Gość: sceptyk IP: *.katowice.pl 19.06.09, 20:23 tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej rejestracji numerów na kartę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: berdys [...] IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.06.09, 21:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanders Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.tktelekom.pl 19.06.09, 21:34 Tylko zdecydowanie łatwiej jest trafić ciekawy układ par liczb niż "trójek". Sam całkiem niedawno wybierałem numer w Play'u (starter za 30 zł, wysyłka gratis) i chyba ze 2 godziny poświęciłem wieczorem na wyszukanie ciekawego numeru i nie trafiłem na żaden "trójkowy", za to par chyba z 10. Ostatecznie wybrałem numer w formie 7ab xy xy ab ;). Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 14:30 Znajomi mają numer stacjonarny z końcówką 5565 lub 5655:) nigdy nie mogę tego zapamiętać, więc nie ma czym się podniecać, tym więcej niechcianych telefonów się odbierze i tak nikt nie zapamięta numeru. A to jest super: "Równie dobrze mógł iść do salonu i zgłosić zaginięcie telefonu z takim numerem. W ten sposób ktoś kupił duplikat karty SIM dla numeru 500 504 504. Zlecenie wymiany karty spowodowało automatyczne odcięcie komórki Smoka." No pięknie, tylko zgłosić zaginięcie komórki wroga i już ma kłopoty (większe niż my), piękne zabezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Pan Smok i pani Szum IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 19:35 Pan Smok i pani Szum. Czy to prawdziwe nazwiska, pseudonimy czy jakieś ksywki w tym Orange? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 21:35 A sama firma(operator) nie czuje sie winna ? Przeciez to ewidentny feler w logice, dyletancki i idiotyczny blad w systemie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 19.06.09, 22:17 No ale przecież temu człowiekowi została przyznana rekompensata, winni zostali zwolnieni, a sprawa znajdzie finał w prokuraturze. To mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczyn orange =same problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:30 nawet po zakonczeniu umowy przysylaja ci ze masz zaplacic kare za zerwanie umowy /mimo iz ja wypowiedziales/ a po 2 miesiacach strasza firma windykatorska czyli same problemy w tym orange i burdel-nie polecam mimo ze bylem ich klientem 8 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: orange =same problemy 20.06.09, 11:58 Gość portalu: czeczyn napisał(a): > nawet po zakonczeniu umowy przysylaja ci ze masz zaplacic kare za zerwanie umow > y /mimo iz ja wypowiedziales/ a po 2 miesiacach strasza firma windykatorska czy > li same problemy w tym orange i burdel-nie polecam mimo ze bylem ich klientem 8 > lat!!! Ja wypowiedziałem i nie zaplaciłem.Dostałem wyrok sadowy w postępowaniu uproszczonym.Odwołałem się i wygrałem bo miałem dowody że się zgadzają na zerwanie umowy i miałem dowody antydatowania pism.Pamietajcie-Oni muszą załatwic reklamację w ciagu 30 dni-jeżeli nie zdążą to reklamacja i żadania uznane z mocy ustawy! A firmą mają z Lublina i chca aby jeździć na rozprawy do Lublina:) Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:01 Gość portalu: Menschenfresser napisał(a): > A sama firma(operator) nie czuje sie winna ? > > Przeciez to ewidentny feler w logice, > dyletancki i idiotyczny blad w systemie ! Zauważ, że ten "feler" wynika z samej istoty telefonów na kartę. Przecież, jeśli Kowalski kupił starter z kartą SIM danego operatora n. p. w kiosku, to skąd operator ma wiedzieć, że dany numer stał się własnością tego akurat Kowalskiego? Brak formalności i prostota systemu, oraz możliwość przekrętu to dwie strony tego samego "medalu"! - Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 22:24 mozliwosc przekretu w takim przypadku-bo goscie byli pracownikami. z tego co sie orientuje, to normalnie do takich operacji trzeba podac puk(jesli wczesniej nie rejestrowalismy numeru), nie da sie ot tak znajomemu wyciac numeru :P a pana z poczatku watku bynajmniej nie pozdrawiam - to, ze nie mamy jeszcze obowiazkowej rejestracji numerow znaczy, ze zawsze jestesmy ten kroczek dalej od i tak stopniowo zmierzajacego do nas wszechobecnego Wielkiego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 19.06.09, 22:49 Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na abonament? Czy operator próbuje sobie w ten sposób nagonić klientów, którzy uciekają do PLAY-a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZETS Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.fwpl.fwc.com 20.06.09, 07:39 operator próbuje w ten sposób zatkać dziurę w systemie. rękami klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach zarejestrowac IP: 83.143.99.* 20.06.09, 11:12 patalachu - najpierw sie dowiedz o czym piszesz a potem oskarzaj. rejestracja numeru preapaidowego to zgloszenie danych osobowych przypisanych do numeru telefonu i nic wiecej, zeby ten numer nie byl "anonimowy"/ jak kupujesz starter to jest tam taki formularz ktory mozesz wypelnic - wtedy operator wie, ze numer nalezy do ciebie, ale to nie jest obowiazkowe. W dalszym ciagu jest to jednak prepaid! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsc Re: zarejestrowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:42 czy ktos Ci zrobil krzywde ze ublizasz? Czy tez chcesz sobie cudzym kosztem podniesc samoocene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg66 Re: zarejestrowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:12 Nie wiem, jak autor logicznej odpowiedzi (wyjaśnił, czym jest rejestracja użytkownika pre-paid) się poczuł. Ja na pewno poczułem się SKRZYWDZONY. Bo głupota jest krzywdząca - dla otoczenia, nie dla nosicieli jej wirusa. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: zarejestrowac 20.06.09, 19:27 Gość portalu: rsc napisał(a): > czy ktos Ci zrobil krzywde ze ublizasz? Czy tez chcesz sobie cudzym kosztem pod > niesc samoocene? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobasek Re: zarejestrowac IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:00 Zaiste, idiota josef_miejski powiedział najwięcej w całej dyskusji Ctrl+C Ctrl+V. melepeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 11:22 1970 to twoj rok urodzenia? Nie wierze, ze ktos majacy 39 lat jest takim idiota zadajac takie pytania. "Lepiej milczec sprawiac wrazenie idioty, niz sie odzewac i rozwiac wszelkie watpliwosci". Zapamietaj te stara maksyme, przyda ci sie w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.lodz.mm.pl 20.06.09, 11:24 Tzn.ze numer jest zarejestrowany na twoje dane,poprostu spersonalizowany.Ja tak mam.Nie jest to przejście na abonamnet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhwh Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:55 a ty co? z pisu???? od razu spisek wyniuchałeś :)))) człowieku, zarejestrowac to znaczy zarejestrowac. Nie podpisujesz zadnej umnowy lojalnosciowej, nie migrujesz na oferte postpaid, po prostu przypisujesz swoje dane osobowe do konkretnego numeru telefonu... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 188.33.127.* 20.06.09, 12:31 Zarejestrować znaczy zarejestrować, nie przejść na abonament. Możesz kupić pre-paid w kiosku czy stacji benzynowej i zarejestrować w salonie autoryzowanym Orange. Twój numer telefonu w sieci Orange jest wtedy zarejestrowany pod Twoim imieniem i nazwiskiem, nie jest już anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 12:49 teraz rozumiem i dziekuję za wyjaśnienie a bezzasadnym agresorom dziekuję za prezentację niskiego ego i marnego poczucia własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.aster.pl 20.06.09, 12:45 > Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na abonament? > Czy operator próbuje sobie w ten sposób nagonić klientów, którzy uciekają do PL > AY-a? Nie, po prostu zarejestrować się jako użytkownik sieci. Mam tak i w Plusie i Erze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joefklre Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:05 Stary weź się doucz bo twa głupota bije po oczach. Zarejestrować pre-paida znaczy zarejestrować się na stronie lub odesłać kartę rejestracyjną aby np. bez problemów korzystać z BOK bez zbędnych weryfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazolek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.acn.waw.pl 20.06.09, 16:11 shroeder1970 napisał: > Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na abonament? Nie, chodzi o przypisanie danych osobowych do do konkretnego numeru telefonu. Prepaid pozostaj prepaidem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludowik żyli Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 17:28 szreder idioto . zarejestrowali to znaczy zarejestrowali. naucz sie czytac ze zrozumieniem głupolu. gdzie tu jest mowa o przechodzeniu na abonament?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sniper Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 19:34 Znaczy to tylko tyle by zarejestrować dany numer na konkretną osobę/firmę wypełniając formularz na stronie internetowej operatora, bądź w salonie- nie wiąże się to z konwersją czyli przejściem na abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 212.160.172.* 26.06.09, 12:37 nie, "zarejestrować numer" tzn.iść do salonu bądź wypełnić na stronie operatora formularz zgłoszeniowy i przypisać dany numer do siebie personalnie. Wtedy będziesz widniał jako właściciel i nikt poza Tobą nie będzie mógł nic z nim zrobić - będzie traktowany jak postpaid. a nie bardzo rozumiem jak miałoby to wpłynąć na ilość Klientów u danego operatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Zarejestrowany NIE znaczy abonament! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 11:33 Zarejestrowany NIE znaczy, że płaci się za niego abonament! Po prostu podajesz swoje dane i nr jest przypisany do danej osoby, a nie anonimowy. Ma to i tę zaletę, że w rozm. z BOK nie trzeba podawać kodu PUK. Przenieść można też tylko zarejestrowany na siebie nr. Operatorzy zachęcają do tego od paru lat, m.in. w ramach przeciwdziałania przestępczości - 'gangsterzy' kupują masowo tel na kartę, właśnie dlatego, że mogą pozostać anonimowe, i łatwo je zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Winny brak procedur w ORANGE IP: 213.155.183.* 20.06.09, 00:32 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej > rejestracji numerów na kartę. A kiedy będziesz winił rząd, że nie zapobiegł, że zasikałeś spodnie, bo nie założyli ci pieluchy na czas? Dobre procedury i ich przestrzeganie zapobiegłoby kradzeniu numerów. Orange ich nie ma i dlatego możliwe są kradzieże. Orange wyjaśnia: "Ktoś ... wszedł na stronę internetową Orange i wypełnił formularz rejestracyjny, wpisując numer telefonu 500 504 504. Równie dobrze mógł iść do salonu i zgłosić zaginięcie telefonu z takim numerem. W ten sposób ktoś kupił duplikat karty SIM dla numeru 500 504 504" Oszustwom winny jest sam Orange, a złodzieje wykorzystują istniejącą lukę. W Play - oprócz rejestracji na stronie, trzeba iść do salonu OKAZAĆ się numerem PUK (np. na dużej karcie, z której wyrywamy SIM), dowodem osobistym (tu złodziej zrobił wszystko zdalnie i anonimowo). Piszę o Play, bo akurat tam musiałem rejestrować kartę. Wymagają tego np do składania reklamacji. Podobnie - dopiero po rejestracji, możliwe byłoby uzyskanie duplikatu i skradzenie numeru. Czyli jeszcze raz - tak stara sieć jak Orange i tak międzynarodowa, daje ciała, bo nie ma właściwych procedur. Dlatego szybko naprawiali błąd i zapłacili odszkodowanie. Gdyby klient dochodził go sam, to Orange musiałoby zapłacić dużo więcej i rozdmuchałoby się, że mają procedury do dupy - gorsze od młodej sieci ;) Swoją drogą ciekawe jak jest w Polkomtelu i PTK ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uć Winny brak procedur w ORANGE IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 11:28 Orange sprzedaje telefony buble i na reklamację odpowiada, że ten telefon używało się na powietrzu i dostał wilgoci i dlatego nie opłaca się go naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY ,Erze IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 11:44 i Plusie. Aby uzyskać duplikat skradzionej karty SIM należy podać kod PUK który dostajemy na okładce karty SIM. Jak w każdym POK-u każdego operatora rotacja pracowników jest olbrzymia . Pracują tam studenci , i inni różnej maści ludzie których niestety nie zatrudnia Centertel tylko małe firemki zewnętrzne które nie sprawdzają czy delikwent był na przykład karany. Konsultant w POK ma dostęp do bazy danych abonentów w tym numerów PUK kart SIM prepaid. Wykorzystali zatem okazję spisując sobie lepsze numery i ich kody PUK a następnie zadzwonili do POK-u w którym defacto pracowali i zgłosili że zgubili kartę SIM i podali właściwe ( bo spisane z bazy kody PUK ) . Ot i cała wielka afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:57 Popieram - każdy pracownik w każdym salonie KAŻDEJ sieci może zrobić coś takiego z numerami nierejestrowanymi.Winny jest sobie sam własciciel numeru , bo go nie zarejestrował, bo mu się na pewno nie chciało , bo po co, ale teraz winę trzeba na kogoś "zwalic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:26 jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny. pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych operatorów co ? operator ma dziury w procedurach i zatrudnia ludzi z ulicy...tutaj leży przyczyna. naucz się szukać przyczyn pewnych zjawisk bo Ci to nie idzie . Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , 20.06.09, 19:29 Gość portalu: gosc napisał(a): > jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny. > pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych > operatorów co ? > > operator ma dziury w procedurach i zatrudnia ludzi z ulicy...tutaj leży przyczy > na. > naucz się szukać przyczyn pewnych zjawisk bo Ci to nie idzie . "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobasek Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:01 Zaiste, idiota josef_miejski powiedział najwięcej w całej dyskusji Ctrl+C Ctrl+V. melepeta Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , 20.06.09, 20:48 Gość portalu: gosc napisał(a): > jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny. > pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych > operatorów co ? Stary, jeśli ktoś specjalnie wydaje pieniądze i kupuje "złoty" numer, to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Złodzieje kradną TEKSTY IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 11:57 najpierw w radio, a potem na wykop.pl ale coz, dzis liczy sie edycja. ten portal siegnal dna w momencie podzielenia go na mniejsze strony, teksty sa slabe, bez korekty, linia jak u stazystow z rzepy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 12:06 Mam telefon na karte w Plusie. W ub. tygodniu byłem kilka dni w Londynie. Stamtąd chciałem zadzwonić na angielski numer. Okazało się, ze nie mam roamingu. Do mnie można było dzwonić zewsząd - ja nie moglem. Połączyłem się z operatorem - kazano mi, dzwoniąc, każdorazowo zastosować przed numerem określony kod liczbowy (dziś już go nie pamiętam ). Po jego zastosowaniu i wykręceniu angielskiego numeru tytułem próby - (adresat telefonu nie odebrał) za nie zrealizowane połączenie potracono mi około 6 zł. Uznałem to za qrestwo i grandę i jak tylko skończy mi się umowa przejdę do innego operatora. Taki numer nigdy przedtem - nawet w Plusie nie miał miejsca. W Sami Swoi roaming włącza się bezpłatnie - w Plusie natomiast, każde wykręcenie numeru poprzedzonego kodem , nawet nie odebranego, już na starcie kosztuje 6 zł. Ja pier- dole taki biznes i Plusa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 15:35 Za granicą dzwoni się z lokalnego pre-paida. Nikt się nie bawi w roamingi i polskich złodziejskich operatorów. Wierz mi, każdy z nich kradnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
patak Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 15:56 Wierz mi, jeden z nich jeszcze mnie nie okradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 16:05 Do czasu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.centertel.pl 20.06.09, 19:09 A może Ty z rodziny jesteś, to Cię nie ruszają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chelmnet.pl 21.06.09, 00:34 wierz mi, na pewno Cię okradł, tylko ty o tym jeszcze nie wiesz ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:30 Gość portalu: ! napisał(a): > Za granicą dzwoni się z lokalnego pre-paida. Nikt się nie bawi w roamingi i > polskich złodziejskich operatorów. Wierz mi, każdy z nich kradnie:) "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobasek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:03 Zaiste, idiota josef_miejski powiedział najwięcej w całej dyskusji Ctrl+C Ctrl+V. melepeta i dodatkowo volksdeutche po wypowiedziach nt. ziomali niemiaszków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:40 Ocipiał żeś? Jeszcze ze dwa takie posty i pobijesz tego całego josefa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.mas.airbites.pl 21.06.09, 03:16 Podobny numer tydzien temu w Portugalii - 2 komorki z Simplusem, z zadnej nie mozna sie nigdzie dodzwonic, mimo wielokrotnego wklepywania upierdliwych kodow ktore maja niby zestawic polaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gronki1 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 21.06.09, 13:02 Niestety, podobne problemy obserwowałem we Włoszech. Większość moich znajomych jest w Plusie, dlatego i ja sam trzymam tam numer, ale zasadniczo ta firma ma słabą jakość usług. Również jeśli chodzi o zasięg na terenie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.centertel.pl 20.06.09, 12:08 Jak się zarejestruje pre-paid to wcale nie potrzeba nic płacić a sama rejestracja nie dopuszcza do różnych fałszerstw. A do PLAYA uciekają idioci bo nikt do nich nie dzwoni (do każdej minuty dokładamy my, dzwoniący, a nie PLAY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Play Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.net.stream.pl 20.06.09, 12:19 Do mnie dużo ludzi dzwoni ,sam jesteś idiota że jeszcze siedzisz w tym złodziejskim orange :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:46 hahaha abonent sam jestes idiota.Dalej dawaj sie doic tym zlodziejom z wielkiej trojki.Zanim sie obejrzysz,to wiekszosc twoich znajomych bedzie w Play i pozostanie ci jedynie zrobic to samo.Poza tym fajnych trzeba miec znajomych,jesli przestaja dzwonic jak tylko zaczyna ich to wiecej kosztowac... Odpowiedz Link Zgłoś
patak Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:23 Gość portalu: abonent napisał(a): > Jak się zarejestruje pre-paid to wcale nie potrzeba nic płacić a sama > rejestracja nie dopuszcza do różnych fałszerstw. A do PLAYA uciekają idioci bo > nikt do nich nie dzwoni (do każdej minuty dokładamy my, dzwoniący, a nie PLAY) Dokładacie wy, bo dalej siedzicie u "Wielkiej trójcy". Poczytaj sobie o stawkach za zakończenie połączenia tzw. MTR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:42 Tu zawinili ludzie bo oni dopuścili sie przestępstwa i juz prokuratura zbada tą sprawę i orzeknie o ich winie. Niestety dość często w naszym kraju można spotkać takich ludzi. Tu to nawet operator zbiera cięgi za głupotę i nie uczciwość swoich byłych juz pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio zet ten artykul to jest plagiat... IP: *.pool.mediaWays.net 20.06.09, 13:44 audycj radiowej z Radia Zet "Dzwonie do Pani/Pana w bardzo nietypowej sprawie" z poczatku tego tygodnia. Wypadalo by przynajmniej o tym wspomniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom zlodzieje kraqdna TEKSTY IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 17:49 tak, to plagiat, z radia zet oraz potem z wykop.pl edytowanie informacji to podstawa pracy, ale nie podawanie zrodel to juz bardzo nieprofesjonalne. Ale coz, Gazeta Wyborcza ostatio rowna do Axel Springer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najgorsza jest ERA Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.satfilm.net.pl 20.06.09, 14:03 Skończyły mi się pieniądze w Erze, a chciałem zadzwonić, kupiłem wiec doładowanie za 5 zł. Niestety, pomimo, ze w sumie miałem około 10 zł nie mogłem wykonać połączenia, bo jak mnie poinformował operator, najmniejsza kwota doładowania to 25 zł. To po jakiego h...grzyba sprzedają te talony doładowawcze za 5 zł.?!!! Doładuję te 25 zł, wygadam a potem ROZSTANĘ się z ERĄ NA ZAWSZE !!! W Orange czy POPie talon 5 złotowy można wygadać w ciagu 3 dni bodajże. W ERZE - niestety nie ! Niech spadają na beton !!! NAJLEPSZYM OPERATOREM są " SAMI SWOI ". Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 14:58 po co piszesz KROPKA jaj już postawiłeś kropkę. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:32 billy.the.kid napisał: > po co piszesz KROPKA jaj już postawiłeś kropkę. "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 15:25 To jest popieprzone, żeby tyle kasy dawać za jakiś głupi numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 21.06.09, 00:10 battosai napisał: > To jest popieprzone, żeby tyle kasy dawać za jakiś głupi numer telefonu. i najgorsze, zeby zarobic taka kase trzeba ja od kogos zabrac - znaczy sie od nas wszystkich, bo zeby legalnie zarobic takie pieniadze trzeba podniesc oplaty za usluge/towar/......... ale jakie spoleczenstwo, tacy "biznesmeni"..... zlodziej na zlodzieju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja He, he, he - takie rzeczy tylko w Orange! IP: *.szpital-bielany.torun.pl 20.06.09, 15:26 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blek Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 94.254.222.* 20.06.09, 15:37 Czyli podsumujmy. Orange mówi by się rejestrować by pracownicy Orange nie mogli nas okraść? To może pójdźmy krok dalej. Niech firmy ubezpieczające zabiją kilka osób i zaczną namawiać by lepiej się ubezpieczać na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.alfanet24.pl 20.06.09, 16:04 Zaraz, moment! Jakim prawem Orange wymienia komus w ulicy karte na numer nie zarejestrowany!? W Plusie jezeli numer nie jest zarejestrowany na nazwisko uzytkownika, to chocbyscie skakali i prosili, to nawet palcem nie kiwną z głupią reklamacją. Skoro Orange tak podchodzi do sprawy, to ja dziekuje, bardzo nie wiarygodne podejscie! Odpowiedz Link Zgłoś
kolorek55 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:16 Jaki pracownik postanowił sobie dorobić i chciał sprzedać złoty numer. Nie obwiniał bym o to orange tym bardziej że to właśnie oni złożyli sprawę do prokuratury żeby zajęli się tymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 16:28 A łachę zrobili:) Ratowali i tak wątpliwą reputację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Chcaiłbym zobaczyc mine frajera IP: *.e-wro.net.pl 20.06.09, 16:12 Chciałbym zobaczyć minę frajera, który kupił numer na allegro za kilka tysięcy złotych, a który to numer potem przywrócono prawowitemu właścicielowi :) i kilka tysięcy poszło się jebać. Jak można kupować numer telefoniczny na licytacji. Naprawdę pójcie do przedstawiciela telekomunikacyjnego jest aż tak stresujące? Oczywiście skoro są tacy frajerzy to i są cwaniaki sprzedający takie kradzione numery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Chcaiłbym zobaczyc mine frajera IP: *.bpcd.net 20.06.09, 16:15 Ja też, ale żyjemy w czasach, kiedy z pustego konta można przelać kasę korzystając z błędu systemowego. 95% kapitału jest wirtualna, może ten nabywca przelał nieistniejącą kasę złodziejowi?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harti Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 16:38 niedawno wymienialem w salonie Ery moja stara karte Tak-Tak (czasami nie byla rozpoznawana przez telefon), przy okazji zarejestrowalem tez ją. nie pamietalem kodow pin/puk ale pracownik Ery prosil o podanie 2-3 numerow na ktore byly wykonywane polaczenia z mojej karty TT i to bylo WARUNKIEM wydania podania mi kodu i rejestracji karty TT na moje nazwisko. czyli Era podchodzi to takich spraw powaznie, Orange widocznie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Śmieszą mnie te złote numery 20.06.09, 16:46 Rozumiem, gdy ktoś prowadzi firmę i potrzebuje łatwy do zapamiętania numer, ale gdy ktoś buli za prosty numer do użytku prywatnego, to dla mnie jest już głupota i strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza Re: Śmieszą mnie te złote numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 10:58 Tekst linka Macie tutaj dobrą okazję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza1 Re: Śmieszą mnie te złote numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 10:59 www.allegro.pl/item827009414_orange_514_815_020_zloty_numer_gratisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.kompus.3s.pl 20.06.09, 17:04 A jak wydawali duplikat to pewnie nie przyszło im do głowy aby zadzwonić pod ten numer.Jednym słowem pracownik O. był w zmowie z oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptawka Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 17:37 Z Orange miałem tez sprawe. Pare lat temu dostałem wezwanie na komende policji w celu złozenia zeznan jako swiadek. Ide i kompletnie nie wiem o co chodzi. Od oficera dowiaduje sie ze w 3 miescie czy gdzies na wybrzezu zatrzymano jakichs dealerów narkotyków i sprawdzono ich komórki. Dzwoniono setki razy pod jakis numer. Okazuje sie ze ten numer jest zarejestrowany na moje imie-nazwisko i adres . Żeby było weselej to nie zaden pre paid a normalny tel.na abonament. Złzyłem wyjasnienia ze nigdy takiego telefonu nie miałem a na dodatek tel.zarejestrowano na mnie gdy juz od dobrych 2-3 lat nie byłem zameldowany pod tym adresem. czyli musiał to zrobic ktos z sieci orange majacy dostep do baz danych. Pod moj stary adres nigdy nie przychodziły rachunki na ten telefon(sprawdziłem to u nowego wlasciciela mojego mieszkania) czyli ustawiono inny adres do korespondencji. Nie wiem jak sie zakonczyła ta sprawa bo wiecej mnie policja nie wzywała ale mysle ze to rozwojowy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:25 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej > rejestracji numerów na kartę. "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamster Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 83.1.36.* 20.06.09, 20:17 Josef, mozesz mi powiedziec w jakim celu cytujesz ciagle innych nie dodajac nic od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobasek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 21:59 Zaiste, idiota josef_miejski powiedział najwięcej w całej dyskusji Ctrl+C Ctrl+V. melepeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @home Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 19:31 Orange to jedna wielka pomyłka, niestety jestem ich klientem, ale już niedługo kończy mi się umowa a wtedy papa! nie dziwie sie, ze takie cyrki u nich sie zdarzaja, jeden wielki bałagan i cyrk na kółkach. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubibubi Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 20:00 Sprzedaż numerów może dotyczyć każdego operatora, bo to nie zależy od opa tylko od ludzi. Przecież to pracownicy postanawiają sobie dorobić i pogrzebać w firmowej bazie danych. Pech chciał że akurat w tym wypadku chodzi o orange. Mam nadzieje ze byli już pracownicy Orange poniosą konsekwencje swoich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomarańczowy Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.toya.net.pl 20.06.09, 20:37 Nie tylko to wisi w Orange jako przekręt! Cała firma jest przekręcona i jeszcze działa ? Obecny konkurs 150 BMW to ni innego tylko okradanie z pieniędzy i chyba jeszcze nikt nie interweniował a bawią się dobrze! Nie pierwszyraz jest powód aby od nich uciekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Josef Miejski, biedny naiwniaku IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 20:55 Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce. Celowo parafrazuję i nie podaję autorstwa. Aż dziw, że nie cytujesz Koby, to dopiero był dobrodziej ludzkości niedościgły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 21:00 kupilem numer 600600600 5 lat temu i chetnie za ta kase odstapie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aztec Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 21:51 >bez_owijania 20.06.09, 16:46 Odpowiedz >Rozumiem, gdy ktoś prowadzi firmę i potrzebuje łatwy do zapamiętania >numer, ale >gdy ktoś buli za prosty numer do użytku prywatnego, to dla mnie jest >już głupota >i strata pieniędzy. ja właśnie kupiłem taki numer na prywatny użytek a głupotą i stratą pieniędzy jest dla mnie obwieszanie sie złotem bo mogą łeb razem z łańcuchem urwać ze o stracie palca przez obraczke (w wypadku zaczepienia ) nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś