arnold7 15.09.03, 23:02 Proces, ktory niektorym millerkokwasniewskopodobnym nie przypadnie do gustu. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: Kondensacja 15.09.03, 23:05 Wedlug czolowego folksdojcza - Claisena: kondensacja estrów (zawierających atomy wodoru w położeniu a) w środowisku zasadowym. Karboanion, powstały z jednej cząsteczki estru, przyłącza się do węgla grupy karbonylowej drugiej cząsteczki estru, w wyniku czego powstaje odpowiedni ketonoester (np. z estru etylowego kwasu octowego CH3COOC2H5 - ester etylowy kwasu acetylooctowego CH3COCH2COOC2H5). Mozna to przelozyc na praktyczne dzialania. Ale zas bydzie larmo:)))) Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kondensacja 15.09.03, 23:06 Kondensacja Kondensacja, 1) zagęszczenie, stężenie czegoś. Stynzo sie sam cosik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder Re: Kondensacja IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 16.09.03, 01:44 arnold7 napisał: > Proces, ktory niektorym millerkokwasniewskopodobnym nie przypadnie do gustu. > > Pyrsk! > ludzie som juz naladowani? wiec trzeba wykozystac energie? trzeba umiec ja wykozystac! z takimi umiejetnosciami to nic nie osiagniecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Billi The Kid Re: Kondensacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 15:41 Ja wykorzystam energie na skopaniu ci dupy mrW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder Re: Kondensacja IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 16.09.03, 22:13 chcesz sie umowic na rundke?! bede bardzo zaszczycony jak ci skuje ten debilny pysk!!! Gość portalu: Billi The Kid napisał(a): > Ja wykorzystam energie na skopaniu ci dupy mrW Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kondensacja 16.09.03, 22:56 Gość portalu: builder napisał(a): > chcesz sie umowic na rundke?! > > bede bardzo zaszczycony jak ci skuje ten debilny pysk!!! > > > Gość portalu: Billi The Kid napisał(a): > > > Ja wykorzystam energie na skopaniu ci dupy mrW A mialo byc o kondensacji...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder Re: Kondensacja IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 16.09.03, 23:35 arnold7 napisał: > Gość portalu: builder napisał(a): > > > chcesz sie umowic na rundke?! > > > > bede bardzo zaszczycony jak ci skuje ten debilny pysk!!! > > > > > > Gość portalu: Billi The Kid napisał(a): > > > > > Ja wykorzystam energie na skopaniu ci dupy mrW > > A mialo byc o kondensacji...... > > no wlasnie?! skondensowalo sie w nadmierze! i powiedz temu ciulowi, zeby nie igral, bo mu tem leb do oleju wloze! Odpowiedz Link Zgłoś