malop 19.01.02, 21:52 Czy czujecie się ślązakami czy Krakowiakami. Czy małopolskie Jaworzno powinno być w Małopolsce? Czy 21% bezrobocie w Jaworznie gdy w reszcie małopolski jest 13% nie przyprawia was o złe samopoczucie w woj śląskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wilym Jaworzno do Małopolski IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 23:36 Ważne są argumenty nie tylko gospodarcze (bo co ma piernik do wiatraka; tu pije do porównania poziomu bezrobocia w Jaworznie i w Małopolsce - to drugie wyraźnie zaniżone) ale i kulturowe. Jaworzno jest częścią Małopolski i dlatego powinno znaleźć się w województwie małopolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: Jaworzno do Małopolski 20.01.02, 00:39 Niestety dla śląska bezrobocie w Małopolsce (GUS-11.2001 www.stat.gov.pl) wynosi 13% i nie jest zaniżone możesz sprawdzić. Z resztą się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jaworzno do Małopolski 21.01.02, 11:51 malop napisał(a): > Niestety dla śląska bezrobocie w Małopolsce (GUS-11.2001 www.stat.gov.pl) > wynosi 13% i nie jest zaniżone możesz sprawdzić. > Z resztą się zgadzam A co? Jak włączą Jaworzno do woj. małopolskiego (bo w Małopolsce jest cały czas) to bezrobocie spadnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki? Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: Jaworzno do Małopolski 21.01.02, 22:10 nie Musi minąć kilka lat aby przeprogramować rynek pracy ze śląska na Małopolskę. Musi minąć przyzwyczajenie ze nam dadzą (bo nam nie dają), na to że sami to wypracujemy . Dlaczego w Libiązu budują nowe miasto? . Dlaczego Oświęcimiu jest urząd marszałkowski? Dlaczego w pow.Chrzanowskim buduje się RMF FM? Pewnie dlatego że o to walczą ? I pewnie że są w Małoplsce dlatego że widzą tu szanse!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: Jaworzno do Małopolski IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 22.01.02, 19:13 Nie mam pojęcia skąd się wziął mit, że pracodawcę interesuje w jakim województwie mieszka jego pracownik. Ma dobrze pracować i tyle. W Południowym Koncernie Energetycznym znalazły się elektrownie ze Śląska, Zagłębia i Małopolski (El. „Siersza” z Trzebini). Dla gospodarki granice administracyjne się nie liczą. A że warto trzymać z ludźmi kulturowo bliższymi to pewne. Zwróćcie uwagę, że powiat chrzanowski (zawsze my, jaworznianie, byliśmy w tym powiecie ) jest jedynym w Polsce, w którym Samoobrona nie dostała żadnego mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister Re: Jaworzno do Małopolski IP: 192.168.253.* 22.01.02, 21:42 Losy Jaworzna przesądziła reforma służby zdrowia. Zwróćcie uwagę, że 60 tys ludzi z Chrzanowa i Olkusza przepisało się do ŚlKCh. Gdyby ludzie znali wcześniej i korzystali z krakowskich szpitali - dużo lepszych niż śląskie - wystarczy spojrzeć na rankingi, to może by się zdecydowali. Zwłaszcza, że transport autostradą z Jaworzna do Krakowa trwa pół godziny, a do Zabrza dwa razy tyle. Poza tym Kraków ma lotnictwo sanitarne, a w Katowicach Turoboleta sprzedali, a śmigłowiec rozbili. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jaworzno do Małopolski 23.01.02, 13:36 Akurat na ten temat coś wiem. Co do poziomu szpitali nie będę polemizował - pacjenci zagłosowali nogami, wybierając te śląskie. I nie był to owczy pęd. Wielu mieszkańców Chrzanowa i okolic uznało, że w naszych szpitalach są lepiej traktowani (tak przynajmniej wielu z nich mówiło lekarzom). A co do sugestii, że w Małopolsce to trzeba sobie wypracować, a na Śląsku to czekamy, aż nam dadzą - mam jedno pytanie: Kraków odpicowano za pieniądze wypracowane na miejscu czy za takie, które ktoś dał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemek Re: Jaworzno do Małopolski IP: *.silesia-region.pl 21.02.02, 13:24 to nie jest kwestia przynależności do województwa tylko dupitosci komunistycznych władz Jaworzna Odpowiedz Link Zgłoś
ziemmek Re: Jaworzno do Małopolski 21.02.02, 13:36 malop napisał(a): > nie > Musi minąć kilka lat aby przeprogramować rynek pracy ze śląska na Małopolskę. > Musi minąć przyzwyczajenie ze nam dadzą (bo nam nie dają), na to że sami to > wypracujemy . > Dlaczego w Libiązu budują nowe miasto? . Dlaczego Oświęcimiu jest urząd > marszałkowski? Dlaczego w pow.Chrzanowskim buduje się RMF FM? > Pewnie dlatego że o to walczą ? I pewnie że są w Małoplsce dlatego że widzą tu > szanse!!! > To jest kwestia dupowatych komunistycznych władz Jaworzna, ze nic nie potrafią tu zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
ziemmek Re: Jaworzno do Małopolski 21.02.02, 13:45 to ze w jaworznie dzieje sie zleto kwestia, beznadziejnych władz miasta, które nie umieją zadbac o nic tylko dbaja swoją dupę i swoje rodziny, taka jest prawda, zobaczcie co dzieje sie w Gliwicach (rządzi AWS, PO i UW) czy Sosnowcu (rządzi SLD),jak te miasta kwitną, a w Jaworznie bryndza. Nie jest to kwestia przynależności wojewódzkiej, bo tak naprawde od niej nic specjalnego nie zależy. Tylko własciwe zarządzanie gminą. A w Jaworznie miasto jest zarządzane żle. I tutaj jest przyczyna jaworznickiego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Czekam na Jaworzno w Małopolsce 22.01.02, 21:45 Czekam i mam nadzieję, że szybko się doczekam :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moore,MP Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 193.0.110.* 22.01.02, 22:22 Może się i doczekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.01.02, 09:05 Trzeba by przeprowadzić referendum. I z tym będzie problem. Przed wojną Jaworzno miało 12 tys mieszkańców. Z tego około 3-4 tys. Żydów, których już nie ma. Dodać rodowitych mieszkańców Dąbrowy, Szczakowej, Byczyny i Jelenia - łącznie będzie z 20-25 tys. rodowitych mieszkańców. Nawet trzy czwarte obecnych mieszkańców miasta jest przyjezdnych, nie czujących klimatu, niezakorzenionych, nie lubiących miejsca, w którym z przymusu się znaleźli. Im jest wszystko obojętne w którym województwie mieszkają. Referendum miałoby sens gdyby wprowadzić cenzus pochodzenia (dla rodowitych), albo przynajmniej by mogli głosować tylko płatnicy podatku od nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moore,MP Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 193.0.110.* 23.01.02, 16:47 wydaje mi się, że skoro tam mieszkają, to mają prawo decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 192.168.253.* 23.01.02, 16:53 Właśnie - mieszkają, są tam ludzie, który również żyją. Miejsce zamieszkania można dowolnie zmieniać, a żyje się tam gdzie się ma przyjaciół i groby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moore,MP Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 193.0.110.* 23.01.02, 17:37 jeśli "mieszkają", to chyba na stałe. żądasz jakiejś formy apartheidu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 192.168.253.* 23.01.02, 18:34 Segregacja? Nooo, to było by interesujące. Przyjrzyj się jak wyglądają ogródki rodowitych Jaworznian, a jak klatki schodowe w blokach ludzi z nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moore,MP Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: 193.0.110.* 23.01.02, 19:10 A w czym tkwi róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemmek Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: *.silesia-region.pl 22.02.02, 09:54 Jeżeli chodzi o mentalność obecnych Jaworznian to mają oni niewiele wspolnego z Krakowem, moze tylko tyle, że mowią, że idą na pole a nie na podwórze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaworznianka Re: Czekam na Jaworzno w Małopolsce IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 19:17 Popieram, ludność napływowa, która przybywała do Jaworzna gdy była praca w kopalniach z za przeproszeniem "wioch" nie miała poczucia patriotyzmu miejskiego, ludzie przybywali do pracy w kopalniach, pracowali, żyli na ogół w obskurnych blokowiskach. Problem zaczął się wtedy gdy zmienił się ustrój, gdy zaczęto wymagać inicjatywy, Ci ludzie przyzwyczajeni do pracy na państwowym etacie zaczeli się gubić, co bardziej przedsiębiorczy zaczeli rozwijać własną działalność. Z przykrością muszę stwierdzić, że Jaworzno w tej chwili jest miastem zubożałym, nie rokuję miastu sukcesów i poprawy standaru życia rodzin od tego czy będziemy w Małopolsce czy na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 22:58 Ludzie ja tego nierozumiem. Jezeli zmienisz wojewodztwo to zaraz Wam sie w zyciu wszystko poprawi.Dostaniesz zaraz prace jak ja nie masz? Bedziesz mial podwyszke -bo jestes w woj.Krakowskim czy innym .Nie uwazacie ze jest jedna Polska ale ze jestes pod administracja Slaska ,to co za roznica.Ja mysle ze cel macie wszyscy taki sam jak woj.Slaskie czy Krakowskie lub Gdanskie. Kazde wojewodstwo ma rozne problemy,przed ktorymi nikt nie ucieknie.A te problemy nalezy rozwazywac a nie nazekac lub uciekac jak tchorze " niestety jak Wy ktorym sie woj. Slaskie nie podaba.Spory historyczne ze kiedys to nalezalo tam czy nie,nie uwazacie ze to prawdziwy apsord. Z pozdrowieniem QCZ Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 25.01.02, 09:35 Gość portalu: QCZ napisał(a): > Ludzie ja tego nierozumiem. Jezeli zmienisz wojewodztwo to zaraz Wam sie w > zyciu wszystko poprawi.Dostaniesz zaraz prace jak ja nie masz? Bedziesz mial > podwyszke -bo jestes w woj.Krakowskim czy innym .Nie uwazacie ze jest jedna > Polska ale ze jestes pod administracja Slaska ,to co za roznica.Ja mysle ze cel > > macie wszyscy taki sam jak woj.Slaskie czy Krakowskie lub Gdanskie. Kazde > wojewodstwo ma rozne problemy,przed ktorymi nikt nie ucieknie.A te problemy > nalezy rozwazywac a nie nazekac lub uciekac jak tchorze " niestety jak Wy > ktorym sie woj. Slaskie nie podaba.Spory historyczne ze kiedys to nalezalo tam > czy nie,nie uwazacie ze to prawdziwy apsord. > Z pozdrowieniem QCZ Nie,nie uważam, że to prawdziwy "apsord". Mój byt nie określa bowiem mej świadomości. Jest dokładnie na odwrót. Z każdego skrawka Europy mozna uczynić ziemię mlekiemi miodem płynącą lub pustynię. Ale siłę do pozytywnych przemian daje ludziom świadomość - także ta historyczna. Jestem gotów wykrzesać z siebie znacznie więszy zapał do pracy dla tego miejsca na ziemi, które uważam za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.proxy.aol.com 25.01.02, 13:37 Dobrze Slezan Ale jezeli mieszkasz np. Jaworzno ,to jest twoje miasto.Tak .A czy gra tu duza rola ze to miasto lezy pod administracje panstwowa, Slask czy Krakow .Jezeli chcesz dzialac dla swojego miasta, to wlasnie dzialasz.Dobra jezeli przeszkadza Tobie Wojewodstwo ( tutaj niewiem czy sama nazwa lub polozenie miasta wojewodzkiego)A podruge w UW Katowice pracoje wiekszosc ludzi ktorzy mieszkaja Jaworzno , Sosnowiec itd. Nie uwazasz tego za paranoje? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 25.01.02, 13:49 Identyfikuję się ze swoim miastem, ale też z historycznym regionem, do którego nie należy ani Jaworzno, ani Zagłębie, ani Żywiec. Zgodzę się, że wobecnych warunkach zmiana przynalezności wojewódzkiej nie wpłynie na jakość życia - a więc na sprawy czysto bytowe. Ale może wpłynąć na stan świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 14:38 A czy stan świadomości nie jest teraz najważniejszy po okresie, w którym tępiono, a przynajmniej przeszkadzano w Polsce propagowaniu wszelkiej kultury innej niż oficjalna (Śląska, Łemkowska itd. )? Bo dla mnie świadomość, że każdy może być w swoim regionie, że wreszcie Śląsk może być Śląskiem , a Małopolska Małopolską, jest jedną z najważniejszych rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 14:46 Przecież tego nie neguję. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 14:52 Wiem, ale świadomość w Twojej wypowiedzi znalazła się na samym końcu , jako rzecz podrzędna - jeśli źle to zrozumiałem to przepraszam. Uważam mianowicie, że podniesienie świadomości, a co za tym idzie samopoczucia psychicznego może być niezłą bazą do poprawy warunków materialnych w przyszłości. I dla Ślązaków i dla Małopolan. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 15:00 Mój post był polemiczny wobec wypowiedzi QCZ, który pisał właśnie o kwestiach bytowych. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 15:04 Wiem, ale przy okazji poruszyłeś ciekawą kwestię - świadomości, często lekcjoważonej, a jakże ważnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan IP: *.proxy.aol.com 25.01.02, 17:59 Ja to nie odczytuje jako swiadomosc lecz poprostu chec .Chec nie byc w woj.Slaskim.A jak zmienisz woj. to co dalej? Czyli jaka bedzie Twoja swiadomosc? Z poszanowaniem QCZ Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 20:57 Świadomość, że Jaworzno będzie największym miastem na zachodzie Małopolski i będzie dla sporej części okolicznej ludnści swoistym centrum( szeroko pojętym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan IP: *.proxy.aol.com 25.01.02, 22:24 To co napisales to wystarczy . Zostawiam bez komentarza.????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan 25.01.02, 22:58 Jaworzno będzie trzecim po Krakowie i Tarnowie miastm Małopolski, Teraz woj. ślaskim jest jakimś 15. To jest spora różnica dla świadomości . Z Jaworzno wiele osób pracuje w Krakowie w Urzedach miasta i województwa też.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-slezan IP: *.katowice.agora.pl 31.01.02, 11:06 Ta dyskusja to na nic. Przy takich waaaaadzach jak obecne ni będzie nawet dyskusji. Kretyn Tarabuła (czerwony prezydent miasta) jest jednym z założycieli Instytutu Gierka. Taki wstyd... Pocieszające, ż on jest z tych przyjezdnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku**-sl IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 16:50 malopolanin napisał(a): > Świadomość, że Jaworzno będzie największym miastem na zachodzie Małopolski i > będzie dla sporej części okolicznej ludnści swoistym centrum( szeroko pojętym). Jaworzno zawsze było jest i będzie miastem granicznym. "Centrum" w obecnym czasie wyznaczają korporacje i firmy, dla któych ważna jest lokalizacja, a tej na nieszczęście Jaworzno nie ma niestety atrakcyjnej. Na śląsku patrząc z zachodu ośrodkami są Gliwice,Katowice, Sosnowiec. Dla Małopolski Chrzanów, Kraków, Tarnów. I nic tego nie zmieni. Dla firm nie ma znaczenia, że Jaworzno ma 100 tyś mieszkańców, skoro można z niego dojechać bezpośredni tylko do Sosnowca i Chrzanowa. Sosnowiec jest większy niż Jaworzno, a Chrzanów leży pomiędzy Jaworznem, Trzebinią, Libiążem, a i do Krakowa bliżej, a cała południowo wschodnia Małopolska. I choćby Jaworzno miało 500 tyś mieszkańców, jest prowincją (czy dla śląska czy małopolski) A leżąc pomiędzy dwoma najprężniejszymi ośrodkami południa polski będzie zawsze kropką na mapie. Nie wspominając o samym układzie terytorialnym miasta, gdzie każda dzielnica żyje swoim mini życiem, a żaden Jaworzniani nie jedzie do centrum tylko do Jaworzna. Obudźcie najpierw poczucie jednego dużego organizmu miejskiego, a później wybrzydzajcie, komu będziecie płacić podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemmek Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.silesia-region.pl 22.02.02, 09:57 gartuluję wypowiedzi, jeden mądry się znalzł w tym towarzystwie, w którym przeważają szowiniści Krakowscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Jaworzno IP: *.elbudowa.com.pl 19.02.02, 08:57 Jaworzno żąda dostępu do morza !!!! (czarnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Jaworzno IP: *.srkch.pik-net.pl 19.02.02, 09:32 A dlaczego Czarnego? lepiej do Oceanu jakiegosik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugon Re: tygiel IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 10:59 Szanowni Mieszkańcy Jaworzna Wybierajcie do samorządów komunistów.populistów, to bedzieci dalej lizac cukierka przez szybę. Jeżeli macie takie a nie inne potrzeby to to po prostu zmieńcie i czy będziecie w Diecezji Sosnowieckiej a Województwie Śląskim to to praktycznie nie ma nic do rzeczy liczy sie wasza wola i determinacja do przeprowadzenia zmian Babcia mi mówila "synku popatrz najpierw na siebie a nie doszukuj sie przyczyny u innych " P.s. lubię wasz basen pozd. hugon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.jaw.pl 19.02.02, 12:40 malop napisał(a): > Czy czujecie się ślązakami czy Krakowiakami. > Czy małopolskie Jaworzno powinno być w Małopolsce? > Czy 21% bezrobocie w Jaworznie gdy w reszcie małopolski jest 13% > nie przyprawia was o złe samopoczucie w woj śląskim Odpowiedz Link Zgłoś
baebusia_ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 19.02.02, 20:47 Gość portalu: tadeusz napisał(a): > malop napisał(a): > > > Czy czujecie się ślązakami czy Krakowiakami. > > Czy małopolskie Jaworzno powinno być w Małopolsce? > > Czy 21% bezrobocie w Jaworznie gdy w reszcie małopolski jest 13% > > nie przyprawia was o złe samopoczucie w woj śląskim > > Przepraszam, ale czy to wazne kim sie kto czuje a nie wazne jak? Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 19.02.02, 21:32 Ważne jest jednak kim się kto czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.proxy.aol.com 20.02.02, 23:18 Nie czujesz sie przypadkiem czechem? Juz raz Tobie zadalem pytanie. Czy krakow zagwarantowal Wam zlikwidowanie bezrobocia? Nie bo krakow ma tez ogromne problemy . Tez ich czeka wielka fala bezrobocia. Powolutku a zobaczymy co bedzie dalej.A jezeli Ty czojesz sie zle na slasku to poprostu sie wyprowadz z slaska - z Jaworzna.Nikt Ciebie na sile nie trzyma w Jaworznie. Jak Ty myslisz ze ludzie na Slasku nie wiedza o co Tobie chodzi?Wiesz co nierob z nich idiotow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: 192.168.253.* 21.02.02, 20:40 Coś ci się pomieszało w głowie. Małopolanin nie wyprowadzi się z Jaworzna, bo to on jest w Jaworznie TUTEJSZY. To Śląsk wprowadził się do Jaworzna. To miasto było, jest i będzie małopolskie, choćby politykierzy ze Śląska twierdzili co innego. W Jaworznie jest kilka ludowych zespołów, które występują w strojach regionalnych. Po babach laikowi trudno powiedzieć skąd są, ale patrząc na chłopów nie ma wątpliwości - białe portki w czerwone paski, buty z cholewami, żupan i czerwona rogatywka z pawim piórem. Czy to jest do cholery śląski stój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.proxy.aol.com 21.02.02, 21:16 Przeciez on sie zle czuje w Jaworznie.Ty czlowieku nie czytales tego! Tlumaczyli jemu mlodzi,starsi ludzie ,a do tego palanta nic nie dochodzi. Bo co ma wspolnego ze sie jest w Katowickim czy tez Krakowskie.Tego ja nie rozumiem. Do jasnej cholery, dach jest wspolny ,czyli POLSKA. Kapujecie czy tez nie. Ajezeli sie czuje zle w Jaworznie to nic innego jak wyprowadzic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
malop Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 21.02.02, 21:50 Chciałbyś ale Jaworzno to jednak Ziemia Krakowska. A za Przemszą to prawie tylko Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** 21.02.02, 22:02 Z małymi wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkmoon Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 22.02.02, 10:30 Dach jest wspólny i nikt tego nie neguje. Tylko różne pokoje. Nam po prostu sąsiedzi przepchnęli na chama ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: **Ja z Jaworzno czuję się żle na Śląsku** IP: 217.97.169.* 05.08.02, 00:31 mosz recht,pitejcie do woj.malopolskiego,jestem za,acha,niy zapomnijcie wziac ze soba goroli z sosnowca,bedzina itp.Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krojc Re: Małopolaninie drogi,daj już spokój! IP: 213.186.77.* 07.08.02, 14:26 Nie zmienisz położenia Jaworzna, ale i Chrzanowa,Brzeszcz i td. Raczej bądż zadowolony,że nie mówi się nigdy o "małopolskich kopalniach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Mackowiak Jaworzno czuję się żle na Śląsku** ZABIJA WOJTYŁA IP: *.uninet.gliwice.pl 03.08.02, 15:02 Jako szef muzułmańskiej Al-Qaida szykuję w Krakowie fetę na cześć papieża Wojtyły! Feta będzie rozsztrelaniem tego jebanego pedofila katolickiego igwałciciela tysięcy Polskich i nie tylko dzieci. Dość rozrywania naszych otworów odbytowych przez sekte pierdolonych pedofilów katolickich czyli watykańskich okupantów w naszej kochanej Ojczyźnie. Dość wymuszania na nas opłat na rzecz króle pedofilów paetzowatych z watykanu. Czas to chodzące stare próchno odstzrelic. Mam w domu wszystko co potrzeba, broń i amunicję i już kilku chętnych aby zrobić małe polowanko na tyłek Wojtyły. Ali Agca kocha Naród Polski! Rafał Mackowiak rafal_mackowiak@pf.pl 0600-299101 032-2472098 Zapraszam chętnych do likwidacji Wojtyły i katolstwa! Odpowiedz Link Zgłoś