Gość: TiNkA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 14:54 JoŁ JoŁ JoŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pixi Będzin Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.zamek.net.pl / 192.168.1.* 16.11.03, 16:30 Byłam na tym dyktandzie !!! Ta cała Edyta Jungowska dyktowała strasznie !!! Ciągle się myliła i w ogóle. No ale ten tekst był nawet trochę trudny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotk@ Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.interpc.pl / 192.168.4.* 16.11.03, 18:26 Ja też pisałam to dyktando i muszę przyznać, że myslałam, że będzie trudniejsze. Co do osoby dyktującej..to może lepiej bez komentarza, choć faktem jest, że Edyta Jungowska była poganiana przez organizatorów, którzy zapomnieli chyba, że to dyktando pisały dzieci, które piszą wolniej od wprawionych dorosłych. Mam to szczęście, że piszę szybko, ale nei ja jedna to pisałam. Apropos sposobu dyktowania jeszcze, to ja rownież dziękuję "Bożence" za błędne dyktowanie,zwłaszcza jeśli chodzi o znaki przystankowe. Wbrew pozorom to też trzeba umieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZESTNICZKA A propos dyktowania p. Jungowskiej !!! IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 16.11.03, 20:48 Moim skromnym zdaniem musze jeszcze coś przyznać, że po pierwsze: 1.Źle dyktowała, zbyt szybko i niewyraźnie 2.Źle akcentowała znaki przestankowe 3.Źle podyktowała wyraz nicnierobienie, niestety podyktowała nicrobienie 4.Bardziej zajęła się popisem aktorskim niż dobrym dyktowaniem Nie wiem co chciała pokazać, ale wiem, że już jej nie lubię W sumie może ten jeden rodzić na sali nie musiał się tak unosić, ale przyznam mu rację, że to jest dyktando dla dzieci, a nie dla dorosłych. SKANDAL... !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama-uczestniczki i sama uczes Re: A propos dyktowania p. Jungowskiej !!! IP: *.dozamel.ssk.pl 17.11.03, 09:13 Jungowska zachowała się poniżej krytyki.Pani Bochenek wtrącając komentarz popierający Jungowską,niestety,też. Wiem od córki,że młodsze dzieci płakały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula A propos dyktowania p. Jungowskiej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:59 Czy nie mieliście lepszej dykatorki tego tekstu?!To jest skandal!Pani Jungowska (nie obrażając nikogo) nie potrafi czytać! Robi duzo błędów.(Nie mówiąc o tym,że wyraz: nienierobienie przeczytała nicrobienie)Nie mam słów!Czy ona się chciała pochwalić tym, że nie potrafi czytać?!Zostawiam to do Waszej opini... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcus075 Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 19:57 też pisałem, Edytka dyktowała strasznie... boże- nie mogli np: Jolante Pieńskowską poprosić? kurde- no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziula Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.bnet.pl / 10.10.40.* 16.11.03, 16:33 Pisałam to dyktando jako jedna z 6 tys. osób. Uważam, że było ono o wiele trudniejsze od dyktanda dla dorosłych a pani Jungowska nie potrafi dyktować. Gdyby dyktowała wolno, wyraźnie, nie tak głośno poszłoby mi o wiele lepiej. Dziękuję "Bożenko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.holdynow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 18:01 Ja osobiście brałam udział w dyktandzie. Przed chwilą przeczytałam tekst napisany poprawnie i uważam, że dyktando mimo wszystko było bardzo trudne. Oprócz tego pani Jungowska za szybko czytała, co nie umożliwiło wielu osobom napisania dyktanda w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZESTNICZKA Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 16.11.03, 18:12 Ja również brałam udział w tym dyktandzie i uważam, że było ono o wiele bardziej trudniejsze niż w zeszłym roku, a poza tym pani Jungowska bardzo mi "pomogła" w tym dyktandzie odczytując tekst BARDZO ŹLE !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste pytanie Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.org 16.11.03, 18:32 mysle ze dyktadno bylo o wiele prostsze od dyktanda dla doroslych, jedynie widownia byla niekulruralna, wszyscy krzyczeli i przeszkadzali piszacym (np. jeden rodizc wrzeszczal na edyte jungowska debilka), liczac do tego, ze jungowska bedize czytac tak wolno zeby nadazyly dizeci z 3 klasy (wydaje mi sie glupota je na nie zabierac). pisalam to dyktando i poslzo mi calkiem niezle, a jezeli ktos jest niezadowolony ze swojej pracy niech nie zwala na restze swiata, tylko znajdzie wine u siebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _monika_12 Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.godula.net / 192.168.1.* 16.11.03, 18:12 No nie wiem czy bym bez błędu napisała...:) Trzeba przyznać że trudne troche. Nie miałam okazji napisać więc nie wiem jak by mi poszło.:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.sownet.gliwice.pl / 192.168.2.* 16.11.03, 18:49 jungowska nie nadaje się do czytania tekstu dyktanda , to była parodia ,ona myślała że to jest jakiś jej popis. Nie ma wogóle dykcji. Totalne dno!!! Pan redaktor Durczok b. ładnie dyktował. Kto się zgadza niech się wpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisacz Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 19:29 sie zgadzam. pani jungowska przeczytala jedno i to samo zdanie z trzema wersjami jednego i tego samego wyrazenia, do tego nie bylo jej slychac prawie wogole (mowila niewyraznie) i do tego za szybko, nie szlo nadazyc z pisaniem jako jedyny z mojej szkoly i wogole dookola jak siedzieli ludzie, to jako jedyny napsialem caly tekst, bo tydzien wczesniej mialem trening pamieciowy i to mi pomoglo. a tak to sama organizacja tego dyktanda to calkowite dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pATIII Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 19:24 Włsnie przed chwilą wróciłam z dyktanda do domciu. W zasadzie wacale nie było ono takie łatwe jak mogłoby się wydawać. Szkoda tylko, że p. Jungowska czytała dosyć monotonnie, więc nie można było ocenic gdzie ma być myślnik, a gdzie przecinek. Trudnooo.... I tak za rok pzryjadę. Pozdrawiam wszystkich uczestników i naszego MISTRZA CUDZOZIEMCA KEVINA. P.S. Dzięki, że przynajmniej Ty wyszedłeś podpisywac autografy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 20:19 A podacie mi nazwiska osób które zwyciezyly?? Prosze podajcie!! "Bozenka" ZLE DYKTOWALA!! JA NIE NADAZALAM!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrygent Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 22:46 Wstyd dla pani Jungowskiej! Chyba pomyliła rodzaj imprezy. Czytała fatalnie, za szybko nawet dla dorosłych a co dopiero dla dzieci, robiąc przy tym błędy. Widać mizdrzenie się przed kamerą nie pasuje do imprezy tej rangi. Dziwię się też organizatorom, a w szczególności p. Bochenek, że słysząc ropacz wśród dzieci i zdecydowany i uzasadniony protest widowni nie zareagowała tak, jak przystało na szefa imprezy i sytuacja wymknęła się jej spod kontroli. A tekst, który wygłosiła o tempie dyktowania spowodowanym ograniczeniami czasowymi transmisji dyskwalifikuje jej wiarygodność jako osoby kompetentnej- a transmisji i tak nie było, bo nie nadawała się chyba na wizję. Wstyd jednak pozostaje , bo uczestników było dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 23:09 Wielka kompromitacja dla organizatorów! Dzieci wymęczone długim siedzeniem i dołowane trudnymi wyrazami dyktanda dla dorosłych, musiały być szybszymi sprinterami w pisaniu niż dorośli - to dzięki "popisom aktorskim" p. Jungowskiej. Zamiast wspólnej zabawy i zachęty do nauki pozostaje wielki niesmak. Szkoda, że dzieci musiały oglądać ten wielki cyrk. Bez gratulacji a z ubolewaniem - Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzie Re: Wstyd iskandal IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 17.11.03, 12:25 Czytam opinię i zgadzam się ze wszystkimi.Ja tylko dodam ,że gdy organizatorami dyktanda dla dzieci był "Mały Gość Niedzielny"było o wiele lepiej i doceniono to ,że są to dzieci. Były nagrody pocieszenia dla 10 dodatkowych osób,które dostały słowniki i pióra parker.W tym roku woleli docenić artystów i im dać te nagrody i dyplomy za uczestnictwo.Ja się pytam za co oni to dostali?za to ,że tam byli ?przecież nikt ich do tego nie zmuszał.Za to ,że byli to dostali tyle rzeczy?nie lepiej było to dać tym dzieciom?W tym roku dzieci byli potraktowani po macoszemu,a to dlatego,że radio przejęło inicjatywe po raz pierwszy.Bo do tej pory dyktanda dla dzieci organizował właśnie"Mały Gość Niedzielny"i tak mogło zostac ,bo przynajmniej były doceniane.A tu liczyło się tylko dyktando dla dorosłych.Łącznie z czytającą tekst.Dlaczego nie poproszono jakiegoś prezentera?pani Jungowska odegrała tylko swoja następną rolę.Chyba zapomniała,że to nie scena i nie film,a dyktando dla dzieci,gdzie trzeba umieć w odpowiednim miejscu odpowiednio przeczytać i to bez błędów.Na koniec taka moja uwaga:myślę,że to dyktando w szczególności dla dzieci było na pokaz dla nich.Sam podział nagród i dyplomów o tym świadczy.Artyści pozbierali słowniki,pióra i dyplomy,które tak naprawdę należały się tym biednym dzieciom.Zawsze były wyróżnienia.Widać lepiej było rozdac tym co maja więcej niż tym ,którzy musieli wzmagać się ze szybkością pisania.Dzieci napewno byłyby bardziej zadowolone i zapomniały o stresie jaki im zadała pani Jungowska dyktując za szybko.Czyż nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow Re: Wstyd iskandal 17.11.03, 14:16 Ja nie rozumiem - dlaczego nie dyktował ktoś z doświadczeniem (w każdej podstawówce da się kogoś znaleźć, kto zrobi to nieporównywalnie lepiej od tej pani, która zachrypłym głosem, chwilami rżąc radośnie do samej siebie, przekręcając wyrazy usiłowała czytać text: proponuje tylko posłuchać mp3 z tej strony) Nie rozumiem, dlaczego nie podano prawidłowego brzmienia niektórych słów (ta nieszczęśnica podczas "dyktowania" raz czytała nicrobienie, a raz nicnierobienie) Nie rozumiem przykrych słów Bochenek adresowanych do dzieci Nie rozumiem, dlaczego najpierw pisali dorośli, a potem dzieci, a nie odwrotnie Nie rozumiem dlaczego przez wejściami dla uczniów nie postawiono jednej osoby z mikrofonem, która mogłaby zapobiec dwugodzinnemu bezładnemu kłebowisku (może celowo usiłowano zniechęcić szkoły, które niepotrzebnie wysłały tylu uczniów?) Nie rozumiem dlaczego kazano pisać "na kolanie", w górnych sektorach, anie posadzono dzieci w dolnych - w niektórych z nich są pulpity Nie rozumiem dlaczego zrezygnowano z podziału na kategorie wiekowe do 12 i powyżej 12 lat? Nie rozumiem sensu robienia takich imprez przez firme, która w wyraźny sposób ma dzieci głęboko w pewnej części organizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Wstyd iskandal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 00:04 Najbardziej zabolał mnie właśnie tekst p. Bochenek. Wstyd pani redaktor!!!!!!!!!! I Pani podobno też ma dziecko. Nie chciałbym być na jego miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata i Małolata Re: Wstyd iskandal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 00:00 Racja w 100 procentach. A gdzie i kiegy jest organizowane takie dyktando dla dzieci i na poziomie dzieci? Chętnie się tam zgłosimy! Tata sam ufunduje nagrody (skromne) dla 3 miejsc pozaregulaminowych. Poważnie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: 217.97.136.* 17.11.03, 14:13 Gdyni Chyloni powinno być Chylonii. Niech Wyborcza napisze to dyktando lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiu Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 17:10 Kup sobie słownik ortograficzny i dopiero później zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Organizacja imprezy IP: *.dozamel.ssk.pl 18.11.03, 16:48 Proponuję,by Radiowa"Trójka"wzorowała się na poprzednich dyktandach dla dzieci,organizowanych przez "Gościa Niedzielnego". A co do nagród-mogą być mniej cenne,ale więcej. Nagradzanie WSZYSTKICH gości"znamienitych" za sam fakt pofatygowania się na dyktando służyło rozgłosowi.Dzieci nawet "lizaka"nie otrzymały. Szkoda mi słów.Zgadzam się ze wszyskimi opiniami krytycznymi wobec organizatorów. A dzisiejsza prasowa krytyka opiekunów dziewczynki,która wygrała dyktando jest odwróceniem uwagi od całej złej organizacji imprezy dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.murowana-goslina.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 14:32 bierzesz do pyśa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monaliza Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: 213.17.150.* 21.12.03, 18:18 Trudności trudnaste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka_24 Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.gmk.net.pl 07.01.04, 18:05 Dyktando jest do kitu!!!!!!!!!! Jutro czyli 8.01.2004r. mam dyktando i szukam jakiegoś fajnego tekstu.Także jutro mam prace klasową z maty i klasówe z przyrody. Jak nauczyciele tak mogą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: żydki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:32 może to dziwne ale mam ochotę strzelić wam w pysk to nie wina jungowskiej tylko wasza to wy nie daliście jej czytać miejcie pretensje do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gty Re:ju IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 16:34 a dyktandem się nie przejmuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 12:20 Pani od jezyka polskiego podyktowala nam to samo dyktando i az wstyd sie przyznac mialam 22 błądy. ale teraz juz zapamietalam jak sie pisze wyrazy w ktorych zrobilam bląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślicznotka Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.kolornet.pl / 192.168.2.* 04.02.04, 17:07 Dyktando jest do kitu!Mam jutro dyktando i nie wiem co mam przez was robic!:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:43 Dobre.Podyktuje jutro synowi.Jest w czwartej klasie.Ciekawe jak napisze?!Z jednym wyrazem mialam problem i sprawdzalam w slowniku ortograficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.zsi.pl / 192.168.53.* 13.03.04, 12:28 ale Batwe dyktanda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol (z baru 4 () Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:46 o matko takie długie narmalnie !! a wyrazy to też niektóre trudne ludzie co wy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Tekst dyktanda dla dzieci i młodzieży IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 15:59 Ja tez pisałam dyktando i muszę przyznać, ze nie poszło mi ono najlepiej.dzień przed kazdym dyktandem wchodzę na takie strony i drukuję sobie rózne dyktanda na próbę.Mam kłopoty z h i ch ale jakoś tam będzie.Moim zdaniem to świetna strona pomagająca ludziom do przygotowań się do dyktand.Dzięki tym stronom ile razy dostałam lepszą ocenę niz się spodziewałam.Korzystajcie! to jest super strona! JOŁ!Joł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Deptuch WSZYSTKIE TESTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:10 Te h... testy są do bani tak jak i wy i wszyscy nauczyciele i wszystko co służy do nauki spadać z tym szajstwem BBBBBBBBBBEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZNNNNNNNNNAAAAAAAAAADDDDDDDDDZZZZZZZZIIIIIIIIIIJJJJ JJJJNNNNNNNNNNNEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pa pa Odpowiedz Link Zgłoś