Dodaj do ulubionych

Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus

IP: *.chello.pl 08.06.09, 16:40
Trzeba po prostu rozdzielić muzyka Dzemu /Riedla od Człowieka/Riedla i dla
mnie muzykiem był super ale ojcem/mężem był w moim mniemaniu żadnym .Olewał
żone,rodzine dzieci w imie ćpania i TYLE. W tym cały problem panie Smolorz
Obserwuj wątek
    • Gość: xix Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.domainunused.net 08.06.09, 16:46
      Polać mu!

Jeszcze nie przebrzmiały echa wstrząsających wyników badań nad
      upadającą świadomością regionalną śląskiej

Wyniki nie były wstrząsające,
      nie było ech, dlatego nie mogły one przebrzmieć.

Szkoda, że na Śląsku coraz częsciej uraja się światy-tematy do opisu.

To chyba ma coś wspólnego z 100 inwestorów w Katowicach, drugim
      placem budowy po Berlinie... w syfiatym mieście, którego nie ma
      nawet na mapie pogody.

• brat_anzelm Żadnych lizbijek i innych Ridlów! 08.06.09, 21:15
        Po pierwsze, co to za nazwisko Ridel? Pewnie Niemiec jak ta grafini Hohenzollern
        i Fuj. Już to powinno dać Wam do myślenia moje owieczki i baranki. Po drugie,
        mamy przecież wiele wybitnych i znanych w całym świecie postaci, które nie mają
        jeszcze wystarczającej liczby własnych ulic. Na przykład Ojciec Tadeusz! Oraz
        posłanka Anna Sobecka! Poseł dwojga imion Marek Jurek, który walczy o
        nienarodzone dziecięta oraz o heteroseksualną Polskę! Pozbyć się Ridla i nazwać
        ulicę Markiem Jurkiem, zaprawdę Wam powiadam. Alleluja!
        • pensioner63 Neutralne nazwy ulic 09.06.09, 01:56
          Kiedy Polacy wpadną na pomysł nadawania ulicom neutralnych nazw, np. Kwiatowa,
          Leśna. Albo ul 1-sza, 2-ga, 3-cia przecinające się Al. 1-szą, 2-gą itd.
          Zaoszczędzi to pieniędzy na zmiany tabliczek, map i zagubionych ludzi gdy
          dawnych bohaterów przekwalifikowuje się na zdrajców i odwrotnie. Może kilka osób
          z IPN straci pracę i teczki SB zostaną przemielone na makulaturę. Ale chyba już
          czas aby nie kultywować tradycji SB.
          • pogromca_kretynow Re:nie neutralne a patriotyczne 09.06.09, 08:12
            podane przez sluchaczy Radia Maryja i zatwierdzone przez komisje
            trzech medrcow np. Rydzyka, Nowaka i Bendera.
            Nie bedzie wtedy zadnych pedalow, komunistow, liberalow,
            filatelistow, masonow czy nie daj Boze niemcow.
        • Gość: krak Re: Żadnych lizbijek i innych Ridlów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 22:17
          Kretyn
      • Gość: aga Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu IP: *.mtvk.pl 11.06.09, 00:02
        Słusznie zauważyłeś, że miasta Katowice nie ma na mapie pogody od jakiegoś
        czasu, mimo że w mieście i okolicy tego miasta żyje ok. 3,5 mln. mieszkańców,
        czyli więcej niż w innych miastach (w tym w Warszawie, Krakowie, Gdańsku,
        Poznaniu, Wrocławiu itd.). Zniknięcie Katowic z mapy pogody jest elementem
        polityki Państwa Polskiego, za oczywiście Ślązacy powinni kochać to Państwo, bo
        to jest bardzo słusznie politycznie. W zamian za to Państwo Polskie kopnie
        Ślązaków w dupę i wyzwie ich od Niemców. Cóż.., jaki naród, taka polityka.
        • Gość: xix Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu IP: *.domainunused.net 11.06.09, 19:33
          Słusznie zauważyłeś, że miasta Katowice nie ma na mapie pogody od
          jakiegoś
          > czasu,

Hmmm no wiesz... od kąd pamiętam nie ma.

>mimo że w mieście i okolicy tego miasta żyje ok. 3,5 mln.
          mieszkańców,
          > czyli więcej niż w innych miastach (w tym w Warszawie, Krakowie,
          Gdańsku,
          > Poznaniu, Wrocławiu itd.).

Zniknięcie Katowic z mapy pogody jest elementem
          > polityki Państwa Polskiego, za oczywiście Ślązacy powinni kochać
          to Państwo, bo
          > to jest bardzo słusznie politycznie. W zamian za to Państwo
          Polskie kopnie
          > Ślązaków w dupę i wyzwie ich od Niemców

Niedaleko mnie, parę dni temu zaparkował swojego merca koleś z
          Włoch. Miejscowi chłopcy nakopali mu, bo ich obrażał.

Obrażał ich spojrzeniem i tym, że parkuje drogie auto w okolicy.

Paranoja jest w twojej głowie. Nie ma spisku przeciw tobie, jest
          tylko twoje smutne wyobrażenie o sobie samym, którego spodziewasz
          się, wyczekujesz, wyszukujesz u innych.

W zamian za to Państwo Polskie kopnie
          > Ślązaków w dupę i wyzwie ich od Niemców. Cóż.., jaki naród, taka
          polityka.

Niedawno byłem w Sopocie. Mnóstwo Niemców... zaraz, zaraz... To byli
          Ślązacy z Niemiec! Ludzie, którzy nie nauczyli się mówić po
          niemiecku, ale polskiego już zdążyli "zapomnieć". Są bardziej
          niemieccy od papieża! Serio!

Przyjeżdżają do Sopotu, bo jest tanio a oni stanowią raczej dolne
          warstwy niemieckiego społeczeństwa. Ale oczywiście ich niemieckiego
          ego nie ma żaden Niemiec

Na mapie pogody nie ma Katowic, bo jest pobliski Kraków. Zwróć
          uwagę, że odległości między miastami są dość równe a waga Krakowa
          większa niż Katowic.
    • Gość: gość Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 17:10
      świetny tekst p.Smolorza.
      Pełna zgoda.
    • Gość: POKi Prędzej widziałbym tam pomnik zabijaki K. Oliwy IP: 88.220.37.* 08.06.09, 17:26
      Riedel był ćpunem, miał to gdzieś że krzywdzi wszystkich dookoła i siebie
      samego. Grał piękną muzykę, ale ja nie jestem dumny z takiego tyszanina, na jego
      pomnik, jeśli kiedykolwiek powstanie, będę sikał wracając wieczorem z knajpy.
    • Gość: Au Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 17:28
      Wiem Ślazaku co ci chodzi po głowie "żadnych nie-Polaków"
      To co AH Platz?
      • Gość: bolo To też jakiś pomysł ;) IP: *.xdsl.centertel.pl 08.06.09, 20:39
        W Katowicach mieszkam od roku. Chodząc po ulicach przekonałem się, że co druga
        (no, może co trzecia?) nosi imię jakiegoś księdza!!! Wybitnie świętoje.li.e miasto.
        Myślę, że to wspaniały wzór dla Tych, nie ma sensu rozwodzić się nad Baczyńskim
        czy Riedlem. Tym bardziej, że takie obecnie panują trendy na Śląsku - nie tylko
        w Katowicach. A więc: więcej święconej wody, drodzy rajcowie, precz z mydłem!!!
    • Gość: SuziQuatro A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polskiemu? IP: *.all.de 08.06.09, 17:44
      Bo coś mi się widzi że on po ślunsku ani be ani me ani kukuryku. Gorol!!!
      • lynx12345 Re: A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polski 08.06.09, 19:37
        Jaki gorol ? Co Ty mówisz ?
        Przecież on urodził się w Chorzowie.
      • jukka2003 Re: A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polski 08.06.09, 21:01
        Kup se meter gumy i szczel miyndzy galy, zostow tyn komputer!
      • Gość: Gość Re: A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polski IP: *.proxy.aol.com 09.06.09, 00:49
        Gość portalu: SuziQuatro napisał(a):

> Bo coś mi się widzi że on po ślunsku ani be ani me ani kukuryku.
        Gorol!!!

Hallo! Bez obrazy ale śląska gwara i jej 600 słów to jest dobra żeby
        porozumieć się na co dzień w domu ale już do prowadzenia
        administracji czy biznesu to potrzeba coś więcej i tu trzeba
        korzystać z polskiego (pare setek tysięcy słów) albo niemieckiego a
        że polski jest bliższy to jaki wybór pomyślcie trochę ludzie.Poza
        tym Gorol może być tak samo głupi jak i Hanys co za różnica.
        • Gość: aga Re: A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polski IP: *.mtvk.pl 11.06.09, 00:13
          Komuś, kto słyszał gwarę może raz do roku w telewizji wydaje się, że wszystkie
          rozumy pozjadał i że to właśnie on zna mowę śląską najlepiej na świecie. Co ty
          człowieczku wiesz, że ośmieliłeś się wypowiedzieć na ten temat? Z tekstu
          wypowiedzi wnioskuję, że NIC.
          Ci właśnie, którym się wydaje, że wiedzą o mowie śląskiej wszystko, ulegli
          propagandzie polskiej, która mówi, że język śląski nadaje się co najwyżej do
          opowiadania kawałów i wygłaszania głupich kwestii w stylu Bercika - koronnej
          postaci polskiej propagandy. Gdybyście nie byli takimi ignorantami, drodzy
          bracia Polacy, to byście wiedzieli, że mowa śląska służy również do wyrażania
          wszelkich poważnych i podniosłych rzeczy, które zdoła wymyślić umysł, a także uczuć.
      • Gość: Elwer z Wyrów Re: A Riedel to po śląsku fanzolił? czy po polski IP: *.chello.pl 09.06.09, 07:43
        A ty skoroś jest ze Ślonska to po h... piszesz z helmutowa? co te twoje .de wali
        po ślepiach.Jak tam swoja rzić żeś usadowił to tam siedź !!!
    • Gość: dr Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu IP: 212.180.168.* 08.06.09, 18:46
      "żadnych zboczenców"....hehe

trzeba poszerzyć swoją wiedzę szczególnei o Konopnickiej i Baczyńskim:-D
    • Gość: jaj Baczyński został wybrany bo jest na literę B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:15
      Panie Michale! Całego smaczku historii pomnika Baczyńskiego dodaje fakt, że został on wybrany TYLKO dlatego, że jego nazwisko zaczyna się na literę B!
      W Tychach osiedla oznaczane są kolejnymi literami alfabetu. Generalnie w nazywaniu ulic starano się zachować zasadę, że na danym osiedlu nazwa ulicy powinna się zaczynać od tej samej litery, co osiedle na którym się znajduje. Jest w tym trochę odstępstw - ale generalnie przez kilkadziesiąt lat starano się tego trzymać. W starym ustroju ulica nazywała się Bieruta, w tym plac przy niej stojący także nzywał się Bieruta. Jak przyszło nowe - to na szybko szukano kogoś na literę B. Więc ulicę nazwano Batorego, a plac Baczyńskiego - była to decyzja czysto urzędnicza. Po prawie dwudziestu latach postanowiono plac Bieruta/Baczyńskiego "zrewitalizować", a przy okazji postawić pomnik. Nikt się nie wysilał, tylko urzędnicy poszli po najmniejszej linii oporu - skoro ma być pomnik na placu Baczyńskiego, to niech to będzie pomnik Baczyńskiego. W ten sposób będziemy mieli w Tychach pomnik Baczyńskiego, bo jego nazwisko zaczyna się na literę B.
      MROŻEK BY TEGO LEPIEJ NIE WYMŚLIŁ!
      Niniejszym zgłaszam kandydaturę władz i rajców miejskich do Bzdury Roku!
    • Gość: piotr morwa co za tekst :) IP: 94.141.133.* 08.06.09, 19:30
      cóż...daleki jestem od pruderii czy też jakiegoś ciasnego patriotyzmu ale to
      ostatnie zestawienie śmierci baczynskiego ze śmiercią riedla jako równie
      bezsensownych absurdalnych i tragicznych ;) puknij się w głowe ejjjj ;) o
      troche szacunku proszę - ...baczynski w cos wierzył wierzył w te naszą polskę
      wolną a riedel pod koniec zycia wierzył już tylko w heroine niestety...ale
      jasne - patronem moze byc ;) w koncu ślunzak :) i tutaj się zgodzę że z uwagi
      na niską świadomość historyczną etniczną ślunzaków (zwłaszcza tych młodych)
      riedel to dobry wybór ...jednak proszę nie porównywać obu Panów - bo wygląda
      to śmiesznie groteskowo i niepowaznie...pozdro (a jeszcze ta zjadliwa uwaga o
      przeswietleniu baczynskiego przez IPN - żałosne;) ) całuje ;)
      pan_cogito14@wp.pl (precz z komuną)
      • arnold7 Re: co za tekst :) 08.06.09, 19:39
        A co niby ten grafoman Baczynski po sobie wartosciowego pozostawil?
        Bo nadziac sie na kule po sporej dawce bimbru kazdy nawiedzony potrafi. Zalosna
        postac, do tego w zaden sposob nie zwiazana ze Slaskiem.
        • Gość: hahaha Re: co za tekst :) IP: *.cable.smsnet.pl 08.06.09, 19:52
          arnold7 napisał:

> A co niby ten grafoman Baczynski po sobie wartosciowego pozostawil?
          > Bo nadziac sie na kule po sporej dawce bimbru kazdy nawiedzony potrafi.

Aż mi gen. Waltera przypomniałeś, co się kulom nie kłaniał. Ale ani on na B, ani
          na W, tylko Ś - jak Ślązak:))
          • arnold7 Re: co za tekst :) 08.06.09, 20:07
            Obojetnie na jaka litere alfabetu nazwisko, wszyscy to macie we krwi.
            Przecietnie sporo powyzej sredniej europejskiej:)
            • Gość: hahaha Re: co za tekst :) IP: *.cable.smsnet.pl 08.06.09, 20:18
              Pan pisze za siebie i nie generalizuje. Pijam okazyjnie, zawsze w miłym
              towarzystwie i w rozsądnych ilościach. I żadnej księżycowej tudzież polmosowej
              berbeluchy, więc Polak ze mnie żaden:) Mógłbym ich wg tego kryterium szukać na
              takiej Dąbrówce-Wilhelminie, ale mam inne priorytety w życiu..
              • arnold7 Re: co za tekst :) 08.06.09, 20:28
                Sorry, nie wiedzialem, nie zawsze trafia sie na forumowicza, ktory nie jest
                Polakiem na Polaka wygladajac:)
                • Gość: hahaha Re: co za tekst :) IP: *.cable.smsnet.pl 08.06.09, 20:35
                  Pan chyba okienko z naszej-klasy ma otwarte, albo na kamerę internetową filuje -
                  ja pana nie widzę:) I nie, nie muszę wyglądać jak większość moich rodaków, z
                  których widoku czerwonolicych twarzy radość czerpią nie bardziej szczęśliwi odeń
                  frustraci. Polacy piją jak inne narody, tylko nie potrafią tego ukrywać.
                  Kryptoalkoholizm dotyka zazwyczaj elity:)
        • polsz Re: co za tekst :) 09.06.09, 08:45
          a co pozostawił po sobie Riedel? Parę piosenek?
          Nie wiadomo czy Baczyński pił ale wiadomo, że Riedel był alkoholikiem i
          narkomanem. Zniszczył siebie, niszczył swoją rodzinę, swoim postępowaniem ranił
          bliskich. No ale był Ślązakiem więc był super. Filozofia Kalego
    • Gość: zenek Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 20:44
      Pierwszy - socjalista, przechrzta, antyklerykał z bardzo niewybrednym językiem,
      mający na sumieniu obalenie legalnie wybranej władzy, dyktaturę, Twierdzę
      Brzeską i polskie Dachau - Berezę Kartuską.

Mickiewicz - narkoman, awanturnik, człowiek nie stroniący od brudnych zagrań (w
      tym w walce ze Słowackim), ściągnął do domu kochankę i płodził jej dzieci, aż
      żona wylądowała w psychiatryku.

Oto katolicka Polska i jej wybieleni, przekłamani patroni...
      • kotulina Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... 08.06.09, 21:17
        wspaniale! Nareszcie jakiś głos prawdy!

Mam nadzieję, że Tychy dobudowały się do "Z", żeby można było twoim
        imieniem zenku jedną z ulic nazwać. Najlepiej niech to będzie rondo,
        wszak koło jest figurą idealną, tak jak ty zenku idealny jesteś.

Ach! Dzielny, społecznikowski, na ustach wszystkich, mądry i
        pracowity zenku!!!! Sędzio ostateczny zenku, gdzie ułomnym
        Mickiewiczom, Katolikom się z tobą zenku równać!
        • Gość: zenek Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:05
          Ulżyło Ci?
      • Gość: qwerty Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:07
        Piłusudski nie był aniołkiem, ale gdyby nie on pisałbyś te swoje wynurzenia
        cyrylicą.
        • arnold7 Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... 08.06.09, 22:11
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Piłusudski nie był aniołkiem, ale gdyby nie on pisałbyś te swoje wynurzenia
          > cyrylicą.

Moze w Warszawie i Sosnowcu. Ale z cala pewnoscia nie na Slasku.
          • Gość: hahaha Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: *.cable.smsnet.pl 09.06.09, 16:02
            arnold7 napisał:

> Gość portalu: qwerty napisał(a):
            >
            > > Piłusudski nie był aniołkiem, ale gdyby nie on pisałbyś te swoje wynurzen
            > ia
            > > cyrylicą.
            >
            > Moze w Warszawie i Sosnowcu. Ale z cala pewnoscia nie na Slasku.

Front bolszewicki po 1920 miał dojść do Paryża, więc nie masz racji:) Piłsudski
            miał takiego lepszego od siebie generała, który z tego powodu marnie skończył:

pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Rozwadowski
            • Gość: hehehe Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: 64.191.104.* 10.06.09, 17:56
              Gość portalu: hahaha napisał(a):

> Front bolszewicki po 1920 miał dojść do Paryża, więc nie masz
              racji:)
              nooo, już widzę jak cała Europa przeszła na cyrylicę.
              • Gość: hahaha Re: Piłsudski, Mickiewicz - a to dopiero wzory... IP: *.cable.smsnet.pl 10.06.09, 19:59
                Byłby tym, czym był dla ludów stepowych Azji Środkowej rosyjski, drugim językiem
                republiki. Twoi rodzice też w szkole znali ałfawit, możesz nie pamiętać a tobie
                się nie chwalili:)
    • Gość: Gość Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.proxy.aol.com 08.06.09, 21:05
      A co to za nowy idiotyzm "świadomość regiomalna" i po co to komu
      potrzebne? Panowie! Trzeba się zabrać za ekonomię i budować ten kraj
      dla dobra wszystkich, jest mnóstwo do zrobienia a na głupoty to
      będzie czas jak będą pieniądze!
      • brat_anzelm Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu 08.06.09, 21:18
        Tak tak! Ja się w pełni zgadzam. Lepiej byście Radia Maryja posłuchali a nie
        jakieś wiadomości regionalne budowali!
    • Gość: berdys Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 21:27
      bez obrazy, ale narkoman nie jest dobrym pomyslem na patrona. Mimo tego, ze ostrzegal przez dragami innych, nie nadaje sie. Pewnie odezwie sie sporo jego fanow na ta moja wypowiedz i nie beda to zbyt mile od. SPodziewam sie tego, ale zdania nie zmienie. Dodam, ze do jego tworczosci i tworczosci Dzemu mam stosunek obojetny. Moje klimaty, ale nie do konca :)
      • pedror Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu 09.06.09, 11:09
        Z góry zaznaczam, że nie jestem fanem Riedla.
        Ale chciałem zauwazyć, że gdyby kierować się kryterium zażywania narkotyków, należałoby pokasować ulice Słowackiego, Witkacego i całego mnóstwa innych artystów. A gdyby dołożyć inne podobne kryteria, jak nadmierne picie, rozwiązłość, zamiłowanie do hazardu itp., to na patronów ulic zostałaby nieliczna garstka postaci. Generalnie tylko święci.
    • Gość: HH Wojna śląsko-polska zbliża się coraz większymi... IP: *.silesiamultimedia.com.pl 08.06.09, 22:27
      .... krokami. To będzie dłuuuuuuga wojna....
      • Gość: xix Re: Wojna śląsko-polska zbliża się coraz większym IP: *.domainunused.net 09.06.09, 06:11
        Gość portalu: HH napisał(a):

> .... krokami. To będzie dłuuuuuuga wojna....

Ale omam! To będzie wspaniała... największa wojna naszych czasów! Po
        której stronie będą walczyć Hobbici?
      • Gość: Gość Re: Wojna śląsko-polska zbliża się coraz większym IP: *.proxy.aol.com 09.06.09, 19:46
        Ucz się języków bo zostaniesz Euro Osłem.
      • Gość: gnyp Szlůnzko-polski krig srogyma krokůma nadćůngo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 08:27

Yno kaj My sam tych vszyskich goroli pochowjyma?

Cheba, co se jych Poloucy we krzinkach po margarińe nade Przymszům
        uodebjerům?!
    • Gość: Menschenfresser Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:27
      Genialny tekst i bardzo madre slowa, w nim zawarte. Brawo.
    • homo.homini.lupus.est Dziwne, że Smolorz nic o Żydach 09.06.09, 02:58
      nie napisał rytualnie. Z Baczyńskim miałby
      problem, bo jego matka była z pochodzenia Żydówką.
      Baczyński nie stał się ofiarą Holokaustu, ale jego dalsi krewni tak.
      Nazwanie Konopnickiej wojującą lesbijką jest
      niepoważne.
      • elucidator Re: Dziwne, że Smolorz nic o Żydach 09.06.09, 10:56
        Nie wiem czy byla wojujaca lesbijka, ale przez paredziesiat lat zyla w
        lesbijskim zwiazku z Maria Dulebianka. Obie byly natomiast wojujace jezeli
        chodzi o prawa kobiet.
        • gipsdeka Re: Dziwne, że Smolorz nic o Żydach 09.06.09, 12:51
          elucidator napisał:

>przez paredziesiat lat zyla w
          > lesbijskim zwiazku z Maria
          Dulebianka.

Bzdura. W "Wysokich Obcasach" coś takiego napisali ?

• bergman1 Sląsk ma 12 Noblistów !!! 09.06.09, 07:51
      pomyście.
      • Gość: rangzerogz Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! IP: *.domainunused.net 09.06.09, 07:56
        bergman1 napisał:
        > Sląsk ma 12 Noblistów !!!
        > pomyście.

No widzisz... a mimo to ty nawet pisać nie umiesz.
      • polsz Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! 09.06.09, 09:31
        na Śląsku urodziło się 10 noblistów. Oczywiście teraz jest moda na
        silezianizację Zagłębia i dlatego każdy prawdziwy Ślązak twierdzi, że na
        noblistów było 12. Bo skoro Zagłębie to Śląsk to i tamtej nobliści są noblistami
        Śląskimi
        I jeszcze jedno: tzw Śląscy nobliści byli Niemcami i Żydami, żaden z nich nie
        uważał się za Ślązaka
        • Gość: podciep Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 09:37
          a ta "silezianizacja" to nie poszla Wam wszystkim na glowe??????
          Tychy to slaskie miasto, nie zaglebiowskie!

• polsz Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! 09.06.09, 09:52
            a czy ja mówiłem o Tychach? Mówiłem o "śląskich noblistach" urodzonych w Zagłębiu
            • Gość: ciekawy Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 01:21
              polsz napisał:

> a czy ja mówiłem o Tychach? Mówiłem o "śląskich noblistach"
              urodzonych w Zagłęb
              > iu

zdradź tajemnicę. Czekamy na nazwiska!
            • Gość: ciekawy POLSZ - czekamy!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 21:36
              No pliiiiiiissssss, podaj nam wreszcie te nazwiska:

polsz napisał:

> a czy ja mówiłem o Tychach? Mówiłem o "śląskich noblistach"
              urodzonych w Zagłęb
              > iu
              • Gość: Slezak s Polska Re: POLSZ - czekamy!!!!!! IP: 217.153.131.* 12.06.09, 09:30
                Polsz Ci nie odpowie, jego nienawiść do Ślązaków i Śląska tak go
                zaśleia, że jest gotów na każde kłamstwo. To 100% Polak
        • staryhanys1 Re: Sląsk ma 12 Noblistów !!! 11.06.09, 08:17
          Zeby statystyki skorygowac to po prowdzie slaskich noblistow bylo 14 i chocioz
          co niekterzy urodzili sie w Niemcach ale z matki i ojca slonzokow, co nojgorzsze
          dlo polokow to loni przyznajom sie lub przyznawalisie (jak zyli) ze ich korzenie
          som slonskie a co poniekterzy jerzdzom do dzisioj na Slask. Ha myslcie i
          glowkujcie. Pyrsk
      • Gość: Rob Roy 12 Noblistów IP: *.dsl.bell.ca 10.06.09, 15:45
        12 Noblistów
        i to nie w literaturze
        ani w zadnych pokojowych kategoriach...
    • Gość: Taaa Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.net-partner.pl 09.06.09, 09:04
      a może Wyspiański? Umarł młodo (39), tylko na co? To zagadka!
      • elucidator Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu 09.06.09, 11:00
        Zadna zagadka. Umarl na chorobe weneryczna.
    • Gość: BoloBellowv Żadnych zboczeńców, Barnka Bożego i.... szlus IP: 212.59.228.* 09.06.09, 09:33
      Pierdzielenie kota za pomocą młota. A jaka B to od razy B x 2, tak na
      sicher miano: Baranów Bożych ! I tyle.
    • polsz księża i zakonnicy 09.06.09, 09:57
      "Bo jak się dobrze przypatrzeć liście patronów słusznych i dopuszczalnych, to
      - wyjąwszy księży i zakonników - niewielu tam ascetów i bogobojnych dziewic."
      Oczywiście, księża zawsze są ideałami i wzorami cnót. Dziwne tylko, skąd wśród
      kieckowych tylu pedofili? Czemu czarna mafia nie cofa się przed niczym dla
      kasy? Cóż panie Smolorz, albo jest Pan zaślepionym debilem albo jest Pan
      równie obłudny jak Ci, których pan krytykuje
      • Gość: BoloBellov Re: księża i zakonnicy IP: 212.59.228.* 09.06.09, 10:02
        A pan,panie Polsz, o co się modlisz,obłudny ,
        ślepy debilu i kretynie?
        • polsz Re: księża i zakonnicy 09.06.09, 10:27
          żeby na świecie było mnie takich ludzi jak Ty. Ludzi, którzy nie mają żadnych
          argumentów ale doskonale posługują się obelgami.
          • Gość: podciep Re: księża i zakonnicy IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 10:43
            przyganial kociol garnkowi! sam ludzi obrazasz, jak "slazaczke" dwa
            dni temu, wiec trafilo sie i Tobie!
            • polsz Re: księża i zakonnicy 09.06.09, 10:58
              "ślązaczke", która ociekając jadem, miotając obelgi równocześnie stwierdza, że
              jest dzieckiem śląskiej kultury i tradycji? Trochę tę kulturę i tradycję znam i
              dla takich "ślązaczek" nie ma w niej miejsca
              • Gość: podciep Re: księża i zakonnicy IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 11:55
                odmiennosc pogladow i poziom kultury rozmowcy nie upowaznia do
                znizania sie do takiego samego poziomu! sam piszesz, ze to bron
                ludzi, ktorym brak argumentow.

natomiast nasz calkowita racje w polemice z BoloBellov!
          • Gość: BoloBellov Re:Polsz...riposta IP: 212.59.228.* 09.06.09, 10:46
            Polsz, ślepcze,przecież pierwszy użyłeś obelg, toś dostał ripostę w <twoim>
            stylu.Zatem: skoro tak,właź pod stół i odszczeka a potem sobie nabiał wyliż
            własnym ozorem, kundelku.
            Vide: Twój
            polsz 09.06.09, 09:57 napisał:
            "Bo jak się dobrze przypatrzeć liście patronów słusznych i dopuszczalnych, to
            - wyjąwszy księży i zakonników - niewielu tam ascetów i bogobojnych dziewic."
            Oczywiście, księża zawsze są ideałami i wzorami cnót. Dziwne tylko, skąd wśród
            kieckowych tylu pedofili? Czemu czarna mafia nie cofa się przed niczym dla
            kasy? Cóż panie Smolorz, albo jest Pan zaślepionym debilem albo jest Pan
            równie obłudny jak Ci, których pan krytykuje
            • polsz Re:Polsz...riposta 09.06.09, 10:55
              zaprzeczysz pedofili i leceniu na kasę przez księży? Zaprzeczysz, że ślubujący
              celibat księża mają dzieci? Zaprzeczysz homoseksualizmowi w seminariach i
              klasztorach? A potem stwierdzisz, że każdy z księży i zakonników będących
              patronami ulic i placów był ideałem cnót?
              Każdy, kto tak generalizuje musi być albo zaślepionym idiotą albo obłudnikiem.
              Pozostaje jeszcze szansa, że jest moherem ale aż tak źle chyba ze Smolorzem(jak
              i Tobą) nie jest
              • Gość: BoloBellov Re:Polsz...riposta IP: 212.59.228.* 09.06.09, 11:16
                Polsz,naiwniaku, nie tylko nabiał sobie wyliż ale i policz pchły na czubku
                ogona, co ci radzę, jako wetryniorz od takich kretynów, jak ty, co w swoim
                języku codziennym używają , z nawyku,kultury domwoej, w stosunku do bliźnich
                takich miłych wyrazów: zaślepiony idiota,obłudnik,moher, kieckowy
                pedofil....!!! a potem oczekują szacunku, uznania,poważania, miłości
                bliźniego.... Zaprzeczysz...? przecież sam zacząłeś i nadal ciągniesz ten styl,
                bez żadnej refleksji, umiaru czy opamiętania, jak przekupka na straganie, co
                kłamie na wadze, cenie i ilości oraz jakości.
                • polsz Re:Polsz...riposta 09.06.09, 11:35
                  widzę, że spotkałem obrońcę czarnej mafii. Więc kończę rozmowę z moherowym ludem
            • Gość: Slezak s Polska Re:Polsz...riposta IP: 217.153.131.* 12.06.09, 09:38
              Polsz reprezentuje 100% Polaka, czyli człowieka pełnego fałszu i
              zakłamania - statystycznego "polskiego katolika". Nie potrafiącego
              rozróżnić chrześcijaństwa i katolickiego POWSZECHNEGO Kościoła
              rzymsko-katolickiego od narodowego katolicyzmu a la Rydzyk. Żąda dla
              siebie tolerancji i akceptacji dla swoich
              postfaszystowskich/antychrześcijańskich poglądów. Kiedy wskazuje mu
              się jego kłamstwa, zarzuca innym, bark kultury. Uwaga: nigdy nie
              podejmuje merytorycznej dyskusji, ucieka przed nią lub kończy
              obelgami. Suma summarum: Prawdziwy Żagłebiowski Polak :)
              • Gość: Pytek Polsz...riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:12

Znacy śe ... Gorol?!

Cowjek wschodńi "kultury".
                • Gość: Slezak s Polska Re: Polsz...riposta IP: *.centertel.pl 13.06.09, 19:51
                  to je to :)
    • Gość: mk Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:18
      z mojego podwórka - w Jastrzębiu nie ma ulicy von Königsdorfa,
      faceta, który zbudował pierwsze zdrojowisko! I właściwie to od niego
      historia Jastrzębia się zaczęła. Jest innego właściciela ulica, park
      jego imienia, Witczaka - Polaka - też bardzo zasłużonego, zgnojonego
      w PRL, więc za PRL-u nie miał swojej ulicy, ale na niemieckiego
      barona jako patrona jeszcze się nie odważono.
      PS W Jastrzębiu nie ma też ulicy Sławika, urodzonego w Szerokiej,
      dzisiejszej dzielnicy!
    • Gość: Robin Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlus IP: *.manc.cable.ntl.com 09.06.09, 12:05
      Jeśli trwania nazwy placu tyle co pamięci strof Riedla wśród miejscowej populacji - to w porządku, ale kto za pięćdziesiąt lat będzie pamiętać kto zacz ten bluesman?
      Druga sprawa: skąd my mamy znać życie prywatne Konopnickiej, Skłodowskiej-Curie i wielu innych już obranych patronami ulic, szkół itp?
      Z kolei, jeżeli Pan Redaktor walczy w ten sposób o swego faworyta, to znów - w porządku.
    • Gość: Tyszanka Niech wybiorą ludzie a nie radni IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 13:53
      Ukłony dla Pana Smolorza - świetny tekst. O Ryśku nie uczą w
      szkołach ani na lekcjach religii a On nigdy by nie uwierzył, że
      będzie miał "własną gablotę" w Muzeum Ziemi Tyskiej, a tym bardziej
      patronat placu, przy którym chodził do kina Andromedy ( niestety już
      nieistniejącego) na "Winnetou". Chyba musimy poczekać jeszcze
      kilkadziesiąt lat, żeby nie kojarzyć go z narkotykami, a z tym,że
      rozsławił Tychy. Poza sceną Rysiek był spokojny i skromny. Nie pchał
      się na afisze, ale miał wielkie serce i nigdy nie przeszedł
      obojetnie wobec potrzebującego. Niestety nie udało mu się wygrać z
      nałogiem. Jakim był ojcem - mogą powiedzieć tylko jego dzieci. Wiem,
      że bardzo je kochał, może nie wszyscy uwierzą, ale znajdował dla
      nich czas i wychował na porządnych ludzi, co nie zawsze udaje się
      wzorowym ojcom. Jakim był mężem Gola już nie powie ale dopóki żyła
      nie skarżyła się. Miał wielką charyzmę i zawsze wzbudzał dużo
      kontrowersji, ale myślę że każdy kto go znał osobiście nie powie o
      Nim nic złego jako o człowieku. Dajmy się wypowiedzieć ludziom, czy
      bliższy jest im. K. Baczyński czy nasz Rysiek.
    • Gość: pedro tychy to niy jest miasto slonskie IP: *.sol2.cable.ntl.com 09.06.09, 14:51
      wiec niych se nazywajom kim chcom. 90% goroli mie niy zastanawio to, ze chcom wybrac warszawioka na patrona.
      • Gość: niewojujaca nieles Re: tychy to niy jest miasto slonskie IP: *.chello.pl 09.06.09, 19:09
        a skad zes to Smolorzy wytrzasnal ze Konopnicka byla lesbijka do tego wojujaca??
        Zeby dodac smaczku?? Dla poparcia wlasnej tezy???
        • opelner Smolorz to tako slonsko Paris Hilton 09.06.09, 21:24
          Gość portalu: niewojujaca nieles napisał(a):

> a skad zes to Smolorzy wytrzasnal ze Konopnicka byla lesbijka do tego wojujaca?
          > ?
          > Zeby dodac smaczku?? Dla poparcia wlasnej tezy???

Zowdy wiy jak siy we Rampynlicht wcisnonc.
          A hampelmany uszami klaskajom,
          ganba i telo

• Gość: Menchenfresser Re: Smolorz to tako slonsko Paris Hilton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 03:00
            > i telo
            = ??! :)
    • rico-chorzow Re: Żadnych zboczeńców, żadnych nie-Polaków! Szlu 13.06.09, 08:01
      Richard,Richard,Rychuś!!!!!!!
    • mr.superlatywny Memento ! 15.06.09, 02:15
      "Żaden warszawski polityk, który chciałby zmienić Kaszubów, Ślązaków
      czy Białorusinów w Polaków, nie miał, prawa czuć się dotknięty tym,
      że carska administracja próbuje zmienić Polaków w Rosjan".

Jan Niecisław Baudouin de Courtenay
      • pit-zeolit Re: Memento ! 18.06.09, 20:32
        mr.superlatywny napisał:

> "Żaden warszawski polityk, który chciałby zmienić Kaszubów,
        Ślązaków
        > czy Białorusinów w Polaków, nie miał, prawa czuć się dotknięty
        tym,
        > że carska administracja próbuje zmienić Polaków w Rosjan".
        >
        > Jan Niecisław Baudouin de Courtenay

Odpier..ll się od Rosjan, bo moich bliskich w Wielkopolsce twoi
        pryncypałowie chcieli robić Niemcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka