gazaj 12.08.08, 07:46 KOnkurencja jest jak najbardziej wskazana. Ale marszałek nie podskoczy rządowi, bo go po prostu wypieprzą, jak wypieprzyli Moszyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polsz debilizm czystej wody 12.08.08, 09:53 spólka należąca do samorządowców nigdy nie będzie konkurencją dla spółki państwowej. Czy samorząd śląska będzie dokładał do rozwoju kolei na Mazurach? Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: debilizm czystej wody 13.08.08, 07:30 Wszyscy kombinują... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shpt Marszałek chce utrzeć nosa rządowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 11:22 Jeśli marszałek jest w stanie twardo powiedzieć "nie", a to co jest napisane w tym artykule jest prawdą to jest to chyba jeden z pierwszych Ślązaków, który otwarcie sprzeciwia się swoim partyjnym kolegom, gdy są przy władzy. Chwała mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Marszałek chce utrzeć nosa rządowi 12.08.08, 13:00 taa, sie sprzeciwi, akurat. robi sobie dobry piar za pomoca mediow i calej sprawy. jak przyjdzie co do czego, ustapi. nawiasem mowiac konkurencja powinna byc wpuszczona wiele lat temu na tory, dzis jezdzilibysmy juz w zupelnie innych warunkach, a kilka nowych flirtow nie robiloby na nikim zadnego wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Marszałek chce utrzeć nosa rządowi IP: *.opera-mini.net 12.08.08, 19:58 Poki co, to kolej na slasku to porazka i cala polska do tego doklada. Pomysl nie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Co z kolejką na lotnisko w Pyrzowicach. IP: 213.186.85.* 12.08.08, 16:14 Prezesi lotniska wykupują ziemię od okolicznych wsioków i dorabiają sie na prywatnych parkingach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co z kolejką na lotnisko w Pyrzowicach. IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 18:03 nie do końca rozumiem? pytasz się o budowę kolejki do pyrzowic? czy chcesz wykrzyczeć , że jedna prywatna od drugiej prywatnej osoby kupuje ziemie? zdecyduj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks chcecie wiedzieć jak prywaciaż szanuje klienta ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 17:48 to poszukajcie coś o przewozach pasażerów przez spółkę Arriva w rejonie Bydgoszczy, to możne się zwolennicy prywaty na hurra-optymizm zreflektują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Nie znają projektu ustawy o PKP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 19:58 Bardzo mnie ciekawi jak marszałek wytłumaczy się, że działa na szkodę PR, w których samorząd ma (będzie miał zanim rozstrzygnie przetarg)udziały. Przy pomocy Arriwy trudno będzie obronić tezę o dobrze podróżnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: chcecie wiedzieć jak prywaciaż szanuje klient IP: *.izacom.pl 12.08.08, 22:53 A co to jest "prywaciaż"? Nie znalazłem takiego słowa w słowniku języka polskiego. O działalności Arriva PCC w województwie kujawsko-pomorskim wiem sporo z własnego doświadczenia. Przykładowo, na trasie z Torunia do Lipna kursują teraz regularnie szynobusy (obsługiwane przez Arriva PCC), natomiast za czasów PKP na trasę wyjeżdżały 2 pociągi dziennie i była ona przewidziana do likwidacji - podobno "nie opłacało" się wysyłać pociągów na tę trasę. Byłem wielokrotnie klientem Arriva PCC i jakoś nie zauważyłem, żeby mnie tam nie szanowano. Chociaż, zapewne żuli żyjących mentalnie w komunie i przyzwyczajonych do niepłacenia za przejazd zapewne traktuje się źle :) Ale jakoś mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włoszczowa Płn Bardzo dobrze, ale musi być wspólny bilet IP: *.jjs-isp.pl 12.08.08, 20:39 Niemcy przykładem jak to się robi. Przewoźników może być i tysiąc, ale bilet jeden. Precz z beznadziejnym obecnym monopolem PKP IC na najważniejszych trasach, i ogólnym zacofaniem kolejowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~SK*~ Re: Bardzo dobrze, ale musi być wspólny bilet IP: *.proxy.aol.com 13.08.08, 00:36 Tak mozna sie zgodzic. Ale nie w polsce. Nie na Slasku. Prywatyzacja wielum ludziom kojarzy sie z likwidacja. Niestety to widac w wielu przypadkach i to w roznych dziedzinach zycia. Glupi przyklad. - Tramwaje - Jeden wielgachny roz.... el. A co robi w tej sprawie U-W w K-ce? (...) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Bardzo dobrze, ale musi być wspólny bilet 29.08.08, 12:18 Nic, ponieważ tramwajami nie zarządzają władze wojewódzkie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Bardzo dobrze, ale musi być wspólny bilet IP: 213.227.87.* 29.08.08, 13:54 Ani władze municypalne. Ani też władze Tragedii Śląskiej SA. Zarządza tym jedna baba (czasem facet) prowadzący Kawiarenkę Pod Złamanym Pantografem w budzie na katowickim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Bardzo dobrze, ale musi być wspólny bilet IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.08, 17:28 O problemie chyba zapomniano, konkurencji nie będzie. A w Kujawsko Pomorskim jest więcej kolei, bo cena za pociągokm spadła do 10,5 PLN za kilometr. A ile kosztuje to wasz samorząd? Odpowiedz Link Zgłoś