Gość: mike1970 IP: *.chello.pl 21.01.09, 21:39 super !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bywalec... Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.3s.pl 21.01.09, 21:43 Na hali sportowej huty Baildon też był fajny neon. Piłka do kosza kozłowała ze dwa, trzy razy a potem leciała by zapunktowac. Teraz ani neonu, ani hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 23:26 Hala Baildonu była rewelacją. Aż łza się w oku kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux from silesia ręce opadają IP: *.eimperium.pl 22.01.09, 08:15 po prostu szał!!! po tylu latach bezsensownej kadencji mamy w końcu w stolicy aglomeracji przełom! w miejsce salonu miasta i aglomeracji mamy światełko. należy w tym miejscu podziękować i złożyć na ręce Pana Prezydenta gorące podziękowania. Podziękowania należą się licznym urzędnikom miejskim, którzy od lat pracują nad wizerunkiem miasta. Podobnie należy podziękować organizacjom społecznikowskim, stowarzyszeniom, towarzystwom, izbom szczególnie architektonicznym i urbanistycznym. Należą się podziękowania społeczności artystów i designerów zgromadzonych wokół katowickiej asp i katowickiemu wydziałowi architektury. należy wspomnieć o mieszkancach dzielnicy centrum (rada dzielnicy), bez determinacji których ta neonowa jednolampowa rewolucja na odcinku rondo - rynek nie byłaby możliwa. Należy podziękować wszystkim bezimiennym, którzy przyczynili się do tego sukcesu. Kraków, Warszawa a szczególnie Las Vegas mają teraz jednoznaczny sygnał płynący z Katowic a radośni mieszkańcy katowic powód do dumy i radości z faktu zjednoczenia wszystkiego i wszystkich wokół idei "salonu stolicy aglomeracji". jest pięknie. ciekawe tylko jak długo tak "pięknie" jeszcze będzie aż ktoś się za całe to towarzycho nie weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Katowice i Las Vegas - hahahahahahahahahahahaa IP: *.belf.cable.ntl.com 27.01.09, 20:41 Katowice i Las Vegas - hahahahahahahahahahahaa ale sie usmialem. Kretyn!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:45 ostatnio zdarzyło mi się parę razy być w kato wieczorem. przechodząc obok teatru przez rynek i patrzac na zachód widzimy istną czarną dziurę w mieście. pomyslalem ze wlasnie czegos takiego tam brakuje. czytacie w myslach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejl Pokłony "Mojemu Miastu" IP: 85.134.173.* 21.01.09, 22:20 A pamiętacie ogromne świecące kuliste jabłko na rogu dawnej Armii Czerwonej (Korfantego) i Oblatów na sklepie Społem. Było Super!!!! Fajny, ogromny był też na Energomontażu na Sokolskiej. P.S. Kolejny raz chylę czoła przed stowarzyszeniem Moje Miasto. Błagam, wystawcie kandydata na prezydenta w przyszłych wyborach, popre każdego kogo wskażecie oprócz Uszoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbi To świetny pomysł z tymi neonami ! IP: *.cust.tele2.pl 22.01.09, 04:28 Pamiętam Katowice z dawnych lat , były pięknie rozświetlone. Nocą kolorowe ulice zachęcały do spacerów i nie tylko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: 213.227.87.* 22.01.09, 08:46 Między latarniami na odcinku rynek-Rondo zwisają sznury brudnych, zepsutych żarówek - resztka starej dekoracji bożonarodzeniowej. Ostatnio świeciły jakieś 5-7 lat temu i tak zostały. To jest prawdzie Las Vegas "po katowicku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.centertel.pl 22.01.09, 08:57 a przy najbliższych wyborach usłyszymy ,że to był swietny pomysł uszoka. Odpowiedz Link Zgłoś
jotdee A kabel z gołębiami 22.01.09, 22:21 wiecie który, między Estakadą a burd_lem Afrodyta! To jest coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:19 a ja uważam że jest to obrzydliwa tandeta. Swiatło w mieście tak, ale szanse że neony beda jakieś estetyczne sa mikre. Jak se przypominam te z dziecinstwa - to to byl kicz ze o pomste do nieba wolalo. Ale jak sie nie ma czym chwalic to mozna chociaz liczba neonow na kilometr kwadratowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux from silesia ręce opadają IP: *.eimperium.pl 22.01.09, 09:35 popieram - ten neon to żart i to ponury. ma się to nijak do budynku! jak zwykle u nas to chałtura. właśnie o tym piszę powyżej. gdyby nawet prezydent był do niczego ale obywatele tego miasta i te stowarzyszenia, izby, towarzystwa, słowem elita byłaby mocna (a to setki ludzi, ktore nic nie robią konstruktywnego)- to by prezydenta naciskali a nawet wywalili. widać, że kompleksowo katowice mają obecnie pecha do całej tzw. "elity" i to jest największy problem!!! jakie społeczeństwo taka władza i miasto! to takie proste. taki neon to se może facet na kantorze powiesić ale w tak ważnym miejscu takie coś... jakie miasto taki neon i nic nie poradzimy!!! jakie to irytujące że facet, który jak żaden z nas ma szansę robić coś w tym mieście wzdycha do katowic z przed lat... wszystko się w tych katowicach już popieprzyło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: ręce opadają IP: *.centertel.pl 22.01.09, 10:05 Stowarzyszenie Moje Miasto działa pod patronatem Prezydenta Katowic. To sa ludzie idący na pasku uszoka, to czego od nich oczekujesz? W maju ub./prasa się o tym rozpisywała/ Stowarzyszenia Moje Miasto, Bona Fides, Zielone Osiedla i Ślaska Rada Oswiatowa zawiazały Koalicję Organizacji Strażniczych i Antykorupcyjnych tzw. KOSA. Jak do tej pory niesłychać o zadnym działaniu KOSY, oprócz tego,ze panowie przewodniczący wchodzacych w sład KOSY Stowarzyszeń dzięki znacznemu poparciu i pomocy pana uszoka mają sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:33 jestes zenujaca/y. sprawdz, co robi SMM, moze pojdz sobie na spotkanie i pogadaj z nimi a potem pisz. a teraz wyjasnij jeszcze na czym polega znaczne poparcie i pomoc pana uszoka i jak to wplywa na to, ze panowie maja sie dobrze. zenada po trzykroc. a pomysl jest po prostu swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloczek Re: ręce opadają IP: 85.134.173.* 22.01.09, 18:50 "Katowice jak Las Vegas" - rzygać się chce!! Wyborcza to dno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: ręce opadają IP: *.centertel.pl 22.01.09, 22:46 czyżby? Świetny pomysł? A co mają neony oswietlać brudne,zniszczone kamienice, własnie popatrzyłam z okna na ulicę, swieci co czwarta latarnia.Moze najpierw spowodujcie,zeby w mieście swieciły wszystkie latarnie. I wymyślcie coś innego,a nie to co już było. Pomysł nie jest nowatorski. Przyirzyj się przewodniczacym stowarzyszeń wchodzących w skład KOSY, to będziesz wiedział dlaczego tak piszę. Acha, ta słynna KOSA od maja ub roku nie potrafiła uruchomić swojej strony, a w artukule opublikowanym 14.05.08 zapowiadano,że wktótce yo nastąpi. No tak,ale jeżeli jest to wktótce w/g pana uszoka,to potrzeba na to 10 lat, a moze więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 10:02 neony to koszty, najpierw trzeba to tałatajstwo zainstalować, potem płacić za prąd i naprawy. Nie wierzę w neony,zwłaszcza, gdy miasto wyłącza część latarni dla oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kattowitzer neony??? IP: 83.143.100.* 22.01.09, 13:51 a ja zamiast neonów okresu prlu wole stan kamienic z okresu sprzed wojny. to jakość architektury,stan nawierzchni, latarnie i zielen itp świadczą o mieście a nie ilość neonów na metr kwadratowy. jaki jest sens wieszania neonów na brudne elewacje kamienic? w Katowicach jest masa rzeczy do zrobienia żeby wyglądały PRZYZWOICIE! a neony na pewno tego nie sprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik Re: neony??? IP: 85.134.173.* 22.01.09, 18:47 Brawo Gazeto! Nareszcie zainteresowaliście się zarządzaniem w Katowicach i losem tego miasta! I od razu jaki sukces - neony!!! (moze, kiedys, beda, jak sie da, ale nie wiadomo) Fantastycznie!!! Walczycie o nasze Katowice!!!!!! Jeszcze trzeba tylko przyjrzec sie kilku drobnym inwestcja w miescie, typu przebudowa centrum, parkingi, przetarg na remont dworca, remont dworcowej, remonty kamienic, miejsca pracy, odpływ ludnosci i bedzie dobrze. Ale to są szczegóły, ważne,że jest szansa na kilka neonów!!! I że prezydent Uszok ma swoją gazetke! To miasto to jest skandal, jednak najwiekszym skandalem jest dodatek "katowicki" gazety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam a pamietacie świecący ZEGAR na byłej ŚL. DOKP? IP: *.tktelekom.pl 22.01.09, 15:40 było go widać już z Chorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jotdee Jasne, moja babcia z Piastowskiej 22.01.09, 22:22 całe życie nie miała zegara w domu. Z każdego okna sprawdzała godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa12 głupota IP: *.chello.pl 22.01.09, 19:24 Setki megawatt w powietrze, a nam każą zmieniać oswietlenie na energooszczędne i wyciągać wtyczki urzadzeń z gniazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawieśląski Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.icpnet.pl 22.01.09, 21:46 Same Katowice są dość ponurym i brzydkim miastem, więc estetyczne oraz pomysłowe neony na pewno ubarwiły i rozweseliłyby to miasto a także mogłyby się stać ciekawą atrakcją nawet i turystyczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniotworca Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: 92.11.253.* 23.01.09, 05:47 mowie tak dla neonow!!! Neony tworza pewna atmosfere, tworza ozywienie!!! Jak najwiecej dobrze zrobionych i zaprojektowanych neonow w Katowicach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.centertel.pl 23.01.09, 08:05 Czy wyście pogłupili. Cieszycie się,że Stowarzyszenie skumane z uszokiem chce zrobić w Katowicach jeden neon? W podkrakowskich wsiach widziałam więcej. Czy Katowice to już wieś Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Masz firemkę robiącą neony? 23.01.09, 09:28 Uszok zrobił już akcję "fontanny". Marne to wyrosło tu i ówdzie, za komuny lepsze robili, ale najwyraźniej jakiś 'kuzyn szwagra' zrobił na tym niezły biznes. Teraz mamy akcję "neony" i nikt nie wie, dlaczego... No, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Masz firemkę robiącą neony? IP: *.centertel.pl 23.01.09, 11:23 ja to nazywam " zaprzyjażnionymi" firmami. Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas 23.01.09, 08:16 matko kochana! Pykający czajniczek! w latach '80-82 przyjeżdzałam raz w roku z Bieszczad do Rudy Śląskiej z rodzicami-najpierw pociągiem do Katowic a potem autobusem na Nowy Bytom. Jestem rocznik 78, więc w tamtych czasach miałam 2-4 lata i z tamtych wyjazdów pamiętam właśnie ten czajniczek! Pytałam wiele razy rodziców czy go pamietają, pytałam rodzinę, do której wtedy przyjeżdzaliśmy, ale nikt niczego takiego nie kojarzył-uznałam zatem, że to jakiś mój dziecięcy wymysł, a tu taka niespodzianka :) Obecnie nie mieszkam w Bieszczadach, ale właśnie w Katowicach i doskonale wiem, że aby pojechać do Rudy na Nowy Bytom, trzeba przejść z dworca PKP przez ul. Stawową na Mickiewicza więc wszystko się zgadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.ostrog.net.pl 27.01.09, 16:29 widze ze nie jestem sam, w katowicach na dworcu zawsze czekalo sie na pociag w jakims barze na dole dworca i wlasnie z tego miejsca byl widok na ten czajniczek, po tylu latach tez juz zglupialem i nie wiedzialem czy to mi sie wydawalo czy byl on naprawde, szkoda ze nie ma zadnej fotki Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas 27.01.09, 20:09 W tym wątku jest trochę fotek z katowickimi neonami. Czajniczek nigdzie nie jest wyeksponowany, ale na pewną są jego fotki, moze ktoś znajdzie i wrzuci na GKW albo SCC?? tiny.pl/v57n Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas 27.01.09, 20:08 jestem trochę starszy, więc oprócz neonu-czajniczka pamiętam i herbaciarnię do której należał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.09, 20:54 czajniczek? moje ciocie opowiadały o reklamie milki na dachu koło rynku, ale to było jeszcze przed wojną.....potem przyjechali ludzie z bieszczad i jeszcze dalsza i wszystko popsuli, zasyfili........... Odpowiedz Link Zgłoś
karinka1114 Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas 12.01.16, 20:45 o rany :) a mnie się strasznie podobają takie neony w starym stylu, chyba też taki zamówimy nad naszym punktem usługowym frwarszawa.pl/neony-reklamowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s i tak bedzie błoto IP: *.chello.pl 26.01.09, 21:33 Żal to jest dopiero fakt, ze Katowice mają najniższą frekwencję z miast wojewódzkich. Niby Uszoka kochamy, a głosują na niego tylko moherowe słuchaczki radia Katowice z Kostuchny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.itt.com 27.01.09, 20:44 dlaczego nie Szapolowska i Wajda zamiast Chaplina i M. Monroe, znowu sie Polakom pomylila Polska z Ameryka.I tak co nie ruszysz to ciagle ta Ameryka w Polsce, to jest schizofrenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: Katowice rozświetlone neonami jak Las Vegas IP: *.itt.com 27.01.09, 20:49 w Katowicach bylem ostatni raz na praktykach studenckich w 1975 roku, wiec dosyc dawno , natomiast w Las Vegas bywam 2-3 ray w roku od 20 lat, tam sie bardzo zmienia co roku, ale trudno mi porownac Katowice, moze to miasta jest tak oswietlone ze nie odroznia sie dnia od nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr a ja pamietam z dziecinstwa rozswietlony neonami.. IP: *.kgu.de 28.01.09, 03:14 a ja pamietam z dziecinstwa rozswietlony neonami wroclaw i jelenia gore (w zdecydowanie jednakowoz mniejszym stopniu). Odpowiedz Link Zgłoś