportowania albo biegania miedzy pacholkami czy tez gdy biegaja w zaprzegach? Czy ekolodzy nie mogliby zajac sie naprawde waznymi sprawami? hodowlami, ktore nie przestrzegaja zadnych norm, gdzie zwierzeta naprawde cierpia? Widze, ze ekologiczni pr-owcy dzialaja - trzeba uczepic sie popularnego tematu aby sie wypromowac. tylko czy to w jakikolwiek sposob sluzy celom statutowym fundacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajetan_tempe Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.umwd.pl 06.03.08, 12:04 Istnieje podstawowa różnica pomiędzy pracą zwierząt, która zapewni byt człowiekowi i zwierzęciu, a głupią rozrywką, która służy tylko uciesze tłumów. Ale przyznaję, że ekolodzy (coraz bardziej szerokie jest znaczenie tego słowa) powinni również zajmowac się łamaniam prawa w hodowlach - mam nadzieję, że tym też się zajmują :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:09 Bo zajmuja sie . Niestety czlowiek nie obejdzie sie bez chleba i igrzysk , czytaj schabowego i cyrku Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 16:37 Gość portalu: markus napisał(a): > Bo zajmuja sie . Niestety czlowiek nie obejdzie sie bez chleba i igrzysk , > czytaj schabowego i cyrku ==================================== Czyli: Boze, jakiego mnie stworzyles, takiego mnie masz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xeo Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.08, 11:42 To normalny wstyd żeby w Polsce - kraju należącym do EU tolerować zwierzęta w cyrku a już kompletnym buractwem jest robienie z tego show w tv - a może lepiej panie Wolszczan i Terentiew same poskakają przez płonącą obręcz albo postoją na głowie ? To będzie wtedy naprawdę wielki show i taniej będzie niż tresura słoni . Czy prywatne stacje TV naprawdę muszą zamieniać społeczeństwo w bandę debili z wypranymi mózgami ? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:49 Te same wrażliwe artystki które tu dla forsy i poklasku się kompromitują będą opowiadały żenujące pierdoły o tym, jak to kochają zwierzątka w kolorowych pisemkach obrazkowych i programikach dla kucharek... A ogłupiały "konsument popkultury" łyknie i jedno, i drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
cosczegoniebylo Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:50 "To nie są zwierzęta z Cyrku Zalewski, ale sprowadzone ze Szwajcarii i Danii - mówi Terentiew." Aha, czyli w grę wchodzi jeszcze niehumanitarny transport zwierząt w celach rozrywkowych. "Ekologów Chajzer nazywa ludźmi myślącymi ortodoksyjnie o "poglądach średniowiecznych" Czy to że w średniowieczu zwierzęta traktowano przedmiotowo ub używano je jako produkt żywnościowy ma oznaczać, że mamy zachowywać się jak w średniowieczu? Żyjemy w cywilizowanym świecie, walczymy o równouprawnienia zapominając, że człowiek jest nieczuły na wyrządzanie krzywdy (zarówno fizycznej jak i psychicznej) bezbronnym zwierzętom. Cyrk jest smieszny, ale nie dla zwierząt! www.petycje.pl - tutaj możemy wyrazić swój sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
cosczegoniebylo Cyrk jest śmieszny ale nie dla zwierząt 06.03.08, 11:50 "To nie są zwierzęta z Cyrku Zalewski, ale sprowadzone ze Szwajcarii i Danii - mówi Terentiew." Aha, czyli w grę wchodzi jeszcze niehumanitarny transport zwierząt w celach rozrywkowych. "Ekologów Chajzer nazywa ludźmi myślącymi ortodoksyjnie o "poglądach średniowiecznych" Czy to że w średniowieczu zwierzęta traktowano przedmiotowo ub używano je jako produkt żywnościowy ma oznaczać, że mamy zachowywać się jak w średniowieczu? Żyjemy w cywilizowanym świecie, walczymy o równouprawnienia zapominając, że człowiek jest nieczuły na wyrządzanie krzywdy (zarówno fizycznej jak i psychicznej) bezbronnym zwierzętom. Cyrk jest smieszny, ale nie dla zwierząt! www.petycje.pl - tutaj możemy wyrazić swój sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKAA !!! ---> Petycja <--- !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:54 Zobacz petycję www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2980 Odpowiedz Link Zgłoś
estees Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 11:54 Uwolnić słonia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.08, 11:57 teraz mamy czasy EKO-TERRORU i EKO-DEBILIZMU. ten klub Gaja niech po wsiach jeźdxi psy z łańcucha spuszczać. ps. ja do cyrku nie chodzę bo zwierzęta tylko w naturalnym środowisku lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:07 Gość portalu: rowerzysta napisał(a): > teraz mamy czasy EKO-TERRORU i EKO-DEBILIZMU. ten klub Gaja niech po > wsiach jeźdxi psy z łańcucha spuszczać. ps. ja do cyrku nie chodzę > bo zwierzęta tylko w naturalnym środowisku lubię. Czyli na patelni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 14:44 Drogi rowerzysto, jak widać nie masz pojęcia o polskim ruchu prozwierzęcym. spieszę z pomocą! Musisz wiedzieć, że podobnie jak i w innych dziedzinach życia, jest on wy-pro-fi-lo-wa-ny (tak wiem, trudne słowo), i istnieje naprawdę DUŻO organizacji, a każda z nich zajmuje się nieco innymi rzeczami. Jedne walczą o poprawę bytu bezdomnych zwierząt i humanitaryzację schronisk, inne zajmują się problemem futer, inne hodowli zwierzęcych, jeszcze inne wiwisekcją czy zwierzętami wykorzystywanymi w rozrywce. wiedz więc, drogi rowerzysto, że robić wszystko na raz = nie robić nic. Osobiście bardzo cieszę się, że ruch w Polsce jest tak rozwinięty, i że nadal się rozwija. Niestety, mentalność Polaków odnośnie zwierząt nadal jest iście śrendiowieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Nina Terentiew - gwiazda telewizji każdego ustroju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.08, 12:06 Pasuje do niej powiedzenie: Czepiło się gó.. okrętu i krzyczy, że płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Nina Terentiew - gwiazda telewizji każdego us IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:11 Tylko sie nie utop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autostrady TAK dzieki ekologom ginie codziennie 30 osob!!!! IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 12:07 gdzie byliscie darmozjady jak niemcy budowali swoje autostrady czy francuzi?? gdzie mamy elektrownie atomowe?! dzieki wam jestesmy skansenem europy wy bandocw..ikow!! co do ochrony zwierzat, to kazdy zdrowy umyslowo czlowiek szanuje zwierzaki i nie musi byc jakims zafajdanym ekologiem zeby je chronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: dzieki ekologom ginie codziennie 30 osob!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:11 skoro szanujesz zwierzaki to też jesteś ekologiem, ty dermozjadzie! Ekolog jesteś, a nawet ... kryptoekog. Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: dzieki ekologom ginie codziennie 30 osob!!!! IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:11 wiec chron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamana Re: dzieki ekologom ginie codziennie 30 osob!!!! IP: *.dialog.net.pl 06.03.08, 12:14 Proponuje aby te pseudo gwiazdy robiace "karierki" za wszelka cene zaczely skakac przez plonaca obrecz i zonglowaly pilka na nosie :-/ Polsat?kto oglada polsat? p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonik Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.punkt.pl 06.03.08, 12:10 niech sami skacza jak pajace ale niech nie morduja biednych zwierząt, ja juz na cos takiego nie mogłabym patrzeć.Wszyscy wiemy jak traktuje sie zwierzęta w cyrku. i nie wyobrażam sobie być aktorem robiąc cos tak obrzydliwego.ci aktorzy którzy beda zmuszac zwierzęta do pokazów sa u mnie na marginesie.Zamiast napietnowac takie zjawiska sami biora w tych torturach udział, gdzie/ w Polsce oczywiscie.Oglądalność z mojej strony ZEROWA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:13 Aktorzy robią to tylko dla kasy, ...prywatnie kochają pieski i kotki. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 12:14 Po raz kolejny pomylka w nomenklaturze: EKOLOG to naukowiec. Ekologia to dziedzina biologii. Zwierzeta z cyrku maja z nia tyle wspolnego, co cyrkowy namiot z architektura budowy okretow. To stwierdziwszy, uwazam, ze pomysl z tresura dzikich zwierzat jest poroniony. Owszem, konie, psy, czemu nie - ale trzymanie dzikich kotow i sloni w cyrku to jakas chora pomylka. Ciekawe czemu tego programu nie nadawal nikt w Anglii, Kanadzie, Francji, Niemczech... Czy naprawde powinnismy brac przyklad z BIalorusinow i Portugalczykow jesli chodzi o traktowanie zwierzat? Dziekuje bardzo. Programu ogladac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczucie wstydu Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.punkt.pl 06.03.08, 12:18 Wy kretyni nie widzicie,że coraz mniej jest cyrków, a dlaczego bo ludzie zaczynaja rozumiec hańbę i męczarnie tych biednych zwierząt.I dziwi mnie,że aktorzy zgadzaja sie na cos takiego,.moge sie założyc,że nosza na sobie futerka z prawdziwych zwierząt,barbarzyńcy.Jak będziecie je batem ćwiczyc to zajrzyjcie w ich smutne oczy,ciekawe czy bedziecie mieli geby usmiechniete?Proponuje ten program zbojkotowac i oprotestowac.A Polsat u mnie jest przegrany. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 15:56 Gość portalu: uczucie wstydu napisał(a): > Wy kretyni nie widzicie,że coraz mniej jest cyrków, a dlaczego bo ludzie zaczyn > aja rozumiec hańbę i męczarnie tych biednych zwierząt.I dziwi mnie,że aktorzy z > gadzaja sie na cos takiego,.moge sie założyc,że nosza na sobie futerka z prawdz > iwych zwierząt,barbarzyńcy.Jak będziecie je batem ćwiczyc to zajrzyjcie w ich s > mutne oczy,ciekawe czy bedziecie mieli geby usmiechniete?Proponuje ten program > zbojkotowac i oprotestowac.A Polsat u mnie jest przegrany. ======================================== Czy moge spytac, ile placa od postu? No bo nie sadze, zeby ktos rozumny wyartykulowal z siebie taki stek bzdur. Zadnego zwierzecia nie TRESUJE sie batem, skonczony TUMANIE!!! Uzycie trzasku bicza jest wylacznie widowiskowym sygnalem do nastepnej zabawy. Tak, bo dla cyrkowych zwierzat, to jest zabawa. To nie sa konie, ktore twoj tato musial okladac batogiem, zeby ciagnely woz przeciazony ponad miare. Widzicie go, ekolog-lebiega od siedmiu bolesci. Naturalne futerko albo kozuszek? A dlaczegoz by nie? Schaboszczak, szyneczka albo beef strogonoff? Nie odmowie. Skorzane, buty, plaszcz albo kurtka? Jak najbardziej. No, i co? Chcesz 95% ludnosci swiata uszczesliwiac swoimi durnymi dywagacjami? Ja nie mam zamiaru poprawiac po Stworcy. Jesli On to kiedys zmieni, to Jego wola. Narazie robie tak, jak On ten swiat urzadzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.eastwest.com.pl 07.03.08, 23:15 A Ty skad wiesz jak sie dzikiego lwa tresuje?? Nie batem?? Przez rozmowe?? Chyba na glowe upadles. Albo z Polsatu jestes. Jedna rzecz to jedzenie miesa a inna to dla waszej radosci i zapelnienia czasu kazac siadac tygrysowi na krzesle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjno kto da więcej IP: *.chello.pl 06.03.08, 12:20 Polsat musi po prostu zapłacić ekologom haracz i wtedy będą siedzieć cicho. W tej chwili opłaca ich pewnie TVN :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: kto da więcej IP: 91.64.92.* 06.03.08, 12:31 Nie kazdy sie pusci za piec zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klkjnohn Re: kto da więcej IP: *.chello.pl 06.03.08, 12:46 ale ekolodzy tak Odpowiedz Link Zgłoś