agataaa10 02.10.08, 09:36 mam kilka pytań co do piesków cocker spanielów. chciałabym mieć takiego psa ale obawiam się o to że może obdrapać drzwi. czy ktoś miał taki przypadek?? bardzo prosze o odpowiedz. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: cocker spaniel IP: *.siec2000.pl 02.10.08, 19:04 nie rozumiem co ma piernik do wiatraka? pies to pies, jeśli decydujesz się na przygarnięcie stworzenia, to co to wogóle jest za kryterium - obdrapanie drzwi?? psy to nie maszyny, nie możesz ich zaprogramować i przewidywać co się wydarzy! to tak, jakby ktoś zapytał, czy 3-letnie dziecko może nasikac na podłogę - oczywiście, że może, jeśli nie będzie nauczone, że takie potrzeby załatwia się w innym miejscu pomijam fakt, że wogóle nie rozumiem, jaki wpływ na potencjalne drapanie drzwi ma rasa psa... widać, że nie masz żadnego pojęcia na temat psów więc szczerze mówiąc odradzałabym podejmowanie takiej decyzji (głównie ze względu na dobro psa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: cocker spaniel IP: *.chello.pl 26.10.08, 11:45 Widać że nigdy nie miałeś spaniela. Owszem...drapanie w drzwi to tylko pół biedy...obawiałabym się bardziej o ściany. Wynika to jednak tylko z tego iż są to bardzo rodzinne psy i nie lubią przebywać długo same w domu. Poza tym mają swoje charakterki i lubią postawić na swoim. Ale tak czy tak nie oddałabym swojego diabełka za nic. Mam go już 2 lata i straty były ale to jak przy każdym zwierzaku. Jest wspaniały, uroczy i strasznie przyjazny. Co prawda ma psie ADHD ale zabawki robią swoje. Polecam kupienie ksiązki o spanielach dużo się o nich szybko dowiesz.Spaniel to najwspanialszy i najmadzejszy pies jakiego miałam i właśnie kupuję drugiego ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: cocker spaniel IP: *.telpol.net.pl 02.10.08, 21:02 mam takiego drzwi nie drapie,madry,ale jak przyjdzie do domu ze spaceru wyglada jak szmata mokra wystarczy troche rosy,wiec decyduj sie ulklada sie dobrze ale lubi dominowac musisz mu pokazac gdzie jego miejsce a jak nie dasz rady to proponuje ci owczarka niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: cocker spaniel 03.10.08, 15:08 Jasne. Cocker spaniele zjadaja cale drzwi, z furtyna. Inne rasy tez. Nie radze kupowania ZADNEGO psa, przy takim podejsciu. To nie zabawka !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agataaa10 Re: cocker spaniel 03.10.08, 16:17 to było normalne pytanie więc proszę również o normalną odpowiedz a nie zarzucanie jakiś dziwnych rzeczy. skąd wiesz "kika" jak ja będę zajmowała sie psiakiem.akurat to nie mój pierwszy pies i ma się całkiem dobrze.nie oceniaj jak nie wiesz i lepiej nie odpowiadaj na pytania bo nie wiesz co mówisz!! dzięki "kazio" za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: cocker spaniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 16:21 dziekco jak to nie twoj pierwszy pies, to takiego glupiego postu bys nie zakładała:)bo bys wiedziala, ze pies to nie maszyna:)idz lepiej do nauki:) Odpowiedz Link Zgłoś