Dodaj do ulubionych

Admin Grab to idiota...

11.12.03, 15:04
Adminie, "członku" ras, możesz mnie pocałować w dupe.
Obserwuj wątek
    • un1 Re: Admin Grab to idiota... 11.12.03, 15:37
      rakoon napisał:

> Adminie, "członku" ras, możesz mnie pocałować w dupe.

Odezwał się członek męsy.
    • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 12:56
      na wiyrch!
      • ballest Gdzie twoja Kinderstuba 17.12.03, 13:01
        A moze sie nie potrafisz zachowac?
        • Gość: Szwager Re: Gdzie twoja Kinderstuba IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 13:04

gynau, uostow naszygo Graba in ruhe .

Pyrsk!
          • wilym Re: Gdzie twoja Kinderstuba 17.12.03, 13:22
            mysle Grabie, ze mozesz spokojnie skasowac ten watek i nikt nie oskarzy Cie o
            cenzure.
            • Gość: grabus Re: Gdzie twoja Kinderstuba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:53
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=6601213
              Grab, wszystkim znany kolega arnolda7, sympatyka RAS`.
              • rakoon Ciekawe... 17.12.03, 15:06
                Pewno razem przy tyskim ukladaja strategie:)))
                • william4 Re: Ciekawe... 17.12.03, 15:38
                  I planują jak zrobić i jak zarobić, gdy widzę co robi tutejszy admin z wątkami
                  niepoprawnymi politycznie (czytaj: krytyka raś), to nie dziwię się, że nazywają
                  go idiotą. Nadchodzi nieubłaganie czas konca kariery tego admina.
                  • arcykr Re: Ciekawe... 17.12.03, 16:02
                    william4 napisał:

> I planują jak zrobić i jak zarobić, gdy widzę co robi tutejszy admin z wątkami
                    > niepoprawnymi politycznie (czytaj: krytyka raś), to nie dziwię się, że nazywają
                    > go idiotą. Nadchodzi nieubłaganie czas konca kariery tego admina.
                    A może admin wiernie realizje politykę GW/Agory?
    • gorol7 Kim jest Bartek W?? 17.12.03, 16:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=8093621
      • gorol7 Re: Kim jest Bartek W?? 17.12.03, 16:40
        Juz Arnold zdazyl wykasowac post ,w ktorym umawia sie z jakims Bartkiem
        W.Czyzby chodzilo o Pana Wielinskiego?
        • rakoon Re: Kim jest Bartek W?? 17.12.03, 17:06
          Naturalnie, przeciez musza uzgadniac jakie artykuly o "mitach" beda zamieszczac.
          Ciekawe jak Wielinski zareaguje na te "insynuacje".
          • gorol7 Re: Kim jest Bartek W?? 17.12.03, 17:28
            Sprawa jest mocno podejrzana ,Arnold natychmiast wyksowal post.Gdyby chodzilo o
            jakiegos innego Bartka W pewnie by sie tym przejal,a tak reakcja byla
            blyskawiczna.
            • slezan Hehehehehe 17.12.03, 17:34
              Ale Was Arni podpuścił! A sprawa jest prosta - Arni to Bartek W.
              • rakoon Re: Hehehehehe 17.12.03, 18:00
                slezan napisał:

> Ale Was Arni podpuścił! A sprawa jest prosta - Arni to Bartek W.

Taaak,tak...arnold7 juz we wrzesniu przewidzial, ze bedzie watek o idiotyzmie
                admina Graba.
                Watek usuniety tak szybko przez arnolda7 o "Bartku W." byl napisany 12 wrzesnia.
                Chyba arnolda7 cos zaczelo bardzo uwierac, moze ktos rzeczywiscie powinien
                zainteresowac sie jego kontaktami z Wielinskim.
                No i jestem ciekawy czy link do twojej organizacji zostanie usuniety ze strony
                prywatnej jaka jest strona arnolda7, ktora z kolei jest doczepiona do forum
                publicznego.
                I jak dlugo Grab bedzie jeszcze adminem?
                • agitator Re: Hehehehehe śledzian ściemnia 17.12.03, 18:15
                  proszę, proszę taki "ą" "ę" ynteligent a kłamca aż boli, to takie typowo
                  śląskie buhahahaha
                  • slezan Oszczerca! 17.12.03, 18:27
                    Udowodnij, że kłamię!
                  • slezan Oszczerca! 17.12.03, 18:27
                    Udowodnij, że kłamię!
                    • rakoon Re: Oszczerca! 17.12.03, 18:31
                      Udowodnij, że agitator kłamie !
                      • slezan Re: Oszczerca! 17.12.03, 18:34
                        Agitatorzy z reguły kłamią. Po to są. A ja jestem szczery - nie poamiętasz jak
                        przyznałem się, że ta "katastrofa" helikoptera to nasza sprawka?
                        • rakoon Re: Oszczerca! 17.12.03, 18:42
                          slezan napisał:

> Agitatorzy z reguły kłamią. Po to są. A ja jestem szczery - nie poamiętasz jak
                          > przyznałem się, że ta "katastrofa" helikoptera to nasza sprawka?

Nie, przypomnij mi. I co to ma wspolnego z kontaktami arnolda7 z Wielinskim, a
                          takze z idiotyzmem admina Graba?
                          • slezan Re: Oszczerca! 17.12.03, 18:45
                            Przyznałem się w chwili słabości. Akcję spieprzył Arnold czyli Wieliński, a
                            Grab wykasował mój wątek.
                            • rakoon Re: Oszczerca! 17.12.03, 18:51
                              Grab wykasowal ten watek po szybkim telefonie. Az takim idiota to on nie jest.
                              Nie zmienia to faktu, ze artykuly Wielinskiego powstaja na "zamowienie".
                              Przewiduje zmiane "wladz administracyjnych" Forum Katowice.
                        • rakoon Re: Oszczerca! 17.12.03, 19:10
                          slezan napisał:

> Agitatorzy z reguły kłamią. Po to są. A ja jestem szczery - nie poamiętasz jak
                          > przyznałem się, że ta "katastrofa" helikoptera to nasza sprawka?

A gdyby jego nik brzmial "prawdomowny", to znaczyloby, ze z reguly mowia prawde.
                          • slezan Re: Oszczerca! 17.12.03, 19:22
                            Dokładnie tak. Tak więc reasumując - Armold to Wieliński. I jest to odkrycie
                            miesiąca.
                            • rakoon Re: Oszczerca! 17.12.03, 19:24
                              Probujesz zminimalizowac "odkrywcza moc" tego watku, czy tez cos lezy na sercu.
                • slezan Re: Hehehehehe 17.12.03, 18:30
                  Arni jest bardzo przewidujący. A link pewnie zostanie. Dlaczego mieliby usuwac
                  linki do stron stowarzyszeń?
                  • agitator Re: Śledzian odjechał! 17.12.03, 18:38
                    nie pal tyle trawska stary, to Cię zabija:))))))
                    • slezan Re: Śledzian odjechał! 17.12.03, 18:43
                      Z trawy wyrosłem jakTy jeszcze w pieluchę szczałeś. Teraz jadę na ostrzejszym
                      napędzie.
                      • freedom_fighter Poznajcie prawde ! 17.12.03, 19:09
                        Wskutek rozbijackiej dzialalnosci Eriki Steinbach przejawiajacej sie w
                        przesylaniu strumieniu Deutsch Euro (tzw. dojczojrowki) na konto zdrajcy
                        Gorzelika i jego kompanow od malpy i zegarka w spisie powszechnym ujawnila sie
                        zakamuflowana do tej pory V kolumna tzw. Schlonzokow.
                        W miedzyczasie czolowie przedstawiciele tej formacji na czele ze Slezanem,
                        Arnoldem 7 i niejakim Albrechtem (ten ostatni to ponoc jedyny bielski uczestnik
                        zamazchu na WTC-do dzis nieschwytany) przejeli wszystkie fora woj. slaskiego, a
                        szczegolnie forum cieszynskie, gdzie wykonczyli niezmordowanego Holmesa,
                        niejakiego bebokka.
                        Misterny zamach Slezana, starego nazisty, na helikopter premiera Millera zbiegl
                        sie z publikacja w GW rewelacji dotyczacych Wiezy Spadochronowej. Rozpetala sie
                        burza, do ktorej ostatnio dolaczyli znani folksdojcze Waniek i Kutz, ktorym swe
                        lamy udostepnil tygodnik "Polityka" (na pasku Rudiego Pawelki) oraz "Newsweek "
                        oficjalny organ Zwiazku Wypedzonych.
                        Ostatnie rewelacje to ustalenie zwiazkow miedzy starym dzialaczem nazistowskim,
                        obecnie oredownikiem tzw. narodowosci slaskiej czyli Arnoldem7 vel Wielinski a
                        Grabem Adminem forum Katowice. Prawdopodobnie spiskuja co zrobic, zeby Lew
                        Rywin w krzyzowym ogniu pytan nie ujawnil ich zwiazkow oraz niecnych knowan, za
                        ktorymi sam tez stal.
                        I tak wyglada rzeczywistosc - ja w kazdym razie jestem wzburzony, ale poczulem,
                        ze musze o tym poiwedziec. Teraz tylko czekac, kiedy powolaja specjalna komisje
                        sledcza i bede mogl zaczac zeznawac.
                        A jest o czym mowic PANOWIE!
                        p.s. i PANIE tez.
                        pzdr,
                        FF from Niukastel
                        • Gość: builder from L. Re: Poznajcie prawde ! IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 20.12.03, 21:42
                          mozna wrecz teraz na podstawie tej opisanej wypowiedzi przyjac`, ze ty mozesz
                          zostac` generalnym s`wiadkiem w zwiasku z zaistniala sytyuacja

zostaniesz koronnym s`wiadkiem i dostaniesz najlepsza opieke na s`wiecie )))

freedom_fighter napisał:

> Wskutek rozbijackiej dzialalnosci Eriki Steinbach przejawiajacej sie w
                          > przesylaniu strumieniu Deutsch Euro (tzw. dojczojrowki) na konto zdrajcy
                          > Gorzelika i jego kompanow od malpy i zegarka w spisie powszechnym ujawnila
                          sie
                          > zakamuflowana do tej pory V kolumna tzw. Schlonzokow.
                          > W miedzyczasie czolowie przedstawiciele tej formacji na czele ze Slezanem,
                          > Arnoldem 7 i niejakim Albrechtem (ten ostatni to ponoc jedyny bielski
                          uczestnik
                          >
                          > zamazchu na WTC-do dzis nieschwytany) przejeli wszystkie fora woj.
                          slaskiego, a
                          >
                          > szczegolnie forum cieszynskie, gdzie wykonczyli niezmordowanego Holmesa,
                          > niejakiego bebokka.
                          > Misterny zamach Slezana, starego nazisty, na helikopter premiera Millera
                          zbiegl
                          >
                          > sie z publikacja w GW rewelacji dotyczacych Wiezy Spadochronowej. Rozpetala
                          sie
                          >
                          > burza, do ktorej ostatnio dolaczyli znani folksdojcze Waniek i Kutz, ktorym
                          swe
                          >
                          > lamy udostepnil tygodnik "Polityka" (na pasku Rudiego Pawelki)
                          oraz "Newsweek "
                          >
                          > oficjalny organ Zwiazku Wypedzonych.
                          > Ostatnie rewelacje to ustalenie zwiazkow miedzy starym dzialaczem
                          nazistowskim,
                          >
                          > obecnie oredownikiem tzw. narodowosci slaskiej czyli Arnoldem7 vel Wielinski
                          a
                          > Grabem Adminem forum Katowice. Prawdopodobnie spiskuja co zrobic, zeby Lew
                          > Rywin w krzyzowym ogniu pytan nie ujawnil ich zwiazkow oraz niecnych knowan,
                          za
                          >
                          > ktorymi sam tez stal.
                          > I tak wyglada rzeczywistosc - ja w kazdym razie jestem wzburzony, ale
                          poczulem,
                          >
                          > ze musze o tym poiwedziec. Teraz tylko czekac, kiedy powolaja specjalna
                          komisje
                          >
                          > sledcza i bede mogl zaczac zeznawac.
                          > A jest o czym mowic PANOWIE!
                          > p.s. i PANIE tez.
                          > pzdr,
                          > FF from Niukastel
    • Gość: post Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 16:42
      A powiedzcie mi dlaczego prywatne forum arnolda7 jest na forum regionalnym, a
      nie na forach prywatnych.
      Uprzywilejowany jakiś.
      • arnold7 Re: 17.12.03, 16:48
        To dluga historia. Pogrzeb w archiwum forum o forum.
      • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 16:54
        Wspomne jeszcze, ze tak podczepione forum arnolda7 (prywatne) lamie regulamin
        GW, link do stron ras lamie takze regulamin, jestem za tym aby na jego forum
        umiescic linki do wszystkich organizacji politycznych z SLD wlacznie:)
        Admin Forum katowice(Grab) lamie wszelkie zasady uczciwosci, FK jest forum
        publicznym, a nie prywatnym arnolda7 i Graba.
        Forum arnolda7 powinno byc usuniete z podforum Katowice, jest to jawna kpina z
        prawa i regulaminu GW. Trzeba wysylac e-maile do GW, ale niestety na adres
        warszawski, moze to cos pomoze. Admin Grab przechodzi samego siebie.
        • gorol7 A nagradzanie nazisty Ballesta? 17.12.03, 16:59
          Ten przybleda dostal nagrode GW za promowanie Slaska!
          • rakoon Re: A nagradzanie nazisty Ballesta? 17.12.03, 20:13
            gorol7 napisał:

> Ten przybleda dostal nagrode GW za promowanie Slaska!

Co w swietle idiotyzmu admina Graba jest jak najbardziej zrozumiale:)
        • arnold7 Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 17:01
          rakoon napisał:

> Wspomne jeszcze, ze tak podczepione forum arnolda7 (prywatne) lamie regulamin
          > GW, link do stron ras lamie takze regulamin, jestem za tym aby na jego forum
          > umiescic linki do wszystkich organizacji politycznych z SLD wlacznie:)
          > Admin Forum katowice(Grab) lamie wszelkie zasady uczciwosci, FK jest forum
          > publicznym, a nie prywatnym arnolda7 i Graba.
          > Forum arnolda7 powinno byc usuniete z podforum Katowice, jest to jawna kpina z
          > prawa i regulaminu GW. Trzeba wysylac e-maile do GW, ale niestety na adres
          > warszawski, moze to cos pomoze. Admin Grab przechodzi samego siebie.

Hahhaaa, downoch sie tak niy usmiou:))))))
          Mozno jakis cytat z regulaminu GW?
          A ta kpina z prawa na czym polego?
          • Gość: ballest Polacy znowu poszkodowani ? IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 17.12.03, 18:03
            Kto Wam wygodzi,
            a moze chcecie umierac za korzystne dla was FORUM ?

pyrsk
            ballest
            • agitator Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 19:17
              Przyznam Rakoon, że jestem pod wrażeniem.
              Jeszcze ten refleks arnolda w kasowaniu wątków. Musiał być czymś uzasadniony.
              Ciekawi mnie też kim jest freedom_fujara? Arni to Ty?
              Buuuu, bardzo brzydko ktoś sobie pogrywa na tym forum i nie tylko na nim.
              • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 19:30
                Znizam sie tylko do poziomu "czlonkow" ras na tym forum, mam nadzieje, ze
                inni....ze inni gdzies tam sa. Swoja droga przeczytalem pierwsze dwa punkty
                zalozen programowych ras i znalazlem 3 czy 4 zupelnie nielogiczne zdania.
                Nie wiesz czasem czy slezan bral udzial w pracach nad tym programem:)

• slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 19:43
                  Nie miałem tej przyjemności. Nie sądzę jednak byś był w stanie ocenić wartość
                  logiczną zdań. Nie porywaj się z motyką na Słońce. Swoje możliwości
                  zaprezentowałeś już w wystarczającym stopniu.
                  • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 19:50
                    slezan napisał:

> Nie miałem tej przyjemności. Nie sądzę jednak byś był w stanie ocenić wartość
                    > logiczną zdań. Nie porywaj się z motyką na Słońce. Swoje możliwości
                    > zaprezentowałeś już w wystarczającym stopniu.

Nie spodziewalem sie niczego innego poza atakiem personalnym, co tez nastapilo.
                    A oto jeden z podpunktow punktu trzeciego zalozen programowych ras, cytuje;

* rozbudzanie śląskiej tożsamości narodowej wśród tych, którzy uważają się
                    wyłącznie za Ślązaków, bądź Górnoślązaków *

Czy mozesz wyjasnic Forumowiczom logike tego zdania?

• slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:18
                      Pomijając typową dla tego typu tekstów retorykę ("rozbudzanie" - co sugeruje,
                      że coś jest obecne, ale w uśpieniu) wzystko jest OK. Stwierdzenie "jestem
                      Ślązakiem (nie Polakiem, nie Niemcem)" nie jest równoznaczne ze
                      stwierdzeniem "zaliczam się do narodowości śląskiej". Można nie mieć żadnej
                      narodowości czyli byc indyferentnym narodowo.
                      • agitator Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:30
                        A ja tam się nie zgodzę.

Wyłącznie czyli nie inaczej niż. A zatem nie może być Polakiem jeśli nie czuje
                        się nim bo jest "wyłącznie" ślązakiem. Moja wyłączność w poczuciu bycia
                        ślązakiem nie zalicza mnie do grupy Polaków. Jeśli ktoś odczuwa swoją odrębność
                        jako ślązaka to nie może czuć się Polakiem itp, itd.
                        Drugi błąd to słowo rozbudzenie. Nie można rozbudzić świadomości narodowej
                        jeśli ma się jej poczucie - "czuje się wyłącznie Ślązakiem". Proponuję zamienić
                        na słowo integracja albo coś tam innego równie patetycznego.
                        • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:34
                          Zupełnie błędna analiza, jeżeli wziąć pod uwagę, że można czuć się wyłącznie
                          Ślązakiem nie mając śląskiej świadomości narodowej.
                          • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:46
                            To jest totalna bzdura. Nie widzisz tego?
                      • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:45

Jak mozna rozbudzac slaska tozsamosc narodowa u kogos, kto sie za Slazaka lub
                        Gornoslazaka uwaza (czyli juz posiada tozsamosc slaska-sic!)i do tego wylacznie?
                        Chyba, ze ras bedzie rozbudzal "jedyna prawdziwa tozsamosc narodowa".
                        • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:47
                          Pojęcia tożsamość śląska i śląska tożsamość narodowa nie są równoznaczne.
                          Myślałem, że to proste, ale coś ciężko kapujesz.
                          • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:52
                            Tak samo jak pojecie swiadomosci i tozsamosci nie jest jednoznaczne.
                            Prostota tego zdania az bije intelektem, bylem przekonany, ze to widzisz ale
                            przecenilem twoja inteligencje i zrozumienie.
                            • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 20:56
                              Nie pokrywaj zmieszania po nieudanej próbie wykrycia błędów logicznych. Gdybyś
                              przyjął, że wszystko czego nie rozumiesz jest nielogiczne, cały świat wydałby
                              Ci się absurdalny. Człowiek o średniej wiedzy zdaje sobie sprawę, że można nie
                              mieć świadomości narodowej.
                              • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:10
                                I to mowi czlowiek, ktory na jeden z moich postow odpowiedzial atakiem
                                personalnym, w mysl zasady najlepsza obrona jest atak. Kiedy nie masz argumentow
                                atakujesz personalnie.
                                Srednio inteligentny czlowiek o sredniej wiedzy (do tych nie zaliczam ciebie,
                                jestes znacznie nizej w "drabinie intelektu") nie ma zadnych problemow ze
                                znalezieniem owego zdania jako nielogiczne.
                                Tekst ras z zalozen programowych mowi o tozsamosci narodowej a nie swiadomosci,
                                gdzie kazdy czlowiek o sredniej wiedzy nie postawi znaku rownosci, zmieszanie
                                wiec dotyczy ciebie i jakkolwiek probujesz uciekac do wycieczek osobistych, nie
                                zmieni to faktu, ze zdanie to jest pozbawione logiki.
                                • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:17
                                  Tożsamość czyli identyfikacja w tym przypadku z narodem to świadomość
                                  przynależności do danej nacji. Tyle, mój drogi. Nic Ci nie wyszło z całej hecy.
                                  • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:25
                                    Moze zacytuj definicje tozsamosci i swiadomosci, i dlaczego "ten przypadek jest
                                    szczegolny", czyzbys na potrzeby poparcia swojej tezy znalazl nowa definicje.

slezan napisal;
                                    Tożsamość czyli identyfikacja w tym przypadku z narodem to świadomość
                                    przynależności do danej nacji.

a teraz porownaj to co napisales ze zdanie w zalozeniach programowych ras.

Jeszcze nie widzisz braku logiki, ciezko kapujesz.

• slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:28
                                      Widzę brak logiki w Twoim rozumowaniu i że to Ty ciężko kapujesz. A przypadek
                                      nie jest szczególny, bowiem tożsamość musi oznaczac identyfikację z czymś, albo
                                      kimś.
                                    • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:28
                                      Widzę brak logiki w Twoim rozumowaniu i że to Ty ciężko kapujesz. A przypadek
                                      nie jest szczególny, bowiem tożsamość musi oznaczac identyfikację z czymś, albo
                                      kimś.
                                      • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:34
                                        Ty naprawde tego nie widzisz!
                                        Wiesz co, moze ja naprawde przecenilem nie tylko Twoja inteligencje ale takze i
                                        bystrosc. Tak naprawde, aby zobaczyc brak logiki tego zdania wystarczy byc tylko
                                        i wylacznie bystrym. Masz zawezony punkt widzenia.
                                        • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:40
                                          Powtarzasz się jak katarynka. Ja przynajmniej starałem się wyjasnić swój punkt
                                          widzenia - bez skutku. Spróbuję jezcze raz.
                                          Otóż sytuacja wyjściowa jest taka. Istnieje grupa Ślązaków, nie identyfikująca
                                          się ani z narodem polskim, ani z niemieckim. W tej grupie jakiś pocent stanowią
                                          ludzie, o których można powiedziec, że mają śląska tozsamość narodową, innymi
                                          słowy mówią: jestśmy śląskim narodem. Pozostali określaja się jako Ślązacy, ale
                                          nie w kategoriach narodowych. Stanowi grupe tutejszych, bez poczucia
                                          przynależnoci do jakiegokolwiek narodu.
                                          I teraz cel wynikający z cytoanego zapisu:
                                          należy rozbudzić identyfikację indyferentnych nardowo Ślązaków z narodem
                                          śląskim, a więc unarodowić ich w oparciu o śląską ideę narodową.
                                          • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:49
                                            Jak duza grupe stanowia indyferentni narodowo Slazacy?
                                            Czy zalozenie programowe ras dotyczy tylko owej grupy?
                                            • arnold7 Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:53
                                              rakoon napisał:

> Jak duza grupe stanowia indyferentni narodowo Slazacy?
                                              > Czy zalozenie programowe ras dotyczy tylko owej grupy?

Widze, ze masz klopoty ze zrozumieniem problemu, dlatego polecam ten krotki
                                              tekst:

"Gdyby do Pana domu przyszedł rachmistrz spisowy, jaką narodowość by Pan
                                              zadeklarował?

- Powiedziałbym, że jestem Górnoślązakiem z niemieckim paszportem. Koledzy
                                              śmieją się ze mnie, gdy twierdzę, że nie jestem Schlesier (Ślązak), tylko
                                              Oberschlesier (Górnoślązak). Komentują, że to tak jak kelner i oberkelner, ale
                                              ja jestem dumny ze swojego pochodzenia. Ale nie uważam, że potrzebny jest
                                              osobny śląski naród. Takie zabiegi mogą skończyć się jakąś drugą Jugosławią.
                                              Bądźmy dumni z naszej historii, zachowujmy język i tradycje, ale z narodem nie
                                              przesadzajmy.

Bernd Skiba jest potomkiem Kazimierza Skiby, ostatniego sołtysa Katowic. Ma 79
                                              lat. Urodził się w Lipinach, a w 1969 r. wyjechał do Niemiec. Jest emerytowanym
                                              chemikiem. Mieszka w Kamen w Zagłębiu Ruhry."

twojemiasto.gazeta.pl/katowice/1,39370,1695637.html
                                              • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 22:06
                                                O czym Ty mowisz?
                                                Chodzilo o logike zdania, zamiast slow Slazak czy Gornoslazak wstaw Tasmanczyk.
                                                Ponizej slezan odnalazl ja wreszcie, wiec Twoj post jest troche spozniony.
                                                • arnold7 Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 22:10
                                                  rakoon napisał:

> O czym Ty mowisz?
                                                  > Chodzilo o logike zdania, zamiast slow Slazak czy Gornoslazak wstaw
                                                  Tasmanczyk.
                                                  > Ponizej slezan odnalazl ja wreszcie, wiec Twoj post jest troche spozniony.

Post jest spozniony, ale nie moge caly dzien pracowac dla Eriki i nadawac na
                                                  forum. Jeszcze te cholerne przesluchanie z powodu helikoptera sie przedluzylo...
                                                  A tekst warto przeczytac. W koncu wywiad jest z potomkiem rzekomo ostatniego
                                                  polskiego soltysa Katowic.
                                                  • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 22:11
                                                    OK, ble, ble, ble.
                                                  • arnold7 Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 22:15
                                                    rakoon napisał:

> OK, ble, ble, ble.

Heh, kazde sformulowanie mozna poprawic na bardziej czytelne, do kazdego mozna
                                                    miec jakies ale.
                                                    Przy okazji polecam lekture zalozen programowych golnopolskich partii
                                                    politycznych, rowniez tych reprezentowanych w parlamencie.
                                            • slezan Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 21:54
                                              To założenie zapewne tak. Według badań socjologów sprzed 10 i chyba 8 lat grupa
                                              tych, którzy mówili o sobie "Ślązak" (a nie "Ślązak-Polak", "Ślazak-Niemiec")
                                              stanowił ok. 12% populacji dawnego woj. katowickiego. Spora część tej grupy to
                                              zapewne ludzie indyferentni narodowo. W dalszej częsci tego samego tekstu jest
                                              zdaje się cos o tożsamości regionalnej, co odnosi sie do pozostałych
                                              mieszkańców Górnego Śląska.
                                              • rakoon Re: Klasyczna ściema 17.12.03, 22:08
                                                Nalezaloby wiec nieco uaktualnic tekst zalozen, naturalnie jesli chcecie byc
                                                traktowani powaznie.
    • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 21:15
      To jak to bylo w koncu ze spotkaniem arnolda7 i Wielinskiego?
      Czy Wielinski pisal swoje teksty na "zamowienie"?
      Co na to wlodarze GW?
      • slezan Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 21:19
        Tak, ustalono ponad wszelką wątpliwość, że Arnold przekazywal Wielińskiemu
        zlecenia od Eriki Steinbach.
        • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 21:27
          Znow ucieczka w Erike i minimalizacja wagi postu, znane, znane.
          Masz nadzieje, ze temat jak zwykle sie rozmyje, moze nie tym razem.
          • slezan Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 21:32
            Mój scenariusz minimalizacją wagi postu? To by była dopiero poważna sprawa! A
            nie jakieś domniemanie, że dziennikarz zna któregos z forumowiczów. No a nawet
            jeśli zna Arniego, to co? Sądzisz, że Michnik go za to wyrzuci?
            • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 17.12.03, 21:35
              Nie sadze, ale moze jakis dywanik.
              • gorol7 Dlaczego w wykasowanym watku 17.12.03, 21:39
                Arnold pisze do Bartka W ,ze nie moze wysylac listow ze swojego kompa? Czyzby
                robil cos zlego? Moze obawia sie sluzb specjalnych?
                • rakoon Re: Dlaczego w wykasowanym watku 17.12.03, 21:41
                  Oni sie bawia w "konspire", to podnosi ich morale.
                  Zakazany owoc lepiej smakuje.
                • arnold7 Re: Dlaczego w wykasowanym watku 17.12.03, 21:43
                  gorol7 napisał:

> Arnold pisze do Bartka W ,ze nie moze wysylac listow ze swojego kompa? Czyzby
                  > robil cos zlego? Moze obawia sie sluzb specjalnych?

Hhehhee, przeciez kazdy wie, ze moja poczta jest monitorowana:)))
                  • gorol7 Re: Dlaczego w wykasowanym watku 17.12.03, 21:53
                    arnold7 napisał:

> gorol7 napisał:
                    >
                    > > Arnold pisze do Bartka W ,ze nie moze wysylac listow ze swojego kompa? Czy
                    > zby
                    > > robil cos zlego? Moze obawia sie sluzb specjalnych?
                    >
                    > Hhehhee, przeciez kazdy wie, ze moja poczta jest monitorowana:)))
                    >
                    >

Arnold przeceniasz sie:))))))))))))))) Ty nam jestes potrzebny
                    • arnold7 Re: Dlaczego w wykasowanym watku 17.12.03, 21:56
                      gorol7 napisał:

> arnold7 napisał:
                      >
                      > > gorol7 napisał:
                      > >
                      > > > Arnold pisze do Bartka W ,ze nie moze wysylac listow ze swojego kompa
                      > ? Czy
                      > > zby
                      > > > robil cos zlego? Moze obawia sie sluzb specjalnych?
                      > >
                      > > Hhehhee, przeciez kazdy wie, ze moja poczta jest monitorowana:)))
                      > >
                      > >
                      >
                      > Arnold przeceniasz sie:))))))))))))))) Ty nam jestes potrzebny

Wiem i doceniam to u Was.
                      • aqua Re: Dlaczego w wykasowanym watku 18.12.03, 09:21
                        Ale Grab zmieni nick i będzie wszystko po staremu.
                        • thomx To jak w koncu jest? 18.12.03, 13:55
                          Arnold to kolega B Wielinskiego i Graba , czy nie?
                          • william4 Re: To jak w koncu jest? 18.12.03, 14:13
                            thomx napisał:

> Arnold to kolega B Wielinskiego i Graba , czy nie?

Naturalnie, teraz widac jak powstaja artykuly Wielinskiego w GW.
    • gorol7 Grab kumpel folksdojczy 18.12.03, 15:51
      Autor: ballest
      Data: 26.07.2003 00:23 + odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      Dla mnie najgorszym i bez pojecia jest Admin GW w Warszawie, poziom tego
      forum dopasowal sie do jego Admina!
      Naszego mozemy chwalic , bo Grabo wie co czyni!BRAVO
      Co wy na to?
      • ballest Polacy znowu poszkodowani, skad to znamy ? 19.12.03, 00:54
        gorol7 napisał:

> Autor: ballest
        > Data: 26.07.2003 00:23 + odpowiedz na list
        >
        >
        >
        > ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Dla mnie najgorszym i bez pojecia jest Admin GW w Warszawie, poziom tego
        > forum dopasowal sie do jego Admina!
        > Naszego mozemy chwalic , bo Grabo wie co czyni!BRAVO
        > Co wy na to?
        >
        Co Wy sie rzucacie, Forum jest po to, ze by kazdy mogl pisac co mu sie
        wlasciwie podoba, ale z kultura i bez obrazania, a na to zwaza Grab, choc
        wlasciwie Wasze obrazajace wpisy powinien juz dawno wykreslic, ale to tylko
        swiadczy o jego tolerancji
        - jak widzicie, facet posiada etykiete i nie daje sie prowokowac, obojetnie czy
        WY "do galot zrobicie albo nie" i za to go powazam.
        Narodowosc Admina i jego sympatie sa mi obojetne, on tylko musi neutralny byc ,
        wtedy jest perfekt, a wlasnie takim jest GRAB!
        • agitator Re: Polacy znowu poszkodowani, skad to znamy ? 19.12.03, 10:00
          Nie wiecie - bo jeszcze nie sprawdzałem - czy można spersonalizować sobie forum
          aby nie pokazywało mi postów ballesta. Nawet gdy coś napisał.
          Jest taki pocieszny, że chyba przyczepię go sobie jako breloczek do kluczy.
          • william4 Re: Polacy znowu poszkodowani, skad to znamy ? 20.12.03, 12:41
            Uzyj filter i po klopocie.
            To towarzystwo i tak od dluzszego czasu rozmawia tylko miedzy saba.
            Takiego jak on lepiej przerobic na krasnala przed domem, bedzie odstraszal
            zlodziei, ballest jako krasnal razem z adminem:)))
            • Gość: ballest Re: Polacy znowu poszkodowani, skad to znamy ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.03, 21:06
              Wy i Wasze pokolenie nigdy do FOEUM nie dorosnie ,
              napewno wiecie DLACZEGO ???

pyrsk
              ballest
              • aqua Re: Polacy znowu poszkodowani, skad to znamy ? 09.01.04, 08:52
                Gość portalu: ballest napisał(a):

> Wy i Wasze pokolenie nigdy do FOEUM nie dorosnie ,
                > napewno wiecie DLACZEGO ???
                >
                > pyrsk
                > ballest

Światłe myśli ballesta zawsze na czasie.
        • Gość: arcykr Ze skutkówniemickiej perfidii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 09:25
    • gorol7 Do gory! 23.12.03, 22:51
      Na pohybel Hanysom!
      • Gość: aqua Re: Do gory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 10:55
        Na wiyrch.
        • ballest Re: Do gory! 24.12.03, 11:10
          Etykieta zachowania na Forum

Nie floduj
          Pisanie po jednym słowie w linijce, lub ciągłe powtarzanie tego samego tekstu
          jest po prostu denerwujące.
          1. Pisz tak jakbyś rozmawiał osobiście.
          Miej na uwadze to, że rozmawiasz z drugim człowiek, nie pisz czegoś czego nie
          powiedziałbyś mu z cztery oczy.
          2. Uważaj z emotikonami
          Nie nadużywaj ich. Uważaj także na to co one oznaczają i co chcesz za ich
          pomocą wyrazić.
          3. Nie obrażaj innych.
          Jeśli wchodzisz na Forum tylko po to żeby kogoś zwyzywać, lepiej nie wchodź
          wcale. Szanuj także cudze poglądy i upodobania.
          4. Nie pisz DUŻYMI LITERAMI.
          oznacza to krzyk. Jeśli masz zamiar krzyczeć, podnieść głos lub okazać
          wzburzenie, używaj dużych liter. W przeciwnym wypadku nie rób tego.
          5. Zachowuj się.
          Pamiętaj, że ludzie czytający twoje teksty ocenią Cię na ich podstawie.
          Zachowuj się tak jak chcesz, aby Cię odbierano. Chcesz kląć? Proszę bardzo, ale
          nie miej potem pretensji, że ludzie uważają Cię za choleryka i Cię unikają.
          6. Nie podszywaj się pod kogoś kim nie jesteś.
          Używanie nick?ów innych bądź sugerowanie przynależności do któregokolwiek klanu
          (jeśli się nie jest jego członkiem) jest zabronione!
          7. Nie reklamuj czegoś bez przerwy.
          Ciągłe powtarzanie ?strona xxx.xxx.xx jest najlepsza? jest wyjątkowo nie na
          miejscu (patrz punkt 1.). Poza tym nie wchodź na czata tylko po to, żeby coś w
          tym stylu powiedzieć.
          8. Admin ma zawsze rację.
          Ma prawo Cię wyrzucić jeśli nie zachowujesz się odpowiednio, bądź kogoś
          obrażasz. Ma także prawo do cenzurowania niektórych wypowiedzi (dyskusja
          moderowana)
          9. Nie siedzieć cicho.
          Forum stworzono do wymiany mysli, więc jeśli się już na nim jest to wypadałoby
          się co jakiś czas odezwać, szczególnie jeśli ktoś do Ciebie mówi.
          10. Nie odstraszać nowych!
          Każdy ma prawo być niedoświadczonym i nie wiedzieć kilku rzeczy. Nie należy
          takich ludzi zniechęcać do czata, ale pomóc im np. przez żmudne tłumaczenie,
          zamiast bezsensownego wkurzania się.

Patrzcie na punkt 8

• agitator Re: Do gory! 24.12.03, 11:50
            ballest napisała:

> Etykieta zachowania na Forum
            >
            > Nie floduj
            > Pisanie po jednym słowie w linijce, lub ciągłe powtarzanie tego samego tekstu
            > jest po prostu denerwujące.
            > 1. Pisz tak jakbyś rozmawiał osobiście.
            > Miej na uwadze to, że rozmawiasz z drugim człowiek, nie pisz czegoś czego nie
            > powiedziałbyś mu z cztery oczy.
            > 2. Uważaj z emotikonami
            > Nie nadużywaj ich. Uważaj także na to co one oznaczają i co chcesz za ich
            > pomocą wyrazić.
            > 3. Nie obrażaj innych.
            > Jeśli wchodzisz na Forum tylko po to żeby kogoś zwyzywać, lepiej nie wchodź
            > wcale. Szanuj także cudze poglądy i upodobania.
            > 4. Nie pisz DUŻYMI LITERAMI.
            > oznacza to krzyk. Jeśli masz zamiar krzyczeć, podnieść głos lub okazać
            > wzburzenie, używaj dużych liter. W przeciwnym wypadku nie rób tego.
            > 5. Zachowuj się.
            > Pamiętaj, że ludzie czytający twoje teksty ocenią Cię na ich podstawie.
            > Zachowuj się tak jak chcesz, aby Cię odbierano. Chcesz kląć? Proszę bardzo,
            ale
            >
            > nie miej potem pretensji, że ludzie uważają Cię za choleryka i Cię unikają.
            > 6. Nie podszywaj się pod kogoś kim nie jesteś.
            > Używanie nick?ów innych bądź sugerowanie przynależności do któregokolwiek
            klanu
            >
            > (jeśli się nie jest jego członkiem) jest zabronione!
            > 7. Nie reklamuj czegoś bez przerwy.
            > Ciągłe powtarzanie ?strona xxx.xxx.xx jest najlepsza? jest wyjątkowo nie na
            > miejscu (patrz punkt 1.). Poza tym nie wchodź na czata tylko po to, żeby coś
            w
            > tym stylu powiedzieć.
            > 8. Admin ma zawsze rację.
            > Ma prawo Cię wyrzucić jeśli nie zachowujesz się odpowiednio, bądź kogoś
            > obrażasz. Ma także prawo do cenzurowania niektórych wypowiedzi (dyskusja
            > moderowana)
            > 9. Nie siedzieć cicho.
            > Forum stworzono do wymiany mysli, więc jeśli się już na nim jest to
            wypadałoby
            > się co jakiś czas odezwać, szczególnie jeśli ktoś do Ciebie mówi.
            > 10. Nie odstraszać nowych!
            > Każdy ma prawo być niedoświadczonym i nie wiedzieć kilku rzeczy. Nie należy
            > takich ludzi zniechęcać do czata, ale pomóc im np. przez żmudne tłumaczenie,
            > zamiast bezsensownego wkurzania się.
            >
            >
            > Patrzcie na punkt 8
            >
            >
            >
            >

A ty głupku punkty 1,2,3,5,7
            • ballest Etykieta ? jej przyklad powyzej ! 24.12.03, 12:14
              A kto i kiedy sie kogos glupkiem wyzywa?

Chyba wiesz kto i kiedy ???
              • aqua Re: Etykieta ? jej przyklad powyzej ! 08.01.04, 09:04
                ballest staro babo, powiedz: kto i kiedy sie kogos glupkiem wyzywa?
        • william4 Re: Do gory! 24.12.03, 16:06
          Na wiyrch.
    • ballestinus_kretinus Re: Admin Grab to idiota... 27.12.03, 14:08
      Na wiyrch.
      • katowice9 Re: Admin Grab to idiota... 28.12.03, 00:45
        Tak jest, na wiyrch.
        • Gość: aqua Re: Admin Grab to idiota... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 11:50
          ballest piewcą dobrych obyczajów na forum. To dobra nowina. Idiotów należy
          jednak piętnować, nie ma dla nich pobłażania.
          • vonwon Re: Admin Grab to idiota... 30.12.03, 21:27
            Zgadzam się.
    • william4 Re: Admin Grab to idiota... 01.01.04, 21:44
      Przypominamy, na wierch.
      • ballest Re: Admin Grab jest o.k. 01.01.04, 21:56
        Wprawdzie wyrzucajac watki Hanysa blad popelnil, ale mozna mu to wybaczyc.
        Mysle, ze nastepnym razem sie zastanowi co robi!
        Natomiast Wasze zachowanie jest prymitywne, a Wy za nie potraficie tylko Wasze
        mamy.
        Dlatego WAM przebaczamy !
      • arnold7 Re: Admin Grab to idiota... 01.01.04, 22:16
        william4 napisał:

> Przypominamy, na wierch.

Nowy rok, czas na zyczenia, a wy tak obrazacie czlowieka.
        Szkoda godac.
        • aqua Re: Admin Grab to idiota... 19.01.04, 16:00
          arnold7 napisał:

> Nowy rok, czas na zyczenia, a wy tak obrazacie czlowieka.
          > Szkoda godac.

O kim to godosz?

• Gość: Jorgus Re: Admin Grab to idiota... IP: *.remote.ualberta.ca 04.01.04, 00:56
      Grab to idiota.
      • Gość: kroll Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 13:38
        Jorguś to sowiecki pedałek
      • william4 Re: Admin Grab to idiota... 05.01.04, 16:10
        Gość portalu: Jorgus napisał(a):

> Grab to idiota.

Zdecydowanie. Zgadzam sie.
        • marlena_dietrich Re: Admin Grab to idiota... 05.01.04, 16:17
          william4 napisał:

> Gość portalu: Jorgus napisał(a):
          >
          > > Grab to idiota.
          >
          > Zdecydowanie. Zgadzam sie.
          JA TEZ SIE ZGADZAM. JUZ DAWNO POWINIEN WAS WYPIERNICZYC Z TEGO FORUM NA ZBITA
          MORDE.
          • william4 Re: Admin Grab to idiota... 05.01.04, 16:36
            marlena_dietrich napisała:

> william4 napisał:
            >
            > > Gość portalu: Jorgus napisał(a):
            > >
            > > > Grab to idiota.
            > >
            > > Zdecydowanie. Zgadzam sie.
            > JA TEZ SIE ZGADZAM. JUZ DAWNO POWINIEN WAS WYPIERNICZYC Z TEGO FORUM NA ZBITA
            > MORDE.

Tak, racja, wszystkich szowinistow RASowskich powinien wypierniczyc i nie
            denerwuj sie tak arnoldzie von sieben.
            • marlena_dietrich Re: Admin Grab to idiota... 05.01.04, 16:51
              william4 napisał:

> marlena_dietrich napisała:
              >
              > > william4 napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: Jorgus napisał(a):
              > > >
              > > > > Grab to idiota.
              > > >
              > > > Zdecydowanie. Zgadzam sie.
              > > JA TEZ SIE ZGADZAM. JUZ DAWNO POWINIEN WAS WYPIERNICZYC Z TEGO FORUM NA ZB
              > ITA
              > > MORDE.
              >
              > Tak, racja, wszystkich szowinistow RASowskich powinien wypierniczyc i nie
              > denerwuj sie tak arnoldzie von sieben.
              EHHEEH ALE JAJA.
              • katowice9 Re: Admin Grab to idiota... 24.01.04, 13:50
                A czy wiesz co to sa jajca?!
    • william4 Re: Admin Grab to idiota... 05.01.04, 17:07
      moving up,
      just keepin' alive.
    • Gość: Jorgus Re: Admin Grab to idiota... IP: *.remote.ualberta.ca 06.01.04, 05:54
      Grab to . . .
      • Gość: Jorgus Re: Admin Grab to idiota... IP: *.remote.ualberta.ca 06.01.04, 11:34
        jdkdksdkjdkjskdjskjdkskd
        • william4 Re: Admin Grab to idiota... 12.04.04, 15:19
          aaa...what a...
    • Gość: post Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 15:38
      Robimy konkurs!
      Kto zgadnie pod jakim nickiem pisuje na forum admin grab?
      Oczywiście poza służbowymi odpowiedziami.
      • rakoon Re: Admin Grab to idiota... 06.01.04, 16:00
        Jeśli posiadasz tę informację, prześlij na moją skrzynkę;)

Może marlena_dietrich;)))))))))))
      • Gość: post_restante Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 11:34
        Stawiam:

60% arnold7 (bo jest chroniony na tym forum)
        40% slezan (bo broni arnolda7)
        • arnold7 Re: Admin Grab to idiota... 08.01.04, 10:09
          Gość portalu: post_restante napisał(a):

> Stawiam:
          >
          > 60% arnold7 (bo jest chroniony na tym forum)
          > 40% slezan (bo broni arnolda7)

Hahha, dobre.
    • Gość: Jorgus Re: Admin Grab to idiota... IP: *.remote.ualberta.ca 07.01.04, 08:32
      Ah, what the hell . . .
    • Gość: marek Re: Admin Grab to idiota... IP: *.normanet.pl 08.01.04, 10:10
      To co jest teraz na forum to i tak jest kultura.
      Jeszcze rok temu były tu pisane teksty, które prokurator zakwalifikował jako
      przestępstwo.
      Ze wzgledy na to, że na tym forum w duzej częsci promowane są RAŚ-istowskie
      poglady, to należy zmienic admina - tak na wszelki wypadek, by Gazeta miała
      więcej wiarygodności.
      Grab moze redagować np. dział kulturalny.
      • aqua Re: Admin Grab to idiota... 08.01.04, 12:37
        Grab powinien segregować skoroszyty na regałach, taka nie wymagająca dużego
        intelektu praca biurowa.
    • william4 Re: Admin Grab to idiota... 12.01.04, 13:29
      Aaah...what a heck!
    • katowice9 Re: Admin Grab to idiota... 16.01.04, 19:22
      No to up. (dla przypomnienia o usuwaniu postów). Idiotą to on jest i to wielkim:)
      • aqua Re: Admin Grab to idiota... 19.01.04, 09:33
        katowice9 napisał:

> No to up. (dla przypomnienia o usuwaniu postów). Idiotą to on jest i to
        wielkim
        > :)

Tak, tak, i to wielkim
        • Gość: hydro Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:55
          aqua - wróciłeś z Mariackiej jak widzę, czy cię swędzi tyłeczek ?
          • william4 Re: Admin Grab to idiota... 24.01.04, 12:00
            A ty zapewne wrociles z dworca Zoo.
            Idiotyzm Graba widoczny jest golym okiem, szczegolnie dzisiaj.
            • Gość: jurek Re: Admin Grab to idiota... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 13:25
              znasz dobrze ciemne zakamarki Berlina, Widzę że nie jesden raz sprzedawales
              swój nadwislański tyłeczek grubym helmutom.
              • Gość: aqua Re: Admin Grab to idiota... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 10:01
                cienias z ciebie hydro.
    • teutonska_rzic Re: Admin Grab to idiota... 25.01.04, 13:06
      I mnie tyz.
    • teutonska_rzic Re: Admin Grab to idiota... 30.01.04, 14:38
      A niech tam, do góry.
    • Gość: marek Re: Admin Grab to idiota... IP: *.normanet.pl 02.02.04, 14:54
      Kiedyś nie rozumiałem dlaczego Gazeta Wyborcza usunęła całkowicie mój wątek
      pod tytułem "Coś lepszego od Grundmanna"
      Po przeczytaniu linku "Admin Grab to idiota" wszystko stało się dla mnie jasne.

A poniżej jeszcze raz mój - skasowany przez gazetę wyborczą wątek. Oceńcie
      sami:

Coś lepszego od Grundmanna!

W Katowicach na nowym rondzie przed Spodkiem ma być szklana kopuła.
      Jest to pomysł, który mi się podoba i który popieram. Szklana kopuła nawiązuje
      kształtem do spodka i sprawia wrażenie drugiego takiego obiektu właśnie
      wyłaniającego się z ziemi. Projekt zapewniający Katowicom wprost kosmiczny
      wygląd, pełen polotu i fantazji, której Polakom w trudnych czasach potrzeba.
      Okazuje się jednak, ze władzom może zabraknąć odwagi na jego realizację.
      Prezydent Uszok mówi, ze może lepszy i praktyczniejszy był by półwalec. Hmmm!
      Gdyby tak jednak się stało to brakująca połówka walca musiała by być czym
      wypełniona. I tu byłby problem
      Zdecydowanie jestem przeciwny stawianiu w tym miejscu np. pomnika Grundmanna.
      Proponuję natomiast na rondzie - ważkę. Dla wyjaśnienia podam, ze jest już
      jeden pomnik na ul Stawowej – pomnik żaby. Przypomina on o tym, że kiedyś
      ulica Stawowa prowadziła do stawu, którego obecnie już nie ma. Natomiast ważka
      siadająca nad fontanną była by symbolem powrotu Katowic do życia po latach
      zastoju.
      Dla uzupełnienia proponuję jeszcze jeden pomnik utrzymany w konwencji żaby i
      ważki. Nad bulwarami Rawy postawiłbym pomnik pająka krzyżaka. Mógłby on stać
      się symbolem potrzeby bycia czujnym w związku z zagrożeniami jaki wiszą nad
      Śląskiem.
      Ważka, żaba i pająk krzyżak ciekawostkami Katowic. Podobne, ale inne pomniki
      są na głównej ulicy w Łodzi i to się sprawdziło. Co wy na to?
      • aqua Re: Admin Grab to idiota... 03.02.04, 12:31
        Nie wierzę kolego, że taki niewinny tekst został zdjęty, no chyba że poszło o
        tych krzyżaków (pająków?).
    • william4 Re: Admin Grab to idiota... 08.02.04, 23:10
      Nie tylko idiota Grab, ale i debil ulamkowy arnold7 moze nas pocalowac w.....
      • aqua Re: Admin Grab to idiota... 13.02.04, 14:29
        adminie grabie, gdzie jest więcej miast.
        • Gość: grabek Re: Admin Grab to idiota... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 15:18
          pan admin był chory
          i leżał w łóżeczku,
          lecz przyszedł doń Michnik
          jak się masz koteczku?
    • edith8 Re: Admin Grab to idiota... 29.04.04, 17:39
      Moze dotrze ta wiadomosc do admina, po wystepach niejakiego elvera byyyy, swoja
      droga co to za imie, nie zebym miala cos przeciwko homoseksualista....;D
    • terminal_slawkow Re: Admin Grab to idiota... 10.05.04, 09:29
      Admin Grab toleruje takie wątki. Ciekawe co?

Re: Zabytkowa kapliczka
      arnold7 09.05.2004 22:14 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Moze naczelny urzedas Jarzebski i reszta bandy z teczowego miasta za Brynica
      cos zrobia?

To bou ino wic:)))
    • arnold-kielecki Re: Admin Grab to idiota... 21.06.04, 14:17
      Ten idiota razem z Arnoldem powinni być wysłani do kieleckiego.

Grab-idiota i Arnold-idiota do "kieleckigo" !!!!!!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka