mietek002 04.09.08, 02:32 I to wszystko z powodu 180 minut gry w piłkę?!! Mam nadzieje, ze podatnicy nie beda musieli za to placic ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 08:38 A policzyłeś ile podatnicy na tym zarobią i jak cała ta infrastruktura wpłynie na przyszłość mista i Wrocławian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.cust.uk.viatel.net 04.09.08, 09:28 wroclaw wszystko ma debest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: 79.189.179.* 04.09.08, 12:15 A ty policzyłeś?? Na organizacji Euro zarabia UEFA a nie organizator, w Austrii pluja sobie w brodę z powodu Euro, w Portugalii stadiony rdzewieją, a są to kraje, gdzie infrastruktura turystyczna zarabia niemal cały rok i nie powstała z okazji 180 minut Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
maclaren Re: Wrocław: największy problem to lotnisko 04.09.08, 13:43 1. Organizator zarabia na 3-tygodniowej reklamie (+ reklama sporo czasu przed imprezą), a także goszcząc setki tysięcy kibiców i turystów. 2. Austria i Szwajcaria się przejechały, bo myślały, że wszyscy będą u nich spać. Ale tak nie było, bo np. Francuzi, Niemcy, Polacy, Czesi, Chorwaci, Włosi od razu wracali do siebie, bo mieli blisko, więc dużo forsy tam nie zostawili. Za to Portugalczycy zarobili sporo, bo blisko mieli tylko Hiszpanie. U nas spać i zostawiać pieniądze będzie cała zachodnia Europa. 3. W Portugalii stadiony rdzewieją tak samo jak w Korei. Ale to dlatego, że tam ludzie, za wyjątkiem 3-4 klubów, na mecze nie chodzą. Jak będzie u nas? Czas pokaże. Na słabą Belgię było 150 tys chętnych. 4. To, że stadiony można zwiedzać, dzięki czemu można je zaliczyć do kategorii infrastruktury turystycznej, to jednak ich funkcja jest inna. 5. Skończ z myśleniem, że to państwo musi na tym zarobić. Takie imprezy są dla ludzi i żeby ludzie zarabiali. W ogóle państwo jest dla ludzi. I jako podatnik chcę dróg, lotnisk, dworców itd. Kwestią otwartą pozostaje, czy będą zbudowane za pieniądze skarbu państwa, czy prywatne. Oczekuję od państwa inicjatywy w tym kierunku. I taka inicjatywa jest. I zamiast pierniczyć się z różnymi inicjatywami przez 10 lat, jest impuls, żeby doszły do skutku w ciągu 4 lat. Ciekawe, czy będziesz tak psioczył, jak postoisz w kolejce na lotnisku albo w korku na jakiejś drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darius86 Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:27 ja tego tak nie odbieram. dla mnie euro to skok cywilizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOTO " # 1 to trasa S - 5 " - Scieszka szybkiego ruchu IP: *.cgitmsmdc.ca 04.09.08, 14:11 NIe ma S-5 to tak jak bys odkrecil kola z auta i prubowal jechac.Bez "5" ? ...Jak sobie wyobrarzacie kibicow jadacych na mecz z lub do Wroclawia ,to kilometrowe korki,stanie na drogach godzinami. Lepiej zrezygnowac z MS. Albo zmienic niezdarny i zkorumpowany rzad, po co maja brac pieniodze za darmo.Czemu reszta ma cierpiec....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic slodka nieswiadomosc IP: *.glogowek.net 04.09.08, 15:40 Wobrazmy sobie we Wroclawiu mecz.... Czechy - Niemcy i przyjazd 100 moze 150tys kibicow... Czesi to chyba beda stac w Korku juz od Klodzka na naszej VIA SUDETY... nawet nie wiemy na co sie porywamy... Odpowiedz Link Zgłoś
mocny_full Wrocław: największy problem to lotnisko 04.09.08, 16:00 Janicki pieprzy głupoty - sky tower w czasie euro2012 będzie już stało ale nie będzie wykończone w środku (koniec prac jest bodaj przewidziany na XI 2012) więc jak oni chcą tam wpuścić vipów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.171.22.242.crowley.pl 04.09.08, 18:09 Typowe dla Dutkiewicza bicie piany i megalomania oparta na niczym. Powiedzmy sobie szczerze: Euro we Wrocławiu to pomyłka. Wam panowie kury szcz.. prowadzać a nie Euro robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaaha Re: Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.chello.pl 04.09.08, 18:14 Euro najlepiej do lubina, co? :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Mam nadzieję że wrocław przegra IP: *.kolornet.pl 04.09.08, 18:16 szczerze nienawdzę tego miasta a zwłaszcza jego mieszkańców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha nie lotnisko a Wladze za krytyke sie obrazaja!! IP: *.range86-153.btcentralplus.com 04.09.08, 20:16 To nie lotnisko jest problemem - mamy 2008 i jeszcze mozna wiele zrobic. To Wlodarze tego miasta sa problemem. Ich zachowanie po krytyce lotniska ze strony UEFA to jak zachowanie czlowieka chorego psychicznie. Zamiast zanalizowac krytyke, usiasc, pomyslec, zebrac pomysly, wybrac najlpeszy i WZIAC SIE OSTROP DO PRACY ZEBY NAPRAWIC TE WYTYKANE BLEDY, to WLODARZE sie OBRAZILI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha cd - za szybko sie wyslalo IP: *.range86-153.btcentralplus.com 04.09.08, 20:22 Ruszcie dooopy chociaz do Katowic zobaczyc jak moze wygladac lokalne lotnisko. Ostatnio ladowalam we Wrocku i przezylam szok jak z Misia niemalze. 1. Wyladowaly 2 samoloty (okolo 400 osob) - 1 okienka odprawy czynne. 2. Toaleta ... glupia rzecz, ale oczywista jak sie podrozuje - tak ciasna, ze nie ma szans wejsc z bagazem podrecznym i brak haczyka na drzwiach zeby plaszcz powiesic. 3. Droga dojazdowa - lux. Ktos sugeruje taksowke?? Po co? Strata kasy a w korku i tak trzeba swoje odstac. Prosze szanowne Wladze, zeby jednak przemysleli slowa krytyki i przestali sie dasac tylko wzieli sie do roboty, bo jak tak dalej pojdzie, to najlepszy stadion nie pomoze. Kibice nie przyjada i nie przyleca, bo UEFA przeniesie mecze w bardziej cywilizowane miejsca. Bo w normalnym kraju krytykuje sie nie po to zeby krytykowac, tylko po to zeby pokazac braki i dac szanse poprawy. A jak sie wladze obraza... to i UEFA sie obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomAsz Wrocław: największy problem to lotnisko IP: *.eranet.pl 21.09.08, 22:27 To wszystko zaczyna być po części bardzo śmieszne. Mam nie odparte wrażenie, że Polska porwała się z motyką na księżyc. Co chwilę słychać o tym, że coś nie zostanie wykonane, że nadal prawo budowlane nie zostało zmienione ... "ale to przecież nie zaszkodzi" - tak twierdzą urzędnicy. Hm, a ja mam wrażenie, że kit na uszy nam próbują nawijać. I nadal chcę być optymistą wierzącym, że się baaardzo mylę, licząc, że jakimś cudem uda nam się wszystko w ostatniej chwili zbudować i w przyszłości wykorzystywać. Odpowiedz Link Zgłoś