Dodaj do ulubionych

Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych

IP: *.katowice.pl 19.06.09, 20:23
tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej
rejestracji numerów na kartę.
Obserwuj wątek
    • Gość: berdys [...] IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.06.09, 21:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: sanders Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.tktelekom.pl 19.06.09, 21:34
        Tylko zdecydowanie łatwiej jest trafić ciekawy układ par liczb niż "trójek". Sam całkiem niedawno wybierałem numer w Play'u (starter za 30 zł, wysyłka gratis) i chyba ze 2 godziny poświęciłem wieczorem na wyszukanie ciekawego numeru i nie trafiłem na żaden "trójkowy", za to par chyba z 10. Ostatecznie wybrałem numer w formie 7ab xy xy ab ;).
        • manhu Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 14:30
          Znajomi mają numer stacjonarny z końcówką 5565 lub 5655:) nigdy nie mogę tego zapamiętać, więc nie ma czym się podniecać, tym więcej niechcianych telefonów się odbierze i tak nikt nie zapamięta numeru.

A to jest super:
          "Równie dobrze mógł iść do salonu i zgłosić zaginięcie telefonu z takim numerem. W ten sposób ktoś kupił duplikat karty SIM dla numeru 500 504 504. Zlecenie wymiany karty spowodowało automatyczne odcięcie komórki Smoka."
          No pięknie, tylko zgłosić zaginięcie komórki wroga i już ma kłopoty (większe niż my), piękne zabezpieczenia.
        • Gość: Zuzia Pan Smok i pani Szum IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 19:35
          Pan Smok i pani Szum. Czy to prawdziwe nazwiska, pseudonimy czy jakieś ksywki w
          tym Orange?
    • Gość: Menschenfresser Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.09, 21:35
      A sama firma(operator) nie czuje sie winna ?

Przeciez to ewidentny feler w logice,
      dyletancki i idiotyczny blad w systemie !
      • Gość: marek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 19.06.09, 22:17
        No ale przecież temu człowiekowi została przyznana rekompensata, winni zostali
        zwolnieni, a sprawa znajdzie finał w prokuraturze. To mało?

• Gość: czeczyn orange =same problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:30
          nawet po zakonczeniu umowy przysylaja ci ze masz zaplacic kare za zerwanie umowy /mimo iz ja wypowiedziales/ a po 2 miesiacach strasza firma windykatorska czyli same problemy w tym orange i burdel-nie polecam mimo ze bylem ich klientem 8 lat!!!
          • wlody1 Re: orange =same problemy 20.06.09, 11:58
            Gość portalu: czeczyn napisał(a):

> nawet po zakonczeniu umowy przysylaja ci ze masz zaplacic kare za zerwanie umow
            > y /mimo iz ja wypowiedziales/ a po 2 miesiacach strasza firma windykatorska czy
            > li same problemy w tym orange i burdel-nie polecam mimo ze bylem ich klientem 8
            > lat!!!

Ja wypowiedziałem i nie zaplaciłem.Dostałem wyrok sadowy w postępowaniu uproszczonym.Odwołałem się i wygrałem bo miałem dowody że się zgadzają na zerwanie umowy i miałem dowody antydatowania pism.Pamietajcie-Oni muszą załatwic reklamację w ciagu 30 dni-jeżeli nie zdążą to reklamacja i żadania uznane z mocy ustawy!
            A firmą mają z Lublina i chca aby jeździć na rozprawy do Lublina:)
      • lesew Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:01
        Gość portalu: Menschenfresser napisał(a):

> A sama firma(operator) nie czuje sie winna ?
        >
        > Przeciez to ewidentny feler w logice,
        > dyletancki i idiotyczny blad w systemie !

Zauważ, że ten "feler" wynika z samej istoty telefonów na kartę. Przecież, jeśli
        Kowalski kupił starter z kartą SIM danego operatora n. p. w kiosku, to skąd
        operator ma wiedzieć, że dany numer stał się własnością tego akurat Kowalskiego?
        Brak formalności i prostota systemu, oraz możliwość przekrętu to dwie strony
        tego samego "medalu"! - Coś za coś.
        • Gość: a Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 22:24
          mozliwosc przekretu w takim przypadku-bo goscie byli pracownikami. z tego co sie
          orientuje, to normalnie do takich operacji trzeba podac puk(jesli wczesniej nie
          rejestrowalismy numeru), nie da sie ot tak znajomemu wyciac numeru :P a pana z
          poczatku watku bynajmniej nie pozdrawiam - to, ze nie mamy jeszcze obowiazkowej
          rejestracji numerow znaczy, ze zawsze jestesmy ten kroczek dalej od i tak
          stopniowo zmierzajacego do nas wszechobecnego Wielkiego Brata.
    • shroeder1970 Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 19.06.09, 22:49
      Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na abonament? Czy operator próbuje sobie w ten sposób nagonić klientów, którzy uciekają do PLAY-a?
      • Gość: ZETS Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.fwpl.fwc.com 20.06.09, 07:39
        operator próbuje w ten sposób zatkać dziurę w systemie. rękami
        klientów
        • Gość: kutach zarejestrowac IP: 83.143.99.* 20.06.09, 11:12
          patalachu - najpierw sie dowiedz o czym piszesz a potem oskarzaj. rejestracja
          numeru preapaidowego to zgloszenie danych osobowych przypisanych do numeru
          telefonu i nic wiecej, zeby ten numer nie byl "anonimowy"/
          jak kupujesz starter to jest tam taki formularz ktory mozesz wypelnic - wtedy
          operator wie, ze numer nalezy do ciebie, ale to nie jest obowiazkowe. W dalszym
          ciagu jest to jednak prepaid!

pzdr
          • Gość: rsc Re: zarejestrowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:42
            czy ktos Ci zrobil krzywde ze ublizasz? Czy tez chcesz sobie cudzym kosztem podniesc samoocene?
            • Gość: greg66 Re: zarejestrowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:12
              Nie wiem, jak autor logicznej odpowiedzi (wyjaśnił, czym jest
              rejestracja użytkownika pre-paid) się poczuł. Ja na pewno poczułem
              się SKRZYWDZONY. Bo głupota jest krzywdząca - dla otoczenia, nie dla
              nosicieli jej wirusa.
            • josef_miejski Re: zarejestrowac 20.06.09, 19:27
              Gość portalu: rsc napisał(a):

> czy ktos Ci zrobil krzywde ze ublizasz? Czy tez chcesz sobie cudzym kosztem pod
              > niesc samoocene?

"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce
              nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski)
              • Gość: Bobasek Re: zarejestrowac IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:00
                Zaiste, idiota josef_miejski powiedział najwięcej w całej dyskusji Ctrl+C
                Ctrl+V. melepeta
      • Gość: adamp Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 11:22
        1970 to twoj rok urodzenia? Nie wierze, ze ktos majacy 39 lat jest
        takim idiota zadajac takie pytania. "Lepiej milczec sprawiac
        wrazenie idioty, niz sie odzewac i rozwiac wszelkie watpliwosci".
        Zapamietaj te stara maksyme, przyda ci sie w zyciu
      • Gość: Sufler2006 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.lodz.mm.pl 20.06.09, 11:24
        Tzn.ze numer jest zarejestrowany na twoje dane,poprostu
        spersonalizowany.Ja tak mam.Nie jest to przejście na abonamnet
      • Gość: yhwh Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:55
        a ty co? z pisu???? od razu spisek wyniuchałeś :))))
        człowieku, zarejestrowac to znaczy zarejestrowac. Nie podpisujesz zadnej umnowy
        lojalnosciowej, nie migrujesz na oferte postpaid, po prostu przypisujesz swoje
        dane osobowe do konkretnego numeru telefonu... i tyle
      • Gość: gościu Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 188.33.127.* 20.06.09, 12:31
        Zarejestrować znaczy zarejestrować, nie przejść na abonament.

Możesz kupić pre-paid w kiosku czy stacji benzynowej i zarejestrować w salonie
        autoryzowanym Orange. Twój numer telefonu w sieci Orange jest wtedy
        zarejestrowany pod Twoim imieniem i nazwiskiem, nie jest już anonimowy.
        • shroeder1970 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 12:49
          teraz rozumiem i dziekuję za wyjaśnienie a bezzasadnym agresorom dziekuję za prezentację niskiego
          ego i marnego poczucia własnej wartości.
      • Gość: adam Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.aster.pl 20.06.09, 12:45
        > Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na abonament?
        > Czy operator próbuje sobie w ten sposób nagonić klientów, którzy uciekają do PL
        > AY-a?

Nie, po prostu zarejestrować się jako użytkownik sieci. Mam tak i w Plusie i Erze.
      • Gość: joefklre Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:05
        Stary weź się doucz bo twa głupota bije po oczach. Zarejestrować pre-paida
        znaczy zarejestrować się na stronie lub odesłać kartę rejestracyjną aby np. bez
        problemów korzystać z BOK bez zbędnych weryfikacji.
      • Gość: zazolek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.acn.waw.pl 20.06.09, 16:11
        shroeder1970 napisał:

> Co znaczy "zarejestrowali"? Znaczy to, żeby przeszli z pre-paida na
        abonament?

Nie, chodzi o przypisanie danych osobowych do do konkretnego numeru
        telefonu. Prepaid pozostaj prepaidem
      • Gość: ludowik żyli Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 17:28
        szreder idioto .
        zarejestrowali to znaczy zarejestrowali.
        naucz sie czytac ze zrozumieniem głupolu.
        gdzie tu jest mowa o przechodzeniu na abonament??
      • Gość: Sniper Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 19:34
        Znaczy to tylko tyle by zarejestrować dany numer na konkretną osobę/firmę
        wypełniając formularz na stronie internetowej operatora, bądź w salonie- nie
        wiąże
        się to z konwersją czyli przejściem na abonament.
      • Gość: xxx Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 212.160.172.* 26.06.09, 12:37
        nie, "zarejestrować numer" tzn.iść do salonu bądź wypełnić na
        stronie operatora formularz zgłoszeniowy i przypisać dany numer do
        siebie personalnie. Wtedy będziesz widniał jako właściciel i nikt
        poza Tobą nie będzie mógł nic z nim zrobić - będzie traktowany jak
        postpaid. a nie bardzo rozumiem jak miałoby to wpłynąć na ilość
        Klientów u danego operatora...
      • Gość: L. Zarejestrowany NIE znaczy abonament! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 11:33
        Zarejestrowany NIE znaczy, że płaci się za niego abonament!
        Po prostu podajesz swoje dane i nr jest przypisany do danej osoby, a nie anonimowy. Ma to i tę zaletę, że w rozm. z BOK nie trzeba podawać kodu PUK. Przenieść można też tylko zarejestrowany na siebie nr.
        Operatorzy zachęcają do tego od paru lat, m.in. w ramach przeciwdziałania przestępczości - 'gangsterzy' kupują masowo tel na kartę, właśnie dlatego, że mogą pozostać anonimowe, i łatwo je zmieniać.
    • Gość: Leszek Winny brak procedur w ORANGE IP: 213.155.183.* 20.06.09, 00:32
      Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej
      > rejestracji numerów na kartę.

A kiedy będziesz winił rząd, że nie zapobiegł, że zasikałeś spodnie, bo nie
      założyli ci pieluchy na czas?

Dobre procedury i ich przestrzeganie zapobiegłoby kradzeniu numerów.
      Orange ich nie ma i dlatego możliwe są kradzieże.

Orange wyjaśnia:

"Ktoś ... wszedł na stronę internetową Orange i wypełnił formularz
      rejestracyjny, wpisując numer telefonu 500 504 504. Równie dobrze mógł iść do
      salonu i zgłosić zaginięcie telefonu z takim numerem. W ten sposób ktoś kupił
      duplikat karty SIM dla numeru 500 504 504"

Oszustwom winny jest sam Orange, a złodzieje wykorzystują istniejącą lukę. W
      Play - oprócz rejestracji na stronie, trzeba iść do salonu OKAZAĆ się numerem
      PUK (np. na dużej karcie, z której wyrywamy SIM), dowodem osobistym (tu złodziej
      zrobił wszystko zdalnie i anonimowo). Piszę o Play, bo akurat tam musiałem
      rejestrować kartę. Wymagają tego np do składania reklamacji. Podobnie - dopiero
      po rejestracji, możliwe byłoby uzyskanie duplikatu i skradzenie numeru.

Czyli jeszcze raz - tak stara sieć jak Orange i tak międzynarodowa, daje ciała,
      bo nie ma właściwych procedur. Dlatego szybko naprawiali błąd i zapłacili
      odszkodowanie. Gdyby klient dochodził go sam, to Orange musiałoby zapłacić dużo
      więcej i rozdmuchałoby się, że mają procedury do dupy - gorsze od młodej sieci ;)
      Swoją drogą ciekawe jak jest w Polkomtelu i PTK ...
      • Gość: Uć Winny brak procedur w ORANGE IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 11:28
        Orange sprzedaje telefony buble i na reklamację odpowiada, że ten telefon
        używało się na powietrzu i dostał wilgoci i dlatego nie opłaca się go naprawiać.
        • Gość: ~ Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY ,Erze IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 11:44
          i Plusie. Aby uzyskać duplikat skradzionej karty SIM należy podać kod PUK który
          dostajemy na okładce karty SIM. Jak w każdym POK-u każdego operatora rotacja
          pracowników jest olbrzymia . Pracują tam studenci , i inni różnej maści ludzie
          których niestety nie zatrudnia Centertel tylko małe firemki zewnętrzne które nie
          sprawdzają czy delikwent był na przykład karany. Konsultant w POK ma dostęp do
          bazy danych abonentów w tym numerów PUK kart SIM prepaid. Wykorzystali zatem
          okazję spisując sobie lepsze numery i ich kody PUK a następnie zadzwonili do
          POK-u w którym defacto pracowali i zgłosili że zgubili kartę SIM i podali
          właściwe ( bo spisane z bazy kody PUK ) . Ot i cała wielka afera.
          • Gość: Nina Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:57
            Popieram - każdy pracownik w każdym salonie KAŻDEJ sieci może zrobić
            coś takiego z numerami nierejestrowanymi.Winny jest sobie sam
            własciciel numeru , bo go nie zarejestrował, bo mu się na pewno nie
            chciało , bo po co, ale teraz winę trzeba na kogoś "zwalic"
            • Gość: gosc Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:26
              jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny.
              pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych
              operatorów co ?

operator ma dziury w procedurach i zatrudnia ludzi z ulicy...tutaj leży przyczyna.
              naucz się szukać przyczyn pewnych zjawisk bo Ci to nie idzie .
              • josef_miejski Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , 20.06.09, 19:29
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny.
                > pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych
                > operatorów co ?
                >
                > operator ma dziury w procedurach i zatrudnia ludzi z ulicy...tutaj leży przyczy
                > na.
                > naucz się szukać przyczyn pewnych zjawisk bo Ci to nie idzie .

"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce
                • Gość: Bobasek Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:01
                  Ctrl+V. melepeta
              • nessie-jp Re: Procedury w ORANGE są takie same jak w PLAY , 20.06.09, 20:48
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> jaaaasne...heheheheeh co za durne teksty...właściciel jest winny.
                > pewnie jeszcze powinien skany linii papilarnych zanieść do wielmożnych
                > operatorów co ?

Stary, jeśli ktoś specjalnie wydaje pieniądze i kupuje "złoty" numer, to
    • Gość: jola Złodzieje kradną TEKSTY IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 11:57
      najpierw w radio, a potem na wykop.pl
      ale coz, dzis liczy sie edycja.
      ten portal siegnal dna w momencie podzielenia go na mniejsze strony,
      teksty sa slabe, bez korekty, linia jak u stazystow z rzepy.

pozdr
    • astrolog-2 Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 12:06
      Mam telefon na karte w Plusie. W ub. tygodniu byłem kilka dni w Londynie.
      Stamtąd chciałem zadzwonić na angielski numer. Okazało się, ze nie mam roamingu.
      Do mnie można było dzwonić zewsząd - ja nie moglem. Połączyłem się z operatorem
      - kazano mi, dzwoniąc, każdorazowo zastosować przed numerem określony kod
      liczbowy (dziś już go nie pamiętam ). Po jego zastosowaniu i wykręceniu
      angielskiego numeru tytułem próby - (adresat telefonu nie odebrał) za nie
      zrealizowane połączenie potracono mi około 6 zł.
      Uznałem to za qrestwo i grandę i jak tylko skończy mi się umowa przejdę do
      innego operatora.
      Taki numer nigdy przedtem - nawet w Plusie nie miał miejsca. W Sami Swoi roaming
      włącza się bezpłatnie - w Plusie natomiast, każde wykręcenie numeru
      poprzedzonego kodem , nawet nie odebranego, już na starcie kosztuje 6 zł. Ja
      pier- dole taki biznes i Plusa !
      • Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 15:35
        Za granicą dzwoni się z lokalnego pre-paida. Nikt się nie bawi w roamingi i
        polskich złodziejskich operatorów. Wierz mi, każdy z nich kradnie:)
        • patak Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 15:56
          Wierz mi, jeden z nich jeszcze mnie nie okradł.
          • Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 16:05
            Do czasu:))
          • Gość: B Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.centertel.pl 20.06.09, 19:09
            A może Ty z rodziny jesteś, to Cię nie ruszają ;-)
          • Gość: mar Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chelmnet.pl 21.06.09, 00:34
            wierz mi, na pewno Cię okradł, tylko ty o tym jeszcze nie wiesz ;-P
        • josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:30
          Gość portalu: ! napisał(a):

> Za granicą dzwoni się z lokalnego pre-paida. Nikt się nie bawi w roamingi i
          > polskich złodziejskich operatorów. Wierz mi, każdy z nich kradnie:)

• Gość: Bobasek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:03
            Ctrl+V. melepeta i dodatkowo volksdeutche po wypowiedziach nt. ziomali niemiaszków
            • Gość: Hans Kloss Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:40
              Ocipiał żeś? Jeszcze ze dwa takie posty i pobijesz tego całego josefa. :)
      • Gość: atx Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.mas.airbites.pl 21.06.09, 03:16
        Podobny numer tydzien temu w Portugalii - 2 komorki z Simplusem, z zadnej nie mozna sie nigdzie dodzwonic, mimo wielokrotnego wklepywania upierdliwych kodow ktore maja niby zestawic polaczenie.
      • gronki1 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 21.06.09, 13:02
        Niestety, podobne problemy obserwowałem we Włoszech. Większość moich znajomych jest w Plusie, dlatego i ja sam trzymam tam numer, ale zasadniczo ta firma ma słabą jakość usług. Również jeśli chodzi o zasięg na terenie kraju.
    • Gość: abonent Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.centertel.pl 20.06.09, 12:08
      Jak się zarejestruje pre-paid to wcale nie potrzeba nic płacić a sama
      rejestracja nie dopuszcza do różnych fałszerstw. A do PLAYA uciekają idioci bo
      nikt do nich nie dzwoni (do każdej minuty dokładamy my, dzwoniący, a nie PLAY)
      • Gość: abonent Play Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.net.stream.pl 20.06.09, 12:19
        Do mnie dużo ludzi dzwoni ,sam jesteś idiota że jeszcze siedzisz w tym
        złodziejskim orange :)
      • Gość: terry Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:46
        hahaha abonent sam jestes idiota.Dalej dawaj sie doic tym zlodziejom z wielkiej
        trojki.Zanim sie obejrzysz,to wiekszosc twoich znajomych bedzie w Play i
        pozostanie ci jedynie zrobic to samo.Poza tym fajnych trzeba miec
        znajomych,jesli przestaja dzwonic jak tylko zaczyna ich to wiecej kosztowac...
      • patak Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:23
        Gość portalu: abonent napisał(a):

> Jak się zarejestruje pre-paid to wcale nie potrzeba nic płacić a sama
        > rejestracja nie dopuszcza do różnych fałszerstw. A do PLAYA uciekają idioci bo
        > nikt do nich nie dzwoni (do każdej minuty dokładamy my, dzwoniący, a nie PLAY)

Dokładacie wy, bo dalej siedzicie u "Wielkiej trójcy". Poczytaj sobie o stawkach
        za zakończenie połączenia tzw. MTR
    • Gość: kolo Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:42
      Tu zawinili ludzie bo oni dopuścili sie przestępstwa i juz prokuratura zbada
      tą sprawę i orzeknie o ich winie. Niestety dość często w naszym kraju można
      spotkać takich ludzi. Tu to nawet operator zbiera cięgi za głupotę i nie
      uczciwość swoich byłych juz pracowników.
    • Gość: radio zet ten artykul to jest plagiat... IP: *.pool.mediaWays.net 20.06.09, 13:44
      audycj radiowej z Radia Zet "Dzwonie do Pani/Pana w bardzo nietypowej sprawie" z
      poczatku tego tygodnia. Wypadalo by przynajmniej o tym wspomniec...
      • Gość: tom zlodzieje kraqdna TEKSTY IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 17:49
        tak, to plagiat, z radia zet oraz potem z wykop.pl
        edytowanie informacji to podstawa pracy, ale nie podawanie zrodel to juz bardzo nieprofesjonalne. Ale coz, Gazeta Wyborcza ostatio rowna do Axel Springer...
    • Gość: Najgorsza jest ERA Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.satfilm.net.pl 20.06.09, 14:03
      Skończyły mi się pieniądze w Erze, a chciałem zadzwonić, kupiłem wiec
      doładowanie za 5 zł. Niestety, pomimo, ze w sumie miałem około 10 zł nie mogłem
      wykonać połączenia, bo jak mnie poinformował operator, najmniejsza kwota
      doładowania to 25 zł.
      To po jakiego h...grzyba sprzedają te talony doładowawcze za 5 zł.?!!!
      Doładuję te 25 zł, wygadam a potem ROZSTANĘ się z ERĄ NA ZAWSZE !!!
      W Orange czy POPie talon 5 złotowy można wygadać w ciagu 3 dni bodajże. W ERZE -
      niestety nie ! Niech spadają na beton !!!
      NAJLEPSZYM OPERATOREM są " SAMI SWOI ". Koniec. Kropka.
      • billy.the.kid Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 14:58
        po co piszesz KROPKA jaj już postawiłeś kropkę.
        • josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:32
          billy.the.kid napisał:

> po co piszesz KROPKA jaj już postawiłeś kropkę.

• battosai Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 15:25
      To jest popieprzone, żeby tyle kasy dawać za jakiś głupi numer telefonu.
      • robert.zimnicki Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 21.06.09, 00:10
        battosai napisał:

> To jest popieprzone, żeby tyle kasy dawać za jakiś głupi numer telefonu.

i najgorsze, zeby zarobic taka kase trzeba ja od kogos zabrac - znaczy sie od
        nas wszystkich, bo zeby legalnie zarobic takie pieniadze trzeba podniesc oplaty
        za usluge/towar/.........

ale jakie spoleczenstwo, tacy "biznesmeni"..... zlodziej na zlodzieju
    • Gość: ja He, he, he - takie rzeczy tylko w Orange! IP: *.szpital-bielany.torun.pl 20.06.09, 15:26
      jw.
    • Gość: blek Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 94.254.222.* 20.06.09, 15:37
      Czyli podsumujmy. Orange mówi by się rejestrować by pracownicy Orange
      nie mogli nas okraść? To może pójdźmy krok dalej. Niech firmy
      ubezpieczające zabiją kilka osób i zaczną namawiać by lepiej się
      ubezpieczać na życie.
    • Gość: Abc Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.alfanet24.pl 20.06.09, 16:04
      Zaraz, moment!

Jakim prawem Orange wymienia komus w ulicy karte na numer nie
      zarejestrowany!? W Plusie jezeli numer nie jest zarejestrowany na
      nazwisko uzytkownika, to chocbyscie skakali i prosili, to nawet
      palcem nie kiwną z głupią reklamacją.

Skoro Orange tak podchodzi do sprawy, to ja dziekuje, bardzo nie
      wiarygodne podejscie!
      • kolorek55 Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 16:16
        Jaki pracownik postanowił sobie dorobić i chciał sprzedać złoty numer. Nie
        obwiniał bym o to orange tym bardziej że to właśnie oni złożyli sprawę do
        prokuratury żeby zajęli się tymi pracownikami.
        • Gość: ! Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 16:28
          A łachę zrobili:) Ratowali i tak wątpliwą reputację.
    • Gość: Jonek Chcaiłbym zobaczyc mine frajera IP: *.e-wro.net.pl 20.06.09, 16:12
      Chciałbym zobaczyć minę frajera, który kupił numer na allegro za kilka tysięcy
      złotych, a który to numer potem przywrócono prawowitemu właścicielowi :) i
      kilka tysięcy poszło się jebać. Jak można kupować numer telefoniczny na
      licytacji. Naprawdę pójcie do przedstawiciela telekomunikacyjnego jest aż tak
      stresujące? Oczywiście skoro są tacy frajerzy to i są cwaniaki sprzedający
      takie kradzione numery.
      • Gość: mm Re: Chcaiłbym zobaczyc mine frajera IP: *.bpcd.net 20.06.09, 16:15
        Ja też, ale żyjemy w czasach, kiedy z pustego konta można przelać kasę
        korzystając z błędu systemowego. 95% kapitału jest wirtualna, może ten nabywca
        przelał nieistniejącą kasę złodziejowi?;)
    • Gość: harti Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 16:38
      niedawno wymienialem w salonie Ery moja stara karte Tak-Tak (czasami nie byla rozpoznawana przez telefon), przy okazji zarejestrowalem tez ją. nie pamietalem kodow pin/puk ale pracownik Ery prosil o podanie 2-3 numerow na ktore byly wykonywane polaczenia z mojej karty TT i to bylo WARUNKIEM wydania podania mi kodu i rejestracji karty TT na moje nazwisko. czyli Era podchodzi to takich spraw powaznie, Orange widocznie nie.
    • bez_owijania Śmieszą mnie te złote numery 20.06.09, 16:46
      Rozumiem, gdy ktoś prowadzi firmę i potrzebuje łatwy do zapamiętania numer, ale
      gdy ktoś buli za prosty numer do użytku prywatnego, to dla mnie jest już głupota
      i strata pieniędzy.
      • Gość: brzoza Re: Śmieszą mnie te złote numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 10:58
        Tekst
        linka

Macie tutaj dobrą okazję
        • Gość: brzoza1 Re: Śmieszą mnie te złote numery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 10:59
          www.allegro.pl/item827009414_orange_514_815_020_zloty_numer_gratisy.html
    • Gość: herman Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.kompus.3s.pl 20.06.09, 17:04
      A jak wydawali duplikat to pewnie nie przyszło im do głowy aby zadzwonić pod
      ten numer.Jednym słowem pracownik O. był w zmowie z oszustem.
    • tuptawka Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 17:37
      Z Orange miałem tez sprawe. Pare lat temu dostałem wezwanie na komende policji
      w celu złozenia zeznan jako swiadek. Ide i kompletnie nie wiem o co chodzi. Od
      oficera dowiaduje sie ze w 3 miescie czy gdzies na wybrzezu zatrzymano jakichs
      dealerów narkotyków i sprawdzono ich komórki. Dzwoniono setki razy pod jakis
      numer. Okazuje sie ze ten numer jest zarejestrowany na moje imie-nazwisko i
      adres . Żeby było weselej to nie zaden pre paid a normalny tel.na abonament.
      Złzyłem wyjasnienia ze nigdy takiego telefonu nie miałem a na dodatek
      tel.zarejestrowano na mnie gdy juz od dobrych 2-3 lat nie byłem zameldowany
      pod tym adresem. czyli musiał to zrobic ktos z sieci orange majacy dostep do
      baz danych. Pod moj stary adres nigdy nie przychodziły rachunki na ten
      telefon(sprawdziłem to u nowego wlasciciela mojego mieszkania) czyli ustawiono
      inny adres do korespondencji. Nie wiem jak sie zakonczyła ta sprawa bo wiecej
      mnie policja nie wzywała ale mysle ze to rozwojowy temat.
    • josef_miejski Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 19:25
      Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> tak to jest jak rząd III RP współpracuje z mafią i nie wprowadza obowiązkowej
      > rejestracji numerów na kartę.

• Gość: kamster Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: 83.1.36.* 20.06.09, 20:17
        Josef, mozesz mi powiedziec w jakim celu cytujesz ciagle innych nie
        dodajac nic od siebie?
      • Gość: Bobasek Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 21:59
        Ctrl+V. melepeta
    • Gość: @home Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 19:31
      Orange to jedna wielka pomyłka, niestety jestem ich klientem, ale już niedługo kończy mi się umowa a wtedy papa! nie dziwie sie, ze takie cyrki u nich sie zdarzaja, jeden wielki bałagan i cyrk na kółkach. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!
      • hubibubi Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych 20.06.09, 20:00
        Sprzedaż numerów może dotyczyć każdego operatora, bo to nie zależy od opa tylko
        od ludzi. Przecież to pracownicy postanawiają sobie dorobić i pogrzebać w
        firmowej bazie danych. Pech chciał że akurat w tym wypadku chodzi o orange. Mam
        nadzieje ze byli już pracownicy Orange poniosą konsekwencje swoich czynów.
    • Gość: Pomarańczowy Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.toya.net.pl 20.06.09, 20:37
      Nie tylko to wisi w Orange jako przekręt! Cała firma jest przekręcona i
      jeszcze działa ? Obecny konkurs 150 BMW to ni innego tylko okradanie z
      pieniędzy i chyba jeszcze nikt nie interweniował a bawią się dobrze!
      Nie pierwszyraz jest powód aby od nich uciekać...
    • Gość: ! Josef Miejski, biedny naiwniaku IP: *.cable.smsnet.pl 20.06.09, 20:55
      Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce.
      Celowo parafrazuję i nie podaję autorstwa. Aż dziw, że nie cytujesz Koby, to
      dopiero był dobrodziej ludzkości niedościgły..
    • Gość: jankop Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.chello.pl 20.06.09, 21:00
      kupilem numer 600600600 5 lat temu i chetnie za ta kase odstapie
      • Gość: aztec Re: Złodzieje kradną numery telefonów komórkowych IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 21:51
        >bez_owijania 20.06.09, 16:46 Odpowiedz
        >Rozumiem, gdy ktoś prowadzi firmę i potrzebuje łatwy do zapamiętania >numer, ale
        >gdy ktoś buli za prosty numer do użytku prywatnego, to dla mnie jest >już głupota
        >i strata pieniędzy.

ja właśnie kupiłem taki numer na prywatny użytek
        a głupotą i stratą pieniędzy jest dla mnie
        obwieszanie sie złotem
        bo mogą łeb razem z łańcuchem urwać
        ze o stracie palca przez obraczke (w wypadku zaczepienia ) nie wspomne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka