Dodaj do ulubionych

Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic

IP: *.chello.pl 28.05.09, 19:42
Eee bez przesady, w zeszłym roku nie było tak źle! Gorzej było jak remontowali
wiadukty, szczególnie ten koło Ikei. Damy radę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ya Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:57
      Do tego zamknęli zjazd z A4 na S1 i jak ktoś nie zobaczy jednego małego znaku z
      objazdem (jakieś 7 km) to zapłaci Stalexportowi 6,50 i przejedzie się do Jaworzna.
      • Gość: Paolo Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.hitech-net.pl 28.05.09, 20:36
        Zamknięty jest zjazd z A4 na S1 w kierunku na Siew i Wawę???
        Naprawdę?
    • Gość: gość Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 20:06
      jeszcze jakby to skończyło się betonką......cudnie by było - długie lata bez remontu , krótsza droga hamowania........ale chyba jeszcze nie teraz
      • Gość: X Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 83.143.98.* 28.05.09, 22:15
        "jeszcze jakby to skończyło się betonką"

Niestety lobby producentów asfaltu jest w Polsce zbyt silne i nie ma szans żeby
        tak jak chociażby w USA najważniejsze drogi były z betonem i służyły bez
        remontów przez długie,długie lata.
        U nas wszystko jest z asfaltu na którym w lecie powstają koleiny,w zimę pęka i
        kruszeje i generalnie asfaltowa nawierzchnia jest do remontu po 4,5 latach
        użytkowania
        • Gość: moTyl dopiero co zrobiona nitka w drugą stronę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:50
          Dopiero co zrobili pas w stronę Sosn a już huśta, zresztą huśtało zaraz po
          oddaniu. Nie rozumiem po co robić dziadostwo, które za chwilę będzie trzeba
          naprawiać.
          że taniej? Nie sądzę, na A-4 będzie spokój ze 30 lat bo jest dobra nawierzchnia
          i co się opłaca?
          • polsz Re: dopiero co zrobiona nitka w drugą stronę 29.05.09, 09:01
            czas eksploatacji jezdni asfaltowej NIGDY nie przekracza 10 lat, potem
            konieczny jest remont generalny. Jezdnia betonowa jest dwukrotnie droższa ale
            jej czas eksploatacji wynosi 50 lat
    • Gość: M Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 20:34
      Byłoby bezproblemowo, gdyby nie chamstwo wciskające się przed samym zwężeniem.
      Większość kierowców to ludzie rozsądni, ale wystarczy kilku takich buraków żeby
      zatamować płynny ruch przy zwężeniu.
      • Gość: autobahn Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.siec2000.pl 28.05.09, 20:57
        to ty jestes burakiem - w calej Europie obowiazuje naprzemienne wlaczanie sie
        aut przed zwezeniem na suwak (sa nawet specjalne znaki drogowe), co zapewnia
        plynna jazde 2 pasow. Tylko w Polsce takie cymbaly jak ty nie stosuja tej zasady
        generujac megakorki.
        • Gość: Katowiczan Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:06
          Światowiec się znalazł. Mylisz kolego zazębianie się ruchu przed zwężeniem z
          chamskim dojeżdżaniem do początku zwężenia i wjeżdżanie przed maskę.
          • Gość: M Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 21:14
            Cymbał wciśnie się chamsko i jeszcze ci powie, że on jeździ na suwak. Świat
            byłby piękny bez takich durniów.
            • Gość: xyz Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 29.05.09, 06:50
              Wy nawet porozmawiać spokojnie na forum nie możecie, ciekawe jacy jesteście na
              drodze :D

pzdr
            • Gość: Xvid Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.09, 08:18
              niestety przez takich jak ty pseudokierowcow nie znajacych "suwaka" korkuje sie
              kazde zwezenie.
              A na przemienny wjazd przed samym zwezeniem to nie chamstwo tylko rozsadek, bo
              chyba nie powiesz mi ze wszyscy Niemcy jezdza po chamsku...
              • Gość: moTyl a gdzie w Polsce obowiązuje suwak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:56
                też bym wolał żeby był suwak ale u nas się tak nie jeździ niestety.
                jeżeli wszyscy ustawiają się na właściwym pasie kilometr wcześniej, to ten co
                szarpnie się skrajnym a potem się wbija wychodzi na buraka.
                i nie ma co się dziwić.
                W innych krajach wszytkie pasy są zastawione aż do zwężenia i naprzemiennie auta
                wjeżdżają.
                ale w polskim KD nie ma nawet znaku określającego ruch na suwak,
                od tego by trzeba zacząć.
                • acid.jazz Re: a gdzie w Polsce obowiązuje suwak? 29.05.09, 09:41
                  Gdzieniegdzie są takie znaki np. na zakopiance. Faktycznie obserwuje się
                  kompletny brak myślenia. Nie rozumiem, po co ludzie zmieniają pas przed
                  zwężeniem, to czysta głupota i zwiększanie korka, trzeba spokojnie dojeżdżać do
                  końca i na suwak.
                • bendek666 Re: a gdzie w Polsce obowiązuje suwak? 29.05.09, 11:41
                  Pół biedy, jeśli dwa pasy, które zwężają się w jeden prowadzą w tym samym kierunku. Wtedy powinno stosować się suwak. Ale przypomnij sobie jeszcze niedawno zjazd z Murckowskiej na A4 w kierunku Wrocławia, gdzie ci światowi kierowcy z pasa na wprost w kierunku Tychów robili suwak na pas do Wrocławia.
        • Gość: kierowca Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 217.153.211.* 28.05.09, 21:36
          Gość portalu: autobahn napisał(a):
          > naprzemienne wlaczanie sie
          > aut przed zwezeniem na suwak

To nowa nazwa na chamstwo drogowe? :)
          • acid.jazz Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi 29.05.09, 09:44
            Nie, to stara nazwa na inteligencję i myślenie, gdyby bezmyślne głąby nie
            zmieniały pasa setki metrów przed zwężeniem, to nie byłoby takich sytuacji.
      • Gość: Marek Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:05
        Dokładnie! Jest sporo takich buraków co myślą że im wolno :( Ja mam sposób taki
        że jeżdżę Land Roverem Discovery i żaden frajer nie próbuje mi przed maskę
        wjechać ;) A np. autobusy z miłą chęcią wpuszczam :) Ludzie trochę więcej
        sympatii na drodze, a wszystkim będzie się fajnie jeździło z i do
        pracy/szkoły/rodziny etc
      • Gość: sandwich Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 07:38
        Też tak kiedyś myślałem, ale mi przeszło jak pojeździłem 4 miesiące w Niemczech. Ten gościu, który Cię komentuje ma rację. A do tego z Land Roverm - jak myślisz, komu będzie żal blachy, Tobie czy mnie ze starym maluchem.
        • bendek666 Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi 29.05.09, 11:43
          Po Niemczech jeździłeś maluchem? :-)))
          • Gość: sandwich Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 01.06.09, 08:14
            Mój maluch przejeździł całą Europę. W Azji też był. W Troji.
          • Gość: sandwich Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 01.06.09, 08:17
            Sprostowanie. W Niemczech maluchem nie byłem. Tam jeździłem Seatem. Reszta się zgadza.
      • Gość: gościu Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 212.2.115.* 29.05.09, 11:47
        własnie, opisałeś samego siebie, chamstwo to jest właśnie to co ty proponujesz,
        czyli niewpuszczanie,
        jakoś w niemal całej Europie da się ale u nas nazywa się to buractwem. Żenuła.
    • Gość: kubuś Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 21:03
      a co z wiaduktem na grota w sosnowcu? tam tez mlyn zaczyna sie robic
      miedzy14 a16 i nikt nie pisze kiedy sie to zakonczy? to nasze
      panstwo to fajne jest tylko zeby bylo szybciej z pracami! 5 miesiecy
      +poslizg drugie tyle!!!
    • Gość: kierowca Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 217.153.211.* 28.05.09, 21:38
      Zamiast się cieszyć, że będzie remont, to piszesz w taki chamski sposób...
      żenujące!
      • Gość: ehh Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 28.05.09, 22:17
        Zastanawia mnie dlaczego to tak ludzie z Śląska wyrażają się o Zagłębiu czyli w
        tym przypadku o Sosnowcu, a ludzi z Zagłębia nie piszą w tak prymitywny sposób o
        Ślązakach...

Wstyd mi za Ślązaków :(
        • Gość: Noemi Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.centertel.pl 29.05.09, 11:53
          Już odpowiadam. Ludzie ze Śląska mają kompleksy wobec Zagłębia, mają świadomość,
          że są jakby nieco gorsi,gorzej wykształceni,bardziej prostaccy. I stąd ta
          niechęć nierzadko,przechodząca w nienawiść.
    • Gość: miki Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic IP: *.chello.pl 28.05.09, 22:32
      Nic dziwnego - ekspresówka jest skazana na bycie w remoncie przez
      90% czasu eksploatacji - na tym polega utrzymanie drogi o takim
      wolumenie ruchu i z tyloma obiektami inzynierskimi. Szkoda, że nie
      ma alternatywy w postaci szybkiego tramwaju - miasto Katowice
      własnie metodycznie likwiduje wolny pas terenu po bocznicy kolejowej
      KWK Katowice z wszystkimi wiaduktami i przepustami, który mozna było
      w tym celu za grosze adaptować w minionych latach, tyle że nikt o
      logistyce miejskiej w tym mieście nie myśli.
    • Gość: Europejczyk Oby asfalt nie był taki jak na Kościuszki w K-cach IP: *.chello.pl 29.05.09, 01:46
      "pod koniec tego roku, gdy będzie gotowa zarówno droga S-86, jak i
      węzeł Murckowska kierowcy będą jeździć w komfortowych warunkach."

Wyremontowany w tym roku fragment Koćiuszki w K-cach to
      skandal.Droga jest tak nierówna,że ktoś powinien trafić do pierdla
      za niegospodarność.
      Notabene trudno remont S-86 przeprowadzony w ubiegłym roku też nie
      rzuca na kolana.Trudno zauważyć na których to odcinkach jest nowy
      asfalt.
      • bendek666 Re: Oby asfalt nie był taki jak na Kościuszki w K 29.05.09, 11:32
        A ja przez jakiś czas myślałem, że będą kładli jeszcze jedną warstwę :-)))
    • Gość: west Kiedy remont i przebudowa S1 w Częstochowie? IP: *.proxy.aol.com 29.05.09, 03:26
      Jeżeli władze woj. katowickiego mają problemy z wydaniem pieniędzy
      na remonty i przebudowę dróg, proponuję zająć się trasą S1.
      Potrzebny jest wiadukt w Siewierzu oraz w Częstochowie na miejscu
      obecnego skrzyżowania Al.Jana Pawła II z S1.
      Częstochowa nie ma także niestety wyjazdu na trasę z północnej
      części miasta w kierunku Warszawy. Konieczne jest przedłużenie Al.
      Wyzwolenia do skomunikowania z S1 wiaduktem z koniczynką tj. około 1
      km dwujezdniowej ulicy. Przedłużając Al. Wyzwolenia dalej około 2 km
      na wschód oraz budując wiadukt nad torami można uzyskać połączenie z
      dawną trasą wylotową na Warszawę oraz Kielce.
      Nieporadne władze od trzydziestu lat nie mogą rozwiazać tego
      istotnego problemu komunikacyjnego zaznaczonego w perspektywicznym
      planie rozwoju miasta.
    • Gość: STW Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 08:16
      Też mi news. A kiedy ta droga nie była w remoncie?
    • Gość: horhe Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowic IP: *.89.67.50.static.crowley.pl 29.05.09, 08:20
      "Fatalne informacje dla kierowców..." - typowe polskie narzekania, a
      może tak zacząć artykuł:"Wreszcie coś się ruszyło z naszymi
      drogami"? Pomęczymy się parę miesięcy a potem będziemy jeździć po
      prostych i równych drogach
      • Gość: wujek Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 213.227.87.* 29.05.09, 14:37
        ale ta trasa jest ciągle remontowana, od lat
      • Gość: siudamac Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: 212.160.172.* 29.05.09, 14:51
        Dokładnie, to samo chciałem powiedzieć!
      • Gość: xxx Re: Rusza remont ekspresówki z Sosnowca do Katowi IP: *.chello.pl 01.06.09, 04:38
        Ostatnio jechałem A4 do Krakowa ponad 2 godziny (od Katowic prawie
        do Chrzanowa więcej stałem niż jechałem). Zastanawiające jest to, że
        jak wyjechałem z woj. śląskiego sytuacja się poprawiła i resztę
        odcinka pokonałem w kilka minut. Próbowałem tam jeździć już różnymi
        drogami i zawsze stwierdzałem, że najgorzej jest wyjechać z dziury o
        nazwie Śląsk, a później to już sama przyjemność z jazdy. Nie jestem
        w stanie zrozumieć dlaczego. Zamknijcie wszystkie ulice na raz i
        sprzedajcie auta, będzie to z korzyścią dla wszystkich.
    • Gość: optymista To chyba dobrze ! ! ! IP: *.chello.pl 29.05.09, 17:57
      Mają nie remontować? Nie robią źle, robią źle...
      • Gość: george Re: To chyba dobrze ! ! ! IP: *.chello.pl 30.05.09, 09:48
        jesne tylko ta droga ma największe natężenie ruchu w polsce i aż się
        prosi o beton a tak mamy coroczne wiosenne łatanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka