Dodaj do ulubionych

W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków

IP: *.chello.pl 07.10.08, 18:35

Wydaje się,że powtórzenie tej akcji,przyniesie większe efekty.
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:48
      JEST JESIEŃ! Wszystko na jesień marnieje...
      • mike-great Dali zdechłe sadzonki bo nie chcą mieć tam liści ! 08.10.08, 10:28
        Dali zdechłe sadzonki bo nie chcą mieć tam liści !
        Dla takich centrów handlowych ważniejsze jest by nie mieli sprzątania niż jakiś tlen za który nie mogą skasować...

Gość portalu: mirek napisał(a):

> JEST JESIEŃ! Wszystko na jesień marnieje...
        • Gość: henio a może tylko liście opadły? W końcu jest jesień... IP: *.chello.pl 08.10.08, 12:53
          ciekawe czy redaktor nad tym myślał...
          • jazg1 To była akcja propagandowo-reklamowa 08.10.08, 18:43
            Skończył się cyrk, zniknęło zainteresowanie, tyle są warte tego
            rodzaju akcje.
    • Gość: don pedro W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 20:32
      100 procent komerchy, byle by o nich napisali.
      • surfen Re: W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków 07.10.08, 20:40
        Dlaczego błąd? Bo po co sadzić drzewa w miejscu, z którego po roku mają być
        przesadzane? Dla rozgłosu? Efektu?

"Drzewka można przesadzić dopiero po dwóch, trzech latach - tłumaczy Aleksander
        Zakrzewski, leśniczy z Imielina."

Leśniczy swoje, a Silesia zaliczyła kolejną wpadkę. Poprzednio zawaliła akcję
        ekopozytywni. Obiecała zielone bambusy za zużyte baterie i makulaturę, a dawała
        patyczki z IKEA. Nawet jeśli zmienia się regulamin konkursu w trakcie, to
        dlaczego z głośników Silesi płynął radosny głos lektora obiecujący drzewka?
        Wstydźcie się panowie i panie z marketingu CH Silesia.
    • Gość: pedro to znak IP: *.brhm.cable.ntl.com 07.10.08, 21:08
      a moze to znak,ze cale ta kupa architektonicznego dziadostwa niedlugo skonczy jak te drzewka?? to znak!

smiesza wypowiedzi tych wszystkich krawaciarzy z zarzadu, pr czy rzecznikow. Wynajmowanie firmy prosze was. Wystarczylo powiedziec panu zenkowi ktory zwykle sprzata, zeby od czasu do czasu podlal.
      • Gość: muraż Re: to znak IP: *.omi.pl 07.10.08, 21:23
        Masz rację , ten szajsowy gazobeton, wkrótce zacznie sie kruszyć.
        Ale maja widok z okien na prking i Silesię. Za taka kasę ja im nie
        zazdroszczę.
        • mike-great Jakie jest IQ mieszkańca Dębowych Tarasów ??? 08.10.08, 10:30
          Jakie jest IQ mieszkańca Dębowych Tarasów ???

Gość portalu: muraż napisał(a):

> Masz rację , ten szajsowy gazobeton, wkrótce zacznie sie kruszyć.
          > Ale maja widok z okien na prking i Silesię. Za taka kasę ja im nie
          > zazdroszczę.
    • Gość: ech Re: W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 22:57
      gdy byłem mały to zakopałem zwykłego żołędzia na osiedlu, nie
      podlewałem, ale oglądałem czy wykiełkował i jak rośnie - dzisiaj
      rośnie już spore drzewo. Tyle tylko, że gleba w tym miejscu była
      spulchniona wcześniej przed zasadzeniem, no i trafił się dobry
      żołądź, który wykiełkował, dobre miejsce przypadkowo wybrałem, ale
      tak to jest z roślinami jak ktoś mówi w artykule - raz się uda raz
      nie/
      • Gość: magyaroszag Re: W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.domainunused.net 08.10.08, 08:41
        >To tylko dzieci. Trudno je przecież zobowiązać do systematycznej
        >opieki nad dębami

hahahahah

gdy byłem mały to zakopałem zwykłego żołędzia na osiedlu, nie
        > podlewałem, ale oglądałem czy wykiełkował i jak rośnie - dzisiaj
        > rośnie już spore drzewo. Tyle tylko, że gleba w tym miejscu była
        > spulchniona wcześniej przed zasadzeniem, no i trafił się dobry
        > żołądź, (...)

ta... wyszukany towar hohohoho

• Gość: kombi W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.mmj.pl 08.10.08, 00:27
      Ponoć to nawet nie są dęby, tylko klony i lipy, ci z marketingu się
      nie znali na botanice:))) a agencja PR swoje skasowała :))
    • Gość: alpepe Przed Silesią pousychały dęby przedszkolaków IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.08, 08:27
      to normalne, ze nie wszystkie drzewa się przyjmą, bo czasem korzenie
      poranione, czasem drzewko słabe, ale przecież można było podmienić sadzonki.
    • anty-tvn W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków 08.10.08, 08:29
      i miejmy nadzieje ze tym sposobom nie wyrosnie kolejne pokolenie
      dzieci sielesii i innych takich osrodkow "kultury" zwlaszcza dla
      mlodocianych
      • Gość: Katarzyna Akcja byla fajna. Moje dziecko rowniez... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 08:50
        Moje dziecko rowniez sadzilo drzewko. Uwazam, ze pomysl byl bardzo ciekawy.
        Boli tylko, ze wlasciciel terenu zupelnie nie zadbal o podlewanie. Nie trzeba
        specjalisty, zeby widziec, ze roslina usycha. Tym bardziej, ze marketingowcy z
        Silesii czy Osiedla przechodza kolo tych drzewek kazdego dnia. To bardzo zle
        swiadczy.
    • Gość: Max W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.chello.pl 08.10.08, 09:15
      Przecież od razu było wiadomo o przesadzaniu bo w planach na tym poletku jest
      hotel :>
    • Gość: dziennikarz TV W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:29
      naszej kamery na szczęście tam nie było. Impreza z kilometra zalatywała komercją. W dodatku wykorzystano w tym wszystkim dzieci, które miały przysłonić handlowy charakter przedsięwzięcia. My tu ekologię, a z tyłu pan prezio sprzedaje mieszkania. Godne pożałowania.
    • Gość: fantom W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.cust.tele2.pl 08.10.08, 09:41
      Jedyne co mnie dziwi, to że w ogóle któreś drzewko przeżyło. Inwestor chcąc
      zaoszczędzić wybrał sadzonki tańsze, które jakościowo nie różniły się od suchych
      badyli zebranych w lesie. Sadzonki dębu tak małych rozmiarów, jak były tam
      sadzone, są zwykle w szkółkach uprawiane w gruncie. Przy sadzeniu w maju
      należało co najmniej 2 tygodnie wcześniej przesadzić rośliny do doniczek, żeby
      zdążyły się ukorzenić. A koszt tak przygotowanej sadzonki był prawie 3 razy
      większy niż tego "czegoś" co zostało zakupione. Impreza była komercyjna w 100% i
      bez skrupułów wykorzystano dzieci, które były przekonane, że robią coś dobrego.
      Zwykły chłam. A DT są przereklamowane.
      • Gość: ? Re: W Katowicach pousychały dęby przedszkolaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 11:17
        przydałoby się wyczulić nieco społeczeństwo - całe, nie tylko panie
        przedszkolanki i początkujących dziennikarzy regionalnych - na
        rozróżnianie akcji typu PR od niekomercyjnych.
        Chcą mieć dzieci czy nazwę przedszkola w akcji promocyjnej - niech
        płacą dobrzy wujkowie z marketów itp..
        PS Mieszkam 50 km od Katowic i jak to jest, ze mimo iż nie czytam
        reklam, nie szukam mieskania w Katowicach itp., doskonale wiem co to
        są Dębowe Tarasy? Dziennikarze - trochę szerzej rozejrzyjcie się po
        regionie, jest wiele ważnych spraw, dużo ważniejszych od robienia
        rozgłosu SCC i katowickiemu osiedlu.
    • Gość: z Przed Silesią pousychały dęby przedszkolaków IP: *.sileman.net.pl 08.10.08, 13:37
      I dobrze, niech to będzie nauką dla tych dzieci i innych społeczników, że w
      tym kraju nie warto niczego robić. Jeśli chcecie coś zrobić dla siebie lub
      innych to trzeba stąd emigrować!
    • Gość: piotr Przed Silesią pousychały dęby przedszkolaków IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 19:18
      No bo to była aaaaaaaaaaakcja rycerstwa bez głowy /albo z dużą głową .
      Wystarczy poczytać troszkę o tym jakie warunki potrzebuje DĄB aby rosnąć . Tak to jest kiedy za sadzenie biorą się dyletanci a fachowcy siedzą na bezrobociu , bo nie można wtedy wywalic pieniędzy w błoto by następnego roku akcję znów powtórzyc i dać zarobić Komuś.
      Ale najwidoczniej taka była wola. Wielokrotnie jadąc tramwajem zastanawiałem się co za ofiara na to pozwoliła
      • Gość: pijar Może pan z PR Silesi by się wypowiedział? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 19:39
        Ciekawe jak odwróci kota ogonem?
        • mariosrario Re: Może pan z PR Silesi by się wypowiedział? 08.10.08, 21:02
          a po co ma owdraxcać - głupie pismaki nagłośniły marki i o to
          chodziło w tej całej akcji.
        • Gość: kuna Re: Może pan z PR Silesi by się wypowiedział? IP: *.mmj.pl 08.10.08, 21:03
          Przerobią te patyki na ołówki eko i powiedzą, że to taka akcja
          proekologiczna:))) pełny recycling made by PRC:))
          • cirano Re: Może pan z PR Silesi by się wypowiedział? 09.10.08, 07:10
            Bele baran drzewka niy posadzi. To trocha mało wiedzieć "zielonym do gory" i
            załatwione
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka